Kreativ

ŠTÍTEK: stres

Ilustrační foto

Kurz na hlavu pomůže od stresu

Tábor – Kurz na hlavu s podtitulem „Pozitivní myslí proti negativnímu stresu“ přináší nejnovější poznatky z pozitivní psychologie i praktické informace o tom, jak můžete být v dnešní uspěchané a hektické době zdravější. Dozvíte se, jak pracovat se stresem, který nás mnohdy obklopuje na každém kroku.

NÁLEZ TĚLA při nehodě 15. ledna loňského roku na rychlodráze mezi Pardubicemi a Chrudimí.

Viníci ujíždějí od každé šesté nehody

Pardubický kraj - Bylo tři čtvrtě na šest ráno loňského 15. ledna, když na rychlodráze mezi Pardubicemi a Chrudimí srazilo auto 35letého muže na krajnici. Byl na místě mrtvý, viník ujel. Druhá podobná tragédie se stala 8. prosince před půlnocí u Dašic. Tady auto srazilo muže s kolem. Také zemřel a viník taktéž z místa ujel.

ZROD HOSPICE NENÍ LEHKÝ. Město Brno již poskytlo pozemek a připravený je i projekt. Jednou by zařízení mohlo vypadat takhle.

Dům pro Julii. V Brně se rodí první dětský hospic v České republice

Brno – Když umírá blízký člověk, je pro každého těžké smířit se s takovou smutnou skutečností. Není však nic horšího, než když nenadále přijde vážné onemocnění dítěte a rodiče se musí vypořádat s mnoha tíživými faktory jako je vztek, smutek, stres, strach a obava z toho, jak dítě i oni sami vše zvládnou. V této těžké situaci situacích rodičům pomůže tzv. terénní odlehčovací služba. Případná výhra v programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ by byla pro hospic „Dům pro Julii“ další vítanou podporou.

Ilustrační foto.

Kvůli chřipce vyhlašují nemocnice zákaz návštěv

Nemocných lidí, které postihla akutní respirační infekce včetně chřipky, v regionu přibývá. S ohledem na nepříznivou epidemiologickou situaci ohledně chřipkových onemocnění v pondělí vyhlásili zákaz návštěv v třinecké nemocnici.

Topení po odstranění zámku s řádně nastavenou teplotou. Foto ze dne 31. ledna 2019.

Nájemníci mezi sebou řeší spor o topení

Kdyně – Sousedské spory v Družstevní ulici ve Kdyni trvají několik let a často končí před přestupkovou komisí. Teď se hlavním tématem třenic stalo topení ve společných prostorách bytového domu č. p. 510.

15. ročník Juniorské cukrářské soutěže o Priessnitzův dortík 2019

VIDEO: Mladí cukráři soutěžili o nejlepší dortík

/FOTOGALERIE/ Slavnostní dorty nejrůznějších tvarů a velikostí zaplnily ve středu 30. ledna Kongresový sál Priessnitzových léčebných lázní. Konala se soutěž cukrářů juniorů s názvem O Priessnitzův dortík.

Otrokovičtí florbalisté (v bílých dresech) před televizními kamerami přehráli Ostravu 5:3. Na snímku je František Vykopal.

Mladý Panter Vykopal po hattricku: Pořád netrefuji, co bych měl

Hraje bez stresu a s čistou hlavou. Navíc cítí důvěru trenéra Kvapila a skvěle si vyhoví s parťáky z útoku. Dvacetiletý útočník František Vykopal v letošním ročníku patří ke kometám florbalové superligy a k nečekaným tahounům otrokovických Panterů.

Výuka podle Montessori v Trutnově - Poříčí.

Biflování? Ne! Snaží se to dokázat sami

Trutnov - Až si ve čtvrtek půjdou školáci pro pololetní vysvědčení, jedna třída v Poříčí určitě nemusí řešit, kolik kdo bude mít jedniček, dvojek či trojek. Její žáci dostanou slovní hodnocení, protože se učí podle pedagogiky Montessori.

Z besedy s ředitelkou obecně prospěšné společnosti RUAH Martou Vackovou v Mateřském centru Hvězdička v Benešově.

Beseda ve Hvězdičce se zaměřila na téma péče o blízké

Benešov - Mateřské centrum Hvězdička v Benešově stále častěji zařazuje do programu besedy a další aktivity, které nejsou určené jen rodinám s malými dětmi, ale oslovují i jiné věkové generace. Beseda s podtitulem Rodina si má pomáhat, aneb jak se připravit a zvládat péči o svého blízkého byla jednou z nich. Večerem provázela Marta Vacková, ředitelka obecně prospěšné společnosti RUAH.

Ilustrační foto.

Začíná nábor do kroužků. Děti se naučí sestavit elektrický obvod či tančit salsu

Brno – Svou dceru posílá po škole do kroužků už pět let Brňan Robert Lang. „Vyzkoušela toho hodně, včetně krasobruslení. Zůstala však u tancování, které ji baví nejvíce. Mívá i taneční vystoupení,“ řekl muž. Nejenom že děti zájmové kroužky zabaví, zbavují je i stresu a únavy ze školy. Rodiče už mohou začít vybírat z nabídky brněnských center na letošní rok.

Ilustrační foto.

Přibývá pacientů s poruchami spánku

Spánková laboratoř Plicního oddělení Krajské nemocnice T. Bati praská ve švech. Lidí s poruchami spánku je totiž čím dál více. Situaci zlepší otevření dalších lůžek v tomto roce.

Smečka psů hyenových se rozrostla o šest štěňat

Smečka psů hyenových se rozrostla o šest štěňat

Dvůr Králové nad Labem - Od vzniku smečky psů hyenových v roce 2015 rodí pět letá fena Fiona ve východočeském safari parku každý rok nová mláďata. Na konci prosince přivedla na svět šest štěňat.

V jablonecké sportovní hale se konal florbalový turnaj elévů, které pořádal domácí klub Florbal Jablonec.

Jakub Daníček: Křuplo to šíleně. Do Třebové už florbal hrát nepojedu

Jablonec n. N. – Turnaje elévů se zúčastnila čtyři družstva, každé zastoupený týmem A a B. Ve dvanácti zápasech si děvčata a chlapci mohli porovnat svoje výkony s ostatními. „Zastoupení tady má také náš pořadatelský tým, a to jak v silnější A skupině tak v té slabší skupině B. Zatím jsme porazili v A skupině Semily a vyhráli jsme nad soupeři z Koberova. Ještě nás v této skupině čeká poslední utkání,“ okomentoval florbalové dění v hale ředitel turnaje Jakub Daníček.

Svatební dny v Praze jsou veletrhem určeným pro budoucí novomanžele.

Šaty, prstýnky, selátko. Svatební dny v Praze pomáhají s přípravami na den D

/FOTOGALERIE/ Někomu si při přípravách na svatbu svírá žaludek. Říká se, že ženich v poslední fázi kvůli stresu zhubne pár kilo. Jiní lidé se naopak v plánování onoho dne D vyžívají. Pro obě skupiny jsou tu Svatební dny, které se konají v pražském kongresovém hotelu Clarion ve Vysočanech. Veletrh navštívil reportér Pražského deníku.

Budoucí záchranáři trénují ve sněhu svou odolnost.

Záchranáři testují u Lipna odolnost

Přední Výtoň – Od pondělí do pátku tráví 38 studentů prvního ročníku oboru zdravotnický záchranář v zimě a sněhu. Na svém prvním studijním kurzu prověřují hlavně svoji odolnost.

Nový člen rodiny Dominik Prágr se narodil jako první letošní miminko v budějovické porodnici.

Měl se narodit pod stromeček

České Budějovice – Na světě se ještě nestačil rozkoukat a už Dominika Prágra navštívil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a budějovický primátor Jiří Svoboda.

Oprava a úprava cest a parkoviště v benešovské nemocnici.

V nemocnici mají nové parkoviště pro 200 aut. Opravili také silnice

Benešovsko – Lepší možnost pro zaparkování osobních automobilů mají od poloviny posledního měsíce loňska nejen zaměstnanci benešovské Nemocnice Rudolfa a Stefanie, ale zejména ti, kteří do zdravotnického ústavu míří jako pacienti či jako ti, kteří je chtějí navštívit.

Ilustrační foto.

Policie hledá svědky konfliktu v tramvaji

Okolnosti dalšího incidentu v tramvaji prověřují ostravští policisté. Ke skutku došlo dne 23. prosince kolem 19.30 hodin v tramvaji číslo 12 na trase mezi zastávkami Výstaviště v Moravské Ostravě a Hranečník ve Slezské Ostravě.  

Ilustrační foto.

Ohňostroje zabíjejí ptáky, zní protest ornitologů

Střední Čechy – Ne každý se na přivítání nového roku za bouchání petard a vystřelování rachejtlí těší. O stresu domácích mazlíčků informujeme pravidelně. Nyní se ke kritice novoročních ohňostrojů přidali i ochránci přírody, konkrétně ornitologové. Podle nich mají ohňostroje na ptáky katastrofální dopad.

Zeměžluč okolíkatá.

Zelená lékárna: Byliny pro zdravý žlučník

Problémy se žlučníkem patří k běžným civilizačním chorobám. Příčiny můžete nalézt ve špatné stravování – zařazováním příliš tučných jídlech do jídelníčku a také v každodenním stresu. Zklidnit žlučník můžete také vhodnými bylinami, které slouží jako preventivní a podpůrná léčba.