Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Hanácké trhy: sýry, vejce, klobásky a stánek Deníku

Přerov – Proudukty z biofarem ekozemědělců jako čerstvé sýry nebo vejce, uzenářské výrobky, ale i stánky s lidovými řemesly nabídnou Hanácké farmářské trhy v Přerově. Areál přerovského výstaviště se návštvníkům otevře v neděli 15. května, a to v době od 8 do 14 hodin.

V Klatovech vybírali regionální potravinu

Klatovy – Ve Střední zemědělské a potravinářské škole Klatovy se ve středu opět hodnotily nejlepší regionální potraviny z celého Plzeňského kraje v rámci soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2011 konané pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR.

Rochus pomalu ožívá, pastviny bude spásat stádo ovcí

Uherské Hradiště – Pastviny v parku Rochus v Uherském Hradišti začne od soboty spásat stádo ovcí. Město, které tam vlastní většinu pozemků, zvolilo tuto údržbu rozsáhlé plochy zeleně budoucí kulturně-rekreační zóny jako nejvhodnější.

NH Hotel podpoří moravské vinařství

Olomouc - Jak podpořit vinařství na Moravě? Třeba tak jednoduše, jak se to rozhodli udělat v olomouckém NH hotelu. Prostě sezvat na jedno místo moravské vinaře a dát jejich produkty k dispozici veřejnosti. Prezentační a degustační výstava vín se v nejluxusnějším středomoravském hotelu bude konat ve čtvrtek 12. května.

Staral se o exotická zvířata, teď chová ovce

Znojemsko - Z Brna na vesnici, od exotických zvířat k ovcím a kozám. Z ošetřovatele zvířat v brněnské zoologické zahradě Petra Kosmáka se za posledních deset let stal ekofarmář, pastevec ovcí a majitel Jáňova dvora, nabízejícího agroturistiku.

Staral se o exotická zvířata, teď chová ovce

Znojemsko /PODNIKÁNÍ NA ZNOJEMSKU/ - Z Brna na vesnici, od exotických zvířat k ovcím a kozám. Z ošetřovatele zvířat v brněnské zoologické zahradě Petra Kosmáka se za posledních deset let stal ekofarmář, pastevec ovcí a majitel Jáňova dvora, nabízejícího agroturistiku.

Velkým lákadlem trhu byly pštrosí speciality

Zlín /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Vůně domácích salámů a klobásek prolnutá vůni guláše či zrajícího sýru. Taková směsice nejenom vůní, ale i chutí se prolínala Divadelní ulicí ve Zlíně.

HLASUJTE: Kuřecí nudličky byly v poledním jídelním lístku mírným favoritem

Ústí nad Labem – S rýží nebo bramborem, jako polévka se podává Staročeská prdelačka nebo dezert: Babiččino překvapení. Tak jako každý čtvrtek, i tento týden se v restauraci Sport Pub Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Eva Drobná s receptem na Kuřecí nudličky.

Farmářské trhy v Kyjově začínají

Slovácko – Nakupovat jako za starých časů, kdy si člověk u trhovkyně vybral čerstvou zeleninu, voňavý domácí sýr nebo čerstvé maso. To je cílem připravovaných farmářských trhů, které se budou nyní pravidelně konat v Kyjově.

V Eat Art Gallery mohou lidé jíst očima

Mikulov /FOTOGALERIE/ - Eat Art Gallery zahájila letošní sezonu výstavou Barokní zátiší II – snídaně, sýry, pečivo. Představuje se na ní slovenský fotograf Bohuslav „BoNo“ Novosad.

Nová tržnice nabídne ovoce, sýry i zeleninu. Od farmářů

Brno - střed – Nová tržnice, na které lidé pravidelně seženou zboží přímo od výrobců, zahájí provoz v sobotu u obchodního domu Bauhaus v brněnských Štýřicích. Farmářská tržnice bude otevřená každý víkend až do podzimu.

Studenti vyměnili sešity za plotnu

Nová Paka – Včera jsme vás informovali o prvních maturitách frekventantů nového oboru hotelnictví při Střední škole gastronomie a služeb.

Farmáři na trzích neměli sýry a tlačenku v ledničce, už to napravují

Olomoucký kraj – Oživení trhu s jídlem a surovinami do kuchyně přinesly farmářské trhy na řadě míst Olomouckého kraje. Podle veterinární správy, která zkontrolovala šest farmářských trhů, musejí prodejci potravin živočišného původu vychytat nedostatky s chlazením nabízeného zboží a správné označení, aby odpovídalo legislativě.

OBRAZEM: Den řemesel v Kotulově dřevěnce

Havířov – Kotulova dřevěnka se po zimní přestávce opět otevřela veřejnosti. Pro návštěvníky byl připraven bohatý program z lidové rukodělné výroby, dobrá muzika podtržená nevšedním prostředím nejstarší stavby na území Havířova.

Kotulova dřevěnka opět zahajuje sezonu

Havířov – První květnový den zahajuje tradičně provoz havířovská Kotulova dřevěnka. Sezonu odstartuje populární Den řemesel, o který se postarají řemeslníci z Občanského sdružení Koliba.

Otevřené sklepy: po celou sezonu

Nový šaldorf - Sedlešovice – Nedělní Májové otevření Modrých sklepů odstartuje nový trend vinařů na Znojemsku. Zatímco v Rakousku už tamní vinaři rozlévají víno takzvaně „pod víchou“ po desetiletí, na jihu Moravy se k tomu odhodlali až letos novošaldorfští vinaři.

Úspěšné farmářské trhy čeká druhé pokračovaní

Ostrava – Český česnek, domácí máslo a vajíčka, tradiční pečivo, brambory z Vysočiny, zelenina, ryby a další potraviny od tuzemských producentů budou už tuto sobotu opět k mání na parkovišti u obchodního centra Futurum v Ostravě.

Farmáři od května obsadí humpolecké náměstí

Humpolec – Od května bude v Humpolci vždy jeden pátek v měsíci vyhrazen farmářským trhům. Prodejci si budou moci rozložit své stánky na Horním náměstí vždy od jedenácti do osmnácti hodin. Poprvé se akce uskuteční dvacátého května.

Farmáři představili výrobu rodinám

Klášterská Lhota – Rodinnou farmu z Kunčic nad Labem, která se loni stala Farmou roku, navštívilo o velikonoční sobotě kolem šesti tisíc návštěvníků, hlavně rodin.

FOTO: Na Rozince se počítaly kůzlátka a pilo mlíčko

Čelechovice na Hané /FOTOGALERIE/ – Už poosmé pozvala letos návštěvníky do kozí farmy Rozinka Jarmila Zelenská na tradiční jarní Počítání kůzlátek. Kdo o víkednu přišel, dozvěděl se nejen mnoho zajímavostí o chovu koz, ale také mohl ochutnat kozí mléko.

Jarmarkům vládnou výrobky z kozích farem. Je o ně zájem

Dobříš/NAŠE ŘEMESLO/– Naše řemeslo. Tak se jmenuje pravidelný seriál Příbramského deníku. Minulou sobotu jsme přinesli rozhovor se zvukařem z příbramského divadla Vladimírem Motykou. Tentokrát ale opět z úplně jiného soudku. V Dobříši rozjely oblíbené Jarmarky regionálních produktů. A ty jsou plné prodejců, kteří musí o nabízeném zboží vědět úplně všechno.

S farmářskými trhy se roztrhl pytel

Teplicko – Premiéru měly farmářské trhy na Teplicku už před dvěma týdny v Oseku. I když bylo chladno, přilákaly velké množství lidí. Největší zájem byl o stromky a keře, čerstvé pečivo, sazenice paprik, salát a bylinky, ale také o medovinu na zahřátí.

Babiččino údolí láká na ovčácké slavnosti

Ratibořice – Kdyžv sobotu 23. dubnazavítáte do Národní přírodní památky a Národní kulturní památky Babiččino údolí, čeká vás příjemný a zajímavý den v krásném prostředí.„Nasajete tu správnou jarní a velikonoční atmosféru a můžete si třeba pohladit opravdové živé jehňátko,“ zve na Ratibořické ovčácké slavnosti Helena Hamanová z Centra rozvoje Česká Skalice.