
KAM NA OBĚD? Don Diego: Vynikající chuť jídla zazdívají cigarety
Jako první jsme v našem testu navštívili mexickou restauraci Don Diego. A nezávisle na sobě jsme se shodli na největším kladu i záporu.
Jako první jsme v našem testu navštívili mexickou restauraci Don Diego. A nezávisle na sobě jsme se shodli na největším kladu i záporu.
Brno /FOTOGALERIE/ - Fyzikální parametry tvarůžků nebo syrečkové dortíky. To viděli účastníci pátečního workshopu Kulinární využití tvarůžků na Mendelově univerzitě v Brně.
Strážnice – Na nesrovnalosti na odboru technických služeb upozornili strážnickou radnici sami Strážničané. Nyní jsou technické služby pod palbou trojí kontroly. Města, živnostenského a krajského úřadu.
Ústí nad Labem – Nakrájet na úzké plátky kuřecí prsa, šunku na kostičky, zpěnit cibuli. V restauraci Sport Pub Zlatopramen se vařil vítězný čtenářský recept.
Prostějov – Čerstvý kozí sýr ani voňavé pečivo z domácí pece na tržnici v Prostějově nekoupíte. Její stálý sortiment ale zpestří čerstvé ryby. Každý pátek od osmi hodin ráno do půl dvanácté je bude nabízet Petr Dujsík ze Stavěšic na Hodonínsku, který zůstává tržnici věrný navzdory její nejisté budoucnosti.
Praha - Směrnice Evropské unie vyžadují, aby každý občan členských zemí sebral do roku 2012 alespoň 25 procent své roční spotřeby baterií. V přepočtu jde pouze o dvě tužkové baterie.
Nové Město /ROZHOVOR/ - Směrnice Evropské unie vyžadují, aby každý občan členských zemí sebral do roku 2012 alespoň 25 procent své roční spotřeby baterií. V přepočtu jde pouze o dvě tužkové baterie.
Písek/Vrcovice – Lidé na Písecku mají zájem ochutnat něco nového a podělit se o svoji zkušenost dál.
Kravaře – Víseckou rychtu v Kravařích oživí v sobotu 5. března od 10.00 hodin masopustní rej, staré zvyky a zapomenutá řemesla.
Strakonicko – Jana je šestadvacetiletá žena. Zdravá, usměvavá, někdy mírně výstřední – to když jí hlavu zdobí rasta copánky. To je současnost.
Šumperk - Potraviny přímo od farmářů a pěstitelů z regionu si už za měsíc mohou dopřát obyvatelé Šumperka a okolí.
Blansko – Čerstvý chléb, sýr, zdravou zeleninu i chutné klobásy budou moc lidé už od letošního jara nakoupit přímo od regionálních prodejců v Blansku. O zavedení pravidelných farmářských trhů právě jedná vedení města s agrární komorou.
Velké Karlovice – Návštěvníci Ski areálu Razula si mohou o víkendu pošmáknout i zalyžovat. Už od čtvrtka na ně v Gril srubu Razula čeká nabídka dalšího z prodloužených gurmánských víkendů.
Orlickoústecko /ROZHOVOR/ - Klasický český houbař si ještě dlouho počká, než vyrazí s košíkem do lesa. Zato pro mykology sezóna nikdy nekončí. Sníh není překážkou, zajímavé druhy hub se dají najít i v zimě. A rostou i jedlé druhy.Které houby se dají nasbírat v zimě nebo jak si vypěstovat doma populární hlívu ústřičnou jsme se zeptali zkušeného choceňského mykologa Libora Tmeje.
České Budějovice – Jihočeské divadlo uvádí od pátka hudební crazy komedii
Ústí n. O. /HUBNĚTE S DENÍKEM/ - Pojďme se zamyslet nad tím, proč vlastně navštěvujeme posilovnu, proč zvedáme to „železo“.
Liberec – Prý řecké písmeno pí má blíž ke čtyřce než trojce. Nevím. Rozhodně Dumasovi Tři mušketýři byli vlastně čtyři.
Vyškovsko - Mlékárna ve Švábenicích by měla být konečně nového majitele. Ten chce pokračovat ve výrobě sýrů. A nabídne několik pracovních míst. Ještě letos.
Teplice, Osek – Farmářské trhy začínají být pojmem a jsou čím dál oblíbenější. Lidé si stále více uvědomují, že jejich zdraví závisí ve značné míře na tom, co jedí a pijí.
Švábenice /AKTUALIZOVÁNO/ - Mlékárna ve Švábenicích by měla být konečně nového majitele. Ten chce pokračovat ve výrobě sýrů. A nabídne několik pracovních míst. Ještě letos.
Trutnov /6./ - Již šestý týden na účastníky Hubněte s Deníkem ve Sportovním centru Olymp dohlíží profesionální trenér fitness Filip Tomáš.
Mířkov –Bez pomoci mířkovského útulku by řada starých či týraných koní zbytečně skončila na jatkách.
Tábor – Od 10. do 26. března se Tábor znovu stane městem zaslíbeným nápoji bohů.
Tábor –Od 10. do 26. března se Tábor znovu stane městem zaslíbeným nápoji bohů.
Přerov – Klobásky, salámy, sýry nebo i perníková srdce bylo možné koupit v neděli dopoledne na přerovském výstavišti. Konal se zde už čtvrtý ročník Hanáckých farmářských trhů.
Brno - Velký počet návštěvníků v pátek zaznamenali organizátoři brněnských Farmářských trhů. Ovoce, zeleninu, sýry nebo ryby si mohli zákazníci koupit na parkovišti v Kotlářské ulici nedaleko centra Brna.
Ústí nad Labem – Další kolo soutěže v kulinářském umění zná svého vítěze. Stala se jím Petra Kořínková s receptem na Utajenou kuřecí kýtu.
Pardubice/Ludwigshafen – /FOTOGALERIE/ - České účastníky zaujalo také úzké propojení neziskového sektoru s podnikatelskou sférou
Praha /INFOGRAFIKA/ - Spotřeba drůbežího masa vzrostla za 60 let třináctinásobně, stále však vede vepřové. Nepřestáváme být ani přeborníky v pití piva.
Havlíčkův Brod - Amylon uvedl na trh novou řadu Fixamyl.
Hodonínsko – Zemědělci ruší chovy a bez čerstvého mléka jsou mlékomaty k ničemu. Zklamaní jsou jak zemědělci tak zákazníci.
Přerov – O biomarmeládu, mastičky s konopím či holandské sýry se rozšíří sortiment výrobků na Hanáckých farmářských trzích, které se uskuteční příští neděli 20. února. V pavilonu G na přerovském výstavišti bude vystavovat na padesát výrobců.
Ústí nad Labem – Hrášek, kukuřice a fazole. To byl největší rozdíl Námořnického gulášku oproti klasickému guláši, tak jak ho známe. Právě s tímto receptem uspěla Jana Křikavová v posledním kole soutěže O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku.
Břeclav /FOTOGALERIE/ - Základní škola Valtická v Břeclavi je jedinou, jež nabízí rodičům dětí přípravnou třídu před jejich nástupem do školy
Plzeň – Speciální menu, zlevněné vstupy i romantický pobyt v hotelu. Takovou nabídku mohou v Plzni využít zamilovaní na svátek sv. Valentýna. Ten se bude po celém světě slavit v pondělí.
Velká Bíteš – Ve věku 107 let v úterý zesnula v bítešském domově důchodců nejstarší žena České republiky Františka Kožnarová.
Chomutov /OD SOUSEDŮ/ - Lidé si budou moci koupit potraviny přímo od pěstitelů a výrobců.
Velká Bíteš - V domově důchodců ve Velké Bíteši na Žďársku v úterý zemřela nejstarší občanka Česka Františka Kožnarová. Bylo jí 107 let. Žena zemřela stářím, netrpěla žádnou akutní nemocí. V posledních letech už jenom ležela.
Chomutov - Chomutováci si nakoupí potraviny, které pocházejí nedaleko odtud. Módní farmářské trhy dorazí i na chomutovské náměstí.
Česká Třebová – V noci ze 3. na 4. února došlo na sídlišti Lhotka k požáru rodinného domu.
Blanensko - Malých zemědělských farem je na Blanensku poskrovnu. Pomoct chtějí farmářské trhy, na kterých lidé už od jara nakoupí každý den.
Bruntál – Psa uvázaného ke značce osvobodili bruntálští strážníci v sobotu 5. února v podvečer na ulici E. Beneše v centru Bruntálu. Vypadalo to, že je tam pes už delší dobu.
Pardubice – „Kvalita gastronomických služeb na dostihovém závodišti je různá,“ uvedl spolumajitel pardubického restaurantu Bonté Pavel Beneš.
Plzeň – Šenk Na Parkánu se nachází v domě s bohatou historií spojenou s vařením piva - právováreční měšťané zde měli svoji sladovnu. V roce 1966 tu byla otevřena proslulá pivnice, která byla později uzavřena a na počátku 21. století po rozsáhlé rekonstrukci znovu zahájila provoz.
Kroměřížsko /FOTOGALERIE/ – Značně nevýdělečný je pro zemědělce už zhruba osm let chov prasat. Zatímco v Agrodružstvu Morkovice od něj upustili už asi před deseti lety, na řadě míst se jej snažili udržet ještě donedávna.
Blanensko - Malých zemědělských farem je na Blanensku poskrovnu. Pomoct chtějí farmářské trhy, na kterých lidé už od jara nakoupí každý den.
Drahany – „Co říkáš té omáčce, je jedlá, ne?“ „Já chci ještě ochutnat ty noky!“ „To kávové zrno je výtečné.“ Podobné zkoumavé otázky a blažené výkřiky bylo slyšet v sobotu dopoledne v lese u Drahan. Letos tady totiž opět soutěžili malí kuchaři o Zlatou vařečku.
Ostrov u Macochy - Teploty pod bodem mrazu uvítali na Blanensku kromě provozovatelů sjezdovek a lyžařů také rybáři. Když mrzne až praští, můžou totiž vyzkoušet rybolov přímo na ledu, který je velmi populární v severských zemích a Rusku. Lov na dírkách.
Ústí nad Labem – Prodaných během obědů osmdesát pět porcí Zasněžených kotlet, to je výsledek posledního kola soutěže O nejlepší čtenářský recept.
Jablonecko – V každém čísle Jabloneckého Deníku dostávají prostor i sami čtenáři na stránce U nás doma. Zvláštní kategorii tvoří recepty a houby. Proto jsme do zvláštního čísla tato dvě odvětví spojili. Pomohl nám Petr Hampl, jednatel odbočky České mykologické společnosti ve Velkých Hamrech.