
Tři Knížata uspěla v tvrdé konkurenci top restaurací
Jihlava -Mezi největší pochoutky nejlepší restaurace z Vysočiny patří ryby, ale také pečený králík.
Jihlava -Mezi největší pochoutky nejlepší restaurace z Vysočiny patří ryby, ale také pečený králík.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jiřiny Pekárkové na Rybí filé pod voňavou peřinkou měl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Litoměřice - Nové, podle původních receptur vyráběné pivo, budou moci už brzy ochutnat lidé v Litoměřicích.
Mělník /REPORTÁŽ/ -Sněží, sněží a sněží. Teploměr ukazuje něco málo nad nulou a mráz pěkně zalézá za nehty. Radši bych si lebedila ve vyhřáté postýlce, ale dnešní den strávím v terénu s pracovnicemi mělnické pečovatelské služby.
Litoměřice - Nové, podle původních receptur vyráběné pivo, budou moci už brzy ochutnat lidé v Litoměřicích.
Praha - Pokračování Kozího příběhu se z gotické Prahy přesune do světa českých pohádek. Ale to zdaleka není jediná změna. Kozí příběh se sýrem bude kompletně ve 3-D stereoskopické verzi. AAA studio k tomu využije i vlastní renderovací systém, který je tak unikátní, že ho už využívají už některá hollywoodská studia.
Kostelec n. Č. l. - Tradiční adventní trhy vítal čerstvě napadaný sníh.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Hned tři podniky usilují v horní části brněnské Smetanovy ulice poblíž Veveří o přízeň hostů. Pivnice, restaurace a pizzerie tam představují zcela rozdílné jídelní lístky.
Kostelec nad Orlicí – Město Kostelec nad Orlicí, Základní umělecká škola F. I. Tůmy, Sdružený klub Rabštejn, SK Klackaři a Farní úřad - děkanství Kostelec nad Orlicí zvou na adventní jarmark - Vánoční uličku, která bude probíhat první adventní neděli 28. listopadu od 10.30 hodin na Jiráskově náměstí.
Příbram -Lidé, kteří si oblíbili letošní příbramskou novinku v podobě farmářských trhů, se mohou těšit na sobotu. Letos to bude totiž poslední farmářský trh v Příbrami. Tentokrát z nabídky logicky vypadne ovoce a zelenina, ale náhradou by měly být stánky se zbožím, které se váže k adventu.
Slovácko - Na talíři působí efektně a výborně chutnají. Sýrové roládkové jednohubky nechybějí na skvělých rautech, které připravují žáci hotelové školy v Uherském Hradišti (celý název jsem zkrátila, zabral by na půl článku).
Jaroměřice nad Rokytnou – O Jaroměřickou mlékárnu a moravskobudějovickou mlékárnu J + R projevovala letos zájem řada podnikatelů zvučných jmen. Francouzský vlastník Bel Sýry Česko ale kývl až na nabídku svých dvou manažerů.
Zklatá Olešnice - Jiří Vrkoslav provozuje mléčné království. Jeho sýry a jogurty jdou na dračku i v Praze.
Jablonecko– Jiří Vrkoslav provozuje mléčné království. Jeho sýry a jogurty jdou na dračku i v Praze.
Brno - Řidiči brněnského dopravního podniku sledují, zda cestující ve vozech nejedí. Zhruba desetkrát měsíčně na tyto jedlíky musí volat strážníky a spoj nabere zpoždění.
Chrudim - /FOTOGALERIE/ Resselovým náměstím zavoněla kromě holandských sýrů také nepřeberná nabídka domácího i exotického koření.
Nová Paka – Dnes končíme seriál o MS veteránů v orientačním běhu ve Švýcarsku, kterého se zúčastnil oddíl OK Reco Sport, sdružující členy z Novopacka a Liberecka.
Ústí nad Labem – Vítězem posledního kola soutěže v kulinářském umění se stal čtenář Mojmír Sochor s receptem na Hermelínová tátova prsa.
Český Krumlov - Rajče, paprika, okurka, cibule, to vše zalité octem a olejem, posolené a posypané balkánským sýrem.
Praha - V uplynulých dvou týdnech v tuzemských obchodech nejvíce podražila pšeničná hladká mouka. Více lidé zaplatili také za brambory a cukr krystal. Naopak levněji mohli nakoupit pomeranče, papriky nebo kuchaná kuřata. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.
Slovácko – Zdravější strava se čím dál častěji prosazuje ve školních jídelnách na Slovácku. Někde přidali do menu více salátů, jinde přešli k biopotravinám.
Hranice- Zajímavá akce začala od 18. listopadu v Café-baru Na Zámku. Ochutnávka vína nazvaná Nové božolé právě přichází představit mladé francouzské víno.
Liberecký kraj – O svém plemenném stádu, farmaření, bio kocourovi i studiu zemědělství vypráví Milena Krejzová z Nového Dvora.
Sosnová u České Lípy – O svém plemenném stádu, farmaření, bio kocourovi i studiu zemědělství vypráví Milena Krejzová z Nového Dvora na Českolipsku.
Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 14. LISTOPADU/ - Nedávno, v jednom pěkném slunečném dni, jsem se domluvila s kamarádkou, že se setkáme nedaleko centra města a zajdeme si spolu do blízké restaurace na chutné jídlo, které ten den nabízeli jako polední menu.
Zlín /FOTOGALERIE/ – Davy lidí přilákal v sobotu první nefalšovaný farmářský trh v místní části krajského města Štípa. V prostorách zdejší základní školy v ulici Nová cesta nabízeli lokální výrobci a producenti široký sortiment zboží.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V restauraci nabízený posvícenský koláč je jako vystřižený z kreseb Josefa Lady. Kulatý, plněný mákem a ozdobený čtyřmi mandličkami
Klatovy – Novou moderní autobusovou zastávku připomínající sýr ementál budeme mít ještě do letošních Vánoc v Klatovech.
Kuřim /FOTOGALERIE/ – Bílé, červené. Ale také růžové. Mladým moravským vínům, která se ve skleničkách třpytila proti neobvykle silnému listopadovému slunci na letošních Kuřimských slavnostech vína, nechyběla žádná z příslušných barev. Návštěvníky okouzlila. I když největší fronta se stála na zabijačku.
Zaječí /VINAŘI POD LUPOU/ – Výrobní ředitel Vinařství Zaječí Václav Osička považuje za důležité udržovat při práci s vínem čistotu a zajistit stále plné nádoby.
Příbram -Mezi oblíbené akce v Příbrami patřily v posledních měsících Farmářské trhy u Hořejší Obory. Ty už ale skončily s přicházejícím úbytkem sezonní zeleniny a ovoce. Další takové trhy se dají očekávat opět na jaře příštího roku.
Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 12. LISTOPADU/ - Jen co dojím páteční oběd, začínám držet hladovku. Chci pořádně vytrávit, protože v sobotu si toho budu chtít vychutnat co nejvíc. Chystám se do Štípy na farmářské trhy, které pořádají v tamní základní škole v sobotu 13. listopadu dopoledne.
Volyně – V celostátním finále soutěže O nejlepší školní oběd získala školní jídelna Střední školy a Jazykové školy ve Volyni 3. místo.
Rýžoviště – Spolupráce bruntálských a rýmařovských policistů se vyplatila jako mnohokrát dříve i tentokrát, konkrétně u případu vloupání do obchodu v Rýžovišti.
Střekov – Již druhé farmářské trhy se uskuteční v sobotu 13. listopadu od 8.00 hodin na Střekově. Opět je uspořádá firma Fox–promotion ve spolupráci se střekovskou radnicí, a to na prostranství vedle krajského soudu.
Otrokovice /INZERCE/ - Přijďte ochutnat moderní gastronomii s prvky české a mezinárodní kuchyně do Restaurace Colosseo. Váš kulinářský zážitek bude umocněn jedinečným prostředím.
Slatiňany - Slatiňanští teď připravují tradiční Pochod proti diabetu, půjde se od základní školy do Škrovádu.
Klatovy – Domácí klobása s bílým pepřem za 89 Kč za kus, med za stovku, kravský sýr za 70 korun či domácí koláč za 60 korun – to jsou jen některé náhodně vybrané produkty, které jste si mohli koupit v sobotu na farmářských trzích u kulturního domu v Klatovech.
Klatovsko – Pokračujeme v seriálu o jednotlivých obcích v regionu. Kromě stručného představení nahlížíme i do sto a více let starých novin, abychom zjistili, co se o obcích psalo.
České Budějovice - Italský kuchař Giorgio Zanon učil péct pizzumalé děti.
Nová Víska na Děčínsku – Fotoreportér Deníku se na jeden den stal farmářem na kozí farmě na Nové Vísce u Dolní Poustevny na Děčínsku, kde hlavně dojil kozy.
Slatiňany – Územní organizace Svazu diabetiků Slatiňany spolu s VZP Pardubického kraje, organizací Sokola ve Slatiňanech a pod záštitou města pořádají v sobotu ve slatiňanské sokolovně Den zdraví.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Evy Malé na Vepřové po kremžsku měl ve čtvrtečním poledním menu restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch. Šéfkuchař Martin Ječmen prozradil, že ještě podle takového receptu v restauraci nevařil.
Praha - Projekt Agrární komory za 9 milionů korun má zvýšit spotřebu mléka
Boskovice – Na boskovickém zámku to každou středu žije. Nádvoří tam ovládnou lidové trhy, na kterých lidé pořídí dobroty a věci, které jinde nekoupí. Tyto trhy bývaly dva měsíce v Knínicích, do Boskovic se přesunuly minulý týden.
Kostelec n. Č. l. – Nádvoří pivovaru v Kostelci okupovali farmáři a drobní zpracovatelé potravin. Více než dvacítka prodejců poskytovala k ochutnání i koupení rozsáhlý sortiment své produkce a patrně se ze stovek zákazníků nenašel nikdo, kdo by si neodnesl, co hledal.
Dačice – V sobotu se v hospodě Pod betonem uskuteční již 2. ročník Dačického sejrování, aneb soutěž o krále nakládaných sýrů roku 2010.
Hradec Králové – Příběhy z cest Hradečáka Luboše Holečka jsme v Deníku zveřejňovali během letních prázdnin. Nyní se spolu s ním vydáváme do švýcarských Alp.
Praha - Mléko je podle Pavla Suchánka z Fóra zdravé výživy nezbytnou součástí stravy a nic na tom nemění nepodložená tvrzení kritiků a propagátorů různých výživových směrů, že pro člověka není přirozenou potravinou, zahleňuje a způsobuje alergie. Suchánek to řekl ČTK. Uvedl, že pokud někomu působí mléko trávicí potíže, neměl by ho zcela vyřadit, ale nahradit zakysanými mléčnými výrobky.
Chrudim – Povolební jarmark na Resslově náměstí nebyl oslavou té nebo jiné strany.