Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Šest hodin u plotny s kuchařem

Kuchař Ivan Vodochodský: „V málokteré hospodě vás nakrmí dobře. Uvařte si sami!“ Vláčet se večer mrazem přes půl města s vidinou, že budete šest hodin stát u sporáku a vařit, je nejspíš to nejhorší, co si po návratu z práce dovedete představit. Udělejte to. Nebudete litovat.

Restaurace Na Koupališti

Sazovice /INZERCE/ -Restaurace Na Koupališti je vyjímečná svým interiérem a kuchyní, kteráje určena i opravdovým gurmánům.

Na farmářské trhy na výstavišti přišlo 2000 lidí

Přerov – Nejdřív zkusíme farmářské trhy, potom do Přerova vrátíme tradici zemědělských výstav, řekli si pořadatelé nedělní akce na přerovském výstavišti. První Hanácké farmářské trhy si nenechalo ujít dva tisíce návštěvníků. Další se budou konat za čtrnáct dní.

Silvestrovské chuťovky

Veselí, dobré jídlo a pití – tak si představujeme skvělou silvestrovskou oslavu. Aby hosté byli spokojeni a hostitel nemusel stát celý večer v kuchyni, přinášíme vám několik zajímavých receptů.

FOTO: Saláty trochu jinak. Přesto získaly zlato a bronz

Děčín - Mistrovství České republiky v přípravě bramborového salátu vyhrálo netradiční pochoutkou mezi dospělými družstvo učitelů z děčínské Střední školy řemesel a služeb. Jejich žáci skončili ve své kategorii třetí.

Štědrovečerní menu: Klasika či překvapení?

Smažený kapr s bramborovým salátem a rybí polévka patří k tradičním pokrmům servírovaným na českých štědrovečerních tabulích. V očích řady stolovníků ho může nahradit leda tak krůtí, kuřecí nebo vepřový řízek.

HLASUJTE: Filé museli kuchaři přidělat

Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jiřiny Pekárkové na Rybí filé pod voňavou peřinkou měl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.

Nandat šedesát porcí oběda, zatopit, uklidit, nakoupit

Mělník /REPORTÁŽ/ -Sněží, sněží a sněží. Teploměr ukazuje něco málo nad nulou a mráz pěkně zalézá za nehty. Radši bych si lebedila ve vyhřáté postýlce, ale dnešní den strávím v terénu s pracovnicemi mělnické pečovatelské služby.

Jiří Lábus bude zase Koza! Tentokrát se sýrem, navíc ve 3 D

Praha - Pokračování Kozího příběhu se z gotické Prahy přesune do světa českých pohádek. Ale to zdaleka není jediná změna. Kozí příběh se sýrem bude kompletně ve 3-D stereoskopické verzi. AAA studio k tomu využije i vlastní renderovací systém, který je tak unikátní, že ho už využívají už některá hollywoodská studia.

Pizzerie Mediterrane: jídlo s vůní Středomoří

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Hned tři podniky usilují v horní části brněnské Smetanovy ulice poblíž Veveří o přízeň hostů. Pivnice, restaurace a pizzerie tam představují zcela rozdílné jídelní lístky.

Vánoční ulička otevírá advent

Kostelec nad Orlicí – Město Kostelec nad Orlicí, Základní umělecká škola F. I. Tůmy, Sdružený klub Rabštejn, SK Klackaři a Farní úřad - děkanství Kostelec nad Orlicí zvou na adventní jarmark - Vánoční uličku, která bude probíhat první adventní neděli 28. listopadu od 10.30 hodin na Jiráskově náměstí.

Farmářský trh nabídne i oceněné potraviny

Příbram -Lidé, kteří si oblíbili letošní příbramskou novinku v podobě farmářských trhů, se mohou těšit na sobotu. Letos to bude totiž poslední farmářský trh v Příbrami. Tentokrát z nabídky logicky vypadne ovoce a zelenina, ale náhradou by měly být stánky se zbožím, které se váže k adventu.

Seriál Deníku Z moravské kuchyně: Sýrové roládky

Slovácko - Na talíři působí efektně a výborně chutnají. Sýrové roládkové jednohubky nechybějí na skvělých rautech, které připravují žáci hotelové školy v Uherském Hradišti (celý název jsem zkrátila, zabral by na půl článku).

Jaroměřická a budějovická mlékárna mají nové majitele

Jaroměřice nad Rokytnou – O Jaroměřickou mlékárnu a moravskobudějovickou mlékárnu J + R projevovala letos zájem řada podnikatelů zvučných jmen. Francouzský vlastník Bel Sýry Česko ale kývl až na nabídku svých dvou manažerů.

HLASUJTE: Prsa byla velkým favoritem

Ústí nad Labem – Vítězem posledního kola soutěže v kulinářském umění se stal čtenář Mojmír Sochor s receptem na Hermelínová tátova prsa.

V minulých týdnech zdražila mouka, zlevnily pomeranče

Praha - V uplynulých dvou týdnech v tuzemských obchodech nejvíce podražila pšeničná hladká mouka. Více lidé zaplatili také za brambory a cukr krystal. Naopak levněji mohli nakoupit pomeranče, papriky nebo kuchaná kuřata. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.

Jak jsme se naobědvaly v centru Zlína

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 14. LISTOPADU/ - Nedávno, v jednom pěkném slunečném dni, jsem se domluvila s kamarádkou, že se setkáme nedaleko centra města a zajdeme si spolu do blízké restaurace na chutné jídlo, které ten den nabízeli jako polední menu.

Zboží přímo od farmáře? To bereme!

Zlín /FOTOGALERIE/ – Davy lidí přilákal v sobotu první nefalšovaný farmářský trh v místní části krajského města Štípa. V prostorách zdejší základní školy v ulici Nová cesta nabízeli lokální výrobci a producenti široký sortiment zboží.

Kuřim hrála všemi barvami. Vína

Kuřim /FOTOGALERIE/ – Bílé, červené. Ale také růžové. Mladým moravským vínům, která se ve skleničkách třpytila proti neobvykle silnému listopadovému slunci na letošních Kuřimských slavnostech vína, nechyběla žádná z příslušných barev. Návštěvníky okouzlila. I když největší fronta se stála na zabijačku.

Adventní trh má být menší, ale plný dobrot

Příbram -Mezi oblíbené akce v Příbrami patřily v posledních měsících Farmářské trhy u Hořejší Obory. Ty už ale skončily s přicházejícím úbytkem sezonní zeleniny a ovoce. Další takové trhy se dají očekávat opět na jaře příštího roku.

Půldenní hladovka

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 12. LISTOPADU/ - Jen co dojím páteční oběd, začínám držet hladovku. Chci pořádně vytrávit, protože v sobotu si toho budu chtít vychutnat co nejvíc. Chystám se do Štípy na farmářské trhy, které pořádají v tamní základní škole v sobotu 13. listopadu dopoledne.

Střekov již podruhé ovládnou farmářské trhy

Střekov – Již druhé farmářské trhy se uskuteční v sobotu 13. listopadu od 8.00 hodin na Střekově. Opět je uspořádá firma Fox–promotion ve spolupráci se střekovskou radnicí, a to na prostranství vedle krajského soudu.

EuroAgentur Hotel Atrium

Otrokovice /INZERCE/ - Přijďte ochutnat moderní gastronomii s prvky české a mezinárodní kuchyně do Restaurace Colosseo. Váš kulinářský zážitek bude umocněn jedinečným prostředím.

OBRAZEM: Farmářské trhy Klatovany opět lákaly

Klatovy – Domácí klobása s bílým pepřem za 89 Kč za kus, med za stovku, kravský sýr za 70 korun či domácí koláč za 60 korun – to jsou jen některé náhodně vybrané produkty, které jste si mohli koupit v sobotu na farmářských trzích u kulturního domu v Klatovech.