Ústí nad Labem – Řízky pořádně naklepat, osolit, opepřit, vložit do jogurtové marinády a nechat uležet. V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařilo, jako každý čtvrtek, podle čtenářů Ústeckého deníku.
Olomouc – Pro čerstvou zeleninu i ovoce, ryby, domácí sýry, koření a různé dobroty se mohou poprvé tento v pátek od 9 do 16 hodin vydat Olomoučané na Hanácké farmářské trhy.
Londýn/Tokio – Lidé evakuovaní z ohrožené zóny kolem poškozené jaderné elektrárny Fukušima možná budou muset zůstat mimo domov řadu měsíců, podle odborníků však lze jejich návrat urychlit a usnadnit.
Ostrava - Farmářské trhy se konečně dostaly i do Ostravy. V dubnu budou hned dvoje. Jedny bere pod křídla Obchodní centrum Futurum, druhé pořádá radnice v Mariánských Horách.
Hranice – Podpora místních výrobců kvalitních potravin a dalších výrobků, oživení centra města a také nabídnutí místním obyvatelům jiné možnosti nákupů než neustále v supermarketech. To jsou hlavní cíle Farmářského trhu regionu Hranicko, který proběhne na Masarykově náměstí příští pátek 15. dubna od osmi do osmnácti hodin.
Třebíčsko – Poctivá chuť a především jasný původ. To jsou hlavní důvody, které v poslední době lákají lidi nejen ke stánkům farmářských trhů, ale i přímo na farmy českých sedláků.
Jako výtečná delikatesa a zdraví prospěšný přírodní produkt se stále víc prosazuje v české gastronomii kozí sýr. Vedle labužníky uznávaných vyzrálých typů se zájmu těší čerstvý domácí výrobek, který se vyznačuje jemnou nasládlou chutí. Kombinuje se s oříšky, bazalkou, pažitkou, petrželí, ovocem, medem nebo s konopným semínkem. Znalci gastronomie oceňují jeho lahodnou chuť. Pro farmáře je prý požitkem samotný chov.
Olomouc /ROZHOVOR/– Velké nasazení a pracovitost stály za obnovením tradice trhů na Dolním náměstí v Olomouci. S nápadem na uspořádání Hanáckého farmářského trhu přišla a s pomocí dalších nadšenců jej uskutečnila Markéta Záleská.
Zájem o domácí zeleninu, ovoce, maso, mléko, med či jiné potraviny už není jen doménou lidí z velkých měst, kteří se rozhodli zdravě jíst. Stále více lidí i z malých obcí při svých cestách přizastaví někde nedaleko svého domova u „dvora“, aby si u zemědělce koupili čerstvou zeleninu, domácí brambory, med, anebo třeba domácí jogurty.
Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.
Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.
Dobříš - Jarmarky regionálních produktů v Dobříši odstartují druhou dubnovou sobotu.Kdo si chce užít co největší výběr, bude si muset přivstat. Trh sice trvá od 8 do 11.30 hodin, ale někteří prodejci bývají připraveni už před osmou.
Šumperk – Nečekaně velký zájem mají prodejci o místa na farmářských trzích, které v Šumperku vypuknou 1. dubna. Přihlášeno je zatím čtyřiadvacet živnostníků a firem z celé republiky, které budou nabízet převážně potraviny a zemědělské produkty.
Příbram - Kdo už se nemůže dočkat, až se v Příbrami rozjedou farmářské trhy, může se těšit alespoň na školní biojarmark. Koná se za měsíc, to znamená 21. dubna od 13 do 17 hodin, ve školní jídelně K Zátiší vedle Základní školy Jiráskovy sady v Příbrami.
Želechovice nad Dřevnicí /FOTOGALERIE/ – Nejen ve všední dny, ale také o víkendu, může být ve školní budově pořádně živo. Přesvědčit se o tom na vlastní oči mohl každý, kdo v sobotu zavítal do Želechovic nad Dřevnicí na Zlínsku.
Olešnice /REPORTÁŽ/ – Mléko, jogurty, sýry, muzeum strašidel, modrotisk a také sjezdovka. To vše se mi vybaví při zmínce o Olešnici. Ale tradiční košt vína? To bude asi nějaký omyl. No uvidíme. Snad se mi podaří reportáž zvládnout. Víno mám totiž moc rád.
Teplice – Přípravy na Teplické farmářské trhy jsou v plném proudu. Organizátoři z Ekocentra Šťovík domlouvají poslední stánkaře a zařizují doprovodný kulturní program. Prostor před trnovanskou Sokolovnou začíná ožívat.
Chrudim – Jarní domácí premiéra v divizi se fotbalistům místního AFK vydařila na výbornou, když soupeři z pásma sestupu nastříleli „sedm kulí jako v Sarajevu“.
Ústí nad Labem – Sýr, vepřové maso, anglická slanina, to je to, co návštěvníkům českých restaurací chutná. Vítězné menu Ústeckého deníku mělo v restauraci Sport Pub Zlatopramen u návštěvníků velký ohlas.
Olomouc /ANKETA/ – Čerstvá zelenina a ovoce, dobroty z domácí zabíjačky, perníčky i ryby provoní od začátku dubna Dolní náměstí. Pravidelně každý pátek totiž centrum Olomouce oživí Hanácký farmářský trh.
Pacov /ROZHOVOR/ - Uznávané a velmi vyhledávané je řeznictví Václava Klátila v Pacově na Pelhřimovsku. Šestapadesátiletý Václav Klátil za své kvalitní a především poctivé české výrobky získal nespočet ocenění na Mezinárodním mistrovství řezníků a uzenářů v rakouském Welsu.
Drahotuše– První farmářský jarmark v hranickém regionu se rozhodli uspořádat v Drahotuších v sobotu 9. dubna od 8 do 12 hodin. Klub rodičů a přátel místní školy ve spolupráci s touto školou chtějí přiblížit výrobce potravinářských produktů i vybraná řemesla z regionu nejen dětem ve škole.
Královské Poříčí – Statek Bernard hostil v sobotu tradiční masopust. Jak je zde zvykem, k vidění byla nejen pravá česká zabijačka, ale i výroba mnoha staročeských pochoutek.
Č. Třebová /ROZHOVOR/ – Kosmetička a vizážistka Táňa Hejlová si ve své kariéře vysloužila ocenění podnikatelka Pardubického kraje. Co radí svým kolegům v nelehké době?
Hradec Králové – Přesto, že supermarkety lákají na velké slevy, lidé si jdou raději koupit maso do pojízdné prodejny. Ve frontě na některých zastávkách pak stojí i dvě hodiny. Malé obchody jsou čím dál více prodělečné.
Rožnov pod Radhoštěm – Více než tři desítky především regionálních farmářů a výrobců se nadcházející sobotu sjedou do areálu pivovaru v Rožnově pod Radhoštěm. Uskuteční se tady další farmářský trh.
Zlínský kraj – Hotely ve vyhlášených turistických oblastech Zlínského kraje a ubytovací kapacity nabízející více možností vyžití jsou na velikonoční svátky již takřka obsazené.
Prostějovsko /FOTOGALERIE/ – Katastrofa! Tak nejčastěji hodnotí poslední sezónu milovníci a výrobci ovocných destilátů. Poté co předloni vyrostla úroda enormní, loni zničily deště květy takřka u všeho jádrového i peckového ovoce.
Brno – Světle zelené stěny a na nich hokejové relikvie, svazky česneku nebo třeba obraz Gustáva Husáka. Takový pohled se naskytne hostům, kteří zamíří na jídlo či pití do restaurace Amur v ulici U Hřiště v brněnském Starém Lískovci.