Praha - Je to pečivo čerstvé? Teď už se lidé v obchodech nemusejí ptát, protože rozmrazené výrobky musejí být jasně označené. Budou se ale asi muset ptát, jaká je náplň třeba v koblize. Stejná vyhláška ministerstva zemědělství, která nařizuje obchodníkům označovat čerstvost pečiva, totiž některá pravidla uvolňuje.
Jablonec n. N. - Před jabloneckým hotelem přímo v centru Jablonce bylo v úterý po osmé hodině večer živo. Šest českých volejbalistek, které jsou tu se svým týmem při soustředění ubytovány, odvezli záchranáři sanitkami na liberecké infekční oddělení a jabloneckou internu.
Jihlava - Osm potravinářských výrobků z Kraje Vysočina s výjimečnou kvalitou a špičkovými chuťovými vlastnostmi se může chlubit prestižní značkou Regionální potravina Kraje Vysočina 2012.
Zlín - Na privátě nás bydlelo jednu dobu sedm čtyři holky a tři kluci. Každý večer jsme se sešli v nejmenší místnosti v domě, v kuchyni. Probrali jsme, co den dal.
Polička – „Přišli jsme si s malou trochu užít, podívat se na divadlo a poslechnout muziku," svěřila se Soňa Večeřová ze Stříteže. Nejen ona se svou dcerkou, ale také další stovky návštěvníků se o víkendu pobavili na poličském Colour Meetingu.
Praha - Onemocnění cukrovkou hrozí podle profesora Milana Kvapila každému, kdo má mezi předky diabetika. Dědičnost totiž hraje roli zejména u cukrovky druhého typu, která se pojí se špatnouživotosprávou, řekl Kvapil. Dobrá zpráva podle něj je, že zdravým životním stylem lze nástup choroby oddálit. Rozvoj komplikací, které vedou k mrtvici, infarktu, oslepnutí či amputaci končetiny, trvá roky. Když tedy nemoc začne ve vyšším věku a je současně dobře léčena, může diabetik dožít relativně bez obtíží.
Hradec Králové - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Královéhradecka, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Hradec Králové - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Královéhradecka, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2012, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Ristorante Pizzerie Lanza
Staré Město – Firma PRO-BIO, s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem si letos připomíná dvacet let existence a narozeniny oslaví v sobotu 14. července na Špaldových bioslavnostech. Začínají v areálu firmy v 10 hodin a program potrvá do pozdní noci.
Staré Město – Firma PRO-BIO, s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem si letos připomíná dvacet let existence a narozeniny oslaví v sobotu 14. července na Špaldových bioslavnostech. Začínají v areálu firmy v 10 hodin a program potrvá do pozdní noci.
Ostrava – Už jen do pátku 6. července 2012 se mohou místní výrobci potravin hlásit do soutěže o prestižní značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje.
Čáslav – Vedení FK Čáslav udělalo minulý týden razantní krok v neprofesionálním fotbale. Dosavadního trenéra Čáslavi B Jiřího Antoše nečekaně nahradil Jakub Stach. Tým se po vzoru ligových mužstev stává tzv. juniorkou.
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2012, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 12 - Kavárna Evropa.
Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Hradec Králové - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Královéhradecka, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Opočno - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Rychnovska, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Severní Čechy - Je maso exotických zvířat zdravé? A pomůže nám na klouby víc ovar, nebo potravinové doplňky? Na tyto a další otázky odpovídal odborník na metabolické poruchy MUDr. Štěpán Svačina, DrSc., přednosta 3. interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.
Rakovník – Plněná rybí filátka zabalená v pórku, pečený brambor, hovězí vývar se strouháním, hnědá polévka se zapraženou krupicí, lasagne s vepřovým masem, kuře na cibuli. vepřový guláš s těstovinou a tvarohový koláček – to bylo menu, ze kterého si mohli v úterý vybírat hosté v jídelně Integrované střední školy na Jirkově.K tomu ještě slavnostně pr
Praha - Čím více se blíží ten závod, tím jsem nervóznější. Dení(č)ku, běhat se mi nechce, ale musím. Na kole nejezdím, i když to kolo už mám složené na balkoně. Je krásné. Ale jezdím pořád na trenažéru. Dcera mě tuhle viděla a strašně se smála.
Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Častolovice - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Rychnovska, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Liberec, Česká Lípa - Po čem byste sáhli, kdybyste měli už dlouho hlad? Po pudingu, sušeném mléku nebo po pytlíku s těstovinami? Lidé, kteří trpí nouzí, jsou i v jednadvacátém století vděční za cokoliv.
Liberec, Česká Lípa - Po čem byste sáhli, kdybyste měli už dlouho hlad? Po pudingu, sušeném mléku nebo po pytlíku s těstovinami? Lidé, kteří trpí nouzí, jsou i v jednadvacátém století vděční za cokoliv.
Liberec, Česká Lípa - Po čem byste sáhli, kdybyste měli už dlouho hlad? Po pudingu, sušeném mléku nebo po pytlíku s těstovinami? Lidé, kteří trpí nouzí, jsou i v jednadvacátém století vděční za cokoliv.
Připravili jsme pro vás další díl naší Abecedy koření. Tentokrát představíme koření, které zná snad každý, i když možná pod jiným jménem. Dostane se však i na netradiční a téměř neznámá dochucovadla.
Karviná – K házené se vracela před dvěma roky po mateřské dovolené a sama už ani nečekala, že by se mohla dočkat mistrovského titulu nebo dokonce vysněného zahraničního angažmá.
Bratislava - Slovensko se už letos nezapojí do programu EU na rozdávání potravin chudým. Bratislava podle ministerstva zemědělství zmeškala termín, kdy se mohla do projektu přihlásit. Poprvé země rozdávala potraviny sociálně potřebným občanům loni. Rozdělování mouky a těstovin se jí ale nepodařilo dotáhnout do konce.
Karviná – K házené se vracela před dvěma roky po mateřské dovolené a sama už ani nečekala, že by se mohla dočkat mistrovského titulu nebo dokonce vysněného zahraničního angažmá.
Jičín – Vaříte rádi, ale nebaví vás, kolik nádobí při tom zašpiníte, naříkáte, že vaše hrnce nic nevydrží, a když už hotový pokrm strčíte do lednice, zkazí se?
České Budějovice - Student Biskupského gymnázia v Budějovicích Martin Škoda včera představil svou kuchařskou knihu Škoda nevařit. Recepty v ní navíc doplnil hudebními tipy.
Prostějovsko – Po technické soli a falešném kakau dorazila do České republiky další zajímavá polská potravina. Pekařské výrobky ze sušených vajec promořených bakteriemi salmonely. V jednom z obchodních řetězců zachytila potravinářská inspekce závadné suchary. Pokud se však člověk soustředí na produkty regionálních výrobců, měl by mít podle odborníků větší šanci, že potraviny budou v pořádku.
Nová Paka – Bota, to je téma letošních maturitních prací studentek a studenta 4.A střední odborné školy pedagogické. Vymyslela jej kreativní Kateřina Krausová, která vyučuje výtvarnou výchovu.
Praha – Ministerstvo zdravotnictví varuje před černou plastovou obracečkou z Tchaj-wanu. Výrobek obsahuje nepovolené množství rakovinotvorných látek, které se mohou uvolňovat do jídla. Informoval o tom mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.
Kyjov – Výstavu s názvem Podoby těla a tváře nabízí Radniční galerie Kyjov. Práce tam vystavuje sochař Tomáš Měsíček ze Strážnice. Do konce března jsou k vidění jeho práce z tradičních i z netradičních materiálů.
Kyjov – Výstavu s názvem Podoby těla a tváře nabízí Radniční galerie Kyjov. Práce tam vystavuje sochař Tomáš Měsíček ze Strážnice. Do konce března jsou k vidění jeho práce z tradičních i z netradičních materiálů.