
Hospůdka roku 2012: Restaurace Divá Bára, Jičín
Jičínsko - Opět přinášíme oblíbenou soutěž Hospůdka roku. Postupně představíme soutěžící hospůdky.
Jičínsko - Opět přinášíme oblíbenou soutěž Hospůdka roku. Postupně představíme soutěžící hospůdky.
Jičínsko - Opět přinášíme oblíbenou soutěž Hospůdka roku. Postupně představíme soutěžící hospůdky.
Polička – „Přišli jsme si s malou trochu užít, podívat se na divadlo a poslechnout muziku," svěřila se Soňa Večeřová ze Stříteže. Nejen ona se svou dcerkou, ale také další stovky návštěvníků se o víkendu pobavili na poličském Colour Meetingu.
Orlickoústecko /HOSPŮDKA ROKU/ - Představujeme hospůdky soutěžící o titul Hospůdka roku.
Praha - Onemocnění cukrovkou hrozí podle profesora Milana Kvapila každému, kdo má mezi předky diabetika. Dědičnost totiž hraje roli zejména u cukrovky druhého typu, která se pojí se špatnouživotosprávou, řekl Kvapil. Dobrá zpráva podle něj je, že zdravým životním stylem lze nástup choroby oddálit. Rozvoj komplikací, které vedou k mrtvici, infarktu, oslepnutí či amputaci končetiny, trvá roky. Když tedy nemoc začne ve vyšším věku a je současně dobře léčena, může diabetik dožít relativně bez obtíží.
Hradec Králové - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Královéhradecka, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Hradec Králové - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Královéhradecka, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2012, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Ristorante Pizzerie Lanza
Staré Město – Firma PRO-BIO, s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem si letos připomíná dvacet let existence a narozeniny oslaví v sobotu 14. července na Špaldových bioslavnostech. Začínají v areálu firmy v 10 hodin a program potrvá do pozdní noci.
Staré Město – Firma PRO-BIO, s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem si letos připomíná dvacet let existence a narozeniny oslaví v sobotu 14. července na Špaldových bioslavnostech. Začínají v areálu firmy v 10 hodin a program potrvá do pozdní noci.
Ostrava – Už jen do pátku 6. července 2012 se mohou místní výrobci potravin hlásit do soutěže o prestižní značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje.
Čáslav – Vedení FK Čáslav udělalo minulý týden razantní krok v neprofesionálním fotbale. Dosavadního trenéra Čáslavi B Jiřího Antoše nečekaně nahradil Jakub Stach. Tým se po vzoru ligových mužstev stává tzv. juniorkou.
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2012, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 12 - Kavárna Evropa.
Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Hradec Králové - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Královéhradecka, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Opočno - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Rychnovska, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Pardubice - Portál mPizza, zajišťující rozvoz jídla po celé České republice, umožňuje zájemcům zaplatit objednávku online přímo přes internet.
Severní Čechy - Je maso exotických zvířat zdravé? A pomůže nám na klouby víc ovar, nebo potravinové doplňky? Na tyto a další otázky odpovídal odborník na metabolické poruchy MUDr. Štěpán Svačina, DrSc., přednosta 3. interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.
Rakovník – Plněná rybí filátka zabalená v pórku, pečený brambor, hovězí vývar se strouháním, hnědá polévka se zapraženou krupicí, lasagne s vepřovým masem, kuře na cibuli. vepřový guláš s těstovinou a tvarohový koláček – to bylo menu, ze kterého si mohli v úterý vybírat hosté v jídelně Integrované střední školy na Jirkově.K tomu ještě slavnostně pr
Praha - Čím více se blíží ten závod, tím jsem nervóznější. Dení(č)ku, běhat se mi nechce, ale musím. Na kole nejezdím, i když to kolo už mám složené na balkoně. Je krásné. Ale jezdím pořád na trenažéru. Dcera mě tuhle viděla a strašně se smála.
Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Častolovice - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Rychnovska, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Liberec, Česká Lípa - Po čem byste sáhli, kdybyste měli už dlouho hlad? Po pudingu, sušeném mléku nebo po pytlíku s těstovinami? Lidé, kteří trpí nouzí, jsou i v jednadvacátém století vděční za cokoliv.
Liberec, Česká Lípa - Po čem byste sáhli, kdybyste měli už dlouho hlad? Po pudingu, sušeném mléku nebo po pytlíku s těstovinami? Lidé, kteří trpí nouzí, jsou i v jednadvacátém století vděční za cokoliv.
Liberec, Česká Lípa - Po čem byste sáhli, kdybyste měli už dlouho hlad? Po pudingu, sušeném mléku nebo po pytlíku s těstovinami? Lidé, kteří trpí nouzí, jsou i v jednadvacátém století vděční za cokoliv.
Ústí nad Labem - Marie Tučková: Možná bych místo rýže také jako přílohu zvolila těstoviny nebo kuskus.
Pelhřimov – Ivana Šlechtová z Pelhřimova působí v gastronomii více než třicet let.
Pelhřimov – Ivana Šlechtová z Pelhřimova působí v gastronomii více než třicet let.
Připravili jsme pro vás další díl naší Abecedy koření. Tentokrát představíme koření, které zná snad každý, i když možná pod jiným jménem. Dostane se však i na netradiční a téměř neznámá dochucovadla.
Karviná – K házené se vracela před dvěma roky po mateřské dovolené a sama už ani nečekala, že by se mohla dočkat mistrovského titulu nebo dokonce vysněného zahraničního angažmá.
Bratislava - Slovensko se už letos nezapojí do programu EU na rozdávání potravin chudým. Bratislava podle ministerstva zemědělství zmeškala termín, kdy se mohla do projektu přihlásit. Poprvé země rozdávala potraviny sociálně potřebným občanům loni. Rozdělování mouky a těstovin se jí ale nepodařilo dotáhnout do konce.
Karviná – K házené se vracela před dvěma roky po mateřské dovolené a sama už ani nečekala, že by se mohla dočkat mistrovského titulu nebo dokonce vysněného zahraničního angažmá.
Jičín – Vaříte rádi, ale nebaví vás, kolik nádobí při tom zašpiníte, naříkáte, že vaše hrnce nic nevydrží, a když už hotový pokrm strčíte do lednice, zkazí se?
České Budějovice - Student Biskupského gymnázia v Budějovicích Martin Škoda včera představil svou kuchařskou knihu Škoda nevařit. Recepty v ní navíc doplnil hudebními tipy.
Českobudějovicko – Co přinesl tento týden na stránkách Českobudějovického deníku? Každou sobotu zde najdete přehled hlavních událostí.
Prostějovsko – Po technické soli a falešném kakau dorazila do České republiky další zajímavá polská potravina. Pekařské výrobky ze sušených vajec promořených bakteriemi salmonely. V jednom z obchodních řetězců zachytila potravinářská inspekce závadné suchary. Pokud se však člověk soustředí na produkty regionálních výrobců, měl by mít podle odborníků větší šanci, že potraviny budou v pořádku.
Brno - Restaurace Napoleon ve Veletržní ulici nabízí příjemné posezení u šálku kávy. S jídlem si ale tamní kuchař zřejmě hlavu moc neláme.
Nová Paka – Bota, to je téma letošních maturitních prací studentek a studenta 4.A střední odborné školy pedagogické. Vymyslela jej kreativní Kateřina Krausová, která vyučuje výtvarnou výchovu.
České Budějovice - Student českobudějovického Biskupského gymnázia Martin Škoda napsal kuchařskou knihu. Jsou v ní jenom recepty, které sám vymyslel
Karlovy Vary - I v těchto dnech je na třídě T. G. Masaryka stále živo.
Litoměřice – Na Kostelním náměstí v Litoměřicích proběhnou v sobotu 14. 4. od 8 do 12 hodin první litoměřické farmářské trhy v letošním roce.
Praha – Ministerstvo zdravotnictví varuje před černou plastovou obracečkou z Tchaj-wanu. Výrobek obsahuje nepovolené množství rakovinotvorných látek, které se mohou uvolňovat do jídla. Informoval o tom mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.
Kyjov – Výstavu s názvem Podoby těla a tváře nabízí Radniční galerie Kyjov. Práce tam vystavuje sochař Tomáš Měsíček ze Strážnice. Do konce března jsou k vidění jeho práce z tradičních i z netradičních materiálů.
Kyjov – Výstavu s názvem Podoby těla a tváře nabízí Radniční galerie Kyjov. Práce tam vystavuje sochař Tomáš Měsíček ze Strážnice. Do konce března jsou k vidění jeho práce z tradičních i z netradičních materiálů.
Rajnochovice – Příjemné chvíle nejspíš někdo zažil v chatové oblasti v Rajnochovicích. Najedl se, napil a ohřál, v cizí chatě takto hospodařil během posledních čtrnácti dní.
recept zaslala Alena Pokorná, Březová
recept zaslala Ludmila Koukalová, Kamenice
Prachatice - Ještě ve středu odpoledne aby na prachatických pultech člověk vejce pohledal. Ve čtvrtek ráno byly ale téměř všechny markety zásobeny dostatečně.
Hranice /ROZHOVOR/ – Ručně malované kraslice, zdobené perníčky, postavičky ze šustí, kuřátka i slepičky a mnoho dalšího, co připomíná příchod jara, pomalu v těchto dnech plní hranickou galerii M+M manželů Musilových. Tradiční velikonoční výstava se zde letos bude konat už posedmnácté.