Kreativ

ŠTÍTEK: těstoviny

Cukrovka? Podepíše se dědičnost, varuje odborník

Praha - Onemocnění cukrovkou hrozí podle profesora Milana Kvapila každému, kdo má mezi předky diabetika. Dědičnost totiž hraje roli zejména u cukrovky druhého typu, která se pojí se špatnouživotosprávou, řekl Kvapil. Dobrá zpráva podle něj je, že zdravým životním stylem lze nástup choroby oddálit. Rozvoj komplikací, které vedou k mrtvici, infarktu, oslepnutí či amputaci končetiny, trvá roky. Když tedy nemoc začne ve vyšším věku a je současně dobře léčena, může diabetik dožít relativně bez obtíží.

Hospůdka roku: Představujeme Zámeckou restauraci

Hradec Králové - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Královéhradecka, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Hospůdka roku: Penzion a restaurace Zděná bouda

Hradec Králové - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Královéhradecka, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Hospůdka roku: U Bulánka

Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Ristorante Pizzerie Lanza

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2012, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Ristorante Pizzerie Lanza

Kavárna Evropa

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2012, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 12 - Kavárna Evropa.

Hospůdka roku: Restaurace a kavárna U kostela

Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Hospůdka roku: Gril Pizzerie Il Toro a Pvnice U Bejka

Hradec Králové - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Královéhradecka, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Hotel Holub

Opočno - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Rychnovska, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

MUDr. Štěpán Svačina: Život prodlužuje nižší příjem kalorií

Severní Čechy - Je maso exotických zvířat zdravé? A pomůže nám na klouby víc ovar, nebo potravinové doplňky? Na tyto a další otázky odpovídal odborník na metabolické poruchy MUDr. Štěpán Svačina, DrSc., přednosta 3. interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Zvládli lasagne, pečené kuře v cibuli i složitou obsluhu

Rakovník – Plněná rybí filátka zabalená v pórku, pečený brambor, hovězí vývar se strouháním, hnědá polévka se zapraženou krupicí, lasagne s vepřovým masem, kuře na cibuli. vepřový guláš s těstovinou a tvarohový koláček –  to bylo menu, ze kterého si mohli v úterý vybírat hosté  v jídelně Integrované střední školy na Jirkově.K tomu ještě slavnostně pr

Můj milý dení(č)ku aneb Cesta ke zlatu - 13. díl

Praha - Čím více se blíží ten závod, tím jsem nervóznější. Dení(č)ku, běhat se mi nechce, ale musím. Na kole nejezdím, i když to kolo už mám složené na balkoně. Je krásné. Ale jezdím pořád na trenažéru. Dcera mě tuhle viděla a strašně se smála.

Hospůdka roku: Hotel Krakonoš

Trutnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Pension a restaurace Beseda

Častolovice - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2012 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z Rychnovska, které se naší soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Mezi lidmi je už velký hlad

Liberec, Česká Lípa - Po čem byste sáhli, kdybyste měli už dlouho hlad? Po pudingu, sušeném mléku nebo po pytlíku s těstovinami? Lidé, kteří trpí nouzí, jsou i v jednadvacátém století vděční za cokoliv.

Mezi lidmi je už velký hlad

Liberec, Česká Lípa - Po čem byste sáhli, kdybyste měli už dlouho hlad? Po pudingu, sušeném mléku nebo po pytlíku s těstovinami? Lidé, kteří trpí nouzí, jsou i v jednadvacátém století vděční za cokoliv.

Slovensko už nebude rozdávat potraviny, loňský projekt se nezdařil

Bratislava - Slovensko se už letos nezapojí do programu EU na rozdávání potravin chudým. Bratislava podle ministerstva zemědělství zmeškala termín, kdy se mohla do projektu přihlásit. Poprvé země rozdávala potraviny sociálně potřebným občanům loni. Rozdělování mouky a těstovin se jí ale nepodařilo dotáhnout do konce.

Vyzkoušejte osvědčenou značku Tupperware

Jičín – Vaříte rádi, ale nebaví vás, kolik nádobí při tom zašpiníte, naříkáte, že vaše hrnce nic nevydrží, a když už hotový pokrm strčíte do lednice, zkazí se?

Už ve 12 letech uvařil domácí těstoviny

České Budějovice - Student Biskupského gymnázia v Budějovicích Martin Škoda včera představil svou kuchařskou knihu Škoda nevařit. Recepty v ní navíc doplnil hudebními tipy.

Nebezpečná sušená vejce z Polska v regionálních potravinách nenajdete

Prostějovsko – Po technické soli a falešném kakau dorazila do České republiky další zajímavá polská potravina. Pekařské výrobky ze sušených vajec promořených bakteriemi salmonely. V jednom z obchodních řetězců zachytila potravinářská inspekce závadné suchary. Pokud se však člověk soustředí na produkty regionálních výrobců, měl by mít podle odborníků větší šanci, že potraviny budou v pořádku.

Tomáš Baťa se se divli

Nová Paka – Bota, to je téma letošních maturitních prací studentek a studenta 4.A střední odborné školy pedagogické. Vymyslela jej kreativní Kateřina Krausová, která vyučuje výtvarnou výchovu.

Obracečka obsahuje rakovinotvorné látky, varuje ministerstvo

Praha – Ministerstvo zdravotnictví varuje před černou plastovou obracečkou z Tchaj-wanu. Výrobek obsahuje nepovolené množství rakovinotvorných látek, které se mohou uvolňovat do jídla. Informoval o tom mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.

Vejce jsou, ale stojí pětikorunu

Prachatice - Ještě ve středu odpoledne aby na prachatických pultech člověk vejce pohledal. Ve čtvrtek ráno byly ale téměř všechny markety zásobeny dostatečně. 

Do galerie M+ M se už stěhují Velikonoce. PODÍVEJTE SE

Hranice /ROZHOVOR/ – Ručně malované kraslice, zdobené perníčky, postavičky ze šustí, kuřátka i slepičky a mnoho dalšího, co připomíná příchod jara, pomalu v těchto dnech plní hranickou galerii M+M manželů Musilových. Tradiční velikonoční výstava se zde letos bude konat už posedmnácté. 

Zloděj bral v chladném počasí i ponožky

Vyškovsko – Majitelé chat z regionu hlásí po víkendu další případy vykrádání. Zloděje v Pístovicích zajímaly především potraviny, zloděj, který zavítal do Nevojic, dal přednost loveckým pomůckám.

Lidé v nouzi mohou dostat jídlo

Plzeň - Dalších 400 tisíc korun uvolní plzeňská radnice na potravinovou pomoc pro lidi, kteří se dostali do potíží a nezbývá jim už ani na jídlo. Obdobnou částku už pro ně vyhradil magistrát vloni na podzim.

Lidé v nouzi mohou dostat jídlo

Plzeň – Dalších 400 tisíc korun uvolní plzeňská radnice na potravinovou pomoc pro lidi, kteří se dostali do potíží a nezbývá jim už ani na jídlo. Obdobnou částku už pro ně vyhradil magistrát vloni na podzim.