Kreativ

ŠTÍTEK: těstoviny

Třinecké farmářské trhy mají v pátek svou premiéru

Třinec - Čerstvou zeleninu, maso nebo třeba český česnek si budou moci už v pátek 9. září koupit Třinečané na prvních Třineckých farmářských trzích. Ty budou probíhat od 9 do 17 hodin na náměstí Svobody před kulturním domem.

Nádobí už nemusí umývat v ruce

Hranice – Nové pracovní prostředí čeká od letošního roku kuchařky v Hranicích. Výdejna školních obědů prošla během srpna celkovou rekonstrukcí, jejímž výsledkem je pracoviště odpovídající všem hygienickým normám a zásadám

Na bystřickém farmářském jarmaku zahraje i Bukovinka

Bystřice pod Hostýnem – Návštěvnost v řádů několika tisíc lidí očekávají pořadatelé druhého ročníku farmářského jarmaku. Koná se v sobotu na Masarykově náměstí v Bystřici pod Hostýnem, a to od osmi do třinácti hodin.

Hokejisté Petrohradu si pošmákli, říká šéfkuchař

Přerov /ROZHOVOR/ – Hokejisté Petrohradu už jsou sice tři týdny pryč, ale Hotel FIT, kde byli hokejisté ubytovaní, v Přerově stále stojí. A zůstal i šéfkuchař Tomáš Avrat, který hokejistům nejbohatšího evropského klubu společně se svým pětičlenným týmem kuchařů vařil.

Český kamion převážel v Chorvatsku pašované cigarety

Záhřeb - Přes dvacet tisíc kartonů pašovaných cigaret v hodnotě více než šest a půl milionu korun objevili chorvatští celníci v kamionu s českou státní poznávací značkou, který byl zadržen na chorvatsko-srbském přechodu Bajakovo. Informoval o tom náčelník celní správy ve Vukovaru Jožo Milanković a šéf celnice Bajakovo Anthony Antunović.

Děravou cestu u Litovle opraví šest milionů

Červenka, Litovel – Povrch dírami poseté místní komunikace spojující část Litovle Tři Dvory s obcí Červenka by se měl zlepšit. Oprava cesty vyjde zhruba na šest milionů korun.

Pizzerie Rieger

Jičín - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to Pizzerii Rieger.

Ristorante Pizzerie Lanza

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 28 - Ristorante Pizzerie Lanza

Hotel Holub

Opočno - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 28 - Hotel Holub.

Restaurace Slunce

Horní Maršov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 24 - Restaurace Slunce.

Restaurace Cartellone

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 21 - Restaurace Cartellone

Letní úroda klepe na dveře. Zpracujte ji snadno a rychle

Jablka, hrušky, meruňky, rybíz, angrešt nebo třeba rebarbora, řepa, dýně či mrkev. To vše a mnoho dalších chutných plodin přes léto a na začátku podzimu dozrává na našich zahrádkách. Jak se jejich přívalem nenechat zaskočit a zpracovat je tak, aby chutnaly třeba i přes celou zimu, poradí naši pomocníci.

Kavárna Evropa

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 18 - Kavárna Evropa

Pizzerie Ramazzotti, Jičín

Jičín - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to Pizzerii Ramazzotti.

Restaurace a kavárna U Kostela

Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 11 - Restaurace a kavárna U Kostela.

Hotel Krakonoš

Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 13 - Hotel Krakonoš.

Pizzerie U Dušičků

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 12 - Pizzerie U Dušičků

V PUXpubu vědí, jak správně ochutit vepřové

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jednoduše, ale příjemně zařízený interiér. Přehledný jídelní lístek bez rádoby originálních názvů pokrmů. A k tomu skvělá práce kuchaře, který šetří kořením. Méně je někdy více. Tak se dá shrnout zážitek z návštěvy brněnské restaurace PUXpub v Jaselské ulici.

Restaurace U Bulánka

Batňovice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 1 - Restaurace U Bulánka.

Pension a restaurace Beseda

Častolovice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 1 - Pension a restaurace Beseda.

Škola vaření: Jak skladovat bylinky a udělat domácí pesto

Střední Morava – Pokud pravidelně vaříte, vyplatí se mít doma zásobu různého koření a bylinek. Mnohá koření však snadno ztrácejí vůni i chuť a jejich skladování má tedy svá pravidla. Některé bylinky lze zamrazit, jiným prospěje spíše sušení, pro bylinky i koření však vždycky platí, že čím dříve je využijeme, tím intenzivnější chuť si užijeme.

HLASUJTE: Kuřecí nudličky byly v poledním jídelním lístku mírným favoritem

Ústí nad Labem – S rýží nebo bramborem, jako polévka se podává Staročeská prdelačka nebo dezert: Babiččino překvapení. Tak jako každý čtvrtek, i tento týden se v restauraci Sport Pub Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Eva Drobná s receptem na Kuřecí nudličky.

Antonie Nevrklová se dožila 106 roků

Bačkovice – Je jednou z nejstarších obyvatelek České republiky. Paní Antonie Nevrklová z Bačkovic u Jemnice se v pondělí 2. května 2011 dožila úctyhodných 106 let věku.

Připravte si košíky a nabruste si nože

Smržovka - Zatímco obyčejní smrtelníci si musí počkat až začne úřadovat matka příroda, znalci si pěstují houby přímo doma ve sklepě. I když… mezi mulčovací kůrou už jsou k vidění smrže.

Moderní restaurace vaří chutně zdravě

Dokázat, že dietní jídlo může být nejen zdravé, ale i chutné, se snaží provozovatelé moderních restaurací, které dbají na zdravý životní styl. Zatímco vegetariáni si mohou libovat v poměrně širokém výběru stravy, celiaci, diabetici či lidé s vysokým cholesterolem musejí být při návštěvě gastronomických zařízení stále obezřetní. Jako výhodu vnímají provozy, které o zdraví klientů dbají nabídkou speciálních menu s bezlepkovou, makrobiotickou, veganskou či bio stravou.

Zúčastněte se soutěže o nej potravinu kraje!

Ústí nad Labem – Umíte vytvořit takovou dobrotu, že byste se s ní chtěli pochlubit i mezi ostatními a poměřit síly? Přihlaste se do soutěže o Regionální potravinu Ústeckého kraje!

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Místo sterilovaných žampionů čerstvé, tak to je nejzásadnější změna, kterou provedl kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen v posledním vítězném receptu.