Třinec - Čerstvou zeleninu, maso nebo třeba český česnek si budou moci už v pátek 9. září koupit Třinečané na prvních Třineckých farmářských trzích. Ty budou probíhat od 9 do 17 hodin na náměstí Svobody před kulturním domem.
Hranice – Nové pracovní prostředí čeká od letošního roku kuchařky v Hranicích. Výdejna školních obědů prošla během srpna celkovou rekonstrukcí, jejímž výsledkem je pracoviště odpovídající všem hygienickým normám a zásadám
Bystřice pod Hostýnem – Návštěvnost v řádů několika tisíc lidí očekávají pořadatelé druhého ročníku farmářského jarmaku. Koná se v sobotu na Masarykově náměstí v Bystřici pod Hostýnem, a to od osmi do třinácti hodin.
Přerov /ROZHOVOR/ – Hokejisté Petrohradu už jsou sice tři týdny pryč, ale Hotel FIT, kde byli hokejisté ubytovaní, v Přerově stále stojí. A zůstal i šéfkuchař Tomáš Avrat, který hokejistům nejbohatšího evropského klubu společně se svým pětičlenným týmem kuchařů vařil.
Záhřeb - Přes dvacet tisíc kartonů pašovaných cigaret v hodnotě více než šest a půl milionu korun objevili chorvatští celníci v kamionu s českou státní poznávací značkou, který byl zadržen na chorvatsko-srbském přechodu Bajakovo. Informoval o tom náčelník celní správy ve Vukovaru Jožo Milanković a šéf celnice Bajakovo Anthony Antunović.
Kutná Hora – Pomyslné stříbro v soutěži Mazlíček roku Kutnohorského deníku v kategorii psů získal Nick a Eddie Veroniky Provazníkové z Uhlířských Janovic.
Červenka, Litovel – Povrch dírami poseté místní komunikace spojující část Litovle Tři Dvory s obcí Červenka by se měl zlepšit. Oprava cesty vyjde zhruba na šest milionů korun.
Znojmo /FOTOGALERIE/ - Po tři dny bude ode dneška patřit Horní náměstí ve Znojmě farmářským trhům. Lidé zde najdou dvacítku stánků. Obchodníci nabídnou výhradně vlastní zboží.
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 28 - Ristorante Pizzerie Lanza
Opočno - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 28 - Hotel Holub.
Horní Maršov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 24 - Restaurace Slunce.
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 21 - Restaurace Cartellone
Jablka, hrušky, meruňky, rybíz, angrešt nebo třeba rebarbora, řepa, dýně či mrkev. To vše a mnoho dalších chutných plodin přes léto a na začátku podzimu dozrává na našich zahrádkách. Jak se jejich přívalem nenechat zaskočit a zpracovat je tak, aby chutnaly třeba i přes celou zimu, poradí naši pomocníci.
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 18 - Kavárna Evropa
Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 11 - Restaurace a kavárna U Kostela.
Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 13 - Hotel Krakonoš.
Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 12 - Pizzerie U Dušičků
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jednoduše, ale příjemně zařízený interiér. Přehledný jídelní lístek bez rádoby originálních názvů pokrmů. A k tomu skvělá práce kuchaře, který šetří kořením. Méně je někdy více. Tak se dá shrnout zážitek z návštěvy brněnské restaurace PUXpub v Jaselské ulici.
Bruntál - Zeptali jsme se Ivany Křištofové, bruntálské policistky z Krnova, co vaříte o víkendu a zda-li nám může prozradit recept. Přečtěte si, co nám odpověděla!
Batňovice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 1 - Restaurace U Bulánka.
Častolovice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 1 - Pension a restaurace Beseda.
Střední Morava – Pokud pravidelně vaříte, vyplatí se mít doma zásobu různého koření a bylinek. Mnohá koření však snadno ztrácejí vůni i chuť a jejich skladování má tedy svá pravidla. Některé bylinky lze zamrazit, jiným prospěje spíše sušení, pro bylinky i koření však vždycky platí, že čím dříve je využijeme, tím intenzivnější chuť si užijeme.
Znojmo – Ještě dnes mohou v centru Znojma zájemci poznávat zvyky a kulturu jiných zemí. Obyvatelům města i dalším hostům se představuje všech devět zahraničních partnerských měst.
Ústí nad Labem – S rýží nebo bramborem, jako polévka se podává Staročeská prdelačka nebo dezert: Babiččino překvapení. Tak jako každý čtvrtek, i tento týden se v restauraci Sport Pub Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Eva Drobná s receptem na Kuřecí nudličky.
Bačkovice – Je jednou z nejstarších obyvatelek České republiky. Paní Antonie Nevrklová z Bačkovic u Jemnice se v pondělí 2. května 2011 dožila úctyhodných 106 let věku.
Smržovka - Zatímco obyčejní smrtelníci si musí počkat až začne úřadovat matka příroda, znalci si pěstují houby přímo doma ve sklepě. I když… mezi mulčovací kůrou už jsou k vidění smrže.
Ústí nad Labem – Svým názvem typicky české jídlo, surovinami spíše asijské, tak to byl poslední vítězný recept čtenáře Ústeckého deníku Vodácké kotlety.
Dokázat, že dietní jídlo může být nejen zdravé, ale i chutné, se snaží provozovatelé moderních restaurací, které dbají na zdravý životní styl. Zatímco vegetariáni si mohou libovat v poměrně širokém výběru stravy, celiaci, diabetici či lidé s vysokým cholesterolem musejí být při návštěvě gastronomických zařízení stále obezřetní. Jako výhodu vnímají provozy, které o zdraví klientů dbají nabídkou speciálních menu s bezlepkovou, makrobiotickou, veganskou či bio stravou.
Ústí nad Labem – Umíte vytvořit takovou dobrotu, že byste se s ní chtěli pochlubit i mezi ostatními a poměřit síly? Přihlaste se do soutěže o Regionální potravinu Ústeckého kraje!
Mezi tradiční symboly Velikonoc patří kraslice, barevné stužky, zajíčci či kuřátka. Byt ale lze dekorovat i přírodními prvky, které najdete na louce, v lese nebo na zahradě.
Ústí nad Labem – Místo sterilovaných žampionů čerstvé, tak to je nejzásadnější změna, kterou provedl kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen v posledním vítězném receptu.