
HLASUJTE: Šťavnaté kuřátko se slaninou mělo u strávníků velký úspěch
Ústí nad Labem – V dalším kole soutěže O nejlepší recept vyhrála Štěpánka Štefková se Šťavnatým kuřátkem se slaninou.
Ústí nad Labem – V dalším kole soutěže O nejlepší recept vyhrála Štěpánka Štefková se Šťavnatým kuřátkem se slaninou.
Jablonec n. N. /FOTOGALERIE/ – Po dvou týdnech se vracíme k příběhu štěněte, které shodou šťastných náhod vyvázlo ze spárů smrti.
Ostrava/FOTOGALERIE/ - Jsem prý typická klientka Centra zátěžové sportovní medicíny interní kliniky ostravské fakultní nemocnice. Žena po čtyřicítce, která celý život přemýšlí nad tím, co by snědla, aby zhubla, a neustálými dietami a lopocením v tělocvičně se dopracovala k diagnóze obezita. Jak je to možné, když zas tak moc „nežeru“ a dost se hýbu?
Velehrad – Někdo zimu vítá, jinému přináší strádání. Třeba ptáci potřebují přikrmovat v době, kdy krajinu zalehne sněhová peřina a led jim nedovolí dostat se k potravě – semenům, plodům a k hmyzím škůdcům zimujícím v nejrůznějších štěrbinách.
Ústí nad Labem – Vítězkou dalšího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jana Pravdová s Pravou čínou. Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala kuchařka Martina Hiřičová spolu se studentkou prvního ročníku oboru „kuchařka“ Janou Konrádovou.
Zádveřice-Raková – Už druhým rokem aktivně funguje v Zádvěřicích-Rakové na Vizovicku Klub dětí a maminek. Především ženám na mateřské a jejich ratolestem nabízí týdně dvě hodiny společného trávení času.
Srch – U příležitosti svátku svatého Valentýna si pro vás Deník připravil exkluzivní soutěž o romantickou večeři pro dvě osoby v restaurantu Na Výsluní, který se nachází v Srchu u Pardubic.
Zlínský kraj – Pomeranče byly v uplynulých dvou týdnech nejvíce zdražovanou potravinou ve Zlínském kraji. Vyplývá to z posledního průzkumu Českého statistického úřadu.
Belek – Luxusní hotelový komplex Voyage na břehu moře v tureckém Beleku je momentálním domovem pro třiadvacet fotbalistů 1. FC Slovácko, kteří tam tráví své herní soustředění.
Brno /FOTOGALERIE/ – Je krátce po třetí hodině odpoledne a většina brněnských restaurací odpočívá po hektickém vydávání poledních menu. Netýká se to však Středověké krčmy. Na jídlo, které už restaurace nevydala, totiž čekají jiní strávníci – brněnští bezdomovci.
Brno /FOTOGALERIE/ – Je krátce po třetí hodině odpoledne a většina brněnských restaurací odpočívá po hektickém vydávání poledních menu. Netýká se to však Středověké krčmy. Na jídlo, které už restaurace nevydala, totiž čekají jiní strávníci – brněnští bezdomovci.
Bez dostatečného příjmu sacharidů by dětský organismus neměl dostatek energie nejen na fyzické aktivity, ale ani na správný růst a vývoj. Dobrým zdrojem sacharidů je například pečivo a cereálie, které jsou bohaté na vitaminy, minerální látky a vlákninu.
Teplice nad Metují /FOTOGALERIE/– O víkendu se sjelo do Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují na šest desítek zájemců o italskou kuchyni.
Jihlavsko - Žáci prvních až pátých tříd by měli dostávat ovoce zdarma. Ředitelé jsou spíš skeptičtí.
Nymbursko - Potrava, kterou má zvěř v přírodě, je nyní pod sněhem. Proto se neobejde bez lidské pomoci v podobě přikrmování.
Velké Losiny – Někteří fotbalisté z toho mají panickou hrůzu, pro jiné je to příjemné zpestření zimního drilu. Nabírání fyzické kondice na běžkách je už dneska běžnou záležitostí kondičního soustředění téměř každého ligového týmu.
Varšava - Také u severních sousedů České republiky jsou v plném proudu výprodeje oděvů, elektroniky a dalšího zboží. Poláci ovšem budou moci zanedlouho levně nakoupit i potraviny, a to od armády.
Velké Losiny – „Prý to pojede samo, ale samo to nejede,“ usmíval se útočník Slovácka.
Opava – Když teploty klesnou pod bod mrazu, nastávají ptákům krušné časy. Instinktivně se proto začnou stahovat k lidským obydlím, vybaveným krmítky.
Třebíčsko – Přestože je letošní zima zatím spíše mírná, teploty se už začínají častěji zabydlovat pod bodem mrazu a meteorologové slibují v následujících dnech další sněhovou nadílku. Právě v tomto čase je nutné myslet na u nás zimující ptáky, kterým nastaly krušné časy.
Svitavy – Teploty poklesly pod bod mrazu a v přírodě začala opravdová zima.
Táborsko - O zázraku připravit oběd za pár korun a ještě chutný by mohly kuchařky vyprávět.
Vranov – Neznámý pachatel vnikl do několika chat v rekreační oblasti Vranov.
Ústí nad Labem /NOVÉ HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/– Vítězem čtvrtého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem Guláš bez míchání.
Návsí /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ – Vysokou škodu si vyžádal požár, který v pondělí 14. prosince před třetí hodinou ranní zachvátil lotyšský kamion Renault Magnum v Návsí na Jablunkovsku. Vozidlo, které bylo plně naložené těstovinami z Itálie, oheň zcela zničil.
Třebíč - „Aby zlo bylo úspěšné, stačí, aby slušný lidský tvor nic nedělal,“ citát britského politika osmnáctého století Edmunda Burkeho má na svých webových stránkách třebíčský útulek. Je to jakési memento solidárnosti s těmi, kteří to potřebují.
Praha - Obecně by se dalo předpokládat, že krize se sebou přinese vyšší spotřebu alkoholu a nižší konzumaci jídla. Výsledky Českého statistického úřadu ale dokazují opak. V loňském roce oproti roku 2007 obecně výrazně klesla spotřeba potravin.
Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kvalita i chuť italských specialit a kvalitní suroviny v brněnské restauraci autora testu příjemně překvapily
Litoměřice /FOTOGALERIE/ - Být špičkoví ve svém oboru. To je cílem několika žáků ISŠ Litoměřice z oboru hotelnictví a turismus, kteří v tomto týdnu absolvovali třídenní kurz italské kuchyně.
Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.
Jihlava – Těstoviny na všechny způsoby. Přesně to bylo tématem letošního ročníku Veletrhu zdraví.
Děčín – /FOTOGALERIE/ Redaktorka Děčínského deníku Ilona Rosenkrancová se na jednu hodinu stala ošetřovatelkou malých opiček vděčínskézoo.
Pečky /FOTOGALERIE/ - V sobotu se v Pečkách konala prodloužená ve stylu přehlídky vlastnoručně nazdobených klobouků.
Dlouhý Újezd – V druhém dílu seriálu Ženy na radnici jsme se zeptali starostky Dlouhého Újezdu Aleny Kořínkové.
Znojmo /ANKETA/ - Hodnoťte s námi restaurace a hospody na Znojemsku! Kebab, pizzerie, restaurace, U radnice, Zelenářská 11, Znojmo
Znojmo /ANKETA/ - Hodnoťte s námi restaurace a hospody na Znojemsku! Restaurace U Bazalů, Lechovice.
Mělník, Neratovice - Vaří nesmírně ráda. A je až neuvěřitelné, s jakým zaujetím o svém koníčku hovoří.
Pečky - Na sobotní prodlouženou tanečních kurzů v Pečkách měli tanečníci za úkol vyrobit slečnám náhrdelníky a slečny partnerům zase špendlíky na saka.
Znojmo /ANKETA/ - Hodnoťte s námi restaurace a hospody na Znojemsku! Restaurace Veselá 13 ve Znojmě.
Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Hosté mají ve Výtopně soukromí, přesto ostatní vědí, co lidé u jiných stolů pijí.
Valašské Meziříčí - Výpadek v dodávce elektrického proudu zasáhl v pátek 16.10. velkou část Valašského Meziříčí. Informoval o tom mluvčí tamní radnice Josef Beneš.
Znojmo /ANKETA/ - Hodnoťte s námi restaurace a hospody na Znojemsku! Restaurace Cappuccino, Pražská 25a, Znojmo
Třebíč /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Známý český kuchař Zdeněk Pohlreich zavítal nedávno do Třebíče. K vidění byl při práci i oddychu v hostinci U Dubu na Žerotínově náměstí. V historických prostorách natáčel s televizním štábem další z dílů pořadu o úrovni současné české gastronomie, který nese název Ano, šéfe!
Děčín/Brno - Dětský host v restauraci nemá moc na výběr
Děčín - Některé restaurace už vaří pro děti speciální jídla a dokonce i zdravá.
Písek - Na návštěvníky čeká v rámci Evropského dne bez aut bohatý program.
Janovice -Na venkovní zdi hostince Ondráš v Janovicích je od roku 1965 umístěna pamětní deska. Informuje, že v této budově se v roce 1680 narodil a žil legendární zbojník.
Cheb - Připravovat si jídlo z nudlí v červenožlutém obalu s názvem Quick Cooking Noodles se nemusí vyplatit. Nudle jsou již okořeněné hliníkem.
Cheb - Připravovat si jídlo z nudlí v červenožlutém obalu s názvem Quick Cooking Noodles se nemusí vyplatit. Nudle jsou již okořeněné hliníkem.
Cheb - Připravovat si jídlo z nudlí v červenožlutém obalu s názvem Quick Cooking Noodles se nemusí vyplatit. Nudle jsou již okořeněné – hliníkem. Celníci takového instatního jídla zajistili celou zásilku, více než 17 tisíc kiligramů.