Kreativ

ŠTÍTEK: těstoviny

Bezdomovci poprvé dostali jídla z restaurací

Brno /FOTOGALERIE/ – Je krátce po třetí hodině odpoledne a většina brněnských restaurací odpočívá po hektickém vydávání poledních menu. Netýká se to však Středověké krčmy. Na jídlo, které už restaurace nevydala, totiž čekají jiní strávníci – brněnští bezdomovci.

Bezdomovci poprvé dostali jídla z restaurací

Brno /FOTOGALERIE/ – Je krátce po třetí hodině odpoledne a většina brněnských restaurací odpočívá po hektickém vydávání poledních menu. Netýká se to však Středověké krčmy. Na jídlo, které už restaurace nevydala, totiž čekají jiní strávníci – brněnští bezdomovci.

Bílé pečivo dávejte spíše dětem, cereálie hlídejte

Bez dostatečného příjmu sacharidů by dětský organismus neměl dostatek energie nejen na fyzické aktivity, ale ani na správný růst a vývoj. Dobrým zdrojem sacharidů je například pečivo a cereálie, které jsou bohaté na vitaminy, minerální látky a vlákninu.

Zvěř se neobejde bez pomoci

Nymbursko - Potrava, kterou má zvěř v přírodě, je nyní pod sněhem. Proto se neobejde bez lidské pomoci v podobě přikrmování.

Švancarovi to jelo, nakoupil kvalitní mazání

Velké Losiny – Někteří fotbalisté z toho mají panickou hrůzu, pro jiné je to příjemné zpestření zimního drilu. Nabírání fyzické kondice na běžkách je už dneska běžnou záležitostí kondičního soustředění téměř každého ligového týmu.

Sýkory uctíte semínky slunečnice či ořechy

Třebíčsko – Přestože je letošní zima zatím spíše mírná, teploty se už začínají častěji zabydlovat pod bodem mrazu a meteorologové slibují v následujících dnech další sněhovou nadílku. Právě v tomto čase je nutné myslet na u nás zimující ptáky, kterým nastaly krušné časy.

Vzplál lotyšský kamion, který převážel těstoviny

Návsí /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ – Vysokou škodu si vyžádal požár, který v pondělí 14. prosince před třetí hodinou ranní zachvátil lotyšský kamion Renault Magnum v Návsí na Jablunkovsku. Vozidlo, které bylo plně naložené těstovinami z Itálie, oheň zcela zničil.

Opuštěná zvířata může podpořit každý

Třebíč - „Aby zlo bylo úspěšné, stačí, aby slušný lidský tvor nic nedělal,“ citát britského politika osmnáctého století Edmunda Burkeho má na svých webových stránkách třebíčský útulek. Je to jakési memento solidárnosti s těmi, kteří to potřebují.

Konzumujeme a pijeme stále méně

Praha - Obecně by se dalo předpokládat, že krize se sebou přinese vyšší spotřebu alkoholu a nižší konzumaci jídla. Výsledky Českého statistického úřadu ale dokazují opak. V loňském roce oproti roku 2007 obecně výrazně klesla spotřeba potravin.

Žáci připravovali italské speciality

Litoměřice /FOTOGALERIE/ - Být špičkoví ve svém oboru. To je cílem několika žáků ISŠ Litoměřice z oboru hotelnictví a turismus, kteří v tomto týdnu absolvovali třídenní kurz italské kuchyně.

V Semilassu se kuchař snaží

Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.

Zdeněk Pohlreich rád vaří česká jídla, ale nejí je

Třebíč /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Známý český kuchař Zdeněk Pohlreich zavítal nedávno do Třebíče. K vidění byl při práci i oddychu v hostinci U Dubu na Žerotínově náměstí. V historických prostorách natáčel s televizním štábem další z dílů pořadu o úrovni současné české gastronomie, který nese název Ano, šéfe!

Celníci zabavili 17 tun nudlí

Cheb - Připravovat si jídlo z nudlí v červenožlutém obalu s názvem Quick Cooking Noodles se nemusí vyplatit. Nudle jsou již okořeněné hliníkem.

Celníci zabavili 17 tun nudlí

Cheb - Připravovat si jídlo z nudlí v červenožlutém obalu s názvem Quick Cooking Noodles se nemusí vyplatit. Nudle jsou již okořeněné hliníkem.

Nudle s hliníkem se díky celníkům na trh nedostaly

Cheb - Připravovat si jídlo z nudlí v červenožlutém obalu s názvem Quick Cooking Noodles se nemusí vyplatit. Nudle jsou již okořeněné – hliníkem. Celníci takového instatního jídla zajistili celou zásilku, více než 17 tisíc kiligramů.

Zapékání není věda, kombinujte a vrstvěte

Potřebujete jídlo, které se bude jednoduše a rychle servírovat? Které můžete ohřát i druhý den a bude možná ještě lepší než čerstvé? Ne, není řeč o guláši. Zkuste zapékání.

Italská kuchyně: čerstvá rajčata, bazalka a tradice

Na co její mladší a noblesnější francouzská kolegyně potřebuje celý den, jí stačí jen pár hodin, někdy i minut. Je sofistikovaně jednoduchá. Nejvíc jí to sluší v červeno-zeleno-bílých barvách. Řeč je o italské kuchyni.

Jezdce Šemberu na mistrovství světa trápí kvalifikace

Brno /ROZHOVOR/ - Zatím marně se o svůj první světový bod snaží brněnský jezdec Lukáš Šembera. Šestnáctiletý mladík na stroji aprilia italského týmu Matteoni měl v několika letošních závodech třídy 125 ccm k bodovanému místu hodně blízko, jenže odstředivé síly bývají mocné.