Brno /FOTOGALERIE/ – Je krátce po třetí hodině odpoledne a většina brněnských restaurací odpočívá po hektickém vydávání poledních menu. Netýká se to však Středověké krčmy. Na jídlo, které už restaurace nevydala, totiž čekají jiní strávníci – brněnští bezdomovci.
Brno /FOTOGALERIE/ – Je krátce po třetí hodině odpoledne a většina brněnských restaurací odpočívá po hektickém vydávání poledních menu. Netýká se to však Středověké krčmy. Na jídlo, které už restaurace nevydala, totiž čekají jiní strávníci – brněnští bezdomovci.
Bez dostatečného příjmu sacharidů by dětský organismus neměl dostatek energie nejen na fyzické aktivity, ale ani na správný růst a vývoj. Dobrým zdrojem sacharidů je například pečivo a cereálie, které jsou bohaté na vitaminy, minerální látky a vlákninu.
Teplice nad Metují /FOTOGALERIE/– O víkendu se sjelo do Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují na šest desítek zájemců o italskou kuchyni.
Velké Losiny – Někteří fotbalisté z toho mají panickou hrůzu, pro jiné je to příjemné zpestření zimního drilu. Nabírání fyzické kondice na běžkách je už dneska běžnou záležitostí kondičního soustředění téměř každého ligového týmu.
Varšava - Také u severních sousedů České republiky jsou v plném proudu výprodeje oděvů, elektroniky a dalšího zboží. Poláci ovšem budou moci zanedlouho levně nakoupit i potraviny, a to od armády.
Třebíčsko – Přestože je letošní zima zatím spíše mírná, teploty se už začínají častěji zabydlovat pod bodem mrazu a meteorologové slibují v následujících dnech další sněhovou nadílku. Právě v tomto čase je nutné myslet na u nás zimující ptáky, kterým nastaly krušné časy.
Návsí /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ – Vysokou škodu si vyžádal požár, který v pondělí 14. prosince před třetí hodinou ranní zachvátil lotyšský kamion Renault Magnum v Návsí na Jablunkovsku. Vozidlo, které bylo plně naložené těstovinami z Itálie, oheň zcela zničil.
Třebíč - „Aby zlo bylo úspěšné, stačí, aby slušný lidský tvor nic nedělal,“ citát britského politika osmnáctého století Edmunda Burkeho má na svých webových stránkách třebíčský útulek. Je to jakési memento solidárnosti s těmi, kteří to potřebují.
Praha - Obecně by se dalo předpokládat, že krize se sebou přinese vyšší spotřebu alkoholu a nižší konzumaci jídla. Výsledky Českého statistického úřadu ale dokazují opak. V loňském roce oproti roku 2007 obecně výrazně klesla spotřeba potravin.
Litoměřice /FOTOGALERIE/ - Být špičkoví ve svém oboru. To je cílem několika žáků ISŠ Litoměřice z oboru hotelnictví a turismus, kteří v tomto týdnu absolvovali třídenní kurz italské kuchyně.
Pečky - Na sobotní prodlouženou tanečních kurzů v Pečkách měli tanečníci za úkol vyrobit slečnám náhrdelníky a slečny partnerům zase špendlíky na saka.
Valašské Meziříčí - Výpadek v dodávce elektrického proudu zasáhl v pátek 16.10. velkou část Valašského Meziříčí. Informoval o tom mluvčí tamní radnice Josef Beneš.
Třebíč /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Známý český kuchař Zdeněk Pohlreich zavítal nedávno do Třebíče. K vidění byl při práci i oddychu v hostinci U Dubu na Žerotínově náměstí. V historických prostorách natáčel s televizním štábem další z dílů pořadu o úrovni současné české gastronomie, který nese název Ano, šéfe!
Janovice -Na venkovní zdi hostince Ondráš v Janovicích je od roku 1965 umístěna pamětní deska. Informuje, že v této budově se v roce 1680 narodil a žil legendární zbojník.
Cheb - Připravovat si jídlo z nudlí v červenožlutém obalu s názvem Quick Cooking Noodles se nemusí vyplatit. Nudle jsou již okořeněné – hliníkem. Celníci takového instatního jídla zajistili celou zásilku, více než 17 tisíc kiligramů.
Potřebujete jídlo, které se bude jednoduše a rychle servírovat? Které můžete ohřát i druhý den a bude možná ještě lepší než čerstvé? Ne, není řeč o guláši. Zkuste zapékání.
Na co její mladší a noblesnější francouzská kolegyně potřebuje celý den, jí stačí jen pár hodin, někdy i minut. Je sofistikovaně jednoduchá. Nejvíc jí to sluší v červeno-zeleno-bílých barvách. Řeč je o italské kuchyni.
Brno /ROZHOVOR/ - Zatím marně se o svůj první světový bod snaží brněnský jezdec Lukáš Šembera. Šestnáctiletý mladík na stroji aprilia italského týmu Matteoni měl v několika letošních závodech třídy 125 ccm k bodovanému místu hodně blízko, jenže odstředivé síly bývají mocné.