Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Odstartovala letošní chřestová sezona a vy si říkáte, jak s křehkým pokladem naložit. Jako inspiraci přinášíme recepty na polévku, salát i dvě hlavní jídla. Ale určitě znáte spoustu dalších variant, tak je klidně vyzkoušejte všechny, protože chřestu není nikdy dost.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
/FOTOGALERIE/ Hostem kuchařské talk show Vaříme v Mozaice aneb Co se skrývá pod pokličkou byla před deseti lety v centru Mozaika na Kaňku kutnohorská kapela Rybičky 48 ve složení Kuba Ryba, Petr Lebeda a Ondra Štorek. Společně s moderátorem Václavem Veselým a jeho asistentem Danielem Dvořákem přichystali své originální zapékané těstoviny.
Deník se spojil s libereckým šéfkuchařem Robertem Sklenářem a bude vám přinášet tipy, díky kterým budete moci vyzkoušet nové recepty a načerpáte inspiraci.
Každý někdy ocení recept na dobré jídlo, které si připravíte za několik minut. Pokud jste navíc milovníkem italské kuchyně, volba je jasná - těstoviny nikdy nezklamou. Vyzkoušejte jednoduché penne s cuketou, nebo těstovinový salát se žampiony a kuřecím masem.
V sobotu 23. listopadu se koná Potravinová sbírka. U pokladen některých obchodů (v Táboře je to Kaufland) budou připraveni dobrovolníci, kteří budou lidem rozdávat letáky s upozorněním, že jsou mezi námi lidé v hmotné nouzi a že balíček těstovin nebo kilo rýže jim pomůže v jejich situaci.
Čejkovice – Blíží se desátá hodina dopoledne a slavnostní brány firmy Sonnentor v Čejkovicích na Hodonínsku se otevírají návštěvníkům. Po pár minutách se celý areál slavící deset let výročí zaplňuje stovkami lidí. Při vstupu míjí stánky s mléčnými výrobky, bylinkami i rozmanitými těstovinami. „Táto, pojď sem. Kup holkám nějaké ty ochucené těstoviny, ať zas nenadávají, že jsme jim nic nedovezli,“ upozorňuje žena.
I přes vyšší nároky na skladování začínají některá koupaliště nabízet v bufetech zeleninové saláty, sendviče, těstoviny a čerstvé ovoce. Místo plastu je servírují v recyklovatelném nádobí.
Chomutov – Mandle, těstoviny a ovesné vločky do plátěného sáčku, rostlinné mléko do skla a přírodní drogerie do vratného kanystru. Světový trend, který předchází vzniku odpadu a nabízí lidem změnu myšlení i návyků, zamířil i na Chomutovsko. Právě tam vzniká Bezobalák.
Pokud prahnete po jednoduché kuchyni a přitom chcete využít svou kreativitu, určitě sáhněte po těstovinách. Kombinací s různými druhy masa, zeleniny, koření a dochucovadel je totiž nepřeberné množství.
Solidní teploty a sluneční svit konečně vylákaly zahrádkáře k záhonům, ale ještě nějaký čas bude trvat, než se z jejich čerstvých výpěstků budou radovat i kuchaři. Ale přece jen by se na zahradě dalo najít něco, co už se sklidit dá.
Blížící se mrazivé dny jsou zvláště náročné pro drobné ptáky. Právě na ně si v zimě nejčastěji vzpomeneme. Krmítka najdeme v parcích, u domů i bytů. Pokud chcete přilepšit více druhům ptáků, ideální je přichystat směs semen, prosa, ječmene pšenice, máku, ovsa nebo rozlousknuté kousky oříšků, ale i bezinky, hloh, jeřabiny a hovězí lůj.
Blížící se mrazivé dny jsou zvláště náročné pro drobné ptáky. Právě na ně si v zimě nejčastěji vzpomeneme. Krmítka najdeme v parcích, u domů i bytů. Pokud chcete přilepšit více druhům ptáků, ideální je přichystat směs semen, prosa, ječmene pšenice, máku, ovsa nebo rozlousknuté kousky oříšků, ale i bezinky, hloh, jeřabiny a hovězí lůj.
Žamberk - Má to smysl. To je podtitul sbírky, kterou před Vánocemi pomocí Facebooku uspořádala Kateřina Nováková ze Žamberka. Prošla si splínem a když se jednoho dne zamyslela, co všechno by chtěla změnit, na jejím seznamu se objevila i pomoc zvířatům.
Přestože dnes řada domácností vlastní myčku nádobí, bez dřezu se v kuchyni neobejdeme. Jak vybrat ten správný, aby ladil s kuchyňskou linkou a sloužil dobře dlouhá léta?
Boj se suchem, znečištěním ovzduší a tři až čtyři zákony o odpadech budou patřit mezi priority ministerstva životního prostředí pro příští rok. Uvedl to ministr Richard Brabec (ANO). Kromě toho resort připravil novelu zákona o emisních povolenkách, o ochraně přírody a krajiny nebo o invazních druzích, jež jsou v legislativním plánu vlády na příští rok.
Lanškroun – Jednačtyřicet psů a devatenáct koček aktuálně přebývá v lanškrounském psím útulku Caniscentrum. Ten se nachází v Dolním Třešňovci v areálu zemědělské školy a právě sem zamířily v sobotu desítky návštěvníků, aby v tradiční akci Štěkání a mňoukání na Ježíška přinesli opuštěným psům i kočkám vánoční nadílku.
Vánoce mu dají zabrat, ale rozhodně ne tolik jako Velikonoce. I tak se ovšem farář Petr Knapek, působící ve farnostech ve Velkých Heralticích, Jakartovicích a Bohdanovicích, nudit rozhodně nebude.
Pardubice – Předvánoční čas. To je doba pohádek a jiných odpočinkových filmů. Jenže v sobotu dojde v televizi zhruba na dvě hodiny ke změně žánru. Pohodovky vystřídá basketbal. A ne jen tak ledajaký. Před zraky celého národa se střetne druhý tým Kooperativa NBL se třetím. Překvapivě jdou do derby z horší pozice Pardubice.
Benešov - Originální vánoční jarmark uspořádala skupinka přátel, kteří se rozhodli v Benešově podnítit projekt nové čajovny, a to přímo v nádherných historických prostorách Piaristické koleje. Na jarmarku, který se odehrál na nádvoří koleje, dostali příležitost k prezentaci svých výrobků tvořiví lidé z Benešova a okolí, i šikulové z chráněných dílen Villa Vallila a Odlochovice.
Liberecký kraj – Krajští hasiči mají novou techniku. Do jejich vozového parku přibyly tři vozy, které budou na Semilsku, Jablonecku i Českolipsku sloužit jako vyšetřovací automobily pro potřeby zjišťování příčin požárů.
Vřetena Pasta d‘oro Gluten Free Fusilli z produkce rumunské firmy Sam Mills se chlubí řadou předností: podle výrobce neobsahují žádnou geneticky upravovanou kukuřici, žádnou sóju, vejce, pšenici, mléko, arašídy, ryby ani cholesterol. Hlavně jsou však údajně „nejčistší v oboru“, co se obsahu lepku týče. Spotřebitelský časopis dTest zjistil, že pravý opak je pravdou.
Karlovarský kraj – Blížící se Vánoce, zima a mráz. Zásoby z potravinové banky mizí po celý rok, zejména v těchto dnech je ale zájem neziskovek mnohem vyšší. Téměř denně se jezdí zásobit a mohou ještě po celý příští týden.
Královéhradecko, Dobruška - „Darujte jídlo těm, kterým schází“ je mottem Adventní potravinové sbírky, která se koná do 23. prosince v Dobrušce. Pořádá ji Charita ČR spolu s místním děkanstvím římskokatolické farnosti.
Dobruška - „Darujte jídlo těm, kterým schází“ je mottem Adventní potravinové sbírky, která se koná od 2. do 23. prosince v Dobrušce. Pořádá ji Charita ČR spolu s místním děkanstvím římskokatolické farnosti.
Opět se letos nikdo nepozastavil nad tím, jak nekvalitně čerti odvádějí svoji práci. Víte snad o někom, koho si ďábel po zásluze v posledních letech odnesl? Anebo jsou snad všichni Češi tak hodní? No…, nejspíš ano.
Litvínov - Nejen figurky anděla si mohly ve čtvrtek 6. prosince v průběhu pravidelného odpoledního programu, který byl tentokrát zařazen do Krušnohorských Vánoc, vyrobit děti v Městské knihovně v Litvínově.
Opočno - Přispěním do adventní potravinové sbírky v Informačním centru Opočno mohou lidé pomoci těm, kteří se z různých důvodů ocitli v tíživé životní situaci. Sbírka se tu koná ve spolupráci s Farní charitou v Dobrušce.
Restaurace Pizza Coloseum, již třetí v Ostravě, byla v polovině týdne otevřena na Masarykově náměstí. Nabízí 164 míst, prostorný dětský koutek, salónek, vinotéku a obchod s čerstvými potravinami.
Čad adventu začal a my se pomalu, ale jistě připravujeme na jeden z největších svátků u nás, na Vánoce. Ty jsou v naší kultuře spojeny s řadou tradic, z nichž jednou z nejdůležitějších a nejhezčích je zdobení vánočního stromku.
Dobruška - „Darujte jídlo těm, kterým schází,“ je mottem Adventní potravinové sbírky, která se koná od 2. do 23. prosince v Dobrušce. Pořádá ji Charita ČR spolu s místním děkanstvím římskokatolické farnosti.
Česká Lípa – Celostátní projekt Národní potravinová sbírka si mezi lidmi vybudoval značnou prestiž. V sobotu se do vybraných supermarketů a drogerií postavili dobrovolníci z různých charit a obdobných organizací a přebírali od dárců z řad nakupujících pestrou směs potravin, hygienických produktů a dalších věcí, které následně ulehčí život sociálně slabším spoluobčanům. A to i na Českolipsku.
Tisíce lidí se dnes zapojily v obchodech do Národní potravinové sbírky. Podle organizátorů byl zájem nakupujících darovat potraviny a drogerii velký. Akce skončila v 18:00. Zákazníci mohli přímo v 660 prodejnách po celé republice věnovat trvanlivé jídlo či drogistické potřeby pro lidi v nouzi. Nejčastěji plnili košíky rýží a těstovinami.
Karlovarský kraj – Trvanlivé mléko, masové konzervy, paštiky, polévky, kompoty, oleje či těstoviny, tedy potraviny, ze kterých se dá vařit, v současnosti nejvíce chybí v Potravinové bance Karlovarského kraje.
Vědci z brněnské Mendelovy univerzity se mohou pochlubit novinkou. Podíleli se vyšlechtění nové odrůdy, která je odolnější proti suchu či chorobám a potěší potravináře.
Boršov nad Vltavou – V sobotu bylo v Boršově živo. Na návsi jezdili koně s povozy. Od jedné tam totiž začaly dožínky. Čtvrtý rok, po smrti rychtáře, se staročeskou akci snaží udržet paní Ludmila Marešová. "Od malička miluji koně. Když jsem je viděla, řekla jsem si, že musím pokračovat,“ vypráví.
Vyměňte zbytečně strávený čas v kuchyni za procházku přírodou nebo relax na zahradě. Načerpejte inspiraci z našich jednoduchých receptů. Z běžných surovin do půl hodiny vykouzlíte vynikající těstoviny.