Kreativ

ŠTÍTEK: těstoviny

Nudle z Troubek patří mezi nejlepší mňamky v kraji

Troubky – Těstoviny z Troubek patří mezi nejlepší potravinářské výrobky, jaké vznikají v Olomouckém kraji. Rozhodla o tom odborná porota, která letos poprvé udělovala výrobcům ocenění Regionální potravina. Na Přerovsku je společnost Troubecká hospodářská jedinou firmou, která zelené logo bude moci používat. Těstoviny vyrábí od roku 1988.

Mazaný Anděl překvapil velkou porcí masa

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Mezi Šilingrovým náměstím a Dominikánskou ulicí nedávno otevřeli novou restauraci. Šéfkuchař restaurace a hotelu Sharingham Jiří Vařílek už před vstupem do podniku, který čeká test restaurací Brněnského deníku, kroutí hlavou.

Rodičovské centrum o prázdninách nezahálí

Kněževes – Aby se děti s maminkami o prázdninách nenudily, je pro ně otevřeno rodičovské centrum Sluníčko i nyní. Scházejí se každou středu a čtvrtek vždy od tří do pěti v budově mateřské školky.

Hospůdka roku 2010: Hotel Maxi

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

Klobásky plnily žaludky. Ochutnávaly se i pomazánky

Břeclav /FOTOGALERIE/ - Ochutnat a vybrat z dvaceti vzorků nejlepší klobásky, není vůbec snadné. Přesvědčili se o tom porotci šestého ročníku Klobáskobraní, které se v sobotu konalo na základně břeclavského rybářského spolku.

Dětem pod rukama vznikaly obrázky z potravin

Vsetín /FOTOGALERIE/ - Prázdninové tvoření si pro děti na úterý 20. července dopoledne přichystali pracovníci pobočky vsetínské městské knihovny v Luhu. Děti tam vyráběly obrázky z luštěnin a těstovin.

Vězňům na talíři chybí jen vdolky

Plzeň - Jak se jí za mřížemi plzeňské věznice? Na pověstný chléb a vodu zapomeňte. Možná byste se divili, jak si, alespoň podle jídelníčku, trestanci debužírují. Snídají koblihy, obědvají třeba segedínský guláš nebo výpečky se špenátem, večeří azu po tatarsku a dostávají i ovoce.

Hospůdka roku 2010: Pizzeria Deštník

Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.

CYKLISTIKA: David Bubák obstál mezi elitou

Velké Poříčí /ROZHOVOR/ – Letošní 6. ročník cyklistického závodu Specialized Sudety Tour byl nejnáročnější ze všech uplynulých ročníků, jelikož se jel v kopcovitém terénu s velkým převýšením a byly zredukovány rovinaté pasáže.

Krkonoše čekají na své cyklistické krále

Semily– Čtrnáctý ročník cyklistického maratonu Král Krkonoš proběhne vneděli 13.června. Tento nezávodní, vytrvalostní přejezd nejvyššího českého pohoří odélce 210kilometrů spřevýšením téměř 4000metrů pořádá od roku 1997Klub českých cyklistů BC Sport Semily.

Krkonoše čekají na své cyklistické krále

Semily– Čtrnáctý ročník cyklistického maratonu Král Krkonoš proběhne vneděli 13.června. Tento nezávodní, vytrvalostní přejezd nejvyššího českého pohoří odélce 210kilometrů spřevýšením téměř 4000metrů pořádá od roku 1997Klub českých cyklistů BC Sport Semily.

FOTOGALERIE: Rybičky 48 předvedly kuchařský um

Kutná Hora, Kaňk - Hostem dalšího dílu kuchařské talk show Vaříme v Mozaice aneb Co se skrývá pod pokličkou byla ve středu večer v centru Mozaika na Kaňku kutnohorská poppunková kapela Rybičky 48 ve složení Kuba Ryba, Petr Lebeda a Ondra Štorek. Rybičky přichystaly zapékané těstoviny, recept na najdete na konci článku.

V kuchařce se mezi ingrediencemi objevili černoši

Austrálie - Tisíce knih musí znovu vytisknout australské knižní nakladatelství Penguin kvůli řádění tiskařského šotka v kuchařce o těstovinách. V jednom z receptů totiž místo černého pepře radila přidat "sůl a čerstvě namleté černé lidi". Napsal o tom australský deník The Sydney Morning Herald.

FOTO: Pětiletý rybář chytil 60 centimetrového kapra

Kostelany nad Moravou – Více než stovka rybářů nahodila v sobotu 17. dubna svoje pruty na slepém rameně řeky Moravy, na revíru Přední kopaná, v Kostelanech nad Moravou, kde se už od sedmé hodiny ranní konaly tradiční jarní rybářské závody.

Psí rodinka hledá nové domovy

Čečkovice – Jaroslav Hofmann z Čečkovic před časem zachránil ze spárů opuštěnosti psa. Labradorského retrívra, kterého někdo pravděpodobně vyhodil z auta.

Vaříme v Mozaice aneb Co se skrývá pod pokličkou

Kutná Hora, Kaňk - Zde najdete chronologicky seřazené všechny díly oblíbené kuchařské talk - show Vaříme v Mozaice aneb Co se skrývá pod pokličkou, samozřejmě včetně fotografií a chutných receptů známých osobností. Seznam bude průběžně aktualizován.

Obezita, ale proč? Redaktorka se svěřila odborníkům

Ostrava/FOTOGALERIE/ - Jsem prý typická klientka Centra zátěžové sportovní medicíny interní kliniky ostravské fakultní nemocnice. Žena po čtyřicítce, která celý život přemýšlí nad tím, co by snědla, aby zhubla, a neustálými dietami a lopocením v tělocvičně se dopracovala k diagnóze obezita. Jak je to možné, když zas tak moc „nežeru“ a dost se hýbu?

Maňásek: Krmítka pomohou ptáčkům přečkat zimu

Velehrad – Někdo zimu vítá, jinému přináší strádání. Třeba ptáci potřebují přikrmovat v době, kdy krajinu zalehne sněhová peřina a led jim nedovolí dostat se k potravě – semenům, plodům a k hmyzím škůdcům zimujícím v nejrůznějších štěrbinách.

Vařili jsme vítězný recept: Pravá čína z hovězího masa

Ústí nad Labem – Vítězkou dalšího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jana Pravdová s Pravou čínou. Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala kuchařka Martina Hiřičová spolu se studentkou prvního ročníku oboru „kuchařka“ Janou Konrádovou.

Oslavte Valentýna večeří pro dva!

Srch – U příležitosti svátku svatého Valentýna si pro vás Deník připravil exkluzivní soutěž o romantickou večeři pro dvě osoby v restaurantu Na Výsluní, který se nachází v Srchu u Pardubic.

V kraji nejvíce podražily pomeranče

Zlínský kraj – Pomeranče byly v uplynulých dvou týdnech nejvíce zdražovanou potravinou ve Zlínském kraji. Vyplývá to z posledního průzkumu Českého statistického úřadu.