Troubky – Těstoviny z Troubek patří mezi nejlepší potravinářské výrobky, jaké vznikají v Olomouckém kraji. Rozhodla o tom odborná porota, která letos poprvé udělovala výrobcům ocenění Regionální potravina. Na Přerovsku je společnost Troubecká hospodářská jedinou firmou, která zelené logo bude moci používat. Těstoviny vyrábí od roku 1988.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Mezi Šilingrovým náměstím a Dominikánskou ulicí nedávno otevřeli novou restauraci. Šéfkuchař restaurace a hotelu Sharingham Jiří Vařílek už před vstupem do podniku, který čeká test restaurací Brněnského deníku, kroutí hlavou.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jany Pravdové na Císařovu pochoutku měl ve čtvrtečním poledním menu restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Kněževes – Aby se děti s maminkami o prázdninách nenudily, je pro ně otevřeno rodičovské centrum Sluníčko i nyní. Scházejí se každou středu a čtvrtek vždy od tří do pěti v budově mateřské školky.
Přerovsko – /ANKETA/ Třináct výrobků z Přerovska bude bojovat o titul Regionální potravina Olomouckého kraje. Do soutěže, která se letos koná poprvé, se zapojily firmy z Přerova, Hranic, Horní Moštěnicie, Troubek i Lipníku nad Bečvou.
Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Břeclav /FOTOGALERIE/ - Ochutnat a vybrat z dvaceti vzorků nejlepší klobásky, není vůbec snadné. Přesvědčili se o tom porotci šestého ročníku Klobáskobraní, které se v sobotu konalo na základně břeclavského rybářského spolku.
Hranicko– Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Jablonec n. N. /FOTOGALERIE/ – Hodiny pocení a máme pár deka dole. Soutěžící se chlubí Deníku průběžnými výsledky svého dvoutýdenního zápolení s kily navíc.
Ústí nad Labem – V internetové anketě v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zvítězil Mojmír Šahlena s receptem Celerový salát s kuřecím masem.
Vsetín /FOTOGALERIE/ - Prázdninové tvoření si pro děti na úterý 20. července dopoledne přichystali pracovníci pobočky vsetínské městské knihovny v Luhu. Děti tam vyráběly obrázky z luštěnin a těstovin.
Plzeň - Jak se jí za mřížemi plzeňské věznice? Na pověstný chléb a vodu zapomeňte. Možná byste se divili, jak si, alespoň podle jídelníčku, trestanci debužírují. Snídají koblihy, obědvají třeba segedínský guláš nebo výpečky se špenátem, večeří azu po tatarsku a dostávají i ovoce.
Zlínský kraj – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podniků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Olomoucko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Velké Poříčí /ROZHOVOR/ – Letošní 6. ročník cyklistického závodu Specialized Sudety Tour byl nejnáročnější ze všech uplynulých ročníků, jelikož se jel v kopcovitém terénu s velkým převýšením a byly zredukovány rovinaté pasáže.
Olomoucko – Deník opět vyhlásil soutěž o neoblíbenější hospodu, kavárnu či restauraci. Hlasujte pro vašeho favorita z podníků, které se do klání Hospůdka roku 2010 zapojily.
Svitavy – Blíží se konec školního roku. Rodiče čím dál častěji v tuto dobu od svých ratolestí slyší, že strava ve školní jídelně jim nechutná a žádají odhlášení obědů.
Semily– Čtrnáctý ročník cyklistického maratonu Král Krkonoš proběhne vneděli 13.června. Tento nezávodní, vytrvalostní přejezd nejvyššího českého pohoří odélce 210kilometrů spřevýšením téměř 4000metrů pořádá od roku 1997Klub českých cyklistů BC Sport Semily.
Semily– Čtrnáctý ročník cyklistického maratonu Král Krkonoš proběhne vneděli 13.června. Tento nezávodní, vytrvalostní přejezd nejvyššího českého pohoří odélce 210kilometrů spřevýšením téměř 4000metrů pořádá od roku 1997Klub českých cyklistů BC Sport Semily.
Zlínsko– V uplynulých čtrnácti dnech v kraji nejvíce podražily brambory. Vyplývá to z aktuálních výsledků pravidelného šetření Českého statistického úřadu.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace v zimní zahradě nabízí jídelní lístek s italskými specialitami. Testující šéfkuchař kritizuje přílišné používání smetany a vegety.
Kutná Hora, Kaňk - Hostem dalšího dílu kuchařské talk show Vaříme v Mozaice aneb Co se skrývá pod pokličkou byla ve středu večer v centru Mozaika na Kaňku kutnohorská poppunková kapela Rybičky 48 ve složení Kuba Ryba, Petr Lebeda a Ondra Štorek. Rybičky přichystaly zapékané těstoviny, recept na najdete na konci článku.
Austrálie - Tisíce knih musí znovu vytisknout australské knižní nakladatelství Penguin kvůli řádění tiskařského šotka v kuchařce o těstovinách. V jednom z receptů totiž místo černého pepře radila přidat "sůl a čerstvě namleté černé lidi". Napsal o tom australský deník The Sydney Morning Herald.
Kostelany nad Moravou – Více než stovka rybářů nahodila v sobotu 17. dubna svoje pruty na slepém rameně řeky Moravy, na revíru Přední kopaná, v Kostelanech nad Moravou, kde se už od sedmé hodiny ranní konaly tradiční jarní rybářské závody.
Čečkovice – Jaroslav Hofmann z Čečkovic před časem zachránil ze spárů opuštěnosti psa. Labradorského retrívra, kterého někdo pravděpodobně vyhodil z auta.
Kutná Hora, Kaňk - Zde najdete chronologicky seřazené všechny díly oblíbené kuchařské talk - show Vaříme v Mozaice aneb Co se skrývá pod pokličkou, samozřejmě včetně fotografií a chutných receptů známých osobností. Seznam bude průběžně aktualizován.
Ostrava/FOTOGALERIE/ - Jsem prý typická klientka Centra zátěžové sportovní medicíny interní kliniky ostravské fakultní nemocnice. Žena po čtyřicítce, která celý život přemýšlí nad tím, co by snědla, aby zhubla, a neustálými dietami a lopocením v tělocvičně se dopracovala k diagnóze obezita. Jak je to možné, když zas tak moc „nežeru“ a dost se hýbu?
Velehrad – Někdo zimu vítá, jinému přináší strádání. Třeba ptáci potřebují přikrmovat v době, kdy krajinu zalehne sněhová peřina a led jim nedovolí dostat se k potravě – semenům, plodům a k hmyzím škůdcům zimujícím v nejrůznějších štěrbinách.
Ústí nad Labem – Vítězkou dalšího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jana Pravdová s Pravou čínou. Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravovala kuchařka Martina Hiřičová spolu se studentkou prvního ročníku oboru „kuchařka“ Janou Konrádovou.
Zádveřice-Raková – Už druhým rokem aktivně funguje v Zádvěřicích-Rakové na Vizovicku Klub dětí a maminek. Především ženám na mateřské a jejich ratolestem nabízí týdně dvě hodiny společného trávení času.
Srch – U příležitosti svátku svatého Valentýna si pro vás Deník připravil exkluzivní soutěž o romantickou večeři pro dvě osoby v restaurantu Na Výsluní, který se nachází v Srchu u Pardubic.
Zlínský kraj – Pomeranče byly v uplynulých dvou týdnech nejvíce zdražovanou potravinou ve Zlínském kraji. Vyplývá to z posledního průzkumu Českého statistického úřadu.
Belek – Luxusní hotelový komplex Voyage na břehu moře v tureckém Beleku je momentálním domovem pro třiadvacet fotbalistů 1. FC Slovácko, kteří tam tráví své herní soustředění.