Kreativ

ŠTÍTEK: těstoviny

OBRAZEM: Charita pro dobrou věc

Blansko -Popeleční středa, den, kterým podle liturgického kalendáře začíná postní doba. Podle tradic by se měli lidé tento den najíst jednou dosyta. Pracovníci Oblastní charity Blansko ve středu připravili zajímavou akci s názvem Hromniční zima.

V Olomouci přibývá krádeží jídla pro vlastní potřebu

Olomouc – Narůstající počet krádeží potravin od začátku roku zaznamenávají olomoučtí strážníci a policisté. Každý den vyjíždí do obchodů a supermarketů k několika takovým případům. Lidé kradou nejen potraviny, které chtějí později prodat, ale stále častěji i jídlo pro vlastní potřebu.

Deník servíruje italské speciality:těstoviny all amatriciana

Region /SERIÁL DENÍKU/ - Dnešní Itálii, potažmo italskou kuchyni, si gurmánští odborníci jen těžko dokáží představit bez rajčat. „Málokdo si uvědomí, že tato plodina, původem z Jižní Ameriky, se do Evropy dostala díky španělským mořeplavcům až v patnáctém století.

Spadla klec. Zloděj 'chatař' je za mřížemi

Hranice – Velký úspěch si na své konto mohou připsat hraničtí policisté, kteří v neděli odpoledne zadrželi notorického zloděje. Tomu se stalo osudným vloupání do soukromé chalupy v ulici U Kostelíčka v Hranicích. Následně totiž skončil v rukou strážců zákona.

Klientela charity se rozrůstá

Jindřichův Hradec – Letošní rok pro řadu sociálně potřebných lidí nezačal nejlépe. Jejich život často značně ovlivnila i skutečnost, že jim přišly pozdě dávky vyplácené nově úřadem práce.

Za jídlo v menzách si studenti připlatí

Brno – Řízek, těstoviny či pečené kuře. Jídla, na kterých si mohou pochutnat studenti v brněnských menzách. Od února se ale musí připravit na zdražování. Ceny všech jídel se totiž zvýšily téměř o dvě koruny.

TESTUJEME: Jediným mínusem v hodnocení byl v sokolovně perkelt

Proboštov - Hodnotící komisaři Seniorklubu severočeské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů (AKC) se tentokrát vypravili do restaurace Sokolovna v Proboštově. Tato velká restaurace vaří denně mnoho velmi dobrých jídel a nepochybně již léta patří k vyhledávaným stravovacím provozovnám. Lze tak soudit především podle návštěvnosti v poledních hodinách prakticky každý den v týdnu.

Zvířecí lahůdky z krmelců a krmítek

Když mrzne a napadne hodně sněhu, lesní zvěř jen stěží hledá potravu. Myslivci se proto starají, aby byly krmelce stále plné. Někdy musí také ke krmelcům prošlapávat ve sněhu stezky nebo prohrnout cestu k potoku či studánce.

Restaurací, které darují obědy, ubývá

Brno - Podniků, které věnují neprodané obědy bezdomovcům, je v Brně stále méně. Armáda spásy chce proto oslovit i školní jídelny. Může ale narazit na nesouhlas rodičů.

Restaurací, které darují obědy, ubývá

Brno -Podniků, které věnují neprodané obědy bezdomovcům, je v Brně stále méně. Armáda spásy chce proto oslovit i školní jídelny. Může ale narazit na nesouhlas rodičů.

Bítov: Andělské zvonění a předvánoční hodování

Bítov /FOTOGALERIE/ - Na padacím mostě před hlavní vstupem do hradu Bítova podupává na sněhovém poprašku několik desítek lidí. V netradiční nedělní prosincové dopoledne je sem přilákalo kouzlo Vánoc, cinkot zvonečků, bělostná krása andílků a především vůně pečených domácích buchet, vánočky, cukroví i opékaných klobás a uzeného masa.

Sbírka krmiva pomáhá útulku

Třebíč - Stalo se dobrým zvykem, že v adventním období směřují do Městské knihovny v Třebíči kroky těch, kteří se rozhodnou pomoci. Pomoci opuštěným zvířatům.

Drogy cizinec ukýval v lisu na těstoviny

Praha - Našel jsem skvělý úkryt, který nikdo neodhalí, domníval se 20letý pašerák drog. Kurýr kokainu se ale přepočítal. Dopadli ho celníci v Praze, když na ruzyňském letišti kontrolovali cestující po příletu z Lisabonu.

Co budete vařit o víkendu?

'Co budete vařit o víkendu?' Tuto otázku položíme každý týden osobnosti našeho regionu, nebo jednomu z vás…

Farmářské trhy letos skončily

Most - Letošní sezóna farmářských trhů na mosteckém hipodromu skončila. V sobotu se tam konaly letos poslední. Popularita podobných akcí v posledních dvou letech roste v celé republice, farmářské trhy se rozšířily do všech koutů země.

Pardubická hotelovka má novou učebnu

Pardubice - Pardubická Labská hotelová škola na polabinském sídlišti Sever slavnostně otevřela moderní gastronomickou učebnu, která je vybavena tou nejmodernější technikou.

Město rozdává potraviny pro chudé

Plzeň - Chudí lidé v Plzni dostanou předčasný vánoční dárek. Zastupitelé schválili 300tisícovou částku, za kterou Diecézní charita Plzeň a občanské sdružení Naděje nakoupí základní potraviny a poté je budou rozdělovat potřebným.

Střekovské trhy budou o týden dřív

Střekov - Střekovské farmářské trhy se budou mimořádně konat o týden dřív, už tuto sobotu! Tedy 5. listopadu, a sice na ploše u krajského soudu od 8.00 hodin.

Liberecký kuchař: Mohl jsem být Pohlreichem!

Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.

Střekovské trhy budou už v sobotu

Střekov - Obří vajíčka, domácí zelenina, těstoviny, pečivo či sazeničky. To vše si opět můžete zakoupit na tradičních Střekovských farmářských trzích.

Kaddáfí na konci života četl korán a jedl těstoviny

Tripolis – Bývalý libyjský vůdce Muammar Kaddáfí, který byl ve čtvrtek dopaden a zabit, v posledních dnech svého života četl hodně v koránu, jedl těstoviny s rýží a často se zlobil, že v obležené Syrtě nejde proud.

Nizozemský blog číslo 4: O běžném italském obýváku

Apeldoorn /OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE/ - Přímo z nizozemského dějiště mistrovství Evropy v dráhové cyklistice 2011, která má na jižní Moravě dlouholetou tradici, přináší pro čtenáře Deníku Rovnost fakta, postřehy, rozhovory či zajímavosti zvláštní zpravodaj Jaroslav Kára. Ten v Apeldoornu mapuje evropský šampionát po celou dobu jeho trvání, od čtvrtka až do neděle.

Menu u Draka? Ještě potřebuje doladit detaily

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace a vinárna U Draka v brněnské Veveří ulici nabízí kolem poledne jen obědové menu. Z jídelního lístku si hosté mohou vybrat až po druhé hodině odpoledne.