Zlín - Stravovací návyky se v posledních letech radikálně mění. I ve Zlíně stále více lidí odmítá sedmkrát v týdnu vařit a čas si nenajdou ani na návštěvu restaurace. Není proto divu, že na popularitě získávají hospody a restaurace, které jsou ochotny přivézt zákazníkovi jídlo až domů či do zaměstnání.
Vyslovte před Holanďanem slovo karavan a hned se mu rozsvítí oči. Jedni znejvyšších lidí vEvropě mačkání vmalých krabičkách na kolečkách prostě milují.
Ostrava - Až devět kilogramů kvalitního hovězího masa denně spotřebovali kuchaři ostravského hotelu Atom během Davis Cupu jenom na přípravu tatarských bifteků.
Vybírejte s námi to nejlepší do Rodinného klubu Deníku. Hledáme místo, kde se cítí dobře nejen rodiče, ale i děti. Parky, restaurace, galerie i obchody, kde s dětmi počítají a vyšli jim vstříc třeba dětským koutkem, hřištěm nebo i milou obsluhou. Posílejte své tipy na babyboom@denik.cz.
Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.
Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.
PLZEŇ - Když se dnes ohlédne za svou sportovní kariérou, je spokojený. Absolvoval dvě mistrovství světa a jeden evropský šampionát. K tomu vybojoval s Plzní dva české mistrovské tituly. „Snil jsem o reprezentaci, a to se mi splnilo. Kromě olympiády jsem se dostal na všechny velké házenkářské akce,“ říká sedmatřicetiletý házenkář Adolf „Áda“ Blecha, jeden z pilířů extraligové Lokomotivy Plzeň.
Ostrava - Dozvíte se, že pracovníci ostravské zoologické zahrady jsou rádi za každého sponzora. Největší zájem je o adopci tygrů, hrochů a žiraf. Také si můžete přečíst, jak jsou na tom budoucí prvňáci a co všechno musejí ukázat při zápisu.
Teplice - Ceny zeleniny a ovoce jsou dány ročním obdobím a na drobné výkyvy jsou spotřebitelé zyklí. Tak třeba rajčata loni podražila v průměru z 35 korun za kg na 45 korun, paprika z 45 na 50 korun a brambory z 9 na 13 korun za kg.
Novojičínsko - Rohlíky, vánočky i zbytky vánočního cukroví se dají najít v těchto dnech v krmítkách. Podle ornitologů ale právě toto krmení drobnému ptactvu neprospívá.
Ostrava -Tajfun pod košem. Tak by se dala krátce charakterizovat letní posila basketbalového týmu NH Ostrava, pětadvacetiletý, silově i atleticky skvěle vybavený americký pivot John Ofoegbu, který se po svém příchodu do Ostravy ihned dostal do skvělé formy a v současnosti patří k nejužitečnějším hráčům celé Mattoni NBL.
Hospoda a bar s hernou Desperados v parkovacím domě u libereckého Tesca jsou vlastně jednovaječná dvojčata. Jeden z blíženců se tváří jako ten hodný, druhý jako ten zlobivý. Ačkoli vstup je jeden, hned za dveřmi se návštěvník musí rozhodnout. My půjdeme vlevo, tedy do restaurace ve stylu něco mezi country a českou pivnicí.
RADOMYŠL - Spolupráce s obyvateli Montoggia doposud probíhala v oblasti vzájemného poznávání kultury, historie a životního stylu. Nedávná návštěva byla obchodní
ZLÍN - Stejně jako dalších 19 studentek Gymnázia Lesní čtvrť jsem se na jaře tohoto roku zúčastnila výměnného pobytu ve Francii. V rámci výuky francouzštiny jsme měly možnost vycestovat do partnerského města Zlína, malebného Romanssur-Isére.
KOLÍNSKO - Už jste někdy zakoupili biopotraviny? Nebo snad jste jejich pravidelnými konzumenty? A dají se sehnat i na Kolínsku? Podle zasvěcených zájem ze strany spotřebitelů je, ale údajně scházejí v regionu ekofarmy, které by chrlily ekologickou produkci.
ZLÍN - Člověk by měl dělat to, co umí, je heslem pětatřicetiletého Lubora Vláčilíka. Jako školák se rozhodl věnovat se gastronomii a tuto cestu neopustil. V současné době řídí ve Zlíně pizzerii Italiana a labužnický ráj studených pokrmů Rybenu.
ZLÍN - Člověk by měl dělat to, co umí, je heslem pětatřicetiletého Lubora Vláčilíka. Jako školák se rozhodl věnovat se gastronomii a tuto cestu neopustil. V současné době řídí ve Zlíně pizzerii Italiana a labužnický ráj studených pokrmů Rybenu.
VYSOČINA - Pracovních příležitostí pro lidi se zdravotními potížemi je na Vysočině nedostatek. Státem podporované chráněné dílny a pracoviště v kraji zaměstnávají nejvýše desítky lidí.
PRAHA - Potraviny opět v tomto týdnu zdražily. Mezi 26 položkami, které pravidelně týdně sleduje Český statistický úřad, se nacházejí pouze dvě, jejichž cena je nyní níže než před týdnem. Jsou to brambory a těstoviny. Zlevnění je ovšem jen haléřové. Naopak výrazně dráž kupují spotřebitelé bílé pečivo, chléb, mléčné výrobky, ale také vejce. Jak odpovídá sezoně, zdražuje i čerstvá zelenina.
ČR - Spotřebitelské ceny se v říjnu podle odhadů Patria Finance zvýšily o 0,3 procenta. Meziroční inflace by měla stoupnout z 2,8 procenta v září na 3,6 procenta.
ČESKÁ TŘEBOVÁ - V pátek na příměstském sídlišti Borek startuje druhý ročník zajímavého projektu „Program prevence kriminality v Borku“. Budou se vařit těstoviny, návštěvníci zhlédnou ukázku capoeiry, vystoupení mažoretek, bubeníků a budou si moci vyzkoušet výrobu keramiky. Městu a Domu dětí a mládeže Kamarád se znovu podařilo získat grant od ministerstva vnitra v rámci projektu Partnerství 2007.
STARÉ MĚSTO - Možnost ochutnat několik druhů gulášů, rizot, těstovin a celou řadu dalších gurmánských specialit mohli návštěvníci prvního ročníku Mezinárodního dne kuchařů v České republice, který se uskutečnil v sobotu 20. říjnana Ovocném trhu.
VYSOČINA - Pracovních příležitostí pro lidi se zdravotními potížemi je na Vysočině nedostatek. Státem podporované chráněné dílny a pracoviště v kraji zaměstnávají nejvýše desítky lidí.
TEPLICE - Od úterý pobývali v lázeňských Teplicích čeští fotbalisté, kteří zde měli své soustředění před zápasem s Německem. Včera jim trenér naordinoval přípravný zápas s FK Teplice.
VYSOČINA - Pracovních příležitostí pro lidi se zdravotními potížemi je na Vysočině nedostatek. Státem podporované chráněné dílny a pracoviště v kraji zaměstnávají nejvýše desítky lidí.
Le Coq Noir, hospůdka či klub v centru Liberce v Pražské ulici mi byl do nedávna znám spíše jako místo pro večerní setkání s přáteli u skleničky obstojného vína nebo na odpolední kávu. Doporučení, že se zde dá i slušně naobědvat, bylo tak pro mě novinkou. Stejně tak, že zde nabízejí polední menu za necelých šedesát korun. Ostatní položky ve stálém stávajícím lístku jsou ale barvitější. Tamní šéfkuchař, soudím podle nabídky, se však zase nebojí experimentovat. Nicméně ceny se pohybují od 90 korun do 150 korun, u specialit atakují i 200 korun. Polévky jsou srovnané na 29 korunách.
TŘINEC - LYŽBICE - Další stravovací zařízení, které jsme navštívili za účelem zkoumání kvality poskytovaných služeb je restaurace–bar Čarodějky v Třinci - Lyžbicích. Stylový interiér působí velice příjemným dojmem. Na toaletách bylo čisto, pouze na všech dveřích se podepsali sprejeři.
Babí léto je ideálním časem k návštěvě italské pizzerie Franko na liberecké Husově ulici. Pokud je totiž příznivé počasí, nabídne vám areál restaurace více než příjemné posezení venku. Terasa láká k posezení nad dobrým italským espressem a bohatě obloženou pizzou. Tu si můžete vybrat z několika stránkového jídelního lístku. Na výběr máte hojně názvů, vesměs samozřejmě v mateřském jazyce oné pizzy, takže při komunikaci se servírkou je lépe použít číslo, které je ke každému honosně vypadajícímu názvu přiřazeno.
BŘEZOLUPY - Vůně čerstvého pečiva provází denně dvaapadesátiletého Jana Maška z Březolup na Uherskohradišťsku. V současné době ho lidé mohou potkat za pulty jeho provozoven nejen v Březolupech, ale také v nedaleké Topolné. Pekař koupil v roce 1990 bývalou pekárnu od Obecního úřadu v Topolné.
HODONÍN - Slaný nebo sladký. Takový má být salát, který mohou připravit lidé z Hodonína a přihlásit ho do soutěže O nejlepší hodonínský salát. Podmínka: musí být zdravý.
HAVLÍČKŮV BROD - Denně uvaří na šest set obědů. Díky sportovně kulturní akci Handball Help mají zaměstnanci Školní jídelny Prokopa Holého kratší prázdniny.
MOST - Právní poradce Václav Pokorný Deníku potvrdil, že potravinářská společnost chce zaměstnat až 500 lidí, koupit a zrekonstruovat zdevastovaný objekt Zahražany a postavit továrnu u Lajsníku.