TŘINEC - LYŽBICE - Další stravovací zařízení, které jsme navštívili za účelem zkoumání kvality poskytovaných služeb je restaurace–bar Čarodějky v Třinci - Lyžbicích. Stylový interiér působí velice příjemným dojmem. Na toaletách bylo čisto, pouze na všech dveřích se podepsali sprejeři.
Babí léto je ideálním časem k návštěvě italské pizzerie Franko na liberecké Husově ulici. Pokud je totiž příznivé počasí, nabídne vám areál restaurace více než příjemné posezení venku. Terasa láká k posezení nad dobrým italským espressem a bohatě obloženou pizzou. Tu si můžete vybrat z několika stránkového jídelního lístku. Na výběr máte hojně názvů, vesměs samozřejmě v mateřském jazyce oné pizzy, takže při komunikaci se servírkou je lépe použít číslo, které je ke každému honosně vypadajícímu názvu přiřazeno.
BŘEZOLUPY - Vůně čerstvého pečiva provází denně dvaapadesátiletého Jana Maška z Březolup na Uherskohradišťsku. V současné době ho lidé mohou potkat za pulty jeho provozoven nejen v Březolupech, ale také v nedaleké Topolné. Pekař koupil v roce 1990 bývalou pekárnu od Obecního úřadu v Topolné.
HODONÍN - Slaný nebo sladký. Takový má být salát, který mohou připravit lidé z Hodonína a přihlásit ho do soutěže O nejlepší hodonínský salát. Podmínka: musí být zdravý.
HAVLÍČKŮV BROD - Denně uvaří na šest set obědů. Díky sportovně kulturní akci Handball Help mají zaměstnanci Školní jídelny Prokopa Holého kratší prázdniny.
MOST - Právní poradce Václav Pokorný Deníku potvrdil, že potravinářská společnost chce zaměstnat až 500 lidí, koupit a zrekonstruovat zdevastovaný objekt Zahražany a postavit továrnu u Lajsníku.
MOST - Právní poradce Václav Pokorný Deníku potvrdil, že potravinářská společnost chce zaměstnat až 500 lidí, koupit a zrekonstruovat zdevastovaný objekt Zahražany a postavit továrnu u Lajsníku.
MLADÁ BOLESLAV, NOVOSIBIRSK - Jak pokračuje dobrodružná cesta desetičlenné kolony Škoda Ostavia Scout na cestě z Moskvy do Vladivostoku? Tachometry ukazují po včerejší etapě už 4 tisíce kilometrů.
JINDŘICHOHRADECKO - Sortiment pro bezlepkáře se rozrůstá. Potraviny se dají sehnat v prodejnách zdravé výživy či na internetu. Jen je nutné sáhnout hlouběji do kapsy.
Jindřichohradecko / Pacientů nemocných celiakií, kteří musí dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu, i na Jindřichohradecku stále přibývá. Nejedná se však o dramatický nárůst.
OSTRAVA - Zájem o zdravou výživu se zvyšuje. Optimální jídelníček se snaží dodržovat nejen dietáři. Restaurace v Ostravě nabízejí především nezdravá a tučná jídla, najde se však i pár výjimek.
PELHŘIMOVSKO - Pacientů nemocných celiakií, kteří musí dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu, i na Pelhřimovsku stále přibývá. O žádný dramatický nárůst se však nejedná.
PELHŘIMOVSKO - Pacientů nemocných celiakií, kteří musí dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu, i na Pelhřimovsku stále přibývá. O žádný dramatický nárůst se však nejedná.
LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.
LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.
TEPLICE - Novou malou opičku z rodiny makaků mohou letos obdivovat lidé v Zámecké zahradě. Minizoo v těchto místech funguje podle pamětníků minimálně padesát let. Před chovem makaků byli v areálu ptáci, medvídci mývalové a jiné druhy opiček.
ČESKOBUDĚJOVICKO - Vedra posledních dnů snižují potřebu jíst na minimum. „ Když je takové horko, nemám moc velkou chuť na nějaká hutná jídla. Obvykle mi stačí nějaký salát, pizza nebo těstoviny,“ řekl včera Petr Böhm, student, který je pracovní dobou nucen obědvat při nejvyšších denních teplotách.
KRNOVSKO - Díky skvělé práci policejního psovoda a jeho čtyřnohého tříletého svěřence Christiána zvaného Rix uvízl v policejní cele dvacetiletý dobrodruh z Krnovska.
ŘÍM - V kuchyni luxusní restaurace Filippa La Mantii v centru Říma mají své místo pomeranče, čerstvá bazalka, olivový olej. Nikoli však česnek, píše agentura AP.
Patříte-li mezi ty, kteří na cestách sbírají kameny a oblázky, máme pro vás několik tipů, jak své suvenýry vyzdobit. Udělají radost nejen vám, ale i jako hezký dáreček vašim blízkým či přátelům.
LIBEREC - Restaurace uprostřed centra Liberce a přeci tu nenecháte majland. Kulinářská pověst Svijanské hospody u hotelu Zlatý lev dříve kolísala, nyní ovšem místní šéfkuchař dělá čest svému jménu. Menu je zde pestré, od lehkých salátů po težší masitá jídla. Spektrum chutí se pohybuje od tradičních českých pokrmů po Itálii a balkánskou inspiraci.
OSTRAVA - Na "hygienickou bezúhonost" zeleninových salátů a ovocných salátů se sýrem , těstovinou či rýží se v minulých týdnech podívali pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje.
Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.
ROKYCANY -Šest odvážných maminek i se svými malými potomky se zapojilo do neobvyklé akce, kterou pro ně připravil mateřský klub v Domě dětí a mládeže (dále DDM).
TŘINEC - V sousedství autobusového nádraží v Třinci se nachází bistroMcKocur. Jak je u tohoto typu provozoven zvykem, hosté si objednávají jídlo u pultu, zaplatí u pokladny a pak odnášejí ke stolům na táccích.
HAVÍŘOV - Již podruhé připravilo ve speciální třídě na Základní škole Marušky Kudeříkové občanské sdružení Jízda spolu s učiteli Baroon School hravé jarní odpoledne, které dostalo název Spolu zvládneme víc.
TŘINEC - Bar Flamingo stojí na Staroměstské ulici v centru Třince. Interiér se vyznačuje stěnami v pestrých, výrazných barvách. I stěny čistých toalet jsou pokryty pestrobarevnými obkladačkami.