Kreativ

ŠTÍTEK: těstoviny

V Čarodějkách řádili sprejeři

TŘINEC - LYŽBICE - Další stravovací zařízení, které jsme navštívili za účelem zkoumání kvality poskytovaných služeb je restaurace–bar Čarodějky v Třinci - Lyžbicích. Stylový interiér působí velice příjemným dojmem. Na toaletách bylo čisto, pouze na všech dveřích se podepsali sprejeři.

Kapesní průvodce gurmána ...Sluncem prozářený oběd servírují u Franka

Babí léto je ideálním časem k návštěvě italské pizzerie Franko na liberecké Husově ulici. Pokud je totiž příznivé počasí, nabídne vám areál restaurace více než příjemné posezení venku. Terasa láká k posezení nad dobrým italským espressem a bohatě obloženou pizzou. Tu si můžete vybrat z několika stránkového jídelního lístku. Na výběr máte hojně názvů, vesměs samozřejmě v mateřském jazyce oné pizzy, takže při komunikaci se servírkou je lépe použít číslo, které je ke každému honosně vypadajícímu názvu přiřazeno.

Janu Maškovi z Březolup učarovala vůně pečiva

BŘEZOLUPY - Vůně čerstvého pečiva provází denně dvaapadesátiletého Jana Maška z Březolup na Uherskohradišťsku. V současné době ho lidé mohou potkat za pulty jeho provozoven nejen v Březolupech, ale také v nedaleké Topolné. Pekař koupil v roce 1990 bývalou pekárnu od Obecního úřadu v Topolné.

Rychlá jídla z Itálie

UVAŘTE SI - Pochutnejte si na výborných receptech z jihu, které připravíte za dvacet minut.

O nejlepší salát soutěží Hodonínští

HODONÍN - Slaný nebo sladký. Takový má být salát, který mohou připravit lidé z Hodonína a přihlásit ho do soutěže O nejlepší hodonínský salát. Podmínka: musí být zdravý.

Do Mostu přicházejí potravináři

MOST - Právní poradce Václav Pokorný Deníku potvrdil, že potravinářská společnost chce zaměstnat až 500 lidí, koupit a zrekonstruovat zdevastovaný objekt Zahražany a postavit továrnu u Lajsníku.

Výrobce polévek chce do Mostu

MOST - Právní poradce Václav Pokorný Deníku potvrdil, že potravinářská společnost chce zaměstnat až 500 lidí, koupit a zrekonstruovat zdevastovaný objekt Zahražany a postavit továrnu u Lajsníku.

Scout v Rusku: kámen v brzdě? Nic moc!

MLADÁ BOLESLAV, NOVOSIBIRSK - Jak pokračuje dobrodružná cesta desetičlenné kolony Škoda Ostavia Scout na cestě z Moskvy do Vladivostoku? Tachometry ukazují po včerejší etapě už 4 tisíce kilometrů.

Strávníci stále více hledí na vlastní zdraví

OSTRAVA - Zájem o zdravou výživu se zvyšuje. Optimální jídelníček se snaží dodržovat nejen dietáři. Restaurace v Ostravě nabízejí především nezdravá a tučná jídla, najde se však i pár výjimek.

Nudle s dýní a šťávou z pomerančů

LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.

Lasagne s balzamikovou zeleninou

LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.

V pavilonku běhá nový malý makak

TEPLICE - Novou malou opičku z rodiny makaků mohou letos obdivovat lidé v Zámecké zahradě. Minizoo v těchto místech funguje podle pamětníků minimálně padesát let. Před chovem makaků byli v areálu ptáci, medvídci mývalové a jiné druhy opiček.

Vysoké teploty způsobují nechutenství, ovoce boduje

ČESKOBUDĚJOVICKO - Vedra posledních dnů snižují potřebu jíst na minimum. „ Když je takové horko, nemám moc velkou chuť na nějaká hutná jídla. Obvykle mi stačí nějaký salát, pizza nebo těstoviny,“ řekl včera Petr Böhm, student, který je pracovní dobou nucen obědvat při nejvyšších denních teplotách.

Malované kameny: nápadité suvenýry z cest

Patříte-li mezi ty, kteří na cestách sbírají kameny a oblázky, máme pro vás několik tipů, jak své suvenýry vyzdobit. Udělají radost nejen vám, ale i jako hezký dáreček vašim blízkým či přátelům.

Zdravě, lehce, přívětivě, aneb Svijanka stále se lepšící

LIBEREC - Restaurace uprostřed centra Liberce a přeci tu nenecháte majland. Kulinářská pověst Svijanské hospody u hotelu Zlatý lev dříve kolísala, nyní ovšem místní šéfkuchař dělá čest svému jménu. Menu je zde pestré, od lehkých salátů po težší masitá jídla. Spektrum chutí se pohybuje od tradičních českých pokrmů po Itálii a balkánskou inspiraci.

Květy přijdou k chuti

Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.

Mateřský klub přespal v Domě dětí

ROKYCANY -Šest odvážných maminek i se svými malými potomky se zapojilo do neobvyklé akce, kterou pro ně připravil mateřský klub v Domě dětí a mládeže (dále DDM).

Uvařte si: Nedělní oběd

Sluníčko a teplo nás láká do přírody, tedy pěkně daleko od sporáku. To lepší kuchařské já v nás nám ale velí zas se tolik neodbývat.

U Mc Kocura neměli míru

TŘINEC - V sousedství autobusového nádraží v Třinci se nachází bistroMcKocur. Jak je u tohoto typu provozoven zvykem, hosté si objednávají jídlo u pultu, zaplatí u pokladny a pak odnášejí ke stolům na táccích.

Studenti pomáhali postiženým dětem

HAVÍŘOV - Již podruhé připravilo ve speciální třídě na Základní škole Marušky Kudeříkové občanské sdružení Jízda spolu s učiteli Baroon School hravé jarní odpoledne, které dostalo název Spolu zvládneme víc.

Flamingo za dvě

TŘINEC - Bar Flamingo stojí na Staroměstské ulici v centru Třince. Interiér se vyznačuje stěnami v pestrých, výrazných barvách. I stěny čistých toalet jsou pokryty pestrobarevnými obkladačkami.