Výrobce polévek chce do Mostu
MOST - Právní poradce Václav Pokorný Deníku potvrdil, že potravinářská společnost chce zaměstnat až 500 lidí, koupit a zrekonstruovat zdevastovaný objekt Zahražany a postavit továrnu u Lajsníku.
MOST - Právní poradce Václav Pokorný Deníku potvrdil, že potravinářská společnost chce zaměstnat až 500 lidí, koupit a zrekonstruovat zdevastovaný objekt Zahražany a postavit továrnu u Lajsníku.
MOST - Mostecko by mohlo zásobovat těstovinami Evropskou unii, včetně Francie, kulinářské velmoci.
MLADÁ BOLESLAV, NOVOSIBIRSK - Jak pokračuje dobrodružná cesta desetičlenné kolony Škoda Ostavia Scout na cestě z Moskvy do Vladivostoku? Tachometry ukazují po včerejší etapě už 4 tisíce kilometrů.
JINDŘICHOHRADECKO - Sortiment pro bezlepkáře se rozrůstá. Potraviny se dají sehnat v prodejnách zdravé výživy či na internetu. Jen je nutné sáhnout hlouběji do kapsy.
VATIKÁN - Jak vypadá jeden vatikánský den Benedikta XVI.: modlitby i odpočinek.
Jindřichohradecko / Pacientů nemocných celiakií, kteří musí dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu, i na Jindřichohradecku stále přibývá. Nejedná se však o dramatický nárůst.
OSTRAVA - Zájem o zdravou výživu se zvyšuje. Optimální jídelníček se snaží dodržovat nejen dietáři. Restaurace v Ostravě nabízejí především nezdravá a tučná jídla, najde se však i pár výjimek.
PELHŘIMOVSKO - Pacientů nemocných celiakií, kteří musí dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu, i na Pelhřimovsku stále přibývá. O žádný dramatický nárůst se však nejedná.
PELHŘIMOVSKO - Pacientů nemocných celiakií, kteří musí dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu, i na Pelhřimovsku stále přibývá. O žádný dramatický nárůst se však nejedná.
LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.
LEHKÉ LETNÍ MENU - Vydatným a těžkým jídlům se v létě vyplácí dát vale. V žaludku totiž leží zbytečně dlouho a brání nám tak věnovat se naplno jiným aktivitám. Ať už v létě sportujete, nebo si užíváte u vody, vyplatí se vsadit na lehko stravitelný oběd. I dietnější menu totiž může být nedietně chutné.
OSTRAVA - Snídaní ukončilo svůj pobyt vostravském hotelu Atom 230 mladých sportovců kvalifikačního mistrovství Evropy čtrnáctiletých.
TEPLICE - Novou malou opičku z rodiny makaků mohou letos obdivovat lidé v Zámecké zahradě. Minizoo v těchto místech funguje podle pamětníků minimálně padesát let. Před chovem makaků byli v areálu ptáci, medvídci mývalové a jiné druhy opiček.
ČESKOBUDĚJOVICKO - Vedra posledních dnů snižují potřebu jíst na minimum. „ Když je takové horko, nemám moc velkou chuť na nějaká hutná jídla. Obvykle mi stačí nějaký salát, pizza nebo těstoviny,“ řekl včera Petr Böhm, student, který je pracovní dobou nucen obědvat při nejvyšších denních teplotách.
Na seznamu typů oblíbených restaurací a hospůdek se objevilo další známé jméno – Černý Kůň.
ROKYCANY - Folklorní soubor z Rokycan dostal pozvání od kolegů ze zahraničí
KRNOVSKO - Díky skvělé práci policejního psovoda a jeho čtyřnohého tříletého svěřence Christiána zvaného Rix uvízl v policejní cele dvacetiletý dobrodruh z Krnovska.
ŘÍM - V kuchyni luxusní restaurace Filippa La Mantii v centru Říma mají své místo pomeranče, čerstvá bazalka, olivový olej. Nikoli však česnek, píše agentura AP.
Patříte-li mezi ty, kteří na cestách sbírají kameny a oblázky, máme pro vás několik tipů, jak své suvenýry vyzdobit. Udělají radost nejen vám, ale i jako hezký dáreček vašim blízkým či přátelům.
LIBEREC - Restaurace uprostřed centra Liberce a přeci tu nenecháte majland. Kulinářská pověst Svijanské hospody u hotelu Zlatý lev dříve kolísala, nyní ovšem místní šéfkuchař dělá čest svému jménu. Menu je zde pestré, od lehkých salátů po težší masitá jídla. Spektrum chutí se pohybuje od tradičních českých pokrmů po Itálii a balkánskou inspiraci.
BRNO - Restaurace vareálu brněnského Bobycentra nabízí hlavně pizzu a těstoviny. Pokud si host objedná pokrm zmasa, je mile překvapen
OSTRAVA - Na "hygienickou bezúhonost" zeleninových salátů a ovocných salátů se sýrem , těstovinou či rýží se v minulých týdnech podívali pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje.
Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí exotických kořenicích směsí. Velmi efektně se vyjímají jako doplněk salátů z listové zeleniny.
ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili v pondělí 21. května 2007 v dopoledních hodinách v ústeckých obchodech.-
BRNO - V italské restauraci vaří kuchař svižně a obsluha je brilantně hbitá. Výzdoba podniku však připomíná zařízení pro děti
ROKYCANY -Šest odvážných maminek i se svými malými potomky se zapojilo do neobvyklé akce, kterou pro ně připravil mateřský klub v Domě dětí a mládeže (dále DDM).
Sluníčko a teplo nás láká do přírody, tedy pěkně daleko od sporáku. To lepší kuchařské já v nás nám ale velí zas se tolik neodbývat.
TŘINEC - V sousedství autobusového nádraží v Třinci se nachází bistroMcKocur. Jak je u tohoto typu provozoven zvykem, hosté si objednávají jídlo u pultu, zaplatí u pokladny a pak odnášejí ke stolům na táccích.
HAVÍŘOV - Již podruhé připravilo ve speciální třídě na Základní škole Marušky Kudeříkové občanské sdružení Jízda spolu s učiteli Baroon School hravé jarní odpoledne, které dostalo název Spolu zvládneme víc.
TŘINEC - Bar Flamingo stojí na Staroměstské ulici v centru Třince. Interiér se vyznačuje stěnami v pestrých, výrazných barvách. I stěny čistých toalet jsou pokryty pestrobarevnými obkladačkami.