Kreativ

ŠTÍTEK: Panama

Jaroslav Slezák z Němčiček poodhalil veřejnosti část své rozsáhlé sbírky prostřednictvím výstavy Výtvarné umění na československých a českých poštovních známkách.

Hustopečská knihovna hostí výstavu známek

Hustopeče - V prostorách hustopečské městské knihovny si přijdou na své příznivci filatelie. Jaroslav Slezák z Němčiček poodhalil veřejnosti část své rozsáhlé sbírky prostřednictvím výstavy Výtvarné umění na československých a českých poštovních známkách.

Lockerbie: Atentát na letadlo prý nařídil Kaddáfí

Stockholm – Útok na letadlo společnosti PanAm, které v roce 1988 explodovalo po výbuchu bomby nad skotským městečkem Lockerbie a vyžádalo si smrt 270 lidí, prý nařídil osobně libyjský vůdce Muammar Kaddáfí.

Tragická nehoda na R46 v Prostějově, při které zahynulo šest lidí

Tragédie na estakádě: při srážce 2 aut 6 mrtvých

Prostějov /AKTUALIZOVÁNO, FOTO/ – Šest lidí včetně jedenáctileté dívky zemřelo po tragické srážce, která se stala ve středu ráno na rychlostní silnici R46 v Prostějově. BMW tam proletělo svodidla a srazilo se s felicií.

Obyvatelé Ekvádoru žijí v početných rodinách v domcích postavených na vodě a většinou jen z bambusu.

V Ekvádoru zemřel otec 96 dětí

Ekvádor – Ve věku 72 let zemřel v Ekvádoru muž, který údajně zplodil 96 potomků. Jejich matkami se stalo 49 žen, o nichž prohlašoval, že všechno byly jeho lásky.

Ilustrační fotografie.

ČR a Slovensko zůstávají významným zdrojem IT služeb

Praha/Bratislava - Česká republika a Slovensko zůstaly na rok 2010/11 v nejvyšší třicítce zemí IT a podnikových služeb pro zahraničí, který sestavuje firma Gartner. Agentura přitom ze seznamu vyřadila osm zemí a nahradila je jinými.

Atmosféru Dne veteránů si v Rokycanech  vychutnala Gwen Rankinová, spoluzakladatelka dámské sekce  Veteránů světových válek.

Gwen z Havaje oslavy nadchly

Rokycany -Rokycany – Před třiceti lety byla Gwen Rankinová u vzniku dámské sekce Veteránů světových válek.

Ilustrační foto.

Odsouzený Čech na Kubě zahájil hladovku

Havana/Praha – Čech Emanuel Stodola, který byl na Kubě odsouzen k 17 letům vězení za pašování drog, zahájil o uplynulém víkendu v havanské věznici protestní hladovku.

Čeští baseballisté startují v Interkontinentálním poháru

Brno - Čeští baseballisté na závěr sezony změří síly se soupeři z absolutní světové špičky. Na přelomu října a listopadu se představí na Interkontinentálním poháru v Tchaj-wanu, kde budou vedle domácího výběru startovat také Itálie, Nizozemsko, Japonsko, Korea, Panama, Nikaragua a finalisté posledního MS Kubánci.

Ilustrační foto

V USA zkrachovalo dalších pět bank, letos už 108

USA - Ve Spojených státech tento týden zkrachovalo dalších pět malých bank. Počet bankrotů v americkém bankovním sektoru se tak od začátku roku vyšplhal na 108. Informovala o tom agentura Reuters.

Miroslav Kříž

Pohřešovaný Kříž je v Panamě, tvrdí některé zdroje

Praha, Plzeň - Devítidenní pátrání po pohřešovaném místopředsedovi Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Miroslavu Křížovi zatím podle policie nepřineslo výsledky, o nichž by bylo možné informovat. Podle zdrojů agentury Mediafax by se však Kříž mohl nacházet na území Panamy.

Herci Kateřina Hrachovcová a Zdeněk Rohlíček se setkali při zkouškách současné české tragikomedie Sirup. Inscenace bude mít premiéru na velikonoční pondělí v plzeňském Divadle Alfa

Sirup poteče v Alfě jako neředěný život

Plzeň - „Sirup není žádná limonáda. Je to čirá tresť životní tragikomedie!“ zdůrazňuje režisér Vilém Dubnička, který nastudoval stejnojmennou hru v plzeňském Divadle Alfa.

Trestu neunikli ani útěkem do zahraničí

Hradec Králové – Krajský soud poslal včera na sedm let do vězení s dozorem dvaačtyřicetiletého Jiřího Pohořeleckého. Jeho o tři roky mladší manželce Zdeňce uložil pětiletý pobyt za mřížemi.

Marie Hrňová při kompletování košile

Jedna košulka představuje desítky hodin práce

Huslenky – Dá se říci, že není vzoru, který by pětašedesátiletá Marie Hrňová z Huslenek neuměla vyšít. Ručně šitou krojovou košilí z její dílny se pyšní nejeden tanečník či muzikant na Valašsku.

Ilustrační foto

Baseballisté Třebíče budou reprezentovat Česko

Třebíč - Dva zástupce bude mít baseballový klub Třebíč Nuclears na nadcházejícím mistrovství světa kadetů do šestnácti let. Ve středu 12. srpna odlétají s českou reprezentací hráč Ivan Hamža a trenér nadhazovačů Pavel Jozek na exotický Tchaj–wan.

Dálkař Roman Novotný.

Dálkař Novotný: Když mi sedne technika, tak to půjde

Brno - Nejdelší letošní skok Romana Novotného měřil 816 cm. K zisku medaile z atletického mistrovství světa v Berlíně by současný nejlepší český dálkař potřeboval přidat ještě alespoň centimetry dlouhého školního pravítka.

Heroin. Ilustrační foto

Policie zadržela heroin za 103 milionů korun

Sofia – Bulharští celníci zadrželi na hranicích s Rumunskem minibus s 62,5 kilogramu heroinu, který byl určen pro nizozemský trh. Dnes o tom informovala agentura DPA. Hodnotu drogy úřady odhadují v přepočtu na asi 103 milionů korun.

V areálu školního statku ve Vestci se konala Liga zemědělských škol v parkurovém skákání.

OBJEKTIVEM: Chrudimské žokejky zářily

Chrudim - Studentky „zemědělek“ ovládly 20. května ligu zemědělských škol v parkurovém skákání České republiky ve Vestci. Závodů se zúčastnila střední zemědělská škola z Lanškrouna, Havlíčkova Brodu, Benešova, Humpolce a nechyběly ani studentky z Chrudimi.