Kreativ

ŠTÍTEK: třídění odpadu

Ekompilace v Klatovech, při níž se lidé učili třídit odpad, vyvrcholila vystoupením skupiny Wohnout, které velmi lákalo.

Wohnouti učili Klatovany třídit odpad

Klatovy – Ekompilace – projekt, který má za úkol formou koncertních odpolední a večerů ještě více motivovat veřejnost k třídění odpadu a tím i k ohleduplnějšímu přístupu k našemu životnímu prostředí, zavítal v pátek do Klatov.

Ilustrační foto.

Zdice získaly ocenění za třídění odpadu

Zdice – Obyvatelé Zdice se naučili myslet ekologicky. Za uplynulé rok, se naučili třídit komunální odpad do takové míry, že město obdrželo certifikát společnosti Asekol.

Ilustrační foto.

Populární kapely zahrají v Humpolci

Humpolec – Známí umělci zavítají již zítra v pátek 8. září na Pelhřimovsko, konkrétně do Humpolce, kde zahrají a podpoří chválihodný počinc.

Tak to vypadá v Žatci v září při oslavě chmele a piva.

Dočesná letos nabídne rekordní počet pivovarů, téměř padesát

Žatec /FOTOGALERIE/ – Dočesná v Žatci letos nabídne rekordní počet pivovarů. Přijede jich téměř padesát, podle posledních údajů by jich mělo být 49. To je nejvyšší počet v historii slavností, jejich jubilejní 60. ročník se koná v pátek 1. a sobotu 2. září v centru Žatce.

Ilustrační foto.

Spoušť u popelnic v Komárově vyřeší zámek

Brno – Rozházené odpadky, špína a silný zápach vadí lidem z brněnského Komárova. Kontejnery u sídliště si často vyhlížejí bezdomovci, kteří odpad prohrabávají. Zástupci radnice Brno-jih proto chtějí koše zamknout. Dostanou se k nim pouze obyvatelé z blízkého okolí.

Následky bouřky na Horšovskotýnsku.

FOTO: Páteční bouřku nepřežil ani Ježíš na mostě

Domažlicko – V pátek večer zasáhla Domažlicko bouřka se silným větrem, která napáchala škody v celém regionu, hasiči v pátek a v sobotu vyjížděli k téměř třem desítkám událostí, nejčastěji na Hostouňsku a Horšovskotýnsku.

Popelnice na bioodpad. Ilustrační fotografie.

Při třídění odpadu buďte pečliví, nabádá obec

ANKETA/ - „Třídění bioodpadu obyvatelé Tečovic vzali za své. Systém funguje. Máme z toho radost,“ říká místostarosta Tečovic Pavel Rapant. Ročně se v obci zpracuje kolem 300 tun bioodpadu. O toto množství se snižuje celková hmotnost ostatních komunálních odpadů v popelnicích, a tedy i náklady za jejich odvoz a ukládání na zlínské skládce.

Takto vypadají nové koše na tříděný odpad v Cityparku.

Své návštěvníky vede Citypark ke třídění odpadu

Jihlava – Jihlavský Citypark se připojil k zelenému trendu. Od poloviny srpna tak návštěvníci najdou v nákupní pasáži sedm nových košů na tříděný odpad. Třídí se papír a plast, třetí koš je na směsný komunální odpad.

Ilustrační foto.

Školáci se naučí třídit odpad

Jihlavsko – Žáky mateřských škol a prvního stupně základních škol na Jihlavsku čekají díky kampani Čistý Kraj Vysočina přednášky o udržování čistoty životního prostředí a třídění odpadu.

Kontejnery na tříděný odpad v těsné blízkosti Masarykova mostu opravdu nevypadají příliš pěkně. Díky podzemním kontejnerům zmizí

Kolín třídí: lidé dostanou 2500 nádob na plast

Kolín – Čekali několik měsíců a dočkali se. Už je rozhodnuto. Kolín dostane peníze na vybudování dalších 27 podzemních kontejnerů na tříděný odpad a na nákup 2500 popelnic na plasty, jež budou umístěny u jednotlivých rodinných a bytových domů.

Kresby s tématem třídění odpadu ozdobily dětská hřiště na Praze 8.

Osm hřišť na osmičce ozdobily obrázky

Praha - Herní prvky na osmi dětských hřištích na Praze 8 ožily novou výzdobou. Vedení městské části zvolilo čtyři témata obrázků, a to třídění odpadů, důležitost zpětného odběru elektrozařízení, k čemu slouží sběrný dvůr a problematiku kompostování.

Ilustrační foto.

Odpadový Oskar? Kyjov v něm letos získal dvě ocenění

Kyjov - Ranní procházka ještě ospalým Kyjovem. Už na první pohled si člověk v ulicích všimne velkého počtu kontejnerů. Jsou téměř na každém rohu. Do žlutých házejí lidé plast, do zelených sklo a do modrých papír. Kromě těchto všeobecně známých mohou využít také popelnice na elektroniku a kovy. Nezvykle působí hromada tašek plných prádla před kontejnerem na textil. Správné a časté třídění odpadu je důvod, proč Kyjov letos získal hned dvě ocenění v soutěži Odpadový Oskar.

Elektroodpad. Ilustrační foto.

Šluknovsko třídí elektro nejlépe

Děčínsko – Recyklace namísto vhození do obyčejné popelnice. Staré ledničky a pračky loni třídili nejvíce lidé v Krásné Lípě – nejvíc z celého kraje. Šluknovsko vylepšuje průměr v třídění odpadu včetně elektrospotřebičů.

Ilustrační foto.

Lidé dostanou kontejnery na třídění až domů

Český Brod /ANKETA/ - Novinku v nabídce služeb pro obyvatele v oblasti třídění odpadu nyní chystají v Českém Brodě. Obyvatelé by měli přímo do svých domácností zdarma dostat nádoby na třídění papíru a plastů.

Ilustrační foto.

Lidé v Běstvině budou třídit i do pytlů

Běstvina – Obyvatelé Běstviny budou mít od července možnost třídit domácí odpad nově i do pytlů, které si mohou zdarma vyzvednout v úředních hodinách na obecním úřadu. Firma bude svážet tříděný odpad (papír, plast, kovový odpad a nápojové kartony) od domů poprvé 10. července.

Ilustrační foto.

Konference přinesla vyhlášení soutěže v třídění odpadů

Hradec Králové - V třídění obalových odpadů je Česká republika na evropské špičce. Odpověď na to, kde třídí lidé ve všech směrech nejlépe, nám dávají výsledky celostátní soutěže obcí v třídění odpadů O křišťálovou popelnici 2016.

Ilustrační foto.

Rudíkov chce podpořit třídění. Kontejnery umístí těsně k lidským obyd

Rudíkov – Mezi vzdáleností mezi obydlím a kontejnery na tříděný odpad a množstvím odpadu v nich platí nepřímá úměra. Čím větší vzdálenost, tím je snaha lidí třídit nižší. Platí to i v Rudíkově na Třebíčsku, jehož sedm stovek obyvatel patří v třídění odpadu mezi podobně velkými obcemi v Kraji Vysočina spíše k těm méně aktivním.

Ilustrační foto.

Tříděním odpadu získají lidé slevu

Branišovice - Za hezčí životní prostředí bojují lidé z Branišovic na Brněnsku. Od června získaly všechny rodiny, které projevily zájem, zdarma k zapůjčení nádoby na tříděné odpady. Místostarosta Marek Sovka si od projektu slibuje méně směsného odpadu na skládkách, což uspoří peníze obci.

Sázavafest 2012 v Benešově.

Tuzemské festivaly jsou čistější, stejně jako Sázavafest

Sázava – Projekt Čistý festival, díky kterému mohou návštěvníci tuzemských festivalů, stejně jako zúčastnění Sázavafestu, třídit odpady, slaví deset let. Návštěvníkům letních akcí se podařilo za dekádu vytřídit přes 300 tun odpadu.

Odpadová firma slavila jubileum

Čokoládová popelnice. Odpadová firma slavila jubileum

Třebíč – Firma Esko-T si letos připomíná dvacet let od svého vzniku. Otevřela proto dveře veřejnosti. Každý si mohl prohlédnout třídění odpadu v provozu v třebíčské ulici Hrotovická a také areál v Petrůvkách.

Ilustrační foto.

Přibydou kontejnery, kraj chce ještě více třídit odpad

I letos bude kraj pokračovat v projektech podporujících třídění a zajištění dalšího využití komunálního odpadu v obcích a také zpětný sběr vyřazených elektrospotřebičů a přístrojů. Ty by měly přispět k tomu, aby se zvyšoval podíl vytříděného odpadu.

Ilustrační foto

V Bobrůvce umí třídit odpadky

Vysočina – Ve své polovině je soutěž obcí Vysočiny v množství vytříděného separovaného odpadu My třídíme nejlépe 2017. „Do soutěže jsou automaticky zařazeny všechny obce zapojené v systému EKO-KOM a jejich hodnocení probíhá na základě pravidelně předkládaných čtvrtletních výkazů," řekl Martin Hyský, krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství.

Obec Malá Úpa získala titul absolutní vítěz.

Obce na Rychnovsku opět zabodovaly

Rychnovsko - V 11. ročníku soutěže Královéhradeckého kraje v třídění odpadů o titul „Čistá obec" zabodovaly hned dvě obce z Rychnovska.

Ilustrační foto

Lidé poctivě třídí odpad. Města získala ocenění

Bohumín, Český Těšín – Obyvatelé měst v okrese poctivě třídí odpad. Jak jinak by například Bohumín už potřetí v řadě získal keramickou popelnici - umělecký artefakt za umístění v tradiční soutěži v třídění odpadu.