Kreativ

ŠTÍTEK: Vánoční cukroví

MAREK BUŠ. Kastelán náměšťského zámku každoročně hraje na Nový rok na varhany v třebíčské bazilice.

U třebíčské baziliky ožije betlém

Třebíč – Nejen na půlnoční štědrovečerní mše zvou o nadcházejících svátcích třebíčské farnosti. Na neděli 27. prosince si připravily živý betlém.

V Bořicích upekli metráky vánočního cukroví

Na bořickém vánočním cukroví si pochutnávají lidé v Česku i zahraničí

Bořice – Pětačtyřicet druhů vánočního cukroví se každoročně peče v bořické cukrárně během jednoho měsíce. Maraton, při němž letos čtrnáct žen napeklo neuvěřitelných 14 metráků voňavých vánočních kousků cukroví, skončil 23. prosince, kdy pece v cukrárně konečně na pár dní vychladly.

ŽENY z afrických zemí zdobí stromeček, přestože v jejich vlasti tato tradice neexistuje

Cizinci v Jezové stromeček neznají, přesto ho ozdobili

Jezová - Stromeček, vánoční cukroví, perníčky, výzdoba. Přestože jde výhradně o české tradice, cizinci, kteří v současné době žijí v detenčním zařízení v Jezové u Bělé pod Bezdězem, než získají potřebné doklady k vycestování do vysněného Německa, je neignorují. Přestože to z venku příliš nevypadá, uvnitř dětského centra skutečně přicházejí Vánoce.

Bezdomovci

Do Naděje mezi bezdomovce zavítá farář i Ježíšek

Mladá Boleslav - Pětadvacet kilogramů bramborového salátu, stejné množství řízků a vinné klobásy, vánoční cukroví i ovoce. Takové menu připraví mladoboleslavské středisko Naděje pro zdejší lidi bez přístřeší.

OD LISTOPADU se cukroví vyrábí v nepřetržitém provoze, to znamená i v noci a o víkendech.

Na sváteční stoly míří tuny cukroví z oblíbené pekárny

Hořovice – Vaflová kolečka, kokosky, korpusy laskonek nebo rohlíčky s máslovou náplní. Také včelí úlky nebo vánoční vločka. To jsou nejžádanější druhy vánočního cukroví, které pro své zákazníky napekli cukráři z hořovické pekárny.

Vánoční pozdravy.

Vánoční pozdravy

Ledeč nad Sázavou – Rok 2015 se neodvratně blíží ke konci a s ním přichází doba, na kterou se snad všichni tolik těšíme.

Ilustrační foto.

Lidé častěji vánoční cukroví nakupují, zájem je i o dia cukroví

Ostrava - Lidé stále častěji vánoční cukroví nakupují hotové. Vyprodáno už hlásí mnohé cukrárny a pekařství. Pečou ale i nezaměstnané ženy i maminky na rodičovské dovolené, které své nabídky zveřejňují na různých bazarech. Velký zájem je letos i o bezlepkové či dia cukroví. V průměru si jeden zákazník objednává víc než dva kilogramy pamlsků. Za jeden kilogram zaplatí od 300 do 800 korun.

Centrum 83 upeklo cukroví bezdomovcům

Klienti Centra 83 napekli cukroví bezdomovcům

Mladá Boleslav - Aby klienti Centra 83 udělali před Vánocemi také radost někomu druhému, pekli samozřejmě cukroví. Vytvořili šedesát balíčků sladkých dobrot, naskládali je do velkého koše a přinesli s sebou do Sboru českých bratří v Mladé Boleslavi.

Ilustrační foto.

Vánoční cukroví se skvěle snoubí s vínem. Přesvědčte se!

Praha - Štědrý den téměř klepe na dveře a kouzelná vůně vánočního cukroví se již line mnoha domácnostmi. Pokud chcete zvýraznit chuť tradičního českého cukroví a celkovou atmosféru šťastných Vánoc, nezapomeňte na kvalitní víno. Je spolehlivým společníkem pro příjemné posezení s přáteli, výborně se hodí k pokrmům štědrovečerní tabule, ale také se skvěle snoubí s vánočním cukrovím.

Vánoční výstava v Chocni.

Muzeum láká na pohyblivý betlém i zvyky

Choceň – Orlické muzeum v Chocni připravilo až do 21. prosince vánoční výstavu, na níž je možné vidět unikátní pohyblivý betlém. Pochází z dílny Josefa a Jiřího Mrázových z Horního Újezdu u Litomyšle a jeho koncepce slibuje zajímavou podívanou.

Ilustrační foto.

Čas vánočního cukroví

Pokud někteří lidé nemají čas nebo možnost si vánoční cukroví sami napéct, nabízejí jim ho cukrárny a pekárny. Obchody v Bruntále a okolí mnohdy objednávají cukroví pro zákazníky
u dodavatelů, někteří jej ale vyrábí i sami. Jaké mají zákazníci možnosti výběru a kolik je cukroví bude stát?  

Koledy s regionálním Deníkem se 9. prosince zpívaly také na mnichovském vánočním trhu na Rindermarktu v centru města.

České koledy zazněly na mnichovském Rindermarktu

Koledy s regionálním Deníkem se 9. prosince zpívaly také na mnichovském vánočním trhu na Rindermarktu v centru města. Sešlo se zde přes 50 lidí všech věkových kategorií: mladé rodiny s dětmi, maminky s kočárky i senioři.

Česko zpívá koledy - v Libošovicích.

Libošovičtí zpívali a ochutnávali cukroví

Libošovice – Mezi sedm obcí a měst, které se ve středu přidaly k akci Česko zpívá koledy, byla i obec Libošovice. U této obce, která má podle Českého statistického úřadu přes 400 obyvatel, se bez nadsázky jednalo o společenskou událost, která přilákala takřka třetinu obce.

Ilustrační foto

Trendy v předvánočním pečení? Nakoupit bez práce

Hodonín – I když se mluví 
o stále uspěchanější době, jsou i lidé, kteří si i v nabitém adventu najdou čas na pečení vánočního cukroví. Stále více si jich však předpečené dobroty koupí, aby ušetřili čas.

Otrokovická Beseda

Třetí adventní neděle ve znamení Koled tří národů

Otrokovice - Koncert s názvem Koledy tří národů spojuje již pátým rokem Čechy, Slováky a Poláky. V neděli 13. prosince 2015 se bude zpívat a tancovat v Otrokovické BESEDĚ a zvána je široká veřejnost. Těšit se můžete také na soutěž v pečení vánočního cukroví nebo dětskou výtvarnou soutěž. Přijměte pozvání, začíná se už v 15 hodin.

Ilustrační foto.

Přijměte pozvání na jarmark, jeho výtěžek půjde dětem

Hradec Králové - Mateřská škola, Speciální základní škola a Praktická škola v Hradci Králové zvou širokou veřejnost na svůj už 6. vánoční jarmark. Konat se bude ve čtvrtek v prostorách školy v Hradecké ulici od půl osmé ráno do půl čtvrté odpoledne.

ZŠ Mládežnická - Den otevřených dveří

Den otevřených dveří na ZŠ Mládežnická

Trutnov - Rok s rokem se sešel, přišel adventní čas a Základní škola Mládežnická, stejně jako v předchozích letech, otevřela své dveře dokořán. Den otevřených dveří se již pomalu stává tradiční událostí v životě naší školy.

Ilustrační foto

Je pečení cukroví na Vánoce luxus?

Karlovarský kraj - Domácí, nebo kupované? Co je levnější? Tyto otázky si před Vánoci klade nejedna zaměstnaná hospodyňka. Ty, které nebaví patlat se s těstem nebo na to prostě nemají čas, dávají přednost kupovanému.