AUDIO: Spousta "seriózních" důvodů proč umět vařit
Každý týden Jakub Šťástka medituje nad "společenskými" tématy. Tentokrát si ale můžete poprvé Spoustu "seriózních" důvodů i poslechnout.
Každý týden Jakub Šťástka medituje nad "společenskými" tématy. Tentokrát si ale můžete poprvé Spoustu "seriózních" důvodů i poslechnout.
Tábor - 133. vycházka dějinami Tábora.
Poděbrady - V sálech na poděbradské kolonádě se konalo klání tří učilišť ve vaření. V porotě kromě Pohlreicha zasedli i odborníci z Burgundska a Toskánska.
Přerov – Svůj patronát nad pivem Zubr Grand vzal Miloš Říha, přerovský rodák a známý hokejový trenér, opravdu zodpovědně. Nejprve se počátkem září zúčastnil česání chmele v Čekyni a teď i jeho zpracování v přerovském pivovaru.
Nošovice - Velké překvapení zažil v pivovaru Radegast v Nošovicích Václav Lukoš z Jablunkova. Stal se letošním jubilejním 33 333. návštěvníkem.
Ždírec nad Doubravou – Sběr použitých potravinářských olejů a tuků zahájil letos jako první město na Havlíčkobrodsku Ždírec nad Doubravou.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Cena elektřiny by se měla v příštím roce snížit. Její regulovaná složka, která tvoří asi 60 procent výsledné ceny, zlevní o 1,2 procenta. Konečnou cenu pro spotřebitele ale určí až dodavatelé. Celkové náklady na plyn se naopak zvýší, a to o 1,18 procenta až 4,74 procenta podle toho, k čemu lidé plyn využívají. Dnes to oznámil Energetický regulační úřad (ERÚ).
Mikulov - Sotva představil jednu knihu, už má v rukou další.
Mikulov - Sotva představil jednu knihu, už má v rukou další.
Jídla byla připravená ze surovin, které si děti vypěstovaly na školní zahradě
Ústí nad Labem - Práce výtvarnice Aleny Volkové Balvínové si ve vestibulu Churchillovy 3 lze prohlédnout v pondělí až pátek do úterý 9. prosince.
Praha 13. listopadu - Nejen pro fanoušky seriálu Ulice, ale také pro milovníky dobrého jídla je určena kuchařská kniha plná tipů na přípravu báječných obědů, večeří či dezertů. V kuchařce s názvem ULICE vaří s vámi, která vznikla ve spolupráci Nakladatelství Fragment a skupiny Nova, představují své oblíbené recepty známé seriálové postavy. Vyzkoušené recepty, na kterých si v seriálu pochutnali nejen zákazníci pekařství a místní hospody u Henryho, ale např. také členové rodiny Hejlových, si připravíte snadno doma.
Znojemsko – Premiérový festival folkloru a tradic, tradiční cyklistický večírek nebo besedu s Naďou Konvalinkovou nabídne víkend na Znojemsku. V blízkém dolnorakouském Retzu pokračuje den otevřených dveří na škole, kde už čtvrt století studují čeští studenti.
Adamov – Popadané listí, posečenou trávu i jiný odpad ze zahrádky a kuchyně budou Adamovští už brzy ukládat do nových kompostérů. V ulicích města nebo na zahradách rodinných domů se objeví v příštím roce. Upraví se i současné místo pro ukládání biologického odpadu.
Česká Třebová – Když si ke mně přisednou dvě mladé ženy, které očekávám, mám už objednané laté. Co si asi dají? Říkám si. Bez kafe s mlíkem si život nedovedu představit. „Pomerančový džus, prosím," odpovídají usměvavé ženy objednávkou na můj první dotaz a doplňují: „S pitím problém nebývá, ale v restauraci problémy občas nastávají…"
Jičín - Stacionář Apropo, který poskytuje péči hendikepovaným dětem a mladým dospělým, má za sebou úspěšné benefiční představení.
Region - Milujete, když se z kuchyně začne linout vůně vánočního cukroví? Přesně ta doba se blíží. Pokud jste přesvědčeni, že nejlepší recept na vanilkové rohlíčky máte právě vy (možná je to ten po babičce), pak hledáme právě vás. Stejně jako ty, kdo rádi experimentují a baví je vymýšlet vlastní verze osvědčených jídel.
České Budějovice – Je jí teprve sedmnáct let, ale už ví, že chce svůj život spojit s vařením. A má k tomu dobře nakročeno. Studentka střední školy v Táboře Adéla Bigasová zvítězila v juniorské kategorii soutěže Český kapr 2014, která se uskutečnila na konci minulého týdne na festivalu Gastrofest v Českých Budějovicích.
Jičín – Stacionář Apropo, který poskytuje péči hendikepovaným dětem a mladým dospělým, má za sebou úspěšné benefiční představení.
Hošťka – Hošteckou šulkiádu vystřídala letos Hoštecká gulášiáda, jinak řečeno soutěž o nejlepší rodinný guláš.
Na to, že výhodnou úrokovou sazbu u hypotečních úvěrů si můžeme zafixovat, jsme si už zvykli. Zdaleka ne všichni zákazníci ale tuší, že stejným způsobem můžeme přistoupit třeba i k dodávce plynu.
Náchod - Je tomu už dvacet let, co v náchodském pivovaru uvařil dnes už emeritní sládek Pavel Kořínek první speciální pivo Primátor Exkluziv 16%.
Náchod - Je tomu už dvacet let, co v náchodském pivovaru uvařil dnes už emeritní sládek Pavel Kořínek první speciální pivo Primátor Exkluziv 16%. Tehdy také začalo uzrávat rozhodnutí, že vedle klasické výroby typického českého piva, založené na konzervativním dodržování tradičních postupů, se pivovar bude zabývat i výrobou v té době naprosto neobvyklých piv.
Libice nad Doubravou – Lokše, zelňáky, cmunda, pagáčky, boží milosti. Tradiční kuchyni našich předků představila na Svatomartinském jarmarku v Libici kuchařka Marie Riedlová.
Hlučín, Ostrava - Pětice opavských kriminalistů, kteří jsou členy tzv. toxi týmu a zabývají se výhradně drogovou problematikou, odhalila několik lidí z Ostravy a Hlučína, kteří si na živobytí vydělávali výrobou pervitinu.
Pětici opavských kriminalistů, kteří jsou členy tzv. toxi týmu a zabývají se výhradně drogovou problematikou, odhalili několik lidí z Ostravy a Hlučína, již si na živobytí vydělávali výrobou pervitinu.
Východní Čechy - Milujete, když se z kuchyně začne linout vůně vánočního cukroví? Přesně ta doba se blíží. Pokud jste přesvědčeni, že nejlepší recept na vanilkové rohlíčky máte právě vy (možná je to ten po babičce), pak hledáme právě vás.
Uherské Hradiště – „Važ si řemesla! Nemusíš mu dávat jíst ani pít. A dáš-li mu sebe, dokáže tě uživit," říká jedno arménské přísloví. I my lidé na Slovácku víme, že řemeslo má zlaté dno.
Východní Čechy - Milujete, když se z kuchyně začne linout vůně vánočního cukroví? Přesně ta doba se blíží. Pokud jste přesvědčeni, že nejlepší recept na vanilkové rohlíčky máte právě vy (možná je to ten po babičce), pak hledáme právě vás.
Praha /ROZHOVOR/ - Herečka a zpěvačka Míša Doubravová patří mezi největší osobnosti pražského Divadla Kalich. Společně se svými ostatními kolegy na velkém galavečeru 3. listopadu také oslavila jeho patnácté narozeniny. Divákům v hledišti se zazpívala píseň „Ještě horší věci jsou" z muzikálu Pomáda.
Praha /ROZHOVOR/ - Herečka a zpěvačka Míša Doubravová patří mezi největší osobnosti pražského Divadla Kalich. Společně se svými ostatními kolegy na velkém galavečeru 3. listopadu také oslavila jeho patnácté narozeniny. Divákům v hledišti se zazpívala píseň „Ještě horší věci jsou" z muzikálu Pomáda.
Severní Čechy - Milujete, když se z kuchyně začne linout vůně vánočního cukroví? Přesně ta doba se blíží. Pokud jste přesvědčeni, že nejlepší recept na vanilkové rohlíčky máte právě vy (možná je to ten po babičce), pak hledáme právě vás. Stejně jako ty, kdo rádi experimentují a baví je vymýšlet vlastní verze osvědčených jídel.
Severní Čechy - Milujete, když se z kuchyně začne linout vůně vánočního cukroví? Přesně ta doba se blíží.
Severní Čechy - Milujete, když se z kuchyně začne linout vůně vánočního cukroví? Přesně ta doba se blíží. Pokud jste přesvědčeni, že nejlepší recept na vanilkové rohlíčky máte právě vy (možná je to ten po babičce), pak hledáme právě vás. Stejně jako ty, kdo rádi experimentují a baví je vymýšlet vlastní verze osvědčených jídel.
Severní Čechy, Praha /ROZHOVOR/ - Atraktivní kuchařka nabízí kulinářské zpovědi i osvědčené recepty osobností. Je zde hornista Radek Baborák, dirigenti Jiří Bělohlávek a Libor Pešek, violistka Jitka Hosprová…
Severní Čechy - Markéta Hrubešová je známá nejen jako skvělá herečka, ale i jako výborná kuchařka. Informace o rodině si pečlivě střeží. Nám se však podařilo několik exkluzivních zajímavosti z Markétina soukromí získat.
Severní Čechy, Praha /ROZHOVOR/ - Atraktivní kuchařka nabízí kulinářské zpovědi i osvědčené recepty osobností. Je zde hornista Radek Baborák, dirigenti Jiří Bělohlávek a Libor Pešek, violistka Jitka Hosprová…
Trutnovsko, Turnovsko - Milujete, když se z kuchyně začne linout vůně vánočního cukroví? Přesně ta doba se právě kvapem blíží.
Chrudim - Kavárna „Kafe v galerii" byla krvácející ranou v rozpočtu městské kulturní organizace Chrudimská beseda. Teď kavárna končí. V pondělí o tom formou doporučení určeného Chrudimské besedě rozhodla rada města.
Kudlovice - Káva se stala nedílnou součástí mnoha lidí, protože podle posledních výzkumů má na člověka blahodárný účinek. I proto se řada lidí nechala minulou sobotu zlákat do Slováckého muzea v Uherském Hradišti na tvořivou akci s názvem Ke kávičce zákusek, upečte si pamlsek!
Sepekov - Pavlína Bambuškarová, která je jedinou ženou v sepekovském zastupitelstvu, opouští post úřednice a bude vést městys.
Milujete, když se z kuchyně začne linout vůně vánočního cukroví? Přesně ta doba se blíží.
Louny - Zájemci se mohli naučit například připravit některou z japonských specialit.
Kraslice - Objekt kdysi proslulého výrobce značkového spodního prádla Triola v Kraslicích na Sokolovsku už nezeje prázdnotou. Desítky šiček nahradily v malé fabrice speciální lisy, které pod originální značkou Bohemia olej vyrábí přírodní oleje.
Kraslice - Objekt kdysi proslulého výrobce značkového spodního prádla Triola v Kraslicích na Sokolovsku už nezeje prázdnotou. Desítky šiček nahradily v malé fabrice speciální lisy, které pod originální značkou Bohemia olej vyrábí přírodní oleje.
Chrudim - Kavárna „Kafe v galerii" byla krvácející ranou v rozpočtu městské kulturní organizace Chrudimská beseda. Teď kavárna končí. V pondělí o tom formou doporučení určeného Chrudimské besedě rozhodla rada města.
Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – Ten, kdo si rád pochutná na dobré kávě vařené nejrůznějšími alternativními metodami a k ní se s potěšením zakousne do nějaké sladkosti, si přišel v sobotu dopoledne na své ve Slováckém muzeu Uherské Hradiště.
Vrchlabí - Jídelna Zelená zahrada a knihkupectví K+T uspořádaly besedu a autogramiádu s autorkou knihy Kuchařka ze Svatojánu Evou Francovou, spojenou s ochutnávkou jídel podle jejích receptů.
Prušánky /REPORTÁŽ/ – První listopadový víkend vysvitlo slunce. To potěšilo místní, i návštěvníky Prušánek. Víc je však zahřál guláš, který sem přijeli ochutnat.
Hustopeče nad Bečvou – Dýňovou polévku nebo takzvané useknuté prsty mohli ochutnat návštěvníci Halloweenu v Hustopečích nad Bečvou. V areálu zámku to o posledním říjnovém dni žilo, děti i dospělí vyřezávali dýně a vyráběli světýlka.