Zlínský kraj - Nevíte o víkendu, co s volným časem? Vyberte si z naší nabídky. Organizátoři akcí ve Zlínském kraji lákají na dechovky, výstavu zvířat, poutě i slavnosti. Zajímavým tipem je kaprobraní na Valašsku.
Krnov – Park v Osoblaze se v sobotu 6. září stane místem konání již 3. ročníku festivalu chutí. Z Třemešné do Osoblahy vyjede v 10.50 hodin parní gastrovlak, ve kterém budou návštěvníci moci ochutnat marmelády vyrobené osoblažským cechem. Ve 12.30 hodin pak propukne celá akce v Osoblaze.
Vyškovsko - Zatímco pálenice už jedou na plné obrátky, čas moštáren nastává zpravidla nyní, s prvními zářijovými dny. Přeměnit potlučené nebo červivé kousky na sladký mošt tak už teď pěstitelé z Vyškovska můžou ve slavkovské moštárně, která v uplynulých dnech zahájila provoz.
Vyškovsko - Zatímco pálenice už jedou na plné obrátky, čas moštáren nastává zpravidla nyní, s prvními zářijovými dny. Přeměnit potlučené nebo červivé kousky na sladký mošt tak už teď pěstitelé z Vyškovska můžou ve slavkovské moštárně, která v uplynulých dnech zahájila provoz.
Chodová Planá – Návrat o desítky let zpět. Tak lze několika slovy podle obchodního ředitele Jiřího Plevky charakterizovat krok, k němuž se rozhodli v rodinném pivovaru v Chodové Plané.
Libuň – Osmý ročník Libuňského pozdravení se rozhodně vydařil. Lidé se sešli už v dopoledních hodinách, kdy v areálu za místní farou proběhla soutěž ve vaření bramboračky – přihlásila se čtyři družstva.Na prvním místě byla porotou vybrána bramboračka týmu Romana Ševců.
V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.
Dolní Němčí, Břestek – Švestka či trnka a po slovensky slivka. Ať to člověk nazve jakkoliv, pořád jde o to samé. O tmavě modrý plod s peckou uvnitř, který začátkem září dozrává a rozdává radost v podobě povidel, trnkových dobrot a samozřejmě slivovice. Poctu těmito mnoho způsoby využívaném ovoci se rozhodli tento víkend vzdát jak v Dolním Němčí, tak na Břestku.
Na letošním Pilsner Festu se kromě tohoto originálního ležáku samozřejmě představí i známé hudební osobnosti. S vařením várky přímo pro festival letos pomáhaly skupiny TATA BOJS a Clarinet Factory.
Přívrat – Obec nedaleko České Třebové je známá svou hravostí a smyslem pro recesi. Lidé se tam rádi baví a jednou z příležitostí byl už počtvrté Guláš festival, soutěž ve vaření kotlíkového guláše. Soutěžilo se o přízeň odborné i laické poroty… a Řád zlaté vařečky. Stovky návštěvníků kromě gulášů mohly ochutnat a vybírat nejlepší buchtu i regionální pivo.
Přívrat – Obec nedaleko České Třebové je známá svou hravostí a smyslem pro recesi. Lidé se tam rádi baví a jednou z příležitostí byl už počtvrté Guláš festival, soutěž ve vaření kotlíkového guláše.
Brno /REPORTÁŽ/ – Když chtějí Jihomoravané rychle na ulici zahnat hlad, obvykle musí volit mezi levným párkem v rohlíku nebo smaženým sýrem v bulce. O tom že i pouliční jídlo může být na úrovni, se lidé přesvědčili na nedělním Street food festivalu v Brně.
Brno /REPORTÁŽ/ – Když chtějí Jihomoravané rychle na ulici zahnat hlad, obvykle musí volit mezi levným párkem v rohlíku nebo smaženým sýrem v bulce. O tom že i pouliční jídlo může být na úrovni, se lidé přesvědčili na nedělním Street food festivalu v Brně.
Praha - Zničený byt, kdy se škoda podle předběžných odhadů přehoupne přes tři čtvrtě milionu korun, 22 evakuovaných lidí a tři další osoby, které z bytu nad místem požáru museli vyvádět hasiči.
Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.
Svitavy – V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.
Čejetice - Stál uprostřed davu a byl středem pozornosti. Kolem cvakaly fotoaparáty a on se nesměle usmíval. To jsem ho viděl poprvé. Bylo to při setkání, kdy zlínská společnost Tescoma představovala jejich a jeho velký úspěch hlavní ocenění Red Hot Design Award za rok 2014 nejprestižnější ocenění v průmyslovém designu.
Plzeň – Gurmáni se mohou už příští týden vypravit na louky u sv. Jiří v Plzni na Doubravce na festival českého jídla. Letošní třetí ročník Vařečky rytíře Žumbery má pro návštěvníky zajímavé novinky. Svůj um předvedou například známí šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi.
Vlašim – O tom, že dobrodružství se o prázdninách nechá prožít i ve městě se přesvědčili účastníci už druhého turnusu příměstského tábora v paraZOO Vlašim.
Plzeň – „Jsem překvapený, jak je celý ten proces tak do detailu nachystán, že není možnost někde uhnout stranou," nechal se přímo v pivovarské varně, kde vzniká světoznámý Pilsner Urquell, slyšet zpěvák a bubeník skupiny Tata Bojs Milan Cais.
Hlinecko - /KUDLOVA HOUBAŘSKÁ HLÍDKA/ Zdravím přátele lesa! S Helčou, Danou a Fandou jsme uspořádali společnou výpravu. Prošla se známá lokalita, která přinesla spousta známých a dobrých druhů hub.
Praha - Kopretina, begónie nebo maceška. Ve váze vypadají krásně a co potom na talíři! Nejenže vytváří nepřehlédnutelnou okrasu jídla, ale dokonce mohou pokrm i skvěle dochutit. Bioložka Jana Vlková dala Deníku nahlédnout do své kulinářské laboratoře.
Praha /FOTOGALERIE/ - Dva údery výrobcům pervitinu, kteří působili v hlavním městě i v sousedství metropole, zasadili v krátké době kriminalisté územního odboru Praha-venkov: Západ. Ve čtvrtek o tom informoval vedoucí územního odboru Pavel Mareš.
Moravská Třebová – Prázdniny jsou v plném proudu a spousta dětí je tráví někde na táboře. Jeden takový připravili, jako každoročně, pracovníci Domu dětí a mládeže Maják z Moravské Třebové.
Černá v Pošumaví - Na čerstvém, ale také docela silném povětří mohli návštěvníci pláže v Černé v Pošumaví ochutnat, jaké výborné dobroty kouzlí Kluci v akci.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu. Ne každý má čas sedět před obrazovkou a rádio lze poslouchat třeba při vaření nebo v autě.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.
Společnost Zepter International působí na trhu v České republice již více jak 22 let. Stala se synonymem pro zdravý životní styl, úspory času, energie i peněz a samozřejmě kvalitu. Její motto zní: „pomáháme lidem žít déle, zdravěji a úspěšněji".
Ze svinovského nádraží vyrazilo zhruba 120 kouzelnických učňů na tábor s tematikou světového bestselleru Harry Potter. Čekají na ně nejen čáry a kouzla, ale také dobývaní hradu a vaření lektvarů.
Luhačovice – Byť do druhého ročníku Food Festivalu Luhačovice zbývalo ještě několik dní, šéfkuchař pozlovického hotelu Vyhlídka Vlastimil Jaša měl plné ruce práce a hlavně hlavu plnou starostí. S předstihem totiž pracoval na menu, které o víkendu představil návštěvníkům gastronomické události.
Vsetín – Se svým parťákem to v sobotu odpoledne natřel i ostříleným kuchařům. Pavel Vychopeň z Liptálu, který v současné době žije ve Vsetíně, se stal gulášovým králem. Porazil dalších sedmnáct týmů, mimo jiné i vítěze předešlých ročníků.
Pasov - Hans Fuchs (59) z Gummeringu v okrese Pasov-venkov, vyučený mechanik zemědělských strojů, šest let restauroval Ford Thunderbird z roku 1958 tak, že vůz jako jediný svého ročníkuv Německu získal certifikát prvotřídního stavu, píše deník PNP.
Region - Před námi je opět víkend a vzhledem k tomu, že počasí zřejmě moc koupání přát nebude, zkuste si vybrat nějaký ze zajímavých tipů, kde strávit alespoň jeden den volna. Tentokrát to vypadá, že bude víkendové mlsání, ať už sladkého či slaného.
Příběh marmeládové královny Blanky Milfaitové už obletěl snad celý svět. Cílevědomá žena udělala ve třiatřiceti letech tlustou čáru za svým dosavadním životem. Z rodné Plzně se přestěhovala do šumavského Srní.
Šumperk – Před vilou Doris ve čtvrtek 14 srpna voněl guláš. Uskutečnil se zde druhý ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš. Své síly změřili domácí kuchaři i dva týmy ze Slovenska.