
FOTO: Nejlepší svíčková je z Ledče, jedlíci padesátku nepřekonali
Červený Hrádek - Čas nemilosrdně letí a není času na zbytečnosti. Na talíř dosedají brusinkové pralinky, kterým dělá společnost smetanový agar.
Červený Hrádek - Čas nemilosrdně letí a není času na zbytečnosti. Na talíř dosedají brusinkové pralinky, kterým dělá společnost smetanový agar.
Východní Čechy, Dvůr Králové nad Labem - Ředitel Tomáš Doubrava ocenil dlouholetou spolupráci novin a královédvorského pivovaru.
Dvůr Králové - Ředitel Tomáš Doubrava ocenil dlouholetou spolupráci novin a královédvorského pivovaru.
Okrouhlá - „Nový životní styl mi v podstatě naordinovala zákeřná nemoc," vypráví autorka úspěšné kuchařky Radmila Zrůstková z Okrouhlé.
Plzeň – Uvařit pivo z čerstvého zeleného chmele lze vlastně jen v jednom období v roce. A to během sklizně.
Peking – Od recyklovaného oleje na vaření, přes liščí maso až po zdraví škodlivé chemikálie – seznam potravinových skandálů, z nichž se čínským zákazníkům zvedá žaludek, se zdá být nekonečný. Díky novému vynálezu společnosti Baidu, která je především známá jako čínský internetový vyhledávač, ale mohou mít strávníci zbraň ve vlastních rukou, napsala agentura AFP.
Mezina, Bruntál /ROZHOVOR/ – Melánie Kautzová z Meziny provozuje dvanáct let prodejnu zdravé výživy na náměstí Jana Žižky v Bruntále. Sama je velká zastánkyně zdravého životního stylu, který se snaží propagovat i mezi svými zákazníky.
Krnov – Park v Osoblaze se v sobotu 6. září stane místem konání již 3. ročníku festivalu chutí. Z Třemešné do Osoblahy vyjede v 10.50 hodin parní gastrovlak, ve kterém budou návštěvníci moci ochutnat marmelády vyrobené osoblažským cechem. Ve 12.30 hodin pak propukne celá akce v Osoblaze.
Beroun - Představujeme lídry kandidátek pro berounské komunální volby.
Chomutovsko - Na první zářijový víkend se v regionu mohou těšit zejména milovníci stavebních památek, ale také gurmáni a soutěživé typy. Nechybí ale samozřejmě ani nabídka koncertů, výstav výtvarných prací, pohádka, charitativní akce či oblíbené farmářské trhy na chomutovském centrálním náměstí 1. máje.
Zlínský kraj - Nevíte o víkendu, co s volným časem? Vyberte si z naší nabídky. Organizátoři akcí ve Zlínském kraji lákají na dechovky, výstavu zvířat, poutě i slavnosti. Zajímavým tipem je kaprobraní na Valašsku.
Krnov – Park v Osoblaze se v sobotu 6. září stane místem konání již 3. ročníku festivalu chutí. Z Třemešné do Osoblahy vyjede v 10.50 hodin parní gastrovlak, ve kterém budou návštěvníci moci ochutnat marmelády vyrobené osoblažským cechem. Ve 12.30 hodin pak propukne celá akce v Osoblaze.
Vyškovsko - Zatímco pálenice už jedou na plné obrátky, čas moštáren nastává zpravidla nyní, s prvními zářijovými dny. Přeměnit potlučené nebo červivé kousky na sladký mošt tak už teď pěstitelé z Vyškovska můžou ve slavkovské moštárně, která v uplynulých dnech zahájila provoz.
Indiánské odpoledne uspořádali pro děti z Dětského domova na Střekově na závěr prázdnin členové Kiwanis klubu v Ústí nad Labem.
Vyškovsko - Zatímco pálenice už jedou na plné obrátky, čas moštáren nastává zpravidla nyní, s prvními zářijovými dny. Přeměnit potlučené nebo červivé kousky na sladký mošt tak už teď pěstitelé z Vyškovska můžou ve slavkovské moštárně, která v uplynulých dnech zahájila provoz.
Zlín/Tours – /ROZHOVOR/ Po minulé sezoně řekl zlínské Fatře sbohem. A teď se volejbalista Adam Bartoš seznamuje s novým klubem, ligou i zemí.
Chodová Planá – Návrat o desítky let zpět. Tak lze několika slovy podle obchodního ředitele Jiřího Plevky charakterizovat krok, k němuž se rozhodli v rodinném pivovaru v Chodové Plané.
Libuň – Osmý ročník Libuňského pozdravení se rozhodně vydařil. Lidé se sešli už v dopoledních hodinách, kdy v areálu za místní farou proběhla soutěž ve vaření bramboračky – přihlásila se čtyři družstva.Na prvním místě byla porotou vybrána bramboračka týmu Romana Ševců.
V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.
Dolní Němčí, Břestek – Švestka či trnka a po slovensky slivka. Ať to člověk nazve jakkoliv, pořád jde o to samé. O tmavě modrý plod s peckou uvnitř, který začátkem září dozrává a rozdává radost v podobě povidel, trnkových dobrot a samozřejmě slivovice. Poctu těmito mnoho způsoby využívaném ovoci se rozhodli tento víkend vzdát jak v Dolním Němčí, tak na Břestku.
Přívrat - Obec nedaleko České Třebové je známá svou hravostí a smyslem pro recesi.
Na letošním Pilsner Festu se kromě tohoto originálního ležáku samozřejmě představí i známé hudební osobnosti. S vařením várky přímo pro festival letos pomáhaly skupiny TATA BOJS a Clarinet Factory.
Přívrat – Obec nedaleko České Třebové je známá svou hravostí a smyslem pro recesi. Lidé se tam rádi baví a jednou z příležitostí byl už počtvrté Guláš festival, soutěž ve vaření kotlíkového guláše. Soutěžilo se o přízeň odborné i laické poroty… a Řád zlaté vařečky. Stovky návštěvníků kromě gulášů mohly ochutnat a vybírat nejlepší buchtu i regionální pivo.
Děčín /FOTO, VIDEO/ – Nová školka v Březové ulici v Děčíně byla otevřena v pondělí 1. září. Pojme 52 dětí.
Přívrat – Obec nedaleko České Třebové je známá svou hravostí a smyslem pro recesi. Lidé se tam rádi baví a jednou z příležitostí byl už počtvrté Guláš festival, soutěž ve vaření kotlíkového guláše.
Brno /REPORTÁŽ/ – Když chtějí Jihomoravané rychle na ulici zahnat hlad, obvykle musí volit mezi levným párkem v rohlíku nebo smaženým sýrem v bulce. O tom že i pouliční jídlo může být na úrovni, se lidé přesvědčili na nedělním Street food festivalu v Brně.
Brno /REPORTÁŽ/ – Když chtějí Jihomoravané rychle na ulici zahnat hlad, obvykle musí volit mezi levným párkem v rohlíku nebo smaženým sýrem v bulce. O tom že i pouliční jídlo může být na úrovni, se lidé přesvědčili na nedělním Street food festivalu v Brně.
Praha - Zničený byt, kdy se škoda podle předběžných odhadů přehoupne přes tři čtvrtě milionu korun, 22 evakuovaných lidí a tři další osoby, které z bytu nad místem požáru museli vyvádět hasiči.
Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.
Svitavy – V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.
Čejetice - Stál uprostřed davu a byl středem pozornosti. Kolem cvakaly fotoaparáty a on se nesměle usmíval. To jsem ho viděl poprvé. Bylo to při setkání, kdy zlínská společnost Tescoma představovala jejich a jeho velký úspěch hlavní ocenění Red Hot Design Award za rok 2014 nejprestižnější ocenění v průmyslovém designu.
Plzeň – Gurmáni se mohou už příští týden vypravit na louky u sv. Jiří v Plzni na Doubravce na festival českého jídla. Letošní třetí ročník Vařečky rytíře Žumbery má pro návštěvníky zajímavé novinky. Svůj um předvedou například známí šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi.
Teplice nad Metují - 31. ročník Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu, který proběhne ve dnech od 28. do 31. srpna 2014.
Jiřina Dousková, která se zabývá zdravou výživou, dnes připravila dýňovou omáčku s kostičkami tofu.
Děčín – Po dlouhých letech se začalo na jaře letošního roku v Děčíně opět vařit pivo.
Vlašim – O tom, že dobrodružství se o prázdninách nechá prožít i ve městě se přesvědčili účastníci už druhého turnusu příměstského tábora v paraZOO Vlašim.
Havlíčkův Brod – „Znám jednoho, co by pomoc Domu na půl cesty potřeboval, ale teď si začal píchat," říká osmnáctiletý Lukáš Vacko o svém kamarádovi.
Plzeň – „Jsem překvapený, jak je celý ten proces tak do detailu nachystán, že není možnost někde uhnout stranou," nechal se přímo v pivovarské varně, kde vzniká světoznámý Pilsner Urquell, slyšet zpěvák a bubeník skupiny Tata Bojs Milan Cais.
Chotěboř – Druhý ročník multikulturního festivalu Freš fest chystá Pivovar Chotěboř na sobotu 23. srpna.
Hlinecko - /KUDLOVA HOUBAŘSKÁ HLÍDKA/ Zdravím přátele lesa! S Helčou, Danou a Fandou jsme uspořádali společnou výpravu. Prošla se známá lokalita, která přinesla spousta známých a dobrých druhů hub.
Praha - Kopretina, begónie nebo maceška. Ve váze vypadají krásně a co potom na talíři! Nejenže vytváří nepřehlédnutelnou okrasu jídla, ale dokonce mohou pokrm i skvěle dochutit. Bioložka Jana Vlková dala Deníku nahlédnout do své kulinářské laboratoře.
Praha /FOTOGALERIE/ - Dva údery výrobcům pervitinu, kteří působili v hlavním městě i v sousedství metropole, zasadili v krátké době kriminalisté územního odboru Praha-venkov: Západ. Ve čtvrtek o tom informoval vedoucí územního odboru Pavel Mareš.
Moravská Třebová – Prázdniny jsou v plném proudu a spousta dětí je tráví někde na táboře. Jeden takový připravili, jako každoročně, pracovníci Domu dětí a mládeže Maják z Moravské Třebové.
Černá v Pošumaví - Na čerstvém, ale také docela silném povětří mohli návštěvníci pláže v Černé v Pošumaví ochutnat, jaké výborné dobroty kouzlí Kluci v akci.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu. Ne každý má čas sedět před obrazovkou a rádio lze poslouchat třeba při vaření nebo v autě.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.
Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.
Kuchaře roku Patrika Bečváře (26) k vaření jako takovému nikdy nic netáhlo, ale přesto se stal mistrem ve svém oboru.