Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

V Číně vyrobili jídelní hůlky schopné poznat pančovaný olej

Peking – Od recyklovaného oleje na vaření, přes liščí maso až po zdraví škodlivé chemikálie – seznam potravinových skandálů, z nichž se čínským zákazníkům zvedá žaludek, se zdá být nekonečný. Díky novému vynálezu společnosti Baidu, která je především známá jako čínský internetový vyhledávač, ale mohou mít strávníci zbraň ve vlastních rukou, napsala agentura AFP.

Melánie Kautzová: Vyzkoušet si novinky se nebojím

Mezina, Bruntál /ROZHOVOR/ – Melánie Kautzová z Meziny provozuje dvanáct let prodejnu zdravé výživy na náměstí Jana Žižky 
v Bruntále. Sama je velká zastánkyně zdravého životního stylu, který se snaží propagovat i mezi svými zákazníky.

Festival chutí hostí Osoblaha

Krnov – Park v Osoblaze se v sobotu 6. září stane místem konání již 3. ročníku festivalu chutí. 
Z Třemešné do Osoblahy vyjede v 10.50 hodin parní gastrovlak, ve kterém budou návštěvníci moci ochutnat marmelády vyrobené osoblažským cechem. Ve 12.30 hodin pak propukne celá akce v Osoblaze.

Festival chutí hostí Osoblaha

Krnov – Park v Osoblaze se v sobotu 6. září stane místem konání již 3. ročníku festivalu chutí. 
Z Třemešné do Osoblahy vyjede v 10.50 hodin parní gastrovlak, ve kterém budou návštěvníci moci ochutnat marmelády vyrobené osoblažským cechem. Ve 12.30 hodin pak propukne celá akce v Osoblaze.

Ve Slavkově už začali moštovat. Nově budou i v Letonicích

Vyškovsko - Zatímco pálenice už jedou na plné obrátky, čas moštáren nastává zpravidla nyní, s prvními zářijovými dny. Přeměnit potlučené nebo červivé kousky na sladký mošt tak už teď pěstitelé z Vyškovska můžou ve slavkovské moštárně, která v uplynulých dnech zahájila provoz.

Indiánské odpoledne na Střekově

Indiánské odpoledne uspořádali pro děti z Dětského domova na Střekově na závěr prázdnin členové Kiwanis klubu v Ústí nad Labem.

Ve Slavkově už začali moštovat. Nově budou i v Letonicích

Vyškovsko - Zatímco pálenice už jedou na plné obrátky, čas moštáren nastává zpravidla nyní, s prvními zářijovými dny. Přeměnit potlučené nebo červivé kousky na sladký mošt tak už teď pěstitelé z Vyškovska můžou ve slavkovské moštárně, která v uplynulých dnech zahájila provoz.

Osmý ročník Libuňského pozdravení obrazem

Libuň – Osmý ročník Libuňského pozdravení se rozhodně vydařil. Lidé se sešli už v dopoledních hodinách, kdy v areálu za místní farou proběhla soutěž ve vaření bramboračky – přihlásila se čtyři družstva.Na prvním místě byla porotou vybrána bramboračka týmu Romana Ševců.

Ryba z grilu potěší každého gurmána

V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.

Vařené trnky budou k ochutnání v Dolním Němčí i na Břestku

Dolní Němčí, Břestek – Švestka či trnka a po slovensky slivka. Ať to člověk nazve jakkoliv, pořád jde o to samé. O tmavě modrý plod s peckou uvnitř, který začátkem září dozrává a rozdává radost v podobě povidel, trnkových dobrot a samozřejmě slivovice. Poctu těmito mnoho způsoby využívaném ovoci se rozhodli tento víkend vzdát jak v Dolním Němčí, tak na Břestku.

Muzikanti vařili várku pro Pilsner Fest

Na letošním Pilsner Festu se kromě tohoto originálního ležáku samozřejmě představí i známé hudební osobnosti. S vařením várky přímo pro festival letos pomáhaly skupiny TATA BOJS a Clarinet Factory.

Na Guláš festivalu bodoval Krakonošův guláš i kočičí mls

Přívrat – Obec nedaleko České Třebové je známá svou hravostí a smyslem pro recesi. Lidé se tam rádi baví a jednou z příležitostí byl už počtvrté Guláš festival, soutěž ve vaření kotlíkového guláše. Soutěžilo se o přízeň odborné i laické poroty… a Řád zlaté vařečky. Stovky návštěvníků kromě gulášů mohly ochutnat a vybírat nejlepší buchtu i regionální pivo.

Dochucovadla jídla pouze kazí

Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.

Ryba z grilu potěší každého gurmána

Svitavy – V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.

Navrhuje pomůcky do kuchyně. Začalo to nožem na meloun

Čejetice - Stál uprostřed davu a byl středem pozornosti. Kolem cvakaly fotoaparáty a on se nesměle usmíval. To jsem ho viděl poprvé. Bylo to při setkání, kdy zlínská společnost Tescoma představovala jejich a jeho velký úspěch hlavní ocenění Red Hot Design Award za rok 2014 nejprestižnější ocenění v průmyslovém designu.

Žumberova vařečka láká na české dobroty

Plzeň – Gurmáni se mohou už příští týden vypravit na louky u sv. Jiří v Plzni na Doubravce na festival českého jídla. Letošní třetí ročník Vařečky rytíře Žumbery má pro návštěvníky zajímavé novinky. Svůj um předvedou například známí šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi.

Tata Bojs vařili pivo na festival

Plzeň – „Jsem překvapený, jak je celý ten proces tak do detailu nachystán, že není možnost někde uhnout stranou," nechal se přímo v pivovarské varně, kde vzniká světoznámý Pilsner Urquell, slyšet zpěvák a bubeník skupiny Tata Bojs Milan Cais.

VIDEO: Nekopejte do hub a dávejte pozor na otravy

Hlinecko - /KUDLOVA HOUBAŘSKÁ HLÍDKA/ Zdravím přátele lesa! S Helčou, Danou a Fandou jsme uspořádali společnou výpravu. Prošla se známá lokalita, která přinesla spousta známých a dobrých druhů hub.

Květiny na talíři? Proč ne, jídlo zkrášlí a dají mu chuť

Praha - Kopretina, begónie nebo maceška. Ve váze vypadají krásně a co potom na talíři! Nejenže vytváří nepřehlédnutelnou okrasu jídla, ale dokonce mohou pokrm i skvěle dochutit. Bioložka Jana Vlková dala Deníku nahlédnout do své kulinářské laboratoře.

Výrobci pervitinu také podváděli obchodníky

Praha /FOTOGALERIE/ - Dva údery výrobcům pervitinu, kteří působili v hlavním městě i v sousedství metropole, zasadili v krátké době kriminalisté územního odboru Praha-venkov: Západ. Ve čtvrtek o tom informoval vedoucí územního odboru Pavel Mareš.

Středy doktora Středy: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu. Ne každý má čas sedět před obrazovkou a rádio lze poslouchat třeba při vaření nebo v autě.

Středy doktora Středy opět na scéně: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.

Středy doktora Středy opět na scéně: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.

Středy doktora Středy opět na scéně: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.

Středy doktora Středy opět na scéně: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.