Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

Festival chutí hostí Osoblaha

Krnov – Park v Osoblaze se v sobotu 6. září stane místem konání již 3. ročníku festivalu chutí. 
Z Třemešné do Osoblahy vyjede v 10.50 hodin parní gastrovlak, ve kterém budou návštěvníci moci ochutnat marmelády vyrobené osoblažským cechem. Ve 12.30 hodin pak propukne celá akce v Osoblaze.

Ve Slavkově už začali moštovat. Nově budou i v Letonicích

Vyškovsko - Zatímco pálenice už jedou na plné obrátky, čas moštáren nastává zpravidla nyní, s prvními zářijovými dny. Přeměnit potlučené nebo červivé kousky na sladký mošt tak už teď pěstitelé z Vyškovska můžou ve slavkovské moštárně, která v uplynulých dnech zahájila provoz.

Indiánské odpoledne na Střekově

Indiánské odpoledne uspořádali pro děti z Dětského domova na Střekově na závěr prázdnin členové Kiwanis klubu v Ústí nad Labem.

Ve Slavkově už začali moštovat. Nově budou i v Letonicích

Vyškovsko - Zatímco pálenice už jedou na plné obrátky, čas moštáren nastává zpravidla nyní, s prvními zářijovými dny. Přeměnit potlučené nebo červivé kousky na sladký mošt tak už teď pěstitelé z Vyškovska můžou ve slavkovské moštárně, která v uplynulých dnech zahájila provoz.

Osmý ročník Libuňského pozdravení obrazem

Libuň – Osmý ročník Libuňského pozdravení se rozhodně vydařil. Lidé se sešli už v dopoledních hodinách, kdy v areálu za místní farou proběhla soutěž ve vaření bramboračky – přihlásila se čtyři družstva.Na prvním místě byla porotou vybrána bramboračka týmu Romana Ševců.

Ryba z grilu potěší každého gurmána

V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.

Vařené trnky budou k ochutnání v Dolním Němčí i na Břestku

Dolní Němčí, Břestek – Švestka či trnka a po slovensky slivka. Ať to člověk nazve jakkoliv, pořád jde o to samé. O tmavě modrý plod s peckou uvnitř, který začátkem září dozrává a rozdává radost v podobě povidel, trnkových dobrot a samozřejmě slivovice. Poctu těmito mnoho způsoby využívaném ovoci se rozhodli tento víkend vzdát jak v Dolním Němčí, tak na Břestku.

Muzikanti vařili várku pro Pilsner Fest

Na letošním Pilsner Festu se kromě tohoto originálního ležáku samozřejmě představí i známé hudební osobnosti. S vařením várky přímo pro festival letos pomáhaly skupiny TATA BOJS a Clarinet Factory.

Na Guláš festivalu bodoval Krakonošův guláš i kočičí mls

Přívrat – Obec nedaleko České Třebové je známá svou hravostí a smyslem pro recesi. Lidé se tam rádi baví a jednou z příležitostí byl už počtvrté Guláš festival, soutěž ve vaření kotlíkového guláše. Soutěžilo se o přízeň odborné i laické poroty… a Řád zlaté vařečky. Stovky návštěvníků kromě gulášů mohly ochutnat a vybírat nejlepší buchtu i regionální pivo.

Dochucovadla jídla pouze kazí

Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.

Ryba z grilu potěší každého gurmána

Svitavy – V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.

Navrhuje pomůcky do kuchyně. Začalo to nožem na meloun

Čejetice - Stál uprostřed davu a byl středem pozornosti. Kolem cvakaly fotoaparáty a on se nesměle usmíval. To jsem ho viděl poprvé. Bylo to při setkání, kdy zlínská společnost Tescoma představovala jejich a jeho velký úspěch hlavní ocenění Red Hot Design Award za rok 2014 nejprestižnější ocenění v průmyslovém designu.

Žumberova vařečka láká na české dobroty

Plzeň – Gurmáni se mohou už příští týden vypravit na louky u sv. Jiří v Plzni na Doubravce na festival českého jídla. Letošní třetí ročník Vařečky rytíře Žumbery má pro návštěvníky zajímavé novinky. Svůj um předvedou například známí šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi.

Tata Bojs vařili pivo na festival

Plzeň – „Jsem překvapený, jak je celý ten proces tak do detailu nachystán, že není možnost někde uhnout stranou," nechal se přímo v pivovarské varně, kde vzniká světoznámý Pilsner Urquell, slyšet zpěvák a bubeník skupiny Tata Bojs Milan Cais.

VIDEO: Nekopejte do hub a dávejte pozor na otravy

Hlinecko - /KUDLOVA HOUBAŘSKÁ HLÍDKA/ Zdravím přátele lesa! S Helčou, Danou a Fandou jsme uspořádali společnou výpravu. Prošla se známá lokalita, která přinesla spousta známých a dobrých druhů hub.

Květiny na talíři? Proč ne, jídlo zkrášlí a dají mu chuť

Praha - Kopretina, begónie nebo maceška. Ve váze vypadají krásně a co potom na talíři! Nejenže vytváří nepřehlédnutelnou okrasu jídla, ale dokonce mohou pokrm i skvěle dochutit. Bioložka Jana Vlková dala Deníku nahlédnout do své kulinářské laboratoře.

Výrobci pervitinu také podváděli obchodníky

Praha /FOTOGALERIE/ - Dva údery výrobcům pervitinu, kteří působili v hlavním městě i v sousedství metropole, zasadili v krátké době kriminalisté územního odboru Praha-venkov: Západ. Ve čtvrtek o tom informoval vedoucí územního odboru Pavel Mareš.

Středy doktora Středy: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu. Ne každý má čas sedět před obrazovkou a rádio lze poslouchat třeba při vaření nebo v autě.

Středy doktora Středy opět na scéně: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.

Středy doktora Středy opět na scéně: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.

Středy doktora Středy opět na scéně: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.

Středy doktora Středy opět na scéně: Hubnutí v rádiu

Východní Čechy - Televizní stanice jsou v posledních letech plné různých pořadů o hubnutí, zdravé životosprávě, vhodném cvičení a o dalších podobných tématech. Nejenom v televizi však takovéto pořady najdeme. Povídání na toto téma si můžeme naladit také v rádiu.

Zepter práce = nové pracovní příležitosti!

Společnost Zepter International působí na trhu v České republice již více jak 22 let. Stala se synonymem pro zdravý životní styl, úspory času, energie i peněz a samozřejmě kvalitu. Její motto zní: „pomáháme lidem žít déle, zdravěji a úspěšněji".

VIDEO: V Luhačovicích vařili také historická jídla. Podívejte se

Luhačovice – Byť do druhého ročníku Food Festivalu Luhačovice zbývalo ještě několik dní, šéfkuchař pozlovického hotelu Vyhlídka Vlastimil Jaša měl plné ruce práce a hlavně hlavu plnou starostí. S předstihem totiž pracoval na menu, které o víkendu představil návštěvníkům gastronomické události.

VIDEO: Nejlepší guláš uvařil třicetiletý elektrikář

Vsetín – Se svým parťákem to v sobotu odpoledne natřel i ostříleným kuchařům. Pavel Vychopeň z Liptálu, který v současné době žije ve Vsetíně, se stal gulášovým králem. Porazil dalších sedmnáct týmů, mimo jiné i vítěze předešlých ročníků.

Soused šest let „omlazoval" amerického veterána

Pasov - Hans Fuchs (59) z Gummeringu v okrese Pasov-venkov, vyučený mechanik zemědělských strojů, šest let restauroval Ford Thunderbird z roku 1958 tak, že vůz jako jediný svého ročníkuv Německu získal certifikát prvotřídního stavu, píše deník PNP.