Společnost Zepter International působí na trhu v České republice již více jak 22 let. Stala se synonymem pro zdravý životní styl, úspory času, energie i peněz a samozřejmě kvalitu. Její motto zní: „pomáháme lidem žít déle, zdravěji a úspěšněji".
Ze svinovského nádraží vyrazilo zhruba 120 kouzelnických učňů na tábor s tematikou světového bestselleru Harry Potter. Čekají na ně nejen čáry a kouzla, ale také dobývaní hradu a vaření lektvarů.
Luhačovice – Byť do druhého ročníku Food Festivalu Luhačovice zbývalo ještě několik dní, šéfkuchař pozlovického hotelu Vyhlídka Vlastimil Jaša měl plné ruce práce a hlavně hlavu plnou starostí. S předstihem totiž pracoval na menu, které o víkendu představil návštěvníkům gastronomické události.
Vsetín – Se svým parťákem to v sobotu odpoledne natřel i ostříleným kuchařům. Pavel Vychopeň z Liptálu, který v současné době žije ve Vsetíně, se stal gulášovým králem. Porazil dalších sedmnáct týmů, mimo jiné i vítěze předešlých ročníků.
Pasov - Hans Fuchs (59) z Gummeringu v okrese Pasov-venkov, vyučený mechanik zemědělských strojů, šest let restauroval Ford Thunderbird z roku 1958 tak, že vůz jako jediný svého ročníkuv Německu získal certifikát prvotřídního stavu, píše deník PNP.
Region - Před námi je opět víkend a vzhledem k tomu, že počasí zřejmě moc koupání přát nebude, zkuste si vybrat nějaký ze zajímavých tipů, kde strávit alespoň jeden den volna. Tentokrát to vypadá, že bude víkendové mlsání, ať už sladkého či slaného.
Příběh marmeládové královny Blanky Milfaitové už obletěl snad celý svět. Cílevědomá žena udělala ve třiatřiceti letech tlustou čáru za svým dosavadním životem. Z rodné Plzně se přestěhovala do šumavského Srní.
Šumperk – Před vilou Doris ve čtvrtek 14 srpna voněl guláš. Uskutečnil se zde druhý ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš. Své síly změřili domácí kuchaři i dva týmy ze Slovenska.
Zábřeh – Další novinky připravili pro návštěvníky v oblíbeném rekreačním středisku v Dolním Bušínově u Zábřeha. Ve Sport & Relax areálu Bozeňov mohou zájemci nově zavítat do wellness centra s párou a vyhřívacími vodními lůžky. Spolu s Centrem volného času Bozeňov zde pak začali nabízet animační programy nejen pro ubytované hosty, ale i pro širokou veřejnost.
Vysočina - Na Vysočině vyráběná piva se již počítají na stovky. Zásluhu na tom mají hlavně množící se minipivovary, ale stranou nezůstávají ani tradiční výrobci.
Vysočina - Na Vysočině vyráběná piva se již počítají na stovky. Zásluhu na tom mají hlavně množící se minipivovary, ale stranou nezůstávají ani tradiční výrobci.
Vladislav - Pět mužů z rodu Heřmanů buduje ve Vladislavi pivovar. Chtějí navázat na tradici zdejšího vaření piva, která sahá až do roku 1556. Čekají na poslední povolení od celního úřadu. První sud by mohli prodat už za pět týdnů.
Vysočina - Na Vysočině vyráběná piva se již počítají na stovky. Zásluhu na tom mají hlavně množící se minipivovary, ale stranou nezůstávají ani tradiční výrobci.
Vysočina - Na Vysočině vyráběná piva se již počítají na stovky. Zásluhu na tom mají hlavně množící se minipivovary, ale stranou nezůstávají ani tradiční výrobci.
Šumperk – Po roce opět ožijí ulice města hudbou, tancem a folklorním veselím. Na mezinárodní folklorní festival, který odstartuje ve středu 13. srpna a potrvá do neděle 17. srpna, zavítá celkem šest set účinkujících. V pondělí soubory vystoupí v okolních vesnicích.
Jako druhý Čech v historii zdolal horolezec Libor Uher 20. července 2007 nebezpečnou K2, druhou nejvyšší horu světa. Při sestupu z vrcholu se doslova podruhé narodil. Měl velké problémy s dehydratací a omrznutím pravé ruky. Přesto láska k velehorám zůstala.
Jako druhý Čech v historii zdolal horolezec Libor Uher 20. července 2007 nebezpečnou K2, druhou nejvyšší horu světa. Při sestupu z vrcholu se doslova podruhé narodil. Měl velké problémy s dehydratací a omrznutím pravé ruky. Přesto láska k velehorám zůstala.
Valaško – Valaši objevují nový koníček. Domácích pivovarníků přibývá jako hub po dešti. Jedním z nich je i Jiří z Meziříčska. S vařením začal, protože mu nabízená piva přestala jednoduše chutnat. Zatoužil po plné a hořké chuti, kterou mu dnešní „europiva" nemohla dopřát.
Luhačovice - Historii i současnost luhačovické kuchyně představí srpnový Food Festival Luhačovice. Uskuteční se v sobotu 16. srpna v Luhaparku (areál minigolfu). Kromě vybraných menu pěti hotelů budete moci sledovat komentované vaření, ochutnat molekulární kuchyni nebo se dozvíte něco o tom, jak se vařilo na luhačovickém panství.
Praha – Televize Nova po šesti letech končí s pořadem o domácím vaření Babicovy dobroty. Oznámil to producent pořadu a Babicův manažer Jan Lacina. Dodal, že jedná s dalšími televizemi o možném pokračování pořadu.
Praha – Zpěvačka Eva Pilarová se podle svých slov snažila „taktně přejít" už své sedmdesátiny a slavit na pódiu nebo v soukromí se nechystá ani své 75. narozeniny, které připadnou na 9. srpna. Nepřipravuje hostinu, přestože je proslulou kuchařkou a autorkou knih o vaření, „Narozeninové menu jsem už připravila ve formě boďáku pro kapelu, v den narozenin totiž zpívám na Mezinárodních jazzových dnech v Dubé – Nedamově," řekla brněnská rodačka, která se v roce 1960 stala členkou divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné s dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr.
Všemina – Vůně hovězích gulášů, točeného piva či grilovaných dobrot vítala uplynulou sobotu odpoledne návštěvníky areálu fotbalového hřiště ve Všemině. Konal se tam totiž oficiálně první ročník Všeminských slavností. Počasí přálo, slunce pálilo jako o život, o spokojené lidi tak nebyla nouze.
Žďársko – Název pro bystřické pivo hledají v právě budovaném Centru zelených vědomostí (Eden), které příští rok na jaře přivítá první návštěvníky. Tři nejzajímavější tipy na název budou odměněny dárkem v podobě workshopu vaření piva pod vedením zkušeného sládka.
Šelmberk - O víkendu se uskuteční v Historicko – řemeslném centru Šelmberk třetí ročník Festivalu dobové kuchyně. V rámci této ojedinělé akce pro veřejnost budou mít návštěvníci možnost nahlédnout pod ruce kuchařů z několika dobových kuchyní, ochutnat pokrmy připravené podle dochovaných historických receptů od antiky po novověk nebo se zúčastnit šlechtické renesanční hostiny. Akci pořádá sdružení Danar.
Novojicínsko - Gulášové slavnosti, festival tvrdé hudby i muziky amerického jihu, Rozmarné léto na plovárně a sokolníci na hradě, to jsou hlavní lákadla tohoto víkendu pro všechny, kdo se neradi nudí.
Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Stál uprostřed davu a byl středem pozornosti. Kolem cvakaly fotoaparáty a on se jen trochu nesměle usmíval. To jsem ho viděl poprvé. Bylo to na setkání, kde zlínská společnost Tescoma představovala mimo jiných jejich a jeho velký úspěch.
Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Stál uprostřed davu a byl středem pozornosti. Kolem cvakaly fotoaparáty a on se jen trochu nesměle usmíval. To jsem ho viděl poprvé. Bylo to na setkání, kde zlínská společnost Tescoma představovala mimo jiných jejich a jeho velký úspěch.
Velký Týnec – Voňavý gulášek, čerstvý chléb a k tomu, jak jinak než pivo. A když se k tomu u stolu sejde parta přátel, hraje dobrá muzika, pak o dobrou náladu není nouze. Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci na Olomoucku provoní kotlíky s čerstvě uvařeným gulášem naplněné už posedmé. Ani letos nebude v kulinářské dílně plné zajímavých vůní i chutí chybět několik druhů piv, soutěže a muzika. Tentokrát do Velkého Týnce zamíří zpěvačka Věra Špinarová s kapelou. Pivní a gulášové slavnosti se konají v sobotu 26. července.
Tachov – Letní měsíce, kdy není topná sezona, využili dělníci k rozsáhlým opravám plynového vedení v Tachově. S tím souvisí i avizované odstávky kotelen na sídlištích, které v příštích týdnech nebudou moci spotřebitelům dodávat teplou vodu. Více Deníku k opravám i odstávkám řekl jednatel Správy majetku a údržby Tachov Jiří Sedláček.
Branov – „Převozník musí mít rád lidi a svoji řeku," říká převoznice Libuška Vosátková, která už pětadvacet let jezdí každé léto na několik dnů převážet do Luhu pod Branovem a provádět návštěvníky Pamětní síní Oty Pavla.
Skalička – Vypadá to, že pocení se ve více než třicetistupňovém vedru u rozpáleného guláše na kotlíku včelařům ze Skaličky svědčí. Zlatá vařečka za nejchutnější guláš totiž po roce opět putuje do jejich rukou.
Krásensko – Hlavně na učitele středních a základních škol, případně jejich žáky, se soustředilo školské zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka, které má svou pobočku i v Krásensku. Nově však nepřijdou zkrátka ani další pracovníci škol a úřadů. Třeba pro zahradníky nebo kuchaře tak pracovníci Lipky připravili zdarma ekologické kurzy.
Krásensko – Hlavně na učitele středních a základních škol, případně jejich žáky, se soustředilo školské zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka, které má svou pobočku i v Krásensku. Nově však nepřijdou zkrátka ani další pracovníci škol a úřadů. Třeba pro zahradníky nebo kuchaře tak pracovníci Lipky připravili zdarma ekologické kurzy.