
Vyhrajte s Gurmánskou poutí po městě
Litomyšl – Litomyšlané a nejen ti se mohou těšit jako v předchozích dvou letech na Gurmánskou pouť.
Litomyšl – Litomyšlané a nejen ti se mohou těšit jako v předchozích dvou letech na Gurmánskou pouť.
Bukovany – Kvalitní červená paprika, pořádné maso, víno, tajné přísady a dávka kulinářského umění. Tak by měla vypadat příprava poctivého guláše. Alespoň podle Karla Novotného. On a jeho tým ze Žádovic se ve čtvrtek zúčastnil gurmánského klání Bukovanský gulášek. O nejlepší pokrm bojoval proti dalším dvanácti skupinám
Lhotsko – Vybudování vodovodu pro celou obec. To je priorita Lhotska, na kterou ovšem zatím nemají peníze. Potřebují získat dotaci. Zatím ale žádnou přislíbenou nemají.
Miletín – Kulturní zařízení na návsi malé vesničky Miletín provoní v sobotu od 14 hodin cmundy smažené podle nejrůznějších receptur.
Brno – Půdu jednoho z brněnských domů využíval jako laboratoř na výrobu drog osmačtyřicetiletý muž. Policisté z Toxi týmu mu ale v těchto dnech jeho jednání překazili. Muže totiž přímo při vaření pervitinu v domě v centru města zadrželi.
Rokycany - Děvčata ze střední školy v rokycanské Jeřabinové ulici se postarala o kompletní tabuli
Bruntál - Šesté z nových krajských gastrocenter otevírají právě dnes (ve středu 7. května) v hotelu Hvězda, který funguje jako odloučené pracoviště bruntálské střední odborné školy.
Pelhřimov – Jaroslava Oumarová z Pelhřimova, vítězka vysočinského kola jarní soutěže s Deníkem Česko na talíři, vařila v sobotu 5. dubna v celostátním kole soutěže.
Praha /FOTOGALERIE/ - Je mu čtyřiačtyřicet a ve světě gastronomie se pohybuje čtvrt století. I když nyní má pod sebou desítky kuchařů, než se k tomu dostal, prošel kus cesty. Po celém světě. René Vokurka má na starosti všechny kuchyně sítě pizzerií Coloseum.
Uherské Hradiště /RECEPT/ – Šestadvacátý cyklus s názvem Tvoříme v muzeu aneb Bílka, žloutky i skořápky, oběd bude jako z pohádky, přilákal v sobotu dopoledne do Slováckého muzea v Uherském Hradišti ženy i několik mužů, kteří hledali tip na jídlo z vajec, jenž bude během několika minut uvařené a připravené k servírování.
Rokycany - Už jen dva dny dělí žáky devítiletky na Jižním předměstí od velké změny. Na čas přijdou o svou jídelnu. V pátek pro ně připraví jídlo tento školní rok naposled. Možnost stravování dětí je však zajištěná.
Praha - Češi si audioknihy stále častěji kupují v elektronické formě a stahují si je například do mobilního telefonu. Zhruba čtvrtinu prodaných audioknih si již lidé stáhnou z internetu, většinu si ale stále pořizují na CD. Mezi hlavní činnosti při kterých lidé poslouchají zvukové verze knih patří podle odhadů prodejců jízda v autě, žehlení, vaření či zahradničení.
Volary /FOTOGALERIE/ - Na nádvoří volarského muzea se v pátek 25. dubna konal další Večer pro přátele menhirů, na němž vystoupil i prachatický hudební soubor Beltina.
Brno /INFOGRAFIKA/ - Na dlouhé vaření v kotli neměli tatarští kočovníci čas. Místo toho si ráno pod sedlo položili kus masa. To bylo po celém dni pořádně naklepané a také trochu nasálo sůl, kterou vypotil kůň. Večer už jezdci jen sáhli pod sedlo a hned se mohli pustit do večeře. Tak podle legendy vznikla pochoutka známá jako tatarský biftek. Právě na tataráky se zaměřuje brněnský podnik Friend's, který pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil kuchař Ivo Ševčík.
Frýdlant - Život zámeckému pivovaru Frýdlant znovu vdechl Marek Vávra. Komplex opravuje a připravuje na znovuotevření.
Prostějovsko – Obsazeno. To se dozví většina rodičů, která nemá na dva měsíce prázdnin hlídání a hledá pro svou ratolest volné místo na letním či příměstském táboře. Děti, jejichž rodiče váhali s přihláškami na prázdninové tábory, se již na většinu z nich nedostanou.
Nové Město na Moravě - Slavnostní otevření Naučné stezky Tři Kříže, které zároveň zahájilo letošní turistickou sezonu, přilákalo řadu Novoměšťanů i návštěvníků. Většina z nich si nenechala ujít prohlídku pivovarského sklepa v Brněnské ulici, který je nyní v rukou soukromých majitelů.
Sebranice /FOTO/ - Málo místa a hodně dětí, které by po škole chtěly navštěvovat družinu. Kapacita té stávající dlouho nevyhovovala velkému zájmu místních žáků.
Teplicko - V Domově důchodců v Bystřanech ve středu slavnostně otevřeli novou bylinkovou zahradu na pozemku, který dala domovu do správy obec. „Práce na zahradě byla pro mnoho našich klientů oblíbenou aktivitou, ke které se v nově založené bylinkové zahradě mohou vrátit a nejen to. Bylinky můžeme použít i při trénování paměti, terapeutickém vaření nebo v ergoterapeutické dílně při tvorbě suvenýrů.
Východní Čechy – Podobně jako před týdnem také dnes otevřeme další díl našeho seriálu věnovaného hubnutí odpovědí na otázku čtenářky.
Sebranice – Málo místa a hodně dětí, které by po škole chtěly navštěvovat družinu. Kapacita té stávající dlouho nevyhovovala velkému zájmu místních žáků.
Východní Čechy – Podobně jako před týdnem také dnes otevřeme další díl našeho seriálu věnovaného hubnutí odpovědí na otázku čtenářky.
Východní Čechy – Podobně jako před týdnem také dnes otevřeme další díl našeho seriálu věnovaného hubnutí odpovědí na otázku čtenářky.
Východní Čechy – Podobně jako před týdnem také dnes otevřeme další díl našeho seriálu věnovaného hubnutí odpovědí na otázku čtenářky.
Východní Čechy – Podobně jako před týdnem také dnes otevřeme další díl našeho seriálu věnovaného hubnutí odpovědí na otázku čtenářky.
Východní Čechy – Podobně jako před týdnem také dnes otevřeme další díl našeho seriálu věnovaného hubnutí odpovědí na otázku čtenářky.
Dírná - První písemná zmínka o obecné škole v Dírné pochází z roku 1813. Škola tady skončila v roce 2006
Polešovice /ROZHOVOR/ - Poslední týden zbývá do vyhlášení Nevěsty roku. O tento titul bojuje i rodačka z Polešovic Milli Trlidová. Dostala se do poslední dvanáctky z 1626 vdavekchtivých žen.
Karvinsko - Jen v Karviné se letos oslavy Dne Země odehrají na několika místech kromě areálu Lodiček v zámeckém parku a hlavního sobotního programu, pořádá město pro děti v lesoparku Dubina discgolfový turnaj. A to už v pátek.
Polešovice /ROZHOVOR/ - Poslední týden zbývá do vyhlášení Nevěsty roku. O tento titul bojuje i rodačka z Polešovic Milli Trlidová. Dostala se do poslední dvanáctky z 1626 vdavekchtivých žen.
Městec Králové - Tak to tu ještě nebylo! V Městci chystají na poslední květnový den opravdu originální akci.
Kdyně – Tři druhy knedlíků, dva druhy zelí, vepřové výpečky , pečená krkovice a mini ochutnávka zabijačkových dobrot. To vše nabídl nedělní kdyňský Vepřo-knedlo-zelo fest v parku Muzea příhraničí ve Kdyni.
Jak je známo, každý národ je v očích ostatních zemí viděn pod určitým světlem. A my Češi jsme ve vymýšlení stereotypů na druhé opravdoví přeborníci. Je to dáno zvykem zakořeněným v minulém století, kdy za doby komunismu bylo víceméně diktováno, co si o kom a čem myslet? Nebo máme důvod hledat v daleko povrchnějších oblastech, jako je například závist či snaha vychválit se před ostatními?
Praha - Byly to nervózní okamžiky při počítání došlých kuponů. Jejich celkový počet se nakonec vyšplhal k necelým sedmi stovkám. Tolik hlasů jste poslali vy, čtenáři regionálních Deníků, vítěznému receptu v soutěži Vaříme s Deníkem.
Benešovsko – Dvaadvacátý duben je dnem, který je celosvětově označován jako Den Země.
Vranovice – Dělilo je od sebe několik desítek metrů. Prase a divočák. To první se rožnilo, to druhé zase vařilo. Na hřišti u sportovní haly ve Vranovicích přitahovalo zrak houfu návštěvníků, kteří si nenechali ujít akci s názvem Vranovické jaro, obojí. Očekávaná událost se uskutečnila v sobotu.
Žleby /REPORTÁŽ/ - Prostředí historického objektu nasálo o sobotním odpoledni jarní nádech a přilákalo několik stovek turistů ze všech koutů České republiky. Důvodem, proč si vyrazit na zámek Žleby na Kutnohorsku, bylo také slunečné počasí. A mimo jiné tam byly zahájeny speciální velikonoční prohlídky.
Vranovice – Dělilo je od sebe několik desítek metrů. Prase a divočák. To první se rožnilo, to druhé zase vařilo. Na hřišti u sportovní haly ve Vranovicích přitahovalo zrak houfu návštěvníků, kteří si nenechali ujít akci s názvem Vranovické jaro, obojí. Očekávaná událost se uskutečnila v sobotu.
Česká republika - Knih, jakou je Regionální kuchařka od Petry Pospěchové, není moc. Voní. Nasytí. Těší.
Česká republika - Knih, jakou je Regionální kuchařka od Petry Pospěchové, není moc. Voní. Nasytí. Těší.
Semice - Jaro a jarní příroda skýtá mnoho možností, jak si zpestřit jídelníček. Slavnostní velikonoční oběd by měl podle šéfkuchaře Tomáše Reisingera, který je známý tím, že k vaření v maximální míře využívá místní a sezónní zdroje, obsahovat právě jarní byliny, jehněčí či první jarní zeleninu.
Prachatice /FOTOGALERIE/ - V pátek dopoledne připravila Milena Matějková z prachatického Domu dětí a mládeže pro děti, které měly prádzniny, malování velikonočních kraslic.
Já bych chtěl žít ve Francii, protože se tam snadněji najde práce a jsou tam zaměstnanci lépe placeni. Co se té práce týče, chtěl bych v hlavním městě Paříži pracovat jako kuchař. Doma jsem už uvařil spoustu jídel a rodiče mi říkali, že bych se tím mohl živit. Můj táta má v Paříži známého, který kuchařem je a má se tam skvěle. Když začínal, měl to sice těžké, ale pak ukázal, co v něm je, a dotáhl to až na šéfkuchaře.
Pustá Kamenice – Opět po roce uspořádal v neděli 13. dubna klub seniorek besedu „U velikonočního stolu".
Ústí nad Labem - Bez chmele se žádné pivo neobejde. Jde o surovinu, která se nedá při jeho vaření ničím nahradit. Jarmila Kühlweinová je obchodní manažerkou prodeje této výjimečné rostliny pro mok s pěnou.
Ústí nad Labem - Bez chmele se žádné pivo neobejde. Jde o surovinu, která se nedá při jeho vaření ničím nahradit. Jarmila Kühlweinová je obchodní manažerkou prodeje této výjimečné rostliny pro mok s pěnou.
Také sudy na pivo musí projít jarní revizí. A tak bednáři Plzeňského Prazdroje na nádvoří pivovaru vysklepili a vysmolili dubové sudy, ve kterých ležák Pilsner Urquell leží a dozrává v historických sklepích pivovaru.
Vyskytne-li se doma plíseň, je nutné ji co nejdříve odstranit. Hrozí totiž zdravotní rizika.
Žatec - V Žatci se bude pokračovat v tradičním způsobu vaření piva, ujišťuje vedení společnosti Carlsberg, která odkoupila většinový podíl žateckého podniku.
Chodov - Propagátor zdravého životního stylu Lukáš Vlášek by rád lidem ukázal, že lze vařit zdravě, ale přitom zajímavě a hlavně chutně