
Antonín Moos je druhým nejlepším kuchařem
Sezimovo Ústí - Jarní soutěž ve vaření Jaro na talíři, kterou jsme pro čtenáře Deníků v celé republice připravili, již má jasné pořadí vítězů.
Sezimovo Ústí - Jarní soutěž ve vaření Jaro na talíři, kterou jsme pro čtenáře Deníků v celé republice připravili, již má jasné pořadí vítězů.
Blansko – Osmdesát dva let. Tak dlouho už v Blansku působí Český svaz zahrádkářů, který má v současné době téměř sto padesát členů. V minulosti to bylo i několikanásobně více. V Domě zahrádkářů na Křížkovského ulici v Blansku členové svazu pořádají nejrůznější přednášky, besedy, výstavy i soutěže nejen se zahrádkářskou tematikou. Dům si zahrádkáři postavili v osmdesátých letech na tehdejších pozemcích města díky neplaceným brigádám. Nyní však mají obavy, že o budovu přijdou.
Vůně čerstvé bazalky rostoucí v květináči za oknem dokáže provonět celou kuchyni. Stačí jen několik lístků a obyčejné jídlo rázem získá chutnější a svěžejší chuť. Právě proto si jednu rostlinku pořídila i Daniela Malá z Ústí.
Ústí nad Labem - Vůně čerstvé bazalky rostoucí v květináči za oknem dokáže provonět celou kuchyni. Stačí jen několik lístků a obyčejné jídlo rázem získá chutnější a svěžejší chuť. Právě proto si jednu rostlinku pořídila i Daniela Malá z Ústí.
Pardubický kraj – Recepty na dobroty, ze kterých je cítit jaro, jste mohli posílat do redakce Deníku a tak se zapojit do kuchařské soutěže Jaro na talíři. Ta se pořádala v rámci projektu Česko vítá jaro.
Liberec/Praha - Kulinářská soutěž Deníku zná své finalisty, jedním z nich je učitelka Eva Flídrová z Liberce.
Praha - Kulinářská soutěž Deníku zná své finalisty, jedním z nich je učitelka Eva Frídlová z Liberce.
Karlovy Vary - V bývalé vývařovně v karlovarské KV Areně se bude znovu vařit, dusit a péct.
Stroupeč - Dvě stovky obyvatel Stroupče na Žatecku se lepší vody hned tak nedočkají, kupují si ji v obchodech.
Teplo, sucho, téměř žádná zima. To vše jsou faktory, díky kterým se letos vypravili zahrádkáři na své záhony o přibližně tři týdny dříve, než tomu bývá běžně.
Praha/Pelhřimov – Vítězka vysočinského kola Velké jarní soutěže Deníku Česko na talíři Jaroslava Oumarová z Pelhřimova se v sobotu zúčastnila finálového vaření v pražské galerii Miele.
Tábor – (Minulý díl vyprávěl o tom, jak sládek Vitan obhájil jako jeden z mála příslušníků tohoto řemesla, že vaří dobré pivo, ačkoliv Táborští tvrdili opak, a o tom, jak radní znovu dělali pořádek ve velikosti sudů.)
Praha - Soutěž o nejlepší regionální recept s velikonoční tematikou vstoupila do závěrečné fáze. Čtenáři regionálních Deníků posílali kupony pro 14 receptů z celé republiky.
Rychnovsko – Zdejší regionální pivovary se dále rozšíří, přibude totiž další, a to pivovar v Potštejně, který vznikne v budově bývalého zámeckého pivovaru. Už teď se dokončila hrubá stavba.
Polička – Tylův dům tentokrát nehostil žádného z hudebních mistrů či divadelních souborů. Na prknech, co znamenají svět, se tentokrát utkali studenti středních škol z několika zemí Evropy v soutěži „Vaření bez hranic".
Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - V pátek od ranních hodin se sjíždějí do pražského kuchyňského střediska Miele autoři nejlepších receptů s velikonoční tématikou z celé republiky. Soutěž regionálních Deníků přilákala v rámci projektu Česko vítá jaro velké množství čtenářů - kuchařů.
Kutná Hora - Teplo, sucho, téměř žádná zima. To vše jsou faktory, díky kterým se letos vypravili zahrádkáři na své záhony o přibližně tři týdny dříve, než tomu bývá běžně.
Kutná Hora – Teplo, sucho, téměř žádná zima. To vše jsou faktory, díky kterým se letos vypravili zahrádkáři na své záhony o přibližně tři týdny dříve, než tomu bývá běžně.
Šindelová – Jaroslava Fišerová postoupila do finále Česko vítá jaro s receptem na jarní závitky
Ostrava /ROZHOVOR/ - Pravidelně v kavárně bývalého Domu knihy Librex v Ostravě (dnes patřící společnosti Knihcentrum) kreslí karikatury návštěvníků z řad populárních osobností i tváře zcela neznámých lidí. Výtvarník a malíř na volné noze Václav Šípoš ale nekreslí jen portréty. Podílí se například také na úspěšném dětském pořadu o vaření Draci v hrnci, který vysílá kanál České televize Déčko.
Písek /ŠTAFETA PÍSECKÉHO DENÍKU/ – Jak název rubriky napovídá, ti, kteří se v ní objevují, si otázky předávají jako štafetový kolík. Dnes na otázky zpěváka Martina Brauna odpovídá kuchař Jiří Rohan.
Velká Lhota – Nebylo snad nikoho, koho by v sobotu od přehradní nádrže Bystřička neodvedla vůně zabijačky. Zbavit se Pavlovova reflexu nešlo ani při představě, že dostat se ke zdroji vůně znamená vyšplhat se do strmého kopce.
Ústí n. O. – Soutěže Mistr výčepní 2014 organizované plzeňským pivovarem Gambrinus se letos v regionálních kolech zúčastnilo 298 výčepních z celé republiky. Do finále, které se konalo před několika dny v Plzni v pivovaru Gambrinus, se dostalo 24 nejlepších. Byl mezi nimi i Pavel Toman ze SportMusicClubu v Ústí nad Orlicí.
Vysoké Mýto – Putovní výstava Regionálního muzea v Chrudimi doplněná Regionálním muzeem ve Vysokém Mýtě, která odhaluje tajemství vaření piva, se koná do 11. května v Regionálním muzeu ve Vysokém Mýtě.
Hodonín - Desátník, Oficír či Kaprál. Vojenské hodnosti a zároveň názvy nového piva, které lidé pořídí v Hodoníně. Provoz v největším městě regionu totiž zahájil pivovar Hodonínský Vojáček. „Desátník je název desítky, Oficír je dvanáctka a třeba čtrnáctka je Major. V Hodoníně byly kasárny, takže název podniku samozřejmě není náhoda," sdělila jedna z majitelek pivovaru Marcela Pančochářová.
Hodonín - Desátník, Oficír či Kaprál. Vojenské hodnosti a zároveň názvy nového piva, které lidé pořídí v Hodoníně. Provoz v největším městě regionu totiž zahájil pivovar Hodonínský Vojáček. „Desátník je název desítky, Oficír je dvanáctka a třeba čtrnáctka je Major. V Hodoníně byly kasárny, takže název podniku samozřejmě není náhoda," sdělila jedna z majitelek pivovaru Marcela Pančochářová.
Téma Naše Evropa lze přiblížit i jedním dialogem.
Recept nám poslala Marie Němcová, Domažlice.
Ratíškovice – Zbožňuje vůni grilovaného masa. Když s kamarádem stavěl pergolu, slíbil si, že se přihlásí do televize, kde předvede své kuchařské dovednosti. Dan Kordula z Ratíškovic od včerejšího večera bojuje s dalšími třemi muži a jednou ženou v deváté sérii pořadu Prostřeno.
Rychnov n. Kn. – Tradiční vítání jara nemohlo chybět ani v letošním roce. Nádvoří pivovaru přivítalo davy návštěvníků. Někteří z nich soutěžili také ve vaření kotlíkového guláše.„Soutěžení se koná již potřetí, v prvním ročníku bylo pouze pět družstev, protože jsme se báli, jak to dopadne. Letos jich ale je celkem dvanáct. Hodnotí odborná porota, ale i laická veřejnost," vysvětluje organizátor gulášové soutěže Tomáš Konvalina.
Účty za energie jsou strašákem většiny domácností. Deník Rovnost přináší osm každodenních tipů, jak na nich ušetřit.
Recept nám poslala Miloslava Jelínková, Žamberk.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/- Účty za energie jsou strašákem většiny domácností. Deník přináší osm každodenních tipů, jak na nich ušetřit.
Jižní Morava - Účty za energie jsou strašákem většiny domácností. Deník Rovnost přináší osm každodenních tipů, jak na nich ušetřit.
Držovice – Spolky dospělých a děti se sešly v sobotu na držovickém fotbalovém hřišti, a předvedly své kuchařské umění. A co se vařilo? Na jídelním lístku byla jarní polévka desítek chutí a vůní. Vyhrát chtělo všech jedenáct týmů.
Svitavy – „Podejte si hrnce, připravte osolenou vodu a jdeme vařit rýži." Těmito slovy začal středeční kroužek vaření na Základní škole náměstí Míru ve Svitavách.
Prostějovsko - Máme pro vás tři tipy na zajímavé víkendovky.
Rožnov pod Radhoštěm – Šestnáctistupňový světlý speciál Popper z Rožnovského pivovaru se pyšní Stříbrnou pivní pečetí. Získal ji od hodnotitelů na mezinárodním poměřování zlatavých moků v Táboře.
Rumburku – Agentura Pondělí se v Rumburku stará o postižené lidi. Učí je spoustu praktických věcí, a to včetně samostatného bydlení.
Recept nám poslala Květuše Hildebrandtová, Olomouc
Olomouc-Soutěž Hubneme s Deníkem je v plném proudu. Každý týden vám přinášíme rozhovor s jedním ze statečných účastníků. Proč se do soutěže přihlásili, jak se jim líbí, čeho se bojí a co od ní očekávají?
Písecko - Zdravé vaření s Biolenkou je na programu v Městské knihovně v Písku. V milevském DK se zájemci dovědí, jak na rodinné finance.
Horní Cerekev – Mateřské centrum Klubíčko v Horní Cerekvi vzniklo před deseti lety. Celý březen důležité výročí oslavuje nejrůznějšími akcemi.
Tábor /PROCHÁZKA DĚJINAMI TÁBORA/ - (Předchozí díl vyprávěl o tom, jak se městská rada usnesla, že dokud sousedé nebudou pořádně platit daně, málokdy dostanou povolení vařit své vlastní pivo. Zabralo to. V květnu 1707 účetní ohlásil: Město nejen že zaplatilo staré nedoplatky vůči císaři, ale zaplaceny už jsou daně na celý rok.)
Svitavy - /Poctivá kuchyně Pavla Míčka/ Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu. Dnes už podruhé připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem.
Stochov - Ve čtvrtek odpoledne obdrželi záchranáři tísňovou výzvu z linky 112 k výjezdu do zakouřeného bytu ve Stochově. Na místo vyjela posádka z Nového Strašecí a lékař z Kladna. Hasiči otevřeli dveře bytu a uvnitř našli ležící ženu v bezvědomí.
Hrajte s námi - hledáme nejlepší jarní recept!
České Budějovice - K panelovému domu v Krčínově ulici v Českých Budějovicích vyjížděli v pondělí po třetí hodině odpolední hasiči. Z pod dveří bytu ve třetím nadzemním podlaží se tu valil kouř. Na místo tak zamířily osádky pěti zásahových vozidel včetně výškové techniky.
České Budějovice - K panelovému domu v Krčínově ulici v Českých Budějovicích vyjížděli v pondělí po třetí hodině odpolední hasiči. Z pod dveří bytu ve třetím nadzemním podlaží se tu valil kouř. Na místo tak zamířily osádky pěti zásahových vozidel včetně výškové techniky.
České Budějovice - Svou velikou zálibu - vaření - třiadvacetiletá Lucie Holubová kompenzuje sportováním.