
Když se jí vestoje, může se to člověku vrazit do nohou
Nadějkov - Děti z nadějkovské základky toho sice samy ještě moc nenavaří, ale přehled o kulinářském umění mají. Pořady o vaření mají zmáknuté
Nadějkov - Děti z nadějkovské základky toho sice samy ještě moc nenavaří, ale přehled o kulinářském umění mají. Pořady o vaření mají zmáknuté
Blanensko – Med není. Sehnat v těchto dnech u domácích včelařů na Blanensku tuto sladkou pochoutku je takřka nemožné. Většina z nich má vyprodáno. Na letošní med si lidé budou muset ještě pár měsíců počkat.
Olomoucký kraj – Mléko z automatů je bezpečné. Podle veterinářů to ovšem stoprocentně platí pouze po převaření. Poslední vyšetření vzorků mléka z automatů v Olomouckém kraji, které nechala provést Krajská veterinární správa v Olomouci, odhalila v jednom vzorku bakterie, jež mohou způsobit průjmové onemocnění.
Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Zdeněk Pohlreich, obávaný protagonista pořadu Ano, šéfe!, se v úterý vrátil na obrazovky televize Prima. Než ale začne ve zbrusu nových dílech rozdávat radost a smích a „pérovat“ další restaurace, které uvázly v záchranné síti jeho „gastropolepšovny“, podíval se nejdříve na zoubek dvěma podnikům z těch, jimž vloni udělil svoji hvězdičku. Možná si návratů do oceněných hospod naplánoval i víc, ale v Benátkách nad Jizerou se zdržel déle, než předpokládal. Na Slepé koleji totiž dojeli opravdu na slepou kolej a šéf chtěl zjistit, proč. Nejprve ale zavítal do pražského Blue Pointu, kam se skoro bál. Moc totiž nevěřil v jeho nápravu, nálepku tam udělil spíš podmínečně…
Temelín - Jana Sikorová pracuje v temelínské elektrárně. Jakožto žena je tu v menšině
Brno – Nejlepší baristé, jak se říká lidem, co připravují kávu, se v úterý sjeli do Brna. Na brněnském výstavišti totiž začíná Mistrovství republiky v přípravě kávy.
Brno – Nejlepší baristé, jak se říká lidem, co připravují kávu, se v úterý sjeli do Brna. Na brněnském výstavišti totiž začíná Mistrovství republiky v přípravě kávy.
Praha - /VIDEO, FOTO/ Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovku TV Prima v nových dílech pořadu Ano, šéfe!
Liberecký kraj /ROZHOVOR/ – S Evou Pilarovou o vaření, fotografování, zpívání a chalupaření na Českolipsku.
Karviná – Pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, často se stěhujících rodin či rodin, žijících v holobytech nebo ubytovnách, připravili na karvinské ZŠ Komenského projekt nazvaný Připravuji se do života.
Měčín – Filmaři navštívili Měčín na Klatovsku. Natáčela se zde totiž první část dalšího pokračování populárního pořadu o vaření „Babicovy dobroty.“ Hostem Jiřího Babici bude totiž Lucie Zástěrová z Měčína.
Cebiv – Jak se cítí ženy na radnici a jak dokáží přizpůsobit svoji práci svému soukromí a rodině, jsme se zeptali místostarostky Cebivi Pavlíny Jonášové.
Praha - K navýšení se odhodlaly společnosti RWE i Pražská plynárenská. Vyšší ceny začnou platit od dubna
Dubí – Už vaří ve svém. Dělníky s bouracím kladivem a zednickou lžící už v kuchyni Domova důchodců Dubí (DD Dubí) nenajdete. Rekonstrukce kuchyně byla proti původnímu plánu delší o dva týdny a dražší zhruba o milion.
Jevíčko – Svérázný a drsný kuchař Zdeněk Pohlreich nyní úřaduje v místním Hotelu U Apoštola. Vedoucí restaurace učí, jak se správně vede podnik a nešetří ani kritikou.
Kutná Hora– Cesta kobnově vaření piva vkutnohorském pivovaru začíná nabývat konkrétnějších obrysů. Radní města totiž vúterý odsouhlasili vyvěšení záměru na jeho pronájem.
„Co by za to daly děti v Africe…!“ Každý z nás alespoň jednou v životě slyšel tuhle větu, když náš rodiče kárali, že se „vrtáme“ v obědě a nechceme jíst to, co nám přichystali. Pravdy je na této frázi hodně. Děti v Africe siv žádném případěsvůj jídelníček nevybírají.
Základem dobře fungující kuchyně je kvalitní nůž. Pro každou kuchařku nebo kuchaře jde o malý poklad, bez kterého se žádná příprava pokrmů neobejde.
Hořice – Léčí, jídlo při vaření s ní nabývá a je zázračná. Tak mluví dávné vyprávění o vodě, která od nepaměti vyvěrala pod původní tvrzí na Gothardu. Začala se dokonce také vyvážet i do Rakous. První zmínka o studánce pochází až z roku 1700.
Háj u Duchcova – Ústav sociální péče v Háji u Duchcova včera slavnostním přestřižením pásky ukončil rok trvající rekonstrukci půdních prostor budovy č. 2.Projekt dosáhl celkové náklady 24,5 milionu, přičemž 23 milionů bylo z evropského regionálního fondu, zbylým 1,5 milionem přispěl ze svého rozpočtu Ústecký kraj.
Ostrava, Frýdek-Místek – Policisté rozbili čtyřčlenný drogový gang, který od loňského července zásoboval pervitinem Frýdecko-Místecko a okolí. Jeho členové měli přesně rozdělené úkoly. Do svého zatčení vyrobili nejméně půl kilogramu drogy.
Hradec Králové – Vstupenky na pátý Česko–slovenský bál zmizely z předprodeje měsíc předem. Přijel i primátor Banské Bystrice
Hlavenec - Gulášfest 2010 uspořádali přátelé kulatého stolu v Hlavenci.
Polička – Regionální pivovar v Poličce vloni uvařil o čtyři procenta méně piva než v předchozím roce. Na tuzemský trh dodal přes šedesát osm tisíc hektolitrů piva. Produkce pivovaru klesá podle předsedy představenstva Karla Witze od roku 2006.
Polička - Produkce regionálního pivovaru v Poličce na Svitavsku klesá už od roku 2006. "Trh je přesycený," říká předsesa představenstva Karel Wilz.
Horní Pole/AKTUALIZOVÁNO/FOTO/ – Šestý ročník soutěže ve vaření svíčkové omáčky, takzvané Svíčkové revue, uspořádali v sobotu v Horním Poli, místní části obce Studená.
Hronov /FOTOGALERIE/ – Středa byla slavnostním dnem ne jen pro vedení a personál „Domova odpočinku ve stáří Justynka“, ale i pro vedení města a pro všechny, kteří se podíleli na kompletní stavební rekonstrukci domu sousedícího s původní budovou Justynky, která slouží seniorům již patnáctým rokem.
Kolín /ROZHOVOR/ - Plukovník Dušan Žďárský je vedoucí územního odboru vnější služby v Kolíně. Otázky se týkaly toho, jak se k policii dostal, zločinů, které vyšetřoval a velkého problému současnosti: drog.
Squamish /FOTOGALERIE/-7 h ráno a mě tahá zpostele libá vůně kuřecího masa. Náš výborný kuchař Pavel, se dal konečně do vaření. A pojal to vskutku velkolepě, kuřecí ragú, rýže a polévka se mu povedli.Dnešní den je, po včerejším vyčerpávajícím boji o bronz, odpočinkový.
Ostrožská Lhota – Zařadit do jídelníčku biopotraviny se rozhodli ve školní jídelně mateřské i základní školy v Ostrožské Lhotě. Děti tam pijí biomléko, jedí biomaso a občas také biozeleninu. Z pohledu gastroendokrinologa je taková strava jejich zdraví prospěšná.
Rychnovsko – Rodiče školáků jistě každý rok přemýšlejí, jak zabaví své dítě o jarních prázdninách. Někdo si vezme dovolenou a vyrazí se svými ratolestmi na hory, jinde poslouží babičky. Péči o potomky a zároveň zábavu nabízejí domy dětí a mládeže. O jarních prázdninách se tak nikdo nemusí nudit a sedět doma u televize.
Bílina – Městská policie Bílina přišla s novým vedením i s novými nápady. Ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Bílina připravila na druhý únorový víkend pro bílinské děti akci plnou her a soutěží. A nepůjde o jednorázovou záležitost, ale o sérii víkendových pobytů, které by měly být tři až čtyři do roka.
Vsetín - Souboj tváří opět pokračuje i v letošním roce. Dívky, které se chtějí soutěže zúčastnit, nemusejí čekat, až je osloví redaktoři, ale mohou se samy přihlásit v redakci Valašského deníku.
Olomouc – Bistro Na Hradě je letos plnoleté. Datum narození má již v roce 1992 a ve své době v něm bylo každý den opravdu narváno. Není divu – v době vzniku nevelkého bistra nebyly restaurace s dobrým jídlem samozřejmostí a ve srovnání s dnešním časem jich bylo opravdu poskrovnu.
Rakovnicko - Klub sportovních nadšenců Kroučová opět vyjel do akce.
Dvůr Králové – Najít v současné době ve městě a jeho okolí uplatnění, není vůbec jednoduché. Proto i při vybírání studijního nebo učebního oboru musí rodiče zvažovat, kde se jejich potomek uchytí.
Cikháj – /OD SOUSEDŮ/ Zhruba deset let strávil Miroslav Hošek, třiatřicetiletý absolvent žďárského kuchařského učiliště, v zahraničí. V hotelových restauracích v Německu a Rakousku se naučil připravovat jídla, která teď mohou ochutnat i návštěvníci jeho restaurace Tisůvka v Cikháji, vesnici vzdálené něco přes deset kilometrů od Žďáru nad Sázavou.
Židenice, Černovice - Radní brněnských Židenic nakonec vzali zpět své rozhodnutí přestat kupovat jídlo pro klienty sociální péče v kuchyni v Černovicích. Dali za pravdu nezávislé komisi.
Prostějovsko - Další dva mlékomaty, jak si prostějované zvykli říkat automatu na prodej mléka, zprovoznili v minulých dnech pracovníci Zemědělského obchodního družstva v Němčicích nad Hanou.
Vysočina – Zhruba deset let strávil Miroslav Hošek, třiatřicetiletý absolvent žďárského kuchařského učiliště, v zahraničí. V hotelových restauracích v Německu a Rakousku se naučil připravovat jídla, která teď mohou ochutnat i návštěvníci jeho restaurace Tisůvka v Cikháji, vesnici vzdálené něco přes deset kilometrů od Žďáru nad Sázavou.
Vyškovsko /TAJEMSTVÍ ZASYPANÁ HLÍNOU, FOTOGALERIE/ - Šikovné ruce pravěkých řemeslníků dokázaly vyrobit úžasné věci. Keramiku, zbraně, nářadí i tkalcovské stavy
Václav Šimek - Záměr Romana Šmuclera vybudovat v Tachově nemocnici je chvályhodný a na první pohled přímo bohulibý.
Slovácko – Pouze na dvou místech okresu Hodonín se vaří a prodává podomácku vařené pivo. Zatím. Nepotrvá to dlouho a v regionu začne oficiálně fungovat třetí minipivovar. V Ratíškovicích Na mlýně.
Trutnov – Eva Nývltová je ve Vancouveru! Běžkyně na lyžích do dějiště zimních olympijských her, nestalo-li se nic nepředvídatelného, dorazila dnes přibližně kolem čtvrté hodiny ranní našeho času. V Kanadě bylo sedm hodin večer, časový posun je mínus devět hodin.
Hlinsko – Pivní trh v České republice zaznamenal v minulém roce propad v celkovém prodeji piva o téměř osm procent.
Berounsko - Protidrogové preventivní akce odhalily zkušenosti s drogami u mládeže, ale i u žáků na základních školách.
Vrbno pod Pradědem /FOTOGALERIE/– Když Marie Žigová z Vrbna pod Pradědem rozlepila obálku, nevěřila vlastním očím, plynárna chce doplatek 161 122,69 korun.
Určitě potřebujete ušetřit čas i spotřebu elektrické energie a přitom si na jídle, které připravujete doma, pochutnat. Pomoci vám mohou domácí pekárny a parní anebo elektrické tlakové hrnce.
Kaplice - Skautkou se studentka čtvrtého ročníku kaplického gymnázia stala již před třinácti lety.
Drahany – Populární soutěž Zlatá vařečka, které se měla konat tuto sobotu a které se v lese na konci Drahan pravidelně účastní malí zálesáci z celého regionu, se o měsíc odkládá. Lesy na vrchovině jsou totiž kvůli sněhu stále plné nástrah a dětem by při soutěži v původním termínu mohlo hrozit nebezpečí.