Kreativ

ŠTÍTEK: vepřové maso

Zemědělcům klesla výroba masa

Zlínský kraj – Zemědělské podniky ze Zlínského kraje vyrobily v prvním čtvrtletí letošního roku 3028 tun masa bez drůbežího, meziročně o 12,4 procenta méně. Výroba se snížila u hovězího, telecího i vepřového masa.

Ženy mají v pořadu Prostřeno! silnou přesilu

Praha – V příštím týdnu se v pořadu televize Prima Prostřeno! navzájem pohostí čtyři ženy a jeden muž. Pan Vojtěch ze šumavských Hoštic silnou ženskou přesilu tvrdě pocítí.

Výroba masa opět klesla

Hradec Králové - V Královéhradeckém kraji loni klesla výroba masa bez drůbežího o osm procent na 23 629 tun. Propad produkce byl mírně nižší než v celém Česku, kde výroba masa klesla o devět procent.

Němci s vědci vytvořili zdravý párek

Freising – Bez párku a klobásy si spousta Němců nedovede představit život. Mezi desítky nejrůznějších druhů teď přibude jeden speciální, od vědců.

Dlaskovým statkem vonělo vepřové

Dolánky uTurnova /FOTO/ – Porcí vepřového masa ze zabíjačky zaháněli hlad a zimu návštěvníci sobotního folklorního masopustu na Dlaskově statku vDolánkách uTurnova. Na první letošní návštěvní den vpamátkově chráněném skanzenu se přišlo podívat pět stoveklidí.

Dlaskovým statkem vonělo vepřové

Dolánky u Turnova /FOTOGALERIE/ – Porcí vepřového masa ze zabíjačky zaháněli hlad a zimu návštěvníci sobotního folklorního masopustu na Dlaskově statku v Dolánkách u Turnova. Na první letošní návštěvní den v památkově chráněném skanzenu se přišlo podívat pět stovek lidí.

Do Brnířova zavítala šipkařská elita

Brnířov – Pětaosmdesát kilogramů vepřového masa rozdělil Pavel Pučelík mezi devětadvacet šipkařů, kteří se zúčastnili turnaje v restauraci Pod Šibenicí v Brnířově.

Jatka zejí prázdnotou, vepřů ubývá

Praha – Česko je už téměř odkázáno na dovoz vepřového masa. Kvůli zlikvidovaným chovům končí na tuzemských jatkách stále méně prasat. Meziročně jejich počet klesl skoro o pětinu. Vyplývá to z údajů Českého statistického ú­řadu.

Asijská bistra v Litoměřicích mají potraviny v pořádku

Litoměřice – Dobrou zprávu pro všechny spotřebitele asijských pochoutek z Litoměřic přinesli ve středu pracovníci litoměřického pracoviště Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje (KHS ÚK). Při kontrole vietnamských bister nebylo zjištěno, že by zde připravované pokrmy měly co do činění s vepřovým masem, pocházejícím z nelegální porážky prasat v Lovosicích.

V Semilassu se kuchař snaží

Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.

Potřebujete promastit žaludek? Pomůže zabijačka

Opavsko – Domácí je domácí. To je zřejmě důvod, proč se ještě tu a tam v obcích na Opavsku objeví nějaká zabijačka. Jedna taková se například uskuteční v neděli od 12.30 hodin v bolatickém skanzenu.

Na Budišovsku přišlo 50 lidí o práci

Budišov – Krize českého zemědělství začíná mít konkrétní drtivé dopady i v okrese Třebíč. Zemědělské družstvo v Budišově bylo nuceno propustit 50 zaměstnanců. V mikroregionu se tak zvýšila nezaměstnanost o celá dvě procenta.

Výlovy ryb na Vánoce už začaly

Svitavy - Odstartovaly výlovy ryb na Vánoce. Ve středu 28. října bylo rušno na hrázi rybníku Svitavský. Rybáři vytáhli v sítích asi sto padesát metráků ryb.

Jak jsem koupil králíka v pytli

Fejeton - Zdá se vám, že je ten titulek chybný, že tam má být správně zajíc? Mýlíte se. Je to totiž jedno, hlodavec jako hlodavec. Alespoň v duchu názoru našich úředníků.

První den Větruše v provozu: Zde je naše hodnocení

Větruše /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - První den se bez jistých problémů neobešel. V nově otevřené restauraci na Větruši nešlo chladicí zařízení a tak jsme dostali teplé pivo. Naštěstí si toho bez našeho upozornění všiml i majitel Vrba a vše napravil.

V Botanicu vonělo vepřové s rozinkami a šafránem

Ostrá /FOTOGALERIE/ - Medový kuřecí plátek podávaný na salátovém listu s bylinkovým máslem, čerstvou zeleninou a opraženou slunečnicí. Nebo koulez vepřového masa s rozinkami a šafránem zalité medovou omáčkous čerstvou meduňkou. Už se vám taky sbíhají sliny?

Naložte si vitaminy ze zahrádky na zimu

Bohatou sklizeň na záhoncích většinou rodina jen stěží zvládne zkonzumovat. Kromě mražení, rozdávání sousedům a kolegům v práci se nabízí ještě jedna možnost – nakládání a zavařování.

Nízký výkup obilí může zdražit chleba

Olomouc -Likvidační pro zemědělce a nevýhodný pro obchodníky je letošní vývoj cen na konci žní. Kvůli nízkým výkupním cenám půjde spousta vypěstovaného obilí na vývoz. Odborníci se však obávají, že by současná situace mohla dopadnout i na spotřebitele – předpovídají možné zvýšení cen potravin v obchodech.