Kreativ

ŠTÍTEK: vepřové maso

Ilustrační foto

Nejvíc vepřového bylo z Vysočiny

Vysočina - Farmáři na Vysočině udrželi v letošním prvním čtvrtletí prvenství v zemi ve výrobě vepřového masa. Z jejich chovů plynulo na trh 10.560 tun, v meziročním porovnání o procento více.

Ilustrační snímek.

Lidé jsou oblbováni řečmi o dotacích

Svitavy – Dne 3. května jsem si přečetl článek s nadpisem , Prasata z Německa ruinují naše farmáře. Jelikož to v minulosti byli polští, rakouští, italští farmáři a jiné národy a subjekty, které údajně ruinují české zemědělce, mám potřebu se k tomu vyjádřit, protože se neustále papouškuje jeden názor, který je naprostá pitomost.

Ilustrační foto

Zloděj v Otrokovicích kradl, zatímco rodina spala

Otrokovice - Čtyři lidi v domě a zloděj přesto kradl. Takový případ mají momentálně na stole policisté z obvodního oddělení v Otrokovicích. V noci na neděli se zatím neznámý pachatel vloupal do jednoho místního domu a ukradl věci za téměř 35 tisíc korun.

Farmářský jarmark v Drahotuších

Farmářský jarmark v Drahotuších: poprvé a úspěšně

Drahotuše – Asi tisíc návštěvníků se vystřídalo na 1. farmářském jarmarku v sobotu 9. dubna v areálu Základní a mateřské školy v Drahotuších. Za slunného, ale chladného počasí, si přišli nakoupit zboží, které se v běžné obchodní supermarketové síti nesežene.

Každý čtvrtek se v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vaří podle čtenářů Ústeckého deníku. Na snímku učenka oboru : číšník, servírka – Klárka Soukupová.

HLASUJTE: Kočičí výkřik hosty nelákal

Ústí nad Labem – Nevhodně zvolený název, tak to byla hlavní výtka šéfkuchaře Martina Ječmena k poslednímu vítěznému receptu od čtenářů Ústeckého deníku.

Ilustrační foto.

Fantom Jaroměřic může dostat až dva roky

Jaroměřice nad Rokytnou, Třebíč – Neúnavného zloděje, který se specializoval na Jaroměřice nad Rokytnou, zadrželi v minulých dnech třebíčští kriminalisté. Šestadvacetiletý muž z Třebíčska toho od listopadu loňského roku stihl dost.

Recept Deníku opět zachutnal.

HLASUJTE: Po závitcích se mohli hosté utlouct

Ústí nad Labem – Sýr, vepřové maso, anglická slanina, to je to, co návštěvníkům českých restaurací chutná. Vítězné menu Ústeckého deníku mělo v restauraci Sport Pub Zlatopramen u návštěvníků velký ohlas.

Jako každý čtvrtek se v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Na snímku učenka oboru číšník – servírka Kristýna Vybíralová.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.

PRASATA. Dožijeme se snad časů, kdy bude vídeňský řízek z rakouského či buhvíjakého vepřového?

Za půjčené obilí chce stát od zemědělců garance

Českobudějovicko – Před několika lety dodávalo borovanské družstvo tři tisíce selat ročně obchodnímu partnerovi z Třeboně. Kvůli dlouhodobé krizi na trhu s vepřovým masem už z tohoto obchodu dnes nezůstalo nic.

Ilustrační fotografie.

Zemědělci ruší chovy prasat kvůli penězům

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Ještě před deseti lety chrochtalo v jihomoravských zemědělských podnicích téměř šest set tisíc prasat. Od roku 2000 klesl jejich počet skoro o polovinu na necelých dvě stě osmdesát tisíc.

Ilustrační fotografie.

Zemědělci ruší chovy prasat. Kvůli penězům

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ – Ještě před deseti lety chrochtalo v jihomoravských zemědělských podnicích téměř šest set tisíc prasat. Od roku 2000 klesl jejich počet skoro o polovinu na necelých dvě stě osmdesát tisíc.

Vstup do jídelny v hotelu Praha.

Odkdy patří do valašské směsi kari s ananasem?

Nový Jičín – „Tak pojďme na oběd do jídelny do Prahy, mají tam na výběr ze šesti menu,“ řekl náš šéf poté, co jsme s neúspěchem obešli tři další restaurační zařízení, kde nám nabídka poledního oběda nevyhovovala nebo byl lokál plný. Kdybych věděl, co mě čeká, raději bych zůstal hladový až do večeře.

Ilustrační foto

Chovatelé vepřů mají nůž na krku

Blanensko - Výkupní cena vepřového se snižuje. Agropodnik ve Skalici nad Svitavou zrušil farmu v Šebetově. Také ostatní chovatelé na Blanensku mají obavy.

Ilustrační foto.

Ceny mléka se zvýšily, nikdo ale neví na jak dlouho

Klatovsko – Stavy skotu a prasat se na Klatovsku oproti minulým létům opět zvyšují. Aktuální výkupní ceny mléka po letech téměř pokrývají výrobní náklady, ale vepřové zůstává stále hluboce prodělečné.

Vietnamci vítali rok Kočky

OBRAZEM: Vietnamci vítali rok Kočky

Teplice – Oslavu vítání nového lunárního roku připravil Svaz Vietnamců v Teplicích na 5. února do velkého sálu Domu kultury v Teplicích. Nový lunární rok ve znamení Kočky přišlo přivítat několik set Vietnamců, kteří zcela zaplnili sál a dobře se bavili u pestrého kulturního programu. Součástí oslav byla i taneční a pěvecká vystoupení v národních krojích a tradiční pokrmy.