
Ukradli sedm prasat a maso chtěli vyudit
Řečice – Těžce uvěřitelná krádež se stala z pátku na sobotu v Řečici na Humpolecku.
Řečice – Těžce uvěřitelná krádež se stala z pátku na sobotu v Řečici na Humpolecku.
Olomouc - Zemědělské podniky z Olomouckého kraje meziročně zvýšily v prvních třech čtvrtletích loňského roku produkci masa. Bez drůbežího vyrobily 20.054 tun, což je o 7,4 procenta meziročně.
Praha - Slábnoucí koruna a potravinová nesoběstačnost. To jsou dva faktory, které příští rok mohou pořádně zahýbat s cenami jídla.
Praha - Česká republika se postupně zbavila potravinové soběstačnosti. Chybějící zboží musíme dovézt, ale kvůli slabší koruně za draho.
Rychnovsko - Období Vánoc. Každý se těší, až si bude moci sednout do křesla či rozvalit se na gauči, zapnout televizi a užívat si to sladké nicnedělání. K takovéto pohodě však nezbytně patří také jídlo. A že ho je o Vánocích více než dost.
Náchodsko /ADVENTNÍ ABECEDA/ - Při zmínce o zlatém prasátku si v dnešní době snad každý vybaví malou holčičku v jedné známé reklamě a její: „Ne, ne nemusím, já už ho vidím …” Jedná se o tradici, kdy se tvrdí, že pokud vydržíte celý Štědrý den bez pokrmů, tak večer uvidíte zlaté prasátko.
Rychnovsko - Výživoví poradci jsou schopni vypočítat vhodnou stravu i podle krevní skupiny.
Rabí -Večerní prohlídky se svíčkami na hradě Rabí přilákaly stovky lidí.
Praha – Inspektoři Krajské veterinární správy (KVS) pro Olomoucký kraj dnes nevpustili do tržní sítě 6,7 tuny výsekového vepřového masa dovezeného z Německa kvůli nedodržení předepsané teploty během transportu. Zásilka se vrátí do Německa.
Rajnochovice – /FOTOGALERIE/ „Čekal jsem to,“ přiznal krátce po vyhlášení výsledků dvaačtyřicetiletý Aleš Horák z Přerova, vítěz soutěže O nejlepší guláš Rajnochovic.
Praha /FOTOGALERIE/ - Vyšší odborná škola v Holešovicích pořádá gastronomický workshop, jehož výtěžek poputuje na dobročinné účely.
Ústí nad Labem - V překrásné obci Zubnicích v kopcovité krajině Českého středohoří se pářilo z hrnců, v místním potoce se chladila zabíjačková polévka, někteří lidé měli práce nad hlavu, když vyráběli stovky jitrnic.Z
Ústí nad Labem - V překrásné obci Zubnicích v kopcovité krajině Českého středohoří se pářilo z hrnců, v místním potoce se chladila zabíjačková polévka, někteří lidé měli práce nad hlavu, když vyráběli stovky jitrnic.
Milovice – Nad vařeným vepřovým masem si uplynulou sobotu pochutnávali na návsi v Milovicích, jež jsou místní částí Soběsuk.
Napajedla - Již během nadcházejícího víkendu odstartuje na zámku Napajedla tradiční advent. A letos bude skutečně bohatá nadílka. Hned první víkend.
Kvasice, Milovice - Vařené vepřové maso provoní v sobotu prostranství za kapličkou v Milovicích, jež jsou místní částí Soběsuk. Na odpoledne tam totiž chystají tradiční rozsvěcení vánočního stromu.
Zlínský kraj - Ve Zlínském kraji od ledna do září klesla v meziročním srovnání výroba masa. Chovatelé v regionu v tomto období vyprodukovali bez drůbežího 8677 tun masa, což je proti stejnému období loni o 1,3 procenta méně.
Brno – Chovatelé v Jihomoravském kraji za letošní první tři čtvrtletí vyprodukovali 31,2 tisíce tun masa, což je meziročně o 3,2 procenta méně. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Svitavy - Produkce vepřového masa v regionu klesá, mléka ale naopak vyrábějí farmáři více.
Jičínsko - Dnes vaříme houbové polévky a omáčky.
Planá nad Lužnicí -Sto osmdesát milionů ivestovala společnost Kostelecké uzeniny do inovace technologií svého plánského provozu.
Praha – Výroba masa v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně snížila o 4,9 procenta na 125.673 tun. Klesla zejména produkce drůbežího a vepřového, výroba hovězího masa zůstala na zhruba stejné úrovni jako loni.
Blanensko - Zemědělci musí prodávat maso za nízké ceny. Aby přežili, ruší chovy vepřů. V ohrožení jsou vepříny v Šebetově a Újezdě u Černé Hory.
Prostějovsko /FOTOGALERIE/ – Čertovské cigáro, které vyrábí lešanská provozovna Zemědělského družstva Vícov, získalo ocenění Výrobek Olomouckého kraje roku 2011.
Kostelany – Kachní játra na jablku s vídeňskou cibulkou nebo dančí závitek coby minutku?
Myslív - Již 22. ročník soutěže Ex Myslív nabídl příchozím velké množství nádherných pokrmů
Myslív - Více než stovka jedlých exponátů je pravidelně k vidění na gastronomické soutěži Ex Myslív, jejíž 22. ročník je na programu v sobotu 15. října.
Kroměřížsko – Jelítka, jitrnice, zabijačková polévka, ovar, škvarky a jiné vepřové dobroty. Sbíhají se vám na ně sliny? Pak si o nich nechejte zdát, vzkazují s trochou nadsázky starostové obcí na Kroměřížsku.
Praha/Peking - Šéfové týmů cyklisty sami nabádají: nejezte v Číně hovězí nebo vepřové.
Hodice – Vepřové dobrůtky a bohatý kulturní program pro děti i dospělé. To byla největší lákadla hodických vepřových hodů, které byly letos poprvé dvoudenní. Na oblíbenou akci v sobotu zamířila i Iva Pejčochová s rodinou.
Nové Město nad Metují /FOTOGALERIE/– Nový školní rok začal pro žáky a zaměstnance v Základní škole Komenského příjemnou změnou. Mají k dispozici nový systém stravování zajišťovaný společností Eurest - zařízení školního stravování.
Žďársko – Obilí se letos ve žďárském okrese urodilo dost. Zemědělci sklidili 5,52 tuny obilovin z hektaru, přičemž průměrná sklizeň se v okrese běžně pohybuje v rozpětí 4,3 až 4,9 tuny z hektaru oseté plochy.
ČR - Výrazný meziroční pokles byl zaznamenán u drůbežího masa (až o 11,7 procenta); méně poklesla produkce vepřového masa (o 1,9 procenta) a také hovězího (o 3,3 procenta).
Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak pracovat s uzeninou a jak chutně a zajímavě grilovat klobásky.
Prostřední Svince - Sousedé společně oslavili Štědrý den uprostřed léta.
Teplice – Milovníkem vepřového je zřejmě 42letý muž, který odcizil ze skladu poškozené organizace, kde byl zaměstnán, 96 masových konzerv s vepřovým masem a 48 konzerv s vepřovým luncheon meatem.
Praha - Po květnovém uzavření tržnice, kdy inspektoři našli ve skladu hlodavce, jejich trus i potraviny okousané a znečištěné močí, tentokrát inspekce odhalila maso, které bylo skladováno v nevyhovujících podmínkách.
Praha - Nová směrnice Evropské unie, která nařizuje značit původ prodávaného čerstvého masa, by mohla zvýšit spotřebu masa pocházejícího z tuzemských chovů a pomoci tak českým farmářům. Shodují se na tom zástupci Agrární komory i zpracovatelů masa.
Když se řekne arabská kuchyně, co se vám vybaví? Některým vzpomínky na jídelníček z dovolené v Egyptě, Tunisu nebo Maroku, jiní si možná vzpomenou na faláfel nebo u nás stále oblíbenější kebab. Přitom arabská kuchyně je velmi pestrá.
Liberecký kraj – Také rádi vzpomínáte na dobu, kdy byly uzeniny z masa a éčka, stabilizátory a emulgátory patřily do slovníku sci–fi? Pak byste měli ochutnat Turistickou klobásu z Jatek Lomnice.
Bruntál Zeptali jsme se Jarmily Horákové, bruntálské kuželkářky, co vaří o víkendu a zda-li nám může prozradit recept. Přečtěte si, co nám odpověděla!
Chrudim, Nabočany – Třetí várkou receptů, které nám poslali čtenáři u příležitosti zemědělské výstavy Naše pole uzavíráme soutěž o uzenou kýtu a soudek piva.
Nabočany – Představujeme další várku receptů z luštěnin, které nám zaslali čtenáři do soutěže o sud piva a vepřovou kýtu vyhlášené u příležitosti výstavy Naše pole v Nabočanech.
Ústí nad Labem - Ještě ztuhlá játra nakrájet na plátky, smíchat je s vejci a Solamylem. Na pánev se zatím rozehřívá olej do horka.
Jídlo a pití nemusí být jen zážitkem pro chuťové buňky. Už i v Brně vzniká stále více restaurací, které nabízí zážitky všem lidským smyslům. Řadí se mezi ně i Rytířská krčma, která v Lidické ulici funguje už více než rok. Jak napovídá název, dýchne na návštěvníky náladu středověku a dob rytířů. V jídlech sice pokulhává, ale nahrazuje to vstřícností obsluhujících.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Venkovní areál hradecké Střelnice se v sobotu 11. června změnil v jeden velký taneční parket. Výbor pro lidská práva zastupitelstva Královéhradeckého kraje zde připravil „Festival národností“, kterého se zúčastnilo na 130 učinkujících z celého kraje.
Štěkeň – V noci na 9. června se dosud neznámý zloděj vloupal do několika domů. Vytrhl plaňky plotu zahrady, vnikl na pozemek a následně do nezajištěné hospodářské budovy.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídla nejsou pro krčmu v Lidické ulici to hlavní, hodí se spíše jako doplněk k pití. Podnik se zaměřuje na iluzi středověku, i s živou hudbou.
Ústí nad Labem – Lžíce křenu, to byl největší trumf, který nejspíše pomohl Lence Pokorné vyhrát. Její recept, kuřecí lahůdka s křenem, vás zaujal nejvíc, a proto se ve čtvrtek podával v rámci menu v restauraci Zlatopramen Sport Pub na ústeckém Zimním stadionu.
Region - Co bude vařit o víkendu, nám tentokrát prozradila studentka Petra Daňková.