Kreativ

ŠTÍTEK: Madagaskar

Ilustrační foto z filmu Hobit: Bitva pěti armád.

Poslední díl Hobita má v Česku na kontě přes 400 tisíc diváků

Praha - Závěrečný díl trilogie režiséra Petera Jacksona Hobit s podtitulem Bitva pěti armád zhlédlo při druhém víkendu v českých kinech 111.153 fanoušků. V pokladnách nechali přes 17 milionů korun. Celkem tak má tento snímek na kontě 411.902 diváků a tržby 63 milionů korun.

Ilustrační foto.

O vánočních svátcích do kina nebo divadla? VYBERTE SI

Zlínský kraj - Vánoční svátky jsou především o vzájemném setkávání lidí. Můžete spolu posedět v teple domova nebo jít na jednu z mnoha kulturních akcí, které se v tyto dny nabízejí, například do některého z kin ve Zlínském kraji. Přinášíme programovou nabídku kin a divadel na sváteční dny.

Předsálí kina zdobí několik plastických tučňáků, které vytvořily děti v rámci soutěže „Vytvoř figurku tučňáka“.

Kino Mír 70 je plné tučňáků

Krnovské Kino Mír 70 uspořádalo soutěž „Vytvoř figurku tučňáka," která se vázala k novému filmu Tučňáci z Madagaskaru. Soutěž probíhala celý listopad a hrálo se o lístky na film a spoustu krásných cen.

Eva Herzigová.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa: Skippera, Kowalskiho, Rica a Vojína. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, jsou i nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa.

Tučňáci z Madagaskaru.

Filmové premiéry: Sex v Paříži, Češi v Číně a tučňáci na Madagaskaru

Praha /VIDEO/ – Vášnivé, sentimentální, lenivé, nepředvídatelné, sofistikované… Takové jsou francouzské ženy, alespoň jak je - poměrně trefně - vidí režisérka Audrey Dana ve své mírně bláznivé komedii Sex v Paříži, která teď po předpremiéře na festivalu francouzských filmů vstupuje do našich kin. Přibližuje povahu a životní styl různých žen, napříč profesemi i věkem vypráví o kariéře, dětech, lásce a sexu. A hlavně o tom, co ženy (ne)chtějí. Uvolněné zábavě pro všechny generace vévodí desítka nezadaných žen (a jedna vdaná) v čele s Vanessou Paradis, Laetitií Casta, Isabelle Adjaniovou či talentovanou Géraldine Nakacheovou.

Ilustrační foto.

Brouky hledá i za polárním kruhem

Brno - Líbila se mi dívka, která sbírala brouky. A tak jsem je v patnácti začal hledat také. Tak popisuje začátky své broukařské vášně Kamil Klečka.

Pouť v Polici nad Metují.

Polická pouť vábila svou pestrostí

Police nad Metují - Střídavě zataženo a občasné dávky nemilosrdného prudkého deště. Ani takové aprílové sobotní počasí nezkazilo úsměvy hlavně těch nejmenších na tradiční polické pouti. Ta nabídla kromě oblíbených atrakcí tak pestrý doprovodný program, že mnozí nevěděli, kam se vydat dříve.

Pouť v Polici nad Metují.

Polická pouť vábila svou pestrostí

Police nad Metují /FOTO/ - Střídavě zataženo a občasné dávky nemilosrdného prudkého deště. Ani takové aprílové sobotní počasí nezkazilo úsměvy hlavně těch nejmenších na tradiční polické pouti. Ta nabídla kromě oblíbených atrakcí tak pestrý doprovodný program, že mnozí nevěděli, kam se vydat dříve.

Lemuři kata dostali před časem volný výběh a vy se tak můžete se sedmičlennou lemuří rodinkou seznámit osobně.

Králem Jelimánem se mohou stát návštěvníci zoo

Krásné Březno - „Velkoúžasnolepý král Jelimán, všech lemurů samozvaný pán." Tak se praví v oblíbeném animovaném filmu Madagaskar. Takovým králem lemurů se můžete stát i vy v ústecké zoologické zahradě.

Plavská Benátská noc ukázala na vodě i indiány s ohništěm.

OBRAZEM: Jízda netradičních plavidel v Plavu

Plav - Indiáni v čele s Vinnetouem, obyvatelé Hoštic ze slavné trilogie Slunce, seno…, hrdinové animovaného filmu Madagaskar. Taková témata zvolily posádky pro sobotní jízdu netradičních plavidel na řece Malši v Plavu. Letos se uskutečnil již patnáctý ročník akce.

Kořeny osobnosti v botanické zahradě Troja. Daria Klimentová, světově uznávaná česká primabalerina, která v sobotu naposledy vystoupí v Praze v rámci ukončení své kariery, vysadila ve Skleníku Fata Morgana vzácný baobab, opravdovou raritu.

Slavná primabalerína Daria Klimentová zasadila vzácný baobab

Praha /FOTOGALERIE/ - Daria Klimentová, světově uznávaná česká primabalerína, která v sobotu 12. července naposledy vystoupí v Praze v rámci ukončení své kariéry, vysadila v úterý ve skleníku Fata Morgana v trojské botanické zahradě opravdovou raritu - vzácný baobab.

NA KŘTINY  PŘIŠLO  asi sto lidí. Za  sobotu zoo navštívilo zhruba 500 příchozích.

Lumír, Julián VIII. a Mia. Lemuří trojčata pokřtil Petr Vacek

Zájezd – Dva kluci a jedna holka. Takovou nadílku přivedly na svět dvě samičky lemura kata v Zooparku Zájezd. V sobotu se proto konaly velké křtiny. Kmotrem mláďat se stal známý herec a moderátor Petr Vacek. Malý lemuři dostali jména Lumír, Julián VIII. a Mia.