Kreativ

ŠTÍTEK: Madagaskar

Program byl připravený pro děti i dospělé.

OBRAZEM: Do Dobřichova zavítal svatý Martin

Dobřichov - Svatý Martin zavítal na Svatomartinskou slavnost na dobřichovském hřišti, kde si příchozí mohli vychutnat dobrá vína a další delikatesy. V nabídce nechybělo pochopitelně pivo a milovníci kávy si přišli na své u stánku, kde byla v nabídce káva, cappucino nebo čokoláda z pravých kakaových bobů z Madagaskaru.

Ilustrační foto.

Po třech kolech vede Borussia. Dominanci ukázal Exit84, sokovi dal sedm gólů

Milovice – Po odehraných třech kolech SuperLigy malého fotbalu jsou ve vedení týmy Borussia a tým CLD, které nasbíraly sedm bodů. Největší dominanci v posledním kole měl tým TJ Exit84, který nasázel svému soupeři Lokomotiv Lisovna sedm branek a sám neobdržel ani jeden. Přijďte do arény malého fotbalu v Milovicích podpořit své oblíbené týmy.

Kvetoucí pokojovky, které snesou i vyhřátý panelák

Byty v panelových domech bývají během zimy přetápěné a hromadí se v nich suchý vzduch. Mnohé pokojové rostliny takové prostředí nevydrží. My si povíme o třech květinách, které zde přežijí, a ještě k tomu váš byt krásně ozdobí ve vánočním období.

Návštěvníci brněnské DRFG arény se v sobotu odpoledne ocitli na ostrově blízko pobřeží Arfiky.

OBRAZEM: Muzikál Madagaskar zavedl diváky z Brna na ostrov v Indickém oceánu

Brno /FOTOGALERIE/ - Návštěvníci brněnské DRFG Areny se v sobotu odpoledne ocitli na ostrově blízko pobřeží Arfiky. Tam je totiž spolu se známými animovanými postavami: žirafou Malmanem, hrošicí Glorií, zebrou Martym a lvem Alexem zanesl oceán. Zvířata utekla ze zoologické zahrady v New Yorku za dobrodružstvím. Souhrou náhod se ocitla na Madagaskaru.

Tisková konference k XV. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů - na snímku ředitel festivalu Jiří Kráčalík

V zajetí adrenalinu, ale i poetiky života

Do čtyřiapadesáti měst a míst v České republice a na Slovensku zavítá letošní jubilejní patnáctý ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů (MFOF). Zahájen bude už tento pátek v Domě kultury města Ostravy (DKMO) a jeho slavnostní zakončení se uskuteční v pražské Lucerně 9. prosince.

Ve zlínské zoo se radují s přírůstků plameňáků a lemurů

Zoo se raduje z dalších mláďat

Chovatelé ve zlínské zoo mají další důvod k radosti. Početná šedesátičlenná kolonie plameňáků růžových se rozrostla o čtyři mláďata. Malí plameňáci se vylíhli na začátku července a díky skvělé péči rodičů zdárně prospívají. Stejně úspěšně se daří i dvěma malým samečkům u lemurů kata.

Výstava mečíků v Rapotíně 12. 7. 2017.

Lidé obdivovali unikátní mečíky. Podívejte se

FOTOGALERIE/ Barunka či Koketka, to jsou jen některé z názvů odrůd mečíků, jejichž výstava se konala o víkendu v Rapotíně. Prezentaci živých květin pořádá každoročně rapotínský zahrádkářský svaz a pravidelně v srpnu se už koná neuvěřitelných pětapadesát let. Letos pořadatelé naaranžovali přes stovky živých květů a v plné svěžesti je dokázali udržet po oba víkendové dny.

Guláš party Modlany 2017.

FOTO: Nejlepší guláš uvařili v Modlanech Gurmáni

Modlany - Rybáře z Mexika, indiány z Větrova, piráty z Karibiku či lemury z Madagaskaru jste mohli v sobotu potkat ve sportovním areálu Baníku Modlany. Nebyla tu ovšem přehlídka bizarních postaviček, ale devátý ročník Guláš party.

Ilustrační foto.

Letní tábory lákají zajímavými tématy

Prázdniny jsou přede dveřmi, ovšem čas volna budou mít převážně školou povinné děti. Pracující rodiče ale nemusí zoufat, mají klasickou možnost poslat dítě na tábor.

Šestnáct velkých soch z mořského písku je k vidění na výstavě v Lednici, jejímž tématem je Afrika. Potrvá až do října.

Afrika v Lednici. V písečném světě lidé uvidí Hanzelku se Zikmundem i faraony

Lednice /FOTOGALERIE/ – V Lednici na Břeclavsku, a přesto jako v Africe se cítí návštěvníci výstavy pojmenované právě po černém kontinentu. Šestnáct velkých soch z mořského písku tam vytvořil jako každý rok sochař Michal Olšiak s dalšími deseti umělci, mezi kterými byli poprvé i profesionálové ze zahraničí. Například z Portugalska nebo Německa. Olšiak je autor dvou z nich: symbolu Afriky slona a rituálních sošek.

Michaela Nosková a Václav Noid Bárta se zvířecími hrdiny.

Pohádkový Madagaskar míří poprvé na české jeviště

Po New Yorku a Londýně se filmový hit Madagaskar představí i v České republice. Muzikálová verze animovaného trháku se čtyřmi hrdiny – lvem, zebrou, žirafou a hrošicí – nabídne rodinnou podívanou s velkou výpravou a písněmi od skladatele hitů Rickyho Martina, George Noriega. Turné odstartuje 7. října v Praze a během podzimu postupně navštíví Brno, České Budějovice, Zlín, Pardubice, Ostravu, Chomutov a Plzeň.

Lemur Sclaterův.

V ostravské zoo se narodil vzácný modrookoý lemur Sclaterův

/FOTOGALERIE/ Po velké výměně chovných párů vzácného lemura Sclaterova v rámci nevelké evropské populace se po dlouhých osmi letech v ostravské zoologické zahradě narodilo mládě. Tento druh lemura je jedním z nejohroženějších primátů světa. Je velmi vzácný nejen ve volné přírodě, ale i v zoologických zahradách.

Dům Štěpánka Netolického v Třeboni.

Vydejte se na Madagaskar

Třeboň - Zajímavou besedu si na středeční večer připravil cestovatel, publicista a zároveň zahradník Pavel Chlouba v třeboňském Domě Štěpánka Netolického.

Madagaskar.

V chráněných oblastech Madagaskaru plundrují lesy

Nejméně 350 tisíc stromů bylo poraženo mezi lety 2010 a 2015 v chráněných oblastech na ostrově Madagaskar. Většina dřeva putovala do Asie. S odkazem na zprávu organizace na ochranu přírody TRAFFIC o tom informovala agentura AP.

Dopravní havárie kamionu u Třebíze

Kamion u Třebíze přeletěl silnici a skončil v příkopu

Kladensko /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Dopravní havárie kamionu se stala v sobotu dopoledne na silnici I/7 u obce Třebíz na Kladensku. Náklaďák, který jel ve směru od Loun na Slaný, doslova musel vyletět ze silnice, překonat pás vozovky, rigol v silnici a ještě jeden silniční pás a následně skončil převrácený na boku v chroští vlevo.

Ilustrační foto

Nehoda nákladního auta na Madagaskaru si vyžádala 45 mrtvých

Nejméně 45 mrtvých a více než dvě desítky zraněných si ve městě Anjozorobe na Madagaskaru dnes vyžádala nehoda velkého nákladního auta, které převáželo svatebčany. Mezi oběťmi neštěstí jsou i novomanželé, informovala agentura Nová Čína s odvoláním na sdělení starosty Anjozorobe, které leží 90 kilometrů severovýchodně od hlavního města Antananariva.

Ilustrační foto.

ZOO bude do pavilonů a restaurace investovat přes 70 milionů

Dvůr Králové - Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem má letos v plánu investice za více než 70 milionů korun. Hlavními budou výstavba krytého výběhu pro žirafy, modernizace tří pavilonů a přestavba restaurace Lemur. Informovala o tom mluvčí zoo Andrea Jiroušová.

Ilustrační foto.

ZOO bude do pavilonů a restaurace investovat přes 70 milionů

Dvůr Králové - Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem má letos v plánu investice za více než 70 milionů korun. Hlavními budou výstavba krytého výběhu pro žirafy, modernizace tří pavilonů a přestavba restaurace Lemur. Informovala o tom mluvčí zoo Andrea Jiroušová.