Kreativ

ŠTÍTEK: Madagaskar

Zabavené nelegální zboží.

Odhalené případy pašování? Hodně přes tisíc!

Praha - Nelegálnímu dovozu a vývozu zboží loni ruzyňští celníci zabránili v 1198 případech. Ve středu to uvedla Šárka Miškovská z ruzyňského celního úřadu. Téměř z poloviny – šlo o 473 záchytů – se podle jejích slov jednalo o pašování drog – od malých zásilek v obálkách až po skutečně velké případy. Jeden z podloudníků se například pokusil v zavazadlech provézt 9,3 kg heroinu. Nejobjemnějším a nejtěžším kontrabandem tohoto druhu se stalo pět odhalených zásilek sušené rostliny katy jedlé vážící dohromady 465 kg. Nejčastěji se ovšem lidé snažili pašovat marihuanu a metamfetamin.

Jan Hadrava vlastnoručně vyrábí čokoládu, která má vskutku neobvyklé chutě. Například po rajčatech.

Kouzelný krámek voní čokoládou a láká na pochoutky s neobvyklými chutěmi

Karlovy Vary - Někteří turisté o něm na sociálních sítích píší, že si bez návštěvy jeho krámku neumí představit výlet do Karlových Varů. Řeč je o Janu Hadravovi, který sám vyrábí vlastní čokoládové bonbóny, mezi nimiž můžete nalézt zajímavosti jako hořkou čokoládu se sušenými rajčaty, chilli a mořskou solí nebo čokoládu s česnekem. Svůj první stánek měl v Obchodním centru Fontána, nyní jej už sedm let naleznete v obchodně-správním centru krajského města. O tom, že mlsat se dá i zdravěji, se výrobce rozpovídal pro Deník.

Ilustrační foto.

Příbuzní pasažérů ze zmizelého letu MH370 se vydají na Madagaskar

Kuala Lumpur - Příbuzní cestujících z malajsijského letadla, které se před více než dvěma lety ztratilo cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu, se v prosinci vydají na Madagaskar pátrat po troskách stroje. Věří, že by hledání u východoafrických břehů mohlo přispět k objasnění záhadného zmizení boeingu. Informoval o tom zpravodajský server BBC. V letadle bylo 239 lidí a dosud nalezené trosky, o kterých se předpokládá, že patří zmizelému letadlu, byly ve východní Africe.

Cirkus Jo-Joo opět zavítal do Hradce

Cirkus Jo-Joo opět zavítal do Hradce

Hradec Králové /FOTO/ - Oblíbený cirkus Jo-Joo přiváží do Hradce Králové program na motivy filmu Madagaskar v cirkusu. V průběhu představení uvidíte výcvik poníků, opic, tygrů sibiřských, pum amerických, papoušků Ara, řadu plazů jako krajty mřížkované, tmavé, hroznýše královské, či krokodýla nilského. 

Hroši v ostravské zoo ve středu 9. listopadu 2016.

Hroší samici musela ostravská zoo utratit

Okolo hroší samice Katky z ostravské zoologické zahrady, nad jejímž „zmizením" se v těchto dnech pozastavují čtenáři Deníku i diskutující na sociálních sítích, je jasno. Bohužel, byla utracena!

Hroši v ostravské zoo ve středu 9. listopadu 2016.

Hroší samici musela zoo utratit

Okolo hroší samice Katky z ostravské zoologické zahrady, nad jejímž „zmizením" se v těchto dnech pozastavují čtenáři Deníku i diskutující na sociálních sítích, je jasno. Bohužel, byla utracena!  

Madagaskar objektivem Marta Eslema.

Král Jelimán cestovatelům z Ústí audienci udělil. Přišel i na oběd

Ústí nad Labem, Madagaskar /ROZHOVOR/ - Neustálé požáry, všudypřítomná korupce, neuvěřitelná bída. Ale i krásná krajina, unikátní fauna a flóra, či vstřícnost k cizincům. Tak ve svých popisech shrnuje ostrov Madagaskar ústecký cestovatel, fotograf a spisovatel Mart Eslem.

Poznejte dobrodružství, adrenalin a extrémní sporty na božídarské radnici

Poznejte dobrodružství, adrenalin a extrémní sporty na božídarské radnici

Boží Dar - Za třináct let své existence se stal Mezinárodní festival outdoorových filmů největším putovním festivalem svého druhu nejenom v České republice, ale také na světě. Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné. Letošní, čtrnáctý ročník pokračuje zastávkou v srdci Krušných hor v pátek 7. a v sobotu 8. října.

Ilustrační foto.

Soutěž Cukrář roku zná vítěze, klání sledovaly stovky lidí

Praha - Vítězem soutěže Cukrář roku 2016 byl v sobotu na pražském veletrhu For Gastro&Hotel vyhlášen František Buchal z cukrárny Buchalovi v Praze 9. Porota ocenila jak jeho dort v podobě hradu Karlštejn, tak dva deserty – perníkovo jablečný a čokoládovo malinový dortík. Stovky zájemců v sobotu v pražských Letňanech obdivovaly cukrářské umění sedmi účastníků této soutěže.

Lemuři kata z vyškovského zooparku. Ilustrační foto.

Lemuři jsou mlsní a nesnáší blondýny

Vyškov /O ZVÍŘATECH A LIDECH/ - Nejstaršímu je devatenáct, nejmladšímu patnáct a ve Vyškově jsou prakticky celý svůj život. Klec ve vyškovském zooparku obývají s dalšími dvěma kamarády. Nyní se čtyři lemuří pánové představují v dalším dílu letního seriálu Deníku Rovnost O zvířatech a lidech.

Ilustrační foto.

Na Madagaskaru se našly ohořelé trosky, možná z letu MH370

Canberra - Pět nových kusů trosek, které by mohly pocházet z více než dva roky pohřešovaného malajsijského letadla, bylo nalezeno na africkém ostrově Madagaskar. Dva z těchto fragmentů vypadají ohořelé, informoval dnes zpravodajský server BBC News. U afrického pobřeží se již dříve našly trosky, které odborníci potvrdili jako pozůstatky letadla společnosti Malaysia Airlines, které v březnu 2014 zmizelo cestou z malajsijské metropole Kuala Lumpuru do Pekingu s 239 lidmi na palubě. Žádné kusy letadla, které by nesly stopy požáru, ale zatím objeveny nebyly.

Ilustrační foto

České důchody loni putovaly do 87 zemí světa

Praha - Na konci loňského roku žilo v zahraničí 87.588 příjemců důchodů vyplácených Českou správou sociálního zabezpečení (ČSSZ). Tradičně nejvíce peněz mířilo na Slovensko, do Německa a Polska. Příjemci českých důchodů ale žili i v dalších 84 státech, včetně exotických zemí jako Fidži či Madagaskar. ČSSZ o tom informovala v tiskové zprávě.

Milan Dzuriak vbíhá na náměstí v Jirkově. Druhá cesta proti bolesti začala.

Charitativní běh v pátek v Jirkově odstartoval Cestu proti bolesti II.

Jirkov - Nezvykle živo bylo v pátek odpoledne na náměstí u radnice v Jirkově. Začínal druhý ročník charitativní akce Cesty proti bolesti. Už od půl čtvrté odpoledne tu až do sedmnácti hodin probíhala prezentace těch, co se rozhodli s hlavním aktérem akce Milanem Dzuriakem běžet okolo Jirkova a podpořit tak startovným sbírku na pomůcky pro nevidomou tříletou Terezku Lukšíkovou.

Pašování tropických zvířat.

Cizinec pašoval stovky chameleonů

Praha /GALERIE/ - Záměr nelegálně do České republiky dovézt živé chameleony a gekony nevyšel; plány pašeráka zmařili celníci. O odhalení, jehož dějištěm se Letiště Václava Havla Praha stalo na sklonku minulého týdne, informovala v pondělí Šárka Miškovská z ruzyňského celního úřadu. Přísně chráněné živočichy podle jejích slov pašoval z Madagaskaru 25letý cizinec, který je ukrýval ve svých zavazadlech.

PlayStation 4 hra Uncharted 4: A Thief’s End.

Honba za pokladem v novém Uncharted právě začíná

Majitelé herní konzole PlayStation 4 se po několika odkladech data vydání konečně dočkali. Oficiálně vyšlo čtvrté pokračování dobrodružného Uncharted, které konzole PlayStation od Sony doprovází již několik let. Příběh čtyřky s podtitulem A Thief's End se odehrává několik let po událostech předchůdce.

Lemuři kata dostali před časem volný výběh a vy se tak můžete se sedmičlennou lemuří rodinkou seznámit osobně.

Zoologická zahrada hlásí baby boom u lemurů

Krásné Březno - Skupina lemurů kata se v ústecké zoo během března rozrostla o šest mláďat, nyní čítá celkem 14 jedinců. „Chovným samcem je osmiletý Sambo, který pochází ze Zoo Olomouc, zkušenými matkami jsou naše tři dospělé samice Běta, Babeta a Aina, dále skupinu tvoří jejich tři loňská mláďata a dvouletá dcera Ainy jménem Fo," vypočítává zooložka Martina Kocábková."

Ilustrační snímek.

Slabá úroda vanilky na Madagaskaru zřejmě zdraží zmrzlinu

Londýn – Cena madagaskarské vanilky v loňském roce stoupla o 150 procent. Důvodem byla slabá úroda na Madagaskaru, který je jejím největším producentem. Výrobci potravin nyní varují, že budou muset zvyšovat ceny, což by mohlo ovlivnit hlavně ceny zmrzliny, píše na svých internetových stránkách The Guardian.

Hadí muž Ludvík Berousek dokáže se svým tělem neuvěřitelné věci. Protáhne se i tenisovou raketou.

Cirkus Jo-Joo zakotví na tři týdny 
U Ježíška a čeká narození tygřat

Plzeň – „Vždycky se nám tady v Plzni něco narodilo, v posledních letech to byly pumy, teď asi tygr," prohlásil v úterý principál Národního cirkusu Jo-Joo Jaromír Joo. Snad právě proto strávil noc z pondělí na úterý u tygřice. „Vypadalo to, že už bude rodit, ale byl to jen planý poplach," dodal.

Ilustrační foto

Sucho v Africe postihne až 49 milionů lidí

Harare – Až 49 milionů lidí bude v jižní Africe čelit důsledkům sucha, které zhoršuje klimatický fenomén El Niňo. Oznámil to v pondělí Světový program pro výživu (WFP). Už v polovině ledna WFP uvedl, že kvůli suchu hrozí hlad až 14 milionům obyvatel jižní části Afriky.

Zboží z nového katalogu společnosti PartyLite.

Nový rok s novým katalogem PartyLite: Je čas si užívat!

Praha /FOTOGALERIE/ - S příchodem nového roku nezahálí ani společnost PartyLite, která pro období Zima/Jaro 2016 připravila novou řadu skvělých vůní, exkluzivních dekorací a spoustu novinek, které si nelze nezamilovat! Jednou z novinek, které vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři, je nový inovativní přenosný držáček GoSmart.

Konzulové u starosty.

Od sousedů: Z lásky pašovala mobily vězňům

KONZULOVÉ. Starosta Lince Klaus Luger pozval v úterý k novoročnímu přijetí konzulární sbor sídlící ve městě. Setkání se koná každé dva roky. Pozvání přijali zástupci 36 zemí, například honorání konzulové Německa, Francie, Portugalska či Maďarska, ale také ze vzdálených zemí jako Togo, Burkina Faso, Kapverdské ostrovy či Madagaskar, uvádí tisková zpráva magistrátu. Klaus Luger jim poděkoval za angažmá a spolupráci.

Zhruba 14 milionům lidí v jižní Africe hrozí hlad kvůli suchu. Ilustrační foto.

Čtrnácti milionům lidí v jižní Africe hrozí hlad kvůli suchu

Johannesburg – Zhruba 14 milionům lidí v jižní Africe hrozí hlad kvůli suchu, které zhoršuje klimatický fenomén El Niňo. Oznámili to dnes podle agentury Reuters zástupci Světového programu pro výživu (WFP), který spadá pod OSN. Nejhůře postiženou zemí je podle nich Malawi, kde může nedostatkem jídla trpět až 2,8 milionu lidí, tedy 16 procent populace.

Ilustrační foto

Motýlí dům zavírá. Chystá se rekonstrukce a řada novinek

Karlovy Vary - Od tohoto týdne až do 12. února je pro veřejnost uzavřena tato jedinečná atrakce v areálu restaurace Diana. Bude se vylepšovat letová zóna pro motýly a zároveň se rozroste jejich druhová rozmanitost. Provozovatelé dále plánují i tematické měsíce.

Drezúra kočkovitých šelem je pro Jaromíra Joo (na fotografii) denním chlebem.

Cirkus Jo-Joo se představí ve Žďáře

Žďár nad Sázavou – Cirkus, to je, bylo a také vždy bude úžasná podívaná pro malé i velké. Líté šelmy, které se pod vedením zkušeného krotitele mění v dobrosrdečné domácí mazlíčky připravené udělat vše, co svému veliteli na očích vidí, šikovní žongléři, akrobaté, směšní klauni – to a ještě mnohé další bude od čtvrtka až do neděle k vidění i ve Žďáře nad Sázavou.