Kreativ

ŠTÍTEK: Madagaskar

Celníci na letišti v madagaskarském hlavním městě Antananarivu objevili ve dvou bednách směřujících do Malajsie rekordní počet želv dvou kriticky ohrožených druhů. Asi 20 mláďat ohrožených druhů želvy paprsčité a želvy angonoka v krabici pošlo.

Celníci na Madagaskaru objevili v balících 771 chráněných želv

Antananarivo – Celníci na letišti v madagaskarském hlavním městě Antananarivu objevili ve dvou bednách směřujících do Malajsie rekordní počet želv dvou kriticky ohrožených druhů. Informovala o tom dnes agentura AFP. V ponožkách pod dětskými plenami bylo ukryto 771 želvích mláďat.

Ilustrační fotografie.

K pátrání po pohřešovaném letadle MH370 se připojily i Maledivy

Kuala Lumpur – Pátrání po pohřešovaném letadle malajsijských aerolinií, které loni i s 239 lidmi na palubě beze stopy zmizelo během letu z Kuala Lumpuru do Pekingu, se rozšířilo i na souostroví Maledivy. Malajsijský ministr dopravy dnes oznámil, že na ostrovy v Indickém oceánu vyšle tým expertů, kteří by měli prozkoumat nalezené předměty a posoudit, zda jde o trosky zříceného letounu Boeing 777. Už koncem července se našly na francouzském ostrově Réunion zbytky letadla, které podle malajsijských úřadů pocházejí právě z pohřešovaného boeingu.

Výstava mečíků v Rapotíně

VIDEO: Lidé v Rapotíně obdivovali barevnou krásu mečíků

Rapotín – Zoro, Havajka, Ďáblík či Sirius. To jsou jen některé z názvů odrůd mečíků, jejichž výstava se konala o víkendu v Rapotíně. Prezentaci živých květin pořádá každoročně rapotínský zahrádkářský svaz a pravidelně v srpnu se už koná neuvěřitelných třiapadesát let. Letos pořadatelé naaranžovali přes tisícovku.živých květů a v plné svěžesti je dokázali udržet po oba víkendové dny.

Cirkus Jo-Joo u Aldisu v Hradci Králové

Madagaskar dorazil také do Hradce. Díky cirkusu

Hradec Králové - Mezi dětmi, ale i rodiči, se asi nenajde nikdo, kdo by neznal Glorii, Melmana, Martyho či Alexe. Tedy postavičky z populárního snímku Madagaskar. Tento týden za nimi nemusíte do kina, či si jejich příběhy pouštět na DVD.

Z vystoupení cirkusu Jo-Joo v Jičíně.

Jelimán to umí s tygry 
a Marty s provazem aneb Cirkus v cirkuse

Jičín – Viděli jste někdy hrošici s cigaretou, která si bezostyšně vyměňuje zážitky se zebrou a celé to zpovzdálí sleduje šlehačku hltající tygr? Ne, nezbláznili jsme se, ale taková „zvířátková" koláž je k vidění každý hrací den v zákulisí jednoho z nejstarších cirkusů u nás – Jo-Joo.

Příjemné osvěžení o víkendu zájemcům nabízelo také koupaliště v Lodíně nedaleko Nechanic

Potřebujete se zchladit? Vyrazte na koupaliště do Lodína

Hradecko /SOUTĚŽE DENÍKU/ - Koupaliště Lodín nabízí návštěvníkům tři bazény - dětské brouzdaliště s malou skluzavkou a sprchou, velký bazén rozdělený na tři různé hluboké části a dojezdový bazén pro velkou dvouproudovou skluzavku a tobogán.

Ilustrační foto

Cirkus Jo-Joo přiváží Madagaskar

Turnov - První český Národní cirkus Jo-Joo představuje letos program, inspirovaný filmem Madagaskar v cirkusu. Přijíždí s ním i do Turnova.

 Domnělý poklad pirátského kapitána Williama Kidda, který letos objevil americký potápěč Barry Clifford (na snímku) u břehů Madagaskaru, není pravý.

Domnělý poklad pirátského kapitána Kidda není pravý, tvrdí odborníci OSN

Antananarivo - Domnělý poklad pirátského kapitána Williama Kidda, který letos objevil americký potápěč Barry Clifford u břehů Madagaskaru, není pravý. Tvrdí to odborníci Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO). Padesátikilogramový stříbrný prut, který Clifford vydával za pozůstatek pokladu slavného piráta, je podle expertů ve skutečnosti kovový ingot, tedy hutní polotovar, a skládá se z 95 procent z olova.

Matěj Novák vybudoval surfovou základnu, většinu dne tak tráví tím, co ho baví - surfováním a skejtováním.

Matěj Novák: Surfování – to jsi jenom ty, prkno a oceán

Matěji Novákovi z Rožmitálu se podařilo něco, o čem řada lidí jen sní. Žije v domku na pláži, surfuje, skejtuje a nebo se potápí. Ve Španělsku totiž založil surfovou základnu WildHouse a učí podobné nadšence sjíždět vlny. Více o životě na prknech prozradil v následujícím rozhovoru.

Matěj Novák vybudoval surfovou základnu, většinu dne tak tráví tím, co ho baví - surfováním a skejtováním.

Matěj Novák: Surfování – to jsi jenom ty, prkno a oceán

Rožmitál /ROZHOVOR/ – Matěji Novákovi z Rožmitálu se podařilo něco, o čem řada lidí jen sní. Žije v domku na pláži, surfuje, skejtuje a nebo se potápí. Ve Španělsku totiž založil surfovou základnu WildHouse a učí podobné nadšence sjíždět vlny. Více o životě na prknech prozradil v následujícím rozhovoru.

Informační kiosek

Cizince u nás lákají cyklostezky

Orlickoústecko – Do regionu loni zavítalo víc než sedmnáct tisíc zahraničních návštěvníků. Pro informace a radu míří turisté z ciziny do budov se zelenou značkou s písmenem „i". Na personál informačních center se obracejí například s prosbou o společnou fotku nebo o pomoc při hledání míst, kde bydleli jejich předkové.

Principál Národního cirkusu Jo - Joo Jaromír Joo s mládětem pumy před představením v Dobříši.

Principál Joo: Když mě tygr z lásky kousl 
do hlavy, lidi ječeli a prchali

Dobříš /FOTOGALERIE, VIDEO, ROZHOVOR/ - Na louce v Dobříši na Příbramsku parkují vozy Národního cirkusu Jo-Joo. V maringotkách cinká nádobí, ženy připravují oběd. Uprostřed rozestavěného šapitó mezi tyčemi a konstrukcemi všeho možného si sedí v křesle principál Jaromír Joo a mazlí se s kočkou. Zblízka už to není obyčejná kočka, ale čtyřměsíční mládě pumy americké.

Principál Národního cirkusu Jo - Joo Jaromír Joo s mládětem pumy před představením v Dobříši.

Principál Joo: Když mě tygr z lásky kousl 
do hlavy, lidi ječeli a prchali

Dobříš /ROZHOVOR, VIDEO/ - Na louce v Dobříši kousek od Prachandy parkují vozy Národního cirkusu Jo –Joo. Je čtvrtek, právě dorazil z Blatné a bude tu do neděle. V maringotkách cinká nádobí, ženy připravují oběd. Uprostřed rozestavěného šapitó mezi tyčemi a konstrukcemi všeho možného si sedí v křesle principál Jaromír Joo a mazlí se s kočkou. Zblízka už to není obyčejná kočka, ale čtyřměsíční mládě pumy americké. Jakým způsobem si kotě principál od samice z klece vyžádal, ví jen on sám. Jisté ale je, že vrácení mláděte se obešlo naprosto v klidu s neuvěřitelnou důvěrou zvířete v člověka. Cirkus se letos pyšní několika novými přírůstky nejen mezi šelmami.

Lemur kata s mláďaty

Starosti v ZOO. Voda lemury na ostrově nezadržela

Liberec - Na ostrov v Labutím jezírku v areálu liberecké zoologické zahrady se nastěhovala tlupa lemurů černých. Dlouho tam ale nevydrželi, dva z nich přeskočili elektrický ohradník a skočili do vody.

Lemur černý - ilustrační foto

Starosti v ZOO. Voda lemury na ostrově nezadržela

Liberec - Na ostrov v Labutím jezírku v areálu liberecké zoologické zahrady se nastěhovala tlupa lemurů černých. Dlouho tam ale nevydrželi, dva z nich přeskočili elektrický ohradník a skočili do vody.

Principál Prvního českého národního cirkusu Jo-Joo, Jaromír Joo.

Cirkus Jo-Joo přiveze do Dobříše program inspirovaný filmem Madagaskar

Dobříš - První český Národní cirkus představuje v tomto roce zcela nový program inspirovaný filmem Madagaskar v cirkusu. Jde o rodinnou show plnou veselých a komických situací, které nečekaně nastávají i při klasických cirkusových disciplínách jakými jsou artistika, akrobacie či výcvik zvířat.V programu účinkuje tým artistů s mezinárodním zastoupení. 

Příbramské divadlo dětem připravilo Vánoce. Hromady dárků, pohádky, soutěže, jarmark. Radost dětí byla veliká.

Divadlo v Příbrami věnuje dětem v neděli den plný pohádek, zábavy a řádění

Příbram – Den plný dětí a klaunů, smíchu, balónků, dobrého jídla a dobré muziky si mohou prožít všichni, kteří vyrazí v neděli 24. května do příbramského divadla Antonína Dvořáka. Bohatý program připravují pro děti nejen zaměstnanci divadla, ale například i městští strážníci, hasiči, vojáci a mnozí další. Akce se uskuteční nejen v prostorách divadla, ale i venku.

Ilustrační foto.

Letní tábory se plní, některé už jsou dokonce obsazené

Mělnicko - Školáky očekávané letní prázdniny sice začnou až za dva a půl měsíce, přesto mají rodiče nejvyšší čas najít svým dětem vhodný letní tábor. A je z čeho vybírat, příměstské tábory pořádá mnoho organizací a spolků z mělnického regionu. Nabídka přitom není určená pouze žákům základních škol, ale také dětem o něco mladším.

Ilustrační foto.

Letní tábory se plní, některé už jsou dokonce obsazené

Mělnicko – Školáky očekávané letní prázdniny sice začnou až za dva a půl měsíce, přesto mají rodiče nejvyšší čas najít svým dětem vhodný letní tábor. A je z čeho vybírat, příměstské tábory pořádá mnoho organizací a spolků z mělnického regionu.

POTÁPKA ČERNOKRKÁ. V Čechách a na Moravě za posledních padesát let početní stav tohoto ptáka drasticky poklesl. Na našich rybnících žije asi posledních 50 párů potápky černokrké. Objevíme na Žďársku alespoň jedince?

Hnízdí ještě někde na Žďársku potápka černokrká?

Žďársko - Za ptáka roku 2015 Česká společnost ornitologická zvolila potápku černokrkou (Podlceps nigricollis). Elegantní pták je podobný miniaturní kachničce s pestrobarevným chocholem a z našich rybníků nezadržitelně mizí.

Madagaskar.

Na Šantovce projedete Madagaskar od severu k jihu

Olomouc – Krásy Madagaskaru, jeho fauny i flóry přiblíží cestovatelská dvojice Kateřina a Miloš Motaniovi, která dnes vystoupí na besedě v olomouckém Divadle na Šantovce. Ostrov během večera prozkoumají od východu na západ a od severu na jih.

Šibřinky na potštátském zámku

Na šibřinky v Potštátě dorazil i Fantomas

Potštát – Návštěvníci pozdních Šibřinek na Potštátě, kteří nepřišli v maskách, si připadali jako Alenka v říši divů. Díky organizátorům klubu Kudy z nudy se přišlo v sobotu 21. března na potštátský zámek pobavit téměř dvě stovky lidí, mezi kterými nechyběla čarodějnice se svou perníkovou chaloupkou, Spongebob, pionýři, roztleskávačky, piráti a pirátky, Batman a jeho Catwoman, Addamsova rodina nebo čtyřlístek z animovaného filmu Madagaskar.

Zapojte se  s regionálním DENÍKEM do soutěže o rodinné vstupenky  DO CIRKUSU JO-JOO v PRAZE.

Vyhrajte s Deníkem vstupenky do cirkusu

Zapojte se s regionálním DENÍKEM do soutěže o rodinné vstupenky DO CIRKUSU JO-JOO v PRAZE, který hostuje od 18.3. do 5.4.2015 v Praze 9, přímo u stanice metra Střížkov.

Ilustrační foto

O prázdninách pobaví děti Spongebob ve filmu či bruslení na zimním stadionu

Břeclavsko – Různorodé programy mohou využít rodiče hledající zábavu či poučení pro své děti, kterým v pondělí začaly jarní prázdniny. K dispozici mají tvůrčí dílny, promítání filmů, herní konzole či divadlo. Břeclavský deník Rovnost vybral několik možností, jak s dětmi strávit volný čas.

Ilustrační foto

Madagaskar se potýká s morovou nákazou, zemřelo už 71 lidí

Ženeva/Antananarivo – Na nákazu morem zemřelo od loňského podzimu na Madagaskaru už 71 lidí, celkem se s nebezpečnou bakteriální chorobou léčily skoro tři stovky pacientů. Uvedla to dnes Světová zdravotnická organizace (WHO), podle níž v této africké zemi počet případů moru v posledních letech stále stoupá.

Výstava orchidejí se uskuteční v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích.

Výstava orchidejí se po pauze vrací do muzea

České Budějovice – Ještě doladit poslední detaily, vyleštit zvířatům jejich terária, zalít všechny rostliny a pak už jen 
s napětím, jak to všechno dopadne, čekat na zítřejší den. To se totiž do Jihočeského muzea vrací tradiční výstava orchidejí, sukulentů a jiných exotických rostlin. Navštívit ji tady budou moci všichni návštěvníci do 22. února.

Ilustrační foto.

Na pařížském letišti zadrželi kontraband 19.000 mořských koníků

Paříž - Kontraband 19.000 mořských koníků, kteří jsou chráněni washingtonskou úmluvou o obchodování s ohroženými živočichy, zadrželi minulý týden ve čtvrtek francouzští celníci na mezinárodním letišti Charlese de Gaullea v Roissy u Paříže. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na sdělení celního úřadu.