Kreativ

ŠTÍTEK: VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Co Česku dalo 20 let v Evropské unii? Odpovídejte v dotazníku Deníku.

Šedesát procent čtenářů si nepřeje evropskou armádu. Máte jiný názor? Hlasujte

Téměř dvě třetiny čtenářů jsou proti tomu, aby státy EU měly kromě vlastní i společnou armádu. Ukázala to data dosavadních výsledků velké ankety Deníku.cz ke dvaceti letům České republiky v Unii. Pro vznik společné evropské armády jednoznačně hlasovalo 27 procent čtenářů, 13 procent dotazovaných nemá jednoznačný názor. Do ankety se zatím zapojilo více než 5 300 lidí.

Příprava sálu ve Slováckém divadle před debatou s prezidentem Petrem Pavlem, 17. dubna 2024, Uherské Hradiště.

Divadlo před debatou s prezidentem kontrolovaly i fenky Violka a Jessynka

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Čilým ruchem žilo od středečního dopoledne Slovácké divadlo. Nastavování kamer, světel, ozvučení, příprava sálu nebo donáška občerstvení. Tak to vypadalo ve středu 17. dubna ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, kde se od 16.30 uskuteční živá debata prezidenta s Hradišťany. Pořádá ji Deník. Příjezd hlavy státu znamená také přísná bezpečnostní opatření.

Ford Focus Titanium 1.5 TDCi.

Ford Focus je v bazarech žádaný. Vybírat lze z široké nabídky do 300 tisíc korun

Ford Focus patří mezi nejvyhledávanější auta v našich bazarech. Zajímavý je totiž jak vzhledem, tak kvalitou, díky čemuž posbíral i několik ocenění Auto roku nejen u nás, ale i v Evropě. A na poli ojetin navíc může zaujmout také příznivou cenou. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme pro vás vytipovali tři Fordy Focus v různé cenové hladině.

Co Česku dalo 20 let v Evropské unii? Odpovídejte v dotazníku Deníku

Zákaz spalovacích motorů nechce 80 procent čtenářů. Co vy na to? Hlasujte

Osmdesát procent čtenářů si myslí, že nemá smysl úplně zakázat spalovací motory v EU a přejít na elektromobilitu. Z pětiny dotazovaných lidí, kteří měli opačný názor, by šestnáct procent z nich bylo pro přechod na elektromobilitu a zákaz spalovacích motorů až později, než se EU zavázala (do roku 2035). Vyplývá to z dosavadních výsledků velké ankety Deníku.cz ke dvaceti letům České republiky v Unii. V ní zatím hlasovaly zhruba čtyři tisíce čtenářů.

Agropodnikání se v Kloboukách dříve nedařilo naplňovat, teď o něj ale studenti zájem mají.

Agropodnikání je u studentů v Kloboukách poslední dobou oblíbené, říká ředitel

Na Městské střední odborné škole v Kloboukách byl ještě nedávno problém s naplněním zemědělského oboru agropodnikání. V posledních letech se mu ovšem začalo dařit. I tak chce ředitel školy Vítězslav Kurz motivovat nové studenty, proto se škola zapojila do soutěže Mladý zemědělec. Více prozradil v rozhovoru pro Deník.

Co Česku dalo 20 let v Evropské unii? Odpovídejte v dotazníku Deníku

Co Česku dalo 20 let v Evropské unii? Odpovídejte v dotazníku Deníku

Co si myslíte o Evropské unii? Má smysl v ní být? Jak moc nám pomáhá? Jaké výhody využíváte? Co vám na EU vadí? Česká republika letos slaví dvacet let od chvíle, kdy do evropského společenství vstoupila, a Deník.cz k tomuto výročí připravil seriál a velkou anketu, ve které se ptá svých čtenářů na praktické otázky spojené s Evropskou unií.

Soutěž Mladý zemědělec v areálu Střední odborné školy Plasy.

Vítězný semifinalista Michal Slavík má skvělou praxi doma na farmě

Tak tohle opravdu nikdo z účastníků nečekal. O pořádnou zajímavost se ve třetím semifinále soutěže Mladý zemědělec, které se konalo v úterý 19. března v areálu Střední odborné školy Plasy, postarala usměvavá drobná blondýnka Anička. Té se totiž podařilo v rámci praktické části soutěže sestavit radlici v rekordním čase.

Lynk & Co 01.

MG, Dongfeng nebo Lynk. Ojetá auta z Číny lákají čím dál víc díky ceně a výbavě

Značky aut, které čeští řidiči donedávna přehlíželi nebo se na ně dívali skrz prsty, jsou na našich silnicích k vidění čím dál častěji. Čínské automobilky jako třeba MG, Dongfeng nebo Lynk & Co si totiž získávají stále větší pozornost zejména díky příznivé ceně a bohaté výbavě, na mnohé působí i jejich specifický design. Nelze se tedy divit, že zájem o čínská auta značně vzrostl v prvním čtvrtletí tohoto roku také v našich bazarech. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali na nabídku právě těchto aut.

Praktická část soutěže slibuje žákům pobavení a nezapomenutelné zážitky.

Soutěž Mladý zemědělec roku 2024 jde do dalšího kola

Celorepubliková soutěž Mladý zemědělec, do které se zapojily tisíce žáků ze sedmých a osmých tříd základních škol, už má své semifinalisty. Na tři nejlepší žáky z každé přihlášené základní školy čeká regionální semifinále, které zábavnou formou prověří jejich teoretické i praktické znalosti.  

Přípravy na prezidentskou debatu v Kladně.

Sál před příchodem prezidenta zkontrolovala i speciálně vycvičená Eliška

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Dny plné plánování a zařizování vystřídala fyzická práce. Nastavování kamer, fotoaparátů, příprava sálu a také donáška občerstvení. Tak to vypadalo ve středu 6. března od rána ve Velkém sále ČVUT Fakulty biomedicínského inženýrství v Kladně, kde se od 19 hodin uskutečnila živá debata prezidenta s Kladeňáky. Příjezd hlavy státu doprovázela také přísná bezpečností opatření. 

Užijte si nakupování v celé řadě e-shopů i kamenných prodejen díky slevovým kuponům v rámci Nákupního týdne Deníku.

Jak ušetřit tisíce korun za zdraví a kosmetiku? Stačí si stáhnout kupony Deníku

Už 11. března si budete moct se slevovými kupony dopřát výhodné nákupy v celé řadě e-shopů i v mnoha kamenných obchodech. Na co se během Nákupního týdne s Deníkem můžete těšit v oblasti krásy a zdraví? Máme pro vás tipy na exkluzivní kosmetiku, potravinové doplňky, zdravou výživu i kosmetické procedury v salonech krásy.

Škoda Karoq 1,6 TDi Style Plus.

Škoda Karoq: toto středně velké SUV patří mezi oblíbené vozy v nabídce bazarů

Je menší než Kodiaq, ale větší než Kamiq. Škoda Karoq je středně velké a praktické SUV od mladoboleslavské automobilky, se kterým se dá dobře jezdit jak ve městě, tak se hodí třeba i na výlety do hor i na cesty na dovolenou. Stejně jako o další modely škodovek je i o toto auto mezi našimi řidiči větší zájem. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali na nabídku vozů Škoda Karoq v našich bazarech.

Redaktor Deníku Petr Vaňous po únoru bez alkoholu opět na odběru krve.

Suchej únor na vlastní kůži. Redaktor: Víc než pivo mě ohrožuje bůček a cigára

A je to tady. Únor skončil a mě opět čeká cesta do nemocnice Penta Hospitals ve Vrchlabí na kontrolní krevní testy, které mají ukázat, jak přínosné pro mé tělo, zvyklé na kvalitní přísun piva, byl měsíc abstinence. Při pohledu na výsledky si však v koutku duše připouštím, že kritici této akce nejspíš budou jásat. Ale jen do té doby, než nejen jim, ale hlavně mně dá poučení místní primář Lukáš Svoboda.

SsangYong Korando.

SsangYong láká české řidiče cenou i výbavou. V bazarech roste nabídka těchto aut

Korando, Tivoli nebo Rexton. To jsou názvy aut, které stále častěji vídáme na českých silnicích. Na kapotě mají logo jihokorejské automobilky SsangYong, jejíž obliba u našich motoristů stále roste. Přinášejí totiž velmi dobrý poměr bohaté výbavy a příznivé ceny. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali, jaká je v našich bazarech nabídka vozů SsangYong.

Dáváte při nakupování přednost blízkému obchodu? Anebo vám jde hlavně o výši slevy?

Čas jsou peníze. Pro zboží v akci jsou Češi ochotni jet i půl hodiny

Dáváte při nakupování přednost blízkému obchodu? Anebo vám jde hlavně o výši slevy? Pokud nechcete jezdit pro zboží příliš daleko, jste na tom stejně jako většina ostatních. Zjistil to nový reprezentativní průzkum agentury STEM/MARK pro společnost Česká distribuční, největšího distributora tištěných letáků v Česku a firmu ze skupiny Vltava Labe Media. Většina respondentů se totiž rozhoduje právě podle toho, jak dlouho nebo jak daleko musí za výhodnou nabídkou cestovat. „Jinými slovy řečeno, čas jsou peníze,“ řekl manažer České distribuční Jaroslav Staněk.

Na Suchej únor jsem šel vědecky.

Suchej únor na vlastní kůži: Začínám jako leklá tlustá žába

/REPORTÁŽ/ A je to tady. Kvůli samotestování, jak na můj organismus zapůsobí akce Suchej únor, jsem se prvního února vypravil do nemocnice ve Vrchlabí. Zde na mě nečekaly jen krevní testy, ale hlavně prozření, co vlastně v mém těle alkohol způsobuje. Při prvním pohledu na výsledky mě polilo horko. Teď vydržet měsíc a doufat, že odmítání piva bude mít kýžený výsledek.

Premiéra Škody Felicia se uskutečnila v Praze.

Škoda Felicia už brzy v čele veteránů: první český vítěz Auta roku slaví 30 let

Řada českých řidičů netrpělivě vyhlížela rok 2024 s očekáváním, že ze svého zdánlivě obyčejného auta udělají konečně ceněného veterána. Právě letos pokoří totiž hranici 30 let první nositel titulu českého Auta roku – Škoda Felicia. Spolu s ní mezi veterány zamíří i Audi A8, Lancia Kappa, Toyota RAV4 a jiné modely, které dobře známe z českých silnic.

Ilustrační snímek

Nákupní týden s Deníkem. Staňte se partnerem, oslovíte až 5 000 000 zákazníků

Na co Češi při nákupním rozhodování zaručeně slyší? Pokud jste tipovali slevy, hádali jste správně. I proto je Nákupní týden s Deníkem jednou z našich nejoblíbenějších akcí, do které se každý rok zapojí stovky obchodníků z celé České republiky. Nabídněte i vy své služby či zboží se zajímavou slevou a spojte síly s jedním z největších mediálních domů v České republice. Postaráme se o cílenou propagaci vaší společnosti, čímž oslovíme až milióny vašich potenciálních zákazníků.

Soutěž hledá mladé zemědělce

Soutěž hledá mladé zemědělce

Ověřit si znalosti ze zemědělství, seznámit se s tímto oborem a u toho se pobavit mohou žáci sedmých a osmých tříd ze základních škol, které se přihlásily do soutěže Mladý zemědělec. Na vítěze celorepublikové soutěže kromě zajímavých zážitků čekají hodnotné ceny a zkrátka nepřijdou ani jejich učitelé. Na co všechno se mohou těšit účastníci prvního ročníku soutěže, prozradila koordinátorka projektu Jana Švecová z vydavatelství Vltava Labe Media, které je pořadatelem soutěže.

Část nedostavené dálnice D3 u Tábora.

Top investice ve vašem okrese. Co se bude letos stavět, zjistíte v Deníku Extra

Nové silnice, sportovní haly, domovy pro seniory, nemocnice, knihovny nebo třeba obchodní centra. To jsou některé z mnoha druhů důležitých staveb, které se letos budou stavět v okresech napříč celou republikou. Jaké konkrétní investice se mají v roce 2024 realizovat právě ve vašem okolí? To zjistíte v Deníku Extra, který vychází už tuto sobotu 20. ledna.

Traktor Zetor 7011.

Traktor na pole, do lesa i na odhrnování sněhu: v bazaru je seženete i s radlicí

Nejen auta a motorky, ale i zemědělské stroje se dají běžně pořídit v bazarech jako „ojetiny“. Silné traktory jsou přitom užitečnými pomocníky nejen v sezóně prací na poli, ale i teď v zimě. S nasazenou radlicí totiž hravě zvládnou odhrnovat z cest i větší přívaly sněhu. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali, jaká je nabídka starších traktorů v našich bazarech.

Za některé pečivo nabízené ve slevových akcích zákazníci zaplatili v lednu o pětinu méně než loni v prosinci.

Přehledně: Potraviny v akcích v lednu stály až o pětinu méně než před Vánoci

Levnější potraviny než v minulém měsíci. To je zásadní poselství z akční nabídky obchodních řetězců, které v lednu publikovaly ve svých slevových letácích. Kupříkladu za máslo nebo bílé pečivo nabízené ve slevových akcích zákazníci zaplatili o pětinu méně než loni v prosinci. „Pouze čtyři ze třinácti zkoumaných položek jsou začátkem roku dražší. Jde však o zdražení v řádu nižších jednotek procent,“ uvedl Jaroslav Staněk ze společnosti Česká distribuční, která je součástí skupiny Vltava Labe Media.

BMW 320d.

BMW řady 3 patří v bazarech k velmi žádaným autům. Podívejte se, jaká je nabídka

Trojkový bavorák je úspěšný automobil střední třídy. Německá automobilka BMW v současnosti vyrábí už sedmou generaci vozů řady 3. Proslavily je sportovní modely M3 i účinkování ve filmech seriálech. Poptávka po těchto autech je i na trhu s ojetinami. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali, jaká je nabídka vozů BMW 3 v našich bazarech.

Levnější vepřové maso zatím nečekejte. Ilustrační snímek

Ceny potravin? Rostou už nyní. Zdražilo třeba vepřové maso nebo vajíčka

Jak se mění před Vánocemi ceny potravin? Lidé víc pečou, po vajíčkách je proto větší poptávka, což zvyšuje tlak na jejich cenu. Naopak brambory mírně zlevnily, podle znalců jde ale jen o dočasný výkyv. Za pár měsíců zřejmě opět podraží. Lidé zatím mohou na jídle výrazně ušetřit díky slevovým letákům, jejich budoucnost ale ohrožuje chystaný zákon.

K akci Česko zpívá koledy je možné se připojit až do 13. prosince

Zazpívejme si opět společně koledy Přidejte se k nám už 13. prosince!

Už příští týden se můžete těšit na 13. ročník akce Česko zpívá koledy. Ve středu 13. prosince v 18. hodin se na náměstích, na návsích i na řadě jiných míst sejdou tisíce lidí, aby si společně zazpívaly koledy. Historii nevšední akce, koledy i náladu mezi zpěváky na náměstích přiblížila Jitka Peroutková, vedoucí marketingu Deníku.

Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

Zájem o ojetiny bude narůstat, nabídka ale začne klesat, říká šéf webu TipCars

Výkonný ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com Marek Knieža slaví na konci letošního roku 20 let ve své funkci. Za dobu jeho působení se díky webu prodalo 10 milionů inzerovaných vozů a výrazně se tak podílel na rozvoji prodeje ojetin v České republice. V následujících letech předpokládá zvýšený růst poptávky po ojetých vozidlech v souvislosti s blížícím se koncem výroby spalovacích motorů.

Paní Jindra pracuje už 25 let jako distributorka letáků

Letáky paní Jindra roznáší už 25 let. Jen s invalidním důchodem by nevyšla

Paní Jindra pracuje jako distributorka letáků už 25 let, její manžel dokonce ještě o pět let déle. Nejdříve se roznosu letáků věnovali v rámci brigád pro různé subjekty. Od roku 2020 pracují pro společnost Česká distribuční (dceřiná společnost Vltava Labe Media) na hlavní pracovní poměr se zkráceným úvazkem.

Snídaně s Deníkem v Červeném kostele v Olomouci, 30.11. 2023

Snídani s Deníkem si hosté užili v Červeném kostele

Návštěvníci eventové akce Snídaně s Deníkem si poslední listopadový čtvrtek užívali v malebném prostředí Červeného kostela v Olomouci nejen příjemné pohoštění, ale plejádu prezentací se zajímavými informacemi o Deníku a také spoustě dalších titulů, které vydává společnost Vltava Labe Media. A na závěr také prohlídku rekonstruovaného objektu.

Česko zpívá koledy

Zpívání koled se blíží. Kde se uskuteční ve vašem okrese, najdete v Deníku Extra

Ve středu 13. prosince se s úderem 18 hodiny opět rozezní tradiční koledy na stovkách míst napříč celou republikou. Uskuteční se totiž už 13. ročník oblíbené akce Česko zpívá koledy s Deníkem, které se díky její kouzelné atmosféře každoročně účastní tisíce lidí. A kde všude se koledy budou zpívat v letošním roce? To zjistíte v Deníku Extra, který vychází už tuto sobotu 2. prosince.

Deník rozdá milion

Deník rozdá milion

Sto tisíc korun v hotovosti. To je hlavní cena soutěže Předplať a vyhraj. Vydavatelství Vltava Labe Media však na konci letošního roku rozdá mnoho cen, jejichž celková hodnota bude jeden milion korun. Naši předplatitelé se tak mohou těšit nejenom na peníze, ale třeba také na týdenní pobyt na zámku Račice v hodnotě 40 000 korun, tři elektrokola EasyBike za více než 30 000 korun, nebo několik desítek vstupenek do Aquaparku Čestlice.

Podnikatelé z východních Čech posnídali s Deníkem v pardubických Winternitzových mlýnech.

Podnikatelé z východních Čech posnídali s Deníkem ve Winternitzových mlýnech

Zástupci obchodních partnerů, podnikatelé, ředitelé i manažeři z Královéhradeckého a Pardubického kraje se ve středu dopoledne vydali posnídat do nově zrekonstruovaných Winternitzových automatických mlýnů v Pardubicích. Na Snídani s Deníkem se potkali se zástupci vydavatelství Vltava Labe Media (VLM), které akci organizovalo. Do portfolia VLM spadají i východočeské regionální Deníky, které měly největší prostor pro prezentaci.

Mercedes-Benz GLE 350e.

Auta těsně pod dva miliony pro odpočet DPH: na trhu ojetin je z čeho vybírat

Od nového roku se změní limity pro podnikatele na odpočet DPH při koupi auta – ať už nového, nebo toho z bazaru. Maximální odpočet daně totiž bude 420 tisíc korun, což bude možné uplatnit u vozů za dva miliony korun. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali, jaká auta lze v bazarech koupit za cenu těsně pod zmíněné dva miliony.

Deník. Ilustrační foto.

SOUTĚŽ: V pátečním Deníku rozdáme pětkrát 5000 korun

Pět tisíc korun rozdává Deník úspěšným luštitelům křížovek. Získat pětitisícovku může každý týden pět našich čtenářů. „Mezi našimi čtenáři je mnoho velmi šikovných luštitelů. To vidíme pokaždé, když vyhlásíme nějakou vědomostní či křížovkářskou soutěž. A právě této velké skupině našich čtenářů jsme připravili takový malý předadventní dárek ve formě naší luštitelské soutěže,“ vysvětlila vedoucí marketingového oddělení Deníku Jitka Peroutková s tím, že křížovkářská soutěž poběží na našich stránkách až do konce listopadu.

Tipy na dárky

Advent se blíží. Inspirujte se, pomozte dobré věci a vyhrajte LEGO

Deník a Deník.cz chce svým čtenářům zpříjemnit nadcházející období, kdy advent už doslova klepe na dveře. Proto od pondělí 20. listopadu přináší vánoční speciál plný soutěží a tipů na dárky. Letos navíc Deník dává speciální prostor charitativním organizacím.

Na webu nakupy.denik.cz si můžete stáhnout brožuru s kupony ve formátu pdf.

Nový šatník za pár korun? Tady jsou slevy až 50 procent na módu i doplňky

Nákupní týden s Deníkem je tady! A s ním desítky slevových kuponů do e-shopů a kamenných obchodů po celém Česku, které najdete na webu nakupy.denik.cz. Pokud už dlouho pokukujete po něčem na sebe, během akce budete mít možnost pořídit si oblečení módních a sportovních značek i stylové doplňky až o desítky procent levněji.