Kreativ

ŠTÍTEK: VLTAVA LABE MEDIA a.s.

VLM Škola financí

VIDEO: Finanční gramotnost: Plán, jak rozjet malé podnikání

Možná o tom sníte už dlouho – začít v něčem podnikat. Tušíte, co by se lidem líbilo i jak byste to chtěli dělat. A už jste se rozhodli, že to zkusíte. V tom případě nastal čas vytvořit si byznysplán. Nebojte, není to zas tak složité.

Představení v Paranormal cirkusu na Dubině. 1. května 2022 v Ostravě.

Do Ostravy dorazil hororový cirkus. Podívejte se na show, která bere dech

/FOTOGALERIE/ Hororové příšerky vítající návštěvníky hned u vchodu do cirkusového areálu, divocí žongléři, ohromující fakíři, vrhači nožů a seker i krásné ženy na závěsných lanech, předvádějící mrazivé kousky ve výšce, až se tají dech. Ti všichni jsou připraveni bavit diváky v Ostravě až do neděle 8. května.

Slevy v obchodech, ilustrační foto

Zbraň proti drahotě. Slevové akce lidem zlevňují nákupy až o třetinu

Vlna zdražování, kterou koncem loňského roku rozjel cenový skok u energií, se přelévá i na citlivou položku potravin. Stále víc lidí teď musí „otočit každou korunu“, a proto při nákupech šetří, kde se dá. Základem pro ně stále zůstává využívání oblíbených slevových akcí v obchodech. Podle analýz České distribuční, která je největším distributorem akčních letáků v Česku, činí teď průměrná sleva v těchto akcích 30 procent obvyklé ceny.

Setkání s hejtmanem Moravskoslezského kraje - akce Deníku, kterou pravidelně pořádá v Multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích.

POZVÁNKA: Deník pořádá Setkání s hejtmanem Ivo Vondrákem

/VIDEA, FOTOGALERIE/ Jak zvládl Moravskoslezský kraj období covidu a jak hodlá pomoci uprchlíkům z Ukrajiny? Nejen tyto otázky se budou probírat v rámci dalšího ročníku akce Deníku s názvem Setkání s hejtmanem, která se koná už zítra, ve středu 20. dubna 2022, v Multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích.

Zdravotní sestra Věra Marešová na archivním snímku z 26. července 2016

Zdravotní sestra Marešová vysoudila od státu přes dva miliony. Požadovala pět

Zdravotní sestra Věra Marešová dostane od státu celkové odškodné 2,27 milionu korun plus úroky za trestní stíhání, ve kterém čelila obvinění z vražd šesti pacientů v rumburské nemocnici. Pravomocně o tom rozhodl odvolací soud. Odškodnění značně převyšuje běžně přiznávané částky. Osvobozená žena, které některá média přezdívala “sestra smrt”, žádala celkem pět milionů.

Velikonoční beránci. Ilustrační snímek

Velikonoční pečení se Čechům prodraží. Nejvíce vzrostla cena polohrubé mouky

Ingredience na velikonoční pečení v akčních letácích podle analýzy společnosti Česká distribuční meziročně zdražily průměrně o 22 procent. Z vybraného zboží nejvíce vzrostla cena pšeničné polohrubé mouky, a to o 57 procent. Zatímco loni na Velikonoce jí kilogram lidé ve slevě sehnali za 11,4 koruny, letos za ni v akci zaplatí v průměru 17,9 koruny.

Vltava Labe Media.

Skupina VLM čelí kybernetickému útoku

Již dva dny čelí mediální skupina VLM bezprecedentnímu DDOS kybernetickému útoku na veškeré části infrastruktury. V současné době skupina intenzivně pracuje na nápravě.

ČokoFest 2019 na výstavišti Černá louka v Ostravě.

Ostrava zažije víkend s chutí čokolády, odoláte sladkému mámení?

/FOTOGALERIE, SOUTĚŽ/ Už v pátek 1. dubna, a vážně to není apríl, odstartuje v areálu výstaviště Černá louka v Ostravě další ročník oblíbeného ČokoFestu. Po tři dny zde bude pro návštěvníky připravena kulinářská přehlídka šéfkuchařů, prodejní stánky či třeba výstava obalů čokolád z celého světa. A vy můžete být u toho!

Vydavatelství Vltava Labe Media.

Omluva panu Janu Marcinkovi

Společnost VLTAVA LABE MEDIA a.s., sídlem U Trezorky 921/2, Jinonice, 158 00 Praha 5, se tímto omlouvá panu Janu Marcinkovi, za uveřejnění nepravdivé informace obsažené v článku „Divoké devadesátky na jižní Moravě: podnikatel s bombou na těle, drogy i podvody“ uveřejněného dne 16.1.2022 na webových portálech https://breclavsky.denik.cz, https://hodoninsky.denik.cz,  https://blanensky.denik.cz a https://brnensky.denik.cz. 

VLM Škola financí

VIDEO: Neboj se a napiš dopis svému strachu

Ono se řekne – rozjeď malou živnost, ale co když mám z toho strach? Bojím se, že se mi vysmějí, nebo že to finančně neutáhnu? Strachy jsou různé, boj s nimi také.

VLM Škola financí

Seriál i pořad: Jak na peníze a malé podnikání

Češi v posledních měsících podstatně více šetří. Přispěla k tomu nejenom epidemie koronaviru, ale také turbulence na energetickém trhu. Ekonomové se však shodují na tom, že co se osobních financí týká, mají Češi hodně co dohánět.

Deník je nejčtenější v Česku

Deník je opět nejčtenější v Česku. Děkujeme!

Regionální Deník po třech měsících opět posílil pozici nejčtenějších novin v České republice. „Jako jediní máme přes dva miliony čtenářů, což nás zavazuje k další intenzivní práci,“ uvedl ředitel redakcí a šéfredaktor Deníku Roman Gallo, když komentoval nejnovější zveřejněná data z reprezentativního průzkumu čtenosti Media projekt za třetí a čtvrté čtvrtletí roku 2021.

Byznys kafe s VLM

VIDEO: Poradíme vám, jak získat peníze na start podnikání či na rozvoj firmy

Máte dobrý nápad, který by nastartoval vaše podnikání, nebo vás a vaši firmu posunul zase o kus dál? Pak to chce už jen odvahu a také peníze k tomu, tento plán začít realizovat. A to, jak si poradit se všemi úskalími, vám poradí nový díl seriálu Byznys kafe s VLM, který si můžete pustit ve videu u tohoto článku.

Klinika Vršovická zdravotní a.s. je soukromá klinika ve Vršovicích s více jak 10letou tradicí.

Penta koupila další zdravotnické zařízení, kliniku v Praze

Společnost Penta Hospitals CZ, která v Česku provozuje několik regionálních nemocnic, ambulancí a síť specializovaných alzheimer center, oznámila další akvizici. Převezme společnost Vršovická zdravotní, která v Praze provozuje stejnojmennou kliniku zaměřenou na ortopedii, fyzioterapii a lůžkovou rehabilitaci. V krátké době jde o druhý výrazný byznys Penty Hospitals. V prosinci oznámila, že převezme i dosud konkurenční celorepublikovou síť Alezheimer center, čímž se stane největším tuzemským poskytovatelem péče o pacienty s tímto typem nemoci. V obou případech výši transakce firma nekomentovala.

Vánoční stromy z Moravskoslezského kraje, prosinec 2021.

Je tady POSLEDNÍ ŠANCE hlasovat pro nejkrásnější vánoční strom v kraji

/ANKETA, FOTOGALERIE/ Další ročník oblíbené ankety Deníku O nejkrásnější vánoční strom Moravskoslezského kraje jde do finále. Už pouze dnes - v pondělí 27. prosince do 12. hodiny - můžete hlasovat pro svého favorita. Podle počtu hlasů to jednoznačně vypadá na drtivé vítězství Dvorců, v závěsu se ovšem drží Rýmařov. V obou případech by to znamenalo, že titul nejkrasnějšího stromu kraje opět získá okres Bruntál.

Alzheimercentrum otevřelo další zařízení. Tentokrát v Praze

Vzniká největší česká síť zařízení pro pacienty s Alzheimerem

V Česku vzniká nová největší síť zařízení pečujících o pacienty s Alzheimerovu chorobou. Investiční skupina CREDITAS olomouckého byznysmena Pavla Hubáčka prodává celkem dvanáct zařízení společnosti Penta Hospitals CZ. Ta už nyní pod značkou ALZHEIMER HOME provozuje stejný počet center, nová síť tak bude mít 24 specializovaných domovů se zvláštní péčí po celé České republice.

Slevy v obchodech lze očekávat tradičně i po Vánocích

Češi hltají nákupy podle letáků. Ve slevách bývají brambory, ale i webkamery

Předvánoční období je i v letošním roce dobou, kdy se zákazníci snaží v obchodech ušetřit díky slevovým akcím. Ty bývají často zaměřeny na vánoční cukroví. Letos si lidé ty nejtypičtější suroviny potřebné k jeho upečení v akcích mohou pořídit v průměru za 913 korun, tedy o 69 korun dráž než loni. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, dceřiné společnosti Vltava Labe Media.

Zpívání je jedna z mnoha aktivit, jak trénovat paměť u seniorů. A tak se uživatelé Domova pro seniory Jevišovice rozhodli přidat k největší spontánní vánoční akci v naší republice – Česko zpívá koledy.

Česko zpívá koledy na jihu Moravy: k akci se připojili lidé ze svých domovů

Tradiční akci Česko zpívá koledy s Deníkem se konala i navzdory epidemii koronaviru. Již po druhé sice do pořádání adventního setkání na náměstích i návsích zasáhla, lidé si ale našli způsob, jak si zazpívat společně. Koledy zněly v domovech pro seniory, ale připojili se i přátelé a příznivci Deníku ze Španělska.

Česko zpívá koledy s Deníkem 2021

VIDEO: Jedinečná akce. Česko opět zpívalo koledy se skupinou Čechomor

Tradiční akce Česko zpívá koledy proběhla letos již pojedenácté. Jelikož zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci, druhým rokem po sobě jsme si tuto chvíli užili s kapelou Čechomor skrze živý videopřenos.

Z Česko zpívá koledy 2019 před mělnickým Rodinným centrem Chloumek.

Koledy s Deníkem bude letos Mělnicko zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?

Z Česko zpívá koledy 2019 v Milovicích.

Koledy s Deníkem bude letos Nymbursko zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?

Mladoboleslavsko zpívalo koledy s Deníkem.

Koledy s Deníkem bude letos Boleslavsko zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?

Česko zpívá koledy. Před střediskem volného času Domeček v Hořovicích.

Koledy s Deníkem bude letos Berounsko zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?

Akce Česko zpívá koledy 2019 v Novém Strašecí.

Koledy s Deníkem bude letos Rakovnicko zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?

Česko zpívalo koledy na Kladensku v roce 2020.

Koledy s Deníkem bude letos Kladensko zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?

Česko zpívá koledy před Mateřskou školou Sluníčko v Dobřichově.

Koledy s Deníkem bude letos Kolínsko zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?

Z Česko zpívá koledy 2019 na Palackého náměstí v Kutné Hoře.

Koledy s Deníkem bude letos Kutnohorsko zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?