Kreativ

ŠTÍTEK: VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Z Česko zpívá koledy 2019 v Miličíně.

Koledy s Deníkem bude letos Benešovsko zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?

Česko zpívá koledy 2019 na Staroměstském náměstí v Praze.

Koledy s Deníkem bude letos Praha zase zpívat pouze on-line

Tradiční akce Česko zpívá koledy je doslova za dveřmi. Zpívání, které zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci. A jak to tedy bude ve středu 8. prosince probíhat?

Skupina Čechomor zpívala koledy s Deníkem on-line také v loňském roce. Ve středu 8. prosince od 18 hodin si s ní můžete zazpívat i letos

Česko bude zpívat koledy on-line

Koledy s Deníkem bude letos celá republika zase zpívat pouze on-line. Tradiční akce Česko zpívá koledy, která zpříjemňuje předvánoční čas tisícům lidí, se totiž dotkla vládní nařízení reagující na současnou epidemiologickou situaci.

Zdravotní sestra Věra Marešová na archivním snímku z 26. července 2016).

Soud zamítl zbytek nároku Marešové na odškodnění od vydavatelství VLM

Obvodní soud pro Prahu 5 dnes zamítl zbytek žaloby zdravotní sestry Věry Marešové, ve které po vydavatelství Vltava Labe Media (VLM) žádala 2,5 milionu korun, za to, že při informování o jejím případu novináři nerespektovali presumpci neviny. Soud už loni v říjnu rozhodl, že VLM musí ženě zaplatit 100 tisíc korun. Odvolací senát následně částku potvrdil, rozhodl ale, že se obvodní soud musí zbytkem nároku znovu zabývat. Vydavatelství ženě také zaplatilo dalších 100 tisíc korun ještě před začátkem soudního projednávání. Marešové se také omluvilo. VLM, pod které patří regionální noviny Deník a zpravodajský server Deník.cz, v reakci uvedlo, že ženě již přiznané peníze uhradilo.

Debata s prostějovským primátorem Jurou a jeho náměstky v klubu Duha

Debata s primátorem Jurou: o dopravních stavbách, zeleni i bazénu

Jaké investice plánuje prostějovská radnice na příští rok? Co se opraví, vylepší, promění?  Kolik peněz rozdělí vedení města různým projektům, sportovcům či kultuře? Hlavně těmto tématům byla věnována debata s prostějovským primátorem Františkem Jurou a zástupci vedení města v klubu Duha. 

Nadační fond Kousek po kousku začal nedávno ve Fulneku budovat Zahradu Hojnosti.

SOUTĚŽ DENÍKU o 4 vstupenky na víkendové akce ve Fulneku

Ojedinělý projekt spustil nedávno Nadační fond Kousek po kousku. Ve Fulneku zahájil budování Zahrady Hojnosti. A už na tento víkendu připravuje dvě lákavé akce. První z nich je sobotní Galavečer v kostele sv. Josefa. V neděli pak láká na držitele Thálie, bývalého účastníka Superstar a současnou hvězdu muzikálové scény Tomáše Savku. A vy můžete být u toho!

Aero Vodochody. Letoun  L-159

Aero Vodochody je prodáno. Českého výrobce převzal maďarský finančník

Prodej Aera Vodochody je dokončený. Nově patří společnosti HSC Aerojet, v níž má většinu maďarský finančník Szalay-Bobrovniczky. Menší podíl vlastní česká skupina Omnipol. Vedení společnosti se dnes ujímá Viktor Sotona, ve funkci nahradí Dietera Johna. Součástí prodeje je i letiště Vodochody, řekla ČTK mluvčí Omnipolu Marika Přinosilová. Aero zaměstnává přes 1300 lidí, je největším tuzemským výrobcem letecké techniky. Aero dosud vlastnila skupina Penta. Ta je vlastníkem vydavatelství Vltava Labe Media, které vydává regionální Deníky a Deník.cz. 

Deník Extra

Přečtěte si Sokolské noviny Deníku Extra

Rozhovor s olympijským medailistou Alexandrem Choupenitchem, historický příběh přísahy naší republice, vzpomínky na dobu prezidenta Masaryka, ale také nejrůznější druhy motivace ke sportování. O tom všem se dočtete v Sokolských novinách Deníku Extra.

U stánku Kondice se bude i cvičit.

Na večer plný humoru dorazí Deník i Kondice

Známý bavič Zdeněk Izer se svým pořadem Na plný coole zavítá ve čtvrtek 30. září do Hořovic. V něm se mohou diváci setkat s jedinečným humorem oblíbeného komika. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček.

Otevření Manifesta Anděl.

VIDEO: Konečně. Manifesto Anděl mělo zpoždění, otevřelo se v pátek

/FOTOGALERIE/ Po razantní proměně nároží ulic Stroupežnického a Ostrovského v Praze 5 poblíž Anděla a Na Knížecí, se zde konečně otevřela „oáza pro světovou gastronomii i kulturní dění“. Manifesto, které lidé znají zatím hlavně z Florence, otevřelo. Nabízet jídlo i kulturní zážitky původně chtělo už v půlce srpna.

Jaroslav Haščák

Slovenský generální prokurátor zrušil stíhání finančníka Haščáka

Slovenský generální prokurátor zrušil stíhání spoluzakladatele česko-slovenské finanční skupiny Penta Investments Jaroslava Haščáka, kterého loni v prosinci policie obvinila z korupce a z praní špinavých peněz v souvislosti se zhruba 15 let starou korupční aférou zvanou Gorila. Vyplývá to z dnešního oznámení prokuratury. Kromě Haščáka bylo zrušeno i stíhání dalších dvou obviněných.

Snídaně s Deníkem v českobudějovickém Budvaru.

OBRAZEM: Jihočeské firmy snídaly s Deníkem

Přátelská atmosféra panovala v úterý 25. srpna dopoledne v restauraci Budvarka v pivovaru Budějovický Budvar. Zástupci více než padesátky významných jihočeských firem, starostové měst a obcí, ředitelé nemocnic ti všichni přijali pozvání Deníku, aby společně posnídali.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsal Lubomír: Ahoj, bratránku Petře!

Častěji teď vzpomínám, jak jsme s partou kluků, kteří bydleli tady v Petřvaldě v Porubské ulici, podnikali výlety s rodiči, třeba do Holotovce na borůvky, nebo jak jsme si hráli na staveništi hornických ubytoven či chodili hrát tenis na hřiště na ulici Parys. Proč na to teď vzpomínám? Představ si, že po 72 letech začali bourat bývalé hornické ubytovny  na Březinách, kde byl od roku 1975 domov důchodců, později Domov seniorů Březiny. Zbourají asi tři budovy a postaví nové, moderní za 300 milionů pro 150 klientů, kteří zde dožijí v klidu a spokojenosti.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsala čtenářka Tereza: Milý táto,

pamatuji si ještě jako malá, že jsi byl můj vousatý hrdina. Zabíjel jsi pavouky, četl mi pohádky, vařil oblíbené špagety, chránil nás a vždy byl trpělivý. Bral sis mne na ramena, pobíhal po náměstí a smál se, i když jsem tě zrovna třeba trochu škrtila. V pubertě jsem se modlila, abys mě nechtěl líbat před spolužáky, i pro to jsi měl pochopení.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis otci napsal Valentin: Ahoj, tati!

Marně vzpomínám, kolikrát jsem Tě takto v životě oslovil. A je mi tak líto, že Ti zdravotní stav nedovolil být poslední červnovou neděli na mé výstavě obrazů v Radomyšli. Když jsem měl chvilku, přemýšlel jsem, jak ten čas hrozně letí. Je mi 65 let, Tobě už bude v říjnu 93, a já v Radomyšli vystavuji své obrazy už od svých šestnácti let, tedy s drobnými přestávkami.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis otci napsala Irena: Milý tatínku,

co napsat v krátkém textu? Tvůj tak milovaný Písek roste do krásy, s občasnými, dost zásadními nevratnými šrámy, stejně tak tomu je v komunální politice (o té celorepublikové ani nemluvě, tam můžeme hovořit o těžkém úrazu). V Písku, jako jinde, se usazují na vlivných místech komunistické nomenklatury minulého režimu, v kultuře mají rovněž svoje slovo a dost výrazné, nikomu to nevadí, někteří i tleskají. Penzisté obtížně přežívají, bývalí estébáci, politrukové a jim podobní pohodlně žijí ze svých tučných penzí a výsluh.

Šéfkuchař Marek Hosnedl.

Masarykovo nádraží má novou restauraci, hitem má být žemlovka

Zcela nová nádražní restaurace se chystá v útrobách Masarykova nádraží. Pokud byste ale čekali místo pro páteční sraz trampů s pivem a zelenou, tedy klasickou nádražku, nedočkali byste se. Restaurace, která se otevře na konci srpna, chce navázat na prvorepublikovou tradici.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis otci napsal Arnošt: Taťko!

Uteklo to jako voda, viď? No a vidíš, u vody jsem zůstal. Určitě si vzpomínáš ještě líp než já, jak jste s mamkou měli penzion na Lipně. Zase u toho byla voda. Vlastně díky tomu jsem se také dostal k bazénu. Voda mi dělala dobře už odmala. Vděčím tobě i mamce za hodně věcí a právě vám patří veliké poděkování. 

Napište svým blízkým dopis skrze Deník.

Dopis napsal Martin: Ahoj, táto.

Tak jsme na chalupě začali opravovat rybník, který jsi tam před pětatřiceti lety vybudoval. Škoda, nebo spíš zaplať pánbůh, že u toho nejsi. Ještě by tě ranila mrtvice. Já už se kvůli tomu už taky musím omývat studenou vodou několikrát denně, protože se při pohledu do toho bahnitého chřtánu vůčihledně potím. Asi by tě netěšily poražené olše a borovice, natož ta jáma plná bláta.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsala Maruna: Ahoj táto,

jako dítě jsem měla z Tebe spíš strach než respekt, protože jsi byl prchlivý a nikdy jsem nevěděla, jak budeš reagovat. Když jsi měl dobrou náladu, byla s Tebou legrace, ale stačila chvilka, aby bylo všechno jinak.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsala Jarka: Milí rodiče,

bohužel už nejste mezi námi, moc bych vám ale chtěla říct, jak často na vás myslím a jak mi chybíte. Byli jsme tři sourozenci, zůstala jsem tady ale sama.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis otci napsala Lolina: Ahoj tati,

velmi často na Tebe myslím ve smyslu toho, co bys tomu dnes řekl. Přestože jsi měřil jenom asi 162 centimetrů, byl jsi pro mě, moje děti a všechny známé Velký Malý Muž. Ještě dnes připomínám svému nejmladšímu synovi, který si Tě užil jen do svých dvanácti let: „Co by tomu řekl asi děda?“ A představ si, má to pořád účinek.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis otci napsal Jan: Tatínku,

první slovo, které jsem se naučil, bylo maminka. A hned druhé táta. Jedna z prvních vět: Kde je táta? Odpověď na tuto otázku jsem se dozvídal rozpačitě, zdrženlivě, potichu. Prý jsi odešel uprostřed rodinné pohody na půdu domu, který nám již nepatřil, a nevrátil se.

Napište svým blízkým dopis skrze Deník.

Dopis napsal Otakar: Milý táto,

dovol mi, abych napsal dopis tobě i tvému tátovi, který umřel moc brzy, to ti bylo teprve 14 let. A já ho nezažil tedy vůbec. Ale v naší rodině byl děda pojem. První český starosta Českých Budějovic. Typický selfmademan, který se vypracoval z pozice levobočka až na pozici v městě nejvyšší.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis otci napsal Ruda: Ahoj tati,

těmito slovy začínal každý můj dopis z vojny, na které jsem byl už před pětašedesáti lety. Věděl jsi tedy, jakým traumatem pro mne, svobodomyslného introverta, byly první měsíce té kolektivistické odborárny. Psal jsi mi, abych to vydržel, že v životě jsou horší věci než vojna, a měl jsi pravdu.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsal Kristian: Milý táto,

měli jsme štěstí, že jsme spolu měli krásný vztah, aniž bychom si museli posílat dopisy. Žili jsme v době telefonů, a tak se stávalo, že jsi sedl na kolo a ze svého ateliéru, vybudovaného ze stodoly v jižních Čechách, vyjel do místní hospody a objednal si telefonní číslo do Bruselu, kde jsem v té době studoval a nemohl domů. 

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsal Honza: Ahoj, tati,

psát ti otevřený dopis do novin je pravděpodobně můj druhý nejhorší nápad hned po mém dětském pokusu připojit si sluchátka k zapnutému elektrickému ohradníku…

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis od Jany: Milý Jendo,

 už je to sedm měsíců, co jsi, brácho, odešel, ale já se s tím pořád nemohu smířit. Říká se, že čas rány zahojí, ale u mě to nějak neplatí. Pořád tomu nemůžu a ani nechci uvěřit.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis od pana Ivana: Milá maminko,

ve svých osmadevadesáti letech jsi byla mentálně naprosto fit. Fyzicky Tě trápila jen omezená pohyblivost a strašně jsi se za ni styděla, takže jsi se šourala pouze po bytě. A když jsem Tě chtěl vyvézt na vozíku po vesnici nebo na Korzo do okresního města – abys přišla mezi lidi – tak jsi to nedovolila a raději seděla doma. Ani na výlet autem jsi nechtěla jet.Také Tě trápila dost silná nedoslýchavost a číst jsi si mohla pouze s lupou. A tak jsi nečetla…

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsal Roman: Píšu tátovi. Ale kerýmupa?

Ech, já měl tátů! Třeba toho, co mně a bráchovi po nocích lupénkovou pilkou vyřezal a vyrobil autodráhu, co z bramborového salátu na míse udělal moře s vlnami, na nichž pluly kachny z vajíček na tvrdo, a co si věděl rady úplně se vším, co šlo opravit, vyrobit, rozmontovat a zase smontovat. A měl jsem taky tátu, co byl mistr devatera řemesel a kutil od pánaboha, který navíc maloval, fotografoval a vyšíval. I sparťanskou šálu si sám uháčkoval. To proto, že ačkoliv v mládí vystřídal bydlení ve všech pražských čtvrtích, hlásil se k Letné. 

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsal Vojta: Milí praprarodiče,

nikdy jsem s Vámi nemohl osobně mluvit, protože když jsem se narodil, nebyli už jste mezi námi. Znám Vás ale hlavně z mnoha vyprávění mojí babičky, Vaší dcery.  

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsala Jana: Tati,

už je to spousta let, co tu s námi nejsi. Chybíš mi. Napsala jsem o tobě povídku. Snad se ti bude líbit. Děkuji Ti za všechno. Jsi pořád v našich srdcích.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis napsala Jitka: Milý dědečku,

už je to spousta let, co tu s námi nejsi. Chybíš mi. Napsala jsem o tobě povídku. Snad se ti bude líbit. Děkuji Ti za všechno. Jsi pořád v našich srdcích.

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis zesnulému otci napsala Jára: Milý táto,

včera jsem byla na hřbitově zapálit Ti svíčku, protože bys měl narozeniny. Stála jsem u pomníčku a vzpomínala na Tebe a na náš poslední společný den a na všechny ty roky, co jsme si, jak se říká, zbyli.