Kreativ

ŠTÍTEK: BK Pardubice

Pardubičtí basketbalisté doma poprvé v historii prohráli s Hradcem Králové.

Hradec poprvé v historii dobyl Pardubice. Popravovali ex

Vítěznou náladu si do nového roku přenesou Královští sokoli z Hradce. Poprvé v historii. Pardubičtí basketbalisté prohráli doma s Hradcem Králové. To se jim do 28. prosince 2021 ještě nikdy nestalo. Hlavní slovo při zkažení přelomu roku v kabině Beksy měla cizinecká legie Královských sokolů. V čele s Ozrenem Pavlovičem, který nedávno působil v Pardubicích. Stranou nezůstal ani další „Pardubák“ David Škranc.

Tomáš Grepl - trenér BK ARMEX Děčín.

Basketbalisty ze severu prověří kluby ze dna tabulky. Čekají se výhry

Základní část ligy basketbalistů se nám kvapem blíží ke konci a ústecké partě zbývá odehrát poslední utkání v roce 2021. V něm bude Sluneta zajíždět na palubovku předposledního BK Redstone Olomoucko. Předposledním soupeřem Válečníků z Děčína v roce 2021 bude nováček soutěže a poslední tým tabulky Kooperativa NBL, Jindřichův Hradec.

Basketbalové utkání Kooperativa NBL mezi BK JIP Pardubice (v bíločerném) a Královskými sokoly Hradec Králové (v černém) v pardubické hale na Dašické.

Lahůdka pod koši aneb To nejlepší na konec. Pardubice vyzývají Hradec

POZVÁNKA NA DERBY/Závěr roku 2021 ve znamení lahůdky. Pokud ještě nemáte dost všech vánočních dobrot, tak je čas vyrazit na basketbal. Ve sportovní hale Dašická se totiž bude servírovat jediné východočeské derby. A zápas je lukrativní ještě z jednoho ohledu. Kdo by nechtěl vstoupit do nového roku vítězstvím…

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Pardubice (99:78)

FOTO: Harding dvaceti body za poločas nasměroval Nymburk za výhrou

Basketbalisté Nymburka v 16. kole Kooperativa NBL porazili Pardubice 99:78. Hlavní postavou zápasu byl Jerrick Harding, který už v prvním poločase dal dvacet ze svých třiadvaceti bodů a nasměroval tým k vítězství, které ve druhé půli dotáhli spoluhráči. Nymburk se tak naladil na úterní zápas Ligy mistrů v Bosně proti Igokee, ke kterému vyrazí hned v neděli ráno.

Ilustrační foto.

Na doskoku to Bekse haprovalo, ale s Chorvaty si přesto poradila

Třetí domácí zápas v Alpe Adria Cupu a třetí vítězství pardubických basketbalistů v mezinárodní soutěži. V nedělním podvečeru si Beksa poradila s chorvatským soupeřem GKK Šibenka, aktuálně posledním týmem tabulky tamní ligy, bezpečně 82:67.

Pardubičtí basketbalisté doma padli s Ústím nad Labem (76:80).

Z vítězné vlny rychle dole. Pardubičtí obři narazili do ústecké zdi

Kooperativa NBL/Beksa dohrávku nezvládla. Ve sváteční den padla s Ústím nad Labem. Doma. Výhra v Děčíně tak vyšla vniveč. Tohle se úplně nečekalo. Pardubičtí basketbalisté v sobotu znovu naskočili na vítěznou vlnu, ovšem udrželi se na ní jen čtyři dny. Ústí pomstilo své severočeské sousedy a znovu Beksu shodilo do otevřeného oceánu.

Basketbalové utkání čtvrtfinále Alpe Adria Cupu mezi BK JIP Pardubice (v bíločerveném) a Patrioti Levice (v zelenožlutém) v pardubické hale na Dašické.

Čtyři facky stačily. Levicemi to začalo, Levicemi to může skončit

POZVÁNKA/Do třetice všeho dobrého. Pardubičtí basketbalisté měli kvůli covidu v týmu soupeře „zákaz“ odcestovat na jejich palubovky. Týká se to plánovaných zápasů v rakouském Welsu a chorvatském Šibeniku. Není proto divu, že přestože mají v kolonce odehraných utkáních dvojku, absolvují již páté kolo letošního ročníku Alpe Adria Cupu.

Basketbalisté Děčína prohráli v Ostravě.

Válečníci padli v Ostravě. Situace se nelepší. Zatím

Velmi špatný úvod, pak chvilka naděje, kterou spláchla poslední čtvrtina. Basketbalisté Děčína nevyužili možnost dotáhnout se na Ostravu. Právě na její palubovce prohráli 73:86 a zůstávají se třemi výhrami na desátém místě. 

Z těch silnějších týmu BK JIP Pardubice porazil Brno. Dnes ho čeká bitva v Opavě.

Výzva jako hrom. Děravá obrana Beksy proti smrtícímu útoku Opavy

POZVÁNKA/Maturita. Pardubičtí obři stojí před těžkou zkouškou. Do posledních zápasů vstoupili nepřipraveni a na konci byli ohodnoceni známkou pět. Propadli především na půdě Jindřichova Hradce, který na nich vytřískal první výhru v sezoně. A teď mají čelit jednomu z nejlepších útoků v lize.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Jindřichův Hradec (116:75)

FOTO: Martin Kříž je zpět! A nestárnoucí Petr Benda zasmečoval po dvou letech

Basketbalisté Nymburka s přehledem potvrdili roli favorita a v 11. kole Kooperativa NBL porazili poslední GBA Jindřichův Hradec jasně 116:75, když už po patnácti minutách hry měli náskok třicet bodů. Hned šest nymburských hráčů se dostalo na dvouciferný počet bodů, lídr tabulky také osmnácti trojkami vytvořil nové maximum sezony. Více trojek dal Nymburk pouze v roce 2018, kdy jednadvaceti trojkami stanovil rekord soutěže.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL USK Praha - Nymburk (78:104)

Na palubovku českého obra přijede ligový trpaslík

Basketbalisté Nymburka v 11. kole Kooperativa NBL přivítají doma GBA Jindřichův Hradec. Půjde o souboj prvního týmu tabulky s posledním. Utkání začíná ve středu od 18 hodin. Přímý přenos vysílá TV COM.

V barvách Vividbooks Pardubice nastupují i hráči z Beksy.

Pardubičtí mladíci se rozjeli dobře. Do cíle ale dojeli až druzí

ZPRAVODAJSTVÍ/Co mají společného basketbalová Opava s Pardubicemi? Obě města mají zastoupení v obou nejvyšších soutěžích basketbalistů. V té nižší, první lize, se soupeři už střetli. V té elitní, tedy Kooperativa NBL, se vzájemný duel čeká v sobotu. Vividooks neuspěl ani v juniorské extralize. 

Týnišťskou desítku si zaběhlo na 162 vytrvalců a vytrvalkyň

FOTOGALERIE: Týnišťskou desítku si zaběhlo na 162 vytrvalců a vytrvalkyň

Už 29. ročník Týnišťské desítky se uskutečnil na slavnostní den - 28. října. Právě na počest tohoto svátku vzniku samostatného československého státu se tato akce koná. Loni její pořádání covidová omezení překazila. Po roční odmlce se za slunečného podzimního počasí postavilo na start závodu na 10 kilometrů162 vytrvalců a vytrvalkyň v devíti věkových kategoriích.

Basketbalové utkání Kooperativy NBL mezi BK JIP Pardubice (v bíločerveném) a Basket Fio banka Jindřichův Hradec (v modrém) v pardubické hale na Dašické.

Pruty a holínky s sebou. Pardubičtí dlouháni se chystají vylovit Vajgar

POZVÁNKA/Konec října je časem výlovů rybníků. K jednomu z nich se vydávají pardubičtí basketbalisté. V hale Jindřichova Hradce, která se nachází jen šest minut pěšky od Vajgaru, je čeká další vystoupení v letošní Kooperativa NBL. S nadsázkou řečeno do zavazadlového prostoru autobusu si přibalí pruty a holínky…

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Ostrava - Nymburk (75:101)

Na Hradec i s Tůmou. Mimo hru jsou rekonvalescent Kříž a zraněný Gibbs

Basketbalisté Nymburka se v 9. kole Kooperativa NBL představí doma proti Královským sokolům. Budou se snažit rozšířit svou sbírku 40 ligových výher v řadě a zároveň se budou chtít co nejlépe naladit na úterní domácí zápas Ligy mistrů s Igokeou. Utkání s Hradcem začíná v sobotu od 17 hodin v hale Sportovního centra.

Naposledy doma BK JIP Pardubice porazil Brno.

Srdce už mu bije pro Beksu. Teď jde trenér Repeša poprvé proti „svým“

POZVÁNKA/Zanechal tam výraznou stopu a týmu jistě dál fandí. Jenže dnes musí učinit výjimku. Chorvatský trenér Dino Repeša totiž změnil klubové barvy a s novým zaměstnavatelem bude v sobotu čelit „svému“ USK. Kdo má koho lépe přečteného? O tom se můžete přesvědčit v sobotním podvečeru. 

Tým děčínských Válečníků U15 zapsal historicky první výhru na mezinárodním turnaji mládeže Central European Youth Basketball League.

Děčínští mladíci ovládli domácí turnaj s mezinárodním nádechem

Buď vítězím, nebo se učím. Mladší děčínští basketbalisté kategorie U15 dostali lekci kruté porážky v koncovce úvodního utkání turnaje s Pardubicemi. Týmový duch se ale nezachvěl a výhry nad dvěma polskými týmy nakonec přinesly celkové vítězství na historicky prvním turnaji CEYBL v Děčíně.

Pardubice (v pruhovaném) hostily na své palubovce Brno.

Do sousedního Hradce. Pardubická armáda vyráží odzbrojit cizineckou legii.

Mají stejně výher, přesto na tom nejsou stejně. Důvod je prostý. Zatímco Hradec Králové si může v letošní sezoně odškrtnout již sedm zápasů, tak Pardubice pouze pět. S Opavou nehráli kvůli její účasti v předkole Ligy mistrů a ligový zápas s Ústím vystrnadil úvodní střet v Alpe Adria Cupu. Zpět pod koše Kooperativa NBL.

Pardubice (v pruhovaném) hostily na své palubovce Brno.

Nečekaná kometa Burda: Z Beksy jsem měl velký respekt, teď jsem ale nadšený

ROZHOVOR/Nenápadný tahoun. Pardubičtí šíbři ulovili v období herního klidu několik velkých ryb. V síti jim ale uvízla také jedna malá. Ale zdá se, že nenajedená. A tak začíná růst. Jmenuje se Matěj Burda a je mu dvacet let. Všem škarohlídům, kteří mu prorokovali, že je to jen další hráč do počtu, nasadil roubík. Absolvent pražské akademie GBA chytá svoji šanci za pačesy. V utkání proti Brnu využil faktu, že ústřední rozehrávač Tomáš Vyoral leštil kvůli zranění lavičku. Na palubovku naskočil v průběhu první čtvrtiny jako náhradník a zápas dokončil jako první rozehrávač. Ne nadarmo seděl na střídačce vedle Vya…

BK JIP Pardubice vs. Basket Brno.

Ani na dvanáctý pokus. Pardubice poráží doma Brno osm let v řadě

KOOPERATIVA NBL: Brno prostě musejí milovat. Pardubičtí basketbalisté znovu nad Brnem v domácím prostředí zvítězili. Respektive od svého návratu do nejvyšší soutěže v roce 2013 Brno v Pardubicích ještě nevyhrálo. A nepovedlo se mu to ani na dvanáctý pokus.

Pardubičtí basketbalisté se střetnou s Brnem.

Ve znamení písmena R: Repešova obrana se postaví Růžičkově útoku

POZVÁNKA/Lahůdka. Souboje pardubických basketbalistů s těmi brněnskými patří v poslední době k ozdobám Kooperativa NBL. V letošní sezoně se poprvé střetnou v sedmém kole základní části, když počet odehraných zápasů tomu neodpovídá. Beksa má s Brnem pozitivní bilanci. Neprohrává s ním v lize a vyřadila ho ve čtvrtfinále posledního poháru.

Pardubičtí basketbalisté doma absolutně nestačili na vysoce favorizovaný Nymburk.

Repeša před Olomouckem velí: Musíme zlepšit úplně všechno

Rychlorehabilitace. Pardubičtí basketbalisté se nemusí z domácího debaklu vzpamatovávat celý týden. Kooperativa NBL totiž pokračuje již dnes. Beksa v šestém kole zajíždí do Olomouce. Zápas bude speciální pro Davida Pekárka, odchovance Prostějova, odkud se ligový basketbal přestěhoval právě do hanácké metropole.

Radek Nečas se oficiálně rozloučil s hráčskou kariérou.

Radek Nečas alias Šutys "ofiko" uzavřel bohatou hráčskou kariéru

FOTOGALERIE/Teď už je to jisté! I kdyby ho stokrát pálily prsty, už se nevrátí. Před sobotním zápasem s Basketball Nymburk Radek Nečas oficiálně, před fanoušky, uzavřel svoji bohatou hráčskou kariéru. Rekordman české nejvyšší soutěže odehrál v Kooperativa NBL úctyhodných 905 utkání!

Pardubice zdolaly Wels ve vstupním utkání poháru Alpe Adria Cup

Všudybyl Burda na vše sám nestačil

Třetí kolo první ligy basketbalistů svedlo na brněnskou palubovku zálohy týmů KNBL, které tvoří hráči do 23 let. V něm se blýskl hostující Matěj Burda, který do brněnského koše vysázel přes třicet bodů.