Kreativ

ŠTÍTEK: BK Pardubice

Brněnští basketbalisté (v bílém) ve středu padli s Nymburkem, v předposledním kole nadstavby je čeká venkovní utkání v Kolíně.

Boj o pozice pro play-off vrcholí. Brno potřebuje odjet z Kolína s výhrou

Už jen dvě kola zbývají do konce nadstavbové fáze A1. A brněnští basketbalisté stále živí šanci, že by mohli do play-off nejvyšší soutěže vstoupit ze čtvrté příčky, která by jim pro čtvrtfinále zajistila výhodu domácího prostředí v případném klíčovém utkání. Zatím je však Basket šestý, a pokud si chce udržet naději na posun tabulkou, musí zvládnout sobotní duel na palubovce Kolína.

Z utkání nadstavbové části BC Kolín - Opava (79:100).

Medvědi si na Opavě vylámali zuby. Inkasovali potupnou stovku

/FOTOGALERIE/ Po překvapivém skalpu Pardubic pomýšleli na další, jenomže si museli nechat zajít chuť. Basketbalisté Kolína po bezkrevném výkonu nestačili v domácím prostředí na Opavu a ve 12. kole nadstavbové části skupiny A1 prohráli vysoko 79:100.

Sluneta Ústí - Pardubice, nadstavba KNBL 2023/2024. Maverick Rowan

VIDEO: Sluneta zůstává v nadstavbě doma neporažená. Smetla i neoblíbenou Beksu

Pardubická série končí, ústecká pokračuje. Severočeši doma skolili neoblíbeného protivníka, s nímž v posledních letech dvakrát vypadli 3:4 na zápasy v play-off, jednoznačně 99:83 a pojistili si nejhůř třetí místo po dlouhodobé části, což je historický úspěch klubu. Naopak Beksa bude muset ještě hodně bojovat o to, aby mohla čtvrtfinále play-off začínat v domácím prostředí.

Z utkání 9. kola NBL BC Kolín - Opava (90:89).

Kolín hostí mistra. Série zatím pro domácí

Minulé kolo zaskočili Pardubice, nyní si brousí zuby na skalp dalšího favorita. Basketbalisté Kolína ve 12. kole nadstavbové části skupiny A1 hostí dnes (středa) mistrovskou Opavu, které patří třetí místo.

V prvním nadstavbovém střetu pardubičtí basketbalisté srazili Ústí nad Labem po velkolepém obratu.

Třetí korálek na šňůře proher by se pardubickým basketbalistům do krámu nehodil

Dvojka střídá jedničku. Pardubičtí basketbalisté mají v těchto dnech náročný los. V neděli padli po slibném výkonu v prvním poločase s vedoucím Nymburkem a dnes je čeká cesta do Ústí nad Labem, které se snaží po nadstavbové části udržet druhou příčku. Beksa může být před utkáním optimistou, protože Pandy již dvakrát v letošní sezoně porazila.

Svitavští prvoligoví basketbalisté.

Čtvrtfinálový úkol je splněn! Tuři si poradili s pražským Sokolem a jdou dál

/VIDEO/ Mezi čtyři nejlepší celky první ligy se prokousali svitavští basketbalisté. Ve čtvrtfinálové sérii si dvakrát během tří dnů poradili se Sokolem pražským. Na domácí palubovce výhru po úporném boji doslova vydřeli, ve venkovní odvetě potom soupeře suverénně převálcovali. Tuři se těší na semifinále, které začíná 5. dubna. Jejich rivalem v něm budou GBA Lions z Jindřichova Hradce.

Pardubičtí basketbalisté lídra tabulky z Nymburka nezaskočili.

Světlý poločas střídaly temné minuty. Beksa přestala trefovat a Nymburk trestal

Dvě tváře. V prvním poločase dohrávky v horní nadstavbové skupině pardubičtí basketbalisté favorizovanému Nymburku stačili. Po změně stran vystrčili prsty a lídr tabulky je přes ně klepl. Rozhodující a nutno dodat, že drastický náskok si vypracoval ve druhé polovině třetího kvartálu. Na něj už Beksa nemohla reagovat. Navíc stále bez klíčového muže sestavy Tomáše Vyorala.

Z basketbalového utkání nadstavbové části NBL Pardubice - Nymburk (61:79)

FOTO: První místo do play off mají basketbalisté Nymburka po výhře jisté

Basketbalisté Nymburka zvítězili v dohrávce 7. kola nadstavby Kooperativa NBL v Pardubicích 79:61 a definitivně si tak zajistili prvenství v tabulce a nejlepší pozici pro play off. Druhé Ústí totiž tři kola před koncem už ztrácí tři výhry a má i horší vzájemné zápasy. Nymburk podobně jako v pátek proti Slunetě táhli Ty Gordon s Mylesem Stephensem, kteří dali 22 a 21 bodů. Zápas rozhodla šňůra hostů 22:0 ve třetí čtvrtině.

Pardubičtí basketbalisté na Nymburk nevyzráli ani jednou v soubojích o bronz v loňské sezoně, ani ve dvou měřeních sil tohoto ročníku.

Pardubičtí basketbalisté se točí v kruhu zranění. Na kurtu je roztočí Nymburk

Jako na potvoru před takovým to špílem. Protože každý zápas a pro každého s Nymburkem je basketbalový svátek. Pardubičtí čahouni přišli ve středu o březnovou neporazitelnost. I s dvěma únorovými vítězstvími se na jejich šňůře houpalo šest korálků za sebou. A zrovna před utkáním s hegemonem českého basketbalu, který letos udělá vše, aby si vzal královské žezlo zpět. Středočeši mohou děkovat svým krajanům, protože Bekse v rozletu, spíše za letu, přistřihl křídla Kolín. A nutno podotknout, že hodně překvapivě.

Pardibičtí basketbalisté nečekaně padli doma s Kolínem.

Domácí krach s Kolínem. Vítěznou šňůru Pardubic přestřihl nejméně očekávaný tým

První vyhrání z kapsy vyhání. Toto české rčení naznačuje, že po euforii z výhry, se dostaví pocit neomylnosti. Pardubičtí basketbalisté si ho mohou upravit na daleko solidnější počet: Šest vyhrání z kapsy vyhání… Po dvanácti výhrách ze čtrnácti zápasů a šesti v kuse, padli s Kolínem, který naopak prohrál devět z deseti utkání. A ještě ke všemu doma. Před věrnými fanoušky, kteří dali přednost televiznímu hokejovému derby. Jak už to bývá, Beksa prohrála v nejmenší vhodný moment. V případě opačného výsledku se mohla vyšvihnout už na čtvrtou příčku.

David Zach

VIDEO: David Zach: O utkání s Brnem i současných výkonech Opavy

/AKTUALIZOVANÉ VIDEO, FOTOGALERIE/ Poslední tři zápasy opavským basketbalistům výsledkově vůbec nevyšly. Naposledy Slezané prohráli na domácí palubovce s Pardubicemi.  Ve středu mají před sebou další výzvu. Pokud chce úřadující mistr udržet naději na druhou příčku v tabulce, musí Brno bezpodmínečně porazit. Více o středečním duelu s asistentem opavského trenéra Davidem Zachem. Zápas začíná v 18 hodin.

Pardubičtí basketbalisté už jednou v letošní sezoně doma Kolín porazili na akci rajeme spolu za Pardubice.

Pardubičtí basketbalisté hodlají sestřelit sedmý terč za sebou. Uhne jim Kolín?

Od Kolína ke Kolínu a ještě možná dále. V jich případě platí déle. Pardubičtí basketbalisté rozpletli v desátý únorový den šňůru výher právě v Kolíně. Od té doby vyhráli ještě pětkrát. A jelikož se Kooperativa NBL nachází v nadstavbové fázi, tak skalpy Beksy mají vysokou hodnotu. Ať už domácí triumfy nad Ústím a Děčínem, či venkovní pokoření Brna a naposledy mistrovské Opavy.

Jan Šotnar, trenér Sluneta Ústí nad Labem

Fanoušci Slunety, tady to máte černé na bílém. Šotnar v Ústí skončí

Ústeckou Slunetu po sezoně opustí trenér Jan Šotnar. Jeho další působiště známé není, neprozradil ho ani samotný kouč a ani generální manažer Ústí Tomáš Hrubý. Podle zákulisních informací Deníku s velkou pravděpodobností zakotví u Labe, avšak nikoli v Nymburku, jak se spekulovalo minulý rok, ale v Pardubicích.

Jan Šotnar, trenér Sluneta Ústí nad Labem

V Ústí skončí uznávaný basketbalový trenér Šotnar. Přesune se do Nymburku?

Ústeckou Slunetu po sezoně opustí trenér Jan Šotnar. Jeho další působiště známé není, neprozradil ho ani samotný kouč a ani generální manažer Ústí Tomáš Hrubý. Podle zákulisních informací Deníku s velkou pravděpodobností zakotví u Labe, avšak nikoli v Nymburku, jak se spekulovalo minulý rok, ale v Pardubicích.

Jindřichův Hradec vs. Tuři Svitavy.

Tuři zakončili nadstavbu další prohrou. Ve čtvrtfinále na ně čeká pražský Sokol

Svitavští basketbalisté dohráli nadstavbovou skupinu prvoligové soutěže. Bez absentujících klíčových hráčů podlehli nejlepšímu týmu skupiny z Jindřichova Hradce, ale bolet je tento nezdar zase tolik nemusí, protože o jejich čtvrtém místě v tabulce bylo jasno ještě před utkáním. Všechno je nyní zapomenuto, tento pátek startuje play off, tedy klíčová fáze sezony!

Sluneta Ústí - Nymburk, fanoušci

Natřískané tribuny, podpisy od hrdinů. Byli jste u skalpu Nymburka?

Ústečtí basketbalisté budují z domácí haly nedobytnou tvrz. Naposledy zde těsně před Vánoci uspěly Pardubice, a to až ve druhém prodloužení, s prázdnou odsud následně odjeli i soupeři v evropském Alpe Adria Cupu. Včera na Slunetě podruhé v sezóně padl kolos z Nymburka, Severočechy hnalo za výhrou více než třináct stovek fanoušků.

Luděk Jurečka

VIDEO: Luděk Jurečka o opavské porážce i přípravě na utkání hvězd

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Luděk Jurečka dal Pardubicím sedmnáct bodů, byl nejlepším střelcem Opavy, nicméně na vítězství to nestačilo. Slezané prohráli 77:83. Čtyřicetiletý křídelník byl zklamaný. Věří ale, že Opavští se zvednou a už ve středu porazí Brno. Novojičínský rodák už také pomalu vyhlíží sobotní utkání hvězd, ve kterém se představí v dovednostní soutěži trojkařů. Více už v následujícím videorozhovoru.

Petr Czudek

VIDEO: Opavský kouč Petr Czudek nejen o poslední čtvrtině s Pardubicemi

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Opavští basketbalisté nezvládli výsledkově třetí zápas v řadě. Na domácí palubovce nestačili na Pardubice. Dobře rozehrané utkání ztratili ve čtvrté čtvrtině, kdy nastříleli pouze devět bodů a nakonec v koncovce prohráli 77:83. Více o sobotním duelu s opavským trenérem Petrem Czudkem v následujícím videorozhovoru.

BK Opava - BK KVIS Pardubice 77:83

Pardubice nepřestávají udivovat basketbalovou veřejnost. V Opavě drtivým finišem

Hrát se play off, tak pardubičtí basketbalisté jsou horkým kandidátem na zlato… Dostali se na tsunami vítězství. V té lepší nadstavbové skupině pověsili šestý korálek na šňůru úspěchů. A nehoupou se tam lecjaké. Beksa doma porazila Ústí nad Labem i Děčín a dobyla palubovky v Brně a nyní i v Opavě. Zápas na kurtu mistra rozhodla drtivým finišem. Navíc bez zraněného Tomáše Vyorala a vyloučeného Petra Šafarčíka.

David Zach

VIDEO: Opavský Zach o zápase s Pardubicemi, aktuální situaci i možném posílení

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Po dvou porážkách v řadě se opavští basketbalisté představí na domácí palubovce. Slezané v sobotu narazí na rozjeté Pardubice. Pokud chce úřadující mistr pomýšlet na druhou příčku, musí bezpodmínečně zvítězit. Více už nejen o samotném duelu s Davidem Zachem, asistentem trenéra Petra Czudka. Duel s Pardubicemi začíná v 17.30.

Brněnští basketbalisté (v bílém) v důležitém boji o první čtyřku podlehli doma Pardubicím 72:80.

Facka, která může i pomoct. Brno po špatné druhé půli doma padlo s Pardubicemi

Nepovedený druhý poločas, který může mít negativní následky. Brněnští basketbalisté v důležitém středečním zápase na domácí palubovce klopýtli, s Pardubicemi prohráli 72:80 a ihned se propadli na šesté místo tabulky nejvyšší soutěže. „Pokud má být tohle facka, ze které se vzpamatujeme a zareagujeme na ni, tak je to ok, i když každá porážka bolí,“ podotkl brněnský asistent trenéra Jan Pavlík.

Basketbalisté Plzně prohráli v nadstavbě s Pardubicemi i druhý zápas, do play-off se tak nepodívají.

Šance Lokomotivy na play-off vyhasla. Rozhodly dvě minuty

Basketbalisté Plzně nezvládli klíčový souboj s béčkem Pardubic a jedno kolo před koncem nadstavbové části je jasné, že si tento rok nezahrají vyřazovací boje v prvoligové soutěži. Západočeši si odvezli z východu Čech porážku 60:85 a mohou skončit tak nejlépe na třetí příčce.

Pardubičtí basketbalisté (v bílém) vyhráli páté ligové utkání za sebou.

Beksa udivuje, uspěla také v Brně. Tři rychlé trojky otočily kormidlem zápasu

/KOOPERATIVA NBL/ Opěrné trio Vyoral, Škifič, Pekárek absentovalo v sestavě pardubických basketbalistů v dalším souboji nadstavbové části nejvyšší soutěže. Přesto z toho pro Beksu vzešlo mimořádně cenné a důležité vítězství, neboť hráči, kteří nastoupili do boje, odvedli především v závěru třetí čtvrtiny a v závěrečném hracím období velmi dobrou práci.

Brněnští basketbalisté (v bílém) poprvé v sezoně zdolali Ústí nad Labem.

Basket poprvé v sezoně porazil nepříjemné Ústí a drží naději na top 4

Brněnští basketbalisté i přes chladnou druhou čtvrtinu zápasu utrhli první vítězství nad Ústím v ligové sezoně. Po energickém startu zápasu Basket ztratil vedení a musel dohánět téměř dvojcifernou ztrátu. V druhé půli zápasu domácí dominovali a připsali si výhru 82:70. „Je to pro nás velký úspěch. Porazili nás třikrát v řadě, takže jsme byli motivovaní je porazit a hodně pro nás znamená konečně nad nimi vyhrát,“ radoval se americký hráč Basketu Greg Lee.

Pardubičtí basketbalisté si pořádně vyšlápli na Válečníky z Děčína.

Beksa totálně odzbrojila Válečníky. Vytasila pět střelců double figures

Obrana znovu nepovolila. Pardubičtí basketbalisté znovu nedovolili soupeři ani šedesát bodů. Navíc Válečníkům z Děčína, který umí vždy použít nabité zbraně. Sami v útoku pak zmobilizovali pět dvojciferných střelců. Ti tak pomohli zacelit díru po zraněné opoře Tomáši Vyoralovi. Výhrou se tak přiblížili na jedinou výhrou ke svému soupeři, který okupuje čtvrtou příčku. Mezi oběma týmy je ještě Brno. Navíc Beksa splatila svým fanouškům dluh za domácí listopadový debakl.

Basketbalisté Plzně (v bílých dresech) zabojovali a otočili zápas s Novým Jičínem (v černém).

Lokomotiva předvedla snový obrat a drží se ve hře o play-off

Po třech porážkách v nadstavbové části zabrali basketbalisté Plzně naplno. Na domácí palubovce si poradili Západočeši s Novým Jičínem 89:78 a znovu se posunuli na klíčovou druhou příčku, která by znamenala postup do vyřazovacích bojů. Ještě před poslední čtvrtinou prohrávala Lokomotiva o šest bodů, nakonec však utkání famózně otočila na svoji stranu.

Pardubičtí basketbalisté porazili USK Praha v základní části doma po prodloužení (na snímku) a nyní zvítězili i v Praze.

Pardubičtí dlouháni vymazali útok USK. Nejlepší soví střelec dal jen deset bodů

Torzo proti torzu. A to i s úctou k ostatním aktérům dalšího střetnutí v nadstavbové části skupiny A1 mezi domácím USK Praha a Pardubicemi. Zraněními a nemocemi provětrané soupisky přispěly k tomu, že v zápase padlo na českou nejvyšší soutěž neskutečně málo bodů. Dohromady jen 127 bodů. Přitom hostující celek si odvezl dvacetibodové vítězství. Jeho obrana splnila ty nejpřísnější parametry. Nejlepší střelec sovího týmu si přišel pouze na deset bodů.

Pardubičtí basketbalisté po velkolepém obratu srazili Ústí nad Labem. To už je minulostí, dnes míří na Folimanku.

Vskutku lákavá nabídka. Pardubičtí basketbalisté mohou otevřít nůžky mezi USK

To už se nemusí opakovat. Pardubickým basketbalistům se nabízí unikátní šance tvrdě si upevnit šestou příčku. Poslední příčku, která zajišťuje přímou účast ve čtvrtfinále. Střetnou se totiž s týmem, který na ní doráží. USK ztrácí na Beksu dvě výhry. Navíc by si vítěz dnešního duelu pomohl i ve vzájemných střetech.

Pardubičtí basketbalisté po velkolepém obratu srazili Ústí nad Labem.

Crazy game na Dašické. Pardubice z minus třinácti vyletěly na plus dvacet jedna

Do předkola prostě nechtějí. Pardubičtí basketbalisté, kteří obývají šestou příčku, stáli před těžkým úkolem. V domácím prostředí hostili třetí Ústí nad Labem. K tomu nastoupili citelně oslabeni. V bláznivém utkání, které se vyvíjelo ne jako na houpačce, ale spíše centrifuze, zcela ovládli druhý poločas. Přitom těsně před koncem první půle spadli do třináctibodové jámy. A naopak po změně stran o jednadvacet vedli. V tomto zápase se znovu potvrdilo, jak umí být basketbal nevyzpytatelný.