Kreativ

ŠTÍTEK: BK Pardubice

Radovan Kouřil

VIDEO: Radovan Kouřil nejen o opavské porážce s Pardubicemi

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Opavská tvrz v sobotu padla. Úřadující mistr nestačil na Pardubice, kterým podlehl 69:74. Necelých dvaadvacet minut strávil na palubovce osmadvacetiletý domácí rozehrávač Radovan Kouřil. Během utkání si zapsal pouze dva body a čtyři asistence. Více už v následujícím video rozhovoru.

Ilustrační foto

Třetí výhra v řadě nepřišla. Olomoucko padlo po boji v Brně

Velice solidní utkání odehráli basketbalisté BK Redstone v Brně. V průběhu zápasu musel předčasně odstoupit Bailey a Vogt měl problémy s fauly, přesto o vítězství nad favorizovaným protivníkem bojovali až do úplné koncovky a prohráli 65:71, když v poslední části nedokázali proměnit některé snadné střely.

BK Opava - BK KVIS Pardubice 69:74

Lídru nedovolili sedmdesátku. Beksa vydolovala platinovou výhru z opavského dolu

Životně nutný zápas. Samozřejmě „jen“ po sportovní stránce. Pardubičtí basketbalisté ho zvládli na jedničku s hvězdičkou. Zvítězili totiž nad úřadujícím mistrem a také stávajícím lídrem. Navíc v jeho bouřlivém prostředí. A po dlouhé době postavili svůj triumf na nepropustné obraně. Vždyť Opavu nepustili přes sedmdesát bodů.

David Zach s Petrem Czudkem

VIDEO: Opavský David Zach o sobotním duelu s Pardubicemi

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Zajímavou podívanou slibuje zápas jednadvacátého kola basketbalové Kooperativy NBL v Opavě. Do Slezska totiž míří nebezpečné Pardubice, které se v poslední době dostaly do velmi slušné formy. Více už v následujícím videorozhovoru s opavským asistentem trenéra Davidem Zachem. Sobotní duel začíná v 17 hodin.

Pardubičtí basketbalisté doma mistrovské Opavě podlehli. Co venku?

Horní nadstavba na dohled. Pardubičtí dlouháni se pokusí zaskočit lídra tabulky

Nebe a dudy… V jednom týdnu si pardubičtí basketbalisté vyzkoušeli(jí) zápas proti velkému outsiderovi a naopak velkému favoritu. Ve středu vyprovodili z Českého poháru sousední Hradec Králové, když účastníka nižší soutěže vyřídili v osmifinále rozdílem šestadvaceti bodů. Dnes je ale čeká tým plný superlativ. Opava obhajuje mistrovský titul, zahrála si Ligu mistrů a především znovu vede tabulku elitní soutěže. Beksa zkusí soupeře zaskočit, protože stále ještě nemá jistou první osmičku.  

Opavští fanoušci se mohou těšit na Nymburk

Opavu čeká ve čtvrtfinále Českého poháru atraktivní bitva s Nymburkem

/FOTOGALERIE/ Třaskavou bitvu slibuje čtvrtfinále Českého poháru v basketbalu. Páteční los rozhodl o tom, že na sebe narazí úřadující mistr z Opavy a Nymburk. Utkání se odehraje na palubovce ve slezské metropoli. je v řešení, neboť v úředním termínu čeká na Středočechy souboj na evropské pohárové scéně.

Osmifinále Českého poháru: Hradec Králové (bílí) - Pardubice

Derby: Královští sokoli na favorita neměli. Beksa rozhodla už v prvním poločase

Cesta hradeckých basketbalistů letošním ročníkem Českého poháru končí v osmifinále. Tým kolem hrajícího srbského kouče Pedji Stamenkoviče na domácí palubovce v třebešské hale podlehl sousedním Pardubicím rozdílem šestadvaceti bodů. Naopak favorizovaná Beksa nezaváhala a postupuje bez problémů do čtvrtfinálových bojů.

Písečtí basketbalisté prohráli v 20. kole KNBL v Ostravě 70:88.

Sršni v Ostravě prospali úvod a účast v osmičce už nemají ve svých rukou

Písečtí basketbalisté podlehli v 20. kole nejvyšší soutěže na palubovce Ostravy 70:88 a po šesté porážce v řadě vypadli elitní osmičky, která bude po základní části hrát nadstavbovou skupinu A1. Sršni prospali především úvodní čtvrtinu, během níž si Nová huť vytvořila šestnáctibodový náskok.

Pardubičtí basketbalisté dosáhli na veledůležité vítězství. Nad Slavií

Výhra nad posledním se rodila v bolestech. Pardubičtí obři psali děkovné dopisy

Všechno klaplo. Pardubičtí basketbalisté udolali Slavii a poté se dozvěděli radostnou zprávu z Ostravy. Písek tam prohrál a tak dvě kola před koncem základní části se na osmé příčce osamostatnili. Na příčce, kterou je poslední vstupní branou do lepší horní nadstavbové skupiny. Nutno podotknout, že na tu svoji výhru se pořádně nadřeli. Ještě v průběhu třetí čtvrtiny s posledním týmem tabulky prohrávali o čtyři body.

BK KVIS Pardubice porazil Olomoucko na konci loňského roku. Na začátku letošního se chystá na Slavii.

Výluka neexistuje. Pardubičtí basketbalisté musí za každou cenu porazit Slavii

Přes to nejede vlak! Ne, nejedná se o žádnou výluku v železniční křižovatce jménem Pardubice. Tímto vzkazem si oblepili kabinu pardubičtí basketbalisté. Navíc v ní je znovu obsazené jedno z volných míst. Do konce sezony na něj bude usedávat Tyere Marshall. V sobotu by si mohl odbýt premiéru v dresu s hlavou koně. Beksa musí za každou cenu porazit pražskou Slavii. V opačném případě jí bude čekat výluka v podobě neúčasti v horní nadstavbové skupině. A to by bylo něco nepředstavitelného…

Tuři Svitavy vs. Královští sokoli Hradec Králové.

Tuři chtějí udržet umístění na špici. Prvním soupeřem v roce 2024 je Nový Jičín

Prvenství v základní skupině Východ první basketbalové ligy mužů? Když se svitavští Tuři v závěru minulého kalendářního roku osamostatnili na nejvyšším stupínku, byla by škoda takovou příležitost zahodit. Připomeňme, že svoji zápasovou bilanci si přenesou také do nadstavbové části a cíl nerozšířit aktuální počet dvou porážek je možná smělý, nicméně rozhodně reálný.

Pardubické basketbalisty posílí Tyere Marshall.

Posila pod koš. Marshall má dotlačit Beksu do lepší basketbalové společnosti

Příhodnější čas nemohl nastat… Pardubičtí basketbalisté mocně šturmují do skupiny A1. Ještě je čekají tři kola. Po chtěné i nechtěné čistce v kádru se týdny potýkali s úzkou rotací. Už v sobotu by ale mohli představit novou tvář ve svém týmu. V klubu už je. Jedná se amerického pivota se jménem Tyere Dashaun Marshall. V Evropě se nejedná o žádného zajíce.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Kolín – Pardubice (73:82).

FOTOGALERIE: Beksa si poradila s děravým Kolínem a dotáhla se na Písek

/KOOPERATIVA NBL/ Pouze osm mužů měl k dispozici kolínský trenér Predrag Benáček ve středečním duelu 19. kola nejvyšší soutěže proti Pardubicím, které vyrukovaly s kompletní dvanáctkou. A dopředu tak bylo jasné, že tuhle šanci si prostě nesmí nechat vzít, pakliže to pořád myslí vážně s postupem do nadstavbové skupiny. A1. Povedlo se, ačkoli snadné to Beksa neměla a po mizerném startu do zápasu musela skóre obracet.

Z utkání BC Kolín - Nymburk (74:99).

Medvědi bez Redpartha. Pardubicím mají co vracet

Loňský rok zakončili porážkou, ten letošní by chtěli začít naopak vítězstvím. Nebudou to mít ale jednoduché. Basketbalisté Kolína se dnes (středa) v 19. kole základní části KNBL utkají s Pardubicemi, které jsou v průběžné tabulce na devátém místě a ještě bojují o skupinu A1.

Basketbalisté Olomoucka. Ilustrační foto

Souboj posledních. Zabere Olomoucko na Slavii po pěti prohrách v řadě?

Nesmírně důležité utkání čeká na basketbalisty BK Redstone Olomoucko v devatenáctém kole nejvyšší domácí soutěže. Již zítra se představí od 18.30 hodin na půdě pražské Slavie a po pěti porážkách potřebují zabrat a odpoutat se od svého soupeře na rozdíl dvou výher.

Dino Repeša si prožil s Beksou své nejdelší play off v Kooperativa NBL.

Okamžitá rezignace. Práce nešla a odloučení od rodiny trvalo dlouho, říká Repeša

JEN V DENÍKU - ROZHOVOR/Největší šok sportovního roku 2023 v pardubických vodách. V tomto případě platí na basketbalové palubovce. Do kabiny Beksy sjel blesk z čistého nebe. Ze dne na den podal rezignaci mladý trenér Dino Repeša. Trenér, který pozvedl Pardubice a který měl před sezony s týmem velké plány. První se mu zhroutil, když zůstal stát před branami FIBA Europe Cupu. Druhý mu začal nevycházet v nejvyšší české soutěži. A když se k nepříznivým výsledkům přidalo odloučení od rodiny, vyřešil situaci radikálně: Balím to!

BK KVIS Pardubice vs. BK Redstone Olomoucko.

Konec roku v dobré náladě. Beksa našla správný recept na Olomoucko

/KOOPERATIVA NBL/ Úkol splněn! Pardubičtí basketbalisté nezaváhali na domácí palubovce a v posledním soutěžním duelu kalendářního roku 2023 si poradili s nebezpečným Olomouckem. Při současné porážce Písku v Opavě tak čtyři kola před koncem základní části nejvyšší soutěže posílili svoje naděje na postup do nadstavbové skupiny A1.

Připomeňte si ve fotografiích nedávný zápas Alpe Adria Cupu mezi Olomouckem a Temešvárem

Vánoce jsou minulostí, NBL se znovu stává přítomností. Redstone míří do Pardubic

Před koncem roku basketbalisté BK Redstone Olomoucko odehrají ještě jedno mistrovské utkání. V osmnáctém kole Kooperativa NBL se představí na pardubické půdě a budou se snažit získat skalp trápícího se soupeře. Východočeši neprožívají dobrou sezonu a oba protivníky dělí pouze dvě výhry. Střetnutí započne 30. prosince od 17.30.

BK KVIS Pardubice vs. ERA Basketball Nymburk.

Nepovedené nástupy do obou poločasů a naděje Beksy na překvapení byly fuč

/KOOPERATIVA NBL/ Povzbuzení vydřenou výhrou po dvojím prodloužení v Ústí nad Labem nastoupili pardubičtí basketbalisté k poslednímu předvánočnímu ligovému souboji proti nymburskému favoritovi. Po špatném startu do utkání se Beksa dokázala vzchopit a vrátila se do hry, ale po změně stran znovu dovolila soupeři několik bodových sérií a ten si další vývoj pohlídal. Svěřenci Vanji Miljkoviče zůstávají v tabulce devátí se ztrátu dvou výher na osmý Písek.

Pardubičtí basketbalisté senzačně vykradli Ústí a chystají se na domácí zápas s Nymburkem.

Pardubičtí dlouháni se vrací na Dašickou, kde vyzvou druhý Nymburk

Sedm týdnů. Takovou dobu trvalo, než se pardubičtí basketbalisté mohli radovat z výhry. Černá série trvala „nekonečných“ šest zápasů. Beksa ale zvládla vyrovnané utkání se Slunetou Ústí nad Labem a po čtyřech venkovních utkáních tak přivítá doma druhý Nymburk s naprosto jinými pocity. Střetnutí s nejúspěšnějším týmem posledních let startuje v hale Dašická v 17:30.

Vizualizace multifunkční arény v Pardubicích

Miliardář Dědek chce v Pardubicích novou halu. Problém? Řeší se, co s tou starou

Přiklepnuto. Podnikatel a majitel pardubického Dynama Petr Dědek může dál snít svůj sen o nové multifunkční hale na Cihelně. Co snít, už ho může realizovat. Pardubické zastupitelstvo se totiž rozhodlo schválit výjimečnou změnu územního plánu. A pokud půjde vše podle plánu  miliardáře, nový komplex by se mohl otevřít v srpnu za čtyři roky. Město by mohlo mít jeden z nejmodernějších stánků v Evropě. Nastává však otázka, co se stávající enteria arenou?

Svitavští prvoligoví basketbalisté.

Slezák a spol. utrojkovali rivala. Tuři zakončili rok 2023 desátou výhrou v řadě

Jak se sluší a patří, tedy na prvním místě, vstoupí do nového roku svitavští prvoligoví basketbalisté. Mimořádně cenné vítězství po velkém obratu s Hradcem Králové dokázali potvrdit i v posledním předvánočním duelu, když podle předpokladů uspěli na olomoucké palubovce. Jubilejní desátá výhra v řadě byla tím nejlepším možným dárkem pod stromeček pro všechny příznivce Turů a dalším krokem k jistotě umístění v top trojce a postupu do elitní nadstavbové skupiny.

Pardubičtí basketbalisté senzačně vykradli Ústí.

Lepší nadstavbovou skupinu ještě neodpískali. Beksa podala v Ústí heroický výkon

Tonoucí se chytil stébla… Pardubičtí basketbalisté v nejvyšší soutěži šlapali vodu. Ta lepší nadstavbová skupina jim uplavávala, když se rozhodli ji zabrzdit. Tam, kde se to čekalo nejméně. Při vzpomínce na sotva barážový výkon u nováčka z Písku. V Ústí nad Labem, na půdě čtvrtého nejlepšího celku Kooperativa NBL zvítězili 101:100 po dvojitém prodloužení.