Kreativ

ŠTÍTEK: BK Pardubice

Pardubičtí basketbalisté doma porazili Ostravu 90:77.

Beksa po úvodní čtvrtině zažila z mrtvých vstání a Ostravu doma porazila

Úvodních deset minut hrůzy vystřídala dominance. Nejeden fanoušek Beksy byl po první čtvrtině totiž vyděšen, co se v hale Dašická děje. Pardubice ale brzy zavelely k obratu a byť v úvodu tahaly za kratší konec, tak nakonec s Ostravou neměly větší problém a pomyslnou přetahovanou vyhrály. Od třetí části zápasu si držely až do samotného závěru více než deseti bodový náskok a před domácími fanoušky vyhráli Východočeši 90:77. Svěřenci trenéra Repeši tak natáhli vítěznou šňůru na čtyři zápasy v řadě. Naopak Ostrava, která se v minulém kole radovala z překvapivého vítězství nad Nymburkem, tentokrát jen zaplaka…

Chomutovští basketbalisté.

Levharti z Chomutova zakončili sezónu druhým skalpem Prostějova

V závěrečném duelu aktuálního prvoligového ročníku hostili chomutovští basketbalisté na palubovce Městské sportovní haly hráče Prostějova, které ve třetím domácím utkání bez přerušení porazili i podruhé v rámci skupiny o udržení. Levharti nasázeli v zahajovacím dějství šestatřicet bodů, čímž rázně vykročili za vítězstvím, na nějž nakonec po výsledku 103:79 opravdu dosáhli. Navíc nastříleli nejvíc bodů v sezóně a podruhé zakončili utkání s trojciferným počtem bodů.

BK KVIS Pardubice vs. Basket Brno.

Dominance na Dašické. Beksa přejela soupeře z Brna ve velkém stylu

KOOPERATIVA NBL: Tomu se říká dobrá práce! Pardubičtí basketbalisté převálcovali v nadstavbové skupině A1 průběžně druhé Brno a zajistili si tím přímý postup do čtvrtfinále play off bez nutnost odehrát ošidné předkolo. Rivala z moravské metropole porazili poprvé v sezoně, ale jakým způsobem!

Z basketbalového utkání nadstavby Kooperativa NBL  Ústí n. L. - Nymburk (86:94)

Totální selhání v Ostravě. Přesto Nymburk stále vede tabulku

Basketbalisté Nymburka ve 12. kole nadstavby Kooperativa NBL zcela propadli na hřišti NH Ostrava, kde prohráli 76:94 a připsali si nejvyšší porážku v sezoně. Pro Ostravu to byla první výhra ve vzájemných zápasech od roku 2007 a pátá v historii. Postaral se o to zejména Malik Morgan, který dal 31 bodů. Nymburk se i přes prohru udržel v čele tabulky, jelikož Brno také prohrálo v Pardubicích. Na vedoucí duo se tak dotáhl Děčín, který naopak vyhrál v Kolíně.

Beksa zvládla infarktový závěr s Opavou a oslavila tak cenné vítězství.

Beksa i počtvrté vyzrála na Opavu. O vítězství rozhodl infarktový závěr

Po třech týdnech doma a za plný počet bodů. Byť první poločas tomu nic nenasvědčovalo. Opava držela těsný náskok téměř po celý zápas a trápila Pardubice především svými doskoky a přesnými trojkovými hody. Repešovi dlouháni ale boj nevzdávali a díky povedené třetí části a infarktovému závěru si došli pro vydřenou a především cennou výhru po výsledku 88:82.

Pardubičtí dlouháni budou chtít doma svými trojkami přelstít trojkového vícemistra z Opavy.

Trojková kosa z Pardubic se bude muset vyhnout trojkovému kamenu z Opavy

Do čtveřice všeho dobrého. Ale v jejich případě toto rčení neznamená, že by se jim před tím třikrát nepodařilo zvítězit. Naopak pardubičtí basketbalisté v této sezoně s Opavou ještě neprohráli. Jenže v odvetném utkání nadstavbové části je čeká nejdůležitější souboj. Hrají totiž o průnik mezi první čtyřku. A jak je známo, ta má zajištěnu výhodu domácího prostředí v play off. Právě proto už se mezi hráči hovoří nahlas o to, že tento zápas je pro ně takovou premiérou ve vyřazovacích bojích…

Pardubičtí basketbalisté U16 se představí na turnaji v Talinu.

Pardubickým basketbalistům se na severu Čech líbilo

Poslední březnový víkend se co do počasí příliš nevytáhl, zato pardubičtí basketbalisté v neděli na severu Čech byli ve svém živlu. Vedle Beksy, která přejela Slunetu v ústeckém Sportcentru, se z vítězství radovali, o pár desítek kilometrů vzdáleném Chomutově, i hráči BK Vividbooks. Své postřehy z uplynulého víkendu připravil František Nerad.

Pardubice si poradily s ústeckou Slunetou a zlomily černou sérii pěti proher v řadě.

Pětkrát a dost. Hřebíky do ústecké rakve zatloukal trojkový kulomet Vyoral

Tak už by stačilo. Pardubičtí basketbalisté po pěti prohrách v řadě, trochu překvapivě vybrali brloh ústeckých Pand. Tři čtvrtiny se oba týmy pohybovaly jako na houpačce. Beksa ale zcela opanovala tu čtvrtou. V ní už soupeře k vedení nepustila. Definitivně poslal Ústí na věčnost Tomáš Vyoral. Respektive jeho přesná muška za tříbodovým obloukem.

Pardubičtí basketbalisté po domácí výhře ve skupině A1 nad Kolínem v odvetě padli.

Černá série pardubických basketbalistů pokračuje. Bitvu v Kolíně nezvládli

KOOPERATIVA NBL: Soused na Labi patří v posledních sezonách mezi nejméně hratelné týmy v soutěži a na jeho palubovce Beksa naposledy vyhrála 16. listopadu 2019. Od výhry 105:84 přišla řada sedmi proher. Tohle chtěli pardubičtí basketbalisté změnit v dnešním utkání, ovšem zůstalo jen u zbožného přání. Beksa prodloužila neúspěšnou sérii nejen v zápasech na palubovce Medvědů, ale i v nadstavbové skupině A1. Zápasu se podrobně věnoval spolupracovník Deníku a basketbalový expert František Nerad. 

Chomutovští basketbalisté zachránili prvoligovou příslušnost.

Levharti zůstávají prvoligoví! Definitivní jistotu dala první stovka sezóny

Po čtyřech venkovních kláních se chomutovští basketbalisté vrátili na palubovku domovské Městské sportovní haly, kde přivítali Vysočinu, již v prvním vzájemném souboji porazili o jednatřicet bodů. Výhru slavili Levharti i tentokrát, navíc premiérově v sezóně nastříleli trojciferný počet bodů. Vítězství 100:74 navíc znamená, že dvě kola před koncem jsou svěřenci Daniela Huška definitivně zachráněni a budou hrát první ligu i v nadcházejícím ročníku.

Pardubičtí basketbalisté nezvládli zápas s Ostravou a zapisují si tak čtvrtou prohru v řadě.

Beksa doplatila na ostravské trojkaře a prohrála čtvrtý zápas v řadě

KOOPERATIVA NBL: Hráli jsme trojkovanou. Samozřejmě v originální písni od Dalibora Jandy se zpívá kličkovanou, ale pro případ basketbalového zápasu mezi domácí Ostravou a Pardubicemi bude lepší použít trojkovanou. Bohužel však píseň nelze aplikovat na hru Beksy. Repešovi svěřenci totiž proti ostravskému celku doplatili především na velkou úspěšnost trojkových hodů od domácích a zápas prohráli 92:76. Pro východočeský klub se tak jedná o čtvrtou prohru v řadě.

BK Vividbooks

Jedna výhra a dvě porážky v první basketbalové lize

Ligové soutěže pomalu spějí do závěrečné fáze. O víkendu se k ní týmy přiblížily dalšími zápasy. V první lize jsme zapsali jednu výhru, ale také dvě porážky. Co dalšího přinesly uplynulé dny pod bezednými koši mapoval náš spolupracovník František Nerad.

Opava se představila v Děčíně

Válečníci doma sekli Opavu, drží pozici v první trojce

V jednu chvíli dokázali zastavit rozjetý Děčín. Dokonce si vytvořili i desetibodový náskok, nakonec ale opavským basketbalistům zbyly oči pro pláč. Slezanům to nešlo v obraně, navíc jim bodově nevyšla vůbec třetí čtvrtině. Na severu Čech prohráli 90:95. Válečníci vyhráli čtvrté soutěžní utkání v řadě. 

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Ostrava (99:75)

Veterán Benda sspolu s Lockettem řídili výhru Nymburka

Basketbalisté Nymburka v 7. kole nadstavby Kooperativa NBL doma zvítězili 87:80 nad Pardubicemi. Východočeši vedli většinu první půle a i v oslabené sestavě sváděli vyrovnanou bitvu, kterou ale Nymburk v koncovce urval ve svůj prospěch. A to především zásluhou Petra Bendy a Erica Locketta. Benda v téměř jednačtyřiceti letech zaznamenal 21 bodů, přičemž více bodů dal v lize naposledy v červnu 2011. Lockett si pak 24 body a 12 doskoky vylepšil osobní rekordy v KNBL.

Nick Neal se snaží probít děčínskou obranou. Teď ho čeká premiérový střet s Nymburkem.

Pardubičtí basketbalisté chtějí zastavit náklad proher na kurtu neslaného mistra

Duel poražených. Alespoň, co se středečních zápasů týče. Nymburk utrpěl svoji již devátou, ano vidíte dobře, devátou prohru v Kolíně. Pardubice vybouchly na domácí palubovce s Děčínem. Táhnou tak dvě prohry v řadě a budou se muset co ohánět, aby po sobotě platila jejich aktivní bilance z nadstavbových bojů. Před nezdary totiž třikrát za sebou zvítězily. A vypadly z první čtyřky, která zaručuje vstup do play off z domácího kurtu.

Pardubičtí basketbalisté doma nestačili na Děčín.

Pardubická čtvrtina blbec. Beksa upadla do stínu, ze kterého už nevystoupila

Fiasko. Přímý souboj o třetí místo. Pardubičtí basketbalisté ztráceli před utkáním na Děčín jedinou výhru. K ní však měli ve vzájemném střetu hodně daleko. Od prvních minut tahali za kratší konec. V zápase ani jednou nevedli a pouze devadesát pět vteřin drželi vyrovnaný stav. Mohli být ještě rádi, že čtyřiadvaceti bodové manko stáhli v závěrečném kvartálu o deset, a tak prohra 70:84 je ještě celkem přijatelná… Beksa tak po dvou prohrách v základní části nevyzrála na Válečníky ani v nadstavbové skupině A1.

Pardubičtí basketbalisté doma nestačili na Děčín.

Děčínský uragán zaskočil Pardubice! Válečníci vezou suverénní výhru

Fiasko. Přímý souboj o třetí místo. Pardubičtí basketbalisté ztráceli před utkáním na Děčín jedinou výhru. K ní však měli ve vzájemném střetu hodně daleko. Od prvních minut tahali za kratší konec. V zápase ani jednou nevedli a pouze devadesát pět vteřin drželi vyrovnaný stav. Mohli být ještě rádi, že čtyřiadvaceti bodové manko stáhli v závěrečném kvartálu o deset, a tak prohra 70:84 je ještě celkem přijatelná… Beksa tak po dvou prohrách v základní části nevyzrála na Válečníky ani v nadstavbové skupině A1.

Beksa bude chtít zapomenout na prohru s Brnem. Na domácí půdě přivítá Děčín.

První nájezd Válečníků neustáli, teď pardubičtí dlouháni budují obranný val

Do play off je ještě daleko. Vždyť ještě ani náhodou neskončila první polovina nadstavbové části. Jenže právě pro vyřazovací boje se dají připravovat pozice už teď. Ve skupině A1 rozjeté, leč v Brně přibrzděné Pardubice přivítají ve svém prostředí Děčín. V případě výhry se mu mohou vyrovnat a jelikož mají o zápas méně, tak ho v budoucnu i předstihnout.

Pardubičtí basketbalisté se chystají natáhnout vítěznou šňůru proti lídrovi tabulky.

Nejlepší celek nadstavby z Pardubic si to hasí na palubovku brněnského lídra

Ostrý náboj. Vedoucí celek Kooperativa NBL proti týmu, který v nadstavbové skupině ještě neprohrál. To je náplň předehrávaného utkání pátého kola skupiny A1. Brněnský lídr lehce ubral z plynu a v nadstavbové skupině doma překvapivě nestačil na Děčín, aby vzápětí prohrál na nymburské palubovce. Poté hladce porazil Ostravu a zvítězil v Kolíně. To Beksa se může chlubit čistým štítem. Po výhře nad Ústím nad Labem a v Opavě, ve středeční dohrávce udolala Kolín.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Děčín - Nymburk (70:68)

Nymburk se po pauze a dvou prohrách utká doma s Ústím

Basketbalisté Nymburka se po reprezentační pauze hned dvakrát během tří dnů představí na domácí palubovce. Ve čtvrtek si od 18 hodin zahrají 4. kolo nadstavby Kooperativa NBL se Slunetou Ústí nad Labem, v sobotu pak od 15 hodin přivítají Ostravu. Nymburk potřebuje zápasy zvládnout, aby si pojistil druhé místo v tabulce a vytvořil tlak na lídra soutěže Brno.

Pardubičtí basketbalisté si poradili s Kolínem a v tabulce se posunuli na třetí místo.

Krasojízda pardubických dlouhánů nadstavbou nebere konce. Odskákal to Kolín

Tři zápasy – tři výhry. Pardubičtí basketbalisté zatím projíždějí skupinou A1 jako pověstný nůž máslem. V dohrávce druhého kola zdolali v domácí hale Kolín, což znamená, že v nadstavbové skupině ještě nepoznali hořkost prohry. Na vítězné šňůře už se dávnou houpou korálky jménem Ústí nad Labem a Opava. Bekse neuškodila ani téměř dvoutýdenní přestávka, která byla věnována poslednímu oknu kvalifikace na mistrovství světa.

Beksa se chystá na Kolín. Pardubičtí basketbalisté budou chtít natáhnout vítěznou šňůru na tři výhry v řadě.

Pardubičtí dlouháni si brousí kosu na Kolín, kterému mají co vracet

Lepší vstup do lepší nadstavbové skupiny si nemohli přát. Pardubičtí basketbalisté nejdříve rázně uťali dvojcifernou vítěznou šňůru Ústí nad Labem, aby si potom ještě suverénnějším výkonem vyšlápli na Opavu, navíc v jejím hájemství. Dnes mohou zkompletovat pomyslný hattrick. V cestě jim stojí Kolín, který jim nedávno zatarasil cestu do Final Four Českého poháru.

Francouzský talent Wembanyama se představí na pardubické palubovce proti českým dlouhánům.

Wembanyama v Pardubicích: Čeští lvi vyrážejí na lov jedničky příštího draftu

Derniéra. Lépe řečeno domácí rozlučka. Čeští basketbalisté už bez možnosti postoupit na letošní mistrovství světa vyzvou na souboj Francii. Země galského kohouta jim je v posledních letech snad souzená. Obě trikolory se totiž spolu dvakrát střetly v minulé kvalifikaci o světový šampionát i na olympijských hrách v Tokiu. Naposledy se hrálo v Paříži, kde domácí po zpackaném prvním poločasu vývoj střetnutí otočili. Zatímco Francie už si zajistila s předstihem postup, tak Čechům zbydou jen vzpomínky na Čínu. Vrchol pod bezednými koši v Japonsku, na Filipínách a v Indonésii budou sledovat jen u televizních obrazovek.

Francouzský talent Wembanyama se představí na pardubické palubovce proti českým dlouhánům.

Wembanyama v Česku. Lvi vyrážejí na lov jedničky příštího draftu NBA

Derniéra. Lépe řečeno domácí rozlučka. Čeští basketbalisté už bez možnosti postoupit na letošní mistrovství světa vyzvou na souboj Francii. Země galského kohouta jim je v posledních letech snad souzená. Obě trikolory se totiž spolu dvakrát střetly v minulé kvalifikaci o světový šampionát i na olympijských hrách v Tokiu. Naposledy se hrálo v Paříži, kde domácí po zpackaném prvním poločasu vývoj střetnutí otočili. Zatímco Francie už si zajistila s předstihem postup, tak Čechům zbydou jen vzpomínky na Čínu. Vrchol pod bezednými koši v Japonsku, na Filipínách a v Indonésii budou sledovat jen u televizních obrazovek.

Mladí basketbalisté z Pardubic zažívají úspěšnou sezonu, což potvrdili o víkendových zápasech.

Beksa U16 postupuje do Superfinále EYBL

Cenného mezinárodního úspěchu dosáhli o víkendu šestnáctiletí basketbalisté pardubické Beksy. V hale na Dukle úspěšně navázali na první turnaj European Youth Basketball League U16, který se na podzim hrál v Maďarsku. Víc o tomto úspěchu z poznámek basketbalového odborníka Františka Nerada.

BK KVIS Pardubice vs. BK Opava.

Po úspěšné středě doufá Beksa v povedený pátek. Vydala se směr Opava

KOOPERATIVA NBL: Dva dny po vydařeném vystoupení se Slunetou Ústí nad Labem čeká na pardubické basketbalisty další náročný test v nadstavbové skupině A1. Před reprezentační přestávkou se představí v Opavě. Ligový vicemistr z minulé sezony sice zatím zdaleka nepodává optimální výkony, ale středeční přesvědčivou výhrou nad Kolínem naznačil, že půjde výsledkově zase nahoru.

ilustrační foto

Pod bezednými koši to tentokrát mladým nadějím šlapalo

Basketbalový víkend se až na kolaps Beksy v Kolíně vcelku pardubickému sportu vydařil. Z osmi utkání, které byly v ligových soutěžích na programu, jich mladé naděje dokázaly sedm vyhrát a to je slušné procento. Připočteme–li k tomu výhry Studánky a Vividbooks v první lize, pak je důvod k úsměvu. Tak ať to vydrží, dodává náš basketbalový spokupracovník František Nerad.

Beksa vstupuje do nadstavbové části Kooperativa NBL zápasem se Slunetou Ústí nad Labem.

Pardubičtí basketbalisté hodlají přestřihnout ústeckou šňůru s jedenácti korálky

Výzva jako hrom. Pardubičtí dlouháni dnes vstupují do nadstavbové skupiny Kooperativa NBL. Se zpožděním, neboť jejich konkurenti už mají dvě kola za sebou. Beska v tu dobu bojovala na jiných frontách. Nejdříve padla ve čtvrtfinále Alpe Adria Cupu a poté ve stejné fázi v Českém poháru. První utkání ve skupině A1 jim přináší zvýšenou motivaci. Budou mít co do činění s týmem, který jedenáctkrát v řadě nepoznal hořkost prohry. Navíc zatarasil cestu Opavě do Final Four poháru. Ne, nebavíme se o Nymburku. Tím stále prodlužujícím šňůru vítězství je Ústí nad Labem. Pro zajímavost: v té úctyhodné sérii je zaknihována výhra právě proti českému úřadujícímu mistru.

Trenér pardubických basketbalistů Dino Repeša se již chystá na nadstavbovou část KNBL.

Kouče pardubických basketbalistů Repešu zarazilo číslo výher venku i proher doma

/ROZHOVOR/ Velký potenciál je v něm i v týmu, který dostal na povel. Jenže realita je taková, že chorvatský kouč Dino Repeša na velký sukces v Pardubicích stále čeká. U Beksy je sice teprve druhou sezonu, ale těch šancí už měl pět. Za dílčí úspěch lze považovat bronzovou medaili v loňském Českém poháru a stříbrnou v Alpe Adria Cupu. To už však v letošním ročníku v ani jednom případě nezopakuje. Během minulého týdne totiž nezvládl rozhodující zápasy pro postupy do Final Four. A tak už mu zbývá jediná možnost: získat cenný kov v Kooperativa NBL. Znamenalo by to, zlomit prokletí čtvrtfinálových sérií, které pardubickým dlouhánům v poslední pětiletce nevycházejí. V té poslední určil brněnského semifinalistu až sedmý zápas.

Beksa (v červeném) prohrála na palubovce Kolína a loučí se s Českým pohárem.

Čtyři dny, které otřásly Beksou. Z hororového snu se neprobudili ani v Kolíně

Deset dní, které otřásly světem. Pardubičtí basketbalisté by mohli napsat remake na toto dílo mapující Velkou říjnovou socialistickou revoluci v carském Rusku… Dílo by se jmenovalo Čtyři dny, které otřásly Beksou. Pardubičtí dlouháni totiž během čtyř dnů nesplnili dva předsezonní cíle. Poté, co se v dvojutkání se Spišskou Novou Vsí nekvalifikovali do Final Four evropského pohár(k)u s názvem Alpe Adria Cup, nezahrají si ani závěrečný turnaj Českého poháru. Obhájce bronzu skončil na štítu Kolína a po třech letech bude mít v době vyvrcholení této v české hierarchii druhé soutěže volno.

Pardubičtí basketbalisté nestačili na slovenského soupeře a nepostoupili tak do Final Four Alpe Aldria Cupu.

Rytieri ubránili Spišský hrad. Pro odvetu s Beksou si pořídili klon Le Brona

Bitva východu. Slovensko lepší Čech. Bitva trenérů ze států bývalé Jugoslávie. Slovinský porazil toho chorvatského. Rozhodla střelecká slina Patricka McGlynna, který okopíroval LeBrona. Tímto veršem lze uvést čtvrtfinálovou odvetu v Alpe Adria Cupu. Čtrnáctibodový polštář. V průběhu utkání se nafoukl až na dvaadvacet, přesto v posledních vteřinách splaskl. Pardubičtí basketbalisté tak do Final Four nepostoupili. Poprvé v tříleté historii jejich působení v této evropské soutěži.

Pardubičtí basketbalisté budou na Slovensku Alpe Aldria Cupu.

Beksa na Slovensku může prohrát o třináct, ale tuhle možnost si nepřipouští

Úplně jiné zájmy… Zatímco drtivá většina týmů zahajuje nadstavbové části v Kooperativa NBL, tak Beksu čeká pohárový čtvrtfinálový týden… Pardubičtí basketbalisté mají rozjeté úspěchy na třech frontách. Zatímco hodnotit ligu po základní části je předčasné, tak v obou pohárech mohou splnit svůj plán v podobě postupu do Final Four.

Opava zlonila Děčín ve druhém poločase

PODÍVEJTE SE: Třináct stovek diváků, velké emoce a prohra Válečníků

/FOTOGALERIE/ Skvělý druhý poločas odehráli opavští basketbalisté v sobotu proti Děčínu. Podařilo se jim vymazat náskok Válečníků a třetí tým soutěž porazit 97:80. Třináct stovek diváků mohlo být spokojeno. K vidění byly emoce, pěkné akce, skvělého Šiřínu a taky hodně povedený návrat Martina Gniadka.

O čtrnáctou výhru v sezoně se porvou basketbalisté Pardubic s Ústím nad Labem.

Basket v časové kolizi s fotbalem. Ale i pod koši se rozhodně bude na co koukat

KOOPERATIVA NBL: Dvaadvacátým kolem vyvrcholí v sobotu základní část nejvyšší soutěže basketbalistů. Pardubická Beksa se střetne se soupeřem majícím aktuálně nejlepší formu v lize. Ústí nad Labem vyhrálo devět zápasů v řadě a nadto si zajistilo postup na Final Four českého poháru. Pro fanoušky jde tedy o menu více než lákavé.

Dontae Bruner přichází do Děčína.

Reakce na absence! Válečníky pod košem posílí „Jordan“

Děčínští basketbalisté už pomalu vyhlížejí start nadstavbové části sezony, aktuálně je ale trápí zdravotní stav některých hráčů. Hlavně těch, kteří by měli bojovat pod košem. Vedení klubu reaguje. Na sever Čech přichází Dontae Bruner. Hráč, s přezdívkou „Jordan“, naposledy působil v pražské Slavii.

9. ročník projektu Hrajeme spolu za Pardubice zahájil koncert Komorní filharmonie Pardubice s kapelou Sto zvířat, na nějž plynule navázalo atraktivní derby mezi Beksou a Královskými sokoly.

Sto zvířat roztančilo arénu. Ve vyrovnaném derby hrál první housle Pekárek

FOTOGALERIE/ Divoká podívaná. Oslava basketbalu i hudby v podobě devátého ročníku Hrajeme spolu za Pardubice se vyvedla na jedničku. Téměř dva a půl tisíce diváků si užilo podívanou v podobě divokého raggae od Komorní filharmonie s kapelou Sto zvířat. Zazněly největší hity této skupiny, které "roztančily" všechny přítomné. Druhému vrcholu v zastoupení zápasu domácích Pardubic s hosty z Hradcem Králové dlouho chyběl ten správný rytmus. Dirigent Repeša ale svůj orchestr nakonec dovedl k výhře 71:65. V basketbalovém ansáblu zazářil především za "prvními houslemi" David Pekárek, jenž pečetil výkon jednadvaceti body.

Levharti zakončili základní část druhé nejvyšší soutěže.

Levharti zakončili základní část první ligy porážkou na palubovce béčka USK

Vzhledem ke kontumaci utkání závěrečného kola prvoligové skupiny Západ s Pelhřimovem čekal chomutovské basketbalisty poslední zápas dlouhodobé fáze v hlavním městě, kde v odloženém duelu změřili síly s USK Praha B. Po vyrovnané zahajovací čtvrtině svěřenci Daniela Huška další dvě vysoko prohráli, což se v konečném účtování ukázalo jako rozhodující. Levharti nakonec padli 54:72.

Pavel Stara je předsedou představenstva BK KVIS Pardubice. V rozhovoru se rozpovídal o projektu Hrajeme spolu za Pardubice.

Stara před Hrajeme spolu za Pardubice: Úkolem je rozdávat pozitivní energii

ROZHOVOR/ Spojení. Slovo, které v jedinečném projektu Hrajeme spolu za Pardubice hraje obrovskou roli. Nejedná se totiž pouze o exkluzivní spojení kultury v podobě Komorní filharmonie Pardubice a sportu v zastoupení BK KVIS Pardubice. Primární je vyslat do společnosti pozitivní energii a spojit alespoň na čtyři hodiny neslučitelné světy. V současné době totiž Česká republika neřeší téměř nic jiného než prezidentské volby. Sobotní večer v Pardubicích bude tedy patřit spojování, kvalitní hudbě a kvalitnímu basketbalu. Program začíná v 16.30 koncertem Komorní filharmonie Pardubice s kapelou Sto zvířat a následovat bude východočeské derby mezi Beksou a Královskými sokoly Hradec Králové.