Kreativ

ŠTÍTEK: BK Pardubice

Brněnští basketbalisté (v bílém) oslavili postup do semifinále, když zdolali 4:3 na zápasy Pardubice.

Autor detektivek Deaver by bledl na thrillerem Brno versus Pardubice závistí

ANALÝZA DENÍKU/Thriller pod děravými koši. A klidně by se mohl jmenovat: Odtud si nic neodneseš… Za takový scénář, jaký napsala čtvrtfinálová série mezi Pardubicemi a Brnem by se nemuseli stydět ani renomovaní autoři detektivek. Zápasová sága dospěla až k poslednímu možnému číslu. Číslu sedm. Ve všech případech oba týmy nepustily zloděje do svého domu… V šesti dílech se o vítězi rozhodovalo až v závěrečné čtvrtině, leckdy v posledních minutách, vteřinách, desetinách vteřiny.

Brněnští basketbalisté (v bílých dresech) postoupili do semifinále české nejvyšší soutěže.

Basket zvládl rozhodující bitvu s Pardubicemi. V semifinále vyzve Opavu

Hráči brněnského Basketu včera udělali poslední krok k postupu do semifinále české nejvyšší soutěže. Ve sportovní hale ve Vodově ulici porazili Pardubice 83:76 a čtvrtfinálovou sérii vyhráli 4:3 na zápasy. Nejproduktivnějším hráčem domácích byl Šimon Puršl, jenž v duelu zaznamenal šestnáct bodů a dva doskoky.

Brněnští basketbalisté postoupili do semifinále. Na úkor Pardubic.

Pardubice se vyhrabaly z hrobu, Brno je ale do jámy znovu zaházelo

Beksa po veleobratu byla šest minut od postupu do semifinále.Tenká hranice mezi úspěchem a neúspěchem. To je čtvrtfinále v kolektivních sportech. No, a když série dojde do sedmého utkání už nemůže být ta linie tenčí. Pardubičtí basketbalisté po utkání plném obratů padli.

Basketbalové utkání šestého kola play off Kooperativy NBL mezi BK JIP Pardubice (v bíločerveném) a Basket Brno v pardubické hale na Dašické.

Beksa ordinovala soupeři dietu. Byl zralý akorát tak na ručník

KOOPERATIVA NBL: Sága nekončí! Stejně jako v pěti předchozích zápasech, tak i v tom šestém uhájil domácí tým své území. Pardubičtí basketbalisté znovu dorovnali manko ve čtvrtfinálové série. K úžasu více než tisícovky diváků zdolali Brno rozdílem několika tříd. Rozhodne se ve čtvrtek pod Špilberkem.

Brněnští basketbalisté (v bílém) před víc než tisíci diváky porazili Pardubice 83:71.

Brno si doma uhrálo mečbol. Pardubický útok tvrz pod tvrzí Špilberk nerozstřílel

Pevnost nepadla. A teď není řeč o Špilberku, který je dominantou Brna. Tou tvrzí se stala Městská hala Vodova. Ve čtvrtfinále Kooperativa NBL byla dějištěm již tří zápasů série domácích basketbalistů s Pardubicemi. Po dvou těsných výhrách, tentokrát Basket porazil Beksu dvojciferným rozdílem. V poločase to ještě tak nevypadalo, nicméně po výměně stran Brňané totálně odřízli pardubický útok. V čele s Tomášem Vyoralem.

Tomáš Vyoral táhne pardubický tým do semifinále.

Zapomeňte na hladký postup, série je znovu otevřená

ROZHOVOR - JEN V DENÍKU/ Synonymum ke slovu lídr. Jejich víc, jak ostatně bohatá čeština nabízí ve většině případů. Namátkou: šéf, ředitel, vedoucí, předák, ale taky kápo. Po dvou zápasech čtvrtfinálové série Kooperativa NBL na pardubické půdě se k nim může přiřadit slovo, respektive jméno Tomáš Vyoral. Dohromady zaznamenal osmačtyřicet bodů a názorně všem předvedl, proč si ho Pardubice pořizovaly.

Basketbalové utkání play off Kooperativy NBL mezi BK JIP Pardubice (v bíločerném) a Basket Brno v pardubické hale na Dašické.

Basket vyrovnal až desetiny sekundy po klaksonu, Beksa v sérii smazala ztrátu

/VIDEO/ V pardubické hale vyhráli v této sezoně pouze jednou. A takové tvrzení platí i po dvojici venkovních zápasů čtvrtfinále ligového play-off. Brněnští basketbalisté po úterní porážce 84:97 padli s Východočechy i ve středu, kdy jim podlehli těsně 87:89. „Skvělá reklama na basket," prohlásil kouč jihomoravského celku Lubomír Růžička.

Basketbalové utkání play off Kooperativa NBL mezi BK JIP Pardubice (v bíločerném) a Basket Brno v pardubické hale na Dašické.

Beksa je zpět ve čtvrtfinále. První výhru nad Brnem řídil dispečer Vyoral

KOOPERATIVA NBL: Můj dům – můj hrad. Toto okřídlené spojení platí i ve čtvrtfinálové sérii mezi Pardubicemi a Brnem. Beksa zlepšila obranu a zvítězila třináctibodovým rozdílem. Jako pravý lídr se ukázal reprezentační rozehrávač Tomáš Vyoral. Chybělo málo, aby pokořil magickou třicetibodovou hranici.

Hráči brněnského Basketu (v bílých dresech) porazili v prvním čtvrtfinálovém zápase Pardubice 89:84.

Tak ani na podruhé. Tentokrát Beksa "usnula" na šestnáctibodovém polštáři

Pardubičtí basketbalisté začínají mít problém. Ve čtvrtfinálové sérii jenom prohrávají. Pravda, hraje se na čtyři vítězné zápasy, ale Brno zatím podává konstantnější výkony než Pardubice. Respektive jednotlivci obou týmů. Respektive domácí jich měli víc, kteří udrželi křivku minimálně v rovině.

Hráči brněnského Basketu (v bílých dresech) porazili v prvním čtvrtfinálovém zápase Pardubice 89:84.

Pardubice neudržely šestnáctibodový náskok a Basket Brno má druhou výhru

Dva důležité vítězné domácí kroky udělali ve čtvrtfinálové sérii nejvyšší české soutěže brněnští basketbalisté. Po úvodní výhře 89:84 přidali v sobotu druhý triumf 98:92 a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy se ujali vedení 2:0. Brno zatím podává konstantnější výkony než Pardubice. Respektive jednotlivci obou týmů. Respektive domácí jich měli víc, kteří udrželi křivku minimálně v rovině.

Pardubičtí basketbalisté padli s Brnem nejen v domácím nadstavbovém střetu (viz snímek) ale také ve vstupním čtvrtfinále.

Beksa škrtla pod papírem, předpoklady však hořely jen chvíli...

Hvězdy nelžou… V otevíracím utkání celého čtvrtfinálového bloku a vstupním zápase série mezi Brnem a Pardubicemi platilo: Předpoklady bookmakerů nelžou. Beksa se snažila papír zapálit, ale ten hořel jen pár minut. Po většinu duelu držel opratě v rukou favorit. I když se v závěru zapotil. 

Energický kouč pardubických basketbalistů Dino Repeša.

Repeša přišel do Pardubic kosit medaile. Jen čtvrtfinále je obehraná písnička

ROZHOVOR - JEN V DENÍKU/Legrace jde stranou… Nepřišel do Pardubic, aby vypadl už ve čtvrtfinále. To mohl zůstat v USK Praha. Naopak Beksu vzal proto, že konečně chce na české misi získat nějaký cenný kov. Chorvatský kouč Dino Repeša ale bude muset se svým týmem rozlousknout tvrdý oříšek. Na cestě k medaili mu překáží Brno. Třetí v pořadí po nadstavbové části. Série vypukne na Velký pátek.

Petr Šafarčík podepsal kontrakt do konce sezony 2023/2024.

Beksa si pojistila Šafarčíka. Podepsal smlouvu na dva roky

Beksu neopustí. Evidentně je sedmadvacetiletý rozehrávač Petr Šafarčík ve městě dostihů spokojený. Člen širšího kádru české reprezentace podepsal smlouvu do konce sezony 2023/2024 a tento lídr bude tedy oblékat červenobílý pardubický dres i nadále.

TJ Tesla Pardubice

Tesla jde z kola ven. Padla s Vysokou nad Labem

Basketbalová sezona se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru a na nejvyšší tuzemské úrovni ke svému vrcholu. Závěr na dohled mají především nižší soutěže a výjimkou nejsou ani ty ligové. Ohlasy ze spod bezedných košů vám přináši odborník František Nerad.

Arsenije Vučkovič

Posila pro Beksu. Do konce sezony přichází Vučkovič

Pod pardubické koše míří třiadvacetiletý pivot Arsenije Vučkovič. Tento rodák z Bosny a Hercegoviny, který v letošní sezoně nastupoval v dresu BK Redstone Olomoucka, přichází do konce ročníku 2021/2022. Tato nová posila má zápasové průměry 14.8 bodů a 6.8 bodu za 31 odehraných minut.

Ilustrační foto.

Bídný úvod, potom zlepšení, ale Beksa v Brně na výhru neměla

KOOPERATIVA NBL: K dohrávanému utkání 10. kola nadstavbové skupiny A1 se pardubičtí basketbalisté vydali do moravské metropole. Utkání to mělo být zajímavé samo o sobě, navíc s vědomím, že právě tito rivalové se velmi pravděpodobně potkají i ve čtvrtfinále play off.

Opava porazila Pardubice

Podívejte se: Hektická koncovka v Opavě, výhru trefil Šiřina

/FOTOGALERIE/ Drama až do posledních vteřin. To přesně nabídl středeční basketbalový duel v Opavě. Domácí hostili Pardubice. Rozhodující koš přišel v samotném závěru, kdy se trefil kapitán týmu Jakub Šiřina. Slezané vyhráli 88:86 a stále drží druhou příčku.

Anatoliy Shundel - nová posila BK Pardubice

Beksa posiluje. Na pomoc do konce sezony přichází ukrajinský rozehrávač

Ukrajinský rozehrávač Anatoliy Shundel je novým jménem na soupisce BK Pardubice. Osmadvacetiletý basketbalista odehrál převážnou část letošní sezony v dresu ukrajinského klubu BK Dnipro, přičemž v 28 zápasech ukrajinské Superligy zapisoval průměrně 5,4 bodu. V uplynulých sezonách pravidelně nastupoval v základní fázi FIBA Europe Cupu, s Dniprem si zahrál i kvalifikaci Basketball Champions League. Pardubický klub podepsal s hráčem kontrakt do konce letošní sezony 2021/2022.

V semifinále florbalové extraligy proti sobě stojí hráči Sparty a Mladé Boleslavi.

Kam o víkendu v Praze za sportem?

Chcete vyrazit na nějaké zajímavé sportovní utkání? Podívejte se na pražský víkendový přehled. Fotbalové zápasy přinášíme v samostatném článku.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Pardubice (81:75)

Nymburk bude útočit na šestnáctý triumf ve Final 4 Českého poháru

Na basketbalisty Nymburka čeká o víkendu další velký úkol. V Lounech se budou snažit vybojovat už pošestnácté Český pohár. Na programu je totiž Louda Auto Final 4, v němž v sobotním semifinále vyzvou od 17:30 hodin Brno. Vítěz pak v nedělním finále od 19:00 narazí na lepšího z dvojice Pardubice - Opava. Poražení si zahrají o bronz. Přímé přenosy vysílá TV Com na pět kamer, finále pak ČT Sport.

Z utkání nadstavbové části basketbalové Kooperativa NBL Nymburk - Brno (92:86)

Výborná obrana vedla ke snadné výhře Nymburka nad Pardubicemi

Basketbalisté Nymburka ovládli utkání 9. kola nadstavby Kooperativa NBL na hřišti Pardubic, kde vyhráli 98:65 a připsali si sedmnáctou ligovou výhru v řadě. Český šampion položil základ výhry už v první čtvrtině, kdy skvěle bránil i útočil a vytvořil si náskok, který postupně narostl až na čtyřicet bodů. Nymburk se tak dobře naladil na víkendové Louda Auto Final 4 Českého poháru v Lounech.

Sluneta Ústí - Pardubice, KNBL 2021/2022, nadstavbová skupina A1.

Prodloužené drama nemělo pro Beksu konec, jaký si naplánovala

KOOPERATIVA NBL: Fantastická bitva, strhující závěr. Reklamu na basketbal viděli v neděli večer diváci na ústecké Slunetě. V dalším pokračování nadstavbové části nejvyšší soutěže zavítala pardubická Beksa do Ústí nad Labem a sehrála tam divácky atraktivní a napínavý duel, na jehož rozuzlení bylo čtyřicet minut málo.

Beksa je v zápase proti Hradci Králové za favorita.

Beksa v zápřahu. Proti nim se postaví odpočinutí Sokoli

V jednom kole. Pardubičtí basketbalisté ob den na palubovce. Reprezentanti Vyoral a Šafarčík už od neděle. Náročný program zdaleka nekončí. V dnešním zápase se Beksa představí v derby na domácí půdě proti Hradci Králové. Navíc se jedná o historicky první střetnutí v horní skupině nadstavbové části.

Hráči BK Vividbooks Pardubice tentokrát nestačili na zkušené Levharty Chomutov.

I v basketbalu platí, že zkušenost je nade vše

Víkendové zápasy ve druhé nejvyšší basketbalové soutěži mužů i žen ukázaly, že basketbalové mládí se pořád musí učit u zkušenějších. Ohlasy ze spod basketbalových košů vám jako každý týden přináší odborník František Nerad.

Čeští basketbalisté udolali v pardubické aréně Bulharsko.

Půlpán neslezl z Bosta a Ginzburg si ho vyžádal na tiskovku

Nečekaný hrdina. V národním týmu pořádnou šanci nedostal. A nečekalo se, že bude na palubovce v domácí odvětě s Bulharskem. Jenže trenér Ginzburg už byl zoufalý z toho, kolik prostoru jeho svěřenci nechávají Dee Bostovi. Poslal tak na hřiště Viktora Půlpána. Pardubický odchovanec naturalizovaného Američana odřízl od hry.

Nejcennější skalp. Basketbalisté by rádi navázali na vítězství proti ruskému medvědu, kterého skolili v pardubické enteria aréně. To ale hráli v nejsilnější sestavě.

S nožem na krku. Dlouháni, tady končí veškerá legrace

Obhájce šestého místa z mistrovství světa v Číně řeší zapeklitou situaci. Po třech prohrách ze tří zápasů hned v první fázi kvalifikace má nůž na krku. Pokud neporazí zítra Bulharsko o deset bodů, může se stát, že skončí na jediné nepostupové příčce. Filipíny, Japonsko a Indonésii, tedy společné pořadatele MS, si čeští basketbalisté budou moct za rok na konci srpna prohlédnout leda tak v cestovatelském dokumentu…

Česká reprezentace před zítřejším zápasem už trénovala v bulharské hale

Rozehrávka reprezentace v režii dvou Pardubáků

Dnes v podvečer nastoupí Česká basketbalová reprezentace do haly v Botevgradu v souboji o bytí a nebytí. V reprezentačním dresu se představí hned dva rozehrávači BK Pardubic. Konkrétně Tomáš Vyoral a Petr Šafarčík. Klíčovým hráčem také bude odchovanec z města basketbalu Martin Kříž, který v současnosti hraje za lídra Kooperativa Basketbalové národní ligy ERA Basketball Nymburk.

Hráči BK Vividbooks Pardubice si připsali vítězství nad Sokolem pražským.

Co nestihl na Dašické, dohnal na Dukle

ZAMĚŘENO POD BEZEDNÉ KOŠE/ Pořádnou honičku měl v pátek pardubický basketbalový trenér Adam Konvalinka. Nejprve musel v hale na Dašické dokoučovat utkání KNBL mezi Beksou a Opavou, a pak honem do haly na Dukle, kde od 20 hodin vedl mladíky BK Vividbooks v utkání se Sokolem pražským. Ohlasy ze spoda bezedných košů vám přináší basketbalový odborník František Nerad.