Kreativ

ŠTÍTEK: BK Pardubice

Nejcennější skalp. Basketbalisté by rádi navázali na vítězství proti ruskému medvědu, kterého skolili v pardubické enteria aréně. To ale hráli v nejsilnější sestavě.

S nožem na krku. Dlouháni, tady končí veškerá legrace

Obhájce šestého místa z mistrovství světa v Číně řeší zapeklitou situaci. Po třech prohrách ze tří zápasů hned v první fázi kvalifikace má nůž na krku. Pokud neporazí zítra Bulharsko o deset bodů, může se stát, že skončí na jediné nepostupové příčce. Filipíny, Japonsko a Indonésii, tedy společné pořadatele MS, si čeští basketbalisté budou moct za rok na konci srpna prohlédnout leda tak v cestovatelském dokumentu…

Česká reprezentace před zítřejším zápasem už trénovala v bulharské hale

Rozehrávka reprezentace v režii dvou Pardubáků

Dnes v podvečer nastoupí Česká basketbalová reprezentace do haly v Botevgradu v souboji o bytí a nebytí. V reprezentačním dresu se představí hned dva rozehrávači BK Pardubic. Konkrétně Tomáš Vyoral a Petr Šafarčík. Klíčovým hráčem také bude odchovanec z města basketbalu Martin Kříž, který v současnosti hraje za lídra Kooperativa Basketbalové národní ligy ERA Basketball Nymburk.

Hráči BK Vividbooks Pardubice si připsali vítězství nad Sokolem pražským.

Co nestihl na Dašické, dohnal na Dukle

ZAMĚŘENO POD BEZEDNÉ KOŠE/ Pořádnou honičku měl v pátek pardubický basketbalový trenér Adam Konvalinka. Nejprve musel v hale na Dašické dokoučovat utkání KNBL mezi Beksou a Opavou, a pak honem do haly na Dukle, kde od 20 hodin vedl mladíky BK Vividbooks v utkání se Sokolem pražským. Ohlasy ze spoda bezedných košů vám přináší basketbalový odborník František Nerad.

Opava veze výhru z Pardubic

Rozjetá Opava bere další výhru! Uspěla na horké půdě Pardubic

Šestou výhru v řadě berou opavští basketbalisté. Na horké půdě Pardubic zvládli Slezané luxusně první poločas. V tom druhém nechali Východočechy nadechnout. Nicméně vedení si vzít nenechali. A když je soupeř přeskákal, dokázali díky dobrému týmovému výkonu zvítězit. Z horké pardubické palubovky vezou dva body za výhru 91:79.

Pardubice budou chtít navázat na lednové střetnutí, kdy dokázali Opavu porazit.

Odpočinek - neexistuje. Nejdříve Opava, pak na Slovince

Anglický týden je ještě slabý odvar. Pardubičtí během posledních sedmi dní odehráli dvě těžká utkání a další dvě je do neděle ještě čekají. Do haly Dašická přijede druhý tým nejvyšší basketbalové ligy z Opavy a rozhodně nejedou Pardubáky šetřit před nedělím utkání na půdě slovinského celku Ilirija.

Pardubičtí basketbalisté budou chtít v únoru poprvé vyhrát. Konkrétně nad USK Praha

Pardubice potřebují doma zlomit černou šňůru

Černá série zatím nekončí. Nadstavba vítězné části nejvyšší basketbalové ligy je v plném proudu a Pardubice zatím vyhráli jediný zápas. Nutno podotknout, že pražský tým na tom je o poznání hůř. Ti dokonce nevyhráli posledních pět utkání v řadě.

Pardubice budou chtít návrat na vítěznou vlnu

Do třetice všeho dobrého. Beksa vyjíždí do Kolína ukončit půst

Ve druhém měsíci roku 2022 půst. Po lednovém vítězném tažení pardubických čahounů přišla únorová hladovka. Beksa si bude chtít spravit chuť vítězstvím nad kolínskými Medvědy a navázat tím na lednové hody. Do třetice všeho dobrého, tím se Pardubice v sobotu budou řídit

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Pardubice (81:75)

Do cesty v poháru se mistrovi postaví Brno. Cíl Nymburka je ale jasný

V semifinále Louda Auto Final 4 Českého poháru se basketbalisté Nymburka utkají s Brnem. Rozhodl o tom los. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Opava a vítěz duelu mezi USK Praha a Pardubicemi. Závěrečný turnaj se bude hrát 12. a 13. března v Lounech v městské sportovní hale.

Pardubičtí basketbalisté se střetnou s Brnem.

Suchý měsíc. Beksa ale nechce podruhé v únoru zůstat na sucho

Suchý únor. Pod basketbalovými koši i v profesionálním sportu se alkoholu neholduje, takže dodržování nějakého měsíce bez pití je bezpředmětné. V případě sportovců se ale dá přídavné jméno suchý vyložit jako bez výhry. Po „mokrém“ lednu, kdy pardubičtí dlouháni jen vyhrávali, přišla očekávaná leč smolná prohra u mistra. Náladu si mohou spravit na Brnu.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Pardubice (81:75)

Hruban nastartoval tým i sebe. Nymburk si v Ústí připsal jedenáctou výhru v řadě

Připsali si už jedenácté ligové vítězství v řadě a s jedinou porážkou vládnou tabulce. Basketbalisté Nymburka vyhráli i ve svém druhém utkání nadstavby Kooperativa NBL, když na hřišti Ústí nad Labem s přehledem zvítězili 92:78. Výhru dirigoval Vojtěch Hruban, který už v prvním poločase dal 15 ze svých 24 bodů. Ústí táhl s 26 body Lamb Autrey.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Pardubice (81:75)

Severočeši neporazili Nymburk dvacet let. Šampion jede do Ústí

Basketbalisté Nymburka vyrážejí v pondělí k utkání 3. kola nadstavby Kooperativa NBL na hřiště Slunety Ústí nad Labem. A to jen 48 hodin po sobotním utkání s Pardubicemi, ve kterém si připsali desátou ligovou výhru v řadě. Zápas začíná v 18 hodin.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Pardubice (81:75)

FOTO: Byla to fuška. Nymburk v oslabení vydřel výhru nad Pardubicemi

Přestože postrádali dva klíčové hráče, dokázali bojovností soupeře udolat a prodloužit tak domácí vítěznou sérii, která trvá od roku 2010 už 227 zápasů. Basketbalisté Nymburka vstoupili do nadstavby Kooperativa NBL domácí výhrou 81:75 nad Pardubicemi. V tabulce tak uhájili náskok šesti výher na druhou Opavu, která zvítězila v Brně 100:94.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Jindřichův Hradec - Nymburk (89:112)

Pauza končí, nadstavba startuje. Navíc se bude přispívat na charitu

Po dvoutýdenní pauze zaviněné karanténou se basketbalisté Nymburka pustí do bojů v nadstavbě Kooperativa NBL. Doma ve sportovním centru přivítají v sobotu 5. února Pardubice. Dojde tak na souboj dvou týmů s aktuálně nejlepší formou. Nymburk drží sérii devíti výher v řadě, Pardubice uspěly sedmkrát v řadě. Zápas začíná v 17 hodin.

Basketbal ilustrační.

Sluneta vyhořela v Pardubicích. Klíčem byl opět doskok

Doskok! Věc, která letos trápí ústeckou Slunetu po celou sezónu, byla jedním z klíčových prvků i v prvním zápase nadstavbové části A1 nejvyšší soutěže. Svěřenci Jana Šotnara dovolili Východočechům 17 útočných doskoků a po bídném výkonu prohráli 68:91.

Basketbalové utkání Kooperativy NBL v rámci projektu osmého ročníku Hrajeme spolu za Pardubice mezi BK JIP Pardubice (v červenobílém) a BC Geosan Kolín (v modrém) v pardubické enteria areně.

Nepřetržitý koncert. Na operní árie Margity navázal heavy metal Beksy

Dva koncerty… Jenom se „malinko“ lišily žánry. Osmý díl v České republice ojedinělého projektu s názvem Hrajeme spolu za Pardubice potěšil všechny domácí fanoušky. Kromě koncertu komorní filharmonie s hostem Štefanem Margitou totiž nástroje ladily rovněž basketbalistům.

Komorní filharmonie a basketbalový klub se znovu daly dohromady a uspořádaly osmý díl akce Hrajeme spolu za Pardubice.

FOTOGALERIE/Jakáá to náádhera, zazpíval i předpověděl Margita

Spolu. Jedno slůvko, které vyjádří vše. Vsadili na něj politici, sázejí na něj manželé ale také v Pardubicích. Dvě organizace, které mají k sobě blízko asi jako z Prahy do Melbourne, se spojily v jeden projekt s názvem Hrajeme spolu za Pardubice. V roce 2014 na zkoušku a manželství Komorní filharmonie Pardubice a BK Pardubice funguje už devátým rokem.

Basketbalové utkání Kooperativa NBL mezi BK JIP Pardubice (v bíločerveném) a BC Geosan Kolín (v modrém) v pardubické hale na Dašické.

Pardubičtí čahouni chytili formu i covid. Jedno musí z kola ven...

Obavy jsou, či nejsou na místě? Na jednu stranu pardubičtí basketbalisté chytili formu jako hrom. Z kraje kalendářního roku zvítězili na USK Praha, doma se vypořádali s Jindřichovým Hradcem i s Opavou. Jenže nastoupí v hale, kde prakticky vůbec nehrají, ani netrénují. Jenže v minulém týdnu chytili také covid…

Unikátní projekt Hrajeme spolu za Pardubice pokračuje osmým dílem.

Nová posilující dávka proti covidu? Hrajeme spolu za Pardubice

ROZHOVOR - JEN V DENÍKU/Projekt Hrajeme spolu za Pardubice dostává po roční odluce svému názvu. Vloni se totiž akce konala za zavřenými dveřmi dvou budov bez možnosti setkání protagonistů tohoto ojedinělého projektu. A bez diváků. Covid sice ještě ve společnosti řádí, nicméně pořadatelé ho nechtějí nechat zvítězit. Přes nejistou dobu se rozhodli osmý díl natočit. Velké odpoledne se rozjede v sobotu od 16.30 hodin. 

Tomáš Kadlec nasypal do opavského koše přes třicet bodů.

Mladé čáry rozprášily opavské torzo po dukelské hale

Slezská metropole se zdá být městem basketbalu zaslíbeným. Dá se tak soudit podle toho, že podobně jako Pardubice, má zastoupení ve všech třech ligových soutěžích. Ale má na to dostatek hráčů? Podle toho, jak k první lize přistupuje BK Opava 2010, to vypadá že asi ne. 

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - USK Praha (97:71)

Nymburk bude hrát v Hradci o Final Four Českého poháru

Basketbalisté Nymburka si ve středu zahrají o postup do Final Four Českého poháru. Jejich soupeřem ve čtvrtfinále budou Královští sokoli z Hradce Králové, na jejichž hřišti se zápas odehraje od 17:30 hodin. Přímý přenos poběží na TVCOM.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Brno (88:76)

Nymburk si může v Hradci Králové zajistit vítězství v základní části

Basketbalisté Nymburka vstoupí do nového roku 2022 zápasem na hřišti Královských sokolů. Pokud duel 20. kola Kooperativa NBL v Hradci Králové vyhrají, zajistí si s předstihem prvenství v základní části soutěže a nejvyšší nasazenou příčku pro nadstavbu. Zápas v Hradci se hraje ve středu od 19 hodin, přímý přenos vysílá TVCOM.

Pardubičtí basketbalisté doma poprvé v historii prohráli s Hradcem Králové.

Časy se mění. Hradečtí basketbalisté navázali na fotbalisty i hokejisty

Poslední kamínek do mozaiky. Po Pardubicích kolují nářky, že je Hradec porazí i v kuličkách… Tuto staronovou frázi oživila první prohra (82:85) pardubických basketbalistů s odvěkým rivalským městem v domácím prostředí. Nezdary na ledové ploše, na zeleném trávníku či hokejbalovém hřišti nejsou ničím neobvyklým, pardubičtí muži ale padli i pod koši. A to bylo ještě před několika lety něco nemyslitelného.