Kreativ

ŠTÍTEK: BK Pardubice

Připomeňte si ve fotografiích nedávný zápas olomouckých basketbalistů s rumunským Temešvárem v rámci evropského Alpe Adria Cupu

Poslední zápas před svátky. Olomoucko hostí doma silné Ústí

Podruhé v řadě basketbalisté BK Redstone Olomoucko přivítají na své palubovce tým ze severu Čech a opět půjde o velice nepříjemného soupeře. Ústecká Sluneta totiž, přes poslední porážku s Pardubicemi po dvojím prodloužení, atakuje čtvrté místo tabulky Kooperativa NBL. Atraktivní protivník se v Čajkaréně představí ve středu 20. prosince od 18 hodin.

Pardubičtí basketbalisté senzačně zvítězili na půdě čtvrtého Ústí.

Vyo děkujeme za senzaci v Ústí. Zdecimovaná Beksa urvala výhru v prodloužení.

Vzepřeli se osudu. Kdekdo je už odepsal. Pardubičtí basketbalisté ovšem zabrali v ten nejpřekvapivější moment. Po dvojitém prodloužení dobyli ústeckou tvrz. Ukončili tím šestizápasovou sérii, kdy si ani neškrtli. V silně osekané sestavě oživili naději na účast v lepší nadstavbové skupině. Zvláštní odměnu zaslouží Tomáš Vyo Vyoral.

Trenér Tomáš Grepl a rozehrávač A. J. Walton v utkání proti Slavii.

Válečníci splnili proti Slavii povinnost. Posílili svou pozici

Už třetí výhru v řadě slaví Válečníci, kteří na domácí palubovce porazili poslední Slavii Praha 81:69. Tím jí vrátili porážku ze začátku října, ale především posílili svoji pozici pro postup do nadstavbové skupiny A1. Zápasy s týmy z chvostu tabulky letos Děčínu příliš nejdou, ale tentokrát roli favorita zvládl s přehledem, byť druhá půle už nebyla tak divácky atraktivní.

Basketbalisté Ostravy porazili v 16. kole extraligy Olomoucko 81:64.

Důležitý zápas ztracen. Olomoucko si veze těžkou porážku z Ostravy

Nepovedené začátky poločasu rozhodly o porážce BK Redstone Olomoucko 81:64 na půdě Ostravy. Především třetí čtvrtina se nepovedla. Nová huť v jejím úvodu zaznamenala patnáct bodů v řadě a získala klíčový náskok. Hanáci tak ztratili důležitý zápas a v tabulce spadli za svého soupeře na předposlední místo.

BK KVIS Pardubice vs. Sluneta Ústí nad Labem.

Beksa chce zabrat na hřišti Slunety. Nesmíme se hroutit, neklesá na mysli Vyoral

/KOOPERATIVA NBL/ Další pokus zastavit černou výsledkovou sérii a postavit se na nohy čeká na pardubické basketbalisty. Týden poté, co dostali naloženo v Písku, nastoupí znovu na venkovní palubovce, tentokrát v Ústí nad Labem. Sluneta je aktuálně na čtvrté pozici Kooperativa NBL a lze bez uzardění konstatovat, že bude vzhledemk současné formě obou rivalů favoritem nedělního duelu.

Lukáš Feštr při zápase s Temešvárem (13.12.2023)

Kapitán Olomoucka Feštr: Vypisování odměn? Nepřichází v úvahu, je to naše práce

Olomoučtí basketbalisté měli v šestém kole základní skupiny evropského Alpe Adria Cupu na lopatě lídra skupiny z rumunského Temešváru, nakonec ale museli spolknout hořkou porážku o deset bodů. Bezprostředně po konci utkání se jal promluvit pár slov 29letý kapitán týmu Lukáš Feštr, který v zápase přispěl svému celku devíti body.

Liga ženy: BK Strakonice - Studánka Pardubice 74:40.

Výsledkový servis ze Strakonického basketbalu

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Strakonické basketbalové celky se o víkendu představily na mnoha mistrovských frontách. A trenéři mohli být tentokrát z drtivé většiny spokojeni, dařilo se napříč kategoriemi.

Svitavští prvoligoví basketbalisté.

VIDEO: Nevídaná otočka Turů! Porazili Hradec a posunuli se do čela první ligy

Šlágr východní skupiny první ligy basketbalistů diváky ve svitavské hale rozhodně nezklamal. A také ukázal, co všechno je pod bezednými koši možné. Jako kdyby se hrály dva odlišné zápasy mezi svitavskými Tury a Královskými sokoly z Hradce Králové. První poločas skončil výsledkem 45:58, druhý pro změnu 41:23! V součtu to vydalo na pětibodové svitavské vítězství, deváté v řadě. A posun na špici tabulky.

Písečtí basketbalisté v 15. kole KNBL porazili Pardubice 105:83.

Beksa se topí v hluboké krizi. Místo souboje o výhru nafasovala v Písku stovku

KOOPERATIVA NBL: V zaplněné aréně píseckého nováčka nastoupili pardubičtí basketbalisté k dalšímu utkání nejvyšší soutěže s cílem konečně prolomit nepříznivou výsledkovou sérii a zabojovat o potřebnou výhru, která by jim pomohla v boji o postup do nadstavbové skupiny A1. Realita? Dopadlo to znovu špatně… Velice špatně.

Basketbalisté z Mendelova gymnázia vyhráli republiku

Mendelovo gymnázium z Opavy ovládlo republiky a poletí do Číny

/FOTOGALERIE/ Tomu se říká úspěch! Basketbalisté z opavského Mendelova gymnázia ovládli republikový šampionát. Pod vedením trenéra Martina Kučka prošli úspěšně okresním, krajským, kvalifikačním a republikovým kolem bez jediné porážky. V dramatickém finále pak porazili Jindřichův Hradec 43:37. Díky tomuto úspěchu mají možnost startovat na světovém šampionátu v Číně.

Písečtí basketbalisté na Brno tentokrát nevyzráli a ve své hale s ním prohráli 70:87.

Basketbalisté Písku odvetu s Brnem nezvládli. Kouč bere porážku na sebe

Boj o účast v elitní nadstavbové šestce si zkomplikovali písečtí basketbalisté, kteří ve 14. kole Kooperativa NBL na domácí palubovce prohráli s Brnem 70:87. Soupeř jim tak i s úroky vrátil týden starou porážku ze své haly (71:84). V Sršním hnízdě se jim momentálně nedaří, protože prohráli potřetí ze čtyř posledních zápasů.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - USK Praha 108:60

Nymburk jde za novou výzvou. Popasuje se s týmy z elitních ligových soutěží

Basketbalisté Nymburka vstoupí v úterý do osmifinálové skupiny FIBA Europe Cupu. Na úvod se představí na palubovce Zaragozy, účastníka španělské ACB ligy, tedy nejsilnější ligy Evropy. Pokusí se zopakovat úspěch ze základní skupiny, kdy na úvod rovněž uspěli na palubovce favorita. Utkání začíná v úterý ve 20 hodin, přímý přenos lze sledovat na YouTube FIBA.

Svitavští prvoligoví basketbalisté.

Osmá výhra Turů v řadě. Svitavská zkušenost v koncovce předčila brněnské mládí

Takováhle vítězství se v boji o top trojku ve východní skupině první ligy basketbalistů náramně počítají. Svitavští Tuři uspěli na palubovce jednoho ze svých přímých konkurentů v Brně, když skvělou čtvrtou čtvrtinou otočili nepříznivě se vyvíjející střetnutí, a příští neděli si to na domácí půdě rozdají s Královskými sokoly o první místo v tabulce.

Vanja Miljkovič zatím prožívá na pardubické lavičce skutečný křest ohněm.

Už žádné kotrmelce. Povýšený asistent Miljkovič dostal důvěru do konce sezony

Jedno je jisté. Pardubické basketbalisty povede až do konce sezony Vanja Miljkovič. Vstupoval do ní jako asistent Dina Repeši. Ten však po sérii neúspěšných výsledků nabídl ze dne na den svou rezignaci. Vedení Beksy postavil do nezáviděníhodné situace. V rozehrané soutěži okamžitě sehnat náhradu. Vcelku logicky ukázalo na člověka, který tým zná. S nadsázkou se dá říct, že v Pardubicích boří letitý mýtus. Nejen v českém sportovním prostředí se traduje se, že je snazší vyměnit trenéra než všechny hráče. Mimochodem z různých důvodů se klubem rozloučila třetina kádru…

Kameron Chatman se upsal do konce sezony pardubické Bekse.

Prořídlé šiky pardubických basketbalistů posílí Chatman. Českou ligu už zná

Dlouho propastný hráčský deficit nevydržel. Pardubické vedení okamžitě reaguje na odchod hráčského kvarteta Alford, Brunk, Štěrba, Kheil. Prvním z nových hráčů, který hlásí příchod na Beksu, je Kameron Chatman. Sedmadvacetiletý Američan ale nejde do úplně neznámého prostředí. V loňské sezoně totiž působil v Brně. Pardubice mohou jeho služeb využít na křídle i pod košem. Kontrakt podepsal do konce letošní sezony.

Pardubičtí basketbalisté (v bílém) nestačili na domácí Jämtland 88:94. Na snímku útočí Joey Brunk

Beksa hlásí čtyři hráčské ztráty: konec smlouvy, zranění i rozvázání kontraktu

Když se to sype, tak se to sype… Do slušné podoby převedené české rčení plně vystihuje současný stav v pardubickém basketbalu. Začalo to předčasným vypadnutím z evropského poháru a pokračovalo šokující rezignací hlavního kouče. Do toho přišla zranění, která nejsou krátkodobého charakteru. V neposlední řadě do neutěšené situace promlouvá výkonnost týmu i jednotlivců. Tým, který v koutku duše pomýšlel na finále, se propadl na devátou příčku s bilancí pět výher a osm proher. Výsledkem všeho jsou personální změny v hráčském kádru Beksy. Pardubický dres už neobléknou Alford, Brunk, Kheil a Štěrba.

Děčínští basketbalisté překvapivě prohráli v Ostravě.

FOTO, VIDEO: Celý zápas byli ve ztrátě. A nakonec padli s posledním

Děčínští basketbalisté pokračují v nevyrovnaných výkonech. Po poslední výhře v Pardubicích, která byla o parník, přišel zase pád na zem. Válečníci selhali na půdě poslední Ostravy, kde prohráli 71:80. Ostravané přitom zapsali teprve druhý úspěch v probíhající sezoně.

Brněnští basketbalisté (v bílém) zdolali Pardubice 86:79 a posunuli se na sedmou příčku tabulky nejvyšší soutěže.

Slibně rozjeté utkání vzalo opět špatný konec. Oslabený tým Beksy padl v Brně

KOOPERATIVA NBL /FOTOGALERIE/: Více než tři čtvrtiny žila naděje pardubických basketbalisté na vítězství na brněnské palubovce. Ještě v polovině závěrečného kvartálu vedli, ovšem potom šel soupeř nemilosrdně před ně a výsledkem byl osmá porážka v sezoně. Absence klíčových mužů v okleštěné sestavě byla patrná.

V prvním vzájemném měření sil doma Pardubice (v bíločerveném) Brno zdolaly 91:73.

Prostřílená bárka Pardubic míří pod Špilberk. V Brně už ládují děla koulemi

Stejný počet výher. Ale na tu druhou část pardubické bilance už takový veselý pohled není. Po skvělém startu do sezony a třech výhrách v řadě přišlo rozčarování. Totální rozčarování. Od návratu z kvalifikace do poháru FIBA Europe Cupu šli pardubičtí dlouháni od prohry k prohře. Po jedné z nich rezignoval za všech okolností ambiciózní kouč Dino Repeša. Jeho nástupce, respektive posunutý asistent na místo hlavního trenéra Vanja Miljković, sice zahájil vítězstvím na Slavii, ovšem poté už se radosti nedočkal. Vrcholem tristního období Beksy byla domácí prohra dvacetiletí s Děčínem. O reparát se pokusí jeho svěřenci ve večerním utkání v Brně.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Kolín - Ústí nad Labem (112:108 po prodl.)

Alpe Adria Cup: Medvědi jedou do Slovinska

Kolínští basketbalisté v posledním kole NBL porazili na domácí palubovce ambiciózní Ústí nad Labem, to bylo ale na dlouhou dobu poslední utkání před svými fanoušky. Nyní je čeká série venkovních duelů. A tuto sérii zahájí utkáním 4. kola ALPE ADRIA CUPu v hlavním městě Slovinska, Lublani.

BK KVIS Pardubice vs. BK Armex Děčín.

Válečníci konečně zabrali venku, Pardubice naprosto zdemolovali

Poprvé a naposledy vyhráli děčínští basketbalisté na půdě soupeře 1. října na palubovce Ústí nad Labem. Od té doby prohráli venku čtyřikrát. Neblahou bilanci zlomili Válečníci v Pardubicích, kde po dominantním výkonu přejeli domácí výběr 99:64.

Ze zápolení pardubických a děčínských basketbalistů.

Doma prohrála už třikrát. Proti Děčínu nechce Beksa další zaváhání připustit

/KOOPERATIVA NBL/ Bilance pěti vítězství oproti šesti porážkám není v polovině základní části nejvyšší soutěže basketbalistů zrovna tím, čím by se pardubická Beksa mohla nějak zvlášť chlubit. V tuhle chvíli uzavírá osmičku, které projde do skupiny A1, ale její ambice sahají nepoměrně výše. Úplně stejně je na tom vicemistr z Děčína, který zavítá v sobotu odpoledne do haly Dašická k utkání 12. kola Kooperativa NBL.

Pardubičtí basketbalisté podlehli doma mistrovské Opavě.

Pardubičtí obři se poprvé střetli s opavským mistrem a narazili do stobodové zdi

Zase domácí nářez… Pardubičtí basketbalisté se po návratu z pražských výjezdů, které skončily poloviční úspěšností, museli popasovat s úřadujícím mistrem. A byl to návrat bolestný, když před vlastními diváky schytali znovu kilo. Na druhou stranu z rukou opavských hráčů se nejednalo o takovou ostudu jako v případě nováčka z Písku. Premiéra v roli hlavního kouče zhořkla bývalému asistentu trenérovi, kterého na prestižnější místo vystřelila rezignace krajana Repeši. Vanja Miljkovič si tak bude muset na chvíle slávy ještě počkat.

Pardubičtí basketbalisté a jejich vítězné soboty. Poté co 21. října porazili doma Kolín (na snímku), uspěli ve sváteční den i v pražském Edenu.

Miljkovič za to vzal. Pardubická hvězda opět zářila pod slávistickou hvězdou

Zavřeli pusu všem pochybovačům. A že jich bylo. Před utkáním na Slavii měli pardubičtí basketbalisté starostí více než dost. Po katastrofální dohrávce s Pískem rezignoval chorvatský kouč Dino Repeša a jeho taktovku narychlo převzal krajan Vanja Miljkovič. Do toho se jim zranilo osové duo Joel Brunk – Petr Šafarčík. Skutečnost zaznamenali i bookmakeři a Pražany favorizovali. Na Beksu vypsali vyšší kurz (někde i 2,22:1), přestože byla tabulkově lépe umístěná… Realita? Pardubická výhra o šestadvacet bodů!

Pardubičtí basketbalisté bronzové medaile nezískali. Dino Repeša opustil klub bez většího úspěchu.

Přichází éra po Repešovi. Nabouranou psychiku Pardubic prověří Slavia

Na každém konci je hezké, že něco nového začíná… A zatímco si Česká republika připomíná 105 let existence, tak pardubický basketbal vstupuje do nové éry. Do éry po trenérovi Repešovi. Ten nečekaně rezignoval po nečekané domácí prohře s Pískem. Břemeno tíhy tak nechal na svém asistentu Miljkovićovi, který povýšil do role hlavního kouče. V sobotu ho čeká křest ohněm na palubovce pražské Slavie.

Dino Repeša si v minulé sezoně prožil nejdelší play off se svým týmem. Po špatných výsledcích v nové sezoně se však rozhodl u týmu skončit.

Výsledky si vybraly svou daň. Beksa se loučí s Repešou po více než dvou letech

Tak tohle nikdo nečekal! Beksa nezažívá úplně nejlepší časy, co se týče herní a výsledkové stránky. Důkazem je poslední prohra, kdy pardubičtí basketbalisté nestačili na Písek, se kterým to měli dobře rozehrané. Nepříznivé výsledky si vybraly svou daň. U týmu, na vlastní žádost, končí fanoušky oblíbený chorvatský trenér Dino Repeša. Kormidla se chopil jeho asistent Vanja Miljković.

Tomáš Hvězda nenašel na mistrovství České republiky přemožitele.

Pardubický boxer Hvězda se stal na šampionátu největší hvězdou v pérové váze

Nomen omen… Když už dostanete do vínku příjmení Hvězda, tak to se máte v životě co otáčet, abyste mu dostáli. Jednomu z nositelů takto honosného jména se povedlo „předpoklady“ naplnit v boxerském ringu. Na té nejvyšší úrovni. Tomáš Hvězda nastoupil do pérové váhy a v ringu si počínal jako natažený na pérkách a po zásluze si vybojoval mistrovský titul. 

Pardubičtí basketbalisté porazili ve slavnostním duelu Kolín.

K historické premiéře do Pardubic přilétnou Sršni, kteří se líhnou v Písku

Sršeň. Tento hmyz budí obavy, už jenom když ho vidíte na obrázku. Kromě přírody lze spatřit Sršně na basketbalových palubovkách. Trochu netradiční název vzali za svůj dlouháni z Písku. A pozor kolegy mají ve slovutné NBA. Sídlí ve městě Charlotte a anglicky si řeknou Hornets. Čeští zástupci tohoto druhu jsou nováčkem v Kooperativa NBL, když vyšachovali ze hry Hradec Králové. V dohrávce čtvrtého kola přilétnou do Pardubic.

Pardubičtí basketbalisté porazili ve slavnostním duelu Kolín.

Plánovaný koncert filharmonie vystřídal (ne)plánovaný koncert basketbalistů

Dva poločasy… Co je na tom zvláštního? Vždyť jsou sporty, jejichž utkání je rozděleno na dvě poloviny. V Pardubicích jsou ale k vidění jednou ročně unikátní dva poločasy. Jedná se o společné vystoupení filharmoniků a basketbalistů. Ojedinělý projekt se jmenuje Hrajeme spolu za Pardubice. Letos se konal jeho jubilejní desátý ročník. Ten první obstaral koncert Komorní filharmonie Pardubice s hostující sólistkou Veronikou Kaiserovou. Zlato v hrdle a šikovné ruce hudebníků vystřídaly dovednosti dlouhánů z BK KVIS Pardubice, kteří přivítali kolínského soupeře.