Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Šest hodin u plotny s kuchařem

Kuchař Ivan Vodochodský: „V málokteré hospodě vás nakrmí dobře. Uvařte si sami!“ Vláčet se večer mrazem přes půl města s vidinou, že budete šest hodin stát u sporáku a vařit, je nejspíš to nejhorší, co si po návratu z práce dovedete představit. Udělejte to. Nebudete litovat.

Co se nejlépe prodávalo o prázdninách? Čtěte exkluzivní článek od knihkupce

Vrchlabí /EXKLUZIVNĚ/ - Prázdninové měsíce znamenají co se tržby týče pro různé knihkupce různá místa po světě. Pro některé Bonanzu či Eldorádo, pro jiné Sodomu, Gomoru a všechna místa, která mají cokoliv společného s okolím vrchního konce nohou. My, kteří máme naše knihkupectví v druhdy turisticky atraktivním místě, jsme byli zvyklí spíš na to Eldorádo, knihkupci v místech, která se v létě spíš vylidní než zalidní, se cítili být… No, víte kde. Ovšem letošní léto jevilo se být poněkud nešťastným tentokrát i pro nás.

Znojemský hrozen: letos i o egyptské kuchyni

Znojmo /PROGRAM UVNITŘ/ - Více než sto třicet televizních soutěžních pořadů, šedesátka rozhlasových reportáží a padesát reklamních spotů se uchází o nejvyšší ocenění na 12. mezinárodním televizním a rozhlasovém festivalu o gastronomii Znojemský hrozen.

Pohlreich si v Plzni začepoval na hladinku i na čochtana

Plzeň - "Chlastáte jak zájezd." Tak ohodnotil návštěvníky Pilsner Festu známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Kvůli prohrané sázce s Pavlem Andělem si totiž při plzeňské akci musel na půl hodiny stoupnout za výčep. A fronta, která se vytvořila už nějakou dobu před jeho příchodem, byla obrovská.

Jídlo musí být jako od maminky, říká oceněná hostinská

Plzeň - Restaurace Lesní zátiší získalo titul Hospůdka roku 2010 čtenářů Plzeňského deníku. O titul soupeřilo 56 hospůdek z celého Plzeňska, čtenáři dali nejvíce hlasů právě Lesnímu zátiší, které se zúčastnilo i natáčení pořadu Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem.

Šumperk s Baníkem nestíhal, pak si dal vlastní gól

Šumperk /VIDEO, TABULKA, FOTOGALERIE/ – Jednu z nejtěžších proher na domácí trávě v divizní éře si připsali na své konto šumperští fotbalisté. V neděli především kvůli opravdu špatnému prvnímu poločasu podlehli jednoznačně juniorce Baníku Ostrava.

Pohlreich si možná začepuje

Plzeň - Ze slavného šéfkuchaře se možná v Plzni stane na hodinu výčepní. Zdeněk Pohlreich se totiž na včerejší tiskové konferenci po telefonu vsadil s Pavlem Andělem, že letošní Pilsner Fest nepřekoná rekord o největší hromadný přípitek.

FOTO: Na hotelovce se soutěžilo o nejlepší svíčkovou

Teplice /HLASUJTE/ – Primátor Jaroslav Kubera se svojí chotí usedli v pátek v čele laické poroty na Hotelové škole v Teplicích, aby se stali ochutnávači svíčkové. Tu zde připravovali učitelé odborného výcviku ze škol v Teplicích, Děčíně a Žatci.

OBRAZEM: Praha slaví gurmánský svátek

Praha -Zahrady Pražského hradu patří gurmánskému svátku Prague Food Festival 2010. Třídenní program představí umění šéfkuchařů, degustace pokrmů a ochutnávky nápojů domácí i zahraniční kuchyně. Pro návštěvníky akce budou otevřeny zahrady Rajská, Hartigovská a Na Valech.

Kuchařská show bavila hosty

Plzeň - Oči upřené k televizní obrazovce měli v úterý večer snad všichni hosté plzeňské restaurace Lesní zátiší. Ve speciálním díle pořadu Ano, šéfe, který se ten večer vysílal, totiž byla k vidění i reportáž odtud.

OBRAZEM: Hotelovkou voněla soutěžní svíčková

Teplice – V prostorách hotelové školy v Teplicích se v pátek konalo místní kolo soutěže Czech Specials 2010 Academy, ve které se utkali místní učitelé odborného výcviku a žáci učebního oboru kuchař. Soutěžilo se o postup do finále Czechspecials 2010 Academy Ústeckého kraje, které se bude konat dne 25. června opět na půdě teplické hotelové školy.

Radniční restaurace: zavřeno!

Jihlava – Kdo se chtěl včera najíst v Radniční restauraci na Masarykově náměstí v Jihlavě, měl smůlu. Dveře totiž zůstaly zamčené.

Motory 'amerik' a harleyů zaburácejí na letišti

Hradec Králové – Festivalová sezona v hradeckém regionu se pomalu chystá otevřít své brány. Jednou z letošních novinek bude setkání nablýskaných automobilů i motocyklů American Hot Wheels.

Gastronomie je můj život

Špindlerův Mlýn– Je mu teprve 25let a už patří knejlepším českým kulinářům. Šéfkuchař OREA Hotelu Arnika Lukáš Čížek řídí kuchyni vnejvětším krkonošském hotelu a navíc pravidelně boduje na gastronomických soutěžích. Vté nejprestižnější, Kuchaři roku, se probojoval až do semifinále. „Je zatím velká dřina,“ říká vrozhovoru pro Krkonošskýdeník.

Zdeněk Pohlreich: Za srandu bych dal život

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Zdeněk Pohlreich, obávaný protagonista pořadu Ano, šéfe!, se v úterý vrátil na obrazovky televize Prima. Než ale začne ve zbrusu nových dílech rozdávat radost a smích a „pérovat“ další restaurace, které uvázly v záchranné síti jeho „gastropolepšovny“, podíval se nejdříve na zoubek dvěma podnikům z těch, jimž vloni udělil svoji hvězdičku. Možná si návratů do oceněných hospod naplánoval i víc, ale v Benátkách nad Jizerou se zdržel déle, než předpokládal. Na Slepé koleji totiž dojeli opravdu na slepou kolej a šéf chtěl zjistit, proč. Nejprve ale zavítal do pražského Blue Pointu, kam se skoro bál. Moc totiž nevěřil v jeho nápravu, nálepku tam udělil spíš podmínečně…

OBRAZEM: Známý kuchař ukázal, jak se má vařit

Brno - Před jeho soudem se třese leckterý šéfkuchař v českých restaurací. Zdeněk Pohlreich, kterého běžně diváci vidí na televizních obrazovkách v pořadu Ano, šéfe!, ve čtvrtek odpoledne Brňanům dokázal, že neumí jen kritizovat ostatní podniky.

OBRAZEM: Postrachu kuchařů U Kantora chutnalo, zavítal i do Dubí

Teplicko – Češi milují jídlo. Do restaurací chodí na vepřovou pečeni, svíčkovou i závitky. Vyhlášený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich to ví a proto s pořadem televize Prima Ano, šéfe! objíždí restaurace a dělá jejich kontroly. Byl i v jídelně U Kantora Hotelové školy Teplice.

Restaurace zcela bez kuřáků

Dvůr Králové– Restaurace, kde se nekouří, je vnaší republice stále ještě „bílou vránou“. Jak to funguje, zkouší od Nového roku USlunce.

Nesnáší lenost a nechuť kuchařů na sobě pracovat

Jihlava – Názor Zdeňka Pohlreicha na českou kuchyni je všelijaký. Lidem, kterým záleží více na množství jídla než na kvalitě, se podivuje. Pro mnohé kuchaře je vzor, pro jiné postrach. Teď zavítal i do Jihlavy.

Ano, šéfe!: Drsný Pohlreich navštíví Jihlavu

Jihlava – Zdeněk Pohlreich patří k nejuznávanějším českým kuchařům. V pořadu Ano, šéfe!, který moderuje, radí kuchařům, jak vařit s grácií. Používá při tom slova jako humus či břídil, popřípadě s jasně vypovídajícím výrazem oznámí: „To se nedá žrát!“

Perličky z on line rozhovorů

Hradec Králové – Řada známých osobností ze všech možných oborů absolvovala v roce 2009 diskuze se čtenáři Hradeckého deníku. Dnes přinášíme výběr nejzajímavějších otázek a odpovědí.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vaří v úterý v Třebíči

Třebíč - Populární pořád „Ano,šéfe!“, který vysílá televize Prima, se natáčel také ve městě Třebíči. Zdeněk Pohlreich zavítal do restaurace U Dubu, která spolu s Traveller´s hostelem sídlí na Žerotínově náměstí. Diváci se na další díl seriálu mohou podívat v úterý 17. listopadu ve 21.20 hodin.

Zdeněk Pohlreich rád vaří česká jídla, ale nejí je

Třebíč /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Známý český kuchař Zdeněk Pohlreich zavítal nedávno do Třebíče. K vidění byl při práci i oddychu v hostinci U Dubu na Žerotínově náměstí. V historických prostorách natáčel s televizním štábem další z dílů pořadu o úrovni současné české gastronomie, který nese název Ano, šéfe!

Vítězem festivalu je pořad Ano, šéfe

Znojmo /VÝSLEDKY/ - Nekompromisní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v pořadu „Ano, šéfe!“ zaujal nejvíce porotu letošního ročníku mezinárodního festivalu televizních a rozhlasových pořadů a reklamních spotů o gastronomii Znojemský hrozen.