
Plzeň bude patřit gurmánům
Plzeň – Gnocchi mostarda, řecká pánev, vepřové špalky pečené s cibulí na pivě či indické speciality. To jsou některá z jídel, která budou k ochutnání na prvním ročníku plzeňského Apetit Festival.
Plzeň – Gnocchi mostarda, řecká pánev, vepřové špalky pečené s cibulí na pivě či indické speciality. To jsou některá z jídel, která budou k ochutnání na prvním ročníku plzeňského Apetit Festival.
Hradec Králové – V sobotu vypukne akce zaměřená na vybraná jídla a nápoje. Zkrátka příznivci vytříbené gastronomie s mlsnými jazýčky si přijdou na své
Hradec Králové – V sobotu i v neděli docela jistě zavítejte do Festivalparku. Čekají vás lahůdky.
Liberecký kraj – Labužníci, pozor! Následující řádky ve vás mohou vyvolat kručení břicha. Tomu se nelze ubránit při studiu programu prezidentské návštěvy v Libereckém kraji. Je nabitá gastronomickými lahůdkami, nad nimiž by neohrnul nos ani kuchařský „kat“ Zdeněk Pohlreich.
Zákupy /FOTOGALERIE/ - Václav Klaus už basketbal nehraje, nevěří snům o českém zlatém pokladu a je rád, že odjel z Prahy
Plzeň – Vzkříšení jedné velké plzeňské gurmánské tradice chystají organizátoři akce s názvem Apetit Festival. Gastronomií totiž od osmadvacátého do devětadvacátého května ožije prostor bývalého výstaviště, kde se dlouhá léta konalo legendární EX Plzeň.
Tábor –Tým z bečické firmy objíždí školní jídelny a ukazuje, jak se dá skloubit chutná zdravá výživa s normami, které musí kuchyně dodržovat
Praha /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Suché květiny, zelené lněné prostírání, sada noblesních příborů a vinné sklenky. Očividně čekající na hosty. Restaurace ve francouzském stylu v centru Prahy vyhlíží jako obyčejně, ale jen zdánlivě. Její horní část okoupila podivná společnost – ve vyprázdněném sále sedí na dvou židlích ženy, jejich vlasy tupírují kadeřnice, opodál se povalují kosmetické kufříky, ramínka s šaty, na zemi desítky kabelů a kolejnice, mezi nimiž se potácí všichni ti, kteří momentálně nemají povel Akce! Muži v naději, zástěře i humoru. Jiří Macháček i Bolek Polívka mají první natáčecí scény Vejdělkovy komedie za sebou…
Kuchař Ivan Vodochodský: „V málokteré hospodě vás nakrmí dobře. Uvařte si sami!“ Vláčet se večer mrazem přes půl města s vidinou, že budete šest hodin stát u sporáku a vařit, je nejspíš to nejhorší, co si po návratu z práce dovedete představit. Udělejte to. Nebudete litovat.
Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Restaurace Větruše má nového šéfkuchaře. Jaké má Josef Havlíček názory na jídlo?
Přívory /FOTOGALERIE/ - Už v sedmi letech dokázala Vlasta Hanykýřová sama upéct perník.
Litvínov - Fotoreportér Deníku vařil a připravoval pokrmy ve zbrusu novém restaurantu v areálu litvínovského Zimního stadionu Ivana Hlinky.
Vrchlabí /EXKLUZIVNĚ/ - Prázdninové měsíce znamenají co se tržby týče pro různé knihkupce různá místa po světě. Pro některé Bonanzu či Eldorádo, pro jiné Sodomu, Gomoru a všechna místa, která mají cokoliv společného s okolím vrchního konce nohou. My, kteří máme naše knihkupectví v druhdy turisticky atraktivním místě, jsme byli zvyklí spíš na to Eldorádo, knihkupci v místech, která se v létě spíš vylidní než zalidní, se cítili být… No, víte kde. Ovšem letošní léto jevilo se být poněkud nešťastným tentokrát i pro nás.
Znojmo /FOTOGALERIE/ - Festival televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii Znojemský hrozen má za sebou dvanáctý ročník.
Znojmo /PROGRAM UVNITŘ/ - Více než sto třicet televizních soutěžních pořadů, šedesátka rozhlasových reportáží a padesát reklamních spotů se uchází o nejvyšší ocenění na 12. mezinárodním televizním a rozhlasovém festivalu o gastronomii Znojemský hrozen.
Plzeň - "Chlastáte jak zájezd." Tak ohodnotil návštěvníky Pilsner Festu známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Kvůli prohrané sázce s Pavlem Andělem si totiž při plzeňské akci musel na půl hodiny stoupnout za výčep. A fronta, která se vytvořila už nějakou dobu před jeho příchodem, byla obrovská.
Plzeň - Restaurace Lesní zátiší získalo titul Hospůdka roku 2010 čtenářů Plzeňského deníku. O titul soupeřilo 56 hospůdek z celého Plzeňska, čtenáři dali nejvíce hlasů právě Lesnímu zátiší, které se zúčastnilo i natáčení pořadu Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem.
Šumperk /VIDEO, TABULKA, FOTOGALERIE/ – Jednu z nejtěžších proher na domácí trávě v divizní éře si připsali na své konto šumperští fotbalisté. V neděli především kvůli opravdu špatnému prvnímu poločasu podlehli jednoznačně juniorce Baníku Ostrava.
Plzeň - Ze slavného šéfkuchaře se možná v Plzni stane na hodinu výčepní. Zdeněk Pohlreich se totiž na včerejší tiskové konferenci po telefonu vsadil s Pavlem Andělem, že letošní Pilsner Fest nepřekoná rekord o největší hromadný přípitek.
Havlíčkův Brod – Řekli byste, že přes prázdniny a o dovolených lidé více čtou? Možná, rozhodně však nerozšiřují své knihovny o nové přírůstky.
Havlíčkův Brod /LETNÍ ŽURNALISTICKÁ ŠKOLA/ – Řekli byste, že přes prázdniny a o dovolených lidé více čtou? Možná, rozhodně však nerozšiřují své knihovny o nové přírůstky.
Poděbrady - Rockový zpěvák, ochotnický herec, básník a svérázný člověk s humorem kořeněným, jako jsou jeho jídla. Povečeřeli jsme s Pepou Nicklem.
Teplice /HLASUJTE/ – Primátor Jaroslav Kubera se svojí chotí usedli v pátek v čele laické poroty na Hotelové škole v Teplicích, aby se stali ochutnávači svíčkové. Tu zde připravovali učitelé odborného výcviku ze škol v Teplicích, Děčíně a Žatci.
Praha -Zahrady Pražského hradu patří gurmánskému svátku Prague Food Festival 2010. Třídenní program představí umění šéfkuchařů, degustace pokrmů a ochutnávky nápojů domácí i zahraniční kuchyně. Pro návštěvníky akce budou otevřeny zahrady Rajská, Hartigovská a Na Valech.
Plzeň - Oči upřené k televizní obrazovce měli v úterý večer snad všichni hosté plzeňské restaurace Lesní zátiší. Ve speciálním díle pořadu Ano, šéfe, který se ten večer vysílal, totiž byla k vidění i reportáž odtud.
Teplice – V prostorách hotelové školy v Teplicích se v pátek konalo místní kolo soutěže Czech Specials 2010 Academy, ve které se utkali místní učitelé odborného výcviku a žáci učebního oboru kuchař. Soutěžilo se o postup do finále Czechspecials 2010 Academy Ústeckého kraje, které se bude konat dne 25. června opět na půdě teplické hotelové školy.
Jihlava – Kdo se chtěl včera najíst v Radniční restauraci na Masarykově náměstí v Jihlavě, měl smůlu. Dveře totiž zůstaly zamčené.
Dvůr Králové - Restaurace U Slunce se úspěšně zúčastnila Gurmán festivalu 2010 v Hradci Králové, kde získala speciální cenu pořadatelů za čestnost.
Hradec Králové – /FOTO, VIDEO/ Festival Rock for People odkrývá esa, která má v rukávu. Mezi nimi dominují hudební skvosty především z britských ostrovů.
Hradec Králové – Premiéra hradeckého festivalu Gurmán nabídla pastvu pro oči, uši i chuťové pohárky stovek návštěvníků
Hradecko - Přinášíme tipy na víkendové akce na Hradecku.
Hradec Králové - /VIDEO, FOTO/Hostem on–line rozhovoru Deníku byl moderátor a jeden z pořadatelů Gurmán festivalu Ivan Vodochodský.
Hradec Králové – Festivalová sezona v hradeckém regionu se pomalu chystá otevřít své brány. Jednou z letošních novinek bude setkání nablýskaných automobilů i motocyklů American Hot Wheels.
Hradec Králové – V Šimkových sadech se představí například skupiny Kryštof, Horkýže Slíže a také hned tři kandidáti na vládce studentské oslavy.
Hradec Králové – První květnový víkend se areál na hradeckém letišti zaplní desítkami restaurací a pivovarů, které pohladí chuťové pohárky návštěvníků.
Pardubice - Ohlédnutí za minulým týdnem: Pohlreichovo menu a Haškova nula
Špindlerův Mlýn– Je mu teprve 25let a už patří knejlepším českým kulinářům. Šéfkuchař OREA Hotelu Arnika Lukáš Čížek řídí kuchyni vnejvětším krkonošském hotelu a navíc pravidelně boduje na gastronomických soutěžích. Vté nejprestižnější, Kuchaři roku, se probojoval až do semifinále. „Je zatím velká dřina,“ říká vrozhovoru pro Krkonošskýdeník.
Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Zdeněk Pohlreich, obávaný protagonista pořadu Ano, šéfe!, se v úterý vrátil na obrazovky televize Prima. Než ale začne ve zbrusu nových dílech rozdávat radost a smích a „pérovat“ další restaurace, které uvázly v záchranné síti jeho „gastropolepšovny“, podíval se nejdříve na zoubek dvěma podnikům z těch, jimž vloni udělil svoji hvězdičku. Možná si návratů do oceněných hospod naplánoval i víc, ale v Benátkách nad Jizerou se zdržel déle, než předpokládal. Na Slepé koleji totiž dojeli opravdu na slepou kolej a šéf chtěl zjistit, proč. Nejprve ale zavítal do pražského Blue Pointu, kam se skoro bál. Moc totiž nevěřil v jeho nápravu, nálepku tam udělil spíš podmínečně…
Praha - /VIDEO, FOTO/ Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovku TV Prima v nových dílech pořadu Ano, šéfe!
Brno /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ - Kdo uplete nejvíce pletýnek? A jak chutná zmrzlina s příchutí kaktusu? To vše zjistí návštěvníci potravinářského veletrhu Salima, který začíná v úterý v Brně.
Český Krumlov - Čtyři natáčecí dny strávil v jedné z českokrumlovských pizzerií šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Jevíčko – Svérázný a drsný kuchař Zdeněk Pohlreich nyní úřaduje v místním Hotelu U Apoštola. Vedoucí restaurace učí, jak se správně vede podnik a nešetří ani kritikou.
Brno - Před jeho soudem se třese leckterý šéfkuchař v českých restaurací. Zdeněk Pohlreich, kterého běžně diváci vidí na televizních obrazovkách v pořadu Ano, šéfe!, ve čtvrtek odpoledne Brňanům dokázal, že neumí jen kritizovat ostatní podniky.
Český Krumlov - Zdeněk Pohlreich ve středu cvičil personál jedné z českokrumlovských pizzerií.
Český Krumlov - Zdeněk Pohlreich ve středu cvičil personál jedné z českokrumlovských pizzerií.
Slovácko - Když jsem se na letáku jednoho ze supermarketů dočetl, že v bistru nabízí novinku, a to smažený kuřecí řízek v cornflakes, petrželové brambory, hned jsem měl jasno – to musím ochutnat.
Teplicko – Češi milují jídlo. Do restaurací chodí na vepřovou pečeni, svíčkovou i závitky. Vyhlášený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich to ví a proto s pořadem televize Prima Ano, šéfe! objíždí restaurace a dělá jejich kontroly. Byl i v jídelně U Kantora Hotelové školy Teplice.
Dvůr Králové– Restaurace, kde se nekouří, je vnaší republice stále ještě „bílou vránou“. Jak to funguje, zkouší od Nového roku USlunce.
Praha - První velké centrum pro milovníky a znalce dobrého jídla by mělo návštěvníky přilákat už na začátku roku 2011.
Jihlava – Názor Zdeňka Pohlreicha na českou kuchyni je všelijaký. Lidem, kterým záleží více na množství jídla než na kvalitě, se podivuje. Pro mnohé kuchaře je vzor, pro jiné postrach. Teď zavítal i do Jihlavy.