Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Jak jsem byl na zkušené u Pohlreicha

Říkovice – Jelikož jsem letos oslavil kulatiny, dostal jsem od kamarádů kurz vaření, který vedl jeden z nejlepších českých kuchařů Zdenek Pohlreich.

Šéfkuchař: Divím se, jak všichni milují svíčkovou

Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.

Šéfkuchař: Divím se tomu, jak všichni milují svíčkovou

Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.

Starosta Brabec: Když uvařím, vylezu na židli a fotím

Plzeň – „Hlavně neříkej, že umíš vařit,“ varovala prý starostu prvního plzeňského obvodu Miroslava Brabce jeho manželka Pavla před tím, než vystoupil na pódium a předvedl své kuchařské umění na Apetit festivalu za Plazou.

Zdeněk Pohlreich vystoupil na Apetit festivalu

Plzeň – Salát s játry a dršťkami, kachní prsíčka a žabí stehýnka. To byla jídla, která si pro své odpolední plzeňské vystoupení připravil z televize známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V Plzni v areálu pod Plazou vystoupil v rámci Apetit festivalu, který se tu konal v sobotu a v neděli.

Pohlreich je kuchařem z nouze. Chtěl být sportovcem

Plzeň – Patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie a v pořadu Ano, šéfe! už potrápil osazenstvo nejedné restaurace. Řeč je o kuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který své kulinářské umění předvede poslední květnový víkend na plzeňském Apetit festivalu.

Plzeň bude patřit gurmánům

Plzeň – Gnocchi mostarda, řecká pánev, vepřové špalky pečené s cibulí na pivě či indické speciality. To jsou některá z jídel, která budou k ochutnání na prvním ročníku plzeňského Apetit Festival.

Gurmán již tento víkend

Hradec Králové – V sobotu i v neděli docela jistě zavítejte do Festivalparku. Čekají vás lahůdky.

Deník sledoval první den pobytu prezidenta v kraji

Liberecký kraj – Labužníci, pozor! Následující řádky ve vás mohou vyvolat kručení břicha. Tomu se nelze ubránit při studiu programu prezidentské návštěvy v Libereckém kraji. Je nabitá gastronomickými lahůdkami, nad nimiž by neohrnul nos ani kuchařský „kat“ Zdeněk Pohlreich.

Klaus: Jahodovice je zdravá

Zákupy /FOTOGALERIE/ - Václav Klaus už basketbal nehraje, nevěří snům o českém zlatém pokladu a je rád, že odjel z Prahy

Prostor bývalého výstaviště bude patřit gurmánům

Plzeň – Vzkříšení jedné velké plzeňské gurmánské tradice chystají organizátoři akce s názvem Apetit Festival. Gastronomií totiž od osmadvacátého do devětadvacátého května ožije prostor bývalého výstaviště, kde se dlouhá léta konalo legendární EX Plzeň.

Muži v naději po první klapce

Praha /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Suché květiny, zelené lněné prostírání, sada noblesních příborů a vinné sklenky. Očividně čekající na hosty. Restaurace ve francouzském stylu v centru Prahy vyhlíží jako obyčejně, ale jen zdánlivě. Její horní část okoupila podivná společnost – ve vyprázdněném sále sedí na dvou židlích ženy, jejich vlasy tupírují kadeřnice, opodál se povalují kosmetické kufříky, ramínka s šaty, na zemi desítky kabelů a kolejnice, mezi nimiž se potácí všichni ti, kteří momentálně nemají povel Akce! Muži v naději, zástěře i humoru. Jiří Macháček i Bolek Polívka mají první natáčecí scény Vejdělkovy komedie za sebou…

Šest hodin u plotny s kuchařem

Kuchař Ivan Vodochodský: „V málokteré hospodě vás nakrmí dobře. Uvařte si sami!“ Vláčet se večer mrazem přes půl města s vidinou, že budete šest hodin stát u sporáku a vařit, je nejspíš to nejhorší, co si po návratu z práce dovedete představit. Udělejte to. Nebudete litovat.

Co se nejlépe prodávalo o prázdninách? Čtěte exkluzivní článek od knihkupce

Vrchlabí /EXKLUZIVNĚ/ - Prázdninové měsíce znamenají co se tržby týče pro různé knihkupce různá místa po světě. Pro některé Bonanzu či Eldorádo, pro jiné Sodomu, Gomoru a všechna místa, která mají cokoliv společného s okolím vrchního konce nohou. My, kteří máme naše knihkupectví v druhdy turisticky atraktivním místě, jsme byli zvyklí spíš na to Eldorádo, knihkupci v místech, která se v létě spíš vylidní než zalidní, se cítili být… No, víte kde. Ovšem letošní léto jevilo se být poněkud nešťastným tentokrát i pro nás.

Znojemský hrozen: letos i o egyptské kuchyni

Znojmo /PROGRAM UVNITŘ/ - Více než sto třicet televizních soutěžních pořadů, šedesátka rozhlasových reportáží a padesát reklamních spotů se uchází o nejvyšší ocenění na 12. mezinárodním televizním a rozhlasovém festivalu o gastronomii Znojemský hrozen.

Pohlreich si v Plzni začepoval na hladinku i na čochtana

Plzeň - "Chlastáte jak zájezd." Tak ohodnotil návštěvníky Pilsner Festu známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Kvůli prohrané sázce s Pavlem Andělem si totiž při plzeňské akci musel na půl hodiny stoupnout za výčep. A fronta, která se vytvořila už nějakou dobu před jeho příchodem, byla obrovská.

Jídlo musí být jako od maminky, říká oceněná hostinská

Plzeň - Restaurace Lesní zátiší získalo titul Hospůdka roku 2010 čtenářů Plzeňského deníku. O titul soupeřilo 56 hospůdek z celého Plzeňska, čtenáři dali nejvíce hlasů právě Lesnímu zátiší, které se zúčastnilo i natáčení pořadu Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem.

Šumperk s Baníkem nestíhal, pak si dal vlastní gól

Šumperk /VIDEO, TABULKA, FOTOGALERIE/ – Jednu z nejtěžších proher na domácí trávě v divizní éře si připsali na své konto šumperští fotbalisté. V neděli především kvůli opravdu špatnému prvnímu poločasu podlehli jednoznačně juniorce Baníku Ostrava.

Pohlreich si možná začepuje

Plzeň - Ze slavného šéfkuchaře se možná v Plzni stane na hodinu výčepní. Zdeněk Pohlreich se totiž na včerejší tiskové konferenci po telefonu vsadil s Pavlem Andělem, že letošní Pilsner Fest nepřekoná rekord o největší hromadný přípitek.

FOTO: Na hotelovce se soutěžilo o nejlepší svíčkovou

Teplice /HLASUJTE/ – Primátor Jaroslav Kubera se svojí chotí usedli v pátek v čele laické poroty na Hotelové škole v Teplicích, aby se stali ochutnávači svíčkové. Tu zde připravovali učitelé odborného výcviku ze škol v Teplicích, Děčíně a Žatci.

OBRAZEM: Praha slaví gurmánský svátek

Praha -Zahrady Pražského hradu patří gurmánskému svátku Prague Food Festival 2010. Třídenní program představí umění šéfkuchařů, degustace pokrmů a ochutnávky nápojů domácí i zahraniční kuchyně. Pro návštěvníky akce budou otevřeny zahrady Rajská, Hartigovská a Na Valech.

Kuchařská show bavila hosty

Plzeň - Oči upřené k televizní obrazovce měli v úterý večer snad všichni hosté plzeňské restaurace Lesní zátiší. Ve speciálním díle pořadu Ano, šéfe, který se ten večer vysílal, totiž byla k vidění i reportáž odtud.

OBRAZEM: Hotelovkou voněla soutěžní svíčková

Teplice – V prostorách hotelové školy v Teplicích se v pátek konalo místní kolo soutěže Czech Specials 2010 Academy, ve které se utkali místní učitelé odborného výcviku a žáci učebního oboru kuchař. Soutěžilo se o postup do finále Czechspecials 2010 Academy Ústeckého kraje, které se bude konat dne 25. června opět na půdě teplické hotelové školy.

Radniční restaurace: zavřeno!

Jihlava – Kdo se chtěl včera najíst v Radniční restauraci na Masarykově náměstí v Jihlavě, měl smůlu. Dveře totiž zůstaly zamčené.

Motory 'amerik' a harleyů zaburácejí na letišti

Hradec Králové – Festivalová sezona v hradeckém regionu se pomalu chystá otevřít své brány. Jednou z letošních novinek bude setkání nablýskaných automobilů i motocyklů American Hot Wheels.

Gastronomie je můj život

Špindlerův Mlýn– Je mu teprve 25let a už patří knejlepším českým kulinářům. Šéfkuchař OREA Hotelu Arnika Lukáš Čížek řídí kuchyni vnejvětším krkonošském hotelu a navíc pravidelně boduje na gastronomických soutěžích. Vté nejprestižnější, Kuchaři roku, se probojoval až do semifinále. „Je zatím velká dřina,“ říká vrozhovoru pro Krkonošskýdeník.

Zdeněk Pohlreich: Za srandu bych dal život

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Zdeněk Pohlreich, obávaný protagonista pořadu Ano, šéfe!, se v úterý vrátil na obrazovky televize Prima. Než ale začne ve zbrusu nových dílech rozdávat radost a smích a „pérovat“ další restaurace, které uvázly v záchranné síti jeho „gastropolepšovny“, podíval se nejdříve na zoubek dvěma podnikům z těch, jimž vloni udělil svoji hvězdičku. Možná si návratů do oceněných hospod naplánoval i víc, ale v Benátkách nad Jizerou se zdržel déle, než předpokládal. Na Slepé koleji totiž dojeli opravdu na slepou kolej a šéf chtěl zjistit, proč. Nejprve ale zavítal do pražského Blue Pointu, kam se skoro bál. Moc totiž nevěřil v jeho nápravu, nálepku tam udělil spíš podmínečně…

OBRAZEM: Známý kuchař ukázal, jak se má vařit

Brno - Před jeho soudem se třese leckterý šéfkuchař v českých restaurací. Zdeněk Pohlreich, kterého běžně diváci vidí na televizních obrazovkách v pořadu Ano, šéfe!, ve čtvrtek odpoledne Brňanům dokázal, že neumí jen kritizovat ostatní podniky.