Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich.

Pohlreich je kuchařem z nouze. Chtěl být sportovcem

Plzeň – Patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie a v pořadu Ano, šéfe! už potrápil osazenstvo nejedné restaurace. Řeč je o kuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který své kulinářské umění předvede poslední květnový víkend na plzeňském Apetit festivalu.

Ilustrační foto

Plzeň bude patřit gurmánům

Plzeň – Gnocchi mostarda, řecká pánev, vepřové špalky pečené s cibulí na pivě či indické speciality. To jsou některá z jídel, která budou k ochutnání na prvním ročníku plzeňského Apetit Festival.

Ilustrační foto.

Gurmán již tento víkend

Hradec Králové – V sobotu i v neděli docela jistě zavítejte do Festivalparku. Čekají vás lahůdky.

Václav Klaus při návštěvě Libereckého kraje

Deník sledoval první den pobytu prezidenta v kraji

Liberecký kraj – Labužníci, pozor! Následující řádky ve vás mohou vyvolat kručení břicha. Tomu se nelze ubránit při studiu programu prezidentské návštěvy v Libereckém kraji. Je nabitá gastronomickými lahůdkami, nad nimiž by neohrnul nos ani kuchařský „kat“ Zdeněk Pohlreich.

V rámci třídenní návštěvy Libereckého kraje zavítal prezident Václav Klaus s chotí Livií do Zákup.

Klaus: Jahodovice je zdravá

Zákupy /FOTOGALERIE/ - Václav Klaus už basketbal nehraje, nevěří snům o českém zlatém pokladu a je rád, že odjel z Prahy

Známý kuchař Zdeněk Pohlreich předvedl své kulinářské umění v západočeské metropoli už na loňském Pilsner Festu. Tehdy si vyzkoušel i čepování piva

Prostor bývalého výstaviště bude patřit gurmánům

Plzeň – Vzkříšení jedné velké plzeňské gurmánské tradice chystají organizátoři akce s názvem Apetit Festival. Gastronomií totiž od osmadvacátého do devětadvacátého května ožije prostor bývalého výstaviště, kde se dlouhá léta konalo legendární EX Plzeň.

V centru Prahy se 11. ledna konalo natáčení filmu Muži v naději režiséra Jiřího Vejdělka. Na snímku herec Jiří Macháček a Petra Hřebíčková.

Muži v naději po první klapce

Praha /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Suché květiny, zelené lněné prostírání, sada noblesních příborů a vinné sklenky. Očividně čekající na hosty. Restaurace ve francouzském stylu v centru Prahy vyhlíží jako obyčejně, ale jen zdánlivě. Její horní část okoupila podivná společnost – ve vyprázdněném sále sedí na dvou židlích ženy, jejich vlasy tupírují kadeřnice, opodál se povalují kosmetické kufříky, ramínka s šaty, na zemi desítky kabelů a kolejnice, mezi nimiž se potácí všichni ti, kteří momentálně nemají povel Akce! Muži v naději, zástěře i humoru. Jiří Macháček i Bolek Polívka mají první natáčecí scény Vejdělkovy komedie za sebou…

Škola vaření s Ivanem Vodochodským: jak připravit rybu.

Šest hodin u plotny s kuchařem

Kuchař Ivan Vodochodský: „V málokteré hospodě vás nakrmí dobře. Uvařte si sami!“ Vláčet se večer mrazem přes půl města s vidinou, že budete šest hodin stát u sporáku a vařit, je nejspíš to nejhorší, co si po návratu z práce dovedete představit. Udělejte to. Nebudete litovat.

Populární autorka ženské literatury Joy Fielding bodovala se svou novou knihou Ještě mě nezabíjej i letos v létě

Co se nejlépe prodávalo o prázdninách? Čtěte exkluzivní článek od knihkupce

Vrchlabí /EXKLUZIVNĚ/ - Prázdninové měsíce znamenají co se tržby týče pro různé knihkupce různá místa po světě. Pro některé Bonanzu či Eldorádo, pro jiné Sodomu, Gomoru a všechna místa, která mají cokoliv společného s okolím vrchního konce nohou. My, kteří máme naše knihkupectví v druhdy turisticky atraktivním místě, jsme byli zvyklí spíš na to Eldorádo, knihkupci v místech, která se v létě spíš vylidní než zalidní, se cítili být… No, víte kde. Ovšem letošní léto jevilo se být poněkud nešťastným tentokrát i pro nás.

Ředitel festivalu Znojemský hrozen Ladislav Jíša zahajuje v úterý čtyřdenní maraton soutěžních snímků o gastronomii z celého světa.

Znojemský hrozen: letos i o egyptské kuchyni

Znojmo /PROGRAM UVNITŘ/ - Více než sto třicet televizních soutěžních pořadů, šedesátka rozhlasových reportáží a padesát reklamních spotů se uchází o nejvyšší ocenění na 12. mezinárodním televizním a rozhlasovém festivalu o gastronomii Znojemský hrozen.

Desátý ročník Pilsner Festu

Pohlreich si v Plzni začepoval na hladinku i na čochtana

Plzeň - "Chlastáte jak zájezd." Tak ohodnotil návštěvníky Pilsner Festu známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Kvůli prohrané sázce s Pavlem Andělem si totiž při plzeňské akci musel na půl hodiny stoupnout za výčep. A fronta, která se vytvořila už nějakou dobu před jeho příchodem, byla obrovská.

Majitelka restauraci Lesní zátiší Jana Podaná (vpravo) přebírá prestižní certifikát z rukou zástupce Deníku Heleny Mikešové

Jídlo musí být jako od maminky, říká oceněná hostinská

Plzeň - Restaurace Lesní zátiší získalo titul Hospůdka roku 2010 čtenářů Plzeňského deníku. O titul soupeřilo 56 hospůdek z celého Plzeňska, čtenáři dali nejvíce hlasů právě Lesnímu zátiší, které se zúčastnilo i natáčení pořadu Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem.

Šumperk doma nestačil na béčko Baníku (bílé dresy)

Šumperk s Baníkem nestíhal, pak si dal vlastní gól

Šumperk /VIDEO, TABULKA, FOTOGALERIE/ – Jednu z nejtěžších proher na domácí trávě v divizní éře si připsali na své konto šumperští fotbalisté. V neděli především kvůli opravdu špatnému prvnímu poločasu podlehli jednoznačně juniorce Baníku Ostrava.

Zdeněk Pohlreich.

Pohlreich si možná začepuje

Plzeň - Ze slavného šéfkuchaře se možná v Plzni stane na hodinu výčepní. Zdeněk Pohlreich se totiž na včerejší tiskové konferenci po telefonu vsadil s Pavlem Andělem, že letošní Pilsner Fest nepřekoná rekord o největší hromadný přípitek.

Na hotelovce voněla svíčková

FOTO: Na hotelovce se soutěžilo o nejlepší svíčkovou

Teplice /HLASUJTE/ – Primátor Jaroslav Kubera se svojí chotí usedli v pátek v čele laické poroty na Hotelové škole v Teplicích, aby se stali ochutnávači svíčkové. Tu zde připravovali učitelé odborného výcviku ze škol v Teplicích, Děčíně a Žatci.

V Jižních zahradách Pražského hradu byl 28. května 2010 zahájen 4. ročník třídenního svátku špičkové gastronomie Prague Food Festival.

OBRAZEM: Praha slaví gurmánský svátek

Praha -Zahrady Pražského hradu patří gurmánskému svátku Prague Food Festival 2010. Třídenní program představí umění šéfkuchařů, degustace pokrmů a ochutnávky nápojů domácí i zahraniční kuchyně. Pro návštěvníky akce budou otevřeny zahrady Rajská, Hartigovská a Na Valech.

Sledování televizní show si přítomní zpříjemnili i konzumací selete pečeného v originálním ohništi

Kuchařská show bavila hosty

Plzeň - Oči upřené k televizní obrazovce měli v úterý večer snad všichni hosté plzeňské restaurace Lesní zátiší. Ve speciálním díle pořadu Ano, šéfe, který se ten večer vysílal, totiž byla k vidění i reportáž odtud.

prostorách hotelové školy v Teplicích se konalo místní kolo soutěže Czech Specials 2010 Academy

OBRAZEM: Hotelovkou voněla soutěžní svíčková

Teplice – V prostorách hotelové školy v Teplicích se v pátek konalo místní kolo soutěže Czech Specials 2010 Academy, ve které se utkali místní učitelé odborného výcviku a žáci učebního oboru kuchař. Soutěžilo se o postup do finále Czechspecials 2010 Academy Ústeckého kraje, které se bude konat dne 25. června opět na půdě teplické hotelové školy.

Vedení Radniční restaurace si do své provozovny pozvalo štáb televize Prima z pořadu Ano, šéfe! Chce tak rodinný podnik postavit na nohy. Bude mít však ještě příležitost?

Radniční restaurace: zavřeno!

Jihlava – Kdo se chtěl včera najíst v Radniční restauraci na Masarykově náměstí v Jihlavě, měl smůlu. Dveře totiž zůstaly zamčené.

Našlapané motory "amerik" a harleyů zaburácejí na letišti při American Hot Wheels 22.-23. května.

Motory 'amerik' a harleyů zaburácejí na letišti

Hradec Králové – Festivalová sezona v hradeckém regionu se pomalu chystá otevřít své brány. Jednou z letošních novinek bude setkání nablýskaných automobilů i motocyklů American Hot Wheels.

Lukáš Čížek

Gastronomie je můj život

Špindlerův Mlýn– Je mu teprve 25let a už patří knejlepším českým kulinářům. Šéfkuchař OREA Hotelu Arnika Lukáš Čížek řídí kuchyni vnejvětším krkonošském hotelu a navíc pravidelně boduje na gastronomických soutěžích. Vté nejprestižnější, Kuchaři roku, se probojoval až do semifinále. „Je zatím velká dřina,“ říká vrozhovoru pro Krkonošskýdeník.

ŠÉF SE VRACÍ. Zdeněk Pohlreich přichází s novými díly svého pořadu, který je nominovaný na TýTý.

Zdeněk Pohlreich: Za srandu bych dal život

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Zdeněk Pohlreich, obávaný protagonista pořadu Ano, šéfe!, se v úterý vrátil na obrazovky televize Prima. Než ale začne ve zbrusu nových dílech rozdávat radost a smích a „pérovat“ další restaurace, které uvázly v záchranné síti jeho „gastropolepšovny“, podíval se nejdříve na zoubek dvěma podnikům z těch, jimž vloni udělil svoji hvězdičku. Možná si návratů do oceněných hospod naplánoval i víc, ale v Benátkách nad Jizerou se zdržel déle, než předpokládal. Na Slepé koleji totiž dojeli opravdu na slepou kolej a šéf chtěl zjistit, proč. Nejprve ale zavítal do pražského Blue Pointu, kam se skoro bál. Moc totiž nevěřil v jeho nápravu, nálepku tam udělil spíš podmínečně…

Zdeněk Pohlreich na autogramiádě v Brně.

OBRAZEM: Známý kuchař ukázal, jak se má vařit

Brno - Před jeho soudem se třese leckterý šéfkuchař v českých restaurací. Zdeněk Pohlreich, kterého běžně diváci vidí na televizních obrazovkách v pořadu Ano, šéfe!, ve čtvrtek odpoledne Brňanům dokázal, že neumí jen kritizovat ostatní podniky.

Postrachu kuchařů U Kantora chutnalo, zavítal i do Dubí

OBRAZEM: Postrachu kuchařů U Kantora chutnalo, zavítal i do Dubí

Teplicko – Češi milují jídlo. Do restaurací chodí na vepřovou pečeni, svíčkovou i závitky. Vyhlášený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich to ví a proto s pořadem televize Prima Ano, šéfe! objíždí restaurace a dělá jejich kontroly. Byl i v jídelně U Kantora Hotelové školy Teplice.

Ilustrační foto

Restaurace zcela bez kuřáků

Dvůr Králové– Restaurace, kde se nekouří, je vnaší republice stále ještě „bílou vránou“. Jak to funguje, zkouší od Nového roku USlunce.