Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Cukrářka Fabešová: Inspiruje mne sladká Francie

Znojmo- Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou. Mladá žena s vystudovanou sociální pedagogikou a vzděláním z oboru kuchař se dnes cukrářství věnuje profesionálně. O pečení vydala už tři kuchařky.

Město stále hledá nájemce Bohémy

Brno – Už jen necelý týden mají případní zájemci o restauraci Bohéma na přihlášení se do výběrového řízení na její pronájem. Městu ovšem hrozí fiasko. Zájem o restauraci nechvalně známou z televizního pořadu Zdeňka Pohlreicha totiž doposud nikdo oficiálně neprojevil.

Masopust v Klenčí opět přišel o hlavu

Klenčí pod Čerchovem – Opět po roce se v Klenčí konal tradiční masopustní průvod, který prošel celým městysem a na jehož konci Masopusta opět čekala nevyhnutelná a krvavá smrt

OBRAZEM: Pohlreich radil v Brně kuchařům

Brno - Meny za pětašedesát korun je ekonomický nesmysl. Zákazník za takové peníze nemůže dostat pořádné jídlo. I takové rady v pondělí vyslechli účastníci kuchařského kurzu, který v brněnské restauraci La Strada vedl známý kuchař Zdeněk Pohlreich.

Kuchař: Dostal jsem dvacet křepelek a byl zmatený

Vyškov – Haute cuisine neboli vysoká gastronomie, to je pojem, který vyškovské restaurace ještě příliš neznají. Změnit se to rozhodl Martin Kühn, vyškovský kuchař, který sbíral zkušenosti například od žáků Gordona Ramsaye nebo Zdeňka Pohlreicha.

Dominik Unčovský vařil pro porotu prestižní soutěže

Město Albrechtice - Mladí odborníci na gastronomii se utkali v osmnáctém ročníku soutěže Gastrojunior ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jak umí vařit kuchtíci z Krnovska předváděl Dominik Unčovský ze školy v Městě Albrechticích.

Nejlepší moravská svíčková je z Přerova

Přerov – Šest měst, šest kuchařských elit. Takové heslo provázelo gastronomický festival, který se v září uskutečnil v Kroměříži. Nejlepší moravští šéfkuchaři dostali jasné zadání – uvařit tu nejlahodnější svíčkovou.

Zounar: Dopadnu jako doktor Cvach

Ústí nad Labem, Chomutov /ROZHOVOR/ - Známý herec představuje ve Světácích „Libíčka“, ale načetl také pohádku na CD „Děti ráje čtou svým dětem“.

Liberecký kuchař: Mohl jsem být Pohlreichem!

Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.

Hospůdka roku 2011: Penzion U Lípy

Kunvald – Čtenáři Deníku už potřetí zvolili Hospůdkou roku 2011 Penzion U Lípy v Kunvaldu. Proč? Odpověď je jednoduchá: výborně tam vaří a vůbec je tam příjemné posedět. Posuďte sami…

Na Moravia Food Festivalu vařil i Pohlreich

Kroměříž - /FOTOGALERIE, VIDEO, AKTUALIZOVÁNO/ Minestrone s parmazánem, tiger krevety na rukolovém salátku s domácí česnekovou majonézou, teplá husí játra na celerovém pyré či vepřové líčko z hanáckého prasátka.

Šest kuchařských elit na gastrofestu

Kroměříž - Již v pátek startuje v hotelu Octárna v Kroměříži Moravia Food Festival. Na akci plnou skvělého jídla zavítá také uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Hospůdkou roku se stala restaurace Na Tarase

Nymburk /GALERIE/ -Podle hlasování čtenářů Nymburského deníku a zaslaných kupónů se pro letošní rok stala Hospůdkou roku nymburská restaurace Na Tarase. O několik hlasů porazila poděbradskou restauraci Obora.

Pochlubte se kulinářským uměním, pošlete recept

Východní Čechy – Ano, šéfe! s nelítostným Zdeňkem Pohlreichem, nové díly soutěže Prostřeno! a spousta dalších televizních pořadů na nás chrlí nejrůznější návody, recepty a doporučení, jak připravit tu nejlepší baštu.

Jak jsem byl na zkušené u Pohlreicha

Říkovice – Jelikož jsem letos oslavil kulatiny, dostal jsem od kamarádů kurz vaření, který vedl jeden z nejlepších českých kuchařů Zdenek Pohlreich.

Šéfkuchař: Divím se, jak všichni milují svíčkovou

Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.

Šéfkuchař: Divím se tomu, jak všichni milují svíčkovou

Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.

Starosta Brabec: Když uvařím, vylezu na židli a fotím

Plzeň – „Hlavně neříkej, že umíš vařit,“ varovala prý starostu prvního plzeňského obvodu Miroslava Brabce jeho manželka Pavla před tím, než vystoupil na pódium a předvedl své kuchařské umění na Apetit festivalu za Plazou.

Zdeněk Pohlreich vystoupil na Apetit festivalu

Plzeň – Salát s játry a dršťkami, kachní prsíčka a žabí stehýnka. To byla jídla, která si pro své odpolední plzeňské vystoupení připravil z televize známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V Plzni v areálu pod Plazou vystoupil v rámci Apetit festivalu, který se tu konal v sobotu a v neděli.

Pohlreich je kuchařem z nouze. Chtěl být sportovcem

Plzeň – Patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie a v pořadu Ano, šéfe! už potrápil osazenstvo nejedné restaurace. Řeč je o kuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který své kulinářské umění předvede poslední květnový víkend na plzeňském Apetit festivalu.

Plzeň bude patřit gurmánům

Plzeň – Gnocchi mostarda, řecká pánev, vepřové špalky pečené s cibulí na pivě či indické speciality. To jsou některá z jídel, která budou k ochutnání na prvním ročníku plzeňského Apetit Festival.

Gurmán již tento víkend

Hradec Králové – V sobotu i v neděli docela jistě zavítejte do Festivalparku. Čekají vás lahůdky.

Deník sledoval první den pobytu prezidenta v kraji

Liberecký kraj – Labužníci, pozor! Následující řádky ve vás mohou vyvolat kručení břicha. Tomu se nelze ubránit při studiu programu prezidentské návštěvy v Libereckém kraji. Je nabitá gastronomickými lahůdkami, nad nimiž by neohrnul nos ani kuchařský „kat“ Zdeněk Pohlreich.

Klaus: Jahodovice je zdravá

Zákupy /FOTOGALERIE/ - Václav Klaus už basketbal nehraje, nevěří snům o českém zlatém pokladu a je rád, že odjel z Prahy

Prostor bývalého výstaviště bude patřit gurmánům

Plzeň – Vzkříšení jedné velké plzeňské gurmánské tradice chystají organizátoři akce s názvem Apetit Festival. Gastronomií totiž od osmadvacátého do devětadvacátého května ožije prostor bývalého výstaviště, kde se dlouhá léta konalo legendární EX Plzeň.

Muži v naději po první klapce

Praha /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Suché květiny, zelené lněné prostírání, sada noblesních příborů a vinné sklenky. Očividně čekající na hosty. Restaurace ve francouzském stylu v centru Prahy vyhlíží jako obyčejně, ale jen zdánlivě. Její horní část okoupila podivná společnost – ve vyprázdněném sále sedí na dvou židlích ženy, jejich vlasy tupírují kadeřnice, opodál se povalují kosmetické kufříky, ramínka s šaty, na zemi desítky kabelů a kolejnice, mezi nimiž se potácí všichni ti, kteří momentálně nemají povel Akce! Muži v naději, zástěře i humoru. Jiří Macháček i Bolek Polívka mají první natáčecí scény Vejdělkovy komedie za sebou…