
Holešovické výstaviště láká na vše, co je bio
Holešovice - Milovníci zdravého životního stylu a bio výrobků mohou až do neděle zavítat do Veletržního paláce, kde se koná sedmý veletrh zdravé výživy a zdravého životního stylu Biostyl.
Holešovice - Milovníci zdravého životního stylu a bio výrobků mohou až do neděle zavítat do Veletržního paláce, kde se koná sedmý veletrh zdravé výživy a zdravého životního stylu Biostyl.
Plzeň – Třetí květnový víkend bude v Plzni patřit kuchařům a milovníkům dobrého jídla. Už podruhé zde proběhne Apetit Festival.
Znojmo- Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou. Mladá žena s vystudovanou sociální pedagogikou a vzděláním z oboru kuchař se dnes cukrářství věnuje profesionálně. O pečení vydala už tři kuchařky.
Chomutov - Pořad Ano, šéfe! se bude natáčet v jedné z chomutovských restaurací. Už tento týden
Vamberk – Majitele hotelu Krajka se rozhodli jeho dva kamarádi překvapit, a tak ho přihlásili do pořadu Ano, šéfe.
Vamberk – Majitele hotelu Krajka se rozhodli jeho dva kamarádi překvapit, a tak ho přihlásili do pořadu Ano, šéfe.
Brno – Už jen necelý týden mají případní zájemci o restauraci Bohéma na přihlášení se do výběrového řízení na její pronájem. Městu ovšem hrozí fiasko. Zájem o restauraci nechvalně známou z televizního pořadu Zdeňka Pohlreicha totiž doposud nikdo oficiálně neprojevil.
Klenčí pod Čerchovem – Opět po roce se v Klenčí konal tradiční masopustní průvod, který prošel celým městysem a na jehož konci Masopusta opět čekala nevyhnutelná a krvavá smrt
Chomutov - Jeden z dílů Ano, šéfe! by se mohl natáčet v Chomutově. Do nové výzvy se totiž přihlásila restaurace Hradčany
Horní Slavkov – Tak jako většina podobných soutěží, i víkendové soupeření v Horním Slavkově o nejlepší svíčkovou na smetaně s knedlíkem vzniklo z hecu.
Brno - Meny za pětašedesát korun je ekonomický nesmysl. Zákazník za takové peníze nemůže dostat pořádné jídlo. I takové rady v pondělí vyslechli účastníci kuchařského kurzu, který v brněnské restauraci La Strada vedl známý kuchař Zdeněk Pohlreich.
Vyškov – Haute cuisine neboli vysoká gastronomie, to je pojem, který vyškovské restaurace ještě příliš neznají. Změnit se to rozhodl Martin Kühn, vyškovský kuchař, který sbíral zkušenosti například od žáků Gordona Ramsaye nebo Zdeňka Pohlreicha.
Město Albrechtice - Mladí odborníci na gastronomii se utkali v osmnáctém ročníku soutěže Gastrojunior ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jak umí vařit kuchtíci z Krnovska předváděl Dominik Unčovský ze školy v Městě Albrechticích.
Přerov – Šest měst, šest kuchařských elit. Takové heslo provázelo gastronomický festival, který se v září uskutečnil v Kroměříži. Nejlepší moravští šéfkuchaři dostali jasné zadání – uvařit tu nejlahodnější svíčkovou.
Ústí nad Labem, Chomutov /ROZHOVOR/ - Známý herec představuje ve Světácích „Libíčka“, ale načetl také pohádku na CD „Děti ráje čtou svým dětem“.
Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.
Hazlov -S Pohlreichem se Utikalová setkala už před natáčením a požadavkem štábu bylo, aby se v restauraci do doby zahájení natáčení nic neměnilo.
Hazlov -Teď ještě musí majitelka zapracovat sama na sobě a na svých manažerských schopnostech. Je odhodlaná absolvovat školení.
Pardubice - Pardubický band s Jiřím Ševčíkem se dnes na obrazovce ukáže v show nejostřejšího kuchaře
Havlíčkův Brod – Co by to bylo za havlíčkobrodské bramborářské dny, kdyby se jich tematicky netýkala i kuchyně?
Kunvald – Čtenáři Deníku už potřetí zvolili Hospůdkou roku 2011 Penzion U Lípy v Kunvaldu. Proč? Odpověď je jednoduchá: výborně tam vaří a vůbec je tam příjemné posedět. Posuďte sami…
Kroměříž - /FOTOGALERIE, VIDEO, AKTUALIZOVÁNO/ Minestrone s parmazánem, tiger krevety na rukolovém salátku s domácí česnekovou majonézou, teplá husí játra na celerovém pyré či vepřové líčko z hanáckého prasátka.
Východní Čechy - Vaříte rádi? Máte ve svém sešitu recepty na spoustu lahůdek, o něž byste se podělili s našimi čtenáři? Napište do redakce.
Východní Čechy - Vaříte rádi? Máte ve svém sešitu recepty na spoustu lahůdek, o něž byste se podělili s našimi čtenáři? Napište do redakce.
Nymburk /FOTOGALERIE/ -V našem pravidelném seriálu o vaření jsme tentokrát vyzpovídali profesionála, který ctí starou dobrou školu a poctivou kuchařinu.
Kroměříž - Již v pátek startuje v hotelu Octárna v Kroměříži Moravia Food Festival. Na akci plnou skvělého jídla zavítá také uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Nymburk /GALERIE/ -Podle hlasování čtenářů Nymburského deníku a zaslaných kupónů se pro letošní rok stala Hospůdkou roku nymburská restaurace Na Tarase. O několik hlasů porazila poděbradskou restauraci Obora.
Východní Čechy – Ano, šéfe! s nelítostným Zdeňkem Pohlreichem, nové díly soutěže Prostřeno! a spousta dalších televizních pořadů na nás chrlí nejrůznější návody, recepty a doporučení, jak připravit tu nejlepší baštu.
Brno – Majitelé restaurace Bohéma svoji firmu prodali a k nezaplacenému nájmu se nehlásí.
Brno – Majitelé restaurace Bohéma svoji firmu prodali a k nezaplacenému nájmu se nehlásí.
Východní Čechy -Vaříte rádi? Máte ve svém sešitu recepty na spoustu lahůdek, o něž byste se podělili s našimi čtenáři? Napište do redakce.
Východní Čechy - Vaříte rádi? Máte ve svém sešitu recepty na spoustu lahůdek, o něž byste se podělili s našimi čtenáři? Napište do redakce.
Východní Čechy -Vaříte rádi? Máte ve svém sešitu recepty na spoustu lahůdek, o něž byste se podělili s našimi čtenáři? Napište do redakce.
Ústí nad Labem – Zajímavá kombinace masa, sýru a uzeniny. I šéf Zdeněk Pohlreich by si pochutnal.
Pardubice - Milovaný i nenáviděný kuchař Zdeněk Pohlreich natáčel včera v Pardubicích svůj kulinářský pořad Ano, šéfe!
Říkovice – Jelikož jsem letos oslavil kulatiny, dostal jsem od kamarádů kurz vaření, který vedl jeden z nejlepších českých kuchařů Zdenek Pohlreich.
Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.
Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.
Plzeň – „Hlavně neříkej, že umíš vařit,“ varovala prý starostu prvního plzeňského obvodu Miroslava Brabce jeho manželka Pavla před tím, než vystoupil na pódium a předvedl své kuchařské umění na Apetit festivalu za Plazou.
Plzeň – Salát s játry a dršťkami, kachní prsíčka a žabí stehýnka. To byla jídla, která si pro své odpolední plzeňské vystoupení připravil z televize známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V Plzni v areálu pod Plazou vystoupil v rámci Apetit festivalu, který se tu konal v sobotu a v neděli.
Plzeň – Restaurace obrovský zájem o první ročník oslavy jídla překvapil.
Plzeň – Patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie a v pořadu Ano, šéfe! už potrápil osazenstvo nejedné restaurace. Řeč je o kuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který své kulinářské umění předvede poslední květnový víkend na plzeňském Apetit festivalu.
Plzeň – Gnocchi mostarda, řecká pánev, vepřové špalky pečené s cibulí na pivě či indické speciality. To jsou některá z jídel, která budou k ochutnání na prvním ročníku plzeňského Apetit Festival.
Hradec Králové – V sobotu vypukne akce zaměřená na vybraná jídla a nápoje. Zkrátka příznivci vytříbené gastronomie s mlsnými jazýčky si přijdou na své
Hradec Králové – V sobotu i v neděli docela jistě zavítejte do Festivalparku. Čekají vás lahůdky.
Liberecký kraj – Labužníci, pozor! Následující řádky ve vás mohou vyvolat kručení břicha. Tomu se nelze ubránit při studiu programu prezidentské návštěvy v Libereckém kraji. Je nabitá gastronomickými lahůdkami, nad nimiž by neohrnul nos ani kuchařský „kat“ Zdeněk Pohlreich.
Zákupy /FOTOGALERIE/ - Václav Klaus už basketbal nehraje, nevěří snům o českém zlatém pokladu a je rád, že odjel z Prahy
Plzeň – Vzkříšení jedné velké plzeňské gurmánské tradice chystají organizátoři akce s názvem Apetit Festival. Gastronomií totiž od osmadvacátého do devětadvacátého května ožije prostor bývalého výstaviště, kde se dlouhá léta konalo legendární EX Plzeň.
Tábor –Tým z bečické firmy objíždí školní jídelny a ukazuje, jak se dá skloubit chutná zdravá výživa s normami, které musí kuchyně dodržovat
Praha /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Suché květiny, zelené lněné prostírání, sada noblesních příborů a vinné sklenky. Očividně čekající na hosty. Restaurace ve francouzském stylu v centru Prahy vyhlíží jako obyčejně, ale jen zdánlivě. Její horní část okoupila podivná společnost – ve vyprázdněném sále sedí na dvou židlích ženy, jejich vlasy tupírují kadeřnice, opodál se povalují kosmetické kufříky, ramínka s šaty, na zemi desítky kabelů a kolejnice, mezi nimiž se potácí všichni ti, kteří momentálně nemají povel Akce! Muži v naději, zástěře i humoru. Jiří Macháček i Bolek Polívka mají první natáčecí scény Vejdělkovy komedie za sebou…