Silný kuřecí vývar léčí neduhy těla i duše a ještě si na něm pochutnáte. O kuřecím vývaru se říká, že je to přírodní antibiotikum, které pomáhá při léčbě zánětu horních cest dýchacích. V době, kdy všude kolem nás řádí chřipka, je ideální čas na to účinky pořádného kuřecího vývaru využít. Podívejte na dva recepty na kuřecí polévku, které doporučují slavní čeští kuchaři Zdeněk Pohlreich a Roman Paulus.
Nové, už druhé, řízení na nájemce prostor pod Janáčkovým divadlem, kde dříve byla restaurace Bohéma, vypsalo město Brno. Zájemci se mohou hlásit do konce června. Prostory se před lety proslavily při pořadu Ano, šéfe, kdy tam kuchař Zdeněk Pohlreich podnik zkritizoval a jako z prvního odešel ještě před koncem natáčení.
/VIDEO/ Nejenom bohatý program plný hudebních hvězd včetně Lucie Bílé nebo Dary Rolins, ale velký kulinářský zážitek čeká na účastníky Plesu jako Brno, který se koná v sobotu v brněnské Fait Gallery. O catering se každoročně stará tým z brněnské restaurace Valoria, letos opět ve spolupráci se znáým šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem.
Nóbl restaurace, vesnické hospody, bistra, jídelny, fastfoody, ale i klasické české hospůdky. Tam všude „řádí“ Starej Fotr a hodnotí. Jeho recenze baví statisíce lidí. A jeho zase baví dobré jídlo a natáčení. Ideální kombinace, také má spoustu tvůrčích plánů do budoucna. Co bude mít na štědrovečerním stole? Jaká jídla a hospůdky má nejraději? A kam se na Lounsku a Žatecku zajít najíst? A kam naopak nechodit? Populární youtuber se rozpovídal ve svátečním rozhovoru pro Deník.
Nóbl restaurace, vesnické hospody, bistra, jídelny, fastfoody, ale i klasické české hospůdky. Tam všude „řádí“ Starej Fotr a hodnotí. Jeho recenze baví statisíce lidí. A jeho zase baví dobré jídlo a natáčení. Ideální kombinace, také má spoustu tvůrčích plánů do budoucna. Co bude mít na štědrovečerním stole? Jaká jídla a hospůdky má nejraději? A kam se na Lounsku a Žatecku zajít najíst? A kam naopak nechodit? Populární youtuber se rozpovídal ve svátečním rozhovoru pro Deník.
Několikanásobná vítězka Českého slavíka Lucie Bílá nebo slovenská hvězda Dara Rolins zazpívá na dvanáctém ročníku Plesu jako Brno, který se odehraje poslední lednovou sobotu, tedy 25. ledna 2025, v brněnské Fait Gallery. Organizátoři odtajnili program.
Tradiční linecké cukroví k Vánocům neodmyslitelně patří. Receptů na křehké linecké těsto existuje bezpočet. Aby se vám však netrhalo a nelepilo, musíte dodržet několik zásad. Důležitý je nejen správný poměr surovin, ale i pořadí, v jakém se přidávají. Nebo teplota másla, které do těsta použijete. Vyzkoušejte triky profíků a zkuste letos udělat oblíbené slepované cukroví podle cukráře a porotce soutěže Peče celá země Josefa Maršálka. Případně na linecké těsto použijte recept šéfkuchaře a moderátora kuchařských pořadů Zdeňka Pohlreicha.
Šunkofleky většinou nebývají považovány za jídlo, kterým by se uctili hosté. Někdo k nim má rezervovaný postoj kvůli dávným zážitkům ze školní kuchyně, jíný kvůli závodní kantýně. Tento pokrm, který se ve střední Evropě připravuje už pár stovek let, však ve skutečnosti disponuje velkým potenciálem. Své speciální recepty na šunkafleky už představila řada známých kuchařů. Jedním z nich je i Zdeněk Pohlreich, který jejich chuť obohatil dvěma ingrediencemi.
Byla to symbolická tečka. Během své kariéry Tomáš Vincour nikdy nepřekonal brankáře a velkého kamaráda Marka Mazance. A tak loučícího se útočníka zastoupil jeho čtyřletý syn, který propálil současného gólmana Třince. Třiatřicetiletý Vincour v pátek oficiálně zakončil svou kariéru, tleskaly mu při tom takové hvězdy jako Martin Erat, Jakub Voráček, Jan Koller nebo Karel Poborský. „Člověk si nemůže přát lepší rozlučku, jsem za ni nesmírně vděčný,“ hlásil bývalý útočník.
Hlavní program rozlučky Tomáše Vincoura byl naplánovaný až na sedmou hodinu večer. Už čtyři hodiny předem však fanoušci stáli ve frontě. Bývalý skvělý útočník si totiž na své loučení sezval velké hvězdy ze světa hokeje, fotbalu i showbyznysu, které se ještě před startem páteční akce podepisovaly zájemcům. A těch bylo požehnaně. Na autogram od známých osobností někteří lidé čekali dokonce téměř hodinu.
Před lety tu řádil Zdeněk Pohlreich v pořadu Ano, šéfe, později to byl jeden z nejlepších podniků v Jihlavě, nakonec ho zavřeli. Radniční restaurace na náměstí se po letech chátrání dočká opravy. Bude to ale stát o dost více, než radnice původně přepokládala.
Zvěřinový, hovězí nebo s fazolemi. Různé guláše přicházejí v sobotu odpoledne ochutnat lidé do kulturního domu v Drnholci. Schází se tady menší stovky lidí. Koná se tu tradiční akce s názvem Dušičkové guláše, která je spojená s degustací slivovice.
/FOTO,VIDEO/ „Obyčejné“ pivo přelévané do namrazených sklenic z PET láhve vydávat v metropoli země pivařů za pivo čepované, tedy pomocí pípy točené ze sudu – a ještě k tomu známé a žádané značky, u níž si konzumenti vedle připlatí i za věhlas? I s tím se lze na turisticky atraktivním místě v centru Prahy setkat – byť vlastně jde jen o to, co si konzument sám myslí.
Cukrářkou chtěla být od malička. Důkazem je prý jizva na ruce po spálenině karamelem, kterou si přivodila někdy v šesti letech. Podnikat začala dnes devětatřicetiletá Iveta Fabešová již v roce 2010. Měla malou cukrářskou výrobnu a pekla dorty na zakázku. Tehdy se také proslavila díky kuchařské reality show Na nože!, v níž se probojovala až do finále. Spolupracovala také s kuchařem Zdeňkem Pohlreichem na jeho pořadu Šéfem za pár minut. Vydala několik svých kuchařek.
Šílená tenisová fanynka z Prostějova prožila úžasný týden s tenisovým Davis Cupem ve Španělsku. Stihla selfie s Carlitem, kouče Ferrera trefila kloboukem a litovala odvolání kapitána Jardy. "Celých 18 let byl oporou českého Davis Cup týmu. Získal dva tituly v letech 2012 a 2013. Chtělo by to pořádné rozloučení s tenisovými fanoušky," má jasno Alena.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Besedu z cyklu Tvoříme šťastnější Česko na téma Fungující partnerské vztahy uspořádala organizace Porozumění mysli v pondělí 30. září v Tylově divadle v Kutné Hoře. Pozvanými hosty byli Zdeněk Pohlreich s manželkou Zdeňkou, Martin Jotov, Jan Rak a Jan Vojáček. Společně si povídali o tom, jaké konkrétní kroky, vhledy a uvědomění jim na cestě ke šťastnému manželství pomohly a pomáhají.
/FOTO/ Ostrava, Olomouc a nyní Brno. Síť restaurací Mama's burger od ostravských bratrů Kaňákových se v pondělí rozrostla o brněnský podnik. Oficiálního otevření restaurace, která se nachází v budově bývalého ředitelství Zbrojovky v Zábrdovicích, se zúčastnil také spoluinvestor projektu a známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich dorazil v pondělí do Olomouce, aby zde slavnostně otevřel pobočku úspěšného ostravského podniku Mama’s Burger. Ta vznikla z opuštěné benzínové pumpy ve Velkomoravské ulici.
Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich dorazil v pondělí do Olomouce, aby zde slavnostně otevřel pobočku úspěšného ostravského podniku Mama’s Burger. Ta vznikla z opuštěné benzínové pumpy ve Velkomoravské ulici.
Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich dorazil v pondělí do Olomouce, aby zde slavnostně otevřel pobočku úspěšného ostravského podniku Mama’s Burger. Ta vznikla z opuštěné benzínové pumpy ve Velkomoravské ulici.
/FOTO/ Ústecké školní kuchařky mají za sebou školení. Měli se naučit novým metodám přípravy pokrmů. Prostory pro workshop opět poskytla ZŠ Mírová v Ústí nad Labem, ve které se sešlo téměř pět desítek kuchařek.
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich působí v televizi jako drsňák, v reálném životě si ale na ulici povídá se svými fanoušky a třese jim rukou. Kromě toho také rád cestuje a ani v zahraničí v sobě kuchaře nezapře. Zároveň má ale hodně práce se svými restauracemi, jejichž chod poznamenala pandemie koronaviru. Starosti mu dělá i pracovní morálka některých lidí…
Fotbal, to nejsou jen góly, radost (a smutek). Spousta fanoušků na něj chodí za přáteli, na pokec a za dobrým jídlem. Už jste také přemýšleli, jestli někdo zmapoval zajímavé hospody u hřišť? Tady je odpověď: jdeme na to! V tématu, které je součástí unikátní přílohy Deníku, zjistíte, kde často potkáte Ladislava Vízka a co frčí mimo klasickou klobásu.
Na televizní obrazovky se v příštím roce vrátí legendární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Příprava nových dílů je již v plném proudu. Jeden z nich se během července natáčel také v restauraci U Jelena v Drahotuších na Hranicku.
Na televizní obrazovky se v příštím roce vrátí legendární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Příprava nových dílů je již v plném proudu. Jeden z nich se během července natáčel také v restauraci U Jelena v Drahotuších na Hranicku.
Na televizní obrazovky se v příštím roce vrátí legendární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Příprava nových dílů je již v plném proudu. Jeden z nich se během července natáčel také ve vyhlášené restauraci U Jelena v Drahotuších na Hranicku. Nedaleko známého hradu Helfštýn.
Na televizní obrazovky se v příštím roce vrátí legendární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Příprava nových dílů je již v plném proudu. Jeden z nich se během července natáčel také v restauraci U Jelena v Drahotuších na Hranicku.
Od food trucku, který bojoval o své místo na ostravské ulici, přes ocenění ve známém televizním pořadu Ano, šéfe kuchaře Zdeňka Pohlreicha až po celorepublikovou expanzi. Takový je příběh Mama's Burger bratří Kaňákových. A nyní, už na podzim, otevřou své první bistro i v Brně.
/FOTO, VIDEO/ Gastronomické akce lákají po celé republice stále dost zájemců. Navíc, když se na nich objeví i exotické pochutiny, třeba v podobě brouků, masa z pro nás netradičních zvířat anebo třeba originální nápoje. A když se tam i vaří v přímém přenosu a je možné se i něco z kulinářského umění přiučit, a dokonce je to spojené s nějakou tou živou hudbou - značka „Ideál“. To platí i o Prima FRESH festivalu, který hostilo o víkendu dostihové závodiště v Pardubicích. Akce to okořeněná navíc dostihovým dnem a svým vrcholem – II. kvalifikací na 134. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou.
Prestižní ocenění, tři vyprodané koncerty v O2 areně i turné po největších českých halách má na kontě za desetileté působení kapela Mirai. Ve svém katalogu má tři platinové desky, k nimž nedávno přibyla novinka Tomodachi. Ta je podle členů skupiny dosud nejpestřejším a nejsvobodnějším výsledkem tvorby. V překladu z japonštiny slovo znamená kamarádi, čímž čtveřice z Frýdku-Místku vyzdvihuje vzájemné silné pouto. Nejen o tom vypráví frontman Mirai Navrátil v rozhovoru pro Deník. „Spíš než nastolování témat shrnují naše desky nějakou kapelní fázi. Název té poslední – Tomodachi - jsem zvolil proto, že s kluky hrajeme deset let a stále se cítíme jako kámoši, což nebývá u každé skupiny zvykem. Můžeme spolu trávit čas na pódiu, ale taky si pak umíme zajít na pivo. Klidně si dáme společný mejdan,“ říká Mirai.
Prostory bývalé restaurace Bohéma v Janáčkově divadle v Brně osídlí nový nájemce. V místě má znovu vzniknout restaurace, kavárna nebo podobné zařízení. Bohéma se v minulosti nechvalně proslavila při návštěvě Zdeňka Pohlreicha s jeho televizním pořadem Ano, šéfe. Za koronavirové epidemie fungovalo místo jako očkovací centrum.
/FOTO/ Prima Fresh Festival hostil poslední květnovou sobotu a neděli hrad Špilberk. Na ikonickém nádvoří brněnského hradu se na populární gastronomické akci sešli milovníci skvělého jídla i pití.
Špenát, žemlovka nebo rozvařené těstoviny bývají hlavními hrdiny nepříjemných vzpomínek na školní jídelny. Díky projektu města Ostravy s názvem Fajne školní bistro se ale kvalita stravování na některých základních i mateřských školách postupně mění.
Jak vypadá typický den provozovatele hotelu? A jak se pohostinství změnilo po pandemii koronaviru? Nejen na to v nejnovější epizodě videopořadu Desítka odpovídal Lukáš Žaludek, který podniká v gastro průmyslu, v developmentu, ve školství a živí se také jako hoteliér.
Za jednu z největších ostud Olomouce označili čtenáři Olomouckého deníku v nedávné anketě bývalou čerpací stanici Shell ve Velkomoravské ulici. Vlastník objekt pronajal a chystá se v něm otevření pobočky Mama’s Burger. První v rámci nového projektu úspěšného ostravského podniku a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
Bývalá čerpací stanici Shell v olomoucké Velkomoravské ulici, okolo níž denně projíždí tisíce aut, se mění před očima. Vlastník objekt pronajal a chystá se v něm otevření pobočky Mama’s Burger. První v rámci nového projektu úspěšného ostravského podniku a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Franšíza přerovského podnikatele Daniela Nevrkly by měla zahájit provoz koncem května.
Léta chátrající bývalá čerpací stanice Shell ve Velkomoravské ulici na průtahu Olomoucí, se mění před očima. Vlastník objekt pronajal a chystá se v něm otevření pobočky Mama’s Burger. První v rámci nového projektu úspěšného ostravského podniku a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Franšíza by měla zahájit provoz koncem května.
Bývalá čerpací stanici Shell v olomoucké Velkomoravské ulici, okolo níž denně projíždí tisíce aut, se mění před očima. Vlastník objekt pronajal a chystá se v něm otevření pobočky Mama’s Burger. První v rámci nového projektu úspěšného ostravského podniku a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Franšíza přerovského podnikatele Daniela Nevrkly by měla zahájit provoz koncem května.
Známe to všichni. Sedíme v restauraci, sjíždíme jídelní lístek odshora dolů a naopak a stále se nemůžeme rozhodnout. A pak to přijde. „A víte co, já si dám smažák. S hranolkama a tatarkou.“ Proč je tento pokrm tak populární a jaké jsou triky kuchařů na ten nejlepší?
Smažený sýr zůstává stálicí na jídelních lístcích většiny českých podniků. Frčí především běžný eidam, restaurace na Děčínsku ale nabízejí ve stejné úpravě třeba i sýr uzený, goudu nebo hermelín. Za socialismu býval smažák za pár korun, dnes se jeho cena pohybuje většinou kolem dvou stovek.
Dva sympatičtí mladí Jihočeši se stali účastníky nové soutěže dvojic televize Prima s názvem Česko na grilu. Třicetiletý stavební rozpočtář Radek Skalický a devatenáctiletá baristka Nikola Lašáková z vesničky Svatá Maří na Prachaticku v ní bojují o přízeň porotců Martina Svatka (50) a Zdeňka Pohlreicha (66). V televizní show zaměřené na letní gastronomii se v sobotu 30. března objeví už podruhé.
/ROZHOVOR/ Dva sympatičtí mladí Jihočeši se stali účastníky nové soutěže dvojic televize Prima s názvem Česko na grilu. Třicetiletý stavební rozpočtář Radek Skalický a devatenáctiletá baristka Nikola Lašáková z vesničky Svatá Maří na Prachaticku v ní bojují o přízeň porotců Martina Svatka (50) a Zdeňka Pohlreicha (66). V televizní show zaměřené na letní gastronomii se v sobotu 30. března objeví už podruhé.
/FOTO, VIDEO/ Mám obrovský strach vypadnout v první kole. To bych pak nemohl jít ani mezi chlapy do hospody na pivo. Byla by to ostuda. Těmito slovy Dannyho Korduly z Nového Poddvorova startovala jedna z upoutávek na úvodní klání soutěžní reality show Česko na grilu s peprnými hláškami Zdeňka Pohlreicha.
Charitativní hokejový turnaj známých kuchařů i gastronomická show. To vše čekalo na ty, kteří poslední březnovou sobotu vyrazili do břeclavského zimního stadionu. Na ledě se zde proti sobě postavil Sigi team a All stars GHC s hvězdami šéfkuchařů, jako je Zdeněk Pohlreich, Přemek Forejt nebo Roman Staša.
Redakce Deníku se vydala do restaurací v Novém Jičíně a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie - smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků ve městě a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji v dané restauraci podávají a kolik za ni zaplatíte.
/ROZHOVOR/ Porotcem nové reality show TV Prima Česko na grilu se stal i táborský šéfkuchař Martin Svatek (50). Po boku Zdeňka Pohlreicha (66) má být ten hodnější z hodnotitelů. V rozhovoru pro Deník se rozpovídal o natáčení, nejčastějších chybách v grilování i o tom, jak to má s vařením doma.
Přemek Forejt, Zdeněk Pohlreich či Roman Staša. Hvězdní šéfkuchaři v neděli vymění vařečky za hokejky a zúčastní se oblíbeného Gastro Hockey Cupu, který se uskuteční podruhé v historii v Břeclavi. „Cílem je nejen skvělá zábava, gastronomická show, ale především charitativní výtěžek, který opět poputuje na pomoc dětem,“ doplňují pořadatelé.
Slavnosti mandloní a vína. Top akce, která se tento víkend koná na Břeclavsku. Bohatý kulturní program čeká na návštěvníky od pátku 22. března od neděle 24. března. Bude se hrát, vařit i péct sladké dobroty. Dorazí sem oblíbená zpěvačka Aneta Lengerová nebo vítězka Peče celá země Petra Burianová. O hvězdná jména nebude ale nouze ani na hokejovém turnaji v Břeclavi.
Na televizní obrazovky míří nový kulinářský pořad televize Prima. V desetidílné soutěži Česko na grilu se utkají dvojice, které bude pravidelně po boku Zdeňka Pohlreicha hodnotit i táborský šéfkuchař Martin Svatek.