Moderátor a dlouholetý parťák Leoše Mareše skončil na invalidním vozíku. Příčinou je podle Patrika Hezuckého jeho hubnutí a velký úbytek svalové hmoty, který zapříčiňuje potíže s chůzí.
Po odvysílání poslední řady pořadu Ano, šéfe! nastal ideální čas oprášit legendární bonmoty Zdeňka Pohlreicha. Šéfkuchař, který si nikdy nebral servítky, dokázal svými hláškami vystihnout stav české gastronomie lépe než sáhodlouhé studie a z návštěvy obyčejné hospody udělat nezapomenutelnou show. Připomeňte si s Deníkem jeho nejšťavnatější výroky – od skotského lososa z Bajkalu až po kuchařské „umění“, které by rozladilo i Mozarta.
Festival Caravaning Brno se uskuteční na brněnském výstavišti. Od 6. do 9. listopadu si mohou návštěvníci prohlédnout novinky ze světa obytných vozů. Pořadatelé slibují například popis výroby obytného auta z neobvyklého materiálu nebo setkání s VIP hosty.
Motorest Výšina v Mostě přináší nostalgii na talíři s pokrmy jako „kuře s broskví“. Tento oblíbený podnik na Žatecké ulici kombinuje tradiční restauraci s rychlou táckovnou, kde denně obslouží stovky hostů.
Rozkoš, agitka i nuda. Letos je jedním z témat festivalu dokumentů Ji.hlava, který vstoupil do druhé půle, jídlo a jeho různé podoby. Obsadilo plátna kin a dokonce i várnici, kterou dovezl osobně až do kina Petr Čtvrtníček. Byla plná segedínu, který uvařil divákům. Klíčovou osobou, jež stojí za sledovanou retro sekcí Jídlo, je nicméně Martin Franc. „Dnes řešíme, jestli mají Češi cit pro labužnictví. V 50. letech bylo hůř. Jídlo chybělo, padělaly se lístky a za šmelinářství padaly rozsudky smrti,“ říká specialista na dějiny výživy a stravování.
Nejlepší na konec. Tak by se dal charakterizovat výsledek posledního dílu nové řady Ano, šéfe!, ve kterém Zdeněk Pohlreich pozvedl kvalitu stravování všech motoristů, kteří projíždějí po dálnici D4 přes Horosedly na Písecku. „Dálnice hotová, zázraky se dějí. A ani zajížďka není velká,“ konstatuje šéf před svou kontrolní zastávkou v zájezdní restauraci Letovský statek, která za svou proměnu dostala samolepku hned se dvěma hvězdičkami.
Letovský statek se kvůli stavbě dálnice ocitl mimo hlavní tah na Strakonice. Je logické, že podniku ubyli hosté. Proč si zajíždět a hledat správný sjezd? Vyhlášená zájezdní hospoda, kam chodily stovky lidí, zeje prázdnotou. Co s tím, a hlavně, co podávat, aby se těm, kdo si zajedou, takové prodloužení cesty vyplatilo? Zdeněk Pohlreich se v posledním dílu Ano, šéfe! řádně zapotí.
Zdeněk Pohlreich se vydal v nejnovějším dílu pořadu televize Prima Ano, Šéfe! na bruntálské nádraží, aby pomohl místní restauraci, kterou vede Marta Virágová, leč bez předchozích zkušeností v gastronomii. Jeho cílem bylo zlepšit kvalitu jídla a provoz podnik, aby se opět stal oblíbeným místem nejen pro cestující.
Při představě, že se sem budu muset vrátit, se mi dělá mdlo, loučil se Zdeněk Pohlreich s nádražní restaurací v Bruntále po své záchranné misi ve čtvrtečním Ano, šéfe! Vrátit se ale musel – na kontrolu. Jak dopadla? A jak se podniku daří dnes? Deník přibližuje i to, co v televizi nebylo.
Zdeněk Pohlreich se vydal v nejnovějším dílu pořadu televize Prima Ano, Šéfe! na bruntálské nádraží, aby pomohl místní restauraci, kterou vede Marta Virágová, leč bez předchozích zkušeností v gastronomii. Jeho cílem bylo zlepšit kvalitu jídla a provoz podnik, aby se opět stal oblíbeným místem nejen pro cestující.
V dalším dílu pořadu Ano, šéfe! si Zdeněk Pohlreich jede posvítit na nádražní restauraci v Bruntále. K „nádražkám“ má ostatně vřelý vztah. „Můj tatínek byl hostinský na nádraží v Hostivaři. A myslím si, že otevřít si podobnou hospodu v Bruntále bude asi výzva,“ prohlašuje. Do provozování zmíněného podniku se pustila Marta Virágová, která tu také vaří. A když je vedoucí v kuchyni, je to podle šéfa vždy špatný signál. Bude mít i tentokrát pravdu?
Po letech se na televizní obrazovky vrátila oblíbená gastronomická show Ano, šéfe!, která se autentickou formou snaží zdokonalovat servis českých restaurací. V nejnovějším dílu Zdeněk Pohlreich zamířil na hranici Moravy a Slezska, do Bruntálu, kde si posvítil na nádražku na vlakovém nádraží.
Po letech se na televizní obrazovky vrátila oblíbená gastronomická show Ano, šéfe!, která se autentickou formou snaží zdokonalovat servis českých restaurací. V nejnovějším dílu Zdeněk Pohlreich zamířil na hranici Moravy a Slezska, do Bruntálu, kde si posvítil na nádražku na vlakovém nádraží.
Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady tvoří podnikatelskou sféru v Pelhřimově. S jejich produkcí i obchodními úspěchy se mohou obyvatelé města seznamovat dva dny v kulturním domě Máj na veletrhu s výmluvným názvem Pelhřimovské ručičky.
/VIDEO/ Reality show Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem dorazila na Táborsko. Tentokrát se točilo v Košicích u Soběslavi, kde manželé Michal a Zuzana Šimíkovi provozují obecní hospodu. Před kameru se kromě hlavních aktérů postavila téměř celá vesnice – od hasičů po fotbalisty – a výsledek mohli lidé sledovat nejen na obrazovkách Primy, ale i při veřejné projekci přímo v jídelně. Jak Šimíkovi vzpomínají na natáčení, co jim setkání s kritickým šéfkuchařem přineslo, prozradili v povídání pro Deník.
Ve čtvrtečním Ano, šéfe! byli diváci svědky překvapení, hrdinství i českého gastroporna. Restaurace U Třech kytar v jihočeských Košicích ale nakonec v Pohlreichově nemilosrdném testu uspěla, a dokonce si vysloužila jednu hvězdičku. Jak se podniku daří dnes a vzpomíná jeho provozovatel Michal na natáčení v dobrém? Víme i to, co v televizi nebylo.
Košice u Tábora. Stačí devadesát minut jízdy z Prahy a ocitnete se v restauraci, která v 80. letech minulého století vznikla svépomocí. Jmenuje se U Třech kytar, provozuje ji Michal Šimík s manželkou Zuzanou a šéf si myslí, že to nebude žádná hitparáda. Co objeví na místě? Mastnotu, plíseň, podmáčený sklep a k tomu nesmyslný hamburger s kilem masa. Pohlreichova záchranná mise nebude ani tentokrát snadná.
/VIDEO/Oblíbený pořad Ano, šéfe! zavítal do další z jihočeských obcí. Tentokrát šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vydal na pomoc hostinci v Košicích u Tábora. Osmý díl oblíbené reality show se natáčel v únoru. Diváci se opět mohou těšit už tento čtvrtek 16. října večer na napětí v kuchyni i šéfovy ostré komentáře.
Po pár týdnech se Zdeněk Pohlreich se štábem Ano, šéfe! vrátil do bistra FlammBeef v Ostrově nad Ohří. To bohužel našel v ještě větším rozkladu, než při první návštěvě. Katastrofu dokonal výkon osamocené kuchařky Pepiny. Co se stalo, že si provozovatelé podniku nevzali ze šéfových rad ponaučení? A jak hodnotí jeho návštěvu s odstupem po natáčení? Deník přibližuje i to, co v televizi nebylo.
V Ostrově nad Ohří na Karlovarsku se nachází bistro FlammBeef, další cíl mise Zdeňka Pohlreicha a pořadu Ano, šéfe! Podnik provozuje kuchař Miroslav Malina s kolegou. Místní specialitou jsou burgery, steaky a flammkuchen, neboli alsaská pizza. Bohužel sem nechodí žádní zákazníci. Provozovatelé šéfa pasovali do role zachránce. „Je to takový Obi-Wan Kenobi z Hvězdných válek,“ doufá kuchař. Zpočátku to ale vypadá, že tady by nepomohla ani světelná vařečka.
Hlasování čtenářů o nejlepší pizzu z rozvozu v Táboře je zhruba v polovině. Zatím s velkým náskokem vede Pizzérie Angelo v Táboře, ale vše se může ještě změnit.
/VIDEO/ Kdo si hraje, nezlobí. Proto jsme si pro vás připravili hádanku, která ověří, jak moc znáte své okolí. Někdy chodíte denně kolem domů, projíždíte krajinou či nějakou vesnicí a ani si nevšimnete detailů, které místo činí jedinečným. Hlasovat můžete v nevýherní anketě na konci článku.
Výstava "Bezpečná Vožice" v Mladé Vožici nabízí unikátní pohled na historii a současnost Policie ČR. Návštěvníci se mohou těšit na uniformy, historické fotografie a soukromé sbírky, které odhalují vývoj bezpečnosti v regionu. Tato jedinečná expozice je sále Památníku Mladovožicka v budově městského úřadu otevřena do 14. listopadu.
Přinášíme pravidelný přehled událostí, které nezůstaly bez povšimnutí a objevily se v uplynulých dnech na webu Táborského deníku. Událostí týdne byly bezpochyby volby do poslanecké sněmovny. Ale za zmínku stojí i řada dalších věcí, o kterých jsme informovali. V táborské Univerzitě se volila Jihočeská Babička roku 2025, od 1. října s lidé mohli začít rezervovat stání v parkovacím domě. Příběh kdysi úspěšného Kovosvitu končí prodejem.
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vrátil na obrazovky, aby opět pomáhal hospodám zlepšit jejich služby. V rozhovoru pro Deník odhaluje, proč se rozhodl tuto výzvu přijmout a co mu pomáhá neusnout na vavřínech. Přibližuje, proč se v gastronomii tak těžko shání personál, jak je možné, že v luxusních restauracích jsou drogy na denním pořádku a co ho jako čerstvého youtubera a podcastera přimělo vydat se také do světa umělé inteligence.
Motorest pod Řípem je nenápadným klenotem u dálnice D8. Návštěvníky láká na poctivou českou kuchyni a domácí suroviny. Svíčková nebo postřižínský špíz patří mezi favority zdejšího menu, zatímco velké porce a milá obsluha zaručují, že hladoví z tohoto podniku rozhodně neodjedete.
Po dvaadvaceti letech zhasla světla v motorestu Ušák v Prunéřově a rozhostilo se tam ticho. Podnik, který proslavil díl pořadu Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem a loni hostil prezidenta Petra Pavla při motorkářské zastávce, skončil. Rána je to nejen pro motorkáře, kamioňáky a další strávníky. Těžce to rozdýchává hlavně sám majitel Erich Szymaniec, který rodinný podnik vedle „třináctky“ a dýmající elektrárny vybudoval. Podle něj by byl ale další provoz neudržitelný.
Zdeněk Pohlreich se i ve středečním pokračování Ano, šéfe! vrátil na místo činu. Jak dopadla jeho kontrola v mladoboleslavské retro restauraci Asie? Překvapivě dobře. Tentokrát nerozdával hvězdičky jenom on. A to i přesto, že majitel české číny prohlásil: „Zůstaneme takoví, jací jsme byli.“
/VIDEO/ Gastronomická nabídka v Táboře je zase o něco pestřejší. V úterý se v centru města za velkého zájmu otevřela restaurace sítě Mama’s Burger. Spolumajitelem podniku je známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Jde zatím o jedinou pobočku na jihu Čech.
Další restaurace, která potřebuje pomoc, se nachází v Mladé Boleslavi. Zdeněk Pohlreich vyráží do podniku, který v pořadu Ano, šéfe! ještě nebyl. Retro restaurace Asie nabízí takzvanou českou čínu. Dříve lokální hit a luxus, dnes kuriozita a skomírající živnost. Na trhu je jednapadesát let. Není na čase něco změnit?
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ustoupil od svého dřívějšího odmítavého postoje k účasti na letošních volbách do Poslanecké sněmovny. Po vlně kritiky od politiků, influencerů i veřejnosti připustil, že jeho vyjádření nebylo šťastné. Nově slíbil, že k volební urně nakonec dorazí.
Restaurace v pražské čtvrti Suchdol, která byla v centru zájmu včerejšího dílu Ano šéfe! si hvězdičku nevysloužila. Provozní paní Olena ji navíc musela ze zdravotních důvodů zavřít. Podle výsledku kontrolní návštěvy Zdeňka Pohlreicha by ale hospoda nejspíš stejně nepřežila. „Nevím, co by se muselo stát, abych se sem na takové jídlo vrátil,“ zněl jeho nemilosrdný verdikt.
Také v Praze se najdou hospody, kde je co napravovat. A Starosuchdolská restaurace, provozovaná paní Olenou, je jednou z nich. 101. díl Ano, šéfe! bude opět plný emocí, nepoživatelného jídla, výmluv a dojde i na slzy. Zdeněk Pohlreich si „jídlo pod psa“ nenechá jen tak líbit. Co dalšího se dnes bude v jeho gastronomické show dít?
/FOTO/ Koncept Mama’s Burger má spojovat kvalitu, jednoduchost a moderní přístup k oblíbenému street foodu. V pondělí 22. září řetězec oficiálně otevřel svou první pobočku v Praze, a to v Beachklubu Ládví. Partnerem konceptu je i známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Ještě než se Zdeněk Pohlreich vrátil na kontrolu do restaurace Na Čertovce v Červené Vodě na Orlickoústecku, prohlédl si její nabídku na internetu. A podle ní usoudil, že se v podniku nic nezměnilo. „Smažený prsa plněný eidamem? To znamená, že jsem se nevyjádřil úplně jasně. Ale, když už jsme tady, tak tam zajedeme. Zdeněčku, buď statečnej,“ dodal si odvahy. Nakonec ji ani moc nepotřeboval. Deník přibližuje i to, jak na natáčení po roce vzpomíná majitel hospody.
Ještě než se Zdeněk Pohlreich vrátil na kontrolu do restaurace Na Čertovce v Červené Vodě na Orlickoústecku, prohlédl si její nabídku na internetu. A podle ní usoudil, že se v podniku nic nezměnilo. „Smažený prsa plněný eidamem? To znamená, že jsem se nevyjádřil úplně jasně. Ale, když už jsme tady, tak tam zajedeme. Zdeněčku, buď statečnej,“ dodal si odvahy. Nakonec ji ani moc nepotřeboval. Deník přibližuje i to, jak na natáčení po roce vzpomíná majitel hospody.
Zdeněk Pohlreich se tentokrát na kole vypravil do okolí Dolní Moravy, která funguje v zimě i v létě a ročně ji navštíví na tři sta tisíc turistů. Platí pravidlo, že kde jsou lidé, tam gastronomie vzkvétá. Ovšem o jedné restauraci to tak úplně neplatí. „Mám pocit, že znovu točíme první díl týhle taškařice,“ ohodnotil hospodu Na Čertovce nemilosrdný šéf.
Reportéři Deníku se vydali do restaurace U Jelena v Hustopečích nad Bečvou. Týden po odvysílání oblíbeného kulinářského pořadu Ano, šéfe, se Zdeňkem Pohlreichem zjišťovali, jak se daří kuchařovi Davidovi a jeho ženě Lucii v novém prostředí. Po natáčení se totiž v létě přestěhovali z Drahotuš u Hranic do nedalekých Hustopečí nad Bečvou.
Reportéři Deníku se vydali do restaurace U Jelena v Hustopečích nad Bečvou. Týden po odvysílání oblíbeného kulinářského pořadu Ano, šéfe, se Zdeňkem Pohlreichem zjišťovali, jak se daří kuchařovi Davidovi a jeho ženě Lucii v novém prostředí. Po natáčení se totiž v létě přestěhovali z Drahotuš do Hustopečí nad Bečvou, jen pár kilometrů od Valašského Meziříčí.
Reportéři Deníku se vydali do restaurace U Jelena v Hustopečích nad Bečvou. Týden po odvysílání oblíbeného kulinářského pořadu Ano, šéfe, se Zdeňkem Pohlreichem zjišťovali, jak se daří kuchařovi Davidovi a jeho ženě Lucii v novém prostředí. Po natáčení se totiž v létě přestěhovali z Drahotuš na Přerovsku do Hustopečí nad Bečvou, jen pár kilometrů od Valašského Meziříčí.
Další restaurací, kterou se Zdeněk Pohlreich v pořadu Ano, šéfe! snažil napravit, byl penzion Pláně v Nových Hutích na Prachaticku na Šumavě. Majitelé penzionu Jakub a Eliška čelili kritice za nepořádek v kuchyni i chybu v jídelním lístku. Přestože se po první návštěvě cítili zklamaní, Pohlreich dal Jakubovi cenné rady a nabídl mu možnost učit se v jeho restauraci. Jak dopadla šéfova mise? A přežila šumavská hospoda do dnešních dní? Deník prozradí i to, co v televizi nebylo.
Ve čtvrtečním premiérovém dílu Ano, šéfe! se obávaný inspektor tuzemských restaurací podívá na Šumavu. „Výstavní skříň české republiky. Jak je možné, že tady někomu nejde hospoda?“ diví se Zdeněk Pohlreich za volantem cestou do penzionu Pláně, umístěném v turisty vyhledávané lokalitě v Nových Hutích na Prachaticku. Podnik vedou manželé Eliška s Jakubem, ona je zároveň servírkou, její muž vaří. Spolu vychovávají čtyři děti a jejich byznys jim sotva stačí na uživení. Šéf to ani tentokrát nebude mít lehké.
Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s devátou řadou kuchařského pořadu Ano, šéfe! Ve třetím díle, který diváci na obrazovkách diváci ve čtvrtek 11. září, zamířil obávaný šéfkuchař do penzionu Pláně u obce Nové Hutě.
Na litvínovských Loučkách se v sobotu večer uskutečnilo emotivní setkání fanoušků hokejového Litvínova, kteří bojují za to, aby tradiční bašta nezmizela ze sportovní mapy České republiky. V premiéře stovky fanoušků viděly emotivní video režiséra a producenta Petra Kolečka, ve kterém ikona Jiří Šlégr při pomyšlení na konec hokeje v Litvínově zkolabuje.
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vrátil do restaurace U Jelena, která nyní sídlí v Hustopečích nad Bečvou. Zkontroloval, jak se daří restauraci po natáčení pořadu Ano, šéfe! Chválil čistotu i snahu, ale kritice neušel krvavý biftek.
Druhý díl nové série pořadu Ano, šéfe! zavedl Zdeňka Pohlreicha do restaurace U Jelena v Drahotuších v Hranicích na Přerovsku. Když se do ní po čase vrátil, zjistil značný posun v kuchyni i úpravě interiéru. Dojem šéfovi nezkazil ani málo propečený biftek a majitelům udělil jednu hvězdu. A jak to bylo s hospodou dál? Deník přibližuje, co se dělo po natáčení.
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vrátil do restaurace U Jelena, která nyní sídlí v Hustopečích nad Bečvou, jen pár kilometrů od Valašského Meziříčí. Zkontroloval, jak se daří restauraci po natáčení pořadu Ano, šéfe! Chválil čistotu i snahu, ale kritice neušel krvavý biftek.
Zdeněk Pohlreich zavítá ve druhém dílu nové série Ano, šéfe! do restaurace U Jelena v Drahotuších v Hranicích na Přerovsku, kterou provozují servírka Lucka a kuchař David, což jsou zároveň manželé. „V těchto končinách jsme nikdy nebyli, takže se těším na upřímné, srdečné moravské přivítání, které pro nás David a jeho tým určitě připraví,“ těší se šéf. I když už předem ví, že sen o rodinné restauraci se pro její provozovatele pomalu mění v „moravskoslezskou noční můru“.