Za jednu z největších ostud Olomouce označili čtenáři Olomouckého deníku v nedávné anketě bývalou čerpací stanici Shell ve Velkomoravské ulici. Vlastník objekt pronajal a chystá se v něm otevření pobočky Mama’s Burger. První v rámci nového projektu úspěšného ostravského podniku a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
Bývalá čerpací stanici Shell v olomoucké Velkomoravské ulici, okolo níž denně projíždí tisíce aut, se mění před očima. Vlastník objekt pronajal a chystá se v něm otevření pobočky Mama’s Burger. První v rámci nového projektu úspěšného ostravského podniku a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Franšíza přerovského podnikatele Daniela Nevrkly by měla zahájit provoz koncem května.
Léta chátrající bývalá čerpací stanice Shell ve Velkomoravské ulici na průtahu Olomoucí, se mění před očima. Vlastník objekt pronajal a chystá se v něm otevření pobočky Mama’s Burger. První v rámci nového projektu úspěšného ostravského podniku a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Franšíza by měla zahájit provoz koncem května.
Bývalá čerpací stanici Shell v olomoucké Velkomoravské ulici, okolo níž denně projíždí tisíce aut, se mění před očima. Vlastník objekt pronajal a chystá se v něm otevření pobočky Mama’s Burger. První v rámci nového projektu úspěšného ostravského podniku a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Franšíza přerovského podnikatele Daniela Nevrkly by měla zahájit provoz koncem května.
Známe to všichni. Sedíme v restauraci, sjíždíme jídelní lístek odshora dolů a naopak a stále se nemůžeme rozhodnout. A pak to přijde. „A víte co, já si dám smažák. S hranolkama a tatarkou.“ Proč je tento pokrm tak populární a jaké jsou triky kuchařů na ten nejlepší?
Smažený sýr zůstává stálicí na jídelních lístcích většiny českých podniků. Frčí především běžný eidam, restaurace na Děčínsku ale nabízejí ve stejné úpravě třeba i sýr uzený, goudu nebo hermelín. Za socialismu býval smažák za pár korun, dnes se jeho cena pohybuje většinou kolem dvou stovek.
Dva sympatičtí mladí Jihočeši se stali účastníky nové soutěže dvojic televize Prima s názvem Česko na grilu. Třicetiletý stavební rozpočtář Radek Skalický a devatenáctiletá baristka Nikola Lašáková z vesničky Svatá Maří na Prachaticku v ní bojují o přízeň porotců Martina Svatka (50) a Zdeňka Pohlreicha (66). V televizní show zaměřené na letní gastronomii se v sobotu 30. března objeví už podruhé.
/ROZHOVOR/ Dva sympatičtí mladí Jihočeši se stali účastníky nové soutěže dvojic televize Prima s názvem Česko na grilu. Třicetiletý stavební rozpočtář Radek Skalický a devatenáctiletá baristka Nikola Lašáková z vesničky Svatá Maří na Prachaticku v ní bojují o přízeň porotců Martina Svatka (50) a Zdeňka Pohlreicha (66). V televizní show zaměřené na letní gastronomii se v sobotu 30. března objeví už podruhé.
/FOTO, VIDEO/ Mám obrovský strach vypadnout v první kole. To bych pak nemohl jít ani mezi chlapy do hospody na pivo. Byla by to ostuda. Těmito slovy Dannyho Korduly z Nového Poddvorova startovala jedna z upoutávek na úvodní klání soutěžní reality show Česko na grilu s peprnými hláškami Zdeňka Pohlreicha.
Charitativní hokejový turnaj známých kuchařů i gastronomická show. To vše čekalo na ty, kteří poslední březnovou sobotu vyrazili do břeclavského zimního stadionu. Na ledě se zde proti sobě postavil Sigi team a All stars GHC s hvězdami šéfkuchařů, jako je Zdeněk Pohlreich, Přemek Forejt nebo Roman Staša.
Redakce Deníku se vydala do restaurací v Novém Jičíně a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie - smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků ve městě a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji v dané restauraci podávají a kolik za ni zaplatíte.
/ROZHOVOR/ Porotcem nové reality show TV Prima Česko na grilu se stal i táborský šéfkuchař Martin Svatek (50). Po boku Zdeňka Pohlreicha (66) má být ten hodnější z hodnotitelů. V rozhovoru pro Deník se rozpovídal o natáčení, nejčastějších chybách v grilování i o tom, jak to má s vařením doma.
Přemek Forejt, Zdeněk Pohlreich či Roman Staša. Hvězdní šéfkuchaři v neděli vymění vařečky za hokejky a zúčastní se oblíbeného Gastro Hockey Cupu, který se uskuteční podruhé v historii v Břeclavi. „Cílem je nejen skvělá zábava, gastronomická show, ale především charitativní výtěžek, který opět poputuje na pomoc dětem,“ doplňují pořadatelé.
Slavnosti mandloní a vína. Top akce, která se tento víkend koná na Břeclavsku. Bohatý kulturní program čeká na návštěvníky od pátku 22. března od neděle 24. března. Bude se hrát, vařit i péct sladké dobroty. Dorazí sem oblíbená zpěvačka Aneta Lengerová nebo vítězka Peče celá země Petra Burianová. O hvězdná jména nebude ale nouze ani na hokejovém turnaji v Břeclavi.
Na televizní obrazovky míří nový kulinářský pořad televize Prima. V desetidílné soutěži Česko na grilu se utkají dvojice, které bude pravidelně po boku Zdeňka Pohlreicha hodnotit i táborský šéfkuchař Martin Svatek.
/VIDEO, FOTO/ Silná vlna zájmu se vzedmula na webu Hodonínského deníku. A to poté, co Prima odvysílala reprízu pořadu Ano, šéfe! Kuchař Zdeněk Pohlreich v něm před lety navštívil hodonínskou restauraci Westy, kde ho přivítal Ludwig Westermair s manželkou Janou a tyrolskými recepty.
Danny Kordula se svou dcerou Danielou předvedou, co umějí vykouzlit za dobroty na grilu pod dohledem Zdeňka Pohlreicha. Pár z Nového Poddvorova, z obce na pomezí Hodonínska a Břeclavska, se představí před očima diváků FTV Prima v nové a jedinečné televizní show Česko na grilu, která začíná na Primě už za tři týdny, třiadvacátého března ve 20.15.
Milovníkům šťavnatých burgerů se budou sbíhat sliny. V prostorách bývalé čerpací stanice Shell ve Velkomoravské ulici v Olomouci otevře provozovna Mama’s Burger.
Milovníkům šťavnatých burgerů se budou sbíhat sliny. V prostorách bývalé čerpací stanice Shell ve Velkomoravské ulici v Olomouci otevře provozovna Mama’s Burger.
Červený koberec, vystoupení celebrit, šampaňské a ústřice. Tak vypadal sobotní jedenáctý ročník Plesu jako Brno, který se konal v brněnské Fait Gallery. Návštěvníci si poslechli koncert zpěváka Richarda Krajča a k tanci je doprovázel Moondance orchestra Martina Kumžáka, známý z televizní soutěže Stardance.
Červený koberec, vystoupení celebrit, šampaňské a ústřice. Tak vypadal sobotní jedenáctý ročník Plesu jako Brno, který se konal v brněnské Fait Gallery. Návštěvníci si poslechli koncert zpěváka Richarda Krajča a k tanci je doprovázel Moondance orchestra Martina Kumžáka, známý z televizní soutěže Stardance.
/VIDEO, FOTO/ Déle než čtvrt roku vzniká menu, které ochutnávají lidé na Plese jako Brno. Vrchol brněnské plesové sezony, který se koná poslední lednovou sobotu, je známý prvotřídní gastronomií. Jídla chystá tým Valoria Restaurant.
Patří mezi neodmyslitelné stálice, které se podílí na obrovské popularizaci bojových sportů v domácím prostředí. Úspěšná československá organizace Oktagon MMA si také zkušeného rozhodčího Jana Voborníka hýčká už několikátým rokem. A přestože práce sudího v kleci může na první pohled vypadat nevděčně, při povídání s tímto chlapíkem, pro něhož je každý další zápas životně důležitým momentem, se přesvědčíte o naprostém opaku. Jak reagoval na šokující porážku Karlose Vémoly v O2 areně a co říká na své kritiky na internetu?
Vítězka kuchařské soutěže MasterChef Česko z roku 2021 Veronika Beskydiarová prozradila, jak zhubla čtrnáct kilogramů. Přestože nyní má výbornou postavu, neplánuje se věnovat modelingu. Její vášeň pro vaření a pečení oceňují nejen fanoušci, ale i přítel, herec Adam Vacula. „Mé výtvory si nemůže vynachválit,“ přiznává kuchařka s přezdívkou Besky.
/FOTO, VIDEO/ Velké hvězdy zavítají na jedenáctý ročník Plesu jako Brno do funkcionalistické Fait Gallery. Do Brna dorazí zpěvačka Dasha, slovenská kapela No Name nebo Dalibor Janda. Ples se koná sedmadvacátého ledna.
Vyrůstal na sladkém a nikdy nemiloval omáčky. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v rozhovoru pro časopis Story přiznal, že extrémy v jídle nejsou jeho parketou a brouka by do pusy nevzal. Ač ve svých restauracích už nevaří, nadšení pro kulinářské umění neztratil. Nová kniha receptů a také čerstvě otevřená cukrárna jsou toho jasným důkazem.
Dvacátého listopadu proběhl v Divadle Bolka Polívky slavnostní druhý křest kalendáře Proměny FANTAZIE 24. Na něm nechyběla zakladatelka Nadace Archa Chantal a známá herečka Chantal Poullain, ředitelka Nadace Lenka Šebelová, herec a podporovatel Bolek Polívka a vzácný host, a to paní docentka Hana Ošlejšková - zástupkyně přednosty pro školství - Kliniky dětské neurologie z FN Brno.
Prostořeký šéfkuchař Zdeněk Pohlreich dlouhá léta objížděl české restaurace a hospody a upozorňoval na nešvary tuzemské gastronomie i neschopnost vedení podniků. V trošku jiném hávu, ale se stejným posláním, přistupují ke gastronomickému sektoru i některé české pivovary. Například Plzeňský Prazdroj či humpolecký Bernard. Zaměřují se na zlepšování provozu restaurací a rozvoj jejich kuchyně, ale i výchovu výčepních a zlepšování jejich umu.
Josef Raba už jako desetiletý připravil rodičům překvapení a upekl jim svou první kachnu. „Tenkrát však bramborové knedlíky spíše připomínaly míčky na squash a zelí by se dalo použít při stavbě Karlova mostu. Ale chuť experimentovat a sestavovat si vlastní recepty mě neopouští dodnes,“ říká kuchař, který žije v Cholticích na Pardubicku.
Josef Raba už jako desetiletý připravil rodičům překvapení a upekl jim svou první kachnu. „Tenkrát však bramborové knedlíky spíše připomínaly míčky na squash a zelí by se dalo použít při stavbě Karlova mostu, jako spojovací materiál. Ale chuť experimentovat a sestavovat si vlastní recepty mě neopouští dodnes," říká mladý kuchař, který se narodil a žije v Cholticích na Pardubicku.
/FOTOGALERIE/ „My za vámi budem stát, ale vy musíte na ledě za Vítky bojovat! Dnes už za tři body! My jsme HCV.“ Vzkaz na mantinelu přes celou délku kluziště, jako výraz nespokojenosti fanoušků, vítal v neděli ráno hokejisty Vítkovic v Ostravar Aréně. Možná vzpomínky na něj svěřencům Miloše Holaně pomohl, když v utkání 7. kola extraligy ve třetí třetině prohrávali s Olomoucí o dva góly. Domácí vyrovnali a v prodloužení trefil aspoň dvoubodové vítězství v poměru 4:3 Robert Bukarts.
Extraligový led v pražské O2 areně přivítal v pondělí odpoledne hodně nezvyklé hosty. Před prázdnými tribunami a jen několika novináři si to na ledě v přátelském duelu rozdali špičkoví čeští šéfkuchaři a převážně fotbalové osobnosti pod hlavičkou Sigi Teamu. Hokejovou výstroj oblékl někdejší hráč NHL Jiří Hudler, bývalí fotbalisté Horst Siegl, Karel Poborský, Ivan Hašek a Jiří Jarošík nebo zpěvák Sagvan Tofi. Těmto a dalším osobnostem se pak v brance kulinářských mistrů postavil populární Přemek Forejt, kterého lidé znají z pořadu Masterchef.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Nový školní rok se blíží a aby si děti i dospělí mohli ještě užít poslední chvíle prázdnin, připravil Deník několik tipů jak strávit poslední prázdninový víkend.
Předsezonní seminář všech rozhodčích, kteří budou řídit v novém ročníku utkání krajských soutěží, se uskutečnil o víkendu 5. a 6. srpna ve středisku Vigvam v Němčicích u Kolína. Arbitři rozdělení na dvě poloviny tady během soboty i neděle absolvovali testy a vstřebávali informace ze zajímavých přednášek.
Markéta Vondroušová hraje nejčastěji v Praze na Štvanici, po tréninku ráda zbaští těstoviny a kdysi dávno komentovala tenisové umění šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Pamatuje si to jen hrstka lidí, ale čerstvá vítězka Wimbledonu se v roce 2017 objevila v jeho pořadu Ano, šéfe.
Dát si v hospodě či restauraci k obědu řízky, guláš, svíčkovou či smažák bude čím dál složitější. Jídla tolik typická pro českou gastronomii totiž postupně vytlačují hamburgery a moderní lehké pokrmy. Například saláty.
Jedinečné spojení výborného jídla a výběr těch nejlepších upravených aut z několika světových zemí. To byla víkendová akce Cars & Food Festival Ostrava 2023, konaná v unikátním industriálním prostředí v Trojhalí Karolina. Hala, která patřila jídlu, byla navíc v neděli 18. června svědkem překonávání rekordů.
Prima Fresh festival odstartoval v pátek 16. června, když v libereckém Parku Budyšínská vyrostly stánky nabízejí gastronomické zážitky. Potrvá až do sobotního večera a návštěvníci se mohou těšit na hvězdnou sestavu ve složení Zdeněk Pohlreich, Jaroslav Sapík, Marcel Ihnačák a Besky z MasterChefa.
V pondělí 5. června náhle zemřel známý ústecký fotograf Petr Berounský. Jeho snímky znají milovníci divadla, neboť byl dlouholetým fotografem ústeckého Činoheráku, i milovníci krásných žen či hudby. V rámci soutěže MISS fotil nejkrásnější dívky republiky, jeho snímky se dostaly na obaly gramofonových desek. Spolupracoval s hvězdami showbyznysu, jako byla Lucie Bílá, Jiří Korn či pestrá paleta countryových kapel.
„Ještě více gastronomických zážitků,“ tak zní heslo letošního Prima Fresh festivalu, který se uskuteční v libereckém Parku Budyšínská od 16. do 17. června. Oproti minulým ročníkům přinese podle organizátorů ještě více gastronomických zážitků.
Gurmánský Prima Fresh festival na pardubickém závodišti nabídl v pátek a v sobotu netradiční jídla, jako jsou šneci či ústřice, i oblíbené pochoutky. Kuchař Zdeněk Pohlreich servíroval grilovanou chobotnici, halibuta s lanýžovou omáčkou, krevety nebo pečený bůček. Se svým menu do Pardubic dorazily i další hvězdy gastronomického nebe. Najdete se na fotkách?
/FOTOGALERIE/ V závěru školního roku získá na kladenských středních školách mnoho žáků maturitní vysvědčení či výuční list. Všichni mají na výběr ze dvou možností. Buď pokračovat ve studiu, nebo si vyhledat zaměstnání a začít pracovat. V některých případech přichází nabídka zajímavé práce za žáky až do budovy školy. SOŠ a SOU náměstí Edvarda Beneše v Kladně má několikaletou spolupráci s gastronomickým guru Zdeňkem Pohlreichem. Přijel mezi žáky i v posledním květnovém týdnu, tentokrát na besedu s žáky 3. ročníků oboru Kuchař-číšník.
Víte, jak chutnají žabí stehýnka obalená v pancettě? Vyzkoušeli jste někdy grilovanou chobotnici s wasabi majonézou? Láká vás maso z krokodýla nebo zebry? Tohle všechno a mnohem víc gastronomických zážitků doveze do Pardubic letošní Prima Fresh festival. Akce se koná v pátek a v sobotu 9. a 10. června na pardubickém dostihovém závodišti.
Pátek a sobota 2. a června na brněnském hradě Špilberk bude patřit Prima FRESH festivalu. Můžete se těšit na nabídku legendárních restaurací a špičky české gastronomie.
FOTOGALERIE / V pátek odpoledne otevřel v olomouckém parku své brány Prima Fresh Festival. Velká gastropárty v areálu výstaviště Flora nabízí kromě lahůdek od řady špičkových tuzemských podniků a kuchařů také lahodná vína či dobroty z minipivovarů. V sobotu festival v areálu za oranžerií ve Smetanových sadech otevírá v 10 hodin dopoledne a na programu jsou mimo jiné i dvě cooking show Zdeňka Pohlreicha. Svá mistrovská díla k ochutnání vykouzlí také uznávaný šéfkuchař Marek Ihnačák či legenda české kuchyně Pavel Sapík.