Praha - Z neuvěřitelného počtu zhruba dvou tisíc titulů kuchařských knih a publikací spojených s gastronomií si mohou zájemci vybrat na pultech českých knihkupectví. Právě tato literatura patří v předvánočním období k vyhledávaným a oblíbeným dárkům, protože stále více lidí věnuje větší pozornost tomu, co jedí. Mají zřejmě na paměti slova propagátora kvalitního stravování Pavla Maurera, který tvrdí, že nejvíce sebevražd se dnes páchá vidličkou a nožem.
Trutnov /ROZHOVOR/ - Někdy nám připadají věci beznadějné, řítí se na nás zdánlivě neřešitelné úkoly a myslíme, že nic nezvládáme. Právě takové nezdravé pocity, které poslouchám na každém kroku, jsou inspirací k novému projektu. Ten dnes startujeme v Krkonošském deníku.
Trutnov /ROZHOVOOR/ - Někdy nám připadají věci beznadějné, řítí se na nás zdánlivě neřešitelné úkoly a myslíme, že nic nezvládáme. Právě takové nezdravé pocity, které poslouchám na každém kroku, jsou inspirací k novému projektu. Ten dnes startujeme v Krkonošském deníku.
Olomouc – Milovníci dobrého jídla si pochutnají u stánku Garden Food festivalu na olomouckých vánočních trzích. Festival sice opět oficiálně začne až v květnu příštího roku, organizátoři se ovšem rozhodli nabízet pochutiny i v zimě.
Praha /ROZHOVOR/ - V polovině listopadu vyšla Karolíně Kamberské už druhá kniha inspirativních receptů s názvem Karolína, domácí kuchařka: Štěstí z kuchyně. V knize lze najít všechny recepty z devatenácti dílů televizního pořadu Karolína, domácí kuchařka natočených v roce 2015. První část mohli vidět diváci na TV Prima už počátkem roku. Další se vysílají v průběhu tohoto podzimu každou sobotu v 18.10 hodin.
Ústí nad Orlicí - Chutnají nám jiná piva, jiná svíčková, ale představu, jak by nám měly být v restauraci naservírovány, máme všichni zhruba stejnou. V příjemném prostředí, na čistý stůl a vlídným personálem. To jsou základní kritéria, na kterých postavil provoz Měšťanského pivovaru v ústeckých Hylvátech jeho majitel Tomáš Teplý. A to dokáží hosté ocenit, rádi se vrací, facebookový profil pivovaru plní pozitivními vzkazy.
Ústí n. O. - Chutnají nám jiná piva, jiná svíčková, ale představu, jak by nám měly být v restauraci naservírovány, máme všichni zhruba stejnou. V příjemném prostředí, na čistý stůl a vlídným personálem. To jsou základní kritéria, na kterých postavil provoz Měšťanského pivovaru v ústeckých Hylvátech jeho majitel Tomáš Teplý. A to dokáží hosté ocenit, rádi se vrací, facebookový profil pivovaru plní pozitivními vzkazy.
Havířov - Produkce pořadu Ano, šéfe!, který se ještě v pondělí dotáčel na havířovském zámku, musela pokárat vedení městské firmy za porušení dohodnutých podmínek.
Teplicko /ROZHOVOR, RECEPT/ - Už od 13-ti let věděl, že chce být kuchař. Vystudoval teplickou hotelovou školu obor kuchař. Teď tam i učí a předává své zkušenosti budoucím kuchařům.
Praha /ROZHOVOR/ - Co bude dnes k večeři? Na to se ptá spousta Čechů, kteří v minulých letech často usedali před obrazovku a hltali rychlorecepty populárního moderátora Ládi Hrušky, který je pro společnost i gastronomické odborníky hodně kontroverzní osobností. Lidé ho milují, kuchaři nenávidí. A on sám díky pořadu o vaření získal popularitu i chuť být v kuchyni.
Praha /ROZHOVOR/ - Co bude dnes k večeři? Na to se ptá spousta Čechů, kteří v minulých letech často usedali před obrazovku a hltali rychlorecepty populárního moderátora Ládi Hrušky, který je pro společnost i gastronomické odborníky hodně kontroverzní osobností. Lidé ho milují, kuchaři nenávidí. A on sám díky pořadu o vaření získal popularitu i chuť být v kuchyni.
Českobudějovicko - Méně než šedesát dní zbývá do jednoho z nejkrásnějších svátků v roce, Štědrého dne. Alespoň na chvíli všude zavládne slavnostní atmosféra, domovy provoní punč a cukroví. A ta radost v očích dětí, když pod stromečkem najdou některý z dárků, o nějž si Ježíškovi psaly. Jak to ale v letošním roce bude s kapry? Pořídíme je za stejnou cenu jako vloni, nebo naopak podraží? A bude vzhledem k rekordně horkému letošnímu létu dostatek stromků?
Po natáčení televizního pořadu Ano, šéfe! s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem se havířovský zámek pokouší o celkový restart. Úspěch zatím není vůbec jistý.
Situace v havířovském zámku, jehož gastronomickou úroveň se před časem snažil povznést televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, vygradovala. Restaurace zůstala v pondělí a úterý uzavřena.
Teplice - Teplický deník Vás zve na koncert Marka Ztraceného a kapely FROM, který se uskuteční dne 16. října od 20:00 hodin v restauraci Městské Sály v Teplicích
Liberec /ROZHOVOR, VIDEO, FOTOGALERIE, GLOSA/ - Rozhovor s kuchařem Láďou Hruškou o vaření, podvodné kuchařce i těch oficiálních, nových receptech, fanoušcích a odpůrcích jeho vaření i Zdeňku Pohlreichovi. Co má společného Láďa Hruška s Michalem Davidem čtěte v glose Hany Langrové.
Havířov - Téměř neuvěřitelné historky z natáčení se postupně uvolňují z průběhu návštěvy Zdeňka Pohlreicha na havířovském zámku, kde natáčel další pokračování gastronomické reality show Ano, šéfe!
Téměř neuvěřitelné historky z natáčení se postupně uvolňují z průběhu návštěvy Zdeňka Pohlreicha na havířovském zámku, kde natáčel další pokračování gastronomické reality show Ano, šéfe!
Trmice – Už i Adolf Hitler ví, že Pavel z pořadu Ano, šéfe strčil řetízek do jiného hrníčku. Přesněji ten z filmu Pád třetí říše, který baví sociální sítě.
Trmice – Už i Adolf Hitler ví, že Pavel z pořadu Ano, šéfe strčil řetízek do jiného hrníčku. Přesněji ten z filmu Pád třetí říše, který baví sociální sítě.
Praha /VIDEO/ - K neuvěřitelné situaci došlo při natáčení pořadu Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Pořad bude sice odvysílán až ve čtvrtek na televizi Prima, na kanálu YouTube však již jeho část zhlédlo více než tři tisíce diváků. Jde o Pohlreichovu návštěvu v kuchařské škole.
Praha /ROZHOVOR/ – Pokud legislativním procesem projde návrh zákona o ochraně zdraví, restauratéři budou muset ve svých zařízeních nabízet vždy jedno nealko levnější než alkoholický nápoj. Podle ministerstva zdravotnictví nebude mít toto opatření na podnikatele významnější dopad. „Vzhledem k nutnosti platit spotřební daň u alkoholu, vždy musí existovat levnější nealkoholický nápoj při zachování stejné marže, byť by to bylo nealkoholické pivo," vysvětluje ministerstvo v důvodové zprávě.
Slaný - /ROZHOVOR/ Jedním z těch, kteří se snaží přinést hostu na talíři vysokou kvalitu a neustále překvapovat novými gastronomickými zážitky, je šéfkuchař Tomáš Novotný (31) z Hotelu Hejtmanský dvůr na Masarykově náměstí ve Slaném. Tamní kuchyni šéfuje pět a půl roku, přičemž předchozí zkušenosti sbíral zejména ve špičkových pražských restauracích. O svých schopnostech dokázal zakrátko přesvědčit majitele podniku manžele Frolíkovi natolik, že žezlo v kuchyni převzal v poměrně mladém věku.
Vyšší Brod - Známý kuchař Zdeněk Pohlreich „úřadoval" do včerejška ve Vyšším Brodě. Hospůdka U Hastrmana byla pod jeho dozorem, neboť se tu natáčel další díl nové série Ano, šéfe!
Rakovník – Přírodní areál Tyršova koupaliště v Rakovníku má nového provozovatele i správce a zažívá podle prvních reakcí návštěvníků nesrovnatelně lepší časy nežli v letech minulých.
Bílichov – Šestnáct děvčat si užívá celý týden druhého turnusu na táborové základně Domu dětí a mládeže Ostrov Slaný v Bílichově. Ryze holčičí složení není záměr, ale náhoda. Ovšem dámská jízda rozhodně nikomu nevadí. Všichni si tu užívají pestrého programu, který pro ně připravily vedoucí, krásné přírody a nových kamarádek.
Mladá Boleslav - V soutěži Jak chutná Boleslavsko, jejímž cílem bylo před čtyřmi lety připomenout ty nejlepší recepty babiček a prababiček dnešních Boleslaváků, nakonec zvítězily dobrovické řepánky Libuše Krejbichové, vlastně buchty s mákem a cukrovou řepou dříve tolik typické pro oblast Polabí a Pojizeří. V menu restaurací je však naleznete pouze výjimečně. Kde se na Mladoboleslavsku dobře najíte a co stojí za vyzkoušení?
Olomouc - Minulý víkend se v Olomouci konal první ročník Garden Food Festivalu, který představil špičkovou gastronomii z České republiky i zahraničí. O zhodnocení jsme požádali jednoho z organizátorů akce Pavla Vysloužila.
Plzeň - Zdeněk Pohlreich je tváří plzeňského kulinářského festivalu již od roku 2011. I letos si přichystal speciální menu, které v sobotu uvařil přímo na pódiu.
Olomouc – Smetanovy sady v Olomouci zaplnili příznivci dobrého jídla a pití. V prostoru mezi letní scénou výstaviště Flora a sbírkovými skleníky se na víkend usídlil Garden Food Festival.
Olomouc – Tovačovský kapr, taštičky z jižního Polska i severního Nepálu, středoamerický zophobas i tuzemský cvrček, káva z italské i olomoucké pražírny nebo třeba paštika z moravského králíka. Karneval chutí z domova i ze světa nabídne už o tomto víkendu první ročník Garden Food Festival.
Olomouc - Špičkoví kuchaři, speciality nejen pro gurmány či pivo místních výrobců čeká na ty, kteří zamíří na regionální festival dobrého jídla a pití v Olomouci. Přípravy prvního ročníku vrcholí, brány Garden Food Festivalu ve Smetanových sadech se otevřou už o víkendu 16. a 17. května.
Blansko – Nerudný otec, sportovní redaktor, učitel fandění, zedník nebo hostinský. Radek Musil z Blanska je muž malých rolí. Svérázných figurek, které se ve filmu často jen mihnou. Svým výkonem před kamerou však často zastíní představitele hlavních úloh.
Dobříš – O tom, že české rybníkářství není pouze o kaprovi a jeho smažené podobě na štědrovečerním stole, vědí své provozovatelé dobříšských sádek.V sobotu 18. dubna chystají jednodenní gastronomický festival, kde o tom přesvědčí i širokou veřejnost.
Praha /FOTOGALERIE/ - Na pódiu v hale 4 na veletrhu Motosalon se sešli přátelé motorek, aby u příležitosti zahájení tohoto veletrhu odhalili motorku Karla Abrahama pro nadcházející sezónu.
Olomouc- V souvislosti se spojením obchodních řetězců SPAR a Albert prošla prodejna INTERSPAR v olomouckém obchodním centru Galerie Šantovka velkou vizuální proměnou. Již dnes se zákazníkům představí v moderním designu jako hypermarket Albert.
Praha - Hitchcockova Kim Novak, holandské novinky a kulinářský zážitek se Zdeňkem Pohlreichem rovnou po kině. Na to lákají organizátoři 22. ročníku Febiofestu, který se letos uskuteční od 19. do 27. března v Praze. Nabídne jednu novinku a mírně se letos kapacitou rozroste.