Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

O kuchařky je na předvánočním trhu mimořádný zájem

Praha - Z neuvěřitelného počtu zhruba dvou tisíc titulů kuchařských knih a publikací spojených s gastronomií si mohou zájemci vybrat na pultech českých knihkupectví. Právě tato literatura patří v předvánočním období k vyhledávaným a oblíbeným dárkům, protože stále více lidí věnuje větší pozornost tomu, co jedí. Mají zřejmě na paměti slova propagátora kvalitního stravování Pavla Maurera, který tvrdí, že nejvíce sebevražd se dnes páchá vidličkou a nožem.

Mádle: Hraje divadlo, moderuje a působí v mediálním světě

Trutnov /ROZHOVOR/ - Někdy nám připadají věci beznadějné, řítí se na nás zdánlivě neřešitelné úkoly a myslíme, že nic nezvládáme. Právě takové nezdravé pocity, které poslouchám na každém kroku, jsou inspirací k novému projektu. Ten dnes startujeme v Krkonošském deníku.

Mádle: Hraje divadlo, moderuje a působí v mediálním světě

Trutnov /ROZHOVOOR/ - Někdy nám připadají věci beznadějné, řítí se na nás zdánlivě neřešitelné úkoly a myslíme, že nic nezvládáme. Právě takové nezdravé pocity, které poslouchám na každém kroku, jsou inspirací k novému projektu. Ten dnes startujeme v Krkonošském deníku.

Televizní kuchařka: Staré recepty počítají s polovičními porcemi

Praha /ROZHOVOR/ - V polovině listopadu vyšla Karolíně Kamberské už druhá kniha inspirativních receptů s názvem Karolína, domácí kuchařka: Štěstí z kuchyně. V knize lze najít všechny recepty z devatenácti dílů televizního pořadu Karolína, domácí kuchařka natočených v roce 2015. První část mohli vidět diváci na TV Prima už počátkem roku. Další se vysílají v průběhu tohoto podzimu každou sobotu v 18.10 hodin.

Tomáš Teplý: Vpřed postupuji krok za krokem

Ústí nad Orlicí - Chutnají nám jiná piva, jiná svíčková, ale představu, jak by nám měly být v restauraci naservírovány, máme všichni zhruba stejnou. V příjemném prostředí, na čistý stůl a vlídným personálem. To jsou základní kritéria, na kterých postavil provoz Měšťanského pivovaru v ústeckých Hylvátech jeho majitel Tomáš Teplý. A to dokáží hosté ocenit, rádi se vrací, facebookový profil pivovaru plní pozitivními vzkazy.

Tomáš Teplý: Vpřed postupuji krok za krokem

Ústí n. O. - Chutnají nám jiná piva, jiná svíčková, ale představu, jak by nám měly být v restauraci naservírovány, máme všichni zhruba stejnou. V příjemném prostředí, na čistý stůl a vlídným personálem. To jsou základní kritéria, na kterých postavil provoz Měšťanského pivovaru v ústeckých Hylvátech jeho majitel Tomáš Teplý. A to dokáží hosté ocenit, rádi se vrací, facebookový profil pivovaru plní pozitivními vzkazy.

Kuchtík Láďa Hruška: Mé vaření není o nechutnosti

Praha /ROZHOVOR/ - Co bude dnes k večeři? Na to se ptá spousta Čechů, kteří v minulých letech často usedali před obrazovku a hltali rychlorecepty populárního moderátora Ládi Hrušky, který je pro společnost i gastronomické odborníky hodně kontroverzní osobností. Lidé ho milují, kuchaři nenávidí. A on sám díky pořadu o vaření získal popularitu i chuť být v kuchyni.

Kuchtík Láďa Hruška: Mé vaření není o nechutnosti

Praha /ROZHOVOR/ - Co bude dnes k večeři? Na to se ptá spousta Čechů, kteří v minulých letech často usedali před obrazovku a hltali rychlorecepty populárního moderátora Ládi Hrušky, který je pro společnost i gastronomické odborníky hodně kontroverzní osobností. Lidé ho milují, kuchaři nenávidí. A on sám díky pořadu o vaření získal popularitu i chuť být v kuchyni.

Budějovické náměstí ozdobí smrk vysoký 18 metrů

Českobudějovicko - Méně než šedesát dní zbývá do jednoho z nejkrásnějších svátků v roce, Štědrého dne. Alespoň na chvíli všude zavládne slavnostní atmosféra, domovy provoní punč a cukroví. A ta radost v očích dětí, když pod stromečkem najdou některý z dárků, o nějž si Ježíškovi psaly. Jak to ale v letošním roce bude s kapry? Pořídíme je za stejnou cenu jako vloni, nebo naopak podraží? A bude vzhledem k rekordně horkému letošnímu létu dostatek stromků?

Podaří se zámečku restart?

Po natáčení televizního pořadu Ano, šéfe! s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem se havířovský zámek pokouší o celkový restart. Úspěch zatím není vůbec jistý.

Havířovský zámek uzavřel restauraci

Situace v havířovském zámku, jehož gastronomickou úroveň se před časem snažil povznést televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, vygradovala. Restaurace zůstala v pondělí a úterý uzavřena. 

GLOSA: Kůžičky jsou s Láďou Hruškou spjaté a nestydí se za ně

Liberec /ROZHOVOR, VIDEO, FOTOGALERIE, GLOSA/ - Rozhovor s kuchařem Láďou Hruškou o vaření, podvodné kuchařce i těch oficiálních, nových receptech, fanoušcích a odpůrcích jeho vaření i Zdeňku Pohlreichovi. Co má společného Láďa Hruška s Michalem Davidem čtěte v glose Hany Langrové.

Zdeněk Pohlreich k cenám nealka: Je to jako otevřít si deštník proti zemětřesení

Praha /ROZHOVOR/ – Pokud legislativním procesem projde návrh zákona o ochraně zdraví, restauratéři budou muset ve svých zařízeních nabízet vždy jedno nealko levnější než alkoholický nápoj. Podle ministerstva zdravotnictví nebude mít toto opatření na podnikatele významnější dopad. „Vzhledem k nutnosti platit spotřební daň u alkoholu, vždy musí existovat levnější nealkoholický nápoj při zachování stejné marže, byť by to bylo nealkoholické pivo," vysvětluje ministerstvo v důvodové zprávě.

Šéfkuchař Tomáš Novotný: Jsme kuchaři, nejsme sypači!

Slaný - /ROZHOVOR/ Jedním z těch, kteří se snaží přinést hostu na talíři vysokou kvalitu a neustále překvapovat novými gastronomickými zážitky, je šéfkuchař Tomáš Novotný (31) z Hotelu Hejtmanský dvůr na Masarykově náměstí ve Slaném. Tamní kuchyni šéfuje pět a půl roku, přičemž předchozí zkušenosti sbíral zejména ve špičkových pražských restauracích. O svých schopnostech dokázal zakrátko přesvědčit majitele podniku manžele Frolíkovi natolik, že žezlo v kuchyni převzal v poměrně mladém věku.

U Hastrmana vařil televizní šéf

Vyšší Brod - Známý kuchař Zdeněk Pohlreich „úřadoval" do včerejška ve Vyšším Brodě. Hospůdka U Hastrmana byla pod jeho dozorem, neboť se tu natáčel další díl nové série Ano, šéfe!

Tábornice si v Bílichově užívají dámskou jízdu plnou tvoření

Bílichov – Šestnáct děvčat si užívá celý týden druhého turnusu na táborové základně Domu dětí a mládeže Ostrov Slaný v Bílichově. Ryze holčičí složení není záměr, ale náhoda. Ovšem dámská jízda rozhodně nikomu nevadí. Všichni si tu užívají pestrého programu, který pro ně připravily vedoucí, krásné přírody a nových kamarádek.

Gastronomie po Boleslavsku: luxus, pivnice i skvělé kavárny

Mladá Boleslav - V soutěži Jak chutná Boleslavsko, jejímž cílem bylo před čtyřmi lety připomenout ty nejlepší recepty babiček a prababiček dnešních Boleslaváků, nakonec zvítězily dobrovické řepánky Libuše Krejbichové, vlastně buchty s mákem a cukrovou řepou dříve tolik typické pro oblast Polabí a Pojizeří. V menu restaurací je však naleznete pouze výjimečně. Kde se na Mladoboleslavsku dobře najíte a co stojí za vyzkoušení?

Fresh festival nabídl krajtu i šváby

Plzeň - Zdeněk Pohlreich je tváří plzeňského kulinářského festivalu již od roku 2011. I letos si přichystal speciální menu, které v sobotu uvařil přímo na pódiu.

Olomoucký Garden Food Festival o víkendu vypukne. Tady je PLÁNEK

Olomouc – Tovačovský kapr, taštičky z jižního Polska i severního Nepálu, středoamerický zophobas i tuzemský cvrček, káva z italské i olomoucké pražírny nebo třeba paštika z moravského králíka. Karneval chutí z domova i ze světa nabídne už o tomto víkendu první ročník Garden Food Festival.

Garden Food Festival je za dveřmi. Zve na slavné kuchaře i záplavu lahůdek

Olomouc - Špičkoví kuchaři, speciality nejen pro gurmány či pivo místních výrobců čeká na ty, kteří zamíří na regionální festival dobrého jídla a pití v Olomouci. Přípravy prvního ročníku vrcholí, brány Garden Food Festivalu ve Smetanových sadech se otevřou už o víkendu 16. a 17. května.

Padouch z bondovky mezi gurmány

Praha – Host Febiofestu herec a režisér Jeroen Krabbé se bavil na kulinářském večeru, i když se organizátorům poněkud vymkl.

Interspar v Šantovce se změnil na Albert. Přijede Pohlreich

Olomouc- V souvislosti se spojením obchodních řetězců SPAR a Albert prošla prodejna INTERSPAR v olomouckém obchodním centru Galerie Šantovka velkou vizuální proměnou. Již dnes se zákazníkům představí v moderním designu jako hypermarket Albert.