Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Ilustrační foto

Garden Food Festival je za dveřmi. Zve na slavné kuchaře i záplavu lahůdek

Olomouc - Špičkoví kuchaři, speciality nejen pro gurmány či pivo místních výrobců čeká na ty, kteří zamíří na regionální festival dobrého jídla a pití v Olomouci. Přípravy prvního ročníku vrcholí, brány Garden Food Festivalu ve Smetanových sadech se otevřou už o víkendu 16. a 17. května.

Nizozemský režisér a herec Jeroen Krabbé.

Padouch z bondovky mezi gurmány

Praha – Host Febiofestu herec a režisér Jeroen Krabbé se bavil na kulinářském večeru, i když se organizátorům poněkud vymkl.

Zdeněk Pohlreich

Interspar v Šantovce se změnil na Albert. Přijede Pohlreich

Olomouc- V souvislosti se spojením obchodních řetězců SPAR a Albert prošla prodejna INTERSPAR v olomouckém obchodním centru Galerie Šantovka velkou vizuální proměnou. Již dnes se zákazníkům představí v moderním designu jako hypermarket Albert.

V předvánoční čas zavítal do Brna známý kuchař Zdeněk Pohlreich.

OBRAZEM: Milovníci dobré kuchyně si užili gurmánský večer se Zdeňkem Pohlreichem

Brno - V předvánoční čas zavítal do Brna známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V úterý večer v restauraci Piazza v obchodním centru Omega na náměstí Svobody si pro návštěvníky a milovníky dobré kuchyně připravil pětichodové degustační menu. Každý chod se snoubil s prvotřídním italským vínem. Svoje menu na začátku večera představil a v průběhu večera, mezi jednotlivými chody, se se všemi návštevníky pozdravil a ochotně odpovídal na jejich dotazy. Na závěr večera poděkoval celému personálu restaurace Piazza a všem popřál krásné a pohodové vánoce.

Slavnostní ceremoniál předávání cen hostil zámek v Šilheřovicích.

Nejlepší policisté převzali ocenění

Šilheřovice - Policisté z Moravskoslezského kraje vybírali ze svého středu ty nejlepší. Právě oni v polovině minulého týdne převzali ocenění v reprezentativních prostorách zámku v Šilheřovicích.

CERTIFIKÁT PRO VÍTĚZNOU HOSPŮDKU předávala zástupcům Krčmy krále Artuše distributorka Chrudimského deníku Jana Doležalová (vlevo na snímku).

Krčma krále Artuše sklízí úspěchy u hostů i odborníků

Chrudim - V tradiční soutěži Hospůdka roku 2014 tentokrát čtenáři Chrudimského deníku vybrali Krčmu krále Artuše ve Slatiňanech. A není divu. Oblíbenou slatiňanskou restauraci totiž ocenili i odborníci na letošním festivalu Apetit v pardubicích, kde se stala zaslouženě východočeskou restaurací roku 2014.

Sametová revoluce v Praze.

Co dělali před 25 lety?

Praha /ANKETA/ - Osobnosti vzpomínají na revoluci – někteří studovali, zažívali úlevu a radost, jiní měli strach o rodinu.

Návštěva Zdeňka Pohlreicha v Horažďovicích

OBRAZEM: Horažďovickou školu navštívil Pohlreich

Horažďovice – Už od osmi hodin čtvrtečního rána studenti Střední školy Horažďovice netrpělivě čekali u dveří, aby přivítali návštěvu. Do školy totiž zavítal postrach všech kuchařských nedouků Zdeněk Pohlreich.

Zpravodajská roadshow Prima jede za vámi objíždí už týdny velká města republiky. Liberec je devátou a předposlední zastávkou.

Zprávy televize Prima „půjdou" i v neděli z náměstí v Liberci

Liberec – Nevšední zážitek měli v sobotu lidé, kteří v odpoledních hodinách vyrazili na Benešovo náměstí v Liberci. Zakotvil tam totiž kamion televize Prima, ze kterého moderátorská dvojice Gabriela Kratochvílová a Roman Šebrle večer také hlásili v přímém přenosu zprávy.

Sobotní food festival Gastrotour na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. zpestřil svým vystoupením šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

OBRAZEM: Zdeněk Pohlreich servíroval jídlo i zábavu

České Budějovice - Frikasé s estragonem, což je pokrm z drobně krájeného masa se šťávou, ale také lososa připravil 
v sobotu na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jehož proslavily televizní pořady o vaření.

Liberec plný Pohlreicha a Prima zprávy z náměstí.

Liberec plný Pohlreicha a Prima zprávy z náměstí

Liberec - Zpravodajská roadshow televize Prima dorazí v sobotu do Liberce. Náměstí Dr. E. Beneše se tak na dva dny promění v unikátní mobilní studio, z něhož se živě odvysílají další Zprávy FTV Prima.

Zdeněk Pohlreich.

Gastrotour nabídne dobroty z regionu i hmyzí speciality

České Budějovice – Jedinečnou možnost ochutnat degustační menu nejlepších restaurací z regionu i exotické pokrmy mají už tuto sobotu přímo na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. návštěvníci druhého ročníku food festivalu Gastrotour.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vařil v olomoucké restauraci M3

Vaření doma může být snadné a zábavné, říká šéfkuchař Pohlreich

Olomouc – S naprostým klidem popochází kolem rozpálených ploten, sem tam něco promíchá, ochutná nebo zkontroluje, zda se nic nepálí. V hektické atmosféře, která při přípravě šestichodového menu určitě je, si šéfkuchař Zdeněk Pohlreich docela libuje. Pro hosty v olomoucké restauraci M3 připravil několik delikates a jelikož měl vedle sebe schopné kolegy, našel si čas i na rozhovor pro Olomoucký deník.

Marek Beck při přípravě kuřecí rolády plněné čerstvým špenátem a nádivkou podávaná 
s dýňovým pyré, vařenou červenou řepou, snítkou polníčku a  výhonky zeleného hrášku.

Dochucovadla jídla pouze kazí

Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.

Ulička u břeclavské synagogy se v sobotu zaplnila rajčaty různých druhů a výrobků z nich. Pilotní ročník Slavností rajčat přilákal zástupy lidí. Kolem stánků návštěvníci korzovali za zvuků živé hudby. Viděli i vystoupení žongléra.

Břeclavské Slavnosti rajčat doprovodil i žonglér s noži

Břeclav /REPORTÁŽ/ – Ananas noire nebo oranžová staroruská Azoychka. Na sobotních břeclavských Slavnostech rajčat přicházím k prvnímu stánku. Lidé si u něj prohlíží i tyto netradiční odrůdy rajčat. Představuje jim je šéfkuchař klentnického Café Fara Tomáš Levý.

Slavnostní zahájení VIII. ročníku Prague Food Festival.

OBRAZEM: Zájem o Prague Food festival je mimořádný

Praha - V Královské zahradě Pražského hradu byla v pátek v poledne zahájena kulinářská přehlídka Prague Food Festival. Její osmý ročník potrvá tradičně až do neděle a všem milovníkům jídla a pití nabídne ochutnávky i soutěže. Zájem patrný z předprodejů vstupenek je opět mimořádný.

Zdeněk Pohlreich ve slánské integrované střední škole při praktické výuce

Pohlreich: Všichni potřebujeme 
v životě vzory a něčemu věřit

Slaný – /FOTOGALERIE/ Vaření v přímém přenosu pod taktovkou populárního svérázného mistra kuchaře Zdeňka Pohlreicha měli ve středu možnost zažít žáci Střední integrované školy ve Slaném. Tam zavítal v rámci projektu podpořeného Evropskou unií s názvem Vaření je hobby.

Ředitelka Domu Kněžny Emmy Jaroslava Vítová s jednou z klientek.

Dům Kněžny Emmy o své klienty pečuje pomocí bazální stimulace

Neratovice - Domov pro seniory Dům Kněžny Emmy (DKE) v Neratovicích na Mělnicku se od minulého měsíce může chlubit tím, že se stal certifikovaným pracovištěm bazální stimulace (BS). Jde o oficiální potvrzení toho, že svým klientům poskytuje individuální kontakt a péči na nejvyšší možné úrovni.

Ředitelka Domu Kněžny Emmy Jaroslava Vítová s jednou z klientek.

Dům Kněžny Emmy o své klienty pečuje pomocí bazální stimulace

Neratovice – Neratovický domov pro seniory Dům Kněžny Emmy (DKE) se od minulého měsíce může chlubit tím, že se stal certifikovaným pracovištěm bazální stimulace (BS). Jde o oficiální potvrzení toho, že svým klientům poskytuje individuální kontakt a péči na nejvyšší možné úrovni.