/FOTOGALERIE/ Prázdné parkety, málo tanečních klubů, předražené bary, invaze teeenagerů, násilí, bitky, prostitutky, celkový úpadek. Tak vnímají dnešní Stodolní lidé, které zde v pátek večer potkáváme.
Nymbursko – Osobnost cestovního ruchu za rok 2017. Tak se jmenuje anketa, ve které se 11 osobností uchází o prestižní titul. Je mezi nimi i Pavel Hlaváč z Milovic. Tohoto neúnavného organizátora řady akcí, propagátora Turistických informačních center a v neposlední řadě také třeba spolupořadatele oblíbené jarní akce Lodě na Labi nezná v regionu jen málokdo. Vítězem ankety a osobností roku se stane ten, který dostane nejvíce hlasů na odkazu www.icot.cz. Což je odborný portál cestovního ruchu.
České Budějovice - Většinou baví publikum a lidi kolem sebe historkami o slavných osobnostech a svých kamarádech nejen z herecké branže on, tentokrát se můžete dozvědět, co o Miroslavu Donutilovi říkají pro změnu jiní.
FOTOGALERIE / ROZHOVOR / Nepovažuje se za profesionála, i když to o něm mnozí říkají. „Vím, že jsou o hodně lepší kouzelníci,“ reaguje. Realitní makléř Michal Zapletal má netradičního koníčka – věnuje se mikromagii, tedy kouzlení a iluzím v bezprostřední blízkosti diváků.
/FOTOGALERIE, ANKETA/ Úroveň gastronomie v moravskoslezské metropoli je nadále na výrazném vzestupu. Rodinný podnik bratrů Kaňákových zazářil v televizním pořadu Ano, šéfe!, kde dosáhl maximálního ocenění. Stejně úspěšných podniků, které se do reality show přihlásilo, je v celé zemi jen sedm.
Celosvětové setkání uměleckých kovářů s názvem Hefaiston na hradě Helfštýně, které má už šestatřicetiletou tradici, se stalo nejlepší turistickou akcí Olomouckého kraje.
/FOTOGALERIE/ Na googlu mají 4,6 hvězdičky z pěti, od Pohlreicha však dostali tak trochu za uši. Bratři Kaňákovi, kteří si v květnu v centru Ostravy otevřeli vlastní bistro, přivítali v závěru minulého týdne televizní štáb v čele s přísným šéfkuchařem.
/FOTOGALERIE/ Na googlu mají 4,6 hvězdičky z pěti, od Pohlreicha však dostali tak trochu za uši. Bratři Kaňákovi, kteří si v květnu v centru Ostravy otevřeli vlastní bistro, přivítali v závěru minulého týdne televizní štáb v čele s přísným šéfkuchařem.
V jídelníčku zelenina, mléčné výrobky, ryby, luštěniny, bezlepkové potraviny a regionální produkty. A jako doplněk k obědu raději ovoce než sladkosti. Takový je dnes trend ve školních jídelnách. Na Olomoucku jsou ale i jídelny, kde dětem nechutná.
/ANKETA/ Pořad Zdeňka Pohlreicha Ano, šéfe! natočený ve školních jídelnách hejčínského a Slovanského gymnázia v Olomouci má za sebou televizní premiéru.
Vůni pečeného masa, mořských plodů, tvarůžků i francouzských makronek mohli cítit ve vzduchu návštěvníci druhého ročníku Garden Food Festivalu ve Zlíně. Bezmála devadesát stánků nabízelo lidem pochutiny nejen lokální, ale také zahraniční kuchyně. Návštěvníci tak mohli ochutnat, co je jen napadlo.
Více než šedesát restaurací, vinařů, minipivovarů i tradičních pivních značek a k tomu přes třicet regionálních výrobců a farmářů se připravuje na 2. ročník zlínského Garden Food Festivalu.
/ROZHOVOR/ Mr. Steak. Přezdívka Michaela Solničky hovoří sama za sebe. Prošel kurzem u jednoho z nejpopulárnějších světových kuchařů Jamieho Olivera, dlouhá léta vařil v zahraničí.
Mr. Steak. Přezdívka Michaela Solničky hovoří sama za sebe. Prošel kurzem u jednoho z nejpopulárnějších světových kuchařů Jamieho Olivera, dlouhá léta vařil v zahraničí.
Pardubice - Jedna cedule na Bosch Fresh festivalu říká: „Jděte po čuchu." Tak jdu a ani se nemusím namáhat. Dostihovým závodištěm v Pardubicích se během soboty prohání čerstvý vítr a všechny ty vůně mi donáší doslova až pod nos.
Pardubice /ROZHOVOR/ - Když se řekne kuchař a show, většině lidem hned naskočí třetí výraz do trojice - jméno Zdeněk Pohlreich. V sobotu své umění předvede na závodišti během Bosch Fresh festivalu. Deník mu položil několik otázek.
Pardubice – Gurmánský festival se koná již tento víkend na pardubickém závodišti. Pro návštěvníky je připraveno dobré jídlo a pití, klasická i netradiční gastronomie, zahraniční speciality, živé show šéfkuchařů a další bohatý program.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Hmyzí, brutální papriková i další show, největší kulinářské hvězdy v akci, tradiční i nezvyklé pochoutky. To vše nabídl první ostravský ročník Garden Food Festivalu, který se o víkendu konal v Dolní oblasti Vítkovice.
/VIDEO/ Hmyzí, brutální papriková i další show, největší kulinářské hvězdy v akci, tradiční i nezvyklé pochoutky. To vše nabídl první ostravský ročník Garden Food Festivalu, který se o víkendu konal v Dolní oblasti Vítkovice.
Pardubice - Tuto sobotu ještě patří pardubické závodiště jako tradičně koním a Poháru předsedy Poslanecké sněmovny, ale příští víkend už ho obsadí gurmáni. Sobota 17. června a neděle 18. června budou patřit Bosch Fresh festivalu, který nabídne bohatý program založený na gurmánských zážitcích, a to i těch hodně netradičních.
Pardubice – Pardubické závodiště se připravuje na Bosch Fresh Festival s podtitulem Ochutnej svět, který se zde uskuteční 17. a 18. června. Bude připraveno hned několik pódií, na nichž se vystřídají taková kuchařská esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Oldřich Sahajdák, Petr Stupka, Radek David a další, se svými živými show.
/ANKETA/ Předvést, jak lze i ve školní jídelně připravit chutný oběd, ale také ukázat studentům, jak náročná je práce žen a mužů za sporákem vývařovny, se v Olomouci snažil známý televizní šéf Zdeněk Pohlreich.
Předvést, jak lze i ve školní jídelně připravit chutný oběd, ale také ukázat studentům, jak náročná je práce žen a mužů za sporákem vývařovny, se v Olomouci snažil známý televizní šéf Zdeněk Pohlreich.
FOTOGALERIE / Jak uvařit ve školní jídelně dobrý oběd, který bude chutnat všem strávníků, se snaží tento týden ukázat na hejčínském gymnáziu známý český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Plzeň – Je libo ovoce, které má chuť mandlí, ale páchne jako zkažená vajíčka? Libového bůčku? Burgru s lanýžovou majonézou? Na víkendovém Bosch Fresh Festivalu jste si mohli užít všechno.
Plzeň - Připravili jsme pro naše čtenáře dvě soutěže: 1. Soutěž - o degustační menu Zdeňka Pohlreicha, 2. Soutěž - o živé vaření se Zdeňkem Pohlreichem.
Stánky plné skvělého jídla, pití a nejrůznějších specialit zaplnily o víkendu Smetanovy sady. Na třetím ročníku olomouckého Garden Food Festivalu se během soboty i neděle představilo přes šedesát restaurací, cukráren, vinařů, pivovarů i prodejců prémiových destilátů a k tomu přes třicet regionálních výrobců a farmářů.
Foie gras s jablky a cibulkou, hovězí i lososový burger, barbecue z jeleního masa, grilovaný filet z plachetníka, taštičky dim sum, brazilské pao, rajčatová polévka s pomerančem, cvrček podle Magdaleny Dobromily Rettigové nebo třeba makrónky, čokolády a dorty.
Renomovaní šéfkuchaři v čele se „šéfem" Zdeňkem Pohlreichem, michelinským Radkem Kašpárkem, foodblogerkou Kamilou Kamu Rundusovou nebo cukrářkou Ivetou Fabešovou se opět chystají na Hanou.
Jižní Čechy - Od podělí do neděle se v Třeboni koná mezinárodní festival animovaného filmu Anifilm. Diváci v Třeboni uvidí filmy světově proslulých a oceňovaných autorů, jako jsou například držitel Oscara Michaël Dudok de Wit nebo animátoři na Oscara nominovaní, jako například Theodor Ushev a Koji Yamamura.
Liberec - /ROZHOVOR/ Město Liberec bude poprvé hostit největší gurmánský festival dobrého jídla a pití, Bosch Fresh festival. Festival získal na popularitě už před šesti lety, kdy začal v Plzni. Za šest let získal pověst nejprestižnějšího českého food festivalu. Loňský ročník přilákal ve všech městech dohromady 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali 250 tisíc degustačních porcí. V mekku české i světové gastronomie se 27. a 28. května 2017 promění park u bazénu v Liberci. Se Zdeňkem Pohlreichem jsem si povídali o Bosch Fresh festivalu, ale i libereckých restauracích.
Hodonín – Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.
Hodonín – Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.