Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Olomoucký Garden Food Festival servíruje burgery, ústřice i cvrčky.

Olomoucký Garden Food Festival přilákal 12 tisíc lidí

Stánky plné skvělého jídla, pití a nejrůznějších specialit zaplnily o víkendu Smetanovy sady. Na třetím ročníku olomouckého Garden Food Festivalu se během soboty i neděle představilo přes šedesát restaurací, cukráren, vinařů, pivovarů i prodejců prémiových destilátů a k tomu přes třicet regionálních výrobců a farmářů.

Anifilm v Třeboni. Ilustrační foto.

Události, které tento týden čekají Jihočechy

Jižní Čechy - Od podělí do neděle se v Třeboni koná mezinárodní festival animovaného filmu Anifilm. Diváci v Třeboni uvidí filmy světově proslulých a oceňovaných autorů, jako jsou například držitel Oscara Michaël Dudok de Wit nebo animátoři na Oscara nominovaní, jako například Theodor Ushev a Koji Yamamura.

Zdeněk Pohlreich

S Pohlreichem pozvedne chuť v Liberci Bosch Fresh festival

Liberec - /ROZHOVOR/ Město Liberec bude poprvé hostit největší gurmánský festival dobrého jídla a pití, Bosch Fresh festival. Festival získal na popularitě už před šesti lety, kdy začal v Plzni. Za šest let získal pověst nejprestižnějšího českého food festivalu. Loňský ročník přilákal ve všech městech dohromady 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali 250 tisíc degustačních porcí. V mekku české i světové gastronomie se 27. a 28. května 2017 promění park u bazénu v Liberci. Se Zdeňkem Pohlreichem jsem si povídali o Bosch Fresh festivalu, ale i libereckých restauracích.

Restaurace Westy v Hodoníně manželů Westermairových získala v pořadu Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha tři hvězdy.

Ano, šéfe! v Hodoníně: restauraci Westy vzali lidé útokem

Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.

Restaurace Westy v Hodoníně manželů Westermairových získala v pořadu Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha tři hvězdy.

Ano, šéfe! v Hodoníně: do restaurace Westy míří davy

Hodonín – Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.

Restaurace Westy v Hodoníně manželů Westermairových získala v pořadu Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha tři hvězdy.

Ano, šéfe! v Hodoníně: do restaurace Westy míří davy

Hodonín – Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.

Dalibor Solana

Budoucí manažer hotelu miluje rizoto

Sedmnáctiletý Dalibor Solana, student 2. ročníku maturitního oboru hotelový a restaurační provoz Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce, který se zapojil do 4. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku, o sobě tvrdí: „Svačinu do školy si dělám sám, když stíhám. Je to ale problematické. Raději totiž spím do poslední chvíle, než abych snídal a připravoval si jídlo do školy."

LIBOR PODMOL letos zorganizoval kemp, na kterém učil nováčky jak skákat s motorkou. Podobnou akci hodlá připravit také v následujícím roce.

Podmol: šampion, spisovatel a také učitel!

Benešov – Že freestyle motokrosař Libor Podmol vyhrál letošní X-Games v Austinu, asi víte. Ale že také zorganizoval kemp pro nováčky, kde učil zájemce skákat na motorce? Ano. A Podmol se plánuje věnovat svému Podmol Bros FMX Campu také v následujícím roce.

Libor Podmol představuje svou novou knihu.

Podmol po zranění pojede Gladiator Games

Praha – Po pěti týdnech léčení pomocí alternativních metod se Libor Podmol v sobotu představí na FMX Gladiator Games. Nejočekávanější akce domácí freestyle motokrosové scény vypukne v pražské O2 aréně v 19:30. Kromě domácí špičky se představí také světoví jezdci – Nate Adams nebo Adam Jones. Co však předvede Podmol, který si zlomil klíční kost při závodě mistrovství světa v lotyšské Rize? „Rozhodnu se až v sobotu, a jak mě diváci vyhecují. Udělal jsem všechno pro to, abych byl na moji srdcovou akci připravený," prohlásil letošní vítěz X-Games, který během gladiátorské show představí svou novou knížku Deník Libora Podmola. Kmotrem bude „adrenalinový" šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Známý kuchař Zdeněk Pohlreich vařil pro hosty brněnské restaurace Monte Bů.

OBRAZEM: Šéf Pohlreich vařil v Monte Bú. Chválil brněnskou gastronomii

Brno – Hosté brněnské restaurace Monte Bú na Kraví hoře si mohli ve středu vychutnat pětichodové degustační menu, které připravil známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Všechna jídla pro téměř 150 hostů připravil sám, za asistence kuchařů restaurace servíroval formou banketu. Jako hlavní chod číšníci podávali steak z argentinské svíčkové s lanýžovými nočky.

Gastro Food Fest na Zahradě Čech

FOTOGALERIE: Gastro Food Fest na Zahradě Čech

Litoměřice - Pokrmy z kvalitních bioproduktů, ale také laskominy z hmyzí říše, dobroty z hlemýždí farmy, rolovaná zmrzlina a hlavně pokrmy z věhlasných národních kuchyní.

Tak tady jí máme, jednu hvězdu, ukazuje do vývěsky restaurace jeden z majitelů Marcel Huml.

„Tady něco pro vás mám lumpové,“ řekl Pohlreich a vytáhl hvězdu

Chomutov – Měsíc utekl jako voda a vyhlášený český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se opět zjevil v America Grill & Baru v Chomutově. Usměvavý kulinářský mistr a moderátor televizního pořadu „Ano, šéfe!", přijel zkontrolovat, nakolik si zde jeho rady z první návštěvy vzali k srdci. Po dlouhém napínání nakonec vytáhl před odjezdem u auta samolepku s hodnocením.

Ilustrační foto

Festival plný chutí, vůní a hvězd už zítra

Zlín - Nejchutnější festival jídla a pití tak nazývají událost organizátoři Garden Food Festivalu. A těšit se na něj můžete už tento víkend. Nejlepší čeští kuchaři, jako jsou Zdeněk Pohlreich nebo Jan Punčochář, letos poprvé přijedou i do Zlína a předvedou své umění při živém vaření na pódiu.

PŘI FESTIVALU JÍDEL ve Špindlerově Mlýně se stal největší atrakcí stánek s brouky na talíři.

Střídají se s Pohlreichem a servírují brouky

Špindlerův Mlýn - Ochutnali jste už saranče, červíka nebo dokonce švába? Patříte k těm, kdo se podobných experimentů štítí nebo je naopak vyhledává? Kdo měl chuť, mohl si na nich smlsnout ve Špindlerově Mlýně.

14.ročník Zlaté husy Bedrčské.

Pokus uplatit hodnotící porotu bábovkou soutěžícím nevyšel

Bedrč – Sbor dobrovolných hasičů uspořádal v sobotu tradiční soutěž spojenou s ochutnávkou - Zlatou husu Bedrčskou. Její zažitý princip spočívá v tom, že soutěžící nafasuje husu a musí její porce libovolným způsobem připravit, přinést na sobotní akci a nabídnout účastníkům i porotě k ochutnání.

Garden Food Festival ve Smetanových sadech v Olomouci

Garden Food Festival přilákal do olomouckého parku 12 tisíc lidí

Olomouc – Asi dvanáct tisíc lidí přilákala o víkendu do Smetanových sadů v Olomouci velká akce pro gurmány. Druhý ročník přehlídky dobrého jídla a pití Garden Food Festival v sobotu a v neděli nabídl lahůdky šékuchařů, nevšední speciality, kuchařské i televizní celebrity a desítky stánků regionálních restaurací a podniků.

Jan Punčochář (vlevo) s porotcem Pavlem Maurerem.

Zlatým kuchařem se stal Jan Punčochář z restaurace Grand Cru

Praha - Vítězem třetího ročníku ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue, se stal Jan Punčochář z pražské restaurace Grand Cru Restaurant. Nejlepším zahraničním kuchařem je Paul Day (Sansho), Objevem roku Ondřej Koráb (Le Grill). Do gastronomické síně slávy vstoupil Zdeněk Pohlreich (Cafe Imperial).

Přípravu ryby se zeleninovou provensálskou polévkou předvedl šéfkuchař Zdeněk Polreich. Na svém workshopu ji připravoval spolu s lidmi z publika, třeba s fotbalistou Petrem Švancarou.

Ano, šéfe. Švancara vařil pod dohledem Pohlreicha, cení si ho víc než Ronalda

Brno – Tarantulu nebo štíra mohli lidé ochutnat v sobotu na jídelním festivalu Bosch Fresh Festival na brněnském koupališti Riviéra. Kromě stánků nabízejících různé pokrmy, mimo jiné třeba hmyz, návštěvníci viděli i kuchařské show známých šéfkuchařů, nebo si pod jejich vedením na workshopech mohli zkusit připravit různé pokrmy.

U brněnského nákupního centra Vaňkovka dostali lidé možnost zkusit libanonské, indické nebo vietnamské speciality. Trhy, které kromě zmíněných lákadel nabízí i další jídla a pochutiny, začaly v pátek v deset hodin ráno.

OBRAZEM: U Vaňkovky lidé ochutnávají asijské speciality

Brno – Pálivá a kořeněná jídla inspirovaná asijskou kuchyní ochutnávají milovníci zahraniční gastronomie. U brněnského nákupního centra Vaňkovka dostali možnost zkusit libanonské, indické nebo vietnamské speciality. Trhy, které kromě zmíněných lákadel nabízí i další jídla a pochutiny, začaly v pátek v deset hodin ráno.

Do Brna zavítá poprvé kulinářský Bosh Fresh festival, jehož hlavní tváří je známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Zájemci o kvalitní jídlo a pití mohou akci navštívit sedmého a osmého května v areálu koupaliště Riviéra.

Gastronomický festival nabídne hmyz nebo krajtí maso, lidé zvolí restauraci roku

Brno - Maso z krajty, medvěda či krokodýla, hmyzí restaurace, molekulární kuchyně a řada dalších gastronomických specialit. Do Brna zavítá poprvé kulinářský Bosh Fresh festival, jehož hlavní tváří je známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Zájemci o kvalitní jídlo a pití mohou akci navštívit sedmého a osmého května v areálu koupaliště Riviéra.

Neviditelní vyprávějí svoje příběhy v teplickém muzeu.

Neviditelní vyprávějí svoje příběhy v teplickém muzeu

Teplice - Putovní fotografická výstava Neviditelní lidé Fokusu Labe prezentuje do 23. března v Regionálním muzeu Teplice životní příběhy lidí a nejčastější mýty, které se o lidech s duševním onemocněním a schizofrenií ve společnosti vyskytují.