V září odstartovala nová reality show První večeře, která se odehrává pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha (64). I když v ní vaření hraje jen vedlejší roli, známého šéfkuchaře natáčení bavilo. Byl totiž sám sebou. Sdělil to alespoň v rozhovory pro časopis Story.
Hvězdy a delikatesy. Rozmanité chutě a vůně exotiky, ale také voňavá pečená žebírka s BBQ omáčkou, šťavnaté kousky vepřového pastrami, kouřem ovoněné steaky přímo z grilu nebo křehké maso z mořských ryb a pochopitelně vyhlášené místní restaurace. To a mnohem více nabídl Prima Fresh Festival, který otevřel své brány na staronovém místě, a to v libereckém parku Buyšínská ve dnech ve dnech 10. a 11. září.
Přehlídka restaurací, pivovarů, vinařství a pražíren kávy z celé České republiky čekala v sobotu na všechny návštěvníky pardubického závodiště. Podívejte se na fotografie Luboše Jeníčka.
Přehlídka restaurací, pivovarů, vinařství a pražíren kávy z celé České republiky čekala v sobotu na všechny návštěvníky pardubického závodiště. Podívejte se na fotografie Luboše Jeníčka.
O těžké dřině, zraněních i její skvělé olympijské jízdě bylo napsáno dost. Jedna věc se ale o Markétě Vondroušové neví: miluje těstoviny. A co vás překvapí: jsou to čtyři roky, co poprvé zazářila v televizi před milionem diváků. A vůbec nešlo o turnaj, zápas nebo talk show.
/LIDÉ ODVEDLE/ Jeho hospůdka na Střekově v minulosti zlomila rekord, protože měla na jídelním lístku 253 kulinářských specialit. Přitom na začátku devadesátých let to bývala, lidově řečeno, „knajpa v páté cenové“. Její provozovatel Vlastimil Žáček musel vybojovat nejeden boj, aby se to všechno změnilo.
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich by ho za smažený sýr zpražil, ale to Rostislava alias Rosco Jergla v jeho podniku netrápí. V perle Středomoří na španělském ostrově Mallorca uspěl s českými populárními jídly. „Máme dost českých hostů, vedro nevedro, milují kombinaci guláše, knedlíků a piva. Slováci zase ‘vyprážaný‘ sýr,“ směje se rodilý Ostravák. Spolu se dvěma kolegy provozuje restauraci a bar 3 Chicos nedaleko od pláže a hlavního města Palma, které je velké asi jako Brno.
Jako kdyby to tušila. Ženská předvídavost nebo možná jen obyčejná náhoda přivedla Veroniku Stružkovou (na snímku) k rozvozové službě Dáme jídlo. Své zaměstnání změnila krátce před tím, než vypukla pandemie a popularita online objednávek a rozvozu pokrmů začala raketově růst. V době protiepidemických opatření se tak osmadvacetiletá kurýrka stala spásou pro nespočet prázdných žaludků a hladových krků.
První zmrzlinu natočili do oplatkového kornoutu v roce 2007. Otec a syn Čoukovi tehdy vsadili na jistotu – vanilkovou z Opočna. Dnes nabízejí v příjemném areálu uprostřed Štarnova nespočet chladivých pochoutek různých příchutí a barev. Kvůli fenomenálním horkým malinám či osvěžujícímu frappé urazí lidé i desítky kilometrů. A klidně si postojí ve frontě. Svoji značku Čoukovi za tu dobu posunuli. Pustili se do výroby hamburgerů a vepřových kolínek.
V neděli 4. dubna vyjížděl ochránce přírody Karel Makoň ke břehům Berounky. Prověřoval tu zajímavou informaci, podle níž to v úseku řeky vypadalo jako po divokém mejdanu milovníků francouzské kuchyně.
Nadějný kuchař, absolvent Střední školy gastronomie a služeb v Nové Pace, Tomáš Tobolka, si ve svých 23 letech vyzkoušel vařit pro stovky lidí v závodní jídelně, kouzlit delikatesy v týmu Zdeňka Pohlreicha nebo vytvářet vlastní koncepci restaurace Všehochuť v Jičíně. Sám se pouští do labyrintů chutí a vůní, kombinuje poměrně běžné ingredience neběžným způsobem a pod jeho rukama pak vznikají originální pochoutky, které odrážejí jeho mladistvý, zdravý životní styl.
Josef Raba má svou hospůdku na choltickém hřišti už dlouho zavřenou. Kuchaře, který se účastnil i pořadu Zdeňka Pohlreicha Ano, šéfe!, nyní živí vaření ve školní jídelně. K tomu navíc pomáhá lidem přežít tvrdý lockdown.
Předbíhání ve frontě na nedostatkové vakcíny proti Covidu 19 je skutečný etický problém. Pokud něco podkopává důvěru lidí ve stát a jeho skoro drastická opatření, která nás provázejí v posledním roce, je to protekcionismus a papalášství.
Restauratér Zdeněk Pohlreich dostal v pražské Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) vakcínu proti koronaviru, ačkoli nepatří k lidem s přednostním nárokem na očkování. Podle nemocnice dostal jako náhradník jednu ze zbytkových dávek, pro které by jinak nebylo uplatnění. Napsal to server SeznamZprávy.cz. Pohlreich, který na jaře v první vlně pandemie pomáhal se stravováním lékařů právě i ve VFN, věc nekomentoval.
Déjà vu. Tak se provozovatelům restaurací a stravovacích zařízení jeví staronová situace. Stejně jako na jaře musejí při nouzovém stavu od středy zavřít své podniky a spoléhat se nanejvýš na svá výdejní okénka či vlastní rozvoz jídel. Jak jsou na následující týdny připraveni a zvažuje někdo, že s podnikáním sekne? Vážné pochyby vyjádřil i známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Letní prázdniny se pomalu chýlí ke konci. Dovolená letos byla ovlivněna opatřeními kvůli infekční nemoci covid-19. Koronavirus spoustě Čechů naboural plány a mnozí si užívali léto v tuzemsku. Výjimkou nebyla ani snowboardistka Eva Samková, která vyzkoušela nový trend – olympijská vítězka ze Soči se stala nomádkou.
Reality show představují většinou zábavný, byť trochu bizarní formát. Jejich tvůrci sice počítají s dramatickými situacemi, ale nikoli s fatálními nehodami. Bohužel, i takové incidenty se občas dějí. A jindy dojde zase k tomu, že náhle slavný protagonista vybočí z mezí "normálnosti" a dopustí se osudového a nevratného činu. Pak nastává situace, kdy se reality show spojí se smrtí.
Nejen seriál Sestřičky Modrý kód, který od 29. srpna volně naváže na příběhy hrdinů z prostředí urgentního příjmu v nemocnici v Rubavě, ale i další novinky nabídne na podzim televize Prima.
Už nebudeme psát o koronavirové krizi, napsalo (a ještě napíše) kolem toho dost. Ale na jednu věc věrnou Čechům se zaměříme. Umění v nesnázích improvizovat.
/ANKETA/ Vychutnat si oběd třeba s kolegy ve své oblíbené restauraci mohli v pondělí znovu lidé na Břeclavsku. Hospody otevřely vnitřní prostory po více než dvou měsících.
Pátek 13. března nebyl příznivým datem k rozhovoru se známým televizním kuchařem a restauratérem Zdeňkem Pohlreichem. Nikoli proto, že by některý z nás byl pověrčivý, ale proto, že se spustila první ostrá opatření proti koronaviru, která začala právě u restaurací.
/EDITORKA DENÍKU IVANA ZÁBRANSKÁ PÍŠE Z OBCE PIHEL/ Tak ministr školství nám to zrovna neulehčil. Včera vyhlásil, že děti se budou z domova učit minimálně do půlky května. A to ty moje jsou už naštěstí na druhém stupni. Mít doma prvňáčka a kromě editování článků, vaření a sekání dříví tu s ním ještě malovat písmenka – tak to už bych se asi radši nechala vystřelit na Měsíc.
Známi čeští šéfkuchaři, restauratéři, majitelé barů a kaváren, poslali o víkendu otevřený dopis adresovaný premiérovi a vládě. „Většina gastronomických podniků v České republice je dnes ve vážném ohrožení,“ upozorňují v dopise, pod kterým jsou podepsaní kuchaři Radek Kašpárek, Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář nebo známý restauratér Tomáš Karpíšek.
Před víc než týdnem naplnil hned dvakrát po sobě pražskou O2 arenu, těsně předtím vydal bez ohlášení, v den svých 35. narozenin, novou desku. Zpěvák a skladatel Marek Ztracený má prostě radost, když může své fanoušky překvapovat.
„Musíte to rozválet, pak uděláte kličku a provlečete, pak i na druhé straně.“ To není návod na vázání námořnického uzlu, ale na pletení housky. Základy pekařského umění si mohli v pátek vyzkoušet návštěvníci historicky prvního Gastrodnu na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantě.
„Musíte to rozválet, pak uděláte kličku a provlečete, pak i na druhé straně.“ To není návod na vázání námořnického uzlu, ale na pletení housky. Základy pekařského umění si mohli v pátek vyzkoušet návštěvníci historicky prvního Gastrodnu na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantě.
Dárek k svátku svatého Valentýna přichystal pro své fanoušky železnorudský zpěvák Marek Ztracený. Nese název věty, kterou často pánové používají směrem ke svým drahým polovičkám – Tak se nezlob.
Kuchařka pro syna se jmenuje nová kniha předních plzeňských odborníků v oblasti gastronomie Bohumil Rydrycha a Filipa Vracovského, kteří na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni předávají v roli učitelů své zkušenosti nastupující kuchařské generaci.
/FOTOGALERIE/ To byl servis! Kdo si přišel koupit v sobotu do trutnovského Kauflandu maso, sýry, pomazánky či jiné lahůdky, narazil na známou osobnost za pultem. V den, kdy Kaufland slavil 20 let v Trutnově, dostala obsluhující směna atraktivní posilu, proslulého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Ten je tváří obchodního řetězce, který v České republice provozuje 133 prodejen.
Překvapení čeká v sobotu zákazníky obchodního domu Kaufland v Trutnově. Od 10 hodin je bude u masového pultu obsluhovat šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Akce se koná u příležitosti 20 let Kauflandu v Trutnově. Pohlreich bude zároveň poskytovat cenné rady pro přípravu nabízeného masa a předvede také něco ze svého kuchařského umění. V prodejně zároveň proběhne autogramiáda jeho nové knihy. Celým dnem ke 20 letům Kauflandu v Trutnově bude provázet moderátorka a modelka Lucie Křížková.
V pondělí 2. prosince přijel do Mladé Boleslavi šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Ten se ukázal v obchodě Kaufland, kde rozdával autogramy a povídal si s místními, kteří si na něj v některých okamžicích museli nejprve vystát frontu. Co říká na Mladou Boleslav? „Mladou Boleslav mám rád, líbí se mi tu. Je to bohaté město,“ uvedl Pohlreich.
Brno /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Vytoužený podpis od kuchařského mága Zdeňka Pohlreicha získaly v pondělí v podvečer desítky Brňanů. Pohlreich přijel do brněnského knihkupectví Luxor představit svoji novou knihu receptů Taková normální kuchařka.
Festival pro všechny cestovatele se uskuteční od čtvrtka do neděle v Kongresovém centru Paláce Pardubice. Bude možné zúčastnit se řady přednášek o nejrůznějších zemích.
Životní peripetie přiměly Evu Filipovou po roce ‘89 opustit profesi rehabilitační sestry. Stala se expertkou na chování a stolování. Proti Ladislavu Špačkovi, který je v tomto oboru o chlup větší celebritou, má ale jednu dovednost navíc. Vaření! Sama roky rodině kuchtím podle jejích receptů, takže vím, jak dobře fungují! Pro časopis Vlasta jsme si ale povídaly nejen o receptech.
Češi jsou milovníci jídla. Kulinářské pořady a reality show patří k nejsledovanějším a máme i své kuchařské super stars. Jenže, v zemi Zdeňka Pohlreicha je dnes ve skutečnosti problém najít kvalitního kuchaře. A také mladí lidé se do oboru příliš nehrnou. Proč? Málo peněz za hodně dřiny.
Češi jsou milovníci jídla. Kulinářské pořady a reality show patří k nejsledovanějším a máme i své kuchařské super stars. Jenže, v zemi Zdeňka Pohlreicha je dnes ve skutečnosti problém najít kvalitního kuchaře. A také mladí lidé se do oboru příliš nehrnou. Proč? Málo peněz za hodně dřiny.
Po ročním provozu havířovského zámku pod Správou sportovních a rekreačních zařízení došlo na další úsporná opatření. Omezen bude provoz restaurace, kterou se před časem snažil povznést i televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Po ročním provozu havířovského zámku pod Správou sportovních a rekreačních zařízení došlo na další úsporná opatření. Omezen bude provoz restaurace, kterou se před časem snažil povznést i televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Digitální informační obrazovky, přehledný orientační systém, zóna se samoobslužnými pokladnami, moderní masový a rybí pult i oddělení bezlepkových, bezlaktózových a bio výrobků. To vše a spousta dalších novinek je součástí zmodernizované prodejny obchodního řetězce Kaufland v Ostravě na Vítkovické ulici u OC Karolina.