Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Bývalý nájemce Radniční restaurace Lukáš Fiala (vpravo) na prvním hlavním líčení u jihlavského soudu v doprovodu advokáta Luboše Komůrky.

Radniční u soudu: Nájemce podniku neplatil státu daně

Jihlava – Bývalému provozovateli Radniční restaurace na Masarykově náměstí v Jihlavě Lukáši Fialovi hrozí dva až osm let vězení. Státní zástupce Kamil Špelda viní pětapadesátiletého invalidního důchodce ze zločinu krácení daně a přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření.

Bývalý nájemce Radniční restaurace Lukáš Fiala (vpravo) na prvním hlavním líčení u jihlavského soudu v doprovodu advokáta Luboše Komůrky.

Radniční u soudu: Nájemce podniku neplatil státu daně

Jihlava – Bývalému provozovateli Radniční restaurace na Masarykově náměstí v Jihlavě Lukáši Fialovi hrozí dva až osm let vězení. Státní zástupce Kamil Špelda viní pětapadesátiletého invalidního důchodce ze zločinu krácení daně a přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření.

Na hipodromu je pikniková zóna.

Na koňském závodišti je pikniková zóna pro všechny Mostečany

Most - Nyní to vypadá, že mostecký hipodrom zaplnil „díru na trhu". V sobotu se tam poprvé otevřela pikniková zóna pro veřejnost. Jestli lidé z převážně panelákového města začnou travnaté plochy, lavice či hřiště pro děcka využívat, ukáže nastávající léto.

Horšovskotýnští kuchtíci na společné fotografii se Zdeňkem Pohlreichem.

Žáci kuchaři z H. Týna zvítězili, ocenil je i Pohlreich

Horšovský Týn – Žáci oboru kuchař – číšník a jejich vyučující ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Horšovský Týn se zúčastnili finále soutěže Vaříme s regionální potravinou, vyhlášené v rámci projektu Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny.

Kuchař Zdeněk Pohlreich předvedl své umění na pražském náměstí Republiky v pondělí 21. května 2012. Akce nesla název Není roštěnka jako roštěnka aneb Šéf na grilu.

Pouliční grilovací párty uchvátila nejen cizince

Praha /FOTOGALERIE/ - Uprostřed náměstí Republiky v Praze leží na křeslech krásné slečny v plavkách a opalují se. Kousek od nich hraje u mixážního pultu dj a hned vedle se griluje. Na první pohled to vypadá jako recesistický večírek, který oslavuje dlouho očekávaný příchod letního počasí.

Zdeněk Pohlreich přitahuje pozornost hlavně v televizi, nyní je hostem plzeňského ApetitFestivalu

Apetitfestival začíná

Plzeň – Čtyři čeští špičkoví kuchaři budou hlavními hvězdami právě startujícího ročníku Apetitfestival.

Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou.

Cukrářka Fabešová: Inspiruje mne sladká Francie

Znojmo- Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou. Mladá žena s vystudovanou sociální pedagogikou a vzděláním z oboru kuchař se dnes cukrářství věnuje profesionálně. O pečení vydala už tři kuchařky.

Bývalí majitelé restaurace Bohéma svoji firmu prodali.

Město stále hledá nájemce Bohémy

Brno – Už jen necelý týden mají případní zájemci o restauraci Bohéma na přihlášení se do výběrového řízení na její pronájem. Městu ovšem hrozí fiasko. Zájem o restauraci nechvalně známou z televizního pořadu Zdeňka Pohlreicha totiž doposud nikdo oficiálně neprojevil.

Masopust v Klenčí pod Čerchovem.

Masopust v Klenčí opět přišel o hlavu

Klenčí pod Čerchovem – Opět po roce se v Klenčí konal tradiční masopustní průvod, který prošel celým městysem a na jehož konci Masopusta opět čekala nevyhnutelná a krvavá smrt

Zdeněk Pohlreich.

OBRAZEM: Pohlreich radil v Brně kuchařům

Brno - Meny za pětašedesát korun je ekonomický nesmysl. Zákazník za takové peníze nemůže dostat pořádné jídlo. I takové rady v pondělí vyslechli účastníci kuchařského kurzu, který v brněnské restauraci La Strada vedl známý kuchař Zdeněk Pohlreich.

Martin Kühn chce ve Vyškově zavést trend vysoké gastronomie.

Kuchař: Dostal jsem dvacet křepelek a byl zmatený

Vyškov – Haute cuisine neboli vysoká gastronomie, to je pojem, který vyškovské restaurace ještě příliš neznají. Změnit se to rozhodl Martin Kühn, vyškovský kuchař, který sbíral zkušenosti například od žáků Gordona Ramsaye nebo Zdeňka Pohlreicha.

Dominik Unčovský byl jediný z okresu Bruntál, který se této prestižní soutěže účastnil. Na přípravu soutěžního jídla pro čtyři osoby měl pouhých pětačtyřicet minut, ruce se mu jen kmitaly.

Dominik Unčovský vařil pro porotu prestižní soutěže

Město Albrechtice - Mladí odborníci na gastronomii se utkali v osmnáctém ročníku soutěže Gastrojunior ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jak umí vařit kuchtíci z Krnovska předváděl Dominik Unčovský ze školy v Městě Albrechticích.

Ocenění svíčkové z restaurace U Labutě

Nejlepší moravská svíčková je z Přerova

Přerov – Šest měst, šest kuchařských elit. Takové heslo provázelo gastronomický festival, který se v září uskutečnil v Kroměříži. Nejlepší moravští šéfkuchaři dostali jasné zadání – uvařit tu nejlahodnější svíčkovou.

Herec Martin Zounar ve Světácích.

Zounar: Dopadnu jako doktor Cvach

Ústí nad Labem, Chomutov /ROZHOVOR/ - Známý herec představuje ve Světácích „Libíčka“, ale načetl také pohádku na CD „Děti ráje čtou svým dětem“.

Šéfkuchař a majitel restaurace Zdenek Raichart.

Liberecký kuchař: Mohl jsem být Pohlreichem!

Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.

Hospůdka roku 2011 - Penzion U Lípy v Kunvaldu.

Hospůdka roku 2011: Penzion U Lípy

Kunvald – Čtenáři Deníku už potřetí zvolili Hospůdkou roku 2011 Penzion U Lípy v Kunvaldu. Proč? Odpověď je jednoduchá: výborně tam vaří a vůbec je tam příjemné posedět. Posuďte sami…

V Kroměříži se ve dnech od 16. do 18. září konal Moravia Food Festival Kroměříž 2011. Hostem festivalu byl šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, známý z televizních pořadů Ano, šéfe! či Na nože.

Na Moravia Food Festivalu vařil i Pohlreich

Kroměříž - /FOTOGALERIE, VIDEO, AKTUALIZOVÁNO/ Minestrone s parmazánem, tiger krevety na rukolovém salátku s domácí česnekovou majonézou, teplá husí játra na celerovém pyré či vepřové líčko z hanáckého prasátka.

Ilustrační foto

Šest kuchařských elit na gastrofestu

Kroměříž - Již v pátek startuje v hotelu Octárna v Kroměříži Moravia Food Festival. Na akci plnou skvělého jídla zavítá také uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Hospůdkou roku na Nymbursku se stala restaurace Na Tarase

Hospůdkou roku se stala restaurace Na Tarase

Nymburk /GALERIE/ -Podle hlasování čtenářů Nymburského deníku a zaslaných kupónů se pro letošní rok stala Hospůdkou roku nymburská restaurace Na Tarase. O několik hlasů porazila poděbradskou restauraci Obora.

Ilustrační foto

Pochlubte se kulinářským uměním, pošlete recept

Východní Čechy – Ano, šéfe! s nelítostným Zdeňkem Pohlreichem, nové díly soutěže Prostřeno! a spousta dalších televizních pořadů na nás chrlí nejrůznější návody, recepty a doporučení, jak připravit tu nejlepší baštu.

Jak jsem byl v Praze vařit aneb na zkušené u Pohlreicha.

Jak jsem byl na zkušené u Pohlreicha

Říkovice – Jelikož jsem letos oslavil kulatiny, dostal jsem od kamarádů kurz vaření, který vedl jeden z nejlepších českých kuchařů Zdenek Pohlreich.

Novozélanďan Liam Claringbold je šéfkuchař hotelu Comsa Brno Palace.

Šéfkuchař: Divím se, jak všichni milují svíčkovou

Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.

Novozélanďan Liam Claringbold je šéfkuchař hotelu Comsa Brno Palace.

Šéfkuchař: Divím se tomu, jak všichni milují svíčkovou

Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.

Starosta Brabec: Když uvařím, vylezu na židli a fotím

Starosta Brabec: Když uvařím, vylezu na židli a fotím

Plzeň – „Hlavně neříkej, že umíš vařit,“ varovala prý starostu prvního plzeňského obvodu Miroslava Brabce jeho manželka Pavla před tím, než vystoupil na pódium a předvedl své kuchařské umění na Apetit festivalu za Plazou.

Největší hvězdou Apetit festivalu se stal Zdeněk Pohlreich. Při obou jeho sobotních vystoupeních se pod pódiem tlačily stovky lidí. Každý jeho výtvor pak náhodně vybraní šťastlivci i ochutnali.

Zdeněk Pohlreich vystoupil na Apetit festivalu

Plzeň – Salát s játry a dršťkami, kachní prsíčka a žabí stehýnka. To byla jídla, která si pro své odpolední plzeňské vystoupení připravil z televize známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V Plzni v areálu pod Plazou vystoupil v rámci Apetit festivalu, který se tu konal v sobotu a v neděli.

Zdeněk Pohlreich.

Pohlreich je kuchařem z nouze. Chtěl být sportovcem

Plzeň – Patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie a v pořadu Ano, šéfe! už potrápil osazenstvo nejedné restaurace. Řeč je o kuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který své kulinářské umění předvede poslední květnový víkend na plzeňském Apetit festivalu.