Olšany /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Zdeněk Pohlreich je skoro v cíli své nápravné mise po českých restauracích. Jako předposlední zastávku si zvolil atraktivní místo, Drahanskou vrchovinu a farmu Bolka Polívky.
Olšany /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Zdeněk Pohlreich je skoro v cíli své nápravné mise po českých restauracích. Jako předposlední zastávku si zvolil atraktivní místo, Drahanskou vrchovinu a farmu Bolka Polívky.
Kladno - Restaurace Kongo se nachází v kladenské vilové čtvrti. Podniku, který zažil mnohem lepší časy, se tak říkalo vždycky. Dnes je to spíš pivnice, kam chodí lidé z okolních domků a dělníci. Na letní zahrádku s kapacitou čtyřicet míst a malým hřištěm zajdou i maminky a rodiny, tam se ale bůhvíproč neobsluhuje.
Praha - Restaurace Kongo se nachází v kladenské vilové čtvrti. Podniku, který zažil mnohem lepší časy, se tak říkalo vždycky. Dnes je to spíš pivnice, kam chodí lidé z okolních domků a dělníci. Na letní zahrádku s kapacitou čtyřicet míst a malým hřištěm zajdou i maminky a rodiny, tam se ale bůhvíproč neobsluhuje.
Opava /ROZHOVOR/ - Pedagog Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu Slezské univerzity Alexandr Burda prožil před několika dny dvoudenní společnou akci s televizním kuchařem Zdeňkem Pohlreichem.
Most - První den v nové práci měla Mostečanka Pavlína Kutnerová hodně zajímavý. Nastoupila na pozici kuchařky v mostecké restauraci Ponorka. Přišla zrovna v den, kdy tam přijel známý český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Most - První den v nové práci měla Mostečanka Pavlína Kutnerová hodně zajímavý. Nastoupila na pozici kuchařky v mostecké restauraci Ponorka. Přišla zrovna v den, kdy tam přijel známý český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Most /VIDEO/ - Zdeněk Pohlreich vyslyšel volání o pomoc z Ponorky, což je název jedné restaurace v Mostě. Marcel Oktábec, její majitel, působí jako smutný muž bez emocí. Na své podřízené je měkký, i když je sleduje kamerou.
Praha /VIDEO/ - Zdeněk Pohlreich se projde českými luhy a háji, aby došel na kopec do restaurace Georgia v malebné vísce Slunečná kousek od České Lípy. Člověk by tu čekal českou hospůdku, ne jižanský restaurant. Ovšem název podniku má své důvody.
Jindřichův Hradec - Někteří jej zatracují, jiní obdivují jeho neutuchající snahu vrátit české pohostinství zpět na úroveň, kterou se pyšnilo v dobách před normami státního podniku Restaurace a jídelny.
Praha - Šéf přijíždí až do Bavorska, kde si jeho pomoci žádá krajan, který tu žije už sedmnáct let. Kousek od Mnichova na úpatí Alp podniká Roman Schmoll, který uprchl před komunisty do Rakouska. Sám před sebou ale neutekl a na své cestě zanechal několik žen a čtyři děti. Páté čeká s teprve třiadvacetiletou Němkou.
Praha /VIDEO/ - Reklamními poutáky v brčálově zelené Rybářské baště, kam míří Zdeněk Pohlreich na další misi, opravdu nešetří. V Hostivaři slibují kdeco, také diskotéku 80. let. Ale „blahé osmdesátky" připomíná hlavně interiér restaurace, kde by kolemjdoucí podle názvu normálně předpokládal nabídku čerstvých ryb.
Praha - Jak v předsálí technického muzea si připadá Zdeněk Pohlreich, když se na sídlišti v Praze-Petrovicích snaží najít restauraci Letem světem. Podnik je utopený v polyfunkčním domě, který před pěti lety s velkou slávou otevřeli. Od té doby na železobetonovou budovu všichni nadávají. „Hezky naleštěnej kulturáček" má totiž vysoké náklady, pod nimiž se hroutí provozovatel David Plachý.
Blanensko – Hlavní sezona na zámcích a hradech s posledním zářijovým dnem skončila. I když budou některé památky na Blanensku přístupné i v říjnu, kasteláni a majitelé se shodují. Už teď je jasné, že návštěvníků bude méně než minulý rok. Příčiny nikdo nezná, správci zámku spíš hádají.
Blanensko – Hlavní sezona na zámcích a hradech s posledním zářijovým dnem skončila. I když budou některé památky na Blanensku přístupné i v říjnu, kasteláni a majitelé se shodují. Už teď je jasné, že návštěvníků bude méně než minulý rok. Příčiny nikdo nezná, správci zámku spíš hádají.
Hlavní sezona na zámcích a hradech s posledním zářijovým dnem skončila. I když budou některé památky na Blanensku přístupné i v říjnu, kasteláni a majitelé se shodují. Už teď je jasné, že návštěvníků bude méně než minulý rok. Příčiny nikdo nezná, správci zámku spíš hádají.
Dvůr Králové - Gastronomická svatyně. Takový titul si vysloužila unikátní stavba, kterou pro Bolka Polívku realizuje návrhář kamenných kuchyní Karel Hrdina ze Dvora Králové.
Praha - Gastronomicky vyškolená partička mladých a neklidných z Pardubicka představí čtyři ženy, skoro dívky, a jednoho teenagera. Jsou to téměř spolužáci z Poličky, jak s překvapením zjistí. Pozná se to na jejich kulinářských výkonech? sledujte Prostřeno každé všední odpoledne jen na Prima family!
Opava – Do Prahy odešel před jedenácti lety. Původně vyrazil na pár týdnů za kamarády. Dneska je však všechno jinak. Z opavského rodáka Aleše Pelky se stal uznávaný šéfkuchař, který v současnosti vaří pro TV Nova.
Opava /ROZHOVOR/ - Tři čtvrtě roku fungoval jako zástupce šéfkuchaře v jedné restauraci u proslulého zámku Neuschwanstein v Německu. Sedmadvacetiletý šéfkuchař Martin Šimera je momentálně nedílnou součástí kuchyně opavských Středověkých pivních sklepů.
Praha - Takový start můžou seriálu Obchoďák další televizní ságy jenom závidět. Seriálovou písničku Když to nečekáš, která bude provázet každý díl, totiž pokřtila Ivana Gottová a křest svou přítomností ozdobil i samotný Karel Gott, jenž doprovodil svou manželku.
Nový Malín – Patnáctiletý Lukáš Reiner z Nového Malína trpí od narození těžkým zdravotním postižením, které je ojedinělé na celém světě. Má zkrácené a téměř nefunkční končetiny, těžce zdeformovanou páteř, dýchat mu pomáhá přístroj. Jeho choroba se odborně nazývá metatrofický darwismus a postihuje pouze tělo. Nikoliv intelekt, o tom Lukáš každého hravě přesvědčí.
Nový Malín – Patnáctiletý Lukáš Reiner z Nového Malína trpí od narození těžkým zdravotním postižením, které je ojedinělé na celém světě. Má zkrácené a téměř nefunkční končetiny, těžce zdeformovanou páteř, dýchat mu pomáhá přístroj. Jeho choroba se odborně nazývá metatrofický darwismus a postihuje pouze tělo. Nikoliv intelekt, o tom Lukáš každého hravě přesvědčí.
Už dvacet let víme od expertů na ekonomiku, že kniha je zboží stejně jako prášek na praní nebo šiška salámu. Proto jsme se už dávno přestali divit, že nám hypermarkety nabízejí vedle rohlíků z vlastní pekárny a buřtů z vlastní výrobny i Viewegha nebo „dojemnou" knihu Liny Heydrichové „Můj život s Reinhardem".
Ostrava /SERIÁL DENÍKU/ - Naštěstí jich přibývá - míst, kde si můžete dát výbornou kávu, skvělý dezert, kde se budete cítit jako vítaný host, míst, která jsou příjemná a osobitá… Chci-li se pochlubit mimoostravské návštěvě nebo udělat radost dceři či místním kamarádkám, pozvu je do
Brno – Odskočit si o přestávce mezi operními áriemi na sklenici vína do restaurace Bohéma, která je přímo v budově brněnského Janáčkova divadla. Tuto možnost milovníci kultury znovu využijí od září.
Brno – Odskočit si o přestávce mezi operními áriemi na sklenici vína do restaurace Bohéma, která je přímo v budově brněnského Janáčkova divadla. Tuto možnost milovníci kultury znovu využijí od září.
Třebíč /ROZHOVOR/ - Když přijde řečna vaření, ožije. Přestože vařením a přípravou jídelníčku či sháněním surovin se zabývá od rána dlouho do večera. Šéfkuchař Radek Kühweg z Třebíče se rozhodl zúročit své bohaté zkušenosti s vařením nejen v místních, ale i brněnských, jihlavských a zahraničních podnicích.
Jihlava – Bývalému provozovateli Radniční restaurace na Masarykově náměstí v Jihlavě Lukáši Fialovi hrozí dva až osm let vězení. Státní zástupce Kamil Špelda viní pětapadesátiletého invalidního důchodce ze zločinu krácení daně a přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření.
Jihlava – Bývalému provozovateli Radniční restaurace na Masarykově náměstí v Jihlavě Lukáši Fialovi hrozí dva až osm let vězení. Státní zástupce Kamil Špelda viní pětapadesátiletého invalidního důchodce ze zločinu krácení daně a přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření.
Most - Nyní to vypadá, že mostecký hipodrom zaplnil „díru na trhu". V sobotu se tam poprvé otevřela pikniková zóna pro veřejnost. Jestli lidé z převážně panelákového města začnou travnaté plochy, lavice či hřiště pro děcka využívat, ukáže nastávající léto.
Horšovský Týn – Žáci oboru kuchař – číšník a jejich vyučující ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Horšovský Týn se zúčastnili finále soutěže Vaříme s regionální potravinou, vyhlášené v rámci projektu Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny.
Praha /FOTOGALERIE/ - Uprostřed náměstí Republiky v Praze leží na křeslech krásné slečny v plavkách a opalují se. Kousek od nich hraje u mixážního pultu dj a hned vedle se griluje. Na první pohled to vypadá jako recesistický večírek, který oslavuje dlouho očekávaný příchod letního počasí.
Holešovice - Milovníci zdravého životního stylu a bio výrobků mohou až do neděle zavítat do Veletržního paláce, kde se koná sedmý veletrh zdravé výživy a zdravého životního stylu Biostyl.
Znojmo- Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou. Mladá žena s vystudovanou sociální pedagogikou a vzděláním z oboru kuchař se dnes cukrářství věnuje profesionálně. O pečení vydala už tři kuchařky.