Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Ano, šéfe! Kongo v Kladně dostalo šéfa do kolen

Kladno - Restaurace Kongo se nachází v kladenské vilové čtvrti. Podniku, který zažil mnohem lepší časy, se tak říkalo vždycky. Dnes je to spíš pivnice, kam chodí lidé z okolních domků a dělníci. Na letní zahrádku s kapacitou čtyřicet míst a malým hřištěm zajdou i maminky a rodiny, tam se ale bůhvíproč neobsluhuje.

Restaurace Kongo v Kladně dostala Pohlreicha do kolen

Praha - Restaurace Kongo se nachází v kladenské vilové čtvrti. Podniku, který zažil mnohem lepší časy, se tak říkalo vždycky. Dnes je to spíš pivnice, kam chodí lidé z okolních domků a dělníci. Na letní zahrádku s kapacitou čtyřicet míst a malým hřištěm zajdou i maminky a rodiny, tam se ale bůhvíproč neobsluhuje.

Ano, šéfe: Jižanská hospoda v severních Čechách je průšvih

Praha /VIDEO/ - Zdeněk Pohlreich se projde českými luhy a háji, aby došel na kopec do restaurace Georgia v malebné vísce Slunečná kousek od České Lípy. Člověk by tu čekal českou hospůdku, ne jižanský restaurant. Ovšem název podniku má své důvody.

V Panské znělo: Ano, šéfe!

Jindřichův Hradec - Někteří jej zatracují, jiní obdivují jeho neutuchající snahu vrátit české pohostinství zpět na úroveň, kterou se pyšnilo v dobách před normami státního podniku Restaurace a jídelny.

U Dobráčka bez ostychu servírují falešného lososa

Praha - Šéf přijíždí až do Bavorska, kde si jeho pomoci žádá krajan, který tu žije už sedmnáct let. Kousek od Mnichova na úpatí Alp podniká Roman Schmoll, který uprchl před komunisty do Rakouska. Sám před sebou ale neutekl a na své cestě zanechal několik žen a čtyři děti. Páté čeká s teprve třiadvacetiletou Němkou.

Rybářská bašta? Hnusnej interiér a hospoda prosáklá šmakem oleje

Praha /VIDEO/ - Reklamními poutáky v brčálově zelené Rybářské baště, kam míří Zdeněk Pohlreich na další misi, opravdu nešetří. V Hostivaři slibují kdeco, také diskotéku 80. let. Ale „blahé osmdesátky" připomíná hlavně interiér restaurace, kde by kolemjdoucí podle názvu normálně předpokládal nabídku čerstvých ryb.

Pohlreich v Petrovicích: Studené jídlo a lístek plný "krávovin"

Praha - Jak v předsálí technického muzea si připadá Zdeněk Pohlreich, když se na sídlišti v Praze-Petrovicích snaží najít restauraci Letem světem. Podnik je utopený v polyfunkčním domě, který před pěti lety s velkou slávou otevřeli. Od té doby na železobetonovou budovu všichni nadávají. „Hezky naleštěnej kulturáček" má totiž vysoké náklady, pod nimiž se hroutí provozovatel David Plachý.

Hodnocení sezony: zámky na Blanensku letos navštívilo méně lidí

Blanensko – Hlavní sezona na zámcích a hradech s posledním zářijovým dnem skončila. I když budou některé památky na Blanensku přístupné i v říjnu, kasteláni a majitelé se shodují. Už teď je jasné, že návštěvníků bude méně než minulý rok. Příčiny nikdo nezná, správci zámku spíš hádají.

Hodnocení sezony: zámky na Blanensku letos navštívilo méně lidí

Blanensko – Hlavní sezona na zámcích a hradech s posledním zářijovým dnem skončila. I když budou některé památky na Blanensku přístupné i v říjnu, kasteláni a majitelé se shodují. Už teď je jasné, že návštěvníků bude méně než minulý rok. Příčiny nikdo nezná, správci zámku spíš hádají.

Hodnocení sezony: Zámky na Blanensku letos navštívilo méně lidí

Hlavní sezona na zámcích a hradech s posledním zářijovým dnem skončila. I když budou některé památky na Blanensku přístupné i v říjnu, kasteláni a majitelé se shodují. Už teď je jasné, že návštěvníků bude méně než minulý rok. Příčiny nikdo nezná, správci zámku spíš hádají.

Dvoráci Bolkovi staví kamennou kuchyň

Dvůr Králové - Gastronomická svatyně. Takový titul si vysloužila unikátní stavba, kterou pro Bolka Polívku realizuje návrhář kamenných kuchyní Karel Hrdina ze Dvora Králové.

Pardubicko: Bude to jako ve škole, hosta vykážou za dveře!

Praha - Gastronomicky vyškolená partička mladých a neklidných z Pardubicka představí čtyři ženy, skoro dívky, a jednoho teenagera. Jsou to téměř spolužáci z Poličky, jak s překvapením zjistí. Pozná se to na jejich kulinářských výkonech? sledujte Prostřeno každé všední odpoledne jen na Prima family!

Aleš Pelka vaří pro štáb TV Nova

Opava – Do Prahy odešel před jedenácti lety. Původně vyrazil na pár týdnů za kamarády. Dneska je však všechno jinak. Z opavského rodáka Aleše Pelky se stal uznávaný šéfkuchař, který v současnosti vaří pro TV Nova.

Martin Šimera: V gastronomii se nesmí zaspat

Opava /ROZHOVOR/ - Tři čtvrtě roku fungoval jako zástupce šéfkuchaře v jedné restauraci u proslulého zámku Neuschwanstein v Německu. Sedmadvacetiletý šéfkuchař Martin Šimera je momentálně nedílnou součástí kuchyně opavských Středověkých pivních sklepů.

Pro seriál Obchoďák napsal a nazpíval píseň Noid

Praha - Takový start můžou seriálu Obchoďák další televizní ságy jenom závidět.  Seriálovou písničku Když to nečekáš, která bude provázet každý díl, totiž pokřtila Ivana Gottová a křest svou přítomností ozdobil i samotný Karel Gott, jenž doprovodil svou manželku.

Chlapec ze Šumperska potřebuje vozík. A také si chce najít kamarády

Nový Malín – Patnáctiletý Lukáš Reiner z Nového Malína trpí od narození těžkým zdravotním postižením, které je ojedinělé na celém světě. Má zkrácené a téměř nefunkční končetiny, těžce zdeformovanou páteř, dýchat mu pomáhá přístroj. Jeho choroba se odborně nazývá metatrofický darwismus a postihuje pouze tělo. Nikoliv intelekt, o tom Lukáš každého hravě přesvědčí.

Tenhle chlapec potřebuje vozík. A také si chce najít kamarády

Nový Malín – Patnáctiletý Lukáš Reiner z Nového Malína trpí od narození těžkým zdravotním postižením, které je ojedinělé na celém světě. Má zkrácené a téměř nefunkční končetiny, těžce zdeformovanou páteř, dýchat mu pomáhá přístroj. Jeho choroba se odborně nazývá metatrofický darwismus a postihuje pouze tělo. Nikoliv intelekt, o tom Lukáš každého hravě přesvědčí.

LETEM KNIŽNÍM SVĚTEM I.: Dnes o literatuře dosti šťavnaté

Už dvacet let víme od expertů na ekonomiku, že kniha je zboží stejně jako prášek na praní nebo šiška salámu. Proto jsme se už dávno přestali divit, že nám hypermarkety nabízejí vedle rohlíků z vlastní pekárny a buřtů z vlastní výrobny i Viewegha nebo „dojemnou" knihu Liny Heydrichové „Můj život s Reinhardem".

Kavárna Daniel - stylová nostalgie s denním tiskem

Ostrava /SERIÁL DENÍKU/ - Naštěstí jich přibývá - míst, kde si můžete dát výbornou kávu, skvělý dezert, kde se budete cítit jako vítaný host, míst, která jsou příjemná a osobitá… Chci-li se pochlubit mimoostravské návštěvě nebo udělat radost dceři či místním kamarádkám, pozvu je do

Nový nájemce otevře restauraci Bohéma v září

Brno – Odskočit si o přestávce mezi operními áriemi na sklenici vína do restaurace Bohéma, která je přímo v budově brněnského Janáčkova divadla. Tuto možnost milovníci kultury znovu využijí od září.

Radek Kühweg: Dobrou týmovou práci stavím na první místo

Třebíč /ROZHOVOR/ - Když přijde řečna vaření, ožije. Přestože vařením a přípravou jídelníčku či sháněním surovin se zabývá od rána dlouho do večera. Šéfkuchař Radek Kühweg z Třebíče se rozhodl zúročit své bohaté zkušenosti s vařením nejen v místních, ale i brněnských, jihlavských a zahraničních podnicích.

Radniční u soudu: Nájemce podniku neplatil státu daně

Jihlava – Bývalému provozovateli Radniční restaurace na Masarykově náměstí v Jihlavě Lukáši Fialovi hrozí dva až osm let vězení. Státní zástupce Kamil Špelda viní pětapadesátiletého invalidního důchodce ze zločinu krácení daně a přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření.

Radniční u soudu: Nájemce podniku neplatil státu daně

Jihlava – Bývalému provozovateli Radniční restaurace na Masarykově náměstí v Jihlavě Lukáši Fialovi hrozí dva až osm let vězení. Státní zástupce Kamil Špelda viní pětapadesátiletého invalidního důchodce ze zločinu krácení daně a přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření.

Na koňském závodišti je pikniková zóna pro všechny Mostečany

Most - Nyní to vypadá, že mostecký hipodrom zaplnil „díru na trhu". V sobotu se tam poprvé otevřela pikniková zóna pro veřejnost. Jestli lidé z převážně panelákového města začnou travnaté plochy, lavice či hřiště pro děcka využívat, ukáže nastávající léto.

Žáci kuchaři z H. Týna zvítězili, ocenil je i Pohlreich

Horšovský Týn – Žáci oboru kuchař – číšník a jejich vyučující ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Horšovský Týn se zúčastnili finále soutěže Vaříme s regionální potravinou, vyhlášené v rámci projektu Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny.

Pouliční grilovací párty uchvátila nejen cizince

Praha /FOTOGALERIE/ - Uprostřed náměstí Republiky v Praze leží na křeslech krásné slečny v plavkách a opalují se. Kousek od nich hraje u mixážního pultu dj a hned vedle se griluje. Na první pohled to vypadá jako recesistický večírek, který oslavuje dlouho očekávaný příchod letního počasí.

Apetitfestival začíná

Plzeň – Čtyři čeští špičkoví kuchaři budou hlavními hvězdami právě startujícího ročníku Apetitfestival.

Cukrářka Fabešová: Inspiruje mne sladká Francie

Znojmo- Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou. Mladá žena s vystudovanou sociální pedagogikou a vzděláním z oboru kuchař se dnes cukrářství věnuje profesionálně. O pečení vydala už tři kuchařky.