Jihlava – Bývalému provozovateli Radniční restaurace na Masarykově náměstí v Jihlavě Lukáši Fialovi hrozí dva až osm let vězení. Státní zástupce Kamil Špelda viní pětapadesátiletého invalidního důchodce ze zločinu krácení daně a přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření.
Jihlava – Bývalému provozovateli Radniční restaurace na Masarykově náměstí v Jihlavě Lukáši Fialovi hrozí dva až osm let vězení. Státní zástupce Kamil Špelda viní pětapadesátiletého invalidního důchodce ze zločinu krácení daně a přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření.
Most - Nyní to vypadá, že mostecký hipodrom zaplnil „díru na trhu". V sobotu se tam poprvé otevřela pikniková zóna pro veřejnost. Jestli lidé z převážně panelákového města začnou travnaté plochy, lavice či hřiště pro děcka využívat, ukáže nastávající léto.
Horšovský Týn – Žáci oboru kuchař – číšník a jejich vyučující ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Horšovský Týn se zúčastnili finále soutěže Vaříme s regionální potravinou, vyhlášené v rámci projektu Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny.
Praha /FOTOGALERIE/ - Uprostřed náměstí Republiky v Praze leží na křeslech krásné slečny v plavkách a opalují se. Kousek od nich hraje u mixážního pultu dj a hned vedle se griluje. Na první pohled to vypadá jako recesistický večírek, který oslavuje dlouho očekávaný příchod letního počasí.
Holešovice - Milovníci zdravého životního stylu a bio výrobků mohou až do neděle zavítat do Veletržního paláce, kde se koná sedmý veletrh zdravé výživy a zdravého životního stylu Biostyl.
Znojmo- Rodačku ze Znojma, osmadvacetiletou Ivetu Fabešovou, mohli lidé před posledními vánočními svátky často vídat na televizní obrazovce, kde předváděla své kulinářské umění v pořadu Slavnostní pečení s Ivetou. Mladá žena s vystudovanou sociální pedagogikou a vzděláním z oboru kuchař se dnes cukrářství věnuje profesionálně. O pečení vydala už tři kuchařky.
Brno – Už jen necelý týden mají případní zájemci o restauraci Bohéma na přihlášení se do výběrového řízení na její pronájem. Městu ovšem hrozí fiasko. Zájem o restauraci nechvalně známou z televizního pořadu Zdeňka Pohlreicha totiž doposud nikdo oficiálně neprojevil.
Klenčí pod Čerchovem – Opět po roce se v Klenčí konal tradiční masopustní průvod, který prošel celým městysem a na jehož konci Masopusta opět čekala nevyhnutelná a krvavá smrt
Horní Slavkov – Tak jako většina podobných soutěží, i víkendové soupeření v Horním Slavkově o nejlepší svíčkovou na smetaně s knedlíkem vzniklo z hecu.
Brno - Meny za pětašedesát korun je ekonomický nesmysl. Zákazník za takové peníze nemůže dostat pořádné jídlo. I takové rady v pondělí vyslechli účastníci kuchařského kurzu, který v brněnské restauraci La Strada vedl známý kuchař Zdeněk Pohlreich.
Vyškov – Haute cuisine neboli vysoká gastronomie, to je pojem, který vyškovské restaurace ještě příliš neznají. Změnit se to rozhodl Martin Kühn, vyškovský kuchař, který sbíral zkušenosti například od žáků Gordona Ramsaye nebo Zdeňka Pohlreicha.
Město Albrechtice - Mladí odborníci na gastronomii se utkali v osmnáctém ročníku soutěže Gastrojunior ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jak umí vařit kuchtíci z Krnovska předváděl Dominik Unčovský ze školy v Městě Albrechticích.
Přerov – Šest měst, šest kuchařských elit. Takové heslo provázelo gastronomický festival, který se v září uskutečnil v Kroměříži. Nejlepší moravští šéfkuchaři dostali jasné zadání – uvařit tu nejlahodnější svíčkovou.
Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.
Kunvald – Čtenáři Deníku už potřetí zvolili Hospůdkou roku 2011 Penzion U Lípy v Kunvaldu. Proč? Odpověď je jednoduchá: výborně tam vaří a vůbec je tam příjemné posedět. Posuďte sami…
Kroměříž - /FOTOGALERIE, VIDEO, AKTUALIZOVÁNO/ Minestrone s parmazánem, tiger krevety na rukolovém salátku s domácí česnekovou majonézou, teplá husí játra na celerovém pyré či vepřové líčko z hanáckého prasátka.
Nymburk /FOTOGALERIE/ -V našem pravidelném seriálu o vaření jsme tentokrát vyzpovídali profesionála, který ctí starou dobrou školu a poctivou kuchařinu.
Kroměříž - Již v pátek startuje v hotelu Octárna v Kroměříži Moravia Food Festival. Na akci plnou skvělého jídla zavítá také uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Nymburk /GALERIE/ -Podle hlasování čtenářů Nymburského deníku a zaslaných kupónů se pro letošní rok stala Hospůdkou roku nymburská restaurace Na Tarase. O několik hlasů porazila poděbradskou restauraci Obora.
Východní Čechy – Ano, šéfe! s nelítostným Zdeňkem Pohlreichem, nové díly soutěže Prostřeno! a spousta dalších televizních pořadů na nás chrlí nejrůznější návody, recepty a doporučení, jak připravit tu nejlepší baštu.
Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.
Brno /ROZHOVOR, ANKETA/ - Už jako dítě obdivoval, jak jeho matka uměla téměř z ničeho vykouzlit slavnostní večeři. A možná to předurčilo jeho budoucí profesi. Novozélanďan Liam Claringbold je totiž šéfkuchař. Nyní vede Restaurant Palazzo v hotelu Comsa Brno Palace, ale za sebou má práci v nejlepších restauracích světa. Rád vymýšlí vlastní originální recepty.
Plzeň – „Hlavně neříkej, že umíš vařit,“ varovala prý starostu prvního plzeňského obvodu Miroslava Brabce jeho manželka Pavla před tím, než vystoupil na pódium a předvedl své kuchařské umění na Apetit festivalu za Plazou.
Plzeň – Salát s játry a dršťkami, kachní prsíčka a žabí stehýnka. To byla jídla, která si pro své odpolední plzeňské vystoupení připravil z televize známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V Plzni v areálu pod Plazou vystoupil v rámci Apetit festivalu, který se tu konal v sobotu a v neděli.
Plzeň – Patří k nejvýraznějším osobnostem české gastronomie a v pořadu Ano, šéfe! už potrápil osazenstvo nejedné restaurace. Řeč je o kuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který své kulinářské umění předvede poslední květnový víkend na plzeňském Apetit festivalu.