Mladá Boleslav - V soutěži Jak chutná Boleslavsko, jejímž cílem bylo před čtyřmi lety připomenout ty nejlepší recepty babiček a prababiček dnešních Boleslaváků, nakonec zvítězily dobrovické řepánky Libuše Krejbichové, vlastně buchty s mákem a cukrovou řepou dříve tolik typické pro oblast Polabí a Pojizeří. V menu restaurací je však naleznete pouze výjimečně. Kde se na Mladoboleslavsku dobře najíte a co stojí za vyzkoušení?
Olomouc - Minulý víkend se v Olomouci konal první ročník Garden Food Festivalu, který představil špičkovou gastronomii z České republiky i zahraničí. O zhodnocení jsme požádali jednoho z organizátorů akce Pavla Vysloužila.
Plzeň - Zdeněk Pohlreich je tváří plzeňského kulinářského festivalu již od roku 2011. I letos si přichystal speciální menu, které v sobotu uvařil přímo na pódiu.
Olomouc – Smetanovy sady v Olomouci zaplnili příznivci dobrého jídla a pití. V prostoru mezi letní scénou výstaviště Flora a sbírkovými skleníky se na víkend usídlil Garden Food Festival.
Olomouc – Tovačovský kapr, taštičky z jižního Polska i severního Nepálu, středoamerický zophobas i tuzemský cvrček, káva z italské i olomoucké pražírny nebo třeba paštika z moravského králíka. Karneval chutí z domova i ze světa nabídne už o tomto víkendu první ročník Garden Food Festival.
Olomouc - Špičkoví kuchaři, speciality nejen pro gurmány či pivo místních výrobců čeká na ty, kteří zamíří na regionální festival dobrého jídla a pití v Olomouci. Přípravy prvního ročníku vrcholí, brány Garden Food Festivalu ve Smetanových sadech se otevřou už o víkendu 16. a 17. května.
Blansko – Nerudný otec, sportovní redaktor, učitel fandění, zedník nebo hostinský. Radek Musil z Blanska je muž malých rolí. Svérázných figurek, které se ve filmu často jen mihnou. Svým výkonem před kamerou však často zastíní představitele hlavních úloh.
Dobříš – O tom, že české rybníkářství není pouze o kaprovi a jeho smažené podobě na štědrovečerním stole, vědí své provozovatelé dobříšských sádek.V sobotu 18. dubna chystají jednodenní gastronomický festival, kde o tom přesvědčí i širokou veřejnost.
Praha /FOTOGALERIE/ - Na pódiu v hale 4 na veletrhu Motosalon se sešli přátelé motorek, aby u příležitosti zahájení tohoto veletrhu odhalili motorku Karla Abrahama pro nadcházející sezónu.
Olomouc- V souvislosti se spojením obchodních řetězců SPAR a Albert prošla prodejna INTERSPAR v olomouckém obchodním centru Galerie Šantovka velkou vizuální proměnou. Již dnes se zákazníkům představí v moderním designu jako hypermarket Albert.
Praha - Hitchcockova Kim Novak, holandské novinky a kulinářský zážitek se Zdeňkem Pohlreichem rovnou po kině. Na to lákají organizátoři 22. ročníku Febiofestu, který se letos uskuteční od 19. do 27. března v Praze. Nabídne jednu novinku a mírně se letos kapacitou rozroste.
Praha – Hitchcockova Kim Novak, holandské novinky a kulinářský zážitek se Zdeňkem Pohlreichem rovnou po kině. Na to lákají organizátoři 22. ročníku Febiofestu, který se letos uskuteční od 19. do 27. března v Praze.
Jižní Morava – Víno, památky a cyklostezky. Z těchto důvodů zavítají na jižní Moravu každoročně stovky tisíc lidí a udržují ji na předních příčkách v návštěvnosti krajů České republiky. Poslední dobou se začíná prosazovat další lákadlo: gastroturistika.
Jižní Morava – Víno, památky a cyklostezky. Z těchto důvodů zavítají na jižní Moravu každoročně stovky tisíc lidí a udržují ji na předních příčkách v návštěvnosti krajů České republiky. Poslední dobou se začíná prosazovat další lákadlo: gastroturistika.
Olomouc – Ochutnávky jídel z kuchyní regionálních restaurací z domácích produktů a zejména přehlídka umu kuchařských mistrů, mezi kterými nebude chybět například Roman Paulus či Zdeněk Pohlreich.
Olomouc - Restaurace Mtrojka na Masarykově třídě se stala pro Olomoučany velmi oblíbeným místem. Chodí sem na dobré pivo z tanku, kvalitní českou kuchyni, anebo popít dobré víno v místním sklepě či vinárně.
Velký Borek – Domácí silvestrovské pohoštění může být plné fantazie. Stačí nahlédnout do ledničky a kouzlit. Sváteční stoly nemusí být jen plné táců s chlebíčky a jednohubkami.
Brno - V předvánoční čas zavítal do Brna známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V úterý večer v restauraci Piazza v obchodním centru Omega na náměstí Svobody si pro návštěvníky a milovníky dobré kuchyně připravil pětichodové degustační menu. Každý chod se snoubil s prvotřídním italským vínem. Svoje menu na začátku večera představil a v průběhu večera, mezi jednotlivými chody, se se všemi návštevníky pozdravil a ochotně odpovídal na jejich dotazy. Na závěr večera poděkoval celému personálu restaurace Piazza a všem popřál krásné a pohodové vánoce.
Šilheřovice - Policisté z Moravskoslezského kraje vybírali ze svého středu ty nejlepší. Právě oni v polovině minulého týdne převzali ocenění v reprezentativních prostorách zámku v Šilheřovicích.
Poděbrady - V sálech na poděbradské kolonádě se konalo klání tří učilišť ve vaření. V porotě kromě Pohlreicha zasedli i odborníci z Burgundska a Toskánska.
Pardubice /SOUTĚŽE DENÍKU/ - Populární zpěvák Dan Bárta se skupinou Illustratosphere představí průřez celou svou tvorbou v jednom koncertu. Ten se uskuteční v pardubickém Kulturním domě Hronovická ve čtvrtek 4. prosince od 19 hodin. Návštěvníky jistě potěší i starší skladby.
Chrudim - V tradiční soutěži Hospůdka roku 2014 tentokrát čtenáři Chrudimského deníku vybrali Krčmu krále Artuše ve Slatiňanech. A není divu. Oblíbenou slatiňanskou restauraci totiž ocenili i odborníci na letošním festivalu Apetit v pardubicích, kde se stala zaslouženě východočeskou restaurací roku 2014.
Horažďovice – Už od osmi hodin čtvrtečního rána studenti Střední školy Horažďovice netrpělivě čekali u dveří, aby přivítali návštěvu. Do školy totiž zavítal postrach všech kuchařských nedouků Zdeněk Pohlreich.
Liberec – Nevšední zážitek měli v sobotu lidé, kteří v odpoledních hodinách vyrazili na Benešovo náměstí v Liberci. Zakotvil tam totiž kamion televize Prima, ze kterého moderátorská dvojice Gabriela Kratochvílová a Roman Šebrle večer také hlásili v přímém přenosu zprávy.
České Budějovice - Frikasé s estragonem, což je pokrm z drobně krájeného masa se šťávou, ale také lososa připravil v sobotu na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jehož proslavily televizní pořady o vaření.
Liberec - Zpravodajská roadshow televize Prima dorazí v sobotu do Liberce. Náměstí Dr. E. Beneše se tak na dva dny promění v unikátní mobilní studio, z něhož se živě odvysílají další Zprávy FTV Prima.
České Budějovice – Jedinečnou možnost ochutnat degustační menu nejlepších restaurací z regionu i exotické pokrmy mají už tuto sobotu přímo na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. návštěvníci druhého ročníku food festivalu Gastrotour.
Olomouc – S naprostým klidem popochází kolem rozpálených ploten, sem tam něco promíchá, ochutná nebo zkontroluje, zda se nic nepálí. V hektické atmosféře, která při přípravě šestichodového menu určitě je, si šéfkuchař Zdeněk Pohlreich docela libuje. Pro hosty v olomoucké restauraci M3 připravil několik delikates a jelikož měl vedle sebe schopné kolegy, našel si čas i na rozhovor pro Olomoucký deník.
Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.
Břeclav /REPORTÁŽ/ – Ananas noire nebo oranžová staroruská Azoychka. Na sobotních břeclavských Slavnostech rajčat přicházím k prvnímu stánku. Lidé si u něj prohlíží i tyto netradiční odrůdy rajčat. Představuje jim je šéfkuchař klentnického Café Fara Tomáš Levý.
Region /ROZHOVOR/ - Moderní gastronomie je pořádná dřina. Šéfkuchaři chtějí podávat jídla chutnám dostupná a z kvalitních surovin. Nároky zákazníků se neustále zvyšují a kuchaři se pak musí pořádně otáčet. Své o tom ví Martin Jaša, šéfkuchař Hotelu Vyhlídka**** Luhačovice.
Pelhřimov, Černovice – Do rekordmanské síně slávy při letošním mezinárodním festivalu rekordů vstoupí při zítřejším galavečeru i místní rodák a olympijský vítěz ve sportovní střelbě Jan Kůrka.
Přerov – Co mají společného labuť a dračí lodě? Na první pohled nic. Na ten druhý osobu Ladislava Šimka, provozovatele vyhlášené přerovské restaurace U Labutě a zároveň kapitána týmu dračích lodí se stejnojmenným názvem.