Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Gastronomie po Boleslavsku: luxus, pivnice i skvělé kavárny

Mladá Boleslav - V soutěži Jak chutná Boleslavsko, jejímž cílem bylo před čtyřmi lety připomenout ty nejlepší recepty babiček a prababiček dnešních Boleslaváků, nakonec zvítězily dobrovické řepánky Libuše Krejbichové, vlastně buchty s mákem a cukrovou řepou dříve tolik typické pro oblast Polabí a Pojizeří. V menu restaurací je však naleznete pouze výjimečně. Kde se na Mladoboleslavsku dobře najíte a co stojí za vyzkoušení?

Fresh festival nabídl krajtu i šváby

Plzeň - Zdeněk Pohlreich je tváří plzeňského kulinářského festivalu již od roku 2011. I letos si přichystal speciální menu, které v sobotu uvařil přímo na pódiu.

Olomoucký Garden Food Festival o víkendu vypukne. Tady je PLÁNEK

Olomouc – Tovačovský kapr, taštičky z jižního Polska i severního Nepálu, středoamerický zophobas i tuzemský cvrček, káva z italské i olomoucké pražírny nebo třeba paštika z moravského králíka. Karneval chutí z domova i ze světa nabídne už o tomto víkendu první ročník Garden Food Festival.

Garden Food Festival je za dveřmi. Zve na slavné kuchaře i záplavu lahůdek

Olomouc - Špičkoví kuchaři, speciality nejen pro gurmány či pivo místních výrobců čeká na ty, kteří zamíří na regionální festival dobrého jídla a pití v Olomouci. Přípravy prvního ročníku vrcholí, brány Garden Food Festivalu ve Smetanových sadech se otevřou už o víkendu 16. a 17. května.

Padouch z bondovky mezi gurmány

Praha – Host Febiofestu herec a režisér Jeroen Krabbé se bavil na kulinářském večeru, i když se organizátorům poněkud vymkl.

Interspar v Šantovce se změnil na Albert. Přijede Pohlreich

Olomouc- V souvislosti se spojením obchodních řetězců SPAR a Albert prošla prodejna INTERSPAR v olomouckém obchodním centru Galerie Šantovka velkou vizuální proměnou. Již dnes se zákazníkům představí v moderním designu jako hypermarket Albert.

OBRAZEM: Milovníci dobré kuchyně si užili gurmánský večer se Zdeňkem Pohlreichem

Brno - V předvánoční čas zavítal do Brna známý kuchař Zdeněk Pohlreich. V úterý večer v restauraci Piazza v obchodním centru Omega na náměstí Svobody si pro návštěvníky a milovníky dobré kuchyně připravil pětichodové degustační menu. Každý chod se snoubil s prvotřídním italským vínem. Svoje menu na začátku večera představil a v průběhu večera, mezi jednotlivými chody, se se všemi návštevníky pozdravil a ochotně odpovídal na jejich dotazy. Na závěr večera poděkoval celému personálu restaurace Piazza a všem popřál krásné a pohodové vánoce.

Nejlepší policisté převzali ocenění

Šilheřovice - Policisté z Moravskoslezského kraje vybírali ze svého středu ty nejlepší. Právě oni v polovině minulého týdne převzali ocenění v reprezentativních prostorách zámku v Šilheřovicích.

Krčma krále Artuše sklízí úspěchy u hostů i odborníků

Chrudim - V tradiční soutěži Hospůdka roku 2014 tentokrát čtenáři Chrudimského deníku vybrali Krčmu krále Artuše ve Slatiňanech. A není divu. Oblíbenou slatiňanskou restauraci totiž ocenili i odborníci na letošním festivalu Apetit v pardubicích, kde se stala zaslouženě východočeskou restaurací roku 2014.

Co dělali před 25 lety?

Praha /ANKETA/ - Osobnosti vzpomínají na revoluci – někteří studovali, zažívali úlevu a radost, jiní měli strach o rodinu.

OBRAZEM: Horažďovickou školu navštívil Pohlreich

Horažďovice – Už od osmi hodin čtvrtečního rána studenti Střední školy Horažďovice netrpělivě čekali u dveří, aby přivítali návštěvu. Do školy totiž zavítal postrach všech kuchařských nedouků Zdeněk Pohlreich.

Zprávy televize Prima „půjdou" i v neděli z náměstí v Liberci

Liberec – Nevšední zážitek měli v sobotu lidé, kteří v odpoledních hodinách vyrazili na Benešovo náměstí v Liberci. Zakotvil tam totiž kamion televize Prima, ze kterého moderátorská dvojice Gabriela Kratochvílová a Roman Šebrle večer také hlásili v přímém přenosu zprávy.

OBRAZEM: Zdeněk Pohlreich servíroval jídlo i zábavu

České Budějovice - Frikasé s estragonem, což je pokrm z drobně krájeného masa se šťávou, ale také lososa připravil 
v sobotu na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jehož proslavily televizní pořady o vaření.

Liberec plný Pohlreicha a Prima zprávy z náměstí

Liberec - Zpravodajská roadshow televize Prima dorazí v sobotu do Liberce. Náměstí Dr. E. Beneše se tak na dva dny promění v unikátní mobilní studio, z něhož se živě odvysílají další Zprávy FTV Prima.

Gastrotour nabídne dobroty z regionu i hmyzí speciality

České Budějovice – Jedinečnou možnost ochutnat degustační menu nejlepších restaurací z regionu i exotické pokrmy mají už tuto sobotu přímo na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. návštěvníci druhého ročníku food festivalu Gastrotour.

Vaření doma může být snadné a zábavné, říká šéfkuchař Pohlreich

Olomouc – S naprostým klidem popochází kolem rozpálených ploten, sem tam něco promíchá, ochutná nebo zkontroluje, zda se nic nepálí. V hektické atmosféře, která při přípravě šestichodového menu určitě je, si šéfkuchař Zdeněk Pohlreich docela libuje. Pro hosty v olomoucké restauraci M3 připravil několik delikates a jelikož měl vedle sebe schopné kolegy, našel si čas i na rozhovor pro Olomoucký deník.

Dochucovadla jídla pouze kazí

Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.

Břeclavské Slavnosti rajčat doprovodil i žonglér s noži

Břeclav /REPORTÁŽ/ – Ananas noire nebo oranžová staroruská Azoychka. Na sobotních břeclavských Slavnostech rajčat přicházím k prvnímu stánku. Lidé si u něj prohlíží i tyto netradiční odrůdy rajčat. Představuje jim je šéfkuchař klentnického Café Fara Tomáš Levý.