/VIDEO/ Zdeněk Pohlreich hledá nejlepší tuzemskou restauraci. V šestém dílu pořadu ho diváci svým doporučením poslali za zážitkovou kuchyní. V jeho zátěžovém testu se utkala táborská restaurace Mace s pražskou restaurací Salabka. Ve středu 12. dubna ve 20.20 hodin souboj vysílala TV Nova.
Navštěvují teprve druhý ročník střední školy a už musejí projít „malou maturitou“, u které třes rukou může skončit i rozbitým nádobím. Řeč je o studentech mostecké Bukaschool. Měli jsme možnost být u jejich netradiční „zkoušky ohněm“, a dívat se teenagerům pod ruce během přípravy noblesní italské tabule s několikachodovým menu, které také sami servírovali. A pak jsme hodnotili. Na co chtěl odborník jejich recept?
Baví vás dobře jíst a současně si číst o chutném jídle? Pak vás musela potěšit informace, kterou přinesl Klatovský deník. Oblíbená restaurace U Štěpána ve Vojeticích u Petrovic bude od konce května opět v provozu. Manželé Štěpán a Zdeňka Rudovi, které proslavil Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu „Ano, šéfe!“, svůj úspěšný podnik kvůli únavě zavřeli v září loňského roku. Nyní načerpali nové síly a opět se vrhnou do svých lahodných steaků, které dělají z hovězího masa plemene Charolais, převážně z jejich vlastního chovu. Taková informace prostě nemůže chybět ve výčtu zpráv z uplynulého týdne.
/FOTO, VIDEO/ Bojovali jako lvi. Vytvořili skvělé americké menu, obsloužili třicet hostů v přísném časovém limitu. Zvládli i netradiční objednávky tajných návštěvníků. Vaření ve vyhlášené Pohlreichově restauraci si užili. Přesto do dalšího kola nepostoupili.
/FOTO, VIDEO/ Tým kolem Jakuba Paruse z poděbradské restaurace v Oboře bude 29. března večer na televizních obrazovkách bojovat v Pohlreichově souboji restaurací, novém pořadu známého šéfkuchaře.
Velmi potěšující zprávu pro své příznivce sdělili manželé Štěpán a Zdeňka Rudovi, kteří se rozhodli znovu otevřít svou hospůdku U Štěpána ve Vojeticích u Petrovic u Sušice. V září minulého roku ji totiž uzavřeli a vypadá to, že potřebovali jen nabrat síly.
Velmi potěšující zprávu pro své příznivce sdělili manželé Štěpán a Zdeňka Rudovi, kteří se rozhodli znovu otevřít svou hospůdku U Štěpána ve Vojeticích u Petrovic u Sušice. V září minulého roku ji totiž uzavřeli a vypadá to, že potřebovali jen nabrat síly.
Velký úspěch zaznamenal olomoucký podnik Long Story Short, který teď soutěží v televizní kulinářské show Polhreichův souboj restaurací. Do klání špičkových tuzemských podniků se dostal jako jediný z Moravy. Jeho tým soupeří s dalšími jedenácti top restauracemi z celé republiky a Zdeněk Pohlreich z nich vybírá ten nejlepší.
Velký úspěch zaznamenal olomoucký podnik Long Story Short, který teď soutěží v televizní kulinářské show Polhreichův souboj restaurací. Do klání špičkových tuzemských podniků se dostal jako jediný z Moravy. Jeho tým soupeří s dalšími jedenácti top restauracemi z celé republiky a Zdeněk Pohlreich z nich vybírá ten nejlepší.
/VIDEO/ Účastníkem třetího dílu nové soutěže Pohlreichova souboje restaurací je Sůl a řepa ze Strakonic. Ten vysílala ve středu 22. března ve 20.20 hodin TV Nova a byl věnován moderní české kuchyni. Sůl a řepa změřila svoje síly s olomouckou Long story short.
Stačí vyslovit jméno Zdeněk Pohlreich a všichni jsou v tu ránu doma. Několik let šlapal na paty českým restauracím a uděloval jim rady, jak být lepší. Bylo to v časech, kdy byla úroveň pohostinství v Česku na špatné úrovni, což už je naštěstí pryč. Republiku zaplavilo množství fantastických podniků, kde se dá nádherně najíst. Které jsou z těch už tak skvělých nejlepší? Mistr Pohlreich to vyřeší během Souboje restaurací, pořadu, který právě vysílá televize Nova. Rozhoduje v něm nápad, koncept a kreativita šéfkuchařů.
Jak se v posledních dvaceti letech změnila česká gastronomie? Sobotní vydání magazínu Víkend přinese rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem. Příloha Deníku, která vychází již 18. března, čtenářům nabídne také článek o cenných uměleckých dílech, která se můžou ukrývat třeba na vaší půdě, a upozorní na výročí slavných českých, moravských a slezských firem.
/FOTOGALERIE/Jedinou touhu má spousta lidí, kteří cítí, že se jejich životní pouť chýlí ke konci. Přáli by si zemřít doma. Dá se to zařídit, i když jsou hroby předků vzdáleny tisíc kilometrů. Naznačila to Petra Homolová z centrály Záchranné služby Asociace samaritánů ČR Praha-západ, která je mimo jiné manažerkou Sanitky přání ASČR. To je speciálně upravený sanitní vůz, který nespěchá na místa, kde je třeba zachraňovat životy. Pomáhá plnit tužby lidí, jejichž zdravotní stav neumožňuje běžné cestování: potřebují speciální transport.
/FOTO, VIDEO/ Na Kaňku u Kutné Hory stojí na první pohled nenápadný zájezdní hostinec. Říká se mu Na Pašince a už skoro třicet let ho tady provozují manželé Renata a Miroslav Kopečtí. Právě sem jezdí za vynikající českou kuchyní lidé ze všech koutů republiky a dnes už je jen málo těch, co by neslyšeli o Pašince na Kaňku – "první Pohlreichově restauraci".
Zájezdní hostince U Jiskrů v Kbelnici na Strakonicku si prošel kulinářským peklem. Tým Martina Jiskry byl totiž účastníkem prvního dílu nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Ten vysílala ve středu 8. března od 20 hodin TV Nova a byl věnovaný tradiční české kuchyni.
Kde vzal Zdeněk Pohlreich inspiraci ke svému novému pořadu Pohlreichův souboj restaurací a jak do něj vybíral podniky? To vše se dočete v našem rozhovoru.
Stačí vyslovit jméno Zdeněk Pohlreich a všichni jsou v tu ránu doma. Několik let šlapal na paty českým restauracím, aby ukázal, kde se dá dobře najíst. Doba katastrofální úrovně pohostinství v Česku je naštěstí pryč a republiku zaplavilo množství fantastických podniků, kde se dá výborně najíst. Které jsou nejlepší? Pohlreich to vyřeší během souboje restaurací, devítidílného pořadu, který právě vstupuje na obrazovky televize Nova. Rozhoduje v něm nápad, koncept a kreativita šéfkuchařů.
Porubské sídliště se otřese v základech, alespoň těch gastronomických. Stračena Pub Pustkovec si na druhou polovinu dubna připravila netradiční gastronomický zážitek. Uznání si získávající kuchař David Mecko slibuje, že hosty „posadí na zadek“.
Před pár dny do Česka dorazila další streamovací platforma SkyShowtime, která nabízí slušnou porci filmů a seriálů. Mezi nimi například první sérii krimi Tulsa King se Sylvesterem Stallonem v roli mafiána. Hvězdně obsazený seriál Spojka s Vincentem Casselem a Evou Greenovou je ke zhlédnutí na Apple TV+ a na Voyo rozjede svůj Souboj kuchyní Zdeněk Pohlreich.
/FOTOGALERIE/ V covidových letech, kdy hospody a restaurace v nouzových stavech skomíraly, řada kuchařů a číšníků z oboru utekla. Aby neměli prázdné kapsy, našli si tehdy práci v jiných oborech. A mnozí už se zpátky nevrátili. Majitelé a provozovatelé podniků teď naříkají, že jim chybí personál. Stačí ale, aby si pár let počkali. Zájem o studium gastronomických oborů totiž nepolevuje, naopak stoupá. Potvrzují to zkušenosti středních škol z Kladenska.
Čočka na kyselo není jídlo, nad nímž by strávníci upadali do vytržení. Ale pokud kuchař věnuje její přípravě patřičnou péči, dokáže i tento prostý pokrm velmi oblažit chuťové buňky. Poměrně důležité jsou i další okolnosti s čočkou na kyselo související: je zdravá, zvládne ji uvařit i začátečník a výdaje na suroviny neublíží ani těžce zkoušené peněžence. I toto jednoduché jídlo lze navíc chuťově obohatit tak, aby strávníka překvapilo a potěšilo.
/FOTO/ Sanitkou se lze nechat odvézt třeba do lázní nebo za gastronomickým zážitkem v legendární restauraci. Vlastně není o co stát: tenhle sanitní vůz slouží těm, kteří by se na místo, kam se chtějí podívat, nedokázali dostat tak, jako je běžné pro většinu lidí: „po svých“. Když už ale osud takto rozdal karty, nabízí se možnost, jak si přání splnit. Právě od toho jsou Sanitky přání.
/FOTO/ Sanitkou se lze nechat odvézt třeba do lázní nebo za gastronomickým zážitkem v legendární restauraci. Vlastně není o co stát: tenhle sanitní vůz slouží těm, kteří by se na místo, kam se chtějí podívat, nedokázali dostat tak, jako je běžné pro většinu lidí: „po svých“. Když už ale osud takto rozdal karty, nabízí se možnost, jak si přání splnit. Právě od toho jsou Sanitky přání.
V neděli 12. února se na ledě zimního stadionu v Břeclavi udály divy. Hokejky do ruky zde vzali slavné osobnosti. V charitativním zápase se puku ujal Zdeněk Pohlreich, Přemek Forejt nebo Lukáš Hejlík. Výtěžek z akce poputuje dětskému oddělení břeclavské nemocnice.
Miss World Taťána Kuchařová, Nikol Švantnerová a další známé tváře se v minulosti účastnily Plesu jako Brno. Vrchol brněnské plesové sezony je známý také prvotřídní gastronomií. Menu pro tuto akci chystá už deset ročníků brněnská restaurace Valoria Restaurant.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Recept šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha neuspěl, zato místní bezlepková specialita s kukuřičnou strouhankou a parmazánem zabodovala na celé čáře. Mistrovství ve smažení řízků v Markoušovicích nedaleko Trutnova dopadlo převahou mužů. Vítěz Lukáš Bradáček vyhrál u poroty i diváků. „Chlapi umí vařit dobře, když chtějí. Akorát, že se jim málokdy chce. Chuťové buňky mají trochu jiné, dělat řízky prostě umí,“ namítla jedna z aktérek soutěže Nina Kašparová.
Kuchyně osiřela, stoly zůstaly bez hostů. A na vstupních dveřích visí vzkaz: „Definitivní ukončení provozu – důvod úmrtí.“ Známá restaurace v Hodoníně Westy, jejíhož šéfkuchaře Ludwiga Westermaira v televizním pořadu Ano, šéfe! zasypal chválou respektovaný Zdeněk Pohlreich, je uzavřená. Ačkoliv měla skončit na konci tohoto měsíce kvůli neúnosným cenám energií, nedostupná je už nyní. Důvodem je šéfkuchařovo úmrtí.
Kuchyně osiřela, stoly zůstaly bez hostů. A na vstupních dveřích visí vzkaz: „Definitivní ukončení provozu – důvod úmrtí.“ Známá restaurace v Hodoníně Westy, jejíhož šéfkuchaře Ludwiga Westermaira v televizním pořadu Ano, šéfe! zasypal chválou respektovaný Zdeněk Pohlreich, je uzavřená. Ačkoliv měla skončit na konci tohoto měsíce kvůli neúnosným cenám energií, nedostupná je už nyní. Důvodem je šéfkuchařovo úmrtí. Zpráva ve městě silně rezonovala na sociálních sítích.
Je tomu už více než pět let, co známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ocenil hodonínskou restauraci Westy třemi hvězdami. Ani tento úspěch a po léta spokojení hosté ji ale před zvyšujícími náklady a přicházející zimou nezachrání.
Je tomu už více než pět let, co známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ocenil hodonínskou restauraci Westy třemi hvězdami. Ani tento úspěch a spokojení hosté ji ale před zvyšujícími se náklady nezachrání.
/FOTO/ Kuchařská esa v čele se Zdeňkem Pohlreichem, delikatesy světové úrovně, špičkové restaurace, škola kávy, vinaři i malé pivovary a k tomu živé koncerty. To vše nabídl dvoudenní Prima Fresh festival, který proběhl v pátek 3. a v sobotu 4. června v libereckém parku Budyšínská.
První červnový víkend nabídne celou řadu zajímavých akcí - Fresh festival 2022 v Liberci, Hrádecké rockové léto, Dětský den v Machníně nebo koncert Tří sester v Jablonném v Podještědí.
Kuchařská esa v čele se Zdeňkem Pohlreichem, delikatesy světové úrovně, špičkové restaurace, škola kávy, vinaři i malé pivovary a k tomu živé koncerty. To vše nabídne dvoudenní Prima Fresh festival, který odstartuje v pátek 3. června v libereckém parku Budyšínská, a potrvá do soboty 4. června.
Po léta pracovala ve filmové a televizní produkci, dělala na pořadech se Zdeňkem Pohlreichem nebo Halinou Pawlowskou. Teď Zuzana Roštlapilová s láskou peče nejen chléb ve své řemeslné pekárně v Solnici.
/FOTOGALERIE/ Mezi budoucí kladenské kuchaře a číšníky zavítal ve čtvrtek dopoledne na besedu kuchařský fenomén Zdeněk Pohlreich, který se v Česku proslavil nejen svým kuchařským uměním, ale zejména díky oblíbenému televiznímu pořadu Ano, šéfe!.
/FOTOGALERIE/ Další posezení a popovídání v domě s pečovatelskou službou v Dolním Bousově bylo 21. dubna. Hosté byli dva - bývalá televizní hlasatelka Jaroslava Panýrková a zpěvák Vojtěch Šmíd. Paní Panýrková si zavzpomínala na svou práci v televizi a rozhlase. Vzpomněla i na spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem.
I když mě viděl poprvé, objal mě a s úsměvem nad čokoládou, kterou jsem mu přinesla, prohlásil, že tu má rád. Osmiletý Nicolas z Chebu je právě s maminkou Ivanou Úblovou v teplických lázních po osmé operaci a bude se znovu učit chodit. Už popáté.
Hrachová polévka, vařila ji sama Magda Gesslerová! vyvolává jeden z dobrovolníků, kteří rozdávají běžencům jídlo z dlouhatánské fronty ve stanu postaveném vedle autobusového nádraží Varšava západ. Kromě polévky od známé polské kuchařky a televizní celebrity, něco jako je u nás Zdeněk Pohlreich, jen v sukni, jsou v nabídce chlebíčky, káva a čaj, voda, typické polské kaše a sladkosti pro děti. Země dva týdny po zahájení ruské invaze přívaly lidí prchajících před válkou zvládá.
/FOTOGALERIE/ Koktejly alkoholické i nealko, čiré i barevné, na kterých si pochutnávají návštěvníci barů po celém světě, se pod dozorem zkušeného pražského barmana Miloše Trettera učí míchat v těchto dnech čtyřiadvacet žáků ze SOŠ a SOU Kladno, náměstí E. Beneše.
Devět zastupitelů Kraslic, ze sedmnácti, požaduje odvolání starosty Romana Kotilínka (Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst) a místostarosty Miloslava Posledního (ANO) z vedení města. Na čtvrtek 13. ledna proto požadují svolání mimořádného zasedání.
Kraslický zastupitel Petr Dašek rezignoval na svůj post. Potvrdil to tajemník kraslické radnice Viktor Semrád. Dašek tak reagoval na své vystoupení po zastupitelstvu města, které se konalo 16. prosince.
/VIDEO/ Po čtvrtečním jednání zastupitelů v Kraslicích na Sokolovsku probíhala zajímavá debata, která byla nahrána na videozáznam. Kráva. Kozatá, copatá. Nevýhoda sociálních sítí je to, že každej kretén dostane slovo. Slova, která zazněla z úst zastupitele Petra Daška, který při zasedání zastupitelů nijak zvlášť nereagoval. Aktivní v rétorice byl až poté, co odešla veřejnost a většina zastupitelů.
Po čtvrtečním jednání zastupitelů v Kraslicích na Sokolovsku probíhala zajímavá debata, která byla nahrána na videozáznam. Kráva. Kozatá, copatá. Nevýhoda sociálních sítí je to, že každej kretén dostane slovo. Slova, která zazněla z úst zastupitele Petra Daška, který při zasedání zastupitelů nijak zvlášť nereagoval. Aktivní v rétorice byl až poté, co odešla veřejnost a většina zastupitelů.
Stačí pár obyčejných surovin, jednoduchý postup a vykouzlíte super jídlo. Alespoň to tvrdí Zdeněk Pohlreich, autor nové kuchařky Super jednoduše. Kdo by si ji měl koupit? „Je pro každého, kdo nechce jen sedět doma a jíst z plastových krabiček, které mu přivezl nějaký dodavatel hotovek na motorce.
Ve vyhlášené písecké restauraci Ostrov vaří od října francouzský kuchař Thomas Venel. V minulosti pracoval v michelinských restauracích v Anglii, kvůli tehdejší přítelkyni odešel do Čech a dva roky vařil ve známých pražských restauracích Don Giovani a SOHO Restaurant.
/ROZHOVOR/ Ze zámeckého hotelu na Plumlově mezi roubenky do Čisté u Litomyšle. Jana Ožanová s manželem Ferdinandem koupili i v nejisté době covidu vyhlášenou restauraci U Zběhlíka, kterou proslavil známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Změny a risku se nebáli. Poperou se i s vládními nařízeními. „Přijedete do Rakouska, do Německa, všude vás zkontrolují a nikdo s tím nemá problém. Jen Češi proti všemu brojí,“ říká Jana Ožanová.