Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Z návštěvy Jaroslavy Panýrkové a Vojtěcha Šmída v Dolním Bousově

Dolní Bousov navštívili hlasatelka Jaroslava Panýrková a zpěvák Vojtěch Šmíd

/FOTOGALERIE/ Další posezení a popovídání v domě s pečovatelskou službou v Dolním Bousově bylo 21. dubna. Hosté byli dva - bývalá televizní hlasatelka Jaroslava Panýrková a zpěvák Vojtěch Šmíd. Paní Panýrková si zavzpomínala na svou práci v televizi a rozhlase. Vzpomněla i na spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem.

Ukrajinci se ve Lvově loučí se svými rodinami, které míří do bezpečí do Polska. Ssmi se vrací bránit zemi před ruskou armádou.

Čtyři miliony uprchlíků z Ukrajiny zvládneme, věří si Poláci

Hrachová polévka, vařila ji sama Magda Gesslerová! vyvolává jeden z dobrovolníků, kteří rozdávají běžencům jídlo z dlouhatánské fronty ve stanu postaveném vedle autobusového nádraží Varšava západ. Kromě polévky od známé polské kuchařky a televizní celebrity, něco jako je u nás Zdeněk Pohlreich, jen v sukni, jsou v nabídce chlebíčky, káva a čaj, voda, typické polské kaše a sladkosti pro děti. Země dva týdny po zahájení ruské invaze přívaly lidí prchajících před válkou zvládá.

V Kraslicích zapomněli vypnout kameru po zastupitelstvu.

Zapomněli vypnout kameru po zastupitelstvu. Video je v Kraslicích hitem

/VIDEO/ Po čtvrtečním jednání zastupitelů v Kraslicích na Sokolovsku probíhala zajímavá debata, která byla nahrána na videozáznam. Kráva. Kozatá, copatá. Nevýhoda sociálních sítí je to, že každej kretén dostane slovo. Slova, která zazněla z úst zastupitele Petra Daška, který při zasedání zastupitelů nijak zvlášť nereagoval. Aktivní v rétorice byl až poté, co odešla veřejnost a většina zastupitelů.

V Kraslicích zapomněli vypnout kameru po zastupitelstvu.

Kráva, kozatá, copatá. Po zastupitelstvu zapomněli vypnout kameru, video je hit

Po čtvrtečním jednání zastupitelů v Kraslicích na Sokolovsku probíhala zajímavá debata, která byla nahrána na videozáznam. Kráva. Kozatá, copatá. Nevýhoda sociálních sítí je to, že každej kretén dostane slovo. Slova, která zazněla z úst zastupitele Petra Daška, který při zasedání zastupitelů nijak zvlášť nereagoval. Aktivní v rétorice byl až poté, co odešla veřejnost a většina zastupitelů.

Zdeněk Pohlreich při fotografování pro Deník v Líšnici.

Zdeněk Pohlreich vaří Super jednoduše!

Stačí pár obyčejných surovin, jednoduchý postup a vykouzlíte super jídlo. Alespoň to tvrdí Zdeněk Pohlreich, autor nové kuchařky Super jednoduše. Kdo by si ji měl koupit? „Je pro každého, kdo nechce jen sedět doma a jíst z plastových krabiček, které mu přivezl nějaký dodavatel hotovek na motorce.

Manželé Ožanovi opustili zámecký hotel Plumlov a i v nejisté době koupili Restauraci a penzion U Zběhlíka v Čisté.

Ze zámku na vesnici. Koupili restauraci, kterou proslavil Zdeněk Pohreich

/ROZHOVOR/ Ze zámeckého hotelu na Plumlově mezi roubenky do Čisté u Litomyšle. Jana Ožanová s manželem Ferdinandem koupili i v nejisté době covidu vyhlášenou restauraci U Zběhlíka, kterou proslavil známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Změny a risku se nebáli. Poperou se i s vládními nařízeními. „Přijedete do Rakouska, do Německa, všude vás zkontrolují a nikdo s tím nemá problém. Jen Češi proti všemu brojí,“ říká Jana Ožanová.

Beko Fresh Festival v Liberci.

Hmyz na talíři, slávky či chobotnice. Fresh Festival nabídl gurmánské zážitky

Hvězdy a delikatesy. Rozmanité chutě a vůně exotiky, ale také voňavá pečená žebírka s BBQ omáčkou, šťavnaté kousky vepřového pastrami, kouřem ovoněné steaky přímo z grilu nebo křehké maso z mořských ryb a pochopitelně vyhlášené místní restaurace. To a mnohem více nabídl Prima Fresh Festival, který otevřel své brány na staronovém místě, a to v libereckém parku Buyšínská ve dnech ve dnech 10. a 11. září. 

Rostislav alias Rosco Jergl původem z Ostravy provozuje na španělském ostrově Mallorca spolu se dvěma kolegy restauraci a bar 3 Chicos. Hitem je české pivo, ale i guláš nebo smažený sýr.

Oblek vyměnil za kraťasy. Čech na Mallorce točí pivo ke guláši, hitem je smažák

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich by ho za smažený sýr zpražil, ale to Rostislava alias Rosco Jergla v jeho podniku netrápí. V perle Středomoří na španělském ostrově Mallorca uspěl s českými populárními jídly. „Máme dost českých hostů, vedro nevedro, milují kombinaci guláše, knedlíků a piva. Slováci zase ‘vyprážaný‘ sýr,“ směje se rodilý Ostravák. Spolu se dvěma kolegy provozuje restauraci a bar 3 Chicos nedaleko od pláže a hlavního města Palma, které je velké asi jako Brno.

Veronika Stružková, osmadvacetiletá kurýrka Dáme jídlo

Změna vyšla. Mladá žena vsadila na rozvoz jídla, pak nastal boom

Jako kdyby to tušila. Ženská předvídavost nebo možná jen obyčejná náhoda přivedla Veroniku Stružkovou (na snímku) k rozvozové službě Dáme jídlo. Své zaměstnání změnila krátce před tím, než vypukla pandemie a  popularita online objednávek a rozvozu pokrmů začala raketově růst. V době protiepidemických  opatření se tak osmadvacetiletá kurýrka stala spásou pro nespočet prázdných žaludků a hladových krků.

Podnikatel František Čouka

Na točenou ze Štarnova se stojí fronty. Nešetříme, říká podnikatel

První zmrzlinu natočili do oplatkového kornoutu v roce 2007. Otec a syn Čoukovi tehdy vsadili na jistotu – vanilkovou z Opočna. Dnes nabízejí v příjemném areálu uprostřed Štarnova nespočet chladivých pochoutek různých příchutí a barev. Kvůli fenomenálním horkým malinám či osvěžujícímu frappé urazí lidé i desítky kilometrů. A klidně si postojí ve frontě. Svoji značku Čoukovi za tu dobu posunuli. Pustili se do výroby hamburgerů a vepřových kolínek.

Nadějný kuchař, absolvent Střední školy gastronomie a služeb v Nové Pace, Tomáš Tobolka vydal svoji první kuchařku - Kuchařská všehochuť.

Brunch s Tomášem Tobolkou. Pojďte si ho užít

Nadějný kuchař, absolvent Střední školy gastronomie a služeb v Nové Pace, Tomáš Tobolka, si ve svých 23 letech vyzkoušel vařit pro stovky lidí v závodní jídelně, kouzlit delikatesy v týmu Zdeňka Pohlreicha nebo vytvářet vlastní koncepci restaurace Všehochuť v Jičíně. Sám se pouští do labyrintů chutí a vůní, kombinuje poměrně běžné ingredience neběžným způsobem a pod jeho rukama pak vznikají originální pochoutky, které odrážejí jeho mladistvý, zdravý životní styl.

Petr Kolman: Ne, šéfe, předbíhání je blbý recept

Předbíhání ve frontě na nedostatkové vakcíny proti Covidu 19 je skutečný etický problém. Pokud něco podkopává důvěru lidí ve stát a jeho skoro drastická opatření, která nás provázejí v posledním roce, je to protekcionismus a papalášství.

Zdeněk Pohlreich.

Jistě, šéfe! Zdeněk Pohlreich byl v Praze přednostně očkován jako náhradník

Restauratér Zdeněk Pohlreich dostal v pražské Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) vakcínu proti koronaviru, ačkoli nepatří k lidem s přednostním nárokem na očkování. Podle nemocnice dostal jako náhradník jednu ze zbytkových dávek, pro které by jinak nebylo uplatnění. Napsal to server SeznamZprávy.cz. Pohlreich, který na jaře v první vlně pandemie pomáhal se stravováním lékařů právě i ve VFN, věc nekomentoval.

Restaurace v Ostravě opět musí zavřít. Ilustrační snímek, Ostrava, Stodolní ulice, říjen 2020.

Restaurace v Ostravě znovu zavírají. Otevřou ještě? Deník se ptal provozovatelů

Déjà vu. Tak se provozovatelům restaurací a stravovacích zařízení jeví staronová situace. Stejně jako na jaře musejí při nouzovém stavu od středy zavřít své podniky a spoléhat se nanejvýš na svá výdejní okénka či vlastní rozvoz jídel. Jak jsou na následující týdny připraveni a zvažuje někdo, že s podnikáním sekne? Vážné pochyby vyjádřil i známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Steve Irwin (na snímku vlevo), který mezinárodně proslul se svou vlastní show jako "lovec krokodýlů", zemřel v roce 2006 poté, co jej přímo při natáčení zasáhl svým ostnem do srdce rejnok

Smrt v pozadí reality show. Zábavné pořady mají i druhou stranu mince, tu temnou

Reality show představují většinou zábavný, byť trochu bizarní formát. Jejich tvůrci sice počítají s dramatickými situacemi, ale nikoli s fatálními nehodami. Bohužel, i takové incidenty se občas dějí. A jindy dojde zase k tomu, že náhle slavný protagonista vybočí z mezí "normálnosti" a dopustí se osudového a nevratného činu. Pak nastává situace, kdy se reality show spojí se smrtí.

Diana Kantorová: Kdo chce, hledá způsob

Už nebudeme psát o koronavirové krizi, napsalo (a ještě napíše) kolem toho dost. Ale na jednu věc věrnou Čechům se zaměříme. Umění v nesnázích improvizovat.  

Sama doma s dětmi

Sama s dětmi v karanténě. Den devátý: Mail Pohlreichovi

/EDITORKA DENÍKU IVANA ZÁBRANSKÁ PÍŠE Z OBCE PIHEL/ Tak ministr školství nám to zrovna neulehčil. Včera vyhlásil, že děti se budou z domova učit minimálně do půlky května. A to ty moje jsou už naštěstí na druhém stupni. Mít doma prvňáčka a kromě editování článků, vaření a sekání dříví tu s ním ještě malovat písmenka – tak to už bych se asi radši nechala vystřelit na Měsíc.

Knihu "Kuchařka pro syna" pokřtili Zdeněk Pohlreich a Marie Formáčková.

Kašpárek, Pohlreich a spol. píší vládě: Restaurace a kavárny jsou v ohrožení

Známi čeští šéfkuchaři, restauratéři, majitelé barů a kaváren, poslali o víkendu otevřený dopis adresovaný premiérovi a vládě. „Většina gastronomických podniků v České republice je dnes ve vážném ohrožení,“ upozorňují v dopise, pod kterým jsou podepsaní kuchaři Radek Kašpárek, Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář nebo známý restauratér Tomáš Karpíšek.

Gastroden ve Frýdlantu.

FOTO: Málo pekařů i řezníků. Škola ve Frýdlantě je chce nalákat

„Musíte to rozválet, pak uděláte kličku a provlečete, pak i na druhé straně.“ To není návod na vázání námořnického uzlu, ale na pletení housky. Základy pekařského umění si mohli v pátek vyzkoušet návštěvníci historicky prvního Gastrodnu na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantě.

Gastroden ve Frýdlantu.

FOTO: Málo pekařů i řezníků. Škola ve Frýdlantě je chce nalákat

„Musíte to rozválet, pak uděláte kličku a provlečete, pak i na druhé straně.“ To není návod na vázání námořnického uzlu, ale na pletení housky. Základy pekařského umění si mohli v pátek vyzkoušet návštěvníci historicky prvního Gastrodnu na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantě.

Knihu "Kuchařka pro syna" pokřtili Zdeněk Pohlreich a Marie Formáčková.

Kuchařku pro syna pokřtil i Zdeněk Pohlreich

Kuchařka pro syna se jmenuje nová kniha předních plzeňských odborníků v oblasti gastronomie Bohumil Rydrycha a Filipa Vracovského, kteří na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni předávají v roli učitelů své zkušenosti nastupující kuchařské generaci.

Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich obsluhoval v sobotu zákazníky v trutnovském Kauflandu.

VIDEO: Šéfkuchař za pultem. Zdeněk Pohlreich obsluhoval v trutnovském Kauflandu

/FOTOGALERIE/ To byl servis! Kdo si přišel koupit v sobotu do trutnovského Kauflandu maso, sýry, pomazánky či jiné lahůdky, narazil na známou osobnost za pultem. V den, kdy Kaufland slavil 20 let v Trutnově, dostala obsluhující směna atraktivní posilu, proslulého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Ten je tváří obchodního řetězce, který v České republice provozuje 133 prodejen.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich předvede v sobotu v trutnovském Kauflandu nejen něco ze svého kuchařského umění, ale od 10 hodin bude také obsluhovat za masovým pultem a poskytovat cenné rady pro přípravu nabízeného masa.

Zdeněk Pohlreich bude obsluhovat za pultem při oslavě 20 let Kauflandu Trutnov

Překvapení čeká v sobotu zákazníky obchodního domu Kaufland v Trutnově. Od 10 hodin je bude u masového pultu obsluhovat šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Akce se koná u příležitosti 20 let Kauflandu v Trutnově. Pohlreich bude zároveň poskytovat cenné rady pro přípravu nabízeného masa a předvede také něco ze svého kuchařského umění. V prodejně zároveň proběhne autogramiáda jeho nové knihy. Celým dnem ke 20 letům Kauflandu v Trutnově bude provázet moderátorka a modelka Lucie Křížková.