Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Prima Fresh Festival provoní olomoucké výstaviště Flora 26. a 27. května 2023

Velká gastropárty v Olomouci. Na Fresh Festivalu zavaří Pohlreich, Sapík i Besky

Špičkové kulinářské zážitky, nadupanou degustaci vytříbených jídel i známé osobnosti tuzemské gastroscény v akci. To vše nabídne tento víkend populární Prima Fresh Festival, který zaplní areál olomouckého výstaviště Flora. V Olomouci se uskuteční úplně poprvé, a to v pátek 26. a v sobotu 27. května.

Dvoudenní festival hudby a zábavy Pardubický majáles.

Do Pardubic zamíří desítky českých hvězd. Festivalové léto odstartuje Majáles

Pardubické letní akce uvítají jména jako Chinaski, Kabát, Mirai, Mňága a Žďorp nebo Zdeněk Pohlreich či Leoš Mareš. Další české hvězdy pak zazpívají pod Kunětickou horou. Pardubáci se v létě mohou těšit i na legendární české kuchaře, kteří budou vařit pod širým nebem, extrémní catering, koncerty zadarmo na Dnu Pardubického kraje nebo magické divadlo na Kunětické hoře.

Finále Pohlreichova souboje restaurací - tým Long Story Short Olomouc, vpravo šéfkuchař Petr Heneš

Olomoucký Long Story Short bojoval ve finále Pohlreichova souboje restaurací

Moderní olomoucká restaurace Long Story Short se razantně zapsala do povědomí všech milovníků skvělé kuchyně. Přes několik výzev se provařila až do úplného finále televizního Pohlreichova souboje restaurací, do kterého se na počátku vydalo vybraných dvanáct výjimečných podniků z celé republiky. Olomoucká restaurace šla do klání tuzemské gastronomické špičky jako jediný zástupce z Moravy.

Martin Svatek z táborské restaurace Mace.

Chceš být šťastný celý život? Staň se kuchařem, říká Martin Svatek

"Chceš-li být šťastný jednu hodinu, tak se opij. Chceš-li být šťastný jeden den, tak se ožeň. Chceš-li být šťastný celý život, tak se staň kuchařem," říká šéfkuchař Martin Svatek z táborské restaurace Mace. Ve středu večer jste ho mohli vidět v Pohlreichově souboji restaurací na TV Nova.

Z akce v mostecké Bukaschool.

„Malá maturita“ po italsku aneb Reportáž s plnou pusou. Co by řekl Pohlreich?

Navštěvují teprve druhý ročník střední školy a už musejí projít „malou maturitou“, u které třes rukou může skončit i rozbitým nádobím. Řeč je o studentech mostecké Bukaschool. Měli jsme možnost být u jejich netradiční „zkoušky ohněm“, a dívat se teenagerům pod ruce během přípravy noblesní italské tabule s několikachodovým menu, které také sami servírovali. A pak jsme hodnotili. Na co chtěl odborník jejich recept?

Nový web Deníku 77plus1.cz nabízí regionální zajímavosti, fotografie, videa i něco navíc.

77plus1: Návrat slavné restaurace, dobroty na hokeji i neobvyklé květinářství

Baví vás dobře jíst a současně si číst o chutném jídle? Pak vás musela potěšit informace, kterou přinesl Klatovský deník. Oblíbená restaurace U Štěpána ve Vojeticích u Petrovic bude od konce května opět v provozu. Manželé Štěpán a Zdeňka Rudovi, které proslavil Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu „Ano, šéfe!“, svůj úspěšný podnik kvůli únavě zavřeli v září loňského roku. Nyní načerpali nové síly a opět se vrhnou do svých lahodných steaků, které dělají z hovězího masa plemene Charolais, převážně z jejich vlastního chovu. Taková informace prostě nemůže chybět ve výčtu zpráv z uplynulého týdne. 

Restaurace Eatery & Bakery Long Story Short v Olomouci, březen 2023

Restaurace Long Story Short uspěla u Pohlreicha. Ten nešetřil chválou

Velký úspěch zaznamenal olomoucký podnik Long Story Short, který teď soutěží v televizní kulinářské show Polhreichův souboj restaurací. Do klání špičkových tuzemských podniků se dostal jako jediný z Moravy. Jeho tým soupeří s dalšími jedenácti top restauracemi z celé republiky a Zdeněk Pohlreich z nich vybírá ten nejlepší.

Restaurace Eatery & Bakery Long Story Short v Olomouci, březen 2023

Olomoucká restaurace Long Story Short vyhrála u Pohlreicha. Ten nešetřil chválou

Velký úspěch zaznamenal olomoucký podnik Long Story Short, který teď soutěží v televizní kulinářské show Polhreichův souboj restaurací. Do klání špičkových tuzemských podniků se dostal jako jediný z Moravy. Jeho tým soupeří s dalšími jedenácti top restauracemi z celé republiky a Zdeněk Pohlreich z nich vybírá ten nejlepší.

Zdeněk Pohlreich hodnotí úroveň restaurací

Zdeněk Pohlreich: Tradiční česká kuchyně to bude mít hodně složité

Stačí vyslovit jméno Zdeněk Pohlreich a všichni jsou v tu ránu doma. Několik let šlapal na paty českým restauracím a uděloval jim rady, jak být lepší. Bylo to v časech, kdy byla úroveň pohostinství v Česku na špatné úrovni, což už je naštěstí pryč. Republiku zaplavilo množství fantastických podniků, kde se dá nádherně najíst. Které jsou z těch už tak skvělých nejlepší? Mistr Pohlreich to vyřeší během Souboje restaurací, pořadu, který právě vysílá televize Nova. Rozhoduje v něm nápad, koncept a kreativita šéfkuchařů.

Zdeněk Pohlreich

Sobotní magazín Víkend: Tradiční česká kuchyně to bude mít těžké, říká Pohlreich

Jak se v posledních dvaceti letech změnila česká gastronomie? Sobotní vydání magazínu Víkend přinese rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem. Příloha Deníku, která vychází již 18. března, čtenářům nabídne také článek o cenných uměleckých dílech, která se můžou ukrývat třeba na vaší půdě, a upozorní na výročí slavných českých, moravských a slezských firem. 

Sanitka přání pomohla umírající ženě splnit tužbu: vrátit se domů na Ukrajinu.

Další dojemný příběh sanitky přání. Ženě splnila tužbu vrátit se na Ukrajinu

/FOTOGALERIE/Jedinou touhu má spousta lidí, kteří cítí, že se jejich životní pouť chýlí ke konci. Přáli by si zemřít doma. Dá se to zařídit, i když jsou hroby předků vzdáleny tisíc kilometrů. Naznačila to Petra Homolová z centrály Záchranné služby Asociace samaritánů ČR Praha-západ, která je mimo jiné manažerkou Sanitky přání ASČR. To je speciálně upravený sanitní vůz, který nespěchá na místa, kde je třeba zachraňovat životy. Pomáhá plnit tužby lidí, jejichž zdravotní stav neumožňuje běžné cestování: potřebují speciální transport.

Zdeněk Pohlreich při ochutnávání smažených bramborových knedlíků v restauraci Na Pašince.

Nový pořad Zdeňka Pohlreicha: první souboj ovládla restaurace Na Pašince

/FOTO, VIDEO/ Na Kaňku u Kutné Hory stojí na první pohled nenápadný zájezdní hostinec. Říká se mu Na Pašince a už skoro třicet let ho tady provozují manželé Renata a Miroslav Kopečtí. Právě sem jezdí za vynikající českou kuchyní lidé ze všech koutů republiky a dnes už je jen málo těch, co by neslyšeli o Pašince na Kaňku – "první Pohlreichově restauraci".

Zdeněk Pohlreich

Nemám rád restaurace, kde je špína vidět na první pohled, říká Zdeněk Pohlreich

Stačí vyslovit jméno Zdeněk Pohlreich a všichni jsou v tu ránu doma. Několik let šlapal na paty českým restauracím, aby ukázal, kde se dá dobře najíst. Doba katastrofální úrovně pohostinství v Česku je naštěstí pryč a republiku zaplavilo množství fantastických podniků, kde se dá výborně najíst. Které jsou nejlepší? Pohlreich to vyřeší během souboje restaurací, devítidílného pořadu, který právě vstupuje na obrazovky televize Nova. Rozhoduje v něm nápad, koncept a kreativita šéfkuchařů.

Sylvester Stallone jako mafián Manfredi v seriálu Tulsa King

Stallone, Cassel i Pohlreich. Tipy ze streamů ve znamení těžkých vah

Před pár dny do Česka dorazila další streamovací platforma SkyShowtime, která nabízí slušnou porci filmů a seriálů. Mezi nimi například první sérii krimi Tulsa King se Sylvesterem Stallonem v roli mafiána. Hvězdně obsazený seriál Spojka s Vincentem Casselem a Evou Greenovou je ke zhlédnutí na Apple TV+ a na Voyo rozjede svůj Souboj kuchyní Zdeněk Pohlreich.

Žáci vrapického učiliště se učí vařit podle italských kolegů.

Hostinští čekají na posily. Zájem o studium gastronomických oborů zažívá boom

/FOTOGALERIE/ V covidových letech, kdy hospody a restaurace v nouzových stavech skomíraly, řada kuchařů a číšníků z oboru utekla. Aby neměli prázdné kapsy, našli si tehdy práci v jiných oborech. A mnozí už se zpátky nevrátili. Majitelé a provozovatelé podniků teď naříkají, že jim chybí personál. Stačí ale, aby si pár let počkali. Zájem o studium gastronomických oborů totiž nepolevuje, naopak stoupá. Potvrzují to zkušenosti středních škol z Kladenska.

K čočce na kyselo patří i vajíčko a párek

Čočka na kyselo není kaviár. Pár vychytávek ji ale povýší na pochoutku

Čočka na kyselo není jídlo, nad nímž by strávníci upadali do vytržení. Ale pokud kuchař věnuje její přípravě patřičnou péči, dokáže i tento prostý pokrm velmi oblažit chuťové buňky. Poměrně důležité jsou i další okolnosti s čočkou na kyselo související: je zdravá, zvládne ji uvařit i začátečník a výdaje na suroviny neublíží ani těžce zkoušené peněžence. I toto jednoduché jídlo lze navíc chuťově obohatit tak, aby strávníka překvapilo a potěšilo.

Sanitka přání na Staroměstském náměstí v Praze v době uplynulých Vánoc.

Lázně i návštěva Zdeňka Pohlreicha. První cesta Sanitky přání vedla z Berounska

/FOTO/ Sanitkou se lze nechat odvézt třeba do lázní nebo za gastronomickým zážitkem v legendární restauraci. Vlastně není o co stát: tenhle sanitní vůz slouží těm, kteří by se na místo, kam se chtějí podívat, nedokázali dostat tak, jako je běžné pro většinu lidí: „po svých“. Když už ale osud takto rozdal karty, nabízí se možnost, jak si přání splnit. Právě od toho jsou Sanitky přání.

Sanitka přání na Staroměstském náměstí v Praze v době uplynulých Vánoc.

Pivní lázně i návštěva u Zdeňka Pohlreicha: Sanitky přání plní sny

/FOTO/ Sanitkou se lze nechat odvézt třeba do lázní nebo za gastronomickým zážitkem v legendární restauraci. Vlastně není o co stát: tenhle sanitní vůz slouží těm, kteří by se na místo, kam se chtějí podívat, nedokázali dostat tak, jako je běžné pro většinu lidí: „po svých“. Když už ale osud takto rozdal karty, nabízí se možnost, jak si přání splnit. Právě od toho jsou Sanitky přání.

Náves v Markoušovicích patřila v sobotu mistrovství ve smažení řízků. Vítězem se stal Lukáš Bradáček (na snímku).

Chlapi prostě řízky umí. Mistrovství vyhrál bezlepkový s parmazánem a česnekem

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Recept šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha neuspěl, zato místní bezlepková specialita s kukuřičnou strouhankou a parmazánem zabodovala na celé čáře. Mistrovství ve smažení řízků v Markoušovicích nedaleko Trutnova dopadlo převahou mužů. Vítěz Lukáš Bradáček vyhrál u poroty i diváků. „Chlapi umí vařit dobře, když chtějí. Akorát, že se jim málokdy chce. Chuťové buňky mají trochu jiné, dělat řízky prostě umí,“ namítla jedna z aktérek soutěže Nina Kašparová.

Srdce hvězdného šéfkuchaře Ludwiga Westermaira dotlouklo

Definitivní konec oblíbené restaurace. Rakouský kuchař Westermair zemřel

Kuchyně osiřela, stoly zůstaly bez hostů. A na vstupních dveřích visí vzkaz: „Definitivní ukončení provozu – důvod úmrtí.“ Známá restaurace v Hodoníně Westy, jejíhož šéfkuchaře Ludwiga Westermaira v televizním pořadu Ano, šéfe! zasypal chválou respektovaný Zdeněk Pohlreich, je uzavřená. Ačkoliv měla skončit na konci tohoto měsíce kvůli neúnosným cenám energií, nedostupná je už nyní. Důvodem je šéfkuchařovo úmrtí. 

Srdce hvězdného šéfkuchaře Ludwiga Westermaira dotlouklo.

Westy v Hodoníně zahalil smutek: zemřel hvězdný rakouský kuchař Westermair

Kuchyně osiřela, stoly zůstaly bez hostů. A na vstupních dveřích visí vzkaz: „Definitivní ukončení provozu – důvod úmrtí.“ Známá restaurace v Hodoníně Westy, jejíhož šéfkuchaře Ludwiga Westermaira v televizním pořadu Ano, šéfe! zasypal chválou respektovaný Zdeněk Pohlreich, je uzavřená. Ačkoliv měla skončit na konci tohoto měsíce kvůli neúnosným cenám energií, nedostupná je už nyní. Důvodem je šéfkuchařovo úmrtí. Zpráva ve městě silně rezonovala na sociálních sítích.

Prima Fresh festival.

Prima Fresh festival v Liberci nabídne gastronomické zážitky i koncerty

Kuchařská esa v čele se Zdeňkem Pohlreichem, delikatesy světové úrovně, špičkové restaurace, škola kávy, vinaři i malé pivovary a k tomu živé koncerty. To vše nabídne dvoudenní Prima Fresh festival, který odstartuje v pátek 3. června v libereckém parku Budyšínská, a potrvá do soboty 4. června.