Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v Ano, šéfe! navštíví restauraci U Jelena. Ta momentálně sídlí blízko Valašska.

Pohlreich v Ano, šéfe! ohodnotí restauraci na Hranicku

Kuchařská show Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem pokračuje už tento čtvrtek. Tentokrát zamíří do restaurace U Jelena, kterou mohou znát i lidé z Valašska. Podnik se v létě totiž přestěhoval z Drahotuší, místní části Hranic do Hustopečí nad Bečvou na Hranicku.

Zdeněk Pohlreich v Ano, šéfe! navštíví restauraci U Jelena. Ta momentálně sídlí nedaleko hranic Valašska.

Pohlreich dnes na obrazovkách. Ohodnotí restauraci blízko Valašska

Dnes, ve čtvrtek 4. září, odvysílá televize Prima nový díl kuchařské show Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Tentokrát zamíří do restaurace U Jelena, kterou mohou znát i lidé z Valašska – podnik se totiž v létě přestěhoval do Hustopečí nad Bečvou, jen pár kilometrů od Valašského Meziříčí.

Kuchařská show Ano, šéfe! se vrátila po devíti letech

Pohlreich ohodnotí restauraci z Přerovska. Podnik se mezitím přestěhoval

Kuchařská show Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem tento týden zavítá do obce Drahotuše na Přerovsku. Dnes by však lidé restauraci U Jelena v obci u Hranic hledali marně. V červenci se totiž přestěhovala do Hustopečí nad Bečvou. Jak si podnik při natáčení vedl, zjistí diváci ve čtvrtek. 

Ano šéfe se vrací po devíti letech. Natáčení v Liberci.

Pohlreich míří do restaurace známé i na Valašsku. Ohodnotí podnik U Jelena

Kuchařská show Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem se tento týden na obrazovkách zaměří na restauraci, kterou mohou znát i lidé z Valašska. Televize Prima ve čtvrtek 4. září odvysílá díl natočený v podniku U Jelena, tehdy ještě v Drahotuších na Přerovsku. Restaurace se letos v červenci přestěhovala do Hustopečí nad Bečvou, nedaleko Valašského Meziříčí.

Šéf se po čase vrátil na místo své mise v liberecké Ořechovce.

Návrat Ano, šéfe!? Pohlreich dal jednu hvězdu, kuchař skončil, byla svatba

Zdeněk Pohlreich se vždy s časovým odstupem vrací na místo činu. V rodinné restauraci Ořechovka v Liberci, která byla středem jeho zájmu v prvním dílu nové řady Ano, šéfe! si vedli celkem obstojně, jedna hvězda od šéfa je toho důkazem. Proč to tedy nakonec nedopadlo a kuchař Michal to zabalil? Známe důvod, který ve včerejším pořadu nezazněl.

Zverimex BistroBar v Dvořákově ulici v Jihlavě vede úspěšný kuchař známý z televizního pořadu Ano, šéfe! Jan Řehoř. Společně s kamarádem Lukášem vybudovali řadu podniků, většinou barové a kavárenské.

Gastronomický úspěch v Jihlavě. Slavný díl Ano, šéfe! zrodil majitele Zverimexu

Jan Řehoř je kuchař a podnikatel, který se proslavil nejen svými kulinářskými dovednostmi, ale především svou účastí v populárním televizním pořadu Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem. Od mládí měl jasný sen: Stát se kuchařem. Po letech tvrdé práce, vzdělávání a zkušeností v různých restauracích se mu podařilo svůj sen zrealizovat.

Krkonošská Výrovka dostane nového nájemce. Ten podniká s Pohlreichem

Krkonošská Výrovka dostane nového nájemce. Ten podniká s Pohlreichem

Konec jedné éry. Novým nájemcem krkonošské chaty Výrovka se stane společnost Good Hut Petra Bárty a majitele sítě pražských kantýn a výukového střediska kuchařů a cukrářů Jana Stejskala. Boudu, která leží v nadmořské výšce 1356 metrů, vlastní Klub českých turistů.

Před natáčením hýřil Zdeněk Pohlreich dobrou náladou. Návštěva liberecké hospůdky mu ji trochu pokazila.

Ano, šéfe! je zpět. Tady chybí jen sádrovej kuchař, zahlásil Pohlreich v Liberci

Zdeněk Pohlreich se vrací na místo činu. Před 16 lety měl premiéru jeho pořad Ano, šéfe!, který pod heslem „Jsme tu proto, abyste v hospodách nejedli blafy!“ vyrukoval do boje s nešvary českých restaurací. Po devítileté pauze teď na obrazovky míří premiérové díly tohoto rodinného stříbra televize Prima. A to i s novou úvodní znělkou. Další série, v rámci které se Ano, šéfe! dočkalo stého dílu, startuje už ve čtvrtek večer na Primě. Jak dopadne šéfův výlet do Liberce?

Týden na Břeclavsku: Emil si prohlédl Břeclav, Otisu klesl zisk. (ilustrační koláž)

Týden na Břeclavsku: Emil si prohlédl Břeclav, Otisu klesl zisk

Tradiční břeclavské podniky Gumotex a Otis daly nahlédnout do svých ekonomických výsledků. Gumotex se propadl do ztráty, Otisu klesl zisk. Uplynulý týden však přinesl i dobrou zprávu: Břeclav si prohlédl los Emil. Připomeňte si s Břeclavským deníkem TOP 5 událostí minulých dní.

Vedení Radniční restaurace si do své provozovny pozvalo štáb televize Prima z pořadu Ano, šéfe! Chce tak rodinný podnik postavit na nohy. Bude mít však ještě příležitost?

Ano, šéfe! přináší zpět Pohlreicha. Díl z Radniční v Jihlavě je legendární

Oblíbený pořad Ano, šéfe! se po letité odmlce vrací na obrazovky televize Prima. První díl osmé série odvysílá stanice ve čtvrtek 28. srpna ve 21.40, předpremiéra na Prima+ bude dostupná už o týden dřív. Jeden z památných dílů gastronomické show v hlavní roli s katem Zdeňkem Pohlreichem vznikl před patnácti lety i v bývalé Radniční restauraci na Masarykově náměstí v Jihlavě. Nejen nahlédnutí do zákulisí provozu, ale i podnikání rodiny Fialových skončilo s velkou ostudou u soudu kvůli falšování účetnictví. Jeden čas Radniční pod novým vedením fungovala dobře, nakonec opět na několik let zavřela a nyní je opět snaha prostoru vrátit život.  

Zdeněk Pohlreich navštívil v roce 2012 farmu Bolka Polívky, kde je byla i hospoda U klauna.

Ano, šéfe! se vrací. Pohlreich před lety navštívil na Vyškovsku i Bolka Polívku

/FOTO, VIDEO/ Zdeněk Pohlreich rozjede po letité odmlce další řadu své gastronomické show. První díl osmé série oblíbené reality show Ano šéfe! odvysílá televize Prima už ve čtvrtek osmadvacátého srpna ve 21:40. Předpremiéra online na Prima+ bude však už o týden dříve. Před téměř třinácti lety přitom Pohlreich zamířil také na Vyškovsko - konkrétně do tehdejší Farmy Bolka Polívky v Olšanech.

Ano, šéfe! s Pohlreichem míří na obrazovky. Natáčelo se i v restauraci, která nyní sídlí kousek od Valašského Meziříčí

Pohlreich míří znovu na obrazovky. Natáčel i v restauraci u hranic Valašska

Oblíbená gastronomická show Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem se vrací na televizní obrazovky. Nová řada, která odstartuje 28. srpna, vznikala v roce 2024 a natáčelo se mimo jiné v restauraci U Jelena, tehdy ještě v Drahotuších na Přerovsku. Restaurace se letos v červenci přestěhovala do Hustopečí nad Bečvou, tedy jen několik kilometrů od Valašského Meziříčí.

Zdeněk Pohlreich v hlavní roli nové série Ano, šéfe!

Začne nové Ano, šéfe! V Hodoníně televizní show proslavila restauraci Westy

Když se před lety v televizní show Ano, šéfe! objevila hodonínská restaurace Westy, zájem o návštěvu tohoto podniku raketově vzrostl. Od té doby je ale vše jinak. Westy později na čas zavřela kvůli stoupajícím cenám energií. Po následném úmrtí majitele Ludwiga Westermaira byl konec definitivní. Ačkoliv se do Westy už Ano, šéfe! nevrátí, televizní show zaměřená na potíže českých restaurací teď pokračuje novými díly.

Ano, šéfe. Ilustrační snímek

Ano, šéfe! přináší zpět Pohlreicha. Na Žďársku vyhodil kečup z okna

Pořad Ano, šéfe! se po dlouhé pauze vrací na obrazovky a přináší s sebou vzpomínky na nezapomenutelné epizody. Jedna z nich se odehrála v restauraci na Žďársku, kde Zdeněk Pohlreich čelil kulinářským výzvám, které ho přiměly k ostré kritice. Připomeňte si epizodu z našeho regionu. 

Velký návrat na televizní obrazovky hlásí gastronomická reality show Ano, šéfe! V hlavní roli premiérové řady se opět představí Zdeněk Pohlreich, který natáčel první díl v Liberci.

Ano, šéfe! s Pohlreichem se vrací. V minulosti se natáčelo i na Českolipsku

Velký návrat na televizní obrazovky hlásí gastronomická reality show Ano, šéfe! V hlavní roli premiérové řady se opět představí Zdeněk Pohlreich, který se bude snažit napravit neprosperující restaurace. První díl, jenž se natáčel v Liberci, odvysílá televize Prima 28. srpna. V předešlých sériích se objevily i podniky z Českolipska. 

Rajčata, cibule a tradiční sladkokyselá zálivka. Klasický salát z babiččiny kuchyně.

Tajemství dokonalého rajčatového salátu? Inspirujte se u tří českých šéfkuchařů

Letní slunce konečně ukázalo svoji sílu a rajčata začínají dozrávat ve velkém. Jednou z možností, jak si na nich pochutnat, je připravit si z čerstvých, voňavých a šťavnatých rajčat salát dokonalé chuti. Podívejte se na tři recepty na salát, který z rajčat připravují známí čeští šéfkuchaři Roman Paulus, Zdeněk Pohlreich a Roman Vaněk.

Petr Švancara baví lidi v oblíbené talkshow Já su já.

Švancara: Moderovat soutěž jedlíků na Trnkobraní je za odměnu, miluji knedlíky

Ve Vizovicích se blíží tradiční festival Vizovické Trnkobraní, který se koná od pátku 22. do neděle 24. srpna. Letošní ročník přináší několik novinek. Poprvé po 11 letech se festival vrací k třídennímu formátu a zaměřuje se na oslavu švestek a místních tradic. Během akce, která oživí celé město, se můžete těšit na bohatý hudební i doprovodný program pro celou rodinu. Chybět nebude ani tradiční soutěž GRAND PRIX VIZOVIC v pojídání trnkových knedlíků. Moderování se letos ujme Petr Švancara, který do soutěže vnese svůj osobitý humor.

Zrádci v hlavní roli s Vojtěchem Kotkem

Prima představila podzimní hity: Nabídne Polabí, Mladou krev i další řadu Zrádců

Novými seriály Polabí a Mladá krev, druhou řadou detektivní hry Zrádci s Vojtou Kotkem či premiérovými díly Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem zahájí podzimní sezonu skupina Prima. Po letní pauze se vrátí na obrazovku i rodinné seriály Kamarádi a ZOO Nové začátky. Chybět nebudou ani stálice Máme rádi Česko, Prostřeno! nebo talkshow 7 pádů Honzy Dědka a Show Jana Krause. „Druhá série Zrádců je ještě napínavější a zrádnější. Navíc jsme si pro fanoušky připravili jedinečný zážitek v podobě exkluzivního promítání ve vybraných kinech. Věřte nám – budete koukat,“ prohlásil generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Bývalá restaurace Bohéma pod Janáčkovým divadlem v Brně. Do budoucna tam vznikne vzdělávací centrum.

Restaurace se pod Janáčkovo divadlo nevrátí. Vedení Brna nakonec změnilo plány

Dlouhé roky v prostorách pod Janáčkovým divadlem fungovala restaurace Bohéma. Tu v roce 2011 negativně proslavil při pořadu Ano, šéfe kuchař Zdeněk Pohlreich a jako z prvního podniku tehdy odešel ještě před koncem natáčení. Nyní získají prostory nové využití. Rozhodli o tom na svém posledním zasedání brněnští radní.

Osvěžení na letní venkovní pláži u Aquacentra Pardubice. Otevřeno je každý den, v provozu je i pardubické koupaliště Cihelna.

Kam vyrazit o víkendu? V Pardubicích to rozbalí slavní zpěváci i šéfkuchaři

Víkend na Pardubicku nabídne mnoho akcí pro malé i velké. Už v pátek ožije centrum Pardubic Dnem Pardubického kraje s koncerty Anny K., Janka Ledeckého, Žlutého psa a O5 a Radeček. V sobotu dorazí na závodiště Fresh festival se Zdeňkem Pohlreichem a koncertem Davida Kollera. Chystá se i fotbalový dětský den, večer kouzel, letní kino nebo noční pochod do Ležáků. Na své si přijdou gurmáni, fanoušci hudby i rodiny s dětmi.

Také vloni byl gurmánský festival spojen s dostihovým mítinkem. Na závodiště zavítaly tisíce návštěvníků.

Jídlo, koně, hudba. V Pardubicích se sejde všechno najednou, pozor u závodiště

V sobotu se na pardubickém dostihovém závodišti uskuteční dvě velké akce současně – gurmánský Elimon Fresh festival a největší mítink první poloviny dostihové sezóny. Návštěvníci se mohou těšit na devět dostihů, cooking show předních českých šéfkuchařů i koncert Davida Kollera. Mimořádně bude zřízeno parkování na letišti s kyvadlovou dopravou. Posíleno bude také vlakové spojení na zastávku Pardubice – Závodiště. 

Špilberk o víkendu hostil Fresh festival, na kterém se představily přední osobnosti české gastronomie.

Menu Pohlreicha se Švancarou i souboj restaurací. Špilberk hostí festival jídla

/FOTO, VIDEO/ Brněnský hrad Špilberk o víkendu patří gastronomii. V sobotu dopoledne tam odstartoval Fresh festival, na kterém se představují známí šéfkuchaři, vyhlášené restaurace i výrobci delikates z celé republiky. Hned v úvodu přilákala pozornost netradiční kuchařská show Zdeňka Pohlreicha a bývalého fotbalisty Petra Švancary. Návštěvníci mohli v sobotu sledovat souboj restaurací i kuchařských škol. Celá akce s bohatým doprovodným programem bude trvat až do nedělního odpoledne.

Žáci z Podbořan navštívili pražský podnik Café Imperial.

Žáci z Podbořan navštívili podnik Café Imperial Zdeňka Pohlreicha

Žáci učebního oboru Kuchař – číšník z Gymnázia a Střední odborné školy Podbořany zažili 22. května 2025 nezapomenutelný den v pražském hotelu Café Imperial, kde navštívili vyhlášený podnik šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Čekal je nejen gurmánský oběd, ale také exkurze do zákulisí špičkové gastronomie.

Recept na vítězství. Novoměstští školáci zazářili s nápaditou svačinou.

Porotci zírali. Novoměstští školáci si poradili s nelehkou surovinou a zvítězili

/VIDEO, FOTO/ Téhle svačince porota prostě neodolala. Tříčlenný tým z novoměstské základní školy Spolu ovládl celostátní soutěž Finále Zdravá 5. V pražském finále si vyvařil vítězství ve své kategorii. Žáci soutěžili nejen s originální „jarní svačinkou“ plnou květin, ale také s barevnými rolkami, které lahodily i oku.

Součástí Větruše je i vyhlášená restaurace. V našem seriálu nemohla chybět.

Po stopách ústeckých hospod: Lanovkou na svíčkovou tam, kde jí i prezidenti

/VIDEO, FOTO/ Milovníci zlatavého moku a dobrého jídla, zbystřete! Ústecký deník pokračuje v seriálu Po stopách ústeckých hospod, v rámci něhož představujeme podniky, které patří k Ústí nad Labem stejně tak jako šikmý kostel. Patnáctý díl našeho seriálu jsme tentokrát věnovali ozdobě ústecké gastronomie – byli jsme v restauraci na Větruši, tedy v místě, kde vítězí svíčková i jedinečný výhled na velkou část krajské metropole.

Bývalou sídlo Televizního studia Brno u Jakubáku obsadí nová restaurace, kterou spoluvlastní Zdeněk Pohlreich.

Další Pohlreichova burgrárna v Brně. Nová pobočka vznikne u Jakubáku

/FOTO, VIDEO/ Byla tam kavárna, bistro nebo prodejna produktů z farmy. Nyní bude mít budova, kde sídlila Česká televize, na rohu Běhounské ulice a Jakubského náměstí ve středu Brna nové využití. V brzké době tam vznikne druhá brněnská pobočka Pohlreichovy burgerové franšízy Mama's Burger.

Roman Keňo je šéfkuchařem Kyjovského pivovaru.

Z kuchyně k videu. Šéfkuchař z Kyjova se pozornosti nebojí: Je u toho sranda

Jako malý chtěl být popelářem, ale máma mu řekla: „Běž na kuchaře, budeš v teple.“ Roman Keňo z Kyjova poslechl a stal se z něj šéfkuchař. I díky tomu ho teď téměř denně vidí lidé na Facebooku, kde představuje aktuální menu. Deníku vyprávěl, jestli se v nabídce lze vyhnout smažáku či jaké jídlo by ani neochutnal. Keňo šéfuje kuchyni v Kyjovském pivovaru.

Jaroslav Vajgl alis Těhotnej kuchař

Češi už chtějí u jídla kvalitu, říká král českého Facebooku Těhotnej kuchař

Katův šleh, pochoutkový salát, sekaná jako od babičky, ale také anglický roastbeef, telecí váleček či vídeňská roštěná. Influencer Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař má nejsledovanější profil s ryze českým obsahem na českém Facebooku a drží se i na stupních vítězů co do nejvyššího počtu sledujících. O první příčky se den za dnem pere třeba s řetězcem Lidl nebo nejznámějšími celebritami Česka.

Penzion Georgia ve Slunečné zachvátil v noci na čtvrtek 10. dubna požár.

Shořel nám domov, ale žijeme. Majitelé restaurace ve Slunečné podezřívají žháře

/FOTO, VIDEO/ Byla noc z 9. na 10. dubna, když se nad penzionem a restaurací Georgia ve Slunečné, která se objevila i v pořadu Ano šéfe!, začaly vznášet první oblaky kouře. Oheň šlehal odspodu budovy a rychle zachvátil střechu. Majitel penzionu Rostislav Bachman spal se synem v patře. Jeho žena Gabriela měla noční směnu a nic netušila.  

MG Restaurant

Restaurace v Boleslavi zabodovala. Stejné ocenění získal i podnik Pohlreicha

V gastronomii je konkurence neúprosná. Kuchaři přicházejí s novými nápady, restaurace se předhánějí v pojetí surovin, servisu i atmosféry. V tomto prostředí působí několik mezinárodních průvodců, které pomáhají hostům zorientovat se v nabídce – a jedním z nich je i Gault&Millau, francouzský projekt s historií sahající až do 60. let minulého století. Na rozdíl od hvězd Michelin přiděluje kuchařské čepice – od jedné do pěti – a letos jich v Česku rozdal několik desítek.