Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Ano, šéfe! v Hodoníně: restauraci Westy vzali lidé útokem

Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.

Budoucí manažer hotelu miluje rizoto

Sedmnáctiletý Dalibor Solana, student 2. ročníku maturitního oboru hotelový a restaurační provoz Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce, který se zapojil do 4. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku, o sobě tvrdí: „Svačinu do školy si dělám sám, když stíhám. Je to ale problematické. Raději totiž spím do poslední chvíle, než abych snídal a připravoval si jídlo do školy."

Podmol: šampion, spisovatel a také učitel!

Benešov – Že freestyle motokrosař Libor Podmol vyhrál letošní X-Games v Austinu, asi víte. Ale že také zorganizoval kemp pro nováčky, kde učil zájemce skákat na motorce? Ano. A Podmol se plánuje věnovat svému Podmol Bros FMX Campu také v následujícím roce.

Podmol po zranění pojede Gladiator Games

Praha – Po pěti týdnech léčení pomocí alternativních metod se Libor Podmol v sobotu představí na FMX Gladiator Games. Nejočekávanější akce domácí freestyle motokrosové scény vypukne v pražské O2 aréně v 19:30. Kromě domácí špičky se představí také světoví jezdci – Nate Adams nebo Adam Jones. Co však předvede Podmol, který si zlomil klíční kost při závodě mistrovství světa v lotyšské Rize? „Rozhodnu se až v sobotu, a jak mě diváci vyhecují. Udělal jsem všechno pro to, abych byl na moji srdcovou akci připravený," prohlásil letošní vítěz X-Games, který během gladiátorské show představí svou novou knížku Deník Libora Podmola. Kmotrem bude „adrenalinový" šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

OBRAZEM: Šéf Pohlreich vařil v Monte Bú. Chválil brněnskou gastronomii

Brno – Hosté brněnské restaurace Monte Bú na Kraví hoře si mohli ve středu vychutnat pětichodové degustační menu, které připravil známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Všechna jídla pro téměř 150 hostů připravil sám, za asistence kuchařů restaurace servíroval formou banketu. Jako hlavní chod číšníci podávali steak z argentinské svíčkové s lanýžovými nočky.

FOTOGALERIE: Gastro Food Fest na Zahradě Čech

Litoměřice - Pokrmy z kvalitních bioproduktů, ale také laskominy z hmyzí říše, dobroty z hlemýždí farmy, rolovaná zmrzlina a hlavně pokrmy z věhlasných národních kuchyní.

„Tady něco pro vás mám lumpové,“ řekl Pohlreich a vytáhl hvězdu

Chomutov – Měsíc utekl jako voda a vyhlášený český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se opět zjevil v America Grill & Baru v Chomutově. Usměvavý kulinářský mistr a moderátor televizního pořadu „Ano, šéfe!", přijel zkontrolovat, nakolik si zde jeho rady z první návštěvy vzali k srdci. Po dlouhém napínání nakonec vytáhl před odjezdem u auta samolepku s hodnocením.

Festival plný chutí, vůní a hvězd už zítra

Zlín - Nejchutnější festival jídla a pití tak nazývají událost organizátoři Garden Food Festivalu. A těšit se na něj můžete už tento víkend. Nejlepší čeští kuchaři, jako jsou Zdeněk Pohlreich nebo Jan Punčochář, letos poprvé přijedou i do Zlína a předvedou své umění při živém vaření na pódiu.

Střídají se s Pohlreichem a servírují brouky

Špindlerův Mlýn - Ochutnali jste už saranče, červíka nebo dokonce švába? Patříte k těm, kdo se podobných experimentů štítí nebo je naopak vyhledává? Kdo měl chuť, mohl si na nich smlsnout ve Špindlerově Mlýně.

Pokus uplatit hodnotící porotu bábovkou soutěžícím nevyšel

Bedrč – Sbor dobrovolných hasičů uspořádal v sobotu tradiční soutěž spojenou s ochutnávkou - Zlatou husu Bedrčskou. Její zažitý princip spočívá v tom, že soutěžící nafasuje husu a musí její porce libovolným způsobem připravit, přinést na sobotní akci a nabídnout účastníkům i porotě k ochutnání.

Garden Food Festival přilákal do olomouckého parku 12 tisíc lidí

Olomouc – Asi dvanáct tisíc lidí přilákala o víkendu do Smetanových sadů v Olomouci velká akce pro gurmány. Druhý ročník přehlídky dobrého jídla a pití Garden Food Festival v sobotu a v neděli nabídl lahůdky šékuchařů, nevšední speciality, kuchařské i televizní celebrity a desítky stánků regionálních restaurací a podniků.

Zlatým kuchařem se stal Jan Punčochář z restaurace Grand Cru

Praha - Vítězem třetího ročníku ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue, se stal Jan Punčochář z pražské restaurace Grand Cru Restaurant. Nejlepším zahraničním kuchařem je Paul Day (Sansho), Objevem roku Ondřej Koráb (Le Grill). Do gastronomické síně slávy vstoupil Zdeněk Pohlreich (Cafe Imperial).

Ano, šéfe. Švancara vařil pod dohledem Pohlreicha, cení si ho víc než Ronalda

Brno – Tarantulu nebo štíra mohli lidé ochutnat v sobotu na jídelním festivalu Bosch Fresh Festival na brněnském koupališti Riviéra. Kromě stánků nabízejících různé pokrmy, mimo jiné třeba hmyz, návštěvníci viděli i kuchařské show známých šéfkuchařů, nebo si pod jejich vedením na workshopech mohli zkusit připravit různé pokrmy.

OBRAZEM: U Vaňkovky lidé ochutnávají asijské speciality

Brno – Pálivá a kořeněná jídla inspirovaná asijskou kuchyní ochutnávají milovníci zahraniční gastronomie. U brněnského nákupního centra Vaňkovka dostali možnost zkusit libanonské, indické nebo vietnamské speciality. Trhy, které kromě zmíněných lákadel nabízí i další jídla a pochutiny, začaly v pátek v deset hodin ráno.

Gastronomický festival nabídne hmyz nebo krajtí maso, lidé zvolí restauraci roku

Brno - Maso z krajty, medvěda či krokodýla, hmyzí restaurace, molekulární kuchyně a řada dalších gastronomických specialit. Do Brna zavítá poprvé kulinářský Bosh Fresh festival, jehož hlavní tváří je známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Zájemci o kvalitní jídlo a pití mohou akci navštívit sedmého a osmého května v areálu koupaliště Riviéra.

Neviditelní vyprávějí svoje příběhy v teplickém muzeu

Teplice - Putovní fotografická výstava Neviditelní lidé Fokusu Labe prezentuje do 23. března v Regionálním muzeu Teplice životní příběhy lidí a nejčastější mýty, které se o lidech s duševním onemocněním a schizofrenií ve společnosti vyskytují.

Usměvavý šéfkuchař Benetka zaměstnává znevýhodněné

Praha - Ačkoliv ho nemůžete znát z žádné televizní show o vaření, patří Radek Benetka mezi nejvýznamnější české kuchaře. Vařil v pětihvězdičkových hotelech, stál u zrodu řady významných restaurací nejenom u nás, ale i ve světě a profesně se často setkával se Zdeňkem Pohlreichem. Přes své četné úspěchy zůstal nohama na zemi a se srdcem na správném místě.

Dnes uvidíte „Ano, šéfe“ z Hnačova

Hnačov – Ti, které baví sledovat, jak se jinde vaří, v jakém prostředí lidé dělají a především je zajímá, jak bude kritický Zdeněk Pohlreich, který je uznávaným odborníkem v oboru gastronomie a vedení restaurace, si jistě nenechají ujít žádný z dílů pořadu „Ano, šéfe".

Talent poznám už v září, říká kuchař, jenž táhne mostecké studenty k úspěchům

Most /ROZHOVOR/ - Na základní škole ho "nebraly" dílny ani hrabání se v hlíně při pěstitelských pracích. Od toho se vždycky snažil utéct do kuchyňky. Roman Sejval měl hodně brzy jasno o svém budoucím povolání. Chtěl být kuchařem. A stal se jím. Dnes, ač paradoxně v podstatě nikdy nebyl zaměstnancem žádné špičkové restaurace, má zkušeností na rozdávání a úspěchy, pod nimiž je podepsaný, by mohl přehrabovat vidlemi.

Talent poznám už v září, říká kuchař, jenž táhne mostecké studenty k úspěchům

Most - Na základní škole ho "nebraly" dílny ani hrabání se v hlíně při pěstitelských pracích. Od toho se vždycky snažil utéct do kuchyňky. Roman Sejval měl hodně brzy jasno o svém budoucím povolání. Chtěl být kuchařem. A stal se jím. Dnes, ač paradoxně v podstatě nikdy nebyl zaměstnancem žádné špičkové restaurace, má zkušeností na rozdávání a úspěchy, pod nimiž je podepsaný, by mohl přehrabovat vidlemi.

Městské společnosti Zámek hrozí krach

Havířov - Pokud se nezmění způsob vedení společnosti Zámek, hrozí jí podle auditu krach. Bývalému vedení auditoři dokonce vedle znehodnocování firmy vytkli i vytváření podmínek pro defraudaci.

Příběnickou zříceninu střeží černí rytíři

Příběnice - V naší zemi je spoustu krásných míst, ale snad jihočeský ráz přírody je přece jenom něčím výjimečný. Když si otevřete mapu a prstem po ní půjdete z Bechyně proti toku řeky Lužnice, minete řetězový most u Stádlce, narazíte na další pamětihodnost, Příběnice.

Hity Vánoc: tablety i recepty kuchařských mistrů

České Budějovice - Tradičně na poslední chvíli nechali lidé na Budějovicku předvánoční nákupy. Největší šrumec byl v obchodech o posledním adventním víkendu. Další nápor obchodníci ještě čekají.

PTEJTE SE šéfkuchaře Miroslava Grusze

Mladá Boleslav - Miroslav Grusz po škole začínal v pražském hotelu Renaissance, kde získával první kuchařské zkušenosti pod vedením Zdeňka Pohlreicha. Po 5 letech zamířil do svého prvního zahraničního angažmá – Marriottu v Zürichu.