Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.
Hodonín - Tři hvězdy si hned napoprvé vysloužila hodonínská restaurace Westy v pořadu televize Prima Ano, šéfe. Uvádí ho známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Hodnotí restaurace a radí jim s nápravou.
Sedmnáctiletý Dalibor Solana, student 2. ročníku maturitního oboru hotelový a restaurační provoz Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce, který se zapojil do 4. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku, o sobě tvrdí: „Svačinu do školy si dělám sám, když stíhám. Je to ale problematické. Raději totiž spím do poslední chvíle, než abych snídal a připravoval si jídlo do školy."
Karlovarský kraj - Stále vám chybí nějaký ten vánoční dárek a vy nevíte, co ještě koupit? Dar, kterým snad nikoho neurazíte, je kniha. Ale co se dnes nejvíc čte?
Benešov – Že freestyle motokrosař Libor Podmol vyhrál letošní X-Games v Austinu, asi víte. Ale že také zorganizoval kemp pro nováčky, kde učil zájemce skákat na motorce? Ano. A Podmol se plánuje věnovat svému Podmol Bros FMX Campu také v následujícím roce.
Praha – Po pěti týdnech léčení pomocí alternativních metod se Libor Podmol v sobotu představí na FMX Gladiator Games. Nejočekávanější akce domácí freestyle motokrosové scény vypukne v pražské O2 aréně v 19:30. Kromě domácí špičky se představí také světoví jezdci – Nate Adams nebo Adam Jones. Co však předvede Podmol, který si zlomil klíční kost při závodě mistrovství světa v lotyšské Rize? „Rozhodnu se až v sobotu, a jak mě diváci vyhecují. Udělal jsem všechno pro to, abych byl na moji srdcovou akci připravený," prohlásil letošní vítěz X-Games, který během gladiátorské show představí svou novou knížku Deník Libora Podmola. Kmotrem bude „adrenalinový" šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Brno – Hosté brněnské restaurace Monte Bú na Kraví hoře si mohli ve středu vychutnat pětichodové degustační menu, které připravil známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Všechna jídla pro téměř 150 hostů připravil sám, za asistence kuchařů restaurace servíroval formou banketu. Jako hlavní chod číšníci podávali steak z argentinské svíčkové s lanýžovými nočky.
Dubice - Ano, je to pravda. Termín oblíbeného krosového běhu kousek od legendární vyhlídky u pohádkového kostelíka nad řekou se přiblížil natolik, že je třeba sledovat teploměr.
Litoměřice - Pokrmy z kvalitních bioproduktů, ale také laskominy z hmyzí říše, dobroty z hlemýždí farmy, rolovaná zmrzlina a hlavně pokrmy z věhlasných národních kuchyní.
Chomutov – Měsíc utekl jako voda a vyhlášený český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se opět zjevil v America Grill & Baru v Chomutově. Usměvavý kulinářský mistr a moderátor televizního pořadu „Ano, šéfe!", přijel zkontrolovat, nakolik si zde jeho rady z první návštěvy vzali k srdci. Po dlouhém napínání nakonec vytáhl před odjezdem u auta samolepku s hodnocením.
Zlín - Nejchutnější festival jídla a pití tak nazývají událost organizátoři Garden Food Festivalu. A těšit se na něj můžete už tento víkend. Nejlepší čeští kuchaři, jako jsou Zdeněk Pohlreich nebo Jan Punčochář, letos poprvé přijedou i do Zlína a předvedou své umění při živém vaření na pódiu.
Špindlerův Mlýn - Ochutnali jste už saranče, červíka nebo dokonce švába? Patříte k těm, kdo se podobných experimentů štítí nebo je naopak vyhledává? Kdo měl chuť, mohl si na nich smlsnout ve Špindlerově Mlýně.
Bedrč – Sbor dobrovolných hasičů uspořádal v sobotu tradiční soutěž spojenou s ochutnávkou - Zlatou husu Bedrčskou. Její zažitý princip spočívá v tom, že soutěžící nafasuje husu a musí její porce libovolným způsobem připravit, přinést na sobotní akci a nabídnout účastníkům i porotě k ochutnání.
Čistá – Léto a prázdniny, to je ideální doba na to vzít bicykl a vyrazit na výlet. V novém seriálu Svitavského deníku představujeme památky a místa v několika obcích regionu, které byste na svých cestách rozhodně neměli minout.
Pardubice – Máte chuť na něco netradičního? Pak byste si neměli nechat ujít letošní Bosch Fresh Festival, který se uskuteční v sobotu 18. a neděli 19. června na Dostihovém závodišti v Pardubicích.
Pardubice - Máte chuť na něco netradičního? Pak byste si neměli nechat ujít letošní Bosch Fresh Festival, který se uskuteční v sobotu 18. a neděli 19. června na Dostihovém závodišti v Pardubicích.
Olomouc – Asi dvanáct tisíc lidí přilákala o víkendu do Smetanových sadů v Olomouci velká akce pro gurmány. Druhý ročník přehlídky dobrého jídla a pití Garden Food Festival v sobotu a v neděli nabídl lahůdky šékuchařů, nevšední speciality, kuchařské i televizní celebrity a desítky stánků regionálních restaurací a podniků.
Praha - Vítězem třetího ročníku ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue, se stal Jan Punčochář z pražské restaurace Grand Cru Restaurant. Nejlepším zahraničním kuchařem je Paul Day (Sansho), Objevem roku Ondřej Koráb (Le Grill). Do gastronomické síně slávy vstoupil Zdeněk Pohlreich (Cafe Imperial).
Olomouc – Je libo antilopí guláš, raw zákusky nebo kari z Nepálu? Pokud chcete všechno ochutnat, neměli byste o víkendu minout druhý ročník Garden Food Festivalu ve Smetanových sadech v Olomouci.
Brno – Tarantulu nebo štíra mohli lidé ochutnat v sobotu na jídelním festivalu Bosch Fresh Festival na brněnském koupališti Riviéra. Kromě stánků nabízejících různé pokrmy, mimo jiné třeba hmyz, návštěvníci viděli i kuchařské show známých šéfkuchařů, nebo si pod jejich vedením na workshopech mohli zkusit připravit různé pokrmy.
Plzeň – Gurmánský festival dobrého jídla a pití se již šestým rokem uskuteční v Plzni. Tradiční festival, tentokrát pod názvem Bosch Fresh Festival, představí kulinářské speciality v parku za OC Plaza Plzeň od pátku 20. května do neděle 22. května.
Brno /INFOGRAFIKA/ – Kilo tohoto druhu masa stojí dva tisíce korun a kuchař musí počkat půl roku, než ho získá. Zvěřinu z medvěda dostanou letos na talíř i Brňané, kteří navštíví jednu z mnoha gastronomických akcí, květnový Bosch Fresh Festival.
Brno – Pálivá a kořeněná jídla inspirovaná asijskou kuchyní ochutnávají milovníci zahraniční gastronomie. U brněnského nákupního centra Vaňkovka dostali možnost zkusit libanonské, indické nebo vietnamské speciality. Trhy, které kromě zmíněných lákadel nabízí i další jídla a pochutiny, začaly v pátek v deset hodin ráno.
Olomouc – Na šest desítek restaurací, výrobců delikates, netradičních pokrmů, regionálních specialit či zdravé výživy včetně vinařů, malých pivovarů, klasických pivních značek a prémiových destilátů se už připravuje na Garden Food Festival.
Brno - Maso z krajty, medvěda či krokodýla, hmyzí restaurace, molekulární kuchyně a řada dalších gastronomických specialit. Do Brna zavítá poprvé kulinářský Bosh Fresh festival, jehož hlavní tváří je známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Zájemci o kvalitní jídlo a pití mohou akci navštívit sedmého a osmého května v areálu koupaliště Riviéra.
Ústí nad Labem – „Neviditelní lidé", kteří mají zkušenost s duševním onemocněním, prožili 14 let za zdmi psychiatrických léčeben a dohromady prodělali 69 hospitalizací.
Havířovští se dočkali. Ve čtvrtek večer Prima odvysílala 15. díl aktuální 6. řady pořadu Ano, šéfe!, tentokrát z městské restaurace havířovského zámku.
Teplice - Putovní fotografická výstava Neviditelní lidé Fokusu Labe prezentuje do 23. března v Regionálním muzeu Teplice životní příběhy lidí a nejčastější mýty, které se o lidech s duševním onemocněním a schizofrenií ve společnosti vyskytují.
Praha - Ačkoliv ho nemůžete znát z žádné televizní show o vaření, patří Radek Benetka mezi nejvýznamnější české kuchaře. Vařil v pětihvězdičkových hotelech, stál u zrodu řady významných restaurací nejenom u nás, ale i ve světě a profesně se často setkával se Zdeňkem Pohlreichem. Přes své četné úspěchy zůstal nohama na zemi a se srdcem na správném místě.
Hnačov – Ti, které baví sledovat, jak se jinde vaří, v jakém prostředí lidé dělají a především je zajímá, jak bude kritický Zdeněk Pohlreich, který je uznávaným odborníkem v oboru gastronomie a vedení restaurace, si jistě nenechají ujít žádný z dílů pořadu „Ano, šéfe".
Most /ROZHOVOR/ - Na základní škole ho "nebraly" dílny ani hrabání se v hlíně při pěstitelských pracích. Od toho se vždycky snažil utéct do kuchyňky. Roman Sejval měl hodně brzy jasno o svém budoucím povolání. Chtěl být kuchařem. A stal se jím. Dnes, ač paradoxně v podstatě nikdy nebyl zaměstnancem žádné špičkové restaurace, má zkušeností na rozdávání a úspěchy, pod nimiž je podepsaný, by mohl přehrabovat vidlemi.
Most - Na základní škole ho "nebraly" dílny ani hrabání se v hlíně při pěstitelských pracích. Od toho se vždycky snažil utéct do kuchyňky. Roman Sejval měl hodně brzy jasno o svém budoucím povolání. Chtěl být kuchařem. A stal se jím. Dnes, ač paradoxně v podstatě nikdy nebyl zaměstnancem žádné špičkové restaurace, má zkušeností na rozdávání a úspěchy, pod nimiž je podepsaný, by mohl přehrabovat vidlemi.
Havířov - Pokud se nezmění způsob vedení společnosti Zámek, hrozí jí podle auditu krach. Bývalému vedení auditoři dokonce vedle znehodnocování firmy vytkli i vytváření podmínek pro defraudaci.
Příběnice - V naší zemi je spoustu krásných míst, ale snad jihočeský ráz přírody je přece jenom něčím výjimečný. Když si otevřete mapu a prstem po ní půjdete z Bechyně proti toku řeky Lužnice, minete řetězový most u Stádlce, narazíte na další pamětihodnost, Příběnice.
České Budějovice - Tradičně na poslední chvíli nechali lidé na Budějovicku předvánoční nákupy. Největší šrumec byl v obchodech o posledním adventním víkendu. Další nápor obchodníci ještě čekají.
Mladá Boleslav - Miroslav Grusz po škole začínal v pražském hotelu Renaissance, kde získával první kuchařské zkušenosti pod vedením Zdeňka Pohlreicha. Po 5 letech zamířil do svého prvního zahraničního angažmá – Marriottu v Zürichu.