Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeněk Pohlreich

Šéfkuchař Radomír Benetka.

Usměvavý šéfkuchař Benetka zaměstnává znevýhodněné

Praha - Ačkoliv ho nemůžete znát z žádné televizní show o vaření, patří Radek Benetka mezi nejvýznamnější české kuchaře. Vařil v pětihvězdičkových hotelech, stál u zrodu řady významných restaurací nejenom u nás, ale i ve světě a profesně se často setkával se Zdeňkem Pohlreichem. Přes své četné úspěchy zůstal nohama na zemi a se srdcem na správném místě.

Zdeněk Pohlreich

Dnes uvidíte „Ano, šéfe“ z Hnačova

Hnačov – Ti, které baví sledovat, jak se jinde vaří, v jakém prostředí lidé dělají a především je zajímá, jak bude kritický Zdeněk Pohlreich, který je uznávaným odborníkem v oboru gastronomie a vedení restaurace, si jistě nenechají ujít žádný z dílů pořadu „Ano, šéfe".

Roman Sejval.

Talent poznám už v září, říká kuchař, jenž táhne mostecké studenty k úspěchům

Most /ROZHOVOR/ - Na základní škole ho "nebraly" dílny ani hrabání se v hlíně při pěstitelských pracích. Od toho se vždycky snažil utéct do kuchyňky. Roman Sejval měl hodně brzy jasno o svém budoucím povolání. Chtěl být kuchařem. A stal se jím. Dnes, ač paradoxně v podstatě nikdy nebyl zaměstnancem žádné špičkové restaurace, má zkušeností na rozdávání a úspěchy, pod nimiž je podepsaný, by mohl přehrabovat vidlemi.

Roman Sejval.

Talent poznám už v září, říká kuchař, jenž táhne mostecké studenty k úspěchům

Most - Na základní škole ho "nebraly" dílny ani hrabání se v hlíně při pěstitelských pracích. Od toho se vždycky snažil utéct do kuchyňky. Roman Sejval měl hodně brzy jasno o svém budoucím povolání. Chtěl být kuchařem. A stal se jím. Dnes, ač paradoxně v podstatě nikdy nebyl zaměstnancem žádné špičkové restaurace, má zkušeností na rozdávání a úspěchy, pod nimiž je podepsaný, by mohl přehrabovat vidlemi.

Havířovský zámek.

Městské společnosti Zámek hrozí krach

Havířov - Pokud se nezmění způsob vedení společnosti Zámek, hrozí jí podle auditu krach. Bývalému vedení auditoři dokonce vedle znehodnocování firmy vytkli i vytváření podmínek pro defraudaci.

Šťastný lovec Jan Klečák.

Příběnickou zříceninu střeží černí rytíři

Příběnice - V naší zemi je spoustu krásných míst, ale snad jihočeský ráz přírody je přece jenom něčím výjimečný. Když si otevřete mapu a prstem po ní půjdete z Bechyně proti toku řeky Lužnice, minete řetězový most u Stádlce, narazíte na další pamětihodnost, Příběnice.

Vánoce v supermarketu Terno.

Hity Vánoc: tablety i recepty kuchařských mistrů

České Budějovice - Tradičně na poslední chvíli nechali lidé na Budějovicku předvánoční nákupy. Největší šrumec byl v obchodech o posledním adventním víkendu. Další nápor obchodníci ještě čekají.

Šéfkuchař Miroslav Grusz

PTEJTE SE šéfkuchaře Miroslava Grusze

Mladá Boleslav - Miroslav Grusz po škole začínal v pražském hotelu Renaissance, kde získával první kuchařské zkušenosti pod vedením Zdeňka Pohlreicha. Po 5 letech zamířil do svého prvního zahraničního angažmá – Marriottu v Zürichu.

Ilustrační foto.

O kuchařky je na předvánočním trhu mimořádný zájem

Praha - Z neuvěřitelného počtu zhruba dvou tisíc titulů kuchařských knih a publikací spojených s gastronomií si mohou zájemci vybrat na pultech českých knihkupectví. Právě tato literatura patří v předvánočním období k vyhledávaným a oblíbeným dárkům, protože stále více lidí věnuje větší pozornost tomu, co jedí. Mají zřejmě na paměti slova propagátora kvalitního stravování Pavla Maurera, který tvrdí, že nejvíce sebevražd se dnes páchá vidličkou a nožem.

Josef Mádle

Mádle: Hraje divadlo, moderuje a působí v mediálním světě

Trutnov /ROZHOVOR/ - Někdy nám připadají věci beznadějné, řítí se na nás zdánlivě neřešitelné úkoly a myslíme, že nic nezvládáme. Právě takové nezdravé pocity, které poslouchám na každém kroku, jsou inspirací k novému projektu. Ten dnes startujeme v Krkonošském deníku.

Josef Mádle

Mádle: Hraje divadlo, moderuje a působí v mediálním světě

Trutnov /ROZHOVOOR/ - Někdy nám připadají věci beznadějné, řítí se na nás zdánlivě neřešitelné úkoly a myslíme, že nic nezvládáme. Právě takové nezdravé pocity, které poslouchám na každém kroku, jsou inspirací k novému projektu. Ten dnes startujeme v Krkonošském deníku.

Televizní kuchařka, ale zároveň matka tří dětí, novinářka a hudebnice Karolína Kamberská.

Televizní kuchařka: Staré recepty počítají s polovičními porcemi

Praha /ROZHOVOR/ - V polovině listopadu vyšla Karolíně Kamberské už druhá kniha inspirativních receptů s názvem Karolína, domácí kuchařka: Štěstí z kuchyně. V knize lze najít všechny recepty z devatenácti dílů televizního pořadu Karolína, domácí kuchařka natočených v roce 2015. První část mohli vidět diváci na TV Prima už počátkem roku. Další se vysílají v průběhu tohoto podzimu každou sobotu v 18.10 hodin.

Měšťanský pivovar v Ústí nad Orlicí - Hylvátech.

Tomáš Teplý: Vpřed postupuji krok za krokem

Ústí nad Orlicí - Chutnají nám jiná piva, jiná svíčková, ale představu, jak by nám měly být v restauraci naservírovány, máme všichni zhruba stejnou. V příjemném prostředí, na čistý stůl a vlídným personálem. To jsou základní kritéria, na kterých postavil provoz Měšťanského pivovaru v ústeckých Hylvátech jeho majitel Tomáš Teplý. A to dokáží hosté ocenit, rádi se vrací, facebookový profil pivovaru plní pozitivními vzkazy.

Měšťanský pivovar v Ústí nad Orlicí - Hylvátech.

Tomáš Teplý: Vpřed postupuji krok za krokem

Ústí n. O. - Chutnají nám jiná piva, jiná svíčková, ale představu, jak by nám měly být v restauraci naservírovány, máme všichni zhruba stejnou. V příjemném prostředí, na čistý stůl a vlídným personálem. To jsou základní kritéria, na kterých postavil provoz Měšťanského pivovaru v ústeckých Hylvátech jeho majitel Tomáš Teplý. A to dokáží hosté ocenit, rádi se vrací, facebookový profil pivovaru plní pozitivními vzkazy.

Autogramiáda Ládi Hrušky.

Kuchtík Láďa Hruška: Mé vaření není o nechutnosti

Praha /ROZHOVOR/ - Co bude dnes k večeři? Na to se ptá spousta Čechů, kteří v minulých letech často usedali před obrazovku a hltali rychlorecepty populárního moderátora Ládi Hrušky, který je pro společnost i gastronomické odborníky hodně kontroverzní osobností. Lidé ho milují, kuchaři nenávidí. A on sám díky pořadu o vaření získal popularitu i chuť být v kuchyni.

Autogramiáda Ládi Hrušky.

Kuchtík Láďa Hruška: Mé vaření není o nechutnosti

Praha /ROZHOVOR/ - Co bude dnes k večeři? Na to se ptá spousta Čechů, kteří v minulých letech často usedali před obrazovku a hltali rychlorecepty populárního moderátora Ládi Hrušky, který je pro společnost i gastronomické odborníky hodně kontroverzní osobností. Lidé ho milují, kuchaři nenávidí. A on sám díky pořadu o vaření získal popularitu i chuť být v kuchyni.

Adventní trhy na českobudějovickém náměstí. Ilustrační foto.

Budějovické náměstí ozdobí smrk vysoký 18 metrů

Českobudějovicko - Méně než šedesát dní zbývá do jednoho z nejkrásnějších svátků v roce, Štědrého dne. Alespoň na chvíli všude zavládne slavnostní atmosféra, domovy provoní punč a cukroví. A ta radost v očích dětí, když pod stromečkem najdou některý z dárků, o nějž si Ježíškovi psaly. Jak to ale v letošním roce bude s kapry? Pořídíme je za stejnou cenu jako vloni, nebo naopak podraží? A bude vzhledem k rekordně horkému letošnímu létu dostatek stromků?

Havířovský zámek.

Podaří se zámečku restart?

Po natáčení televizního pořadu Ano, šéfe! s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem se havířovský zámek pokouší o celkový restart. Úspěch zatím není vůbec jistý.

Restaurace zámku zůstala hostům uzavřena.

Havířovský zámek uzavřel restauraci

Situace v havířovském zámku, jehož gastronomickou úroveň se před časem snažil povznést televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, vygradovala. Restaurace zůstala v pondělí a úterý uzavřena. 

ŠÉFKUCHAŘ LÁĎA HRUŠKA pohostil Liberečany syrečkovou pomazánkou.

GLOSA: Kůžičky jsou s Láďou Hruškou spjaté a nestydí se za ně

Liberec /ROZHOVOR, VIDEO, FOTOGALERIE, GLOSA/ - Rozhovor s kuchařem Láďou Hruškou o vaření, podvodné kuchařce i těch oficiálních, nových receptech, fanoušcích a odpůrcích jeho vaření i Zdeňku Pohlreichovi. Co má společného Láďa Hruška s Michalem Davidem čtěte v glose Hany Langrové.

Známý kuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich.

Zdeněk Pohlreich k cenám nealka: Je to jako otevřít si deštník proti zemětřesení

Praha /ROZHOVOR/ – Pokud legislativním procesem projde návrh zákona o ochraně zdraví, restauratéři budou muset ve svých zařízeních nabízet vždy jedno nealko levnější než alkoholický nápoj. Podle ministerstva zdravotnictví nebude mít toto opatření na podnikatele významnější dopad. „Vzhledem k nutnosti platit spotřební daň u alkoholu, vždy musí existovat levnější nealkoholický nápoj při zachování stejné marže, byť by to bylo nealkoholické pivo," vysvětluje ministerstvo v důvodové zprávě.

ŠÉFKUCHAŘ Hotelu Hejtmanský dvůr ve Slaném Tomáš Novotný

Šéfkuchař Tomáš Novotný: Jsme kuchaři, nejsme sypači!

Slaný - /ROZHOVOR/ Jedním z těch, kteří se snaží přinést hostu na talíři vysokou kvalitu a neustále překvapovat novými gastronomickými zážitky, je šéfkuchař Tomáš Novotný (31) z Hotelu Hejtmanský dvůr na Masarykově náměstí ve Slaném. Tamní kuchyni šéfuje pět a půl roku, přičemž předchozí zkušenosti sbíral zejména ve špičkových pražských restauracích. O svých schopnostech dokázal zakrátko přesvědčit majitele podniku manžele Frolíkovi natolik, že žezlo v kuchyni převzal v poměrně mladém věku.

Obávaný šéf Zdeněk Pohlreich

U Hastrmana vařil televizní šéf

Vyšší Brod - Známý kuchař Zdeněk Pohlreich „úřadoval" do včerejška ve Vyšším Brodě. Hospůdka U Hastrmana byla pod jeho dozorem, neboť se tu natáčel další díl nové série Ano, šéfe!

DÁMSKÁ JÍZDA NA BÍLICHOVĚ. Vedoucí Jiřina Hrnčířová (zcela vlevo) a  Alice Šafaříková Rezková (zcela vpravo) a jejich šestnáct svěřenkyň.

Tábornice si v Bílichově užívají dámskou jízdu plnou tvoření

Bílichov – Šestnáct děvčat si užívá celý týden druhého turnusu na táborové základně Domu dětí a mládeže Ostrov Slaný v Bílichově. Ryze holčičí složení není záměr, ale náhoda. Ovšem dámská jízda rozhodně nikomu nevadí. Všichni si tu užívají pestrého programu, který pro ně připravily vedoucí, krásné přírody a nových kamarádek.

Pivo tradiční český nápoj

Gastronomie po Boleslavsku: luxus, pivnice i skvělé kavárny

Mladá Boleslav - V soutěži Jak chutná Boleslavsko, jejímž cílem bylo před čtyřmi lety připomenout ty nejlepší recepty babiček a prababiček dnešních Boleslaváků, nakonec zvítězily dobrovické řepánky Libuše Krejbichové, vlastně buchty s mákem a cukrovou řepou dříve tolik typické pro oblast Polabí a Pojizeří. V menu restaurací je však naleznete pouze výjimečně. Kde se na Mladoboleslavsku dobře najíte a co stojí za vyzkoušení?

Fresh festival v Plzni

Fresh festival nabídl krajtu i šváby

Plzeň - Zdeněk Pohlreich je tváří plzeňského kulinářského festivalu již od roku 2011. I letos si přichystal speciální menu, které v sobotu uvařil přímo na pódiu.

Zdeněk Pohlreich

Olomoucký Garden Food Festival o víkendu vypukne. Tady je PLÁNEK

Olomouc – Tovačovský kapr, taštičky z jižního Polska i severního Nepálu, středoamerický zophobas i tuzemský cvrček, káva z italské i olomoucké pražírny nebo třeba paštika z moravského králíka. Karneval chutí z domova i ze světa nabídne už o tomto víkendu první ročník Garden Food Festival.